Menetrend

Breaking: Tom Brady mégis eltiltva

2016. 04. 25. 17:45
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
A Fellebbviteli Bíróság visszaállította Tom Brady 4 meccsre eltiltását, így a New England Patriots irányítója a 2016-os alapszakasz első négy mérkőzésén nem léphet pályára (@ Arizona, vs Miami, vs Houston, vs Buffalo).

Az eltiltás nem érinti Brady részvételét az edzőtáborban illetve a felkészülési mérkőzéseken. A döntést a bírók 2-1 arányban szavazták meg. Az indokolás szerint "Roger Goodellnek a kollektív szerződés széleskörű. diszkrecionláis döntési jogot biztosít, melyet az ügyben nem lépett túl és az eljárás során nem sérültek Bradynek a tisztességes eljáráshoz fűződő jogai".

A fellebbviteli bíróság megváltoztatta a szövetségi kerületi bíróság döntését és az ügyet azzal az utasítással küldi vissza, hogy az NFL eredeti döntését minden pontjában erősítse meg, hagyja jóvá. 

Három fő kérdés, amit az ügyben a bíróság vizsgált, melyre hivatkozással a szövetségi bíróság megváltoztatta az NFL eredeti döntését:
  • ismert volt-e az a tény, hogy a labdák manipulálása négy meccses eltiltáshoz vezethet;
  • Jeff Pashnak, a Wells jelentés társszerzőjének, az NFL alkalmazottjának a tanuvállomásának a megtiltása Brady meghallgatásán;
  • a Wells jelentés nyomozati anyagba való betekintés kizárása.
A többségi vélemény szerint:
  1. Kizárólag a felszerelésekre vonatkozó szabályokat vizsgálva sincs kizárva, hogy első elkövetőként csak pénzbüntetésben részesülhet a játékos. A szabályzat csak a minimum büntetést határozza meg, maximumot nem. "A kollektív részletes indokolási kötelezettséget sem ír elő, arról pedig különösen nem szól, hogy milyen analógia használható a büntetés kiszabásakor" - ezzel a szteroid használattal való párhuzamba állítás érvét söpörték le az asztalról. Elfogadják Goodell eredeti döntésének a konklúzióját, hogy Bradyt nem azért büntették meg, mert tudhatott mások szabálytalan tevékenységéről, hanem mert abban tevékenyen részt vett és telefonjának megsemmisítésével akadályozta a nyomozást. Végül Bradyt önmagában a kollektív szerződés 46. szakasza alapján is jogosan ítélte eltiltásra az NFL szükségtelen volt további szabályzatok figyelembe vétele (mint például a csak csapatokra vonatkozó "Competitive Integrity Policy".
  2. Az NFL döntésének az eltörlésére csak abban az esetben kerülhetett volna sor, ha egy tanúmeghallgatásának a kizárása alapvető eljárásjogi normákat sértett volna, mely ebben az esetben nem állta meg a helyét. Pash meghallgatásának a hiánya ezt a szintet nem érte el. A kollektív szerződés ugyanis még azt sem követeli meg, hogy az NFL független céget bízzon meg a nyomozással. Ezt akár házon belül is megtehették volna. A kollektív szerződések keretében tartott meghallgatásokon ugyanis nem érvényesülhetnek teljesen az "általános" eljárásjogi szabályok, hiszen a kollektív szerződés keretében minden résztvevő félnek az akarata annak megkötése során érvényre juthatott. A kollektív szerződés pedig ebben a helyzetben is széleskörű döntési joggal ruházza fel a döntőbírót.
  3. A nyomozati anyaghoz való hozzáférés megtagadása sem állja meg a helyét az eltiltás eltörlésének jogalapjaként. Megint csak a kollektív szerződésre hivatkoznak, ami ezt nem írja elő. Pontosabban a 15. szakasz harmadik bekezdése részeltesebb hozzáférést enged a nyomozás során felmerült adatokhoz, amit az eltiltás alapját képező 46. szakasznál nem említettek. Ha a felek ott is lényegesnek tartották volna, akkor bizonyára megemlítik - mondja a többségi vélemény.
A megosztott döntés miatt még nyitva maradt a lehetőség, hogy a játékos szakszervezett kérelmének helyt adva a hármas bírói tanács helyett a fellebbviteli bíróság teljes tanácsa is meghallgatja az ügyet és új döntést hoz, de ennek az esélye minimális. Mert az ilyen meghallgatásra semmi sem kötelezi a bíróságot, kérelemre eljárva is szabadon dönthet a tárgyban. Ez a bíróság hírhedten az elutasítás oldalán szokott állni.

