Menetrend

Edzőtábor 14. nap (Houston Texans)

2017. 08. 16. 22:33
Szerző: Dzsék
Kategória: Edzőtábor

Ma sor került a Texans és a Patriots második közös edzésére. Lássuk mik történtek a parázs hangulatú, fizikális, kemény edzésen, amely az utolsó teljesen nyilvános edzés volt az idei edzőtáborban. Eseménydús napon vagyunk túl, melyet teljes védőfelszerelésben tartottak.


Hiányzók:  LaAdrian Waddle és LeShun Daniels hiányoztak a mai edzésről, mindketten tegnap sérültek meg. A többi sérült el sem utazott a csapattal: Matthew Slater (hamstring), Mike Gillislee (hamstring), Brandon King, Keionta Davis (nemrég igazoltuk), Dont'a Hightower (PUP), Shea McClellin, Tony Garcia, Andrew Jelks (NFI), Nate Solder, Matt Lengel és Deatrich Wise (agyrázkódás).

Megjegyzések:  Az újonc DE Derek Rivers megsérült az egyik kick-off során, a bal térdén, nagy fájdalmak közepette a földön maradt. Az edzői stáb kísérte be az öltözőbe a saját lábán, nem sántított. A sérülés súlyossága nem tisztázott (az első jelzések optimisták, lehet, hogy elkerülte a súlyos sérülést, de vannak még hátra tesztek).

Stephon Gilmore azok után, hogy tegnap az oldalvonal mellett maradt a csapatgyakorlatok során edzői döntés miatt, ma végigjátszotta azokat. Remekelt coverageban.

Kony Ealy megsérült a jobb vállán edzés közben, de folytatni tudta ez edzést.

Észrevételek:

1. Brady 24 átadásából 14 talált célt. Adott egy szép 60-yardos TD-t Hogannek, illetve egy 20-yardos TD-t Cooksnak. Volt egy olyan periódus az edzés során, amikor 6 passzából csak 1 volt sikeres, a Texans védelme remekül játszott. A következő játékosoknak adott sikeres passzt: Brandin Cooks (5), Chris Hogan (3), Julian Edelman (2), James White (2), James O’Shaughnessy (1) és Rex Burkhead (1).

2. Garoppolo 15 dobásából 7 volt sikeres. Az utolsó 4 dobását elrontotta. Akik labdát kaptak tőle: O’Shaughnessy (3), egy passzt kapott el Dion Lewis, Rob Gronkowski, Dwayne Allen és Austin Carr.

3.  Brissett 8 passzából 4 volt sikeres, a harmadik csapattal edzett. Akik labdát kaptak: Tony Washington, K.J. Maye, Cody Hollister és Jacob Hollister.

4. DE Derek Rivers sackelte Tom Savage-et az első playben a 11-11 elleni játéknál. Szépen játszik, nagy kárt szenvedne a fejlődése, ha sérülés miatt ki kéne hagynia edzést.

5. DE Lawrence Guynak voltak szép megmozdulásai az edzés első periódusában.

6. CB Stephon Gilmore teljesen betakarta Bruce Ellingtont a nap első passzkísérleténél. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy felé passzoltak (még edzésen is shutdown – szerk. :))

7. LB Kyle Van Noy ellopta a labdát Stephen Andersontól az egyik játék végén. Már halott volt a játék, kicsit Kevin Garnettes megmozdulás volt.

8.  DE Kony Ealy elég inkonzisztens. Volt egy sackje a 11-11 elleni gyakorlatok elején, majd a következő játékban elsodorták a helyéről, ahol a futást kellett volna megállítania.

9.  Whitney Mercilus nagyon megdolgoztatta Cameron Fleminget. Sackelte Bradyt a második playben a 11-11 elleni felállásban, majd beállították Dion Lewist Fleming mögé, hogy blokkolja Mercilust, ami egy gyönyörű Hogan passzhoz vezetett. Hogan Johnathan Josephet verte meg.

