Menetrend

Edzőtábor 13. nap

2013. 08. 13. 12:18
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek
A vasárnapi pihenőnap után, hétfőn ismét edzés volt a Patriotsnál. A héten ez volt az egyetlen olyan edzés, amit a csapat egyedül végzett. Holnap ugyanis a Tampa Bay Buccaneers érkezik, az előző héthez hasonló közös tréningekre, majd pénteken a 2. pre-season meccs következik.

 
Sérültek:
Új sérült: Jason Vega
Nem jelent meg / nem edzett: Mark Harrsion, Marcus Cannon, Rob Gronkowski, Jermaine Cunningham, Armond Armstead
Limitált edzést végzett: Michael Jenkins, Kevin Haslam, Tyronne Green, Ras-I Dowling, Alfonzo Dennard, Dan Connolly
Újra edzett: Nate Ebner, Markus Zusevics, James Develin
Non-contact mezt viselt: Devin McCourty
 
Játékos mozgás:
Ment: Brandon Ford (TE)
Jött: LeQuan Lewis (CB)
 
Részletek:
 
1. A nap híre, hogy a pénteki pre-season meccsen sérülést szenvedett Ryan Mallett hétfőn már teljes értékü edzésmunkát végzett. Valószínü péntekre megint teljesen bevethető állapotban lesz és többet látunk belőle, mint előző héten. A többi irányítóval együtt, edzés végén plusz feladatokat végzett.
 
2. Tom Brady abszolút formában van, ismét ő lett a nap embere. Különösen 7-7 ellen volt nagyon hatékony. Többször találta meg Danny Amendola-t, most már lassan mondhatni, szokás szerint.
 
3. Danny Amendola továbbra is bizonyítja, hogy remek sebességgel és mélységi potenciállal rendelkezik. Egy rövid passzos szituációban először dadogott a Bradytől érkező labda, majd bal kézzel sikerült azt megszelidítenie, így egy egykezes elkapásként lett elkönyvelve az eset.
 
4. Jó napja volt a tigh endeknek is. Jake Ballard szépen fogta Brady passzát a pálya közepén. Szerencsétlenségére Belichick mester false startot fújt Ballardra, így az elkapás sikertelennek minősült. Daniel Fells sokan alulértékelik, de a hétfői edzésen megint figyelemreméltó teljesítményt nyújtott. Nem a legatletikusabb tight end és nem is szakad el kifejezetten jól a védőjétől, de képes szük területen is elkapni a labdát. Tegnapi napon Tavon Wilsont verte meg egy az egyben és szerzett TD-t. Egyelőre úgy tünik, hogy remeklése Michael Hoomanawanui kárára történik. Az újonc Zach Sudfeld, hozta a szokásos jó elkapásokat, mind Bradytől, mind Mallettől.
 
5. Az receiverek is az edzés elején a szük területre bedobott labdák elkapását gyakorolták. Három magas dummyt helyeztek egymás mellé, köztük kis üres helyekkel és az irányítók ide dobálták be a labdákat. Másik gyakorlat, mikor egy irányító 7 elkapó által alkotott kör közepére áll és ott az óra mutató járásának megfelelő majd ellenkező irányba mozog, aztán a behívott elkapónak kellett passzolnia.
 
6. Josh McDaniels továbbra is szereti variálni a backfieldet. Fullback, tight, elkapó, futó, mindenféle vegyítésben volt az irányító mögött. Bár Blount nagyon pozitív volt pénteken, továbbra sem látszik, hogy használható lenne passz playeknél. Nem nyúl túl jól a labdákért.
 
7. Sérülések miatt Devin McCourty az edzés elején ismét a jobb corner szerepében tünt fel. Később visszaállt safety pozícióba. Ezen alkalmakkor a kezdő jobb corner Kyle Arrington volt, míg Marquice Cole volt slotban.
 
8. Logan Ryan és Justin Green a második csapatban voltak jobb és bal oldali cornerek.
 
9. Nickel felállásokban Spikes és Hightower helyett Marcus Benard és Cole voltak a pályán. Elöbbi extra pass rusherként, utóbbi plusz cornerként.
 