Adam Schefter információi szerint Brady nem áll készen arra, hogy elfogadja a bíróság döntését és az ügyvédeivel a következő lépésen tanácskoznak. Jeff Howe információi szerint Brady meglehetősen dühös és kész harcolni a végsőkig.


A döntés teljes szövege: Link

Hozzászólások

2016. 04. 25. 17:47
Raschy
fcking ridiculous...
2016. 04. 25. 17:50
Plota
Már tavaly is eléggé felcseszték mindenki agyát a hülyeséggel, akkor az a lendület "csak" a főcsoportdöntőig volt elég... Mi lesz idén... :D
2016. 04. 25. 17:51
DM
ember meddig megy még ez a huzavona ??? komolyan mondom ez kezd dühítő lenni...és elszomorító
2016. 04. 25. 17:51
Andydaro
Szánalmas ez az egész cirkusz.
Elmegy a kedve az embernek az egésztől.
2016. 04. 25. 17:55
anulu82
Garoppoloval is hozni kell 3-1-el (minimum) az első 4 meccset. utána pedig Revenge Tour - Part II. az ítéletről inkább nem mondok semmit, kiégne a monitor is.
2016. 04. 25. 18:00
sanach
Elmennek a jó francba!!
2016. 04. 25. 18:01
Csenya
A tavalyi szezon előtt láthatóan felhúzták Brady-t ezzel a huzavonával, hatalmas tűzzel a szemében, szívvel lélekkel hajtott, amióta NFL-t nézek, nem láttam játékost ilyen elszántsággal és haraggal játszani. Ha ez marad így, azthiszem előre kezdem sajnálni az ellenfeleinket, mert itt vérig tartó küzdelem veszi majd kezdtetét, és a végén a Lombari trófeával a kezében Brady belemosolyog Goodell arcába. Vagy csak a fantáziám ennyire túlszárnyaló?! :D
2016. 04. 25. 18:04
tommasi
Kiváncsi vagyok az indoklásra,felettéb.
2016. 04. 25. 18:04
tommasi
2016. 04. 25. 18:11
Legább időben kiderült az eltiltás.

Még a döntés részleteinek ismerete nélkül: hihetetlen, hogy az eljárásjogi szemléletű USA-ban, ahol a bíróságok annyira érzékenyek a formaságokra, meg lehetett nyerni ezt az ügyet. Ez elég komoly kritika az NFLPA által kiküzdött kollektív szerződésnek.

Ami az idényt illeti: októberben okosabbak leszünk, de most inkább vágtam volna neki négyből három idegenbeli meccsnek Brady nélkül. Így három hazai meccs, amelyikből kettő csoportellenféllel szemben inkább lesz "must win" még szeptemberben is.

Másik oldalról: csak voltak a Patsnél annyira előrelátók, hogy a lehetséges eltiltásra tekintettel amennyire tudták, próbálták alakítani a schedule elejét.
2016. 04. 25. 19:19
Röviden: ennyit a kollektív szerződésről.
2016. 04. 25. 19:33
BaP
Ha Brady szerződéséből indulunk ki, akkor igen. Tom tavaly még 2 millát buktázott volna, idén 200 ezret bukik a 4 meccsel. Csalódott volnék, ha ennyiben kimerült volna a rákészülés

Atom védelem kell, mert elől először csak game management lesz
2016. 04. 25. 18:12
netbazis
Garoppolo-val is győzünk legalább a 4ből 3-at. Rohadjanak meg
2016. 04. 25. 18:14
cspeti98
Még annyit szeretnék tudni, hogy ki volt olyan nagyon okos, hogy aláírt egy olyan kollektív szerződést, ami szerint goodellnek bármihez joga van. Innen is gratulálok!
2016. 04. 25. 18:24
Bányai Norbi
Remélem ez lesz az utolsó csepp a pohárban és elküldik ezt a nyomoronc Goodellt, mert amit az elmúlt két évben művel ennyi pénzért az már több, mint nevetséges.
2016. 04. 25. 18:26
Garoppolo megy 4-0-t és elcseréljük egy első körre. Minden el van tervezve, nyugi :D
2016. 04. 25. 19:57
codyfiu
Ha menne 4-0-t (bár beérem 3-1-el is :) ) semmiért sem adnám, bár most sem adnám.
2016. 04. 25. 18:31
cashnet
Ez olyan mint a touchback szabály - minél többet magyarázzák, annál érthetetlenebb...
2016. 04. 25. 18:34
nosbiglem
Ez nonszensz! És egyben no comment!
Felesleges bármit is reagálni, 31 csapat szurkolói úgyis megteszik.
2016. 04. 25. 18:36
BaP
Még ma fel kéne szedni Johhny Manziel-t
:D