10.  A Texans védelme nagyon odatette magát, Bradynek volt egy tőle szokatlan 6-ból 1 sikeres passz periódusa 7 a 7 ellen. Az első sikertelen passza elszállt Cooks felett az end zoneban. A második szintén Cooks felé szállt, de Joseph megakadályozta. Edelman elejtette a harmadikat. Ezután megint Cooksot célozta sikertelenül, majd Benardrick McKinney lépett közbe Burkheadnek szánt passznál. Végül a frusztráló időszak egy Gronk mellé szálló labdával ért véget.

11.  Brady javított a 11-11 elleni gyakorlatoknál, 5-ből 4 jó passzal. Három egymást követő játéknál is Cooksot találta meg, egy rövid passz, egy drop és egy szép out útvonal ami first downt ért. Ezután Hogan kapott el egy mély, keresztbe futó játéknál passzt. Végül egy screen Whitenak.

12.  Brady szépen találta meg TE O’Shaughnessyt a bal oldalon. O’Shaughnessy McKinney felett kapta el a labdát.

13. Danny Amendola, aki még nem kapott el passzt Bradytől az edzőtáborban a csapatgyakorlatok során, most majdnem megtette. Egy rövid kereszt útvonalat futott, de Zach Cunningham feltűnt a semmiből és közbelépett. Ne feledjük, Amendola kihagyott 2 hetet.

14. DT Adam Butler szerzett egy sacket.

15. DE Trevor Bates kapott némi játékidőt a széleken, és sackelte Deshaun Watsont.

16. A patriots punt coverageben volt, amikor néhány Texans játékos elkezdte ütni DB Will Likely-t, aki 5’7’’, 175 font (kicsi – szerk.). Patrick Chung azonnal odament a tömegbe és jó néhány Texans játékos között megvédte csapattársát, kicsit „kezdjetek olyannal, aki a ti súlycsoportotok” üzenete volt.

17. Malcolm Mitchell egy atletikus mozdulattal megakadályozott egy interceptiont egy Garoppolo passznál. Mitchell és Corey Moore ugrottak a labdáért, ami megpattant, és Mitchell a földön fekve ütötte ki a labdát a pályán kívülre.

18. LB Elandon Robertsnek fennt és lennt edzése volt. Túlfutott coverageban, ezért egy futó megcsinált egy sima elkapást, ami után megindult futva. A következő játékban viszont észrevett egy screent, megállította, majd fumblet ért el, amit Rowe szerzett meg. Egyébként ő viselte a kommunikációért felelős játékost jelző zöld pontot a sisakján, ami azt jelenti, hogy ő volt a védelem vezére. Nagy előrelépés ez neki.

19. Tom Savage kipécézte David Harrist, akit sokszor megvert az edzés során. Egy Tyler Ervin TD-t is ő engedett.

20. Malcolm Butler, Devin McCourty, Jonathan Jones és Chung is bemutatott egy-egy passzvédekezést.

21. Edelmannek és Cooksnak is volt 1 dropja.

22. Savage adott egy gyönyörű, magas passzt Jaelen Strongnak amiből TD lett, Butler védekezett rajta.

23. Brady egy szép 20 yardos Cooks TD-vel nyitotta a 11-11 elleni edzést, ráadásul Kevin Johnson védekezett rajta, aki a Texans top cornere idén.

Brady-camp_texans

24. Brady és Hogan egy olyan szép játékkal csinált egy 60 yardos TD-t, amilyet még nem nagyon láttunk. Hogan elment Cunningham mellett a 30 yardos vonalnál baloldalon, Brady pedig már akkor elengedte a labdát, amikor Hogan még el se kezdte futni az útvonalat. Bár Cunningham kifejezetten jól védekezett, a passz és az útvonal futás annyira összhangban volt, hogy tehetetlen volt.

25. Whitney Mercilus megverte Cameron Fleminget és kétszer is sackelte Bradyt. Flemingnek felejthető hete van a Texans ellen.

26. Brady megtalálta Whiteot egy TD-t érő dobással az edzés utolsó mozzanataként. White megverte Cunninghamet, majd Edelman és Cooks heccelték kicsit Kareem Jacksont és Marcus Gilchristet, amit Brady mosolyogva nézett miután levette a sisakját.

