Menetrend
Szavazás

Darrelle Revis interjú

2014. 03. 18. 13:04
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

Darrelle Revis, a Patriots cornerbackje 2014. március 17-én hétfőn konferenciahívás keretében telefonon válaszolt a média kérdéseire.


K:
Mi volt az, ami miatt ez a megállapodás jobban elnyerte a tetszésedet, mint egy hosszú távú szerződés?

DR: Nos, mindenekelőtt azt akarom elmondani, hogy nagyon lelkes vagyok amiatt, hogy a New England Patriots tagja lehetek. De visszatérve a kérdésre, alapjában véve csakis a győzelemről van szó. Mérlegeltem a lehetőségeimet, győztes akartam lenni, és valahogy úgy éreztem, ez a legjobb hely a számomra; hogy a Patriots szervezetének részévé váljak.

K: Mennyire vagy izgatott amiatt, hogy Bill Belichick lesz az edződ? Régebben egyszer hülyének nevezted. Meg kellett beszélned vele ezeket a dolgokat?

DR: Igen, Bill és én már beszéltünk erről a dologról, és ez már a múlt. Mindketten előre tekintünk, izgatottan várjuk a közös munkát és igyekszünk meccseket nyerni. Úgy gondolom, ez az elsődleges célunk jelenleg, mérkőzéseket nyerni.

K: El tudnál árulni néhány kulisszatitkot arról, hogyan alakult ez az egész? Úgy tűnik, elég hamar összeállt a dolog. Neked is ez volt az érzésed?

DR: Mérlegelni kellett a lehetőségeinket. Sok minden történt, miután elengedtek, jöttek a hívások a csapatoktól, és mérlegelni kellett a lehetőségeket. Nekem és az ügynökeimnek is. Úgy éreztük New England lesz a legjobb hely. Ez egy győztes programmal rendelkező győztes szervezet, és mi ennek a részévé akartunk válni. Mivel a Jets színeiben játszottam ellenük, nagyon jól ismerem a Patriots-ot, és úgy éreztük itt leszek a legjobb helyen. Minden a helyére került.

K: Milyen benyomásokat tettek rád a tavalyi edzőtábor során Foxborough-ban a Buccaneers és a Patriots közös edzései?

DR: Igazán nagyon izgalmas volt számomra. A térdem gyógyulására koncentráltam, de ugyanakkor láthattam, hogy valójában hogyan működik a New England, hogy vezetőedzőként Bill Belichick hogyan működteti a csapatot. Nagyon klassz volt, és valahogy azt láthatta mindenki, amikor ott jártuk, hogy azok a srácok már az edzőtáborban is mennyire fegyelmezetten teszik a dolgukat. Ez egy veterán csapat. Egy playoff kaliberű csapat. Egy nagyon intelligens csapat. Ezek a dolgok mind megmaradtak bennem, amióta ott jártam. Figyelemmel kísértem a dolgokat, és igazán nagyon tetszettek.

K: Hogyan vélekedsz a Patriots secondary erejéről, az hogyan segítheti a defensive line-t?

DR: Jelenleg kizárólag arra próbálok koncentrálni, hogy a Patriots tagja lettem. Az elmúlt napokban olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy egyelőre még próbálok minél több dolgot magamba szívni. Tudom, hogy itt van Brandon [Browner], tudom, hogy itt van [Devin] McCourty és Logan Ryan. Van néhány nagy tehetség a hátsó alakzatban. De egyelőre csak próbálok mindent magamba szívni, és a következő feladatra koncentrálni, ez pedig jelenleg nem más, mint az OTA [Organized Team Activity – a szerk.].

K: Megosztanád velünk a létesítménnyel kapcsolatos benyomásaidat, és elmondanád mit csináltál ott a mai napon?

DR: Ma tulajdonképpen csak körbevezettek, hogy kezdjek akklimatizálódni az új szervezethez, és hogy megismerkedjek az új arcokkal. Még nem értem a végére, folytatni fogom a túrát. Végig kell csinálnom. Találkoznom kell az erőnléti edzővel, és néhány fontos emberrel az épületben. Szóval még zajlik a dolog, próbálok mindent befogadni, és igyekszem élvezni a helyzetet.

K: Volt alkalmad beszélni Tom Bradyvel, amióta aláírtad a szerződést?

DR: Nem fogok elárulni részleteket arról, hogy miről beszélgettünk Tommal, de ő keresett ma reggel. Remek beszélgetés volt, de nem beszélhetek a részletekről.

K: Szóval így te lehetsz a Patriots történetének második legjobb Aliquippából (Pennsylvania) származó cornerbackje? Tudom, hogy te és Ty Law közel álltok egymáshoz. Milyen tanácsot adott, illetve mennyire kérted a tanácsát a Patriots-cal kapcsolatos döntésed kialakítása során?