Egyébként a döntés életben marad akkor is, ha TB fellebbez?
2016. 04. 25. 18:49
takirob69
Nem meglepő a 2:1-es arány, már a meghalgatások előtt nyilvánvaló volt, hogy a 3 bíróból 2 TB ellenes.
Ez a nagy amerika!!!
2016. 04. 25. 18:56
DM
minden rosszban van valami jó szokták volt mondani,keressük a szarban a jót,mert van hiszen így lehetőség nyílik megtekinteni élesben is Gerappát.Tudom sokan most megdobáltok,de gondoljunk bele a szerencsétlen goddel csicska meg a szánalmas szarkupac haverjai a vesztünket akarják,de így hamarabb megedződik majd Gerapppa a mélyvíz végett.Lehetőség még ha rossz is,de remélem leesik az álla mindenkinek,milyen csereirányító ült eddig a padon :))
2016. 04. 25. 19:07
kreci04
2016. 04. 25. 20:07
codyfiu
Valami hasonló jutott nekem is eszembe mikor elolvastam a címet, ha így kell lennie: Hajrá Jimmy Garoppolo, Hajrá New England Patriots. Be is kell már segíteni az öreg Bradynek, a rájátszásban meg frissebb lesz mint bárki :) Együtt meg kiszurkoljuk az 5-et ;)
2016. 04. 25. 19:09
Pat Patriot
Azt gondolom, jobb ez így. Nyilván az lett volna a legoptimálisabb, ha elküldik az anyjába Goodellt, de ha már így alakult, hagyni kellene a fenébe. Szeptemberig van még 4 és fél hónap, az 5. meccsig, amíg Brady pályára lép, pedig majdnem fél év. Addig ki lehet dolgozni a stratégiát, felkészíteni Jimmyt, és sokkal jobb így nekimenni az idénynek, mint letudni az edzőtábort, és két héttel a kezdés előtt erre a hírre ébredni. A rájátszás valószínűleg nem ezen fog múlni. A csapat pedig harcolni fog Tom Bradyért. Nem biztos, hogy ez a Patriotsnak rosszul jön. Hogy az egész eljárás úgy volt tisztességtelen, ahogy, az már más kérdés.

DoM-hoz lenne egy kérdésem, azzal kapcsolatban, amit a hozzászólása utolsó bekezdésében ír. Mit jelent, hogy a Pats tudta alakítani a schedule-t? Van beleszólása a csapatnak a menetrendbe? És ha igen, hogyan? (Azt hittem, ez "központosított" döntés.)
2016. 04. 25. 19:27
Ez pusztán feltételezés, de mintha pár évről rémlene egy olyan cikk, amely arról szólt, hogy a Patsnél jó ötletnek tartották két idegenbeli meccset a nyugati parton egymás után, mert így ott lehetett maradni hétközben és nem kellett ide-oda röpködni.

A menetrend összeállításában, hogy mikor ki játszik főműsoridőben stb. nem tudom milyen szinten szólhatnak bele az egyes csapatok.
2016. 04. 25. 19:11
Arsenal
Annyira várom, hogy milyen lesz guuddell arca 2017. február első vasárnap( magyar idő szerint hétfő) éjszakáján, amikor átadja a Vince Lombardi kupát Tom Bradynek!!!!!!
2016. 04. 25. 19:54
karuly
Ha van a csapatnak egy kis humorérzéke a vizesfiút küldi fel a pódiumra...
2016. 04. 25. 19:15
Frissítettem a cikket némi kivonattal a döntésből.

Röviden a bírók annyit mondtak az NFLPA-nak, hogy egyék meg amit főztek. Ők tárgyalták meg így a kollektív szerződést, hogy Goodell azt tesz, amit akar, akkor most viseljék is a következményeit, mert joga volt hozzá.

