Menetrend

Edzőtábor 14. nap

2013. 08. 14. 00:09
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A keddi napon folytatódott a közös edzés a Tampa Bay Buccaneers-szel.

1. Ez nem volt olyan hibátlan edzés, mint a múlt heti, de Tom Brady irányító hamar megtalálta a ritmust, főleg a korai 7-a-7 elleni játékban. A nyitó 7-a-7 elleni játék csúcspontja az volt, amikor Brady egy lézerpontosságú passzt adott Danny Amendolanak, aki a safety és cornerback között kapta el. Az edzés ellen a Bucs kevés ellenállást gyakorolt Brady és társai ellen, a végére azért már megnehezítették a dolgaikat.

2. Mint múlt héten Philadephiában, ezen a héten is részt vettek NFL-bírók a közös gyakorláson. Ez minden alkalommal nagy segítség a csapatoknak. A bírók ugyanúgy befújják a szabálytalanságokat, ahogy mérkőzés szituációban is.

3. Nincs jó vagy rossz jelentése, de érdekes volt megfigyelni, ahogy a két csapat teljesen másképp készült az edzésre. A pálya azon részén, ahol a Bucs készült teljesen más volt a légkör, mint a Patriots oldalán. Leginkább fejetlenség, hangoskodás, tapsolás volt jellemző, míg a túloldalon a Patriots játékosok csendben végezték a bemelegítő gyakorlatokat. A Bucsnak hatalmas edzői stábja is van.

4. Ahogy a korábbi napokban is, a Patriots futóinak most is kellett elkapásokat is gyakorolni. Ilyen szempontból a 6 futó képességeinek a sorrendje a következő: Shane Vereen, Leon Washington, Brandon Bolden, Stevan Ridley, LeGarrette Blount és George Winn. Az első négy különösen jó ezen a területen, Boldennek van egy kis előnye Ridleyvel szemben az útvonal megfutását tekintve is.

5. Apropó Bolden... ő továbbra is nagyon érdekes játékos. Nem rendelkezik nagy hiányosságokkal a többiekkel szemben, ezt láthattuk tavaly is, hogy elég hatékony futó. Muszáj azonban bizonyítania az edzői stábnak, hiszen tavaly eltiltották a szezon közben, amíg Ridley és a többiek rendre bizoynítottak a pályán. Úgy tűnik jelenleg Blount mögött van a jelen állás szerint, de ha ki tudja hozni azt a tehetséget magából, amivel láthatóan rendelkezik, könnyen elérhetné, hogy nagyobb szerepet játszon az előszezon további részében.

6. A csapatok kiemelkedően sokat gyakoroltak a speciális csapatrész feladatait illetően. Amikor a Patriots egy kickoff return gyakorlásához ért, a Bucs LB-je Jonathan Casillas elég keményen szerelte a Patriots újonc safety-jét, Duron Harmont. Valószínűleg ez a megmozdulás része volt az "ISten hozott az NFL-ben" gyakorlatnak.

7. Egy apró észrevétel: míg az Eagles elleni edzésen a csapatok vegyesen hordták a hazai és idegenbeli mezüket (Patriotsnál sötétkék és fehér), addig a Bucs ellen már mindenki egységesen kéket viselt (kivéve az irányítók, ők pirosat), a Bucs-játékosok pedig fehéret.

8. Miután Ras-I Dowling és Alfonzo Dennard is sérüléssel bajlódik, Devin McCourty visszatért a cornerback pozícióba. Amíg a két játékos továbbra is sérült lesz, addig várhatóan McCourty fel fog tűnni ezen a helyen.

9. A cornerbackeknél fellépő sérülések miatt Marquice Cole is nagyobb lehetőséget kap és úgy tűnik, hogy ő él is vele. Több kiemelkedő megmozdulása is volt a mai napon. A speciális csapategységben is kifejezetten jól teljesített.

10. A nap játékának először úgy tűnt, hogy az elkapó Johnathan Haggerty elkapása lesz, azonban Kenbrell Thompkins hamarosan rácáfolt erre. Elég szorosan védekeztek rajta, Brady dobása sem volt tökéletes, de Thompkins megmutatta, hogy milyen atlétikus, és egy kézzel elkapta a labdát. De nem volt tökéletes napja Thompkinsnak, ugyanis elejtett egy puntot.

11. A Bucs játékosai közül ketten is kiemelkedtek, akik egyszerűen nem voltak képesek hibázni, az elkapó Vincent Jackson és a safety Dashon Goldson. Jackson egy rémálom a cornerbackek számára, Goldson pedig az a játékos, aki ellen az ellenfél játékosa kétszer is meggondolja magát, hogy felé vegye az irányt.

12. A védekező falember, Armond Armseadt aki a közelmúltban egy műtéten esett át, először volt látható a csapat környékén. Rövidnadrág volt rajta és bár nem vett részt a gyakorlásban, megjelenése a pálya szélén azt jelentheti, hogy már nincs messze a visszatérése. A Patriotsnak jól jönne egy kis segítség a védelem ezen részén.

Forrás: ESPNBoston

Hozzászólások

2013. 08. 14. 00:26
nosbiglem
Ki is szerepel az elso helyen! :) Megnézendő!
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap2000000229059/Preseason-Week-1-Top-10-plays?icampaign=Rewards_Videos_TopTenPlaysPreWK1
2013. 08. 14. 02:14
Brady Tamás visszaüt
micsoda divatdrukkerek ezek az enefelesek is :-)
2013. 08. 14. 12:59
Croaker
Szancsó Panza is bekerült mit akartok ? :)
2013. 08. 14. 15:55
pat68
2013. 08. 14. 16:42
loop80
Sudfeld vágtája nem volt semmi, ennél az akciónál. :) Nálam már bekerült az 53-ak közé a srác.
2013. 08. 15. 00:27
bence.szel
Állítólag több szakértő szerint lassan a depth chart 2. helyén van a srác Gronk mögött.:)
2013. 08. 14. 01:32
elche
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 14. nap bejegyzéshez