27. Ahogy véget ért az edzés, Andre Hal egyből odament Bradyhez, hogy pacsit adjon neki. Jackson követte, majd az egész Texans kezdőcsapat odament kezet fogni vele. Ez egy NHL-es hokis sorozat kézfogásba ment át, ahol a két csapat tagjai kölcsönösen üdvözölték egymást. Volt néhány kemény pillanat az edzéseket, de tisztelettel értek véget a közös edzések.

28. Bill Belichick vendégei ezúttal Tony La Russa és Tom Crean voltak.

29. O’Shaughnessy Jacob Hollister előtt kapott lehetőséget, nagy a harc az utolsó TE helyért a rosteren. Valószínűleg az a helyzet, hogy az edzők minél többet szeretnék látni O’Shaughnessy-t a roster cut előtt, mert ő kihagyott edzéseket. Vagy csak ő jobbnak tűnik mind a draftolatlan újonc. Mindenesetre izgalmas harc elé nézünk a csapatba kerülésért.

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2017. 08. 16. 23:28
LasVegas
Helló és köszi a cikket! Nem tud valaki valamit Cyrus Jonesról, hogy teljesít, melyik csapattal edz, milyen felállásoknál? Nagy a csend körülötte, a különböző tudósítások is csak annyit írtak róla, hogy a special teamben hordott vissza pár labdát. Jó lenne valami update, ha valakinek van infója, kérem írja meg. Köszi előre is!
2017. 08. 17. 00:37
hispanic
Nagy truváj nem lehet vele.
A vasárnapi meccsen kell jól szerepelnie, meg a maradék kettőn.
Meglepődnék ha elküldenék. Minimum a special teamben használható lesz.
Egy évet még kaphat, és ha egész évben nem teljesít, akkor jövőre elküldik.
2017. 08. 17. 06:40
kolok
DE poszton nagyon vékonyak vagyunk így a sérülésekkel. Flowers az egyetlen aki egészséges,róla viszont szinte semmi hír nem érkezik,bár az ő helye nyilván fix. Ealynek csak felvillanasai vannak,raadasul most meg is sérült,Wise és Rivers sem egészséges.
2017. 08. 17. 07:24
LasVegas
Rivers hazaküldték Bostonba MRI vizsgálatokra, de az első vizsgálatok alapján optimisták, hogy a súlyosabb térdsérülést sikerült elkerülnie.
2017. 08. 17. 08:54
Arnold Patsenegger
Remélem semmi komoly de azért aggasztó,hogy két előszezoni meccset sem bír ki... mi lesz majd a hátralevő 16. alapszakasz meccsel... +playoff...
2017. 08. 17. 12:18
Lucius
Szerintem semmilyen összefüggés nincs az ilyen jellegű sérülés bekövetkezésének valószínűsége és a szezonban eltelt meccsek száma között. Mitől lenne? Ha azért küldték volna haza, mert fáradt és nem tud edzeni, akkor lehetne miért aggódni.
2017. 08. 17. 13:04
Arnold Patsenegger
Majd meglátjuk hogy van -e összefüggés... Kiváncsi leszek, kibírja -e a szezon végéig.
2017. 08. 17. 15:00
hopi46
Hát kedves szurkoló társaim, nem állunk valami fényesen, főleg ami a keret mélységét illeti és az sem vigasz hogy sok ellenfelünk hasonló gondokkal küszködik.
Az offense még úgy ahogy, a kezdők szempontjából, megvan bár Solder "maródi", Fleming nem túl bíztató eddig és Waddle nem igazán erős opció ráadásul megsérült. A fiatal UDFA-s fiúk még nem sokat mutattak ill. keveset játszottak. A futóknál a Blount-ot "pótló" Gilleslee sérült, de a többiek egyenlőre rendben vannak, bár az eddig viszonylag jól bemutatkozó Daniels is megsérült. A WR-ek és a TE-k rendben vannak, én a Hollister gyerekre tennék 3. emberként.
A védelem, a sec kivételével, jelenleg egy kiismerhetetlen dzsumbuj, tele kisebb-nagyobb sérültekkel ill. inkonzisztens teljesítményekkel. Fogalmam sincs, hogyan fogunk felállni az első tétmeccsre, talán a DT-k vannak rendben. A LB sorunk mélysége látszik a leggyengébbnek, de a 2. vonali DE-k sem brillíroznak.
Remélem a 2. előszezon meccsre a védelem már összeszedi magát és céltudatosabb és szervezettebb lesz. Jó volna látni sack-et, negatív yardos szereléseket és labdaszerzést. A védelem mélysége jelenleg messze nem SB szintű, de némi idő még van, hátha a B vonal is belerázódik.
2017. 08. 17. 15:41
piszkosfred
Az offense még úgy ahogy megvan :DD itt jöttem rá, hogy csak viccelsz :D
2017. 08. 17. 17:49
hopi46
Hát valóban vicces, amikor egy 40 éves QBa vakoldali tackle-je sérült és a backup tackle-k gyengék vagy sérültek, új falember meg nem igazán látszik.
Örülök, hogy megnevettettelek!
2017. 08. 17. 18:45
piszkosfred
