Menetrend

Edzőtábor 1. nap

2017. 07. 27. 21:51
Szerző: balimate
Kategória: Edzőtábor

Ma lezajlott az 2017-es edzőtábor első edzése. Lássuk mik történtek a csütörtöki edzésnapon!

Hiányzók: DE Rob Ninkovich (Személyes ok), LS Joe Cardona (Péntekig hivatalos haditengerészeti kötelezettségen vesz részt)

Limitáltan résztvevők: DE Kony Ealy, aki sérült volt a tavaszi OTA táborok alatt, nem edzett a mai napon, de részt vett a közös bemelegítésen. Pólót és sapkát viselt, így egyértelmű volt már az edzés elején, hogy még nem kész az edzéseken való részvételre. A csapat nem tette őt PUP listára, így van esély arra, hogy látjuk még a közel jövőben Ealy-t az edzőtábor alatt. LB Dont’a Hightower (PUP), DT Alan Branch (PUP) és az OT Andrew Jelks (NFI) megjelentek az edzésen. Dont’a Hightower és Alan Branch külön edzést végeztek a pálya mellett.

Piros (non-contact) mezesek: Jonathan Freeny is teljes értékű edzésmunkát végzett miután még a tavaszi gyakorlások során piros non-contact mezt viselt. Így a mai edzésen senki sem viselte a piros mezt.

Megjegyzések:

1. A két üres roster helyet betöltötte a csapat. Érkezett az elkapó Tony Washington és a rookie defensive end Caleb Kidder.

2. Bill Belichick az edzés előtt elmondta: Rob Gronkowski teljesen egészséges, semmilyen korlátozásra nincs szükség a felkészülése során. Ennek megfelelően Gronk a mai napon teljes értékű edzésmunkát végzett.

3. Malcolm Mitchell is teljes edzésmunkát végzett, miután sérülés miatt kihagyta a tavaszi edzőtábort. Az edzés kezdetén még viselte a bal könyökén a könyökvédőt, de az edzés korábbi szakaszában már nem viselte. Az elkapó elmondása szerint ki akarta próbálni, hogy milyen érzés könyökvédő nélkül edzeni, mielőtt dönt arról, hogy továbbiakban viseli-e. Az elkapó bal térdén különböző tape-ket viselt, ami kisebb sérülésre utalhat. Talán ennek tudható be, hogy a mai napon kissé "rodzsásnak" tűnt a mozgása. A leragasztott bal térdet az edzés végén külön is lenyújtották az oldalvonal szélén.

Észrevételek:

1.  Tom Brady edzésteljesítménye jobb volt a csapatgyakorlatok során, mint Jimmy Garoppolo-nak. Jól látszik, hogy az irányító nem lassít közel a 40-hez sem. Brady-nek 24-ből 20 sikeres passza volt. Az utolsó 18 passzából pedig 17 sikeres passzt engedett el. Brandin Cooks és Chris Hogan (5-5), Rob Gronkowski (4), Rex Burkhead (3), Julian Edelman (2) és James White (1) darab passzt kapott el az irányítótól.

Tom Brady

2. Jimmy Garoppolo-nak 12 sikeres passza volt 19 kísérletből, ami mellé 2 interception-t társult. 7-7 elleni end zone gyakorlatok során, két egymást követő dobásából szerezett interception-t Jordan Richards és Eric Rowe. Ez volt sorban a harmadik egymást követő edzés, mikor a védelem hibára késztette az irányítót. Közvetlenül az eladott labdák után volt egy sikeres átadása, amit Dwayne Allen felé dobott szűken a védők közé. Volt egy olyan időszaka az edzésnek, mikor az első csapattal történő 11-11 elleni gyakorlás során 4-ből 3 sikeres passza volt. Malcolm Mitchell (4), Dwayne Alle (3), Mike Gillislee (2), Julian Edelman (1), Dion Lewis (1) és James White is (1) sikeres passzt kapott el Jimmy Garoppolo-tól.

3. Jacoby Brisett a mai napon 21 sikeres passzt dobott 34 kísérletből. D.J. Foster (5), Devin Lucien (4), Cody Hollister (3), LeShun Daniels (3), Mall Lengel (2), Matthew Slater (1), Austin Carr (1), Sam Cotton (1) és Jaco Hollister (1) passzt kapott el Brisett-től.

4. Az elkapók közül Cody Hollister, Devin Lucien, Austin Carr és Malcolm Mitchell ejtett el 1-1 labdát. Míg a tight end-ek közül Sam Cottonnak volt dropja.

