Menetrend

Draft 2013 - Játékosismertetők: WR 2. rész

2013. 03. 13. 11:42
Szerző: Paul43
Kategória: Offseason 2013

Elindult a FA piac, Wallace a Dolphinsé, Welker teszteli a lehetőségeit, így lássunk egy újabb 5-öst az elkapóktól, kikre figyelhetünk a draft napján.
Aaron Dobson, Terrance Williams, Justin Hunter, Kenny Stills és Cobi Hamilton vannak ma soron.Aaron Dobson
WR, 6’3 (192cm), 205 (92kg), Marshall

Osztályzat: 7,2

Atletikusság, kezek:
Remek méret, hosszú atletikus felépítés. Mindezek mellett kiváló mozgáskoordináció. Nincs elit végsebessége, de hamar felgyorsul, nagyon jók a rugói is. Szabad területen jól lavíroz a védők között és kellően robosztus, hogy túléljen pár ütközést. A levegőben is nagyon tudatos, erős kezeivel már magasan képes megszelidíteni a labdát. Az egyik legelképesztőbb elkapás is az ő nevéhez fűződik.

Előfordul, hogy testtel veszi le a labdát, főleg slant útvonalaknál. Nincs világbajnok sebessége, körülbelül alsó 4,5-ös ideje lehet, ez az elszakadásban okozhat neki gondot. Voltak problémái a csípőjével, bokájával, térdével.

Technika:
Sebességbeli problémái ellenére képes a mélységi passzoknál megverni a védőit. Jól adja el a double-move és play-action játékokat. Kellően fizikális, hogy túl tudja magát hámozni a press-coverage-ken. Szívesen blokkol futásnál és jól is csinálja. Sokszor nem erőből dolgozik, hanem ügyesen forgatja az emberét.

Néha lecsúszik a route-ról, ilyenkor vissza kell dolgoznia magát. Bár eddig is fejlődött, de az underneath route-oknál további javulás szükséges.

Összességében:
Senior évében csapatkapitány volt. Magabiztos, ám mégis szerény játékos, sosem volt önző. Ebből a szempontból
egy picit André Johnson típus. Annak ellenére volt szép egyetemi karrierje, hogy nem elit irányító dobta neki a labdákat. Egy megfelelő NFL csapatban így további szintek várhatnak rá. Minden évben tudott fejlődni és legjobb évei még előtte vannak. Ha képes a technikáján javítani, akkor gyorsan az összefoglalók sztárja lehet.

Valószínű top100 választott lesz.

Meccs: Highlights, vs. Purdue (2012)


Terrance Williams
WR, 6’2 (189cm), 201 (90kg), Baylor

Atletikusság, kezek:

Magas, jó felépítésű, igazi mélységi veszélyforrás. Gyors, amivel hamar megveri védőjét. Tudja variálni a sebességét, így alkalmazkodik a védelmi felállásokhoz. Jó súlypont emelkedésével nagy célpontot biztosít az irányítóknak. Elkapás után jól gyorsul és azonnal a szabad utat keresi. Még pakolhat magára pár kilót, anélkül, hogy lassulna. Elképesztően jól szelidíti meg a bőrt, a gyengébb dobásokat is könnyedén menti meg. Átlagosan védi a labdát.

Jó felépítése ellenére rövidek a karjai és kisebbek a kezei, mint az ideális lenne. Szabad területen nem kerüli ki túl jól a védőket, viszonylag könnyű őt ütközés után a földre vinni. Többször vállvédővel csinál elkapásokat és egyéb esetekben elkapható labdákat ejt el.

Technika:
Még nem a legkifinomultabb route-futó, de azt a néhány dolgot, amit csinál, jól csinálja. Elkapás előtt rendszerint képes még egy utolsó lépést tenni, amivel előnyös helyzetbe hozza magát a védővel szemben. Jól lép vissza a labdákért ha szükséges. Igazi big play elkapó. Jól blokkol, képes új célpontot is keresni, screen passzoknál is jól tart.

