Menetrend

Chris Hogan lehet a Patriots következő sztárelkapója

2017. 08. 28. 21:17
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek
A Patriots mindig egy lépéssel a többi csapat előtt jár.

Mikor előző évben Bill Bellichick elorrozta Chris Hogant a Buffalo-tól, többen csodálkoztak, hogy mi járhat az edző fejében. Miért szerez meg egy játékost, aki ugyanazt tudja, mint a többiek? Miért szerez meg egy olyan játékost, aki hasonló Julian Edelmanhez és Danny Amendolahoz?

Chris Hogan

Manapság már erre az igazolásra, mint ügyes és hozzáértő igazolás tekintünk és nem csak azért mert a csapat egész szezonra elvesztette Edelman-t a térdsérülése miatt.

Hogan készen áll, hogy nagyszerű éve legyen. Ez attól függetlenül is kijelenthető lenne, ha Edelman nem sérül le péntek este Detroit-ban. De most Tom Brady kedvenc célpontja az oldalvonalra szorult, így eljött az idő Hogan számára, hogy rivaldafénybe kerüljön és ő legyen a következő, aki ebbe szerepbe kerüljön.

A 185 centiméteres elkapó nagyon sokoldalú és képes ugyanazokra a dolgokra, mint Edelman. Az elkapó képességeit már láthattuk az edzőtábor alatt, a Houstonnal és a Jaguars-szal tartott közös edzéseken és az előszezon mérkőzésein. A csapat tigth endje, Dwayne Allen „Mr. Tökéletesnek” nevezte el Hogant . Brady-nek is bizonyára fontos, hogy valakiben ennyire megbízhasson.  

A maga részéről, Hogan már elkezdte lerakni az alapjait annak, hogy ne csak egy megbízható célpontja legyen Brady-nek, hanem a következő sztárja a támadósornak.

Hogan, aki 28 éves, magát megbízható célponttá változtatta. Brady-vel való kémia az edzőtábor kezdete óta fennáll. Elérte, hogy ő legyen a kisegítő, biztos célpont a harmadik down-ok során. Vele lehet mozgatni a down-okat és ő az aki szabadon van szorított helyzetekben.

Ne felejtsük el, hogy 2013-ban senki nem gondolta volna, hogy bárki is helyettesítheti Wes Welker-t, de Edelman berobbant, és azóta Brady legtöbbet foglalkoztatott és legbízhatóbb célpontjává vált!

Most eljött Hogan ideje. Ez a megállapítás azok után is megállja helyét, hogy péntek este Edelman olyan térdsérülést szerzett, ami miatt kénytelen kihagyni az egész szezont. Hogan-nek négy elkapása volt 70 yardért, amiből két touchdown lett, mindkettő az első félidőben.

Ez a négy elkapás egyértelműen demonstrálta Hogan sokoldalúságát és képességeit. Az első egy red-zone-ban elkapott 7 yardos touchdown volt, megmutatva azt, hogy be tudja fejezni a drive-ot szorongatott helyzetben. A második elkapás egy 32 yardos touchdown passz volt, mélyen a baloldali az oldalvonal mellett, amely során túlugrotta védőjét és az elkapott labdával az end zone-ba zuhant.

A harmadik elkapásnál kimentette Brady-t.  Brady a játék során egy kifordulás követően menekült a zsebből. Hogan, akinek az útja mélyen az oldalvonal mentén vezetett, érezte a szorult helyzetet, hallva Brady ordítását, visszafordította az útját az irányító felé és elkapott egy 6 yard-os passzt szorosan az oldalvonal mellett.A következő játékban (negyedik passz), Brady-től kapott egy passzt egy keresztútvonal megfutása során, amiből 25 yardot hozott össze.

Az nem kérdés, hogy ő és Brady megtalálták a ritmust. Egy hullámhosszon vannak és nincs ok arra, hogy ezt ne tudnák végig fenntartani a szezon során.

„Chris kiváló munkát végez. Nagyon éles, keményen dolgozik, mindent megtesz a csapatért, jó a rúgások során, blokkol, fut az elkapások során, elkapja a labdákat, megcsinálja a kemény elkapásokat, okos. Ő elnyerte mindenki elismerését a mindennapi hozzáállásával és teljesítményével. Nagyon kemény játékos”– nyilatkozta Bill Belichick Chris Hogan-ről a sajtónak.

Előző évben, Edelman után (38 alkalom), Hogan (12 alkalom) volt, akik a legtöbb passzt kapták Brady-től a harmadik down-ok során. Ez a szám nagy valószínűséggel emelkedni fog ebben a szezonban.

Nyilvánvaló, Brady és Rob Gronkowski között is különleges kapcsolat áll van. Butaság lenne azt gondolni, hogy Brady nem fog támaszkodni a tight end-re Edelman kiválásával, és Gronk párszor ki fogja segíteni az irányítót a kritikus pillanatokban. De erre fel lesznek készülve az ellenfelek védelmei. Edelman nélkül, több figyelmet szentelhetnek Gronk kettőzésére, hogy semlegesítsék a pro bowler tight end-et. Ez a kettőzött védelem megnyithatja a lehetőségeket a többi elkapó számára. Brandin Cooks sebessége miatti kettőzött védelem is nagyszerű lehetőséget nyújt azzal, hogy Cooks kapná a legtöbb figyelmet a védelmek részéről. Különösen Edelman nélkül, Hogan kiváló helyzetbe került, hogy hasznot húzzon ezekből a helyzetekből. Brady nagy valószínűséggel meg fogja őt találni a passzaival.