5. Az edzőtábort kick off-fal kezdődött, amit Dion Lewis hordott vissza. Az edzés további részében is ő volt az elsőszámú visszahordó a kick off gyakorlások során. Austin Carr-nek is és Cody Hollisternek is volt 1-1 elejtett labdája a kick off gyakorlások során.

6. Eric Rowe-nak 1 elütött labdából lett az interceptionje. Kenny Moore-nak volt 2 elütött labdája, míg Kyle Van Noy-nak és Nate Ebnernek 1-1 elütést jegyezhetünk fel. Nate Ebner egyetlen passzelütése interception-t eredményezett Jimmy Garoppolo passzából.

7. Rob Gronkowskinak mozgalmas volt az első a 3-3 elleni gyakorlás. Brady passzaiból szép touchdownokat szerzett, amiket aztán úgy ünnepelt meg, mint egy gyerek aki megnyerte a Super Bowl-t.

8. Malcolm Butler elképesztő teljesítményt nyújtott Brandin Cooks, Juliuan Edelman és Chris Hogan-nel szemben. Csak egy elkapást engedett az edzés alatt és ez az elkapás is egy rövid dobás volt Edelman felé, miközben Butler szorosan védekezett rajta. Az edzés során többször is slot-ban állt fel.

9. Az első 11-11 elleni gyakorlás után, amit Brady touchdownja zárt le Gronk felé, Bill Belichick és Devin McCourty röviden megbeszéltek valamit az end zone-ban. Ez valószínűleg a touchdownt eredményező szituáció átbeszélése volt a játékos és az edző között.

10. A másodéves Devin Lucien szerzett touchdown elkapást Brisett átadásából, mikor is egy neki feldobott labdát húzott le a védő felett az end zone sarkában.

11. Eric Rowe volt ismét a legjobb harmadik számú cornerback  a csapatban. A mai edzésen nem engedett touchdownt. Jelenleg ő a legjobb, de Jonathan Jones jó eséllyel pályázhat a helyére.

12. Ninkovich és Ealy távollétében, Geneo Grissom és Trey Flowers rengeteg lehetőséget kapott defensive end pozícióban. Elandon Roberts, Kyle Van Noy és Shea McClellin hármas volt a legfoglalkoztatottabb a linebackerek közül, Dont’a Hightower hiányában.

David Harris
13. Tom Brady remek passzsorozatát nem sikerült továbbnyújtania, mikor is a 18. passzát túl szélesen dobta meg Edelman felé, akin Gilmore védekezett. Brady ezután ismét egy 14 sikeres passzból álló sorozatba kezdett. Az irányító 30 yardos passzából Brandon Cooks ért el touchdownt, aki Cyrus Jones-t és Duron Harmon-t verte meg a hosszú elkapással. A Brady-Cooks sikeres kapcsolat a two-minute gyakorlás során is megmaradt, ami három egymást követő sikeres passzban mutatkozott meg. Tom Brady az edzés ezen részét újabb három sikeres átadással zárta Chris Hogan felé.

14. A mai edzésen a kezdő támadófalban nem volt meglepetés (balról jobbra): Nate Soldier, Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason, Marcus Cannon. A csere támadófal pedig így állt fel (balról jobbra): Cameron Fleming, Jamil Douglas, Ted Karras, Cole Croston és LaAdrian Waddle.


Forrás: Boston Herald
New England Sports Network
Képek: Boston Herald / New England Sports Network

Hozzászólások

2017. 07. 27. 23:30
LasVegas
A Boston Herald elég érdekesen szűri az információkat, más források szerint (pl.: patspulpit.com több cikke, vagy a másik hivatkozott forrás, az NESN) Cyrus Jonesnak kifejezetten rossz napja volt ma. Elejtett egy labdát kickoffnál, a közönség kifütyülte (később, amikor el tudott kapni egy puntot, gúnyosan éljenezte), folyamatosan megverték az elkapók. Ezzel szemben Kenny Moorenak nem 2, hanem 4 leütött labdája és egy innterceptionje is volt. Már most egyre több szakíró azt pedzegeti, hogy amennyiben Cyrus Jones nem tud nagyon hamar villantani valamit a következő hetekben, nem éli túl az 53-as keretszűkítést, előkelő drafthely ide vagy oda.
2017. 07. 27. 23:56
Arnold Patsenegger
Az embernek már -1 az önbizalma + a szurkolók sem kímélik :D jöhetne valami csoda mert én kezdem megsajnálni :)
2017. 07. 28. 00:17
Szerintem Howe direkt hagyta ki Jonest a dologból. Pont azért, mert már szerencsétlenen köszörüli mindenki a nyelvét
2017. 07. 28. 00:55
piszkosfred
Szerintem nincs ebben semmi rendkívüli. Azért nem számoltak be erről, mert ennek nincs hírértéke. Ez ugyanis nem Cyrus Jones rossz napja - hogy ezt mondhassuk, legalább egy jó napjának is kellett volna lenni valamikor - ez csak Cyrus Jones szokásos napja. Édes istenem mekkora bust!
2017. 07. 28. 08:18
balimate
Patriots.com beszámolója:
"The kickoff and kickoff return teams got some work in pre-practice action. The Jugs machine was used for the actual kickoffs, with Cyrus Jones having a bit of a hiccup on one return. The second-year player otherwise had a solid day on his limited kick and punt chances"