A vicces az, amikor a liga egyik ha nem legjobb offenséről azt irod, hogy "úgy ahogy megvan". Ne haragudj, de ezzel valóban megnevettetsz :))
Úgy látszik neked is hosszú volt az offseason, mert kissé socceres lett a gondolkodásod. Ott megoldható, hogy legyen egy szuper kezdőd és akár minden posztra hasonló cseréd. De ez az NFL, itt ezt nem tudod összehozni. Így is dream-team jellege van az idei offensnek. Melyik csapat mondhatja el, hogy akkor sincs bajban, ha kiesik az irányitója, aki nem mellesleg a GOAT? Hol van még egy ilyen mély wr egység? A liga legjobb TE-je egészséges, és nem kutyaütők küzdenek a mellette levő helyekért. Az rb egység is több mint igéretes. A kezdő o-line tavaly már bizonyított. Igen, ha van az O-nak sebezhető pontja, ami nem annyira bírná el a sérüléseket, akkor az a fal.
De erre leírni, hogy "nem állunk valami fényesen" és "úgy ahogy megvagyunk"... vicc kategória :))
Ezzel szemben a tény az, hogy ez a super bowlt nyert csapat, ami papiron erősödött. A többit meg majd meglátjuk szeptemberben ;)
2017. 08. 17. 19:05
hopi46
Sajnos már az első hozzászólásodnál csúsztattál, mert én azt írtam:...a kezdők szempontjából..." és Te ezt simán átugrottad. Természetesem az offense-ünkből senki nem fog megsérülni. Az utolsó mondatoddal egyetértek. :)
2017. 08. 17. 19:17
piszkosfred
Ez valóban elkerülte a figyelmem, elnézésedet kérem. Akkor pontosítok: ha szerinted a kezdők vannak meg úgy ahogy, akkor még nagyobb marhaságot irtál :)))
Megint irok azért a végére valami olyat amiben még mi is egyetérthetünk: Go Pats! Peace :)
2017. 08. 18. 00:57
hopi46
Peace? Mikor a szövegkörnyezetéből kiragadott néhány szavam alapján, ami a pontatlan megfogalmazásomból adódott (lemaradt egy hangsúlyozott "kell" vagy "tökéletes" szó) lemarháztál? Combat! :D
A Go Pats ezen az oldalon triviális, tehát nem békülési alap. :)
2017. 08. 18. 11:14
piszkosfred
:)))
Persze, hogy triviális a Go Pats, de nagyjából ennyiben értünk egyet, ezért írtam ezt :)
Azt nem irtam, hogy marha lennél (nem is gondolom), csupán azt, hogy a megállapitásaid (nem néhány szó) vélemenyem szerint kimerítik a marhaság fogalmát (és nem a lemaradt hangsúlyozás miatt). Ezt fenntartom :)
De lehet tényleg félreértjük egymást, igy részletezem az én véleményem:
1. Nagyon jól állunk. Van egy sb győztes csapatunk, amiből kulcsjátékost nem vesztettünk, néhány poszton erősebbek lettünk.
2. Az offense bivalyerős, legalábbis a kezdőket illetően az. Mélység a falat leszámitva mindenhol adott.
3. A D sb kaliber. Ugyanis az sb győztes D-ből a sec erősödött, az LB sorból senkit sem veszítettünk viszont vannak nagy potenciállal bíró újak. A DT poszt mélyebb lesz. Egyedül a DE poszt ami vékony.
Szóval baromi jól állunk és van még majdnem 3 hete a csapatnak a kezdésig, hogy megoldást találjon arra a nagyon kevés problémára, ami jelenleg látszik.
2017. 08. 18. 19:18
hopi46
Sajnos a DE poszt még vékonyabb lett...
2017. 08. 18. 20:34
piszkosfred
Igen ez elég lesújtó hír :(
Pedig annyira örültem, hogy oda húztunk az első pickünkkel.
Itt valamit varázsolnia kell az edzőknek.
2017. 08. 17. 20:18
LasVegas
Nem értek egyet hopi véleményével, de nem tudom nem észrevenni azt az aggódó féltést, amit a Csapat szeretete táplál nála. Véleményem szerint sokkal jobban állunk egy átlag NFL csapatnál, sőt megkockáztatom, hogy a leggtöbbjük szívesen cserélne velünk. Én az edzőfaktorban is bízok, átlag játékosokból is kiemelkedő teljesítményt tudnak kihozni. A next man up nem csak duma, nálunk tényleg működik.
2017. 08. 18. 00:12
hopi46
Örülök, hogy a velem egyet nem értők között vannak empatikus képességűek is. Kösz :)
2017. 08. 18. 00:10
kisdef
"amikor egy 40 éves QBa vakoldali tackle-je sérült"
Zseniális mondat. xDDD Ha nem tudnám, hogy irónia minden leírt szava hopinak, akkor azt gondolnám, hogy annyira negatív a Tisztelt fórumozó társunk, hogy akár elő is lehetne hívni. De itt ilyenről szó sincsen, kegyetlen jó humorral rendelkezik.
2017. 08. 17. 15:44
kolok