10. Rúgásoknál Danny Aiken és Meskó, míg Mike Zupancic és Ryan Allen dolgozott együtt. Hosszú field goal kísérletnél az utóbbi páros volt Gostkowski segítségére. Két 50 yard fölötti rúgása is célba talált.
 
11. Kickoff return feladatoknál Leon Washington és Shane Vereen voltak az első csapat tagjai, míg a második turnusban Matthew Slater és LeGarrette Blount voltak a sorosok. Érdekes Blount bevonása, hiszen nem igazán van olyan csapat akinél egy 250 fontos jákékos gyakorolna ilyen poszton.
 
12. Kyle Arrington 27 éves lett. Gratulálunk neki.
 
Kedden, szerdén és csütörtökön a Tampa Bay Buccaneers látogat közös edzés

Hozzászólások

2013. 08. 13. 13:03
Tzimisce
Arrington kezdő corner poszton, nemár. Hanyad éves? Fog Ő még fejlődni?
Kéne nagyon egy jó corner depthre, mert Ras-I arra sem elég, hogy PUP-osok visszajöveteléig kihúzza.
2013. 08. 13. 13:27
PUP-on nincs egy corner sem. De valóban kellene egy-két jó corner. Dennard jó lehet, csak ne kerüljön börtönbe, Talib jó lehet, csak adjunk neki szerzödést, Logan Ryan esetleg akiben bízhatunk, de neki még idö kell.
Mondjuk nem izgulok, mert jövöre sok olyan veterán corner lesz megint a piacon, akik most csak 1 évre írtak alá, mondván következö free agency-n több pénzt tudnak kicsikarni.
A röhejes, hogy jövöre ugyanannyian lesznek, max 1-2-vel kevesebben :)
2013. 08. 13. 14:34
piszkosfred
Idén is voltak veterán cornerek a piacon, mi mégsem szerződtettünk egyet sem. Viszont Arringtonnak adtunk egy talicskányi pénzt.
2013. 08. 13. 15:12
Ki tudja, lehet most majd költünk egy kicsit :)
2013. 08. 13. 17:33
_bb
A Hernandez féle "dead money"-val nem biztos hogy nagyobb kedve lesz a csapatnak költekezni T_T ...
2013. 08. 13. 15:21
bence.szel
Arringtont én sem szeretném meglátni jobb vagy baloldali CBként, de annyiban meg kell védjem, hogy ő azért kapott ilyen szerződést, mert manapság már a nickelben felálló plusz corner is szinte kezdőnek számít a felállás elterjedése és népszerűsége miatt. És ebben a pozícióban bizony a liga egyik legjobb teljesítményét nyújtotta tavaly!
2013. 08. 13. 14:50
kolok
Én inkább azon filoztam,hogy Beq-nél nagyon meleg a pite,Buchanan is kezdi beelozni(pedig én nagyon szurkoltam neki), Ras-I ha megint IR-re kerül,akkor neki annyi és Tavon Wilsonnal is remeg a léc. Ez meg azt jelenti,hogy egy kvázi 1.körös,egy 2. es egy 3. körös pick menne a levesbe,ami megengedhetetlen luxus lenne TB utolsó éveiben.Ezek a pickek nagyon hianyoznanak a csapatból,ráadásul Ras-I-t mar akkor lehetett tudni,hogy üveg, a TW húzást,meg mar akkor se értette senki,hogy miért húztuk annyira elől .Értem én ,hogy minden draftban benne van a bust veszély,de a scoutoknal is lehetne egy kicsit rendet tenni.
2013. 08. 13. 15:13
Teljesen egyetértek veled.
A legérthetetlenebb Bequette számomra. Ha nem válik be, akkor ö lehet a tipikus eset, mikor valaki nem tudja felvenni az NFL ritmusát egy sikeres egyetemi karrier után.
2013. 08. 13. 15:44
lipi
Azért Beq nem volt egyértelmű bust, sőt! Wilson és Ras-I több, mint rizikós pick volt.
Visszakerestem, DoM írta rá (TW-re is, azt is bent hagyom):
2012. 04. 28. 10:02 DoM
Tavon Wilson