A Wells jelentés jogszerűségét, igazságtartalmát, megalapozottságát, nem vizsgálták, vizsgálhatták.
2016. 04. 25. 20:02
Studi
Bármi is lesz szeptemberig,de hogy a Browns kap 50 felett az biztos...
2016. 04. 25. 20:14
nszgergo
2016. 04. 25. 20:06
Iolaus
Sajnos ha ilyen a kollektívszeződés akkor nincs mit tenni.
Természetesen felháborít a döntés, de sajna nem tudok/tudunk mit csinálni.
Viszont előre sajnálom az összes csapatot többek között szegény Clevelandet a W5-s meccsen Brady visszatérésekor. :)
2016. 04. 25. 20:15
Zarathorn
OFF

construx
2016-04-25 19:08:22
Brady-ről soha nem fog kiderülni, mennyire jó játékos, amíg másik csapathoz nem igazol.

Na ezen a kommenten az NSO-n jót röhögtem...

ON
2016. 04. 25. 20:15
nszgergo
kollektív szerződés = ******** diktatúra.
2016. 04. 25. 20:19
vhs-box
Remelem ,stilusosan a 6.korben behuzzuk Hackenberget,ak
2016. 04. 25. 21:52
zozo692
Goodell kösse fel magát (akkor is, ha ezt nem tartalmazza a kollektív szerződés).
Egy ilyen piszlicsáré szarért ilyen gigabüntetést kiosztani (pick elvétele, eltiltás, pénzbüntetés), egyszerűen megáll az ész.
2016. 04. 25. 22:19
már Goodellt is utálom
hazajöttem melóból és ezt kell olvasnom.... jól kezdődőik ez a hét is. goodynak a mértékegysége pedig a megak..vaanyja... A bíráké dettó. Hiába az utolsó könnyű nap tegnap volt. Irány a draft, a campek, preseason, első 4 meccs, aztán pedig szaporítás alá veszünk mindenkit, aki szembejön. Csak sajna nem a brokik jönnek az ötödik körben....
2016. 04. 25. 22:41
Chatmansky
Veszélyes üzem a hatalom. Kevés embernek való... Ennek a NFL-es főf@sznak nem igazán. Hiúsági kérdést csinál ebből az egészből, mert a gőgje nem hagyja annyiban. És mivel a tulajdonának érzi ezt a sportot, nem is érti, hogy ebben mi a rossz. Jellemtorzult pojáca.
2016. 04. 25. 23:09
renalba
Mérkőzés után már nem lehet a pályán meghozott döntés felülvizsgálatára és megkérdőjelezésére. Ez a játék!
Amit lassan másfél éve csinálnak az a valóság.
2016. 04. 26. 00:44
iceman
Sajnos ez is csak politika, Brady nyíltan támogatja régóta a republikánosokat, jelenleg éppen Trump-ot, most pedig egy alapvetően demokrata többségű, hátterű bíróság így döntött.
2016. 04. 26. 01:31
loop80
Egyértelműen ez van a háttérben, egyetértek veled.
2016. 04. 26. 11:36
szenti78
Itthon ilyen elképzelhető lenne, ott kint azért szerintem kevésbé. Sajnos inkább az a probléma, hogy az igazán fontos eljárásjogi hibákat, hiányosságokat, elfogultságot a sutba dobják, mondván a kollektív szerződést mindent felülír.
Itt van a hiba, hiszen a tisztességes eljáráshoz való jog mindenkit megillet.
2016. 04. 28. 11:18
B.Toma
Azért remélem tudod, hogy ez egy ordas nagy marhaság? :) Egyrészt halvány fogalmad sincs a bírók demokraták vagy éppen republikánusok-e, másrészt ez csak arról szólt Goodellnek van-e joga a kollektív szerződés alapján ilyen ítéletet hozni. Brady személye itt irreleváns. Az amerikai bíróság és jog nem úgy működik ahogy a te Elképzeled.
2016. 04. 26. 00:58
iceman
Lehet itt fantáziálni és szitkozódni, de az igazság az, hogy Goodell nyert és minden alapvető célját elérte 2015-2016-ban (1. Nem a Pats nyerte az SB-t, sőt ott sem volt azon, 2. Goodell liblingek taroltak az 50. SB-n (Manning és Denver), 3. A Pats tulajdonosa sajnos gyáván elfogadta anno a büntetést, most pedig Brady is elbukott. 4. Ismételten végtelen muníciót adott a hater-eknek a Pats és Brady ellen.) Ez az egész dolog végtelenül sértő és megalázó, továbbá megkérdőjelezi az egész Patriots-örökség fenntarthatóságát. Számomra ezen túlmenően az egész liga értelmét is. Én Brady és BB helyében visszavonulnék, nyilvánvalóvá téve, hogy ez egy tiltakozás részükről Goodell és sajnos még jó pár befolyásos ember mocskos húzásai ellen.
2016. 04. 26. 07:26
polo62
ez már rég nem arról szól, hogy Brady bűnös e vagy sem, hanem hogy goodellnek van e akkora hatalma, hogy végigvigye a hülyeségét, és mint látjuk van. és a bíróság sem azt mondta ki, hogy Brady bűnös e vagy sem, hanem hogy az nfl a bizonyítékok alapján tényleg eltilthatja e, na de azok a bizonyítékok tudjuk mennyire hitelesek. tavaly azt harsogták a kinti fórumok, hogy Kraft úr azért ment bele a büntetés elfogadásába, hogy aztán Bradyt ne tiltsa el goodell, de látjuk mennyire könnyű vele egyezkedni.
2016. 04. 26. 01:02
iceman
Szerintem sokan fel sem fogják, hogy mit jelent ez. Hiába nem erről szól ez az ítélet, de az interpretálása egyértelműen az lesz, hogy a Pats és azon belül is kiemelten Brady csaló, amit már bíróság is megerősített.
2016. 04. 26. 08:05
ArsnL
Ha vki le akarja csalozni a csapatunkat akkor az mar igy is kapott eleg municiot, aztan ha van olyan hulye aki ezt komolyan is gondolja azt csak sajnalni lehet...
Ez az ugy csak egy ujabb bullshit a sorban
2016. 04. 26. 08:46
Newman
Aki így érvel, eleve Patriots hater, enélkül is csalózza a csapatot.
Akinek meg van esze, az tudja, hogy sem a korábbi ítélet, és a visszaállítás sem arról szólt, bűnös-e Brady, hanem arról, hogy vétett-e eljárásjogi hibát az NFL, illetve a kollektív szerződés alapján mihez van joga Goodell-nek (mindenhez).
2016. 04. 26. 08:27
Chatmansky
Csak ismételni tudom: ez a hatalomról szól. Ez megy mindenhol. Nálunk is. Mint a Gyárfás Tomci, a szegényember goodellja...
2016. 04. 26. 09:49
LPT
Akkor most kicsit sarkítva, de gyakorlatilag arról döntött a bíróság, hogy Goodell az NFL vezetője és jogában áll akárkit eltiltani bármilyen indokkal. Bravó!
2016. 04. 26. 09:56
gcsaba
Az egészben az a legszomorúbb, hogy 4 meccsel kevesebb alkalmunk lesz látni az egyik legnagyobb alakját az NFL-nek.
2016. 04. 26. 14:37
komzoz65
Ez az igazi baj, hogy így lemaradunk a véges, sajnos egyre végesebb számú produkciókból 4-ről. Ez az igazi szomorúság. Szurkolok persze annak is aki maj pályára lép.Szerintem ebben a tekintetben kicsit optimista a jelenlegi hangulat itt, de tévedjek én megint! Magam részéről 2-2-vel is boldogan kiegyeznék így az első 4 meccsen. A Browns-nak meg good luck az 5. fordulóban.
2016. 04. 26. 12:24
polo62
így nagyon érdekes lesz innentől Garoppolo helyzete a csapatnál. 2017es szezon végén jár le a szerződése, és ha most villantana, nem biztos, hogy szívesen ülne vissza TB mögé a padra még évekre. viszont ha besül, akkor lehet hogy rövidesen újabb QB draftnak nézünk elébe.
2016. 04. 26. 12:40
Arsenal
2016. 04. 26. 12:32
max350
Még véletlenül sem akarok ezen az oldalon politizálni! De, ez nem Magyarországon történt????
Vagy ez csak egy rossz álom?????
2016. 04. 26. 15:04
Pietrosz2
Véletlenül politizálsz.Ne hidd azt,hogy Amerikában tisztességesebb az igazságszolgáltatás.És érdekes,hogy New Yorki a bíróság- Jets?
2016. 04. 26. 21:50
cspeti98
A 3 bíróból 2 demokrata volt, Brady meg köztudottan republikánus. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik bíró állítólag Jets szurkoló...
2016. 04. 26. 15:13
hopi46
Nekem a következők jutottak eszembe:

1. Szvsz a Pats vezetősége és TB is pontosan tudták, hogy ez lesz a dolgok vége. Csak halasztást akartak, hátha összejön még egy SB (Ha nincs a félelmetes sérülés hullám talán össze is jött volna.), aztán TB visszavonul és mindegy mi történik utána. Nem hiszem, hogy ne ismerték volna a kollektív szerződést és Goodell hatalmát. (A csapatbüntetést Kraft pl. azonnal kifizette! Tudván, a hőzöngés értelmetlen!)

2. Goodell-t esze ágában sincs leváltani a tulajdonosoknak, általa ömlik soha nem látott mennyiségű pénz a csapatokhoz (a Pats-hoz is!). Nem kell már ezen annyit rugózni.Az NFL üzlet, nem szimpátia alapján választanak tisztségviselőket.

3. Egy sportoló ne politizáljon!

4. Ideje megtudnunk már, hogy mennyit ér a backup irányítónk, ha az első csapattal fut ki. Ráadásul, ahogy többen írták, most van elég idő a felkészítésére. "Betonfalak" kellenek, aztán majd meglátjuk.

5. Egy jó csapatot legalább annyian utálnak, mint amennyien szeretnek. (Szurkolói pszichológia!)

Végül, egy szerintem érdekes kérdés, mi van, ha egy csapat eltiltott játékossal áll fel, pontosabban, ha eltiltottat is nevez a mérkőzésre? Vagy ha az eltiltottat nem veszi le a rooster-ről? Milyen büntetést kap? Hogy megy a mérkőzés előtt az inaktívak bejelentése, ki ellenőrzi az aktívak jogosultságát? Stb. Érdekelne!
2016. 04. 26. 16:35
BaP
Lassan úgy vagyok, mint a Boston Globe írója.
A "semmi bizonyítékotok", valamint "ideal gas law" arrogáns hajtogatása 1 első körös pickbe, 1 millába, Brady meghurcolásába és 4 meccsébe került.

Csak annyit kellett volna mondani: igen, laposak voltak a labdák, Mr Jastremsky-t kirúgtuk.
Nincs vizsgálat, évekig húzódó baszakodás, meg Brady megalázás.

Ahogy hallom, néhány tulaj kezdeményezte az eltiltás 1-2 meccsre csökkentését. Na az lenne a végső döfés, Goodell üzenete: csicskáim vagytok címmel

Elbasztuk, tovább kell lépni. Az legalább ki fog derülni, Jimmy G tényleg jó-e valamire?
2016. 04. 26. 21:55
cspeti98
Lehet ez lett volna a helyes reakció, de gondolj bele abba, hogy te hogyan reagálnál, ha megvádolnának olyannal, aminek az elkövetésére semmi bizonyíték nincs, ráadásul még a fizika törvényeinek is ellent mond. Nevetséges, hogy ha goodell úgy dönt, akkor nem létezik az ideális gáz törvény. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor Észak-Koreában bejelentették, hogy sikeresen leszálltak a Napra.
2016. 04. 26. 23:13
BaP
Sajnos vannak a témában a Pats drukkerek, meg az összes többi.
Bostonon kívül a(z ellen)drukkereket csak az érdekli, hogy Brady SMS-ezett, majd összetörte a telót, ergo bűnös.
Ameddig a liga irigyei Goodelt fogják az ámokfutásban támogatni, addig esély sincs épeszű érvekre.

Nem beszélve az nflpa baromságairól.
Ezt a kollektív szerződést hogy lehetett így aláírni??
Hogy lehetett, hogy az NFL a nyáron beelőzött a beadvánnyal, és onnan nem Brady ártatlansága lett a téma, hanem, hogy Goodelnek volt-e joga elítélni? ( ami ugye volt)

Az olyan vélemények meg, mint Brees-é ( aki kerek perec kijelentette, hogy ilyen körülmények között nem tud elfogadni és elhinni egyetlen NFL vizsgálatot se) nagyon kevés van, az utálóknak mindegy, hogy Brady ártatlan-e, csak ne játszhasson.

Hogy ezt a tűz közeléből lehetett-e látni, és az alapján más utat választani, azt nem tudom, de hogy semmi értelme nem volt ezzel az üggyel ennyire bemocskolódni, az tuti.
2016. 04. 26. 23:24
cspeti98
De a ligában egyre kevésbé támogatják goodellt. Ma olvastam egy cikket a Bleacher Reporton, hogy egyre inkább afelé hajlanak, hogy vissza kéne kapnunk a pickeket. Arról nem is beszélve, hogy félnek attól, hogy goodell bárkit bármilyen indokkal megbüntethet.
2016. 04. 27. 09:43
polo62
tényleg jobban jártunk volna, ha rájuk hagyjuk az egészet, és megússzuk sokkal olcsóbban, de ki gondolta akkor, hogy ez lesz? mindenki arra koncentrált az elején, hogy a bajnoki cím legyen meg(ez goodellnek csak olaj volt a tűzre), aztán pedig a döntő után senki nem hitte, hogy ennyire rosszul jöhetünk ki. viszont nekem egy dolog nem világos. ha a Pats akkora előnyt szerzett a labdákkal szándékosan, akkor az jogosulatlan előnyszerzésnek számít, amit a sportban súlyosan büntetnek, ergo ha ez akkora befolyásoló tényező volt, akkor miért nem a Colts meccsel kapcsolatosan jött a büntetés, és miért a pickekkel és Bradyvel szórakoznak? mert ha lett volna bizonyítékuk ez lett volna a reális, így meg csak rágalmazás az egész, és még így is mi jövünk ki belőle rosszul
2016. 04. 26. 17:53
Érdekesség, hogy a fellebviteli bíróság legfőbb bírája, Robert Katzmann volt az, aki Brady különvéleménnyel élt az ügyben és nem értett egyet az eltiltás visszaállításával.

Önmagában ez a tény növelheti az esélyét, hogy lesz az ügynek még egy felvonása a bíróság teljes bírói tanácsa előtt. Twitteren jogászok 5% körüli esélyt írnak a kevesebb mint 1% helyett.
2016. 04. 26. 23:51
nosbiglem
2016. 04. 27. 00:07
Whitealert
Valaki le tudná írni az egész sztorit röviden? Ilyen távlatból nem emlékszem pontosan a történtekre. Ahogyan én emlékszem: a labdákkal az egyik szertáros kiment WC-re, másfél percet eltöltött ott. Szakadt az eső, és hideg volt 3-4-5°C körül, aztán a labdákban a nyomás lecsökkent. Az NFL szerint leeresztették a labdákat, egy csomó amcsi meglepődött, hogy a hidegben a labda nyomása csökkent (helló oktatási rendszer). Aztán a félidőben a sporik nem tudták az összes labdát leellenőrizni, persze a Pats szertáros másfél perc alatt mindet tökéletesen le tudta engedni hogy Bradynek jó legyen. Aztán jött a botrány, ami egészen nevetséges volt, tekintve hogy szezon közben is volt az egyik csapatnál egy "ball tampering" és csak 50 ezer dollár büntivel járt... Aztán bizonyítékok bekérése, Wells jelentés, Bradynek bekérték a telefonját, amit már megsemmisített, de az sms-eit így is el tudták olvasni (előzetesen kérdezte az ügyvédje, hogy szükség lesz-e a készülékre és az NFL válaszolt, hogy nem, mert az sms-eket a szolgáltatótól kérték be), aztán még nagyobb botrány, aztán már egyenesen csaló az egész csapat, sőt volt aki Hernandezhez hasonlította, hogy börtönbe kelljen mennie. Ilyenfajta hülyeséggel nem lehet mit kezdeni, de utálatos az biztos.
Én így emlékszem, valaki cáfoljon meg vagy helyeseljen legyen szives! :)
2016. 04. 27. 07:00
cspeti98
Tökéletesen leírtad és így elolvasva még nevetségesebb az egész ügy.
2016. 04. 27. 07:45
BaP
Ha ennél picit ibjektívebben akarod leírni:
1. A Colts felhelentése alapján a meccs alatt tetten érési szándékkal vizsgálódott az NFL
2. A Patriots egyik labdásfiúja a meccslabdákkal az érintett meccsen budira ment
3. A Colts labdái nem voltak annyira laposak, mint a patriotsé
4. Brady a bekérést megelőző napon semmisítette meg a telefont