Hát túlzott optimizmussal engem sosem lehetett vádolni,de nem sok mindennel értek egyet.LB sor mélysége látszik a leggyengébbnek?? DHT,Harris,Van Noy,McElek,Roberts,Harvi,Freeny. Innen csak Mingo távozott,helyette viszont jött Harris akivel nem is lehet egy napon említeni,felépült Freeny,érkezett Harvi,itt szvsz sokkal mélyebb a roster mint tavaly.A secből ment Logan Ryan (akit egyébként kb Jones szinten égettek az első pre meccsen) jött viszont Gilmore,a többiek maradtak,ezt nem kell ragozni.Tehát a sec es a lb sor nem gyengült,sőt. DT-maradtak nincs gond,maradt a DE poszt,innen ment Sheard és Ninko is es pont ezt a posztot erintik a serulesek is. Itt jogosnak érzem h vékonyak vagyunk,a töbinél nem igazan. De ez csak az en velemenyem.
2017. 08. 17. 15:46
kolok
Most olvastam piszkos fredet ,ha tenyleg ironia volt,akkor nem szoltam,srry
2017. 08. 17. 16:19
piszkosfred
Szerintem hopi komolyan gondolta amit leirt. Ez tőlem volt irónia mert ezt nem tudtam máshogy értelmezni csak mint egy viccet :D
2017. 08. 17. 16:38
Lucius
Hááát... pusztán a keret mélységét tekintve lehet panaszkodni (nyilván a kezdők képességeit tekintve nem nagyon van ok a sírdogálásra). Ugyanakkor ezeket a fajta "aggodalmakat" mindig is feleslegesnek éreztem. Nincs és nem is lesz olyan csapat, ahol minden poszt mélysége megfelelő (a legtöbb csapat már akkor boldog, ha a kezdők megfelelő minőséget képviselnek). A keret és a fizetési sapka biztosítja, hogy ezt ne lehessen megvalósítani (mivel vannak posztok, ahol több csere kell a több sérülés miatt + a jó játékosok túl sokat kérnek), PS.-ben meg nem igazán szoktak "csillagokat" tartani, mert elvinnék őket. Szóval ez a része kicsit szerencsejáték jellegű, mármint a szerencsés csapatoknál olyanok sérülnek le (vagy nem sérül le senki), akik pótolhatók.
2017. 08. 17. 17:59
hopi46
A sec-re és a DT-kre nem is "panaszkodtam", a LB sort én másként látom, Harristől egyesek túl sokat várnak a többiek nem elég konzisztensek, DHT sokszor sérült, talán Langi-ba bízhatunk erősítésként. Persze játszhatunk sok szubfelállást. :)
2017. 08. 17. 19:59
kolok
Mingonal Harris csak jobb lehet,lévén Mingo gyakorlatilag only ST játékos volt. Tobbiek ugyanazok,magyarul Mingot lecseréltük Harrisre és többek vagyunk Freenyvel es Langival. Ezt nem tudom nem ugy ertekelni,hogy a LB sor sokkal,de sokkal mélyebb a tavalyi évhez képest es akkor sem veluk volt a legnagyobb gond.
2017. 08. 17. 20:27
cspeti98
Hát ha mi nem állunk jól a keret mélységét tekintve, akkor a többiek igencsak bajban vannak. Komoly összeget mernék rá tenni, hogy a szezonkezdetre a kezdőink rendben lesznek (max. Slater megy IR-re) és jelenleg inkább csak óvatosak velük (jogosan, nem kéne hogy most dőljön ki valaki hosszabb időre), legalábbis az, hogy nincs pánik és nem hoztunk se T-t, se edge rushert erre utal. Aztán simán lehet hogy tévedek. Egyébként megnéztem és az igaz, hogy tavaly kevesebb sérültünk volt és ezért tűnhet rosszabbnak a helyzet mint valójában de nem hiszem hogy gond lenne a keret mélységével.
2017. 08. 18. 00:45
hopi46
Örülök, hogy valaki észrevette az idei és tavalyi sérülésviszonyok közötti különbséget.
Igen, szerintem a többiek is "bajban vannak", de engem csak a Pats érdekel.(Jelenleg kb.120 játékos IR-PUP-NFI-Susp hivatalos listán van, tőlünk meg szinte senki a poszt elején felsorolt 13 játékosból és persze Luck és Flacco stb. se, azaz van még 50-60 játékos a ligában, aki vagy felgyógyul vagy nem.)
A rosteren, a 2 kezdő és 2 backup T játékosokon kívül, van még 5 fő, köztük 2 draftolt újonc is. Kérdés ki kerül be?
Persze a nagy többség rendben lesz a kezdetre, csak az a kérdés, hogy a kihagyott/limitált edzések után milyen állapotban.
2017. 08. 18. 10:28
cspeti98
Persze az egyértelmű, hogy a szezon elején rozsdásabbak lehetnek azok akik több edzést is kihagytak, de engem ez nem zavar, a futball hálaadás után kezdődik :)
2017. 08. 18. 19:20
hopi46
A "rozsdás" játékos sérülési esélye sajnos nagyobb... :(
2017. 08. 18. 08:42
komzoz65
A komoly sérülés hullámok az idény közben meghatározó jelentőségűek a Pats sikere szempontjából. Például a 2015-ös csapat simán ismételhetett volna akár veretlenül (10-0-al kezdtünk), ha nincs a durva sérülés hullám.