Előző évben, a volt lacrosse sztár karrier csúcsot jelentő 680 yard-ot és 4 touchdown-t szerzett, de ezzel csak a felszínt kapargatta. Óriásit játszott a AFC döntőben, 180 yard-ot és 2 touchdown-t kapott el a Steelers ellen és ezt követte a döntőben elkapott 4 labda, 57 yard-ért.

Hogan fel tud állni slot-ban ha kell, de igazából, ő mindenhol fel tud állni a pályán.Ő kemény, határozott, megbízható, okos és még ha nem is volt irányító a középiskolában, akkor is meg tudja dobni a labdát, ha arra lenne szükség.

Szóval a legjobb pillanatban, eljött az idő. Ez lesz Chris Hogan éve.

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2017. 08. 28. 22:08
loop80
Minden körülmény adott hozzá. Úgy legyen!
2017. 08. 28. 23:24
Whitealert
Köszi a cikket, nagyon tetszett!

Én a napokban meg pont azon gondolkodtam, hogy Amendola fogja-e helyettesíteni Edelmant. Csak mindig arra jutottam, hogy túl nagy terhelés lenne Amendolának és féltem a sérüléstől. Remélem ez ez elkapógárda az őrületbe fog kergetni minden defense-t. :D
2017. 08. 29. 03:28
Barb
"Hogan fel tud állni...ha kell, de igazából, ő mindenhol fel tud állni..."
Így legyen! :P
2017. 08. 29. 08:32
crucified
Értjük.... :)))))
2017. 08. 29. 07:35
Lalika
Na, majd nyugtával dicsérjük a napot. Soha nem a WR-RB sorunkkal volt gond.
2017. 08. 29. 16:30
zozo692
Volt idő, amikor gond volt vele (2006).
2017. 08. 31. 10:36
Tibi Twelve
2017. 08. 29. 07:38
kismedvee
Szerintem még Amendola is több szerepet fog kapni JE sérülése után,nem csak Hogan.
2017. 08. 29. 16:53
zozo692
Szerintetek van abban valami tudatosság abban, hogy mi azért a liga átlagánál nagyobb mértékben használunk fehér elkapókat, ráadásul olyanokat, akikben mások nem sok fantáziát látta, és ráadásul hajlandóak vagyunk túlfizetni őket "látatlanban" is (Welker, Amendola, Hogan, itt kivétel Edelman)?
Mi lehet az oka, csak ők értik meg a bonyolult play book-ot (mindenféle rasszista felhang nélkül)?

Mondjuk a feltett kérdés eléggé költői, a Patsnél semmi sem történik tudatosság nélkül.
2017. 08. 29. 17:53
karuly
Szerintem inkább a liga értékeli alul őket, és ezért tudjuk megfizetni őket...
2017. 08. 29. 22:47
lynyrd
Igen, én is úgy gondolom, hogy a többiek vannak túlértékelve... De mindegy: nekünk jó, ha lehet motivált játékosokat szerezni viszonylag "kedvezményesen"
2017. 08. 29. 23:39
hopi46
JE sérülésével ill. Cooks érkezésével kb. u.ott vagyunk mint tavaly, "csak" most van Gronk is. Talán Hogan lesz többnyire JE helyén. Mitchell elkezdett újra edzeni, ez bíztató lehet.
2017. 08. 30. 06:47
dravait
Nekem még White szerepe a kérdéses - többedszer bemutatta, hogy mind futónak, mind rövid elkapónak alkalmas, gyors, elég biztos kezű, jól játssza magát szabadra és tud küzdeni. Én benne ugyanazt az univerzális tehetséget látom, mint Edelmanben 3 éve. Nem tartom lehetetlennek, hogy Jules kiesésével őt fogjuk a rövid yardos kritikus helyzetekben többet foglalkoztatni.
2017. 08. 30. 07:44
komzoz65
Lehetne szerintem is akár elkapó is, sőt biztos lesznek olyan felállások, ahol vagy eleve elkapónak áll fel, vagy TB kiküldi a védelem felállása alapján egészen a szélre, mint ahogy eddig is. Viszont az SB tapasztalat alapján éppen, hogy növelni akarják a tényleges futó mennyiségét is, mivel ez is egyre jobban megy (a kimagasló blitz felvétel miatt, lehet, hogy többször lesz 3. és hosszúnál tényleges futó szerepben). Összességében valóban az egyik kulcsember lehet JE pótlásában (azért lesz választék, nem lesz idén egy fő célpont szvsz, hanem szépen eloszlik majd). Idén mindegyik futónk elég jó elkapó is, ez bizony sokat segíthet.
Hozzászólás a(z) Chris Hogan lehet a Patriots következő sztárelkapója bejegyzéshez