Ezek alapján nem lehetett annyira borzalmas. Én is olvastam utalásokat arra, hogy a közönség kifejezte a véleményét a játékossal kapcsolatban...de a szurkolók már csak ilyenek :)
2017. 07. 27. 23:49
boarder20
Volt egy olyan időszaka az edzésnek, mikor az első csapattal történő 11-11 elleni gyakorlás során 3-ból 4 sikeres passza volt.

3 dobásból 4 elkapás? Na az már teljesítmény :D
2017. 07. 28. 00:47
Pat Patriot
A Patriotsba pont olyanok nem kellenek, mint amilyen Cyrus Jones. Nem azért, mert hibázik, mert mindenki hibázott már. Hanem azért, mert ha valahol, akkor a Patriotsnál megtanulhatta volna, hogy miként lehet talpra állni, ha valami nem sikerül. A New England rendre nem első körös őstehetségekkel éri el a sikereit, hanem azzal, hogy mentálisan erős játékosokat keres. Ha nem ilyenek lettek volna a New Englandben, akkor a SB-t 40 ponttal veszíti el. Jones edzéseken követi el szinte ugyanazokat a hibákat, amik ráadásul az egyszeregy kategóriáját jelentik. Ha nem tudod elkapni a labdát, és nem vagy falember, semmi keresnivalód az amerikai fociban. Jonesnak azért kell mennie innen, mert ugyanazokat a hibákat követi el újra és újra, semmiféle fejlődés nem tapasztalható nála. Do your job - mondja Belichick. Na, pont ezt nem csinálja Jones.
2017. 07. 28. 00:50
mammut
2017. 07. 28. 02:04
topin
Cyrus basszus :(

Lucien!! :)
2017. 07. 28. 03:17
memark96
Evek ota minden NE meccset megnezek, es naponta tobbszor is ranezek az oldalra. Ugy varom az uj cikkeket mint Bills drukker a kovetkezo playoff reszvetelt. Azonban(ennek a cikknek a 2. pontjat kiveve) Jordan Richards-rol azota nem hallok szinte semmit, miota '15-ben ledraftoltuk. Meccsek alatt nem hallom a nevet(nem is csoda, 2 ev alatt osszvissz 23 tackle, 1 forced fumble, 2 leutott passz, 0 INT), holott Chungot szerintem ki lehetne szoritani a kezdobol. De azt se hallottam rola h bust lenne(mint ahogy Cyrus Jones, szinten 2. koroskent sokszor szoba kerul). Segitsetek legyszi, mit lehet tudni Richardsrol? Fejlodik? Vagy lassan neki is veszelyben a helye? Bust vagy(meg mindig) a jovo embere? Esetleg szurke eger akinek a teljesitmenye egyik iranyban sem log ki, igy nem is beszedtema? Elore is koszi a valaszokat
2017. 07. 28. 04:28
memark96
Azt hiszem tudom a valaszt: ha nem(lesz) ordas nagy bust, akkor se huzza nalunk sokaig...

Patriots 2. koros pickek:
2011: Ras-I Dowling S
2011: Shane Vereen RB
2012: Tavon Wilson S
2013: Jamie Collins OLB
2013: Aaron Dobson WR
2014: Jimmy Garoppolo QB
2015: Jordan Richards S
2016: Cyrus Jones CB
2017: szerencsere nem volt :,D
2017. 07. 28. 09:04
komzoz65
Nem fejlődött, tavaly erősen csökkent a snap száma. Míg 2015-ben 238 def játéka volt (21,79%) addig tavaly mindössze 18 játék során volt a pályán (1,73%). Tovább rontja a kilátásait, hogy az ST-ben is sokkal kevesebb szerephez jutott, itt 253-ról 151-re (51,42%-ról, 33,71%-ra). Egyértelműen Harmon mögé sorolódott, nem lenne meglepetés, ha nem férne be az 53-as keretbe.Úgyhogy érthető, ha igencsak csipkedi magát.