Az idei keret tehetség posztokon nagyon mély, itt egy-két, sőt még 3-4 sérülés se végzetes, és ez nagy dolog. Nincs a ligában még egy ilyen keret. (Nyilván nem lenne egyszerű mondjuk, Gronk Edelman, Cooks és Gillislee nélkül játszani, de nem lennénk úgyse esélytelenek - bárki ellen.)

A falak kezdenek viszont aggasztóan omladozni, és eleve ezek voltak a gyenge pontok. Ezek a pontok ahol az edzői stábunk zsenialitása kell, és egyelőre azért még menedzselhető helyzet.Kell szerencse is, hogy most már itt is inkább erősödjünk, ne gyengüljünk. A Azért több mint 3 hét még van a kezdésig. Nem lenne meglepetés, ha lennének ide igazolások is.2017. 08. 17. 18:39
Barb
Szia Mindenki! Remélem úgy telt a nyaratok, ahogy szerettétek volna hogy teljen:) Végre-végre-végre lassacskán én is visszatérhetek kedvenc csapatomhoz:))). Igyekszem elolvasni a cikkeket, hsz-eket, véleményeket... májusig visszamenőleg:( Hát van infó bőven, de szezonnyitóra talán utolérem magam :)
Apropó szezonnyitó meccs... lehet hülye kérdés, de mitől-kitől függ, hogy kik játsszák a szezonnyitót?
2017. 08. 17. 19:10
hopi46
Nem vagyok biztos, de úgy tudom az előző szezon SB győztese nyit otthon (banner felvonás) és általában egy erősnek vélt ellenféllel. (Lehet van más kritérium is.)
2017. 08. 20. 21:21
Barb
Köszönöm hopi46!:)
2017. 08. 17. 20:29
LasVegas
Én úgy tudom, ez sem kötelező, de bevett tradíció. Rengeteg szempont van (erről két-három hónappal ezelőtt volt egy cikk is az nfl.com-on), mely még más ligák menetrendjét, de helyi regionális nagyrendezvények időpontját is figyelembe veszi, így próbálják megalkotni a táncrendet, nyilván nem sikerülhet tökéletesen. Elvileg a szuper nyitómeccs a Pats-Falcons lett volna, de sehogy sem tudták összehozni. Két éve sikerült, most nem, de nagyobb bajunk soha se legyen! :-)
2017. 08. 17. 20:38
cspeti98
A Pats-Falcons azért nem jött össze, mert idéntől már úgy csinálják a menetrendet, hogy az AFC és az NFC bajnoka is otthon kezdhessen.
2017. 08. 18. 08:16
komzoz65
2004-től kezdve mindig a bajnok meccse nyitja az idényt - csütörtökön (Sunday Night Football special edition). Majdnem mindig hazai meccse, (a kivétel, hogy a Baltimore-t kedvesen elküldték Denverbe 2013-ban, (amit P. Manning mindjárt 7 TD-al és egy alapos bajnok veréssel hálált meg.)


