Menetrend

Edzőtábor - 18. nap

2011. 08. 20. 21:50
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Laza, átmozgatóedzéssel (walkthrough) véget ért az edzőtábor, és egy-két már elveszettnek hitt játékos tisztelte meg a nézőket a jelenlétével.
A visszatérők között volt Julian Edelman, Brandon Tate, James Sanders, Shaun Ellis és Albert Haynesworth. Bár utóbbi sisak nélkül és nem vett részt az edzés végi sprinteken. Shaun Ellisről Bill Belichick is kijelentette, hogy lekerült a PUP listáról. Míg Haynesworth továbbra is bármelyik nap játékra kész lehet. A hiányzók: WR Taylor Price, RB Stevan Ridley, CB Leigh Bodden, DB Bret Lockett, CB Darius Butler, RB Shane Vereen, S Josh Barrett, RB Danny Woodhead, DB Malcolm Williams, RB Eric Kettani, LB Jeff Tarpinian, LB Dane Fletcher, LB Brandon Spikes, OL Marcus Cannon, OL Ryan Wendell, DL Brandon Deaderick, TE Lee Smith, LB Jermaine Cunningham, DL Ron Brace, DL Mike Wright. A pálya szélén jelen voltak, de nem vettek részt az edzésen: RB Kevin Faulk, DB Ras-I Dowling. A csapat két új igazolása - James Ihedigbo és Ricky Brown - már aktív tagja is volt az edzésnek.

Hozzászólások

2011. 08. 20. 22:41
Pat Patriot
Jó hírek. Egy sportblogon azt olvastam valami "szakértőtől", hogy ez a Patriots már kezd hasonlítani a 18:1-es szupercsapathoz. Ilyen következtetést levonni két olyan preseason meccs alapján, amelyet enyhén szólva nem elit csapatok ellen vívtunk, felettébb érdekes...
2011. 08. 21. 06:49
Szaky11
@Pat Patriot: szerintem inkább a keret erősségét veszik alapul a gondolatmenethez, bár lehet, hogy az a "szakértő" e két meccs alapján vonta ezt le, te olvastad a cikket, viszont ha ez így van akkor jó "szakértő" :D

Örülök, hogy Ellis és Big Al végre edzett már, nagyszerű hír. Plusz végre Ras-I is a pálya közelében volt legalább. Remélem minél kevesebb sérüléssel kell megküzdenünk a szezon további részében. :)
2011. 08. 21. 10:55
TÖRÖLT
Nahát Sziasztok Kedves Pats Fan-ok :P :).

Nah végre erre vártunk szerintem oly sokan,hogy Ellis is noh meg Big Al is csatasorba állnak:P:P .


GO GO PATRIOTS!!!!!!!!!!!!

u.i:Szaky11 a próféta beszéljen belőled csak a komolyabb sérülések kerüljenek el minket,no meg minden NFL csapatot :)
2011. 08. 21. 14:04
non4m3
Az edző tábor után mi vár a srácokra? gondolom edzés azért lesz? mi szokásos menetrend ezután?
2011. 08. 21. 14:53
Legnagyobb változás az lehet, hogy jelentősen csökken a teljes védőfelszerelésben tartott edzések száma és egyre inkább átáll a csapat az alapszakasz során használt napi rutinra. Az alapszakaszban már csak 14 ilyen edzés tartható összesen. Ebből 11-nek az első 11 hétre kell esnie, és heti kettőnél több teljes védőfelszerelésben tiltott.
2011. 08. 21. 15:27
TenkRew
A 4-3 eddig jól működött. Van rá esély h 4-3al kezdjük az alapszakaszt?
2011. 08. 21. 15:36
DefenseFan
Remélem! Úgy tűnik hogy ez beválik!
A hiányzókat jó lenne látni a 3. meccsen!
Kíváncsi v.ok mit tudnak az öregek!
2011. 08. 21. 16:50
Pat Patriot
Nekem egy kicsit furcsa, hogy vannak játékosok, akiket az alapján vesznek figyelembe (vagy hagynak figyelmen kívül), hogy melyik védelmi rendszerben játszottak, illetve sokszor hallhattunk, olvashattunk olyanokat, hogy x vagy y biztosan nem megy mondjuk a Coltshoz vagy a Vikingshoz, mert ott 4-3-as rendszer van. Nekem némiképp meglepő, hogy ilyen gyorsan tudott váltani a csapat (ha váltott) egy új(?) védelmi rendszerre. Az tény, hogy mi rengeteget köszönhetünk a 3-4-nek; nyertünk 3 SB-t, és jól szerepeltünk a későbbiekben is; talán eljött az idő a váltásra?
2011. 08. 21. 17:56
@Pat Patriot