DR: Igen. Ty az egész életem során a mentorom volt. Ő a családom egyik nagyon közeli barátja. Volt egy beszélgetésünk. Nem közvetlenül arról a helyzetről, amiben voltam, de mindig szoktunk beszélgetni – az életről és a futballról. Nem árulhatok el részleteket, még azt sem, hogy miről beszélgettünk mi ketten. Egyszerűen örülök, hogy ott volt, hogy mellettem áll, és ha bizonyos kérdéseket először neki tehetek fel, és ha bizonyos dolgokat tőle kérdezhetek meg, mivel nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, akkor meg is teszem. Ty mindig itt van a számomra, hogy segítsen, legyen szó akár a futballról, akár az életről. Ezért köszönettel tartozom neki. Biztos vagyok benne, hogy ezt most nem hallja, nincs vonalban, de majd később elmondom neki.

K: Amikor számba vetted a lehetőségeket, foglalkoztál-e azzal, hogy évente két alkalommal kell majd játszanod első csapatod,a New York Jets ellen? Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban?

DR: Nem, ez a tényező soha nem számított. Számomra minden a győzelemről szól. Győzni akarok. Van-e jobb szervezet, mint a New England Patriots, hogy elérjem ezt? Ha az ember megnézi az eredményeiket, láthatja, hogy a New England évről évre mindig a győztesek között van, ott van a playoffban. Úgy gondolom, jelenleg a karrierem szempontjából hatalmas dolog, hogy Tom Bradyvel, Bill Belichickkel és a New England Patriots csapatával lehetek együtt, és hogy segíthetek nekik mérkőzéseket nyerni. Ez az, ami miatt itt vagyok. Hogy meccseket nyerjek, és hogy kőkemény futballt játsszak.

K: Úgy érezted, hogy 100%-os az állapotod, amikor tavaly visszatértél? Hogy van a térded jelenleg?

DR: Hosszú folyamat volt. Mind a 16 meccset be tudtam fejezni. Lassú és talán lomha voltam a szezon elején, de hétről hétre egyre erősebb és erősebb lettem. Az idény vége felé úgy éreztem, mint futball játékos talán a legjobb formámban vagyok. Ez egy olyan dolog, ami bizonyos időbe telik, és köszönettel tartozom a Tampa Bay Buccaneers-nek mindenért, amivel segítették a rehabilitációmat egész éven át. Hosszú folyamaton kellett keresztül mennem, átküzdenem magam, de jelenleg remekül vagyok. Pont készen állok a játékra.

K: Melyik csapatok érdeklődtek még irántad?

DR: Ember, én mondom, 26 csapat volt legalább. Nagyon sok csapat. Egy csomó csapat, ha pontosítani akarnék, nos úgy 26 körül. Hosszú folyamat volt. Valójában, meg kell, hogy értsék, minden nagyon gyorsan történt a Tampából való elküldésem és a csapatok hívásai kapcsán. Meglepett, hogy milyen sok csapat keresett, és akart megszerezni. Hosszú folyamat volt, és beletelt néhány napba, amíg végig tudtam gondolni, hogy hova akarok menni, hova akarok kerülni. Végül úgy éreztem, New England lesz a legjobb hely a számomra.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2014. 03. 18. 13:56
nszgergo
"Patriots történetének második legjobb Aliquippából (Pennsylvania) származó cornerbackje"
nos imádtam Ty Law-t, de remélem h Revis lesz a legjobb :)
köszi a cikket
2014. 03. 18. 14:32
azimut
azt hiszem a valaszaiban benne van,amirol mi sokat szoktunk brszelgetni,hogy melyik a jo ut 10 evente egy super bowl donto es esetleg oazok megnyerese vagy folyamatosan PO resztvevonek lenni! Revis csak azert jott hozzank mert folyamatosan Poban vagyunk!
2014. 03. 18. 17:46
Burkus
Nekem meg pont az jött le, hogy látja a SB esélyt. "Számomra minden a győzelemről szól. Győzni akarok." Egy alaposan elvesztett konf. döntő nem a győzelemről szól.
2014. 03. 18. 21:38
azimut
Igen látja ,de csak azért mert 10 éve folyamatosan ott szerepelünk :D Nem a KC-hez ment mondjuk :D akik elég régen voltak Poban vagy az Eagles höz :D :D
2014. 03. 19. 09:46
vpi
A KC és az Eagles is ott volt idén a PO-ban.
2014. 03. 19. 01:27
bence.szel
Az nem, de nálunk az elmúlt 10 évben minden évben megvan a SB-ra az esély szerencsére. Nyilván erre értette.
2014. 03. 18. 18:12
djoki80
Nagy reményeket fűzök a secondary-hez az idei szezonban. A Talib-Revis csere szerintem hibátlan.
2014. 03. 18. 18:23

Revis a mai napig nagyon jó kapcsolatban van Ty Law-val, s akkor legyen itt egy jó cikk, Ty Law a Pats-Revis kapcsolatról...
pl.

"Has Law ever seen Revis, 28, happier?

"No, he's ecstatic," said Law, a Patriot from 1995-2004. "He's in a damn good place -- able to get paid and play for a championship team, especially after going through that tumultuous (4-12) year in Tampa Bay. Playing in New York, he smelled a Super Bowl a couple times. He can taste it right now."

http://www.usatoday.com/story/sports/nfl/patriots/2014/03/13/ty-law-says-revis-was-an-upgrade-from-talib/6377777/#
Hozzászólás a(z) Darrelle Revis interjú bejegyzéshez