Menetrend

Edzőtábor 12. nap

2015. 08. 16. 07:43
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Izzott a levegő a Gillette Stadium mögötti edzőpályán szombat délelőtt és nem csak a magas hőmérséklet miatt, bár a Patriots játékosok nem is viseltek teljes védőfelszerelést. Az edzőtábor első jelentősebb bunyójára is sor került: Malcom Brown és Ryan Groy kapott össze, amelynek eredményeként mindkettőjüket az öltözőbe küldték az edzők. Emellett a támadók és a védők lelkes, eltökélt hozzáállása mellett produkált szép pillanatokat a nap a pályán.

Tom Brady és Jimmy Garoppolo is sikeres passzokat tudott felmutatni a támadóknál. A védők oldalán elsősorban a red zone-ban sikerült megálljt parancsolni a másik oldalnak.

A nap egyik legnagyobb pozitívuma, hogy LeGarrette Blount ismét ott volt a pályán és aktív résztvevője volt a feladatoknak. 7-7 elleni játéknál is pályán volt. Érdemes lesz figyelemmel kísérni, hogy West Virginiában a full kontakt edzéseken is szerepelhet-e, miután még az edzőtábor elején sérült meg a térde.

- Mindig jó érzés már csapattal együt edzeni és velük ütközni – mondta Blount a közös edzésről. - Részemről mindig örülök az ilyen lehetőségnek, mert láthatjuk, hogy más csapatnál miként edzenek és mit is csinálnak.

Blountot látszólag nem korlátozta a térdsérülés, a gyorsasága mit sem kopott.

A hiányzók között új nevek is felbukkantak: Logan Ryan, James White, Darryl Roberts, Dekoda Watson, Rufus Johnson és Trey Flowers közül mindenki most hagyott ki először idén edzést. Ryan korábban említette, hogy párjával első gyermeküket várják, így az ő hiányzását elképzelhető, hogy ez okozta. White, Roberts, Johnson és Flowers is a Packers elleni meccset szedett össze sérülést.

Rajtuk kívül Travaris Cadet, Marcus Cannon, Bryan Stork, Joe Vellano és Jake Bequette nem edzett. Stork, Cannon és Nate Solder erőnléti feladatok végzett, akárcsak Scott Chandler, Eric Martin, Cade, Aaron Dobson és Fletcher.

A PUP (Brandon LaFell, Ryan Wendell, Dane Fletcher, Chris Jones) és NFI (Caylin Hauptmann) listák változatlanok maradtak.

Dont'a Hightower az eddig piros, non-contact mezét a védelem sötét felsőjére cserélte.

Casey Walker, akit augusztus 14-én igazolt le a Patriots a 65 mezszámot viselte, de a gyakorlatokban érdemi szerepet egyelőre nem vállalt a belső védő falember.

2

Észrevételek az edzésről:

1. Joe Judge special teams koordinátor és Ray Ventrone segédedző kis létszámú csoporttal dolgoztak az egyik feladat során, amely elsősorban a játékosok technikáját volt hívatott javítani. A csoportban ott volt Brandon King, Zach D'Orazio, L.J. Fort, James Morris és Jabaal Sheard. Sheard a puntert védő egység tagjaként edzett és Judge utasításait követve próbált változtatni a lábmunkáján. Bill Belichick közelről figyelte az eseményeket és neki volt még pár tanácsa a tavasszal igazolt védőhöz.

2. Chris Harper jól sikerüelt bemutatkozást tudhat maga mögött. Az irányába dobott összes, szám szerint hét passzt kapott el. Szombaton is folytatta a jó sorozatát, különösen egy mélységi passz elkapásával a gólterületen, ahol kitűnően időzítette a felugrását. A passz Garoppolótól származott. A VIP szektor hangos ünneplését nehéz volt nem észre venni a sok 14-es számú Harper mezekkel. Az elkapó rokonai a helyszínen tekintették meg az edzést. Harper az edzést követően csatlakozott hozzájuk.

3. Matthew Slater is elhagyta a piros „ne üss meg”, megkülönböztető mezt és szokatlan módon a támadókkal is gyakorolt elkapóként. Ráadásul egy rakéta pontosságú passzt is elkapott Tom Bradytől Robert McClain cornerback mellett.

