Menetrend

Edzőtábor 1. nap

2018. 07. 26. 23:00
Szerző: Increay
Kategória: Edzőtábor
Eljött az a nap, amire régóta vártunk, csütörtökön lezajlott az idei edzőtábor első napja. Nézzük, mi történt a mai nap során!

Tom Brady néhány perccel kilenc óra után battyogott ki a Gillette Stadium mögötti edzőpályára, ahol a csapat az edzéseit szokta tartani. Brady-t hatalmas ovációval köszöntötték a szurkolók, akik szép számban jelentek meg az első napon. Brady és Gronkowski is remek napot zárt. Az edzésnap során nagy hangsúlyt kaptak a goal line és a redzone játékok, ennek is köszönhető, hogy ilyen remekül játszottak mindketten. A mai napon még nem teljes felszerelésben edzettek a játékosok, ez a tempón is meglátszott.TC

Hiányzó:  WR Malcolm Mitchell (térd) Mitchell térdével régóta gondok vannak, vizsgálták is a térdét nemrég, hogy megtudják mi lehet a baj. Mitchell elmondása szerint jól van, mindenesetre volt már szó arról, hogy esetleg elcserélheti a csapat.

Limitáltan edzettek: WR/ST Matthew Slater (PUP), WR Kenny Britt (PUP), CB Jonathan Jones (PUP), CB Cyrus Jones (PUP), S Nate Ebner (PUP), Brandon Bolden (NFI). Ők a másik edzőpályán végeztek kondicionáló edzést - ahogy az megszokott az előző évek alapján.

Észrevételek:

1. Julian Edelman, aki az előző szezonban szenvedett ACL-szakadást, teljes értékű edzésmunkát végzett, valamint térdvédőt sem viselt.

2. Trent Brown volt a kezdő baloldali tackle, míg az újonc Isaiah Wynn a második csapattal - és Brian Hoyerrel - gyakorolt. Marcus Cannon, aki tavaly a szezon közepén került sérültlistára, elfoglalta a jobboldali tackle posztot. A kezdő támadófal egyébként így nézett ki: Brown-Thuney-Andrews-Mason-Cannon, míg a második sor a következőképp: Wynn-Karras-Ferentz-Croston-Waddle.

3. Az elkapó Phillip Dorsett az edzés egy részén külön gyakorolt Edelmannel. Főleg pivot útvonalakat futottak, ezek azok a routeok, amiket tökélyre fejlesztett Edelman és Amendola. Dorsett eddig az oldalvonal mellett tűnt fel, Edelman eltiltásával, azonban átveheti a szerepét, amiben egyébként remekül teljesített. "Megpróbáltam megmutatni a sokoldalúságom, minden downnál képes lehetek fenn lenni a pályán, all-around játékossá válni, nem csak a hosszú passzoknál kell rám figyelni" - nyilatkozta Dorsett. Szakértők szerint idén remek szezont futhat; tavaly az előszezon végén érkezett a csapathoz Jacoby Brissettért cserébe, így az edzőtáborban nem tudott összeszokni Bradyvel, erre most minden esélye megvan.

4. Eric Rowe játszott Stephon Gilmore túloldalán a mai napon, ám valószínűleg naponta fogják változtatni az edzők a játékosokat ezen a poszton.

5. Tom Brady 11 pontos passzal zárt 15 kísérletből. Az összes passza a redzoneban történt. 4 sikertelen passza a következőképpen alakult: egy labda hosszú volt, a másik hármat pedig a védők ütötték le (Van Noy, Rowe és Chung).TC

6. Brian Hoyer 11/17-tel zárt, az egyik snapnél viszont elejtette a labdát, ami után az egész támadósor büntetőkört futott.

7. Danny Etling az újoncokkal és a harmadik soros játékoskkal gyakorolt. Mindössze egy rossz passza volt öt kísérletből, de ő is elejtett egy snapet, amit ismét büntetőkörrel "jutalmazott" Bill Belichick. Az újonc irányítónak voltak szép megmozdulásai, sokszor gyorsan engedte el a labdát, a szakértők szerint nagyban hasonlított Garoppolóra. Néhányszor bajba került a csapatgyakorlatok során, de a potenciál meg van benne, a következő napokban érdemes lesz figyelni a teljesítményét.

8. Az idén megszerzett CB, Jason McCourty, aki a minicamp során nem edzett, most ott volt a pályán, és részt vett a csapatgyakorlatok során.

9. A futóknál is rotálták a játékosokat az edzők, Burkhead, White, az újonc Michel, Hill és Gillislee is kapott snapeket az első csapattal. Michel kapta az első snapet a 11-11 elleni gyakorlások során, valamint nem gyakorolt az újonc csapattal, ami mutatja, hogy komolyan számol vele az edzői stáb.