Nem túl széles route repertoárja és kérdés mennyire lesz képes alkalmazkodni a különböző védelmi felállásokhoz. Futás blokkolásnál nem túl technikás, a teste alsó felét nem használja. Nem adja el túl jól a futás/passz fake-eket.

Összességében:
Igazi veszélyt jelentő elkapó, hisz megvan a magassága, sebessége hozzá. RG3 és Kendall Wright távozása után, ő volt a Baylor húzó embere, be is választották az All-American csapatba végzősként. Jó redzone célpont és jó partnere lehet az irányítóknak. Neki fel lehet dobni a labdát és valószínűleg el is kapja azt. Védővel a nyakán sem okoz gondot neki az elkapás.

Néha kicsit önfejű, inkonzisztens és meccsek közben képes időről időre eltűnni. Mindent összevetve egy reményteljes elkapó, aki hordoz magával némi rizikót.

Meccs: 2012-es highlights, vs. Texas (2012)


Justin Hunter
WR, 6’4 (195cm), 200 (90kg), Tennessee

Osztályzat: 6,85

Atletikusság, kezek:
Elképesztően atletikus és nagyon gyors, jól emelkedik, labdával a kezében is képes eltávolodni a védőjétől. Hosszú kezei miatt széles sugárban képes elkapni a labdát.

2011 szeptemberében térdszalag-szakadást szenvedett, ami után a 2012-es szezonban nem volt a régi önmaga. Elég vékony alkat, nem túl erős és fizikális. Tipikusan a testével kapja el a labdákat, nem elégé képzett technikailag, hogy csak kézzel meg tudja szelidíteni a lasztit. Gyenge felsőteste miatt sokszor megverik a levegőben illetve sokszor dadog a kezében a labda, így lehetőséget ad a védőknek, hogy odaüssenek.

Technika:
Fejlődő tendenciát mutat a védők kizárásában. Elkapás után fürgén vált irányt, így egy-két embert képes elugrasztani.

Nem pontos route futó, összetettebb routeok-hoz nem elég türelmes. Egy fizikálisabb corner könnyen kibillentheti press-coverage ellen nem túl jó, túl sok fölösleges lépést tesz. Gyakran táncol a labdával, bizonytalankodik.

Összességében:
Ő az az elkapó, akinek a játéka az atletikusságon alapszik. Ami nem feltétlenül gond, hiszen már most jobb ebben, mint a legtöbb DB. De az adottságai csak elfedik a technikai hiányosságait. Kell neki idő, amíg átáll az NFL-re. Sok területen kell még fejlődnie: route-ok, elkapás, erő. Ha adnak neki időt, akkor igazi, veszélyes elkapó válhat belől a nagyok között is.

Meccs: 2012-es highlights, vs. Troy


Kenny Stills
WR, 6’1 (186cm), 189 (85kg), Oklahoma

Osztályzat: 7

Atletikusság, kezek:
Jó mozgáskoordinációval rendelkezik, gyorsan tud irányt váltani és elkapás után jól gyűjti a yardokat. Átlagos magassága ellenére, magasan kapja el a labdákat. Mélységi passzoknál is hatékony.

Nem lassú, de hiányzik a kimagasló sebesség. A rövid passzoknál, többször testtel csinálja meg az elkapást. Nem túlzottan fizikális és nem mindig mutat hajlandóságot visszalépni a gyengébb passzokra.

Technika:
Gyors irányváltásainak köszönhetően egész jól válik le az emberéről. A LOS-ről kirobban, ezzel is elősegítve az elszakadást a CB-től. Játék közben képes alkalmazkodni az ellenfél stílusához. Visszahordásoknál agilis és jól dolgozza ki magát az oldalvonal felé.

Press-coverage ellen nincsen túl sok tapasztalat. Néha kicsit sokat lépked.