Az igazán jó 34-hez két posztra kellett volna még minőségi játékos a Patsnek: RDE-nek és ROLB-nek. Ezzel a váltással erre a két posztra nincs szükség, illetve elsőszámú pass rushernek jött diszkontáron Carter, akinek még 2009-ben is remek éve volt, de 34-ben használhatatlan. Az LB-sorban Mayo bár nem lógott ki a 34-ből a Tampa Bay ellen látszott, hogy mennyivel szabadabban tudott garázdálkodni ebben a rendszerben. Mintha korábban láncon tartották volna.

Amúgy a 43 vs 43 védelem témában érdemes lehet figyelni, hogy míg a Patsnél például a harmadik LB szinte állandó jelleggel fent állt az end mellett az erős oldalon, addig a Bucsnál a három LB mennyire szűken állt egymás mellett a védőfal mögött 2-3 yarddal hátrébb. Filozfia és filozófia között is óriási a különbség. Ugyanígy, hogy melyik játékos melyik sémába illik jobban. Azzal, hogy Ninkovich ennyire fent játszik a LOS-nál a maradék két LB feladataival annyival lesznek könnyebbek, hogy itt két nagy DT fogja középen a védővonalat, a 34-gyel szemben, ahol csak egy NT van. Papíron itt is 5 ember van a LOS-on, mint a 34-ben, de a két hátulmaradt LB sokkal szabadabban tud játszani, ezáltal besegíteni a külső futás ellen is, illetve nagyobb a stabilitás a középső futások ellen.

Ha lesz időm még az alapszakasz előtt biztos írok erről többet, esetleg a bye week alatt, amikor már élesben is látjuk ezt a mókát.

Akit érdekel és barátságban van az angollal: a USC 43 under védelméről Carroll coaching clinic előadásának írásos változata: http://trojanfootballanalysis.com/?p=308 Most gyakorlatilag ezt csinálja a csapat.
2011. 08. 21. 23:45
Pat Patriot
DoM! Itt szerintem az a kérdés is felmerül, hogy vajon mikor dönthetett úgy BB, hogy nem próbál meg embert keresni a hiányposztokra, hanem sémát vált. Haynesworth érkezése ezt nyilván előrevetítette, de Carteré is. Lehet szerepe BB döntésében annak, hogy a 3rd downos szituációkban 2009-hez képest 10 százalékkal lett rosszabb a mutatónk a tavalyi idényben? [2009-ben 194-ből 72-szer (37%), 2010-ben 210-ből 99-szer (47%) sikerültek az ellenfeleknek a harmadik downok.)
Nekem egyébként a 43-as védelem valahogy jobban tetszik, és főleg azért, mert az ősellenség Coltsban Freeney és Mathis révén mindig ott volt a sackveszély ellenünk (is). Az egyik kedvenc játékelemem a sack, amit persze jó nézni akkor is, amikor a Steelers műveli, csak sajnos nekünk a 34-ben sosem volt erősségünk a passrush. Persze más a két csapat filozófiája, de talán lehettünk volna hatékonyabbak e téren.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor - 18. nap bejegyzéshez