10. A kezdő védelem így állt fel: Flowers-Guy-Shelton-Clayborn (DL) Hightower-Roberts (LB) Gilmore-Rowe-McCourty-Chung-Harmon (DB). Az egyik érdekes dolog, hogy Van Noy helyett Roberts volt Hightower párja a linebacker sorban, míg Malcom Brown kiszorult a védőfalból. Bár még korai szakaszában járunk az edzőtábornak, és a Patriotsnál szeretik rotálni a játékosokat, de ezt érdemes feljegyezni.

11. Gilmore ellen mindössze egy sikeres passzt tudott felmutatni a támadósor, folytatja tehát remek játékát a tavaly szerződtetett cornerback.

12. A többi defensive back változóan szerepelt: Jason McCourty Hollisternek engedett egy touchdownt Brady passzából, Ryan Lewis, Chung és Harmon ellen volt egy-egy TD-je Gronkowskinak, Crossen és J.C. Jackson ellen pedig Hogan és Dorsett is szerzett hatpontost. Az újoncok számára rendkívül hasznosak ezek a snapek, amikor "veterán" NFL-játékosok ellen küzdhetnek.

13. A nap elkapását Chris Hogan mutatta be, az endzone sarkában húzta le Brady utolsó labdáját a magasból.

14. Phillip Dorsett szépen verte meg Gilmore-t egy goal line játék során. Dorsett ügyesen vágott kifelé, amit a cornerback nem tudott lekövetni, így pedig Hoyer labdája megtalálta az elkapót. Dorsettnek három elkapása volt gólvonal közeli játékok során.

15. Deatrich Wise Jr. jegyzett egy leütött labdát Etling passzánál. Leütött passzai voltak még: Rowe-nak (2), Van Noynak (2), Gilmore-nak, Chungnak, Lewisnak, Bentleynek és Crossennek. Elandon Roberts pedig Brady labdáját halászta le a levegőből.

16. Rowe egyik leütött labdáját Brady passzánál jegyezte, ami Patterson felé szállt.

17. Jacob Hollisternek több szép elkapása is volt az endzoneban.

18. Gronkowski több touchdownt is szerzett sorozatban Brady passzai után.

19. A védőfal játékosai külön munkát végeztek a küzdősport edzővel, Joe Kimmel, amely során a kézmozdulatokat gyakorolták.

20. A visszahordásokat három játékos gyakorolta: Patterson, McCarron és Berrios.

21. Az edzést a helyszínen tekintette meg Robert Kraft is, aki Bradyvel is beszélgetett, amikor épp nem ő gyakorolt.

Az edzőtábor a holnapi nap folytatódik, helyi idő szerint 9:15-kor. Az edzés a szurkolók számára is látogatható lesz, de még nem teljes felszerelésben fogják végezni.

Forrás: Boston Herald Pats Pulpit

Képek: Boston Herald Patriots.com

Hozzászólások

2018. 07. 26. 23:09
palesz42
IgenIgenIgen!
Maxima kösz!
2018. 07. 27. 07:19
dravait
Hááááháháháhá... BEINDULT!!! :)
Dorsett time on!!
Elandon Roberts labdát ütött el????? Nocsak, nocsak...
Hollisterből még a végén tényleg TE lesz?
Etling se fogalmatlan, még ha újonc is?
Jules és Gronk is jó formában, Gilmore villog, a falunk is alakul. Jó lesz ez, na! :) :) :)
2018. 07. 27. 09:26
Increay
Jobb, INT-et szerzett :D
2018. 07. 27. 14:27
dravait
Feltámadás!!! :D :D :D
2018. 07. 27. 10:49
takirob69
Végre foci, jó olvasni ezeket a híreket :)
2018. 07. 27. 13:18
roik092
Robertset a kezdőbe :D:D:D:D
2018. 07. 27. 13:33
hopi46
Tegnap ott volt a nickel egyik LB-eként Van Noy helyett. :) Nagyon tesztelik a fiút! :D
2018. 07. 27. 13:36
InfiniteLoop
"Raining Camp" - patspulpit

:D
2018. 07. 27. 14:27
dravait
Ezt BB nagyon szereti, hadd szívjanak a fijjug az esőben, úgyis lesz olyan meccsünk is. :) :)
2018. 07. 27. 19:11
vodka03
Sok-sok pozitív hír a 2. napról, nagyon jó olvasni ezeket. Előre látom néhány cut rettenet szarul fog esni.
2018. 07. 27. 20:48
hopi46
Én is várom a cikket, most nem "pofázok" előre. :)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 1. nap bejegyzéshez