Menetrend

Edzőtábor 1. nap

2013. 07. 26. 22:41
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

A New England Patriots felkészülése az utolsó állomásához érkezett. Kezdetét vette az edzőtábor. A körülmények és a feltételek egyelőre azonosak, mint a nyár eleji mini edzőtáborok során. A teljes védőfelszerelésben csak szombattól tarthatók az edzések. Az első napot nehezítette az időjárás: az esőt különösen a passzjáték szenvedte meg, de így is tapasztalható volt előrelépés a hetekkel ezelőtti állapothoz képest.

Ennek egyik oka a két újonc elkapó jelenléte lehetett. Aaron Dobson és Josh Boyce is végig részese volt az edzésnek. Különösen Dobson kapott sok lehetőséget Tom Bradyvel és Danny Amendolával.

A teljes létszámot jelentő kilencven fős keretből heten nem vettek részt az edzésen:

A PUP és NFI listán lévők (Julian Edelman, Mark Harrison, Nick McDonald, Rob Gronkowski, Armond Armstead) mellett DT Cody Grissom és WR Kenbrell Thompkins volt a hiányzók között.

Devin McCourty a megkülönböztető piros mezt viselte, ami arra hívja fel a többiek figyelmét, hogy elkerüljék az ilyen játékossal az ütközést – még mindig a korábbi vállműtétje lehet az ok, de az edzésben ez nem hátráltatta (ilyen piros mezt viselnek az irányítók is minden edzésen).

Lássuk az első edzés eseményeit:

1. Amendola és Michael Jenkins kezdte meg az elkapóknál a gyakorlatokat, mint az egység rangidős tagjai. Előkerültek a teniszütők is, amivel az elkapókat zavarták az útvonalaik futásában, majd később 7-7 elleni gyakorlatnál a védőfalat szimulálták az ütőkkel, ahogy az irányító passzait próbálják levadászni már a LOS-nál.

tc1napb

2. Quentin Sims az egyik legfrissebb igazolása a csapatnak. A nem draftolt újonc játékos nagy küzdelmet folytatott, hogy egyáltalán el tudja kapni a labdát. Míg Jake Ballard korlátozás nélkül vett részt a feladatokban, de továbbra is mintha sántítana, ami a térdműtét utóhatása is lehet. Pár elejtett labdával vétette észre magát. Az egyik ilyen ejtése különösen feltűnő volt, mert darabos mozgásával is könnyen bírta üresre játszani magát Adrian Wilson mellett. Az egykori Cardinals játékosról sokan tartották azt tavasszal, hogy látványosan veszített a sebességéből. Érdemes lesz rá odafigyelni az elkövetkező napokban.

3. Devin McCourty helye megkérdőjelezhetetlen a védelem leghátsó embereként free safety poszton. Mellette Adrian Wilson vezette a rotációt, akit később Steve Gregory követett. Cornerback poszton Aqib Talib (bal) és Kyle Arrington (jobb) foglalta el a kezdők helyét. A második csapatban Alfonzo Dennard és Ras-I Dowling szerepelt.

4. Special teams gyakorlatai között felbukkant Tim Tebow is. Az irányítók (Tom Brady és Ryan Mallett) passzait kapták el a többiek majd egy fordulat után iramodtak útnak, ahogy próbálták elkerülni a szerelésükre igyekvő játékosokat. Tebow több más játékos mellett két passzt kapott el. Egyet-egyet mindkét irányítótól. Ezen túlmenően viszont pocsék napja volt Tebow-nak. Csak azért nem dobott egy tucat interceptiont, mert több labdát a védők ejtettek el. Nate Ebnert gyakorlatilag telibe találta, ami az egyik interceptionje lett, a másodikat Chandler Jones kapott el. Nehezen és lassan olvasta a védelmet, többször próbált a dobás helyett futással menekülni. Egy oldalpassza során a labda még félútig sem jutott el a levegőben a célpont irányába.

5. LaGarrette Blount és Stevan Ridley is megszenvedett a passzjátékban az elejtett labdákkal.

6. Meskó Zoltán körül mindig történik valami érdekes. Ezúttal a scout csapatban (a csapat valódi támadói/védői ellenük gyakorolnak speciális játékhelyzeteket) játszott futót, ahol end around futásoknál lehetett megcsodálni zavarba ejtő lábmunkáját.

7. A már említett special teams munkán kívül a középpontban ennél a csapatrésznél a kickoff return volt. Az első két visszahordó játékos Leon Washington (off) és Shane Vereen volt. Őket Matthew Slater és Blount (off) majd Lavelle Hawkins és Ridley követte. Az (off) játékos az, aki a labdát visszahordóhoz legközelebb helyezkedik el és ő az első blokkoló a sorban, hogy utat nyisson a returnernek.

tc1napa

8. Folyamatosan változott a támadók felállása a nap folyamán. Volt olyan időszak, amikor két futó, majd két tight end, végül három elkapó volt fent a pályán. A csoport svájci bicskája könnyedén Michael Hoomanawanui tight end lehet, aki a tavalyi évhez hasonlóan fullback poszton is szerepelt

9. Hawkins a kickoff return feladatai mellett elsősorban slot elkapónak tűnik a pénteki edzés alapján.

10. Boyce az újonc elkapó a pálya oldalvonalához közel és a belső harmadában is szerepelt. Dobsonnak jobban sikerült kitűnnie, bár több lehetőséget is kapott, míg  Boyce inkább a második-harmadik sorban szerepelt. Lábsérülése miatt eddig nagyon keveset lehetett látni tőle, így már ez is nagy dolog, hogy az edzőtábor elején ott tud lenni a résztvevők között.

11. Ridley és Vereen is beleesett abba a csapdába, hogy a labda elkapása előtt már azt nézték, hogy a fordulás után merre vágtatnak tovább, hogy elkerüljék az őket megállítani igyekvőket, így az elejtett labdát eredményezett. Mindezt a special teams gyakorlatok során.

12. Kamar Aikennek voltak bravúrelkapásai. Az egyik ilyet Tom Bradytől kapta el a jobb oldalvonal mellett Dennard szorításában és akrobatikus mozdulattal fejezte be az elkapást még a pályán belül.

13. Mallett nem tündökölt. Passzainak többsége az elkapóinak a hátát, vagy egyszerűen még a közelüket sem találta el. Pontosság és jó időzítés nélkül nem lehet belőle NFL irányító. Újonc éve óta ezen kell dolgoznia, de sok fejlődést nem látni. Tavon Wilson is elejtette az irányító egyik passzát, ami könnyű interception lehetett volna.

14. Brady csúnya dobásából csak azért nem lett interception, mert a Dobsonnak címzett labda Arringtonnak és McCourtynak is kicsúszott a kezéből. Brady díjnyertes