Idén is lehetett volna megismételt SB, de nem akarták. A tavalyi megismételt SB-vel magyarázta a Panthers edzője az egész csalódást keltő idényüket...

Most akárki kapja meg ezt a nyitó meccset, annak azért sok esélye nincs, a Brady érában nemcsak az SB nyeréseket követően, de egyáltalán nem vesztett otthon nyitó mérkőzést a Pats. Az Atlantát megkímélték ettől a várható zakótól, a következő két jelölt (Steelers, Raiders) idegenben lesz, így jön a Chiefs. Nagyon nem lebecsülendő ellenfél, de azért nagyon nagy meglepetés lenne, ha ezen a meccsen nyerni tudnának.

Régebben sok volt a csoporton belüli nyitó meccs mostanság inkább a végére tartogatják ezeket. A mi esetünkben idén ugye extrém módon.
2017. 08. 19. 02:32
SasukeMilo
Hát, azért Faragó úr a múltkori előszezon meccs közvetítésénél Chiefs-győzelmet emlegetett... bármennyire kedvelem, remélem most nem lesz igaza :D
2017. 08. 19. 09:23
komzoz65
Komoly csapat a Kansas így van, de ne tagadjuk azért mégis óriási meglepetés lenne, ha megvernének minket a szezon nyitón. Aztán, hogy mi lenne a hatása egy esetleges pofonnak az más kérdés. A Kansas legutóbb 2014-ben tréfált meg minket, ki ne emlékezne, az komoly fordulathoz adott erőt.

Ettől függetlenül most a hazai pályán az esélyek kb. 90-10 a javunkra.
2017. 08. 20. 21:39
Barb
Köszönöm szépen a válaszod! Igen, rengeteg szempont van - ezek között vesztem el elég rendesen, ezért is bátorkodtam itt feltenni a kérdést. Totál igazad van, ez legyen a legnagyobb bajunk:)
2017. 08. 18. 01:46
hopi46
A Boston Herald szakírója (K. Duffy) szerint a következő a "helyzet" a Pats roster alakulásával:
Absolute locks:
Offense — 18
QB (2): Tom Brady, Jimmy Garoppolo
RB (3): Rex Burkhead, James White, Mike Gillislee
FB (1): James Develin
WR (4): Brandin Cooks, Julian Edelman, Chris Hogan, Malcolm Mitchell
TE (2): Rob Gronkowski, Dwayne Allen
OT (3): Nate Solder, Marcus Cannon, Tony Garcia
Interior OL (3): Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason
Defense — 15
DE (3): Trey Flowers, Derek Rivers, Deatrich Wise
DT (3): Alan Branch, Lawrence Guy, Malcom Brown
LB (2): Dont’a Hightower, Kyle Van Noy
CB (4): Malcolm Butler, Stephon Gilmore, Eric Rowe, Jonathan Jones
S (3): Devin McCourty, Patrick Chung, Duron Harmon
Special teams (4): Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater
Basically locks:
QB (1): Jacoby Brissett
RB (1): Dion Lewis
WR (1): Danny Amendola
OL (1): Ted Karras
DL (1): Vincent Valentine
LB (1): Shea McClellin
Special teams (2): Nate Ebner, Brandon King