Évről-évre gyengébb a felhozatal a safety poszton, és nem egyszerű az egyetemről kikerülve megfelelni annak a complex feladatkörnek, amit elsősorban passz ellen el kell látniuk az NFL-ben. Más fórumokra rápillantva a tipp az, hogy a Chargers elvitte volna Wilsont. Itt van róla még egy meccsvideó:
http://www.youtube.com/watch?v=wpNDMvijrfI&feature=channel&list=UL - a Michigan elleni meg a cikkben. Már az egyetem miatt is adja magát a Eugene Wilson összehasonlítás. Látható, hogy safety mellett játszott sokat CB-ként is akár slotban, akár kívül.

Jake Bequette

Évek óta nem örültem ennyire Patriots picknek.

http://www.youtube.com/watch?v=8dngISyxIfo&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=dbp6uNblP3o&feature=channel&list=UL

2013. 08. 13. 18:24
kolok
Pont ezt írtam én is ,hogy Beq volt a legkevésbé előre látható,én is nagyon örültem neki,sőt anno azt írtak,hogy ha fordított sorrendben húzzuk őket,akkor még talán érthető is lett volna(Beq a 2.-ban, TW a 3.-ban). Mondjuk ha most beszopjuk mind2-t akkor tökmindegy. TW-t 6.-7. körös prospectnek írták anno es utána én is olvastam,h lehet h rajta volt más csapat boardján is,de azt erősen kétlem ,h elvitték volna a 2.-ban,max a 4.-ben.Ras-I meg már nekem olyan mániám ,mint Sobrinak a TB kiégett teóriája,hogy az egész draft talán legértékesebb pickjét,amikor 2. körös fizetésért valogathattunk volna az első körből kiszorult 1. körös tehetségek között,akkor behuztunk egy olyan játékost,aki mar akkor a fel egyetemi karrierjét kihagyta vagy 6 fele sérülés miatt....Csak a poén kedvéért érdemes megnézni Höri reakcióját a TW picknél :))
2013. 08. 13. 18:39
Tavon Wilsonnál ott tartunk, hogy bármit is láttak benne a Pats scoutjai/Belichick ez egyelőre nekünk és a riportereknek a meccsek és edzésen alapján még mindig rejtett tulajdonság. Strong safetynek tűnik, akinek minél mélyebben kell játszani, annál jobban bizonytalanodik el és hoz rossz döntést. Duron Harmon pickjénél szerintem semmi sem mutatja jobban, hogy mennyire nem váltotta be a reményeket a stáb számára sem.

Bequette passz, de tehetség alapján Buchanan top100 pick volt 2011 alapján és valószínűleg ott is végezte volna, ha nincs az állkapocstörése és nem veszít annyi súlyt, mert technikailag képzett, a pass rush repertoárja nagyon okés tehát annyira nem szenzáció, hogy előtte van a depthen. Az pech, hogy Bequette-nek ennyire nehezen megy az átállás az NFL légkörére fizikálisan.

Egy premeccs alapján a Giants is nagyon köszönte szépen, hogy DE Damontre Moore annyit csúszott, mert a combine-on nem futott elég gyorsan...
2013. 08. 13. 15:48
pm11
Mi van Collins-sal? Nagyon kíváncsi vagyok rá mit tudhat az újonc...
2013. 08. 13. 18:33
Voltak jó megmozdulásai az Eagles ellen. LB-ként szerepelt. Endként, hárompontos állásban nem emlékszem, hogy szerepelt volna.
2013. 08. 13. 18:48
kolok
Ha kicsit rutinosabb,2x is lenyomhatta volna Barkeley-t.
2013. 08. 13. 20:41
sting
2013. 08. 13. 23:38
elbandi
A profootballfocus lehozott egy cikket a draftolatlan szabadügynökök első heti teljesítményéről: http://www.profootballfocus.com/blog/2013/08/12/team-of-the-week-the-undrafted/ A Patriots-tól Joe Vellano(DT)lett kategóriájában a legjobb. Tudtok róla valamit?
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 13. nap bejegyzéshez