4. Tarell Brown volt a másik kezdő cornerback az edzés elején Malcolm Butler mellett. Devin McCourty és Duron Harmon safety kettőse egészítette ki a secondaryt. Sajnálatos módon Brown nem tudta befejezni az edzést. Féltávnál hagyta el a pályát, de nem lehetett eldönteni, hogy korábbi lábsérülése okozott neki megint problémát, vagy attól független volt az eset.

5. A secondary több felállást is próbálgatott a nap folyamán, és amikor extra DB-re volt szükség, akkor cornerback helyett gyakran safety érkezett a pályára. Dime felállásban McCourty és Harmon mellett Jordan Richards és Patrick Chung is ott volt a védelemben. Úgy tűnt, hogy McCourty cornerbackként szerepelt az oldalvonalhoz közel a jobbszélen, míg baloldalon Butler és McClain volt a slotban. Nehéz lenne ebből messzemenő következtetést levonni McCourty jövőbeli szerepéről, mindenesetre érdekes volt látni őt ismét cornerbackként.

6. Jonathan Krause-nak nem volt sima edzőtábora, mert folyamatosan küzdött a labdák elkapásával. Az elkapónak végre volt egy pozitív pillanata, amikor a gólterület hátuljában volt egy szép elkapása felugrást követően. A rutintalan elkapók sorában D'Orazio ezzel szemben szemmel láthatóan teljesen összeomlott, miután nem tudott megszelídíteni egy slant útvonalra dobott labdát. Hiába vetődött érte, csak az ujjai hegyével tudta érinteni Ryan Lindley passzát. Kedvét vesztve érkezett a következő gyakorlathoz.

7. Jamie Collins képességeit továbbra is lehetetlen leírni. Garoppolo próbált jobbra kitörni 7-7 elleni játéknál a támadófal mögül, hogy szabad célpontot találjon a gólterületen, de az eredmény interception lett, ami a felugró linebacker kezei között landolt.

8. Labdabiztonságot gyakorló feladatnál két védő szorításában is meg kell tartania a támadónak a játékszert. Harpertől Butler vette el a labdát, ami után az elkapó büntetőkört futott.

9. A kick return során Danny Amendola (Slater) és Josh Boyce (James Develin illetve McClain) kapja a legtöbb lehetőséget. A kick returner csapat többi tagjaként Tavon Wilson, Jonathan Freeny, Jimmy Jean, Darius Fleming, Brandon Bolden, Morris és Nate Ebner kapott szerepet.

10. Néhány „option” futójáték Garoppolo irányításával. 11-11 elleni játéknál Develin volt a csali a sima átadásnál, majd Blount kapta rövid oldaldobásból a labdát. Elképzelhető, hogy az edzőknek terveik vannak a futójátkban Garoppolo mozgékonyságával, ha végül több tétmeccsen is pályára kellene lépnie kezdőként.

1

11
. Több lehetőség jutott Lindley-nek 11-11 elleni játéknál és egyre otthonosabban mozgott. Nem minden dobása volt pontos az irányítónak, de az időzítése láthatóan fejlődött és több sikeres passzt tudott felmutatni.

12. Chris Barker, Shaq Mason, Josh Kline, David Andrews, Cameron Fleming összetételű támadófal mögött kapta el nagyon a ritmust Brady. Előbb egy hosszú passzal találta meg Amendolát a pályán közepén, majd Brian Tyms következett egy bevágást követően. Később Amendola volt megint a célpont. Az elmúlt időszakhoz képest most leginkább szinkronban a passzjáték.

13. A fentiek ellenére a gyorsított támadójáték során legalább két játékba is beavatkoztak az edzők, amint sacket jeleztek a védelemnek. Az elkapóknak nehezükre esett elszakadni a védőktől.

14. A zárást Stephen Gostkowski mezőnygól kísérletei jelentették. A special teams a rúgások blokkolását gyakorolta, közelebbről Sheard volt az, aki többször át tudott törni a rúgójáték előtti falon. Három mezőnygól kísérlet lett blokkolva, de a rúgó oldal részéről nyilvánvaló oktató céllal megrendezettnek tűntek a játékok.

15. A játékosok az elejtett labdák újramegszerzését is gyakorolták.

Szombaton tartotta utolsó nyilvános edzését a New England. Vasárnap szabadnapos a csapat. Az edzőpályára hétfőn és kedden térnek vissza, majd elutaznak West Virginába, ahol a New Orleans Saintscel tartanak közös edzést a előszezon mérkőzésüket megelőző napokban.

Forrás: patriots.com

HozzászólásokHozzászólás a(z) Edzőtábor 12. nap bejegyzéshez