Ez 45 játékos, tehát szerinte 8 helyért megy a "hirig".

Az Én tippem/kívánságom most(!): Harris, Langhi, Carr, J. Hollister, Freeny, E.Roberts, A. Butler, Bates vagy McDermott
2017. 08. 18. 10:31
cspeti98
Nagyjából egyetértek, de Bates helyére én Ealyt raknám.
2017. 08. 18. 12:11
LasVegas
Majd csak figyeljétek meg, Bolden is helyet fog kapni az 53-as keretben. Régi bútordarab, ismeri a rendszert, futóként is használható, ha nagy baj van. Elkapásokkal sem áll hadilábon, BB nagyon szereti az ilyen karakterű játékosokat. Tudom, hogy kevesen várják befutó helyre, de szerintem ott lesz a végén.
2017. 08. 18. 12:58
topin
Carr talán.. Hollister necces csak negyediknek tűnik.

Freeney aligha, Főleg ha Harris és Langi és Roberts is bekerül.

én elképzelhetőbbnek tartom a O'Shaughnessey, Bolden duót és a Carr, Lucien elkapó tandemmel szemben Cyrus..vagy ha lemondunk róla, akkor egy másik DB. Az biztos hogy 4 CB-nél többel megyünk.
2017. 08. 18. 13:03
topin
Sőt ha jól látom 7 OL ember van csak így bent, akkor oda is viszünk még valakit. Langi helye is elég meleg így. Sőt Brissett is elég luxusnak tűnik, de őt aligha hagyjuk el menet közben.

Carr/Lucien csak Amendola helyére fér be, ez van. Itt választani kell valakit, így is-úgy is fájni fog.

Lewis is izgulhat, hogy odaférjen a 4. helyre RB sorban..Ha Bolden jön, akkor ő nem fog, viszont akkor a helyére jöhet valamelyik fiatal vagy falakhoz valaki.
2017. 08. 18. 13:07
topin
Nem fogunk 7 WR + Hollister féle elkapó TE megoldással élni ez tuti. Ez nagyon felborítaná a csapatot. Cooks, Edelman, Hogan, Mitchell, Slater ez 5 wr..ide max 1 ember tud jönni. Ha mégis 2 jönne, akkor kizártnak tartom, hogy csak elkapó TE legyen a befutó a TE poszton a 3. helyért.

nagyobb a hírig mint azt gondoljuk:)
2017. 08. 18. 14:17
hispanic
Amendola nem lenne benne?
Vagy más WR, aki nem Slater?
Az meglepne.
Szerintem a kettő közül az egyik benne lehet.
Kérdés hogy a jelen vagy a jövő?
Amendolaban maximum egy év van, Carrban még sok lehet.
De az is igaz hogy Brady miatt most kell rámenni a lehetséges Super Bowlra.
Ez Amendola mellett szól.
2017. 08. 18. 15:41
cspeti98
Azzal, hogy Rivers kihagyja a szezont lehet megnyílt az út Freeneynek, mert simán el tudom képzelni, hogy HT és Langi fog többet játszani edge rusherként, így fog kelleni a LB mélység.
2017. 08. 18. 14:36
topin
6WR lesz sztem, ebből egy Slater..Amendolával csatáznak azért az 1 helyért..
2017. 08. 20. 22:16
Barb
Feladtam, hogy mindenkinek egyenként válaszoljak - így is eléggé szétoffoltam a témát, bár ez nem állt szándékomban:). Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, puszifelhő!:)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 14. nap (Houston Texans) bejegyzéshez