Itt egy kisebb elemzés róla:

https://www.patspulpit.com/2017/6/16/15807088/new-england-patriots-2017-player-roster-breakdown-37-strong-safety-jordan-richards

Itt is elemezgetik a 8. helyen:

http://bleacherreport.com/articles/2723598-8-players-on-new-england-patriots-2017-roster-bubble
2017. 07. 28. 09:23
komzoz65
Még egy cikk (Reiss) a safety helyzetről:

http://www.espn.com/blog/new-england-patriots/post/_/id/4804192/duron-harmon-is-patriots-no-3-safety-but-assumes-a-starter-type-role

Szerinte is könnyen bajba kerülhet Richards.
2017. 07. 28. 15:58
memark96
2017. 07. 28. 06:10
petichef
Ezért mondtam mindig hogy kitartással, akarattal és alázattal bármit elérhetsz! :DDD /akinek kell, az érteni fogja/

Há' ez öröm, há' ez bódottág! Végre jönnek az új hírek, infók! Jó arra kelni, hogy a friss cikk már olvasható.
Köszönjük a Szerkesztő Úrnak! ;)

Alapjában véve elégedett vagyok azzal, amit olvastam, de ez a Jones... Katasztrófa...
még egy-két ilyen teljesítmény tőle, és lassan úgy járunk vele, mint a Texans Osweilerrel, nekünk kell fizetni, csak valaki vigye el :DDD /persze, tudom, ki lehet vágni/
Viszont sajnálattal olvastam, hogy Brady nagyon visszaesett, volt egy rossz passza... :D
Azt hiszem nem vagyok vele egyedül, de én már nagyon várom a szezont. Persze, minden évben így vagyok ezzel, de most különösen. A tavalyi keret meg lett erősítve, nem is kicsit, úgyhogy zúznunk kell!
2017. 07. 28. 08:57
crucified
Remélem ez a 12-es idén beérik végre és nem marad örök ígéret. Ideje lenne valamit produkálnia is ennyi pénzért. ĐĐĐĐĐ
2017. 07. 28. 09:25
kitalaltnev
Ez állat volt! :)))))
2017. 07. 28. 09:54
hispanic
Nem kell bántani Cyrus Jonest.
Ez az edzőtábor első napja volt.
Biztos hogy őt is bántja h nem tudott jobban teljesíteni.
De nem egy edzésen dőlnek el a dolgok, javulni fog a teljesítménye.
Ő Patriots játékos, bízzunk benne, bízzunk az edzői stábban.
2017. 07. 28. 19:58
Pat Patriot
Nyilván, természetesen és rendben. :) De azért ne tegyünk úgy, mintha Jonesnak ne lenne "előélete". Hogy úgy mondjam, Jones visszaeső. Természetesen bízni kell benne, de valljuk meg, a Patriots nem az a hely, ahol marha nagy türelem lenne a játékosok felé. A BB-féle jelmondat is erről szól. Akár leendő HoF-tag vagy, akár egy újonc, tenned kell a dolgod. Valóban, az edzőtábor első napja volt. Ahol már sokadszorra követi el ugyanazt a hibát. Vagy mondjam azt, ennyi idő sem volt elég, hogy javítson legalább ezen a dolgon... Én nem bízom benne, ennyi.
2017. 07. 28. 21:07
LasVegas
A második napon meg összeveszett Hogannel, kiverte a kezéből a labdát egy jól sikerült elkapást követően (bőven a play vége után), meg volt egy kis fejelés is sisakkal. Eléggé frusztrált lehet szegényem. Bár Belichiknek állítólag tetszett. :-)
2017. 07. 28. 12:31
codyfiu
Na akkor mondjuk ki időben: Mi szurkolók készen állunk, hogy végignézzük a csapat újabb menetelését és a 6. diadalt :)
2017. 07. 28. 12:48
takirob69
Kenny Moore mára OTA edzések során is jól teljesített. Nem lennék meglepődve ha megragadna az 53-as keretben
2017. 07. 28. 12:52
gcsaba
Nagyon jó, hogy Butler maradt! Óriási motiváció lehet neki, hogy megmutassa, hogy jobb Gilmore-nál. Sokat várhatunk a secondary-től.
2017. 07. 28. 13:14
hopi46
Egy edzés - nem edzés!
Semmilyen következtetést nem érdemes levonni. Főleg, hogy a keretszűkítés idén még nagyon messze van.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 1. nap bejegyzéshez