Menetrend

Brian Tyms! Kicsoda? (Darvai Tibor, vendégszerző)

2014. 08. 10. 11:45
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

A balul sikeredett előszezonnyitó mérkőzésen a New England Patriots csapatánál nem sok reménysugárt láthattunk. A tartalékok tartalékja  elkapó, Brian Tyms, a kevesek közé tartozott. S mi több, úgy látszik ő volt a legjobban meglepve, hogy sajtósok hada vette körül a FedEX Field zsúfolt öltözőjében.

1

Pedig, Brian Tyms néhány héttel ezelőtt még bizony munkát keresett.

Tymst július 27-én igazolta le a Patriots, tehát mindössze négy napja volt az edzőtábor során arra, hogy a mai kiváló teljesítményével előrukkoljon: 5 elkapás, 119 yard és 1 TD. Erre senki sem számított. Ezután többekben is megfogalmazódott a kérdés, hogy: „Ki is Brian Tyms?”. Valamint az is, hogy: „Lehet helye a Patriots csapatában?”.

A 192 cm magas és a 92 kg súlyú elkapó lehetséges, hogy a rosteren fog maradni a csütörtök este nyújtott teljesítménye alapján, még akkor is, ha csak a tartalékok ellen játszott.

Tehát ki is Tyms?

Omar Kelly a Dél-Floridai Figyelő újságírója már írt korábban a 25 éves Tyms gyermekkorának, felnőtté válásának nehéz történetéről. Végül is Tyms-nek sikerült bejutnia egy közösségi főiskolára (community college – ez egy kétéves felsőfokú képzés, sokszor a diákok ennek elvégzés után jelentkeznek egy nevesebb egyetemre), majd pedig a Floridai Mezőgazdasági és Műszaki Egyetemre (Florida A&M). Itt elkezdett focizni és olyan jól játszott, hogy sikerült ösztöndíjat szerezni és most megvan annak az esélye, hogy az NFL-ben maradjon.

San Francisco 49ers, Miami Dolphins, Cleveland Browns és most a Patriots Brian Tyms eddigi NFL állomásai.

Tyms karrierje felszálló ágban van. Legmélyebb pontja idén februárban volt, mikor is a Cleveland Browns csapata elküldte őt, mert a liga tiltott szerek fogyasztása miatt a 2014-es szezon első négy meccséről eltiltotta.

Tyms nem szerette volna, hogy vége legyen NFL karrierjének, ezért küzdött egy újabb esélyért.

„Nagyon rossz időszak volt” – mint mondta. „Nem játszhattam… Pedig nagyon szeretem ezt a játékot, nem tudtam mi lesz, de nagyon szeretem. Magammal hoztam a gyermekeim, a feleségem. Nem játszhattam öt hónapig, ez teljesen kikészített.”

Arra a kérdésre, hogy a Brownsnál mit mondtak az ügyével kapcsolatban, Tyms ezt válaszolta: „Erről nem beszélhetek, de látod, itt vagyok. Nem volt valami jó.”

A Patriots csapata családias volt Tymsszel, aki a 2013. december 8-ai Patriots-Browns mérkőzésen 3 snap erejéig játszott is a Patriots ellen – de ez nem került be a statisztikákba.

„Nyomasztó volt ilyen nagyszerű játékosokat látni a másik oldalt, s látni természetesen Tom Bradyt, és játszani ellene” – mondta Tyms. „Élveztem a játékot. Majdnem volt egy elkapásom, de az irányítót leütötték. Vicces volt.”

Most Tyms Tom Bradytől kaphat labdákat az előszezon során, amely annak is az eredménye lehet, hogy a Browns akkori általános menedzsere (general manager) Michael Lombardi jelenleg segéd a Patriots edzői stábjában. S amikor az edzőtábor eleje során történt néhány sérülés az elkapók posztján Tyms megkapta a várva várt telefonhívást.

Csütörtök este, „robbantott”, magára irányította a figyelmet azzal, hogy a közönség közé ugrott a 26 yard-os TD elkapása után. „Az ugrás”-t péntekre az NFL is felrakta twitterre.

„Nem tudtam megállni,” magyarázta Tyms. „Nem akartam neki menni a falnak, ezért ugrottam, de túl nagyra sikeredett az ugrás. Tényleg nem akartam úgy ünnepelni, mintha a világ királya lennék. Egyszerűen nem tudtam megállni.”

Tyms nem szeretné, ha NFL-es álma itt, vagy a későbbiekben véget érne. De azzal tisztában van, hogy jelenlegi helyzetében nagyon az NFL lét határán mozog. Azt tervezi, hogy a gyermekei és a felesége pár hét múlva a városba jönnek, de tudja, hogy arra nincs semmi garancia, hogy még akkor is a csapat tagja lesz.

Tehát élvezi, amíg itt van, és amíg úgy játszik, ahogyan csütörtökön tette, akkor talán kap lehetőséget valahol máshol.

„Igyekszem megtalálni a helyemet, szerepemet,” mondta arról a rövid időszakról, amit a Patriots csapatával tölt. „Nagyszerű a csapat, és csak azt akarom megmutatni ezeknek a srácoknak, hogy itt a helyem. Ez a legfontosabb dolog egy győztes csapatban, hogy kiérdemeld a tiszteletet.”

Forrás: ESPN Boston, patriots.com (fénykép)

Darvai Tibornak (dartib83) Aaron Dobsonról és Randy Mossról írt cikkét követően újabb fordítást köszönhetünk.