Összességében:
Igen érdekes prospect a méretét tekintve, ugyanis sokkal nagyobbnak tűnik a játékával, mint ténylegesen. Jól használható mélységi játékoknál. Fürge irányváltásai miatt pluszban slot poszton is helyt állhat a ligában.

Akadt gondja a rendőrséggel, 2011-ben ittas vezetésért letartóztatták. Mondhatjuk, hogy sok mindenben jó, de igazán semmiben sem kiemelkedő. Emiatt leginkább egy második napos pick-nek tűnik.

Meccs: Highlights, vs. Notre Dame (2012)


Cobi Hamilton
WR, 6’3 (192cm), 209 (94kg), Arkansas

Osztályzat: 6,7

Atletikusság, kezek:
Meggyőző egyenes irányú sebesség, kifinomult atletikus képességek. Elkapás közben nagyon jól kontrollálja mind a kezeit, mind a testét.

Induláskor és irányváltás után sem túl robbanékony. Vékonyka felépítésű, pár kiló plusz izomzat sokat dobhatna a játékán, jelenleg nem tudja teljes mértékben kihasználni a magasságát. Tipikus body-catcher, elkapás után könnyen ki lehet ütni a kezéből a labdát. Nem igazán ugrik a labdákért, mivel a kezeit nem használja, ezért elkapási sugara viszonylag kicsi. Több elkapható labdát is elejtett, fejlődnie kell a labdabiztonság terén.

Technika:
Félelmetesen jól látja meg az üres területeket elkapás után, ennek köszönhetően sok yardot képes összehozni YAC-ből. Nem fél a pálya közepén dolgozni, bevállalja a nagy ütéseket a linebacker-ektől és a safety-ktől. Jól kezeli a press-coverage-eket, gyors lábaival és ügyes kézhasználatával egészen jól kijön belőlük. Jó futásblokkoló, könnyen megérti, hogy kit és merre kell blokkolnia.

Túl sokszor csak várja a labdát, nem lép vissza, ha az irányítója nem tökéletesen dob. Sok route-ot nem precízen fut meg, cornerét megpróbálja inkább megkerülni, sebességgel megverni. A gyenge felépítése miatt üres területen nem képes átgázolni a védőn, ütközés után nincsen benne túl sok plusz yard. Bár a sebessége megfelelő a mélységi passzokhoz, mégsem képes testével megfelelően a labda és a védő közé ékelni magát. Futásblokkolásnál nem elég proaktív, inkább megvárja míg a védő odalép hozzá.

Összességében:
Miután a tavalyi idény végén 3 WR csapattársa is az NFL-ben kötött ki, képes volt fellépni az első számú elkapó pozíciójába, ő lett Tyler Wilson kedven célpontja a Razorbacksnél. Megfelelő tapasztalata van már most a ligához, senior-ként 90 elkapása volt, 5 meccsen kétszámjegyű elkapást számoltak. A TD mutatója egybecseng a videókon látottakkal, azaz nem egy redzone célpont. Leginkább a pálya közepén hasznosítható, sok kereszt route-al. Bár nem mérhető egy szinten Percy Harvin-al elkapás utáni termelékenységben, de mégis igazán kíváló ebben. Minden csapatnál szükség lehet egy olyan játékosra, aki azt a szerepet képes betölteni mint Hamilton, emiatt egy kései második napos, vagy korai harmadik napos pick-nek tűnik.

Meccs:  Highlights, vs. Rutgers (2012)


Az elemzéseket továbbra is a nepatriotsdraft.com -on érhetitek el eredeti nyleven

Hozzászólások

2013. 03. 13. 12:21
Gordon
Williams osztályzata?:-)
2013. 03. 13. 15:07
mit szólnátok az "öreg" Antoine Winfield-hez... 1év/4M-t szerintem megérne...
2013. 03. 13. 19:34
daelaci
Lehet hogy megérné, de inkább az a kérdés van-e rá 4 millánk.
Hozzászólás a(z) Draft 2013 - Játékosismertetők: WR 2. rész bejegyzéshez