Végül a stratégiai hiba: az nflpa bejelentette, hogy ha Goodell a nyári meghallgatás után is fenntartja Brady 4 meccses eltiltását, akkor bíróságra megy.
Emiatt az NFL jogászai felkészülten előzetes beadványt csináltak ( megelőzve az nflpa-t), amivel elérték:
1. Nem Brady bűnösségéről van szó, hanem, hogy Goodelnek volt-e joga büntetni
2. Nem minnessota-Ba került az ügy, hanem NY-ba


2016. 04. 27. 07:46
BaP
Objektíven
2016. 04. 27. 08:11
BaP
2016. 04. 27. 10:50
Whitealert
Aha, köszi a választ!
Colts labdáit a Pats labdák után mérték, és nekik azt hiszem csak 6-ot mértek le (ennyire volt idejük a félidőben). Ez annyit jelent, hogy több idejük volt melegedni a 22-24°C körüli beltéri hőmérsékleten, amivel visszanyerték eredeti nyomásukat. MIT-n számolgatott egy gépészmérnök professzor, hogy mennyire engedhetett le a labda és hogy milyen nyomásúnak kellene lennie a mérés időpontjában. Nem meglepő módon a mérőműszer pontosságánál (0,5 psi)kisebb eltérések jöttek ki a számításokból. Azt hiszem valaki még kísérletben is megcsinálta, szimulálta az esőt is és úgy is kijött. /Gépészmérnök vagyok, hiszek a világ legjobb műszaki egyetemén oktató professzornak :P /
2016. 04. 27. 21:39
BaP
Én is gépészmérnök vagyok ;)

Az általad leírtak viszont teljességgel irrelevánsak ( a történések szerint) addig, amíg nincs arra magyarázat, hogy miért vitte a budira a lasztikat Jastremsky, Brady miért törte a telefonját a vizsgálat előtti napon??
Ugyanis az átlag, nem Patriots rajongó ( sok van ilyen, sajnos többen vannak, mint mi), kurvára leszarja az ideal gas law-t, és Goodell-nek ad igazat, a fentiek miatt.
Ez az, ami legitimál egy ilyen idióta büntetést.

A Pats az egyik legfontosabb klub az NFL-ben, de a másik 31 akkor is erősebb
2016. 04. 27. 22:41
Whitealert
Egyébként én el tudom képzelni, hogy tényleg wc-re kellett mennie. Csak valami olyasmi is volt, hogy azt mondta, hogy a piszoárt használta, de állítólag abban a mellékhelyiségben nem is volt. Bár 2 hónappal visszamenőleg én sem emlékszem, hol pisiltem, na mindegy. :D
A Brady-féle mobil törésre nem tudok mit mondani, de azt már előtte tisztázták, hogy nem fog kelleni az NFL-nek a készülék. De hogy miért zúzta be, lehet ideges volt és Gronk spike-olta. :D
2016. 04. 28. 10:49
MajnemizBond
Legalább mi ne lovagoljunk már ezen a mobiltörős felfújt, baromságon. Még a bekérés előtt törte össze a mobilját Brady és az összes rajta lévő adat elérhető volt a szolgáltatónál és meg is kapta azokat a vizsgálóbizottság. Semmi terhelőt nem találtak Brady-re.
2016. 04. 28. 14:52
Whitealert
Őszintén szólva én nem emlékszem, mikor kérték be a telefont. De arra igen, ahogy Te is mondtad, hogy mindent el tudtak érni a szolgáltatótól (kivéve Giselle meztelen fotóit) és nem találtak terhelőt, úgyhogy a mobil megsemmisítésből csináltak botrányt.
2016. 04. 28. 19:46
BaP
Remek, örülök, hogy átment a lényeg.
2016. 04. 27. 08:44
Croaker
Nagyot nőtt Brees a szememben....végre valaki kerek perec megmondja az igazat és nem attól fél h mi lesz a következménye.
2016. 04. 27. 17:35
DM
szia nem olvastam esetleg tudnál nekem adni egy linket kérlek,had olvassam el,nagyon köszönöm :)
2016. 04. 27. 20:29
Croaker
2016. 04. 27. 18:32
Pat Patriot
Brees megnézheti magát ezek után. Szerintem innentől betiltják a 9-cel osztható mezszámokat.
Hozzászólás a(z) Breaking: Tom Brady mégis eltiltva bejegyzéshez