Hozzászólások

2014. 08. 10. 12:29
Gordon
Majd meglátjuk, ez a meccs után biztos, hogy lesz csapata az első héten.
Érdekes és a videón is jól látszik, hogy Garo dobómozdulata/technikája mennyire megegyezik TB technikájával.Ha 12-es mezben lett volna még össze is tévesztettem volna őket:-)
2014. 08. 10. 12:47
ArsnL
amennyire pozitívan csalódtam Jimmy-ben, annyira csalódtam Mallett-ben

szinte évek alatt semmit nem fejlődött, megvan a karerőssége, de ennél többet nem tud felmutatni

most csak abban lehet bízni, hogy az egyik korai körös QB pickből az egyik beválik, ha egyik sem fog, az vér ciki lesz


(legalább Jimmy vmilyen szinten a rendszerünkbe való, ezt belátom bármennyire is téptem a hajam a drafton, de akkor meg Mallett pick érthetetlen kategória)
2014. 08. 10. 13:03
Mallett legelső meccse a Patsnél: https://www.youtube.com/watch?v=P7H9hyVHcAM

Ha ezt a videót a mostani mellé teszi az ember, akkor sok fejlődés nyomát nem fogja találni.

Garoppolóról is ahogy lesz egyre több videó, majd a trendre kell figyelni. Egy meccs után még korai mérleget vonni.
2014. 08. 11. 15:15
Kollega
Garoppolo nem is tagadja, hogy TB a példaképe. Már az egyetemi videókon is látszott, hogy mennyire próbálja utánozni a mozgását. Abban is nagyon szépen utánozza, hogy kell összegömbölyödve felvenni a sacket, ha muszáj. Csak éppen még meg kell tanulnia, hogy mikor is muszáj :)
2014. 08. 10. 12:38
ArsnL
őszintén nem sok esélyét látok h bekerüljön az 53-ban, egyszerűen olyan sokan vannak ezen a poszton, kétlem hogy olyan hatalmas teljesítményt le tudna tenni az asztalra (főleg azért mert nem fix kezdők ellen tolja, így a számait sem lehet normál meccsekéhez hasonlítani), amivel Boyce-t, KT-t esetleg LaFell-t kiszoríthatná

max egy Collie féle szerepkört jósolok neki, ha egy WR hiányos csapatba nem kell


inkább DB-re, DL-re tartogatnám az extra helyeket, mert az előbbinél úgy néz ki a minőség és mennyiség is NFL top szinten van, az utóbbi posztra meg kellenének még emberek, szinte alig van mélység és a minőség is kérdéses
2014. 08. 10. 14:16
Bulow
Egy valamit ne felejtsünk el Mallettel kapcsolatban... pont hat éve volt egy irányító, aki az edzőtáborban és az előszezonban csapnivaló volt, én is szó szerint azt írtam: kuka. Aztán jött Pollard, Matt Cassel pedig 11-5ös szezont produkált.
2014. 08. 10. 14:23
narbony78
Az Cassel volt, aki élt a lehetőséggel, Mallett nem tudott... Mondjuk nem is vártam tőle...
2014. 08. 11. 15:18
Kollega
Ugyanmár! Matt egyáltalán nem volt rosz QB. 20 yardig pontosan és gyorsan dobott és elég gyorsan olvasta a védelmet. A fallal kellett rendesen összecsiszolódniuk. De róla a pre meccseken is lehetett látni, hogy megfelelő csere QB akármelyik NFL csapatnak.
2014. 08. 10. 14:56
MemphisM
Szurkolok Bryannak! Remélem kap az előszezon alatt lehetőséget az első két csapatban is! Malletnél csak Tebow(bár neki drukkoltam) volt tavaly csapnivalób! Gerappa csak fejlődjön addig amig Brady dobálgat még 2-3 évig!
2014. 08. 10. 15:34
Bazsi
Én is úgy gondolom, hogy TE poszton meccset eldöntő/klasszis játékosaink vannak (csak sérülés ne legyen), ezért nem látok sok esélyt, hogy bekerüljön a keretbe. Viszont, ha az Eagles vagy a Panthers ellen kiemelkedőt nyújt, akkor még BB elgondolkozik ezen.
2014. 08. 10. 16:03
Az a gond ezzel a Tymes gyerekkel, hogy ő is el van tiltva az első 4 meccsünkről!
Bár ez még jól is jöhet neki, mert így talán a csapatnál lehet anélkül, hogy rooster helyet foglalna és ha esetleg vki IR-re kerül ez idő alatt, lehet esélye...
Pedig ha ez nem lenne akkor mennyivel jobb esélyei lennének főleg ha Dobson PUPon kezdi a szezont (remélem nem)
2014. 08. 10. 22:26
kimbo
Darvai Tibor szegedrol? Jo cikk lett
2014. 08. 10. 22:45
dartib83
2014. 08. 10. 22:41
winston86
még így is lehet, hogy sudfeld kategória, egy meccs után nem kell még messzire menni, nálunk elég mély most a WR keret. bár a DT kerettel is így voltunk pár hete, aztán most tessék, rögtön vékonyka. meg tavaly a WR keret is eléggé hiányos lett 1-1 sérülés után. hajrá újak! :)
2014. 08. 11. 02:10
nosbiglem
2014. 08. 11. 08:26
Croaker
Elég gyorsan kikerült a keretből Houston a fumble után. Mondhatni Houston, baj van!
2014. 08. 11. 11:02
topin
Ezért gondoltuk a chatben páran, hogy Finch is komoly bajban van csóri..
2014. 08. 11. 19:00
pm11
Az is nagy kérdés mennyire sérülékeny, Ha nem az és így játszik akkor welcome.
Hozzászólás a(z) Brian Tyms! Kicsoda? (Darvai Tibor, vendégszerző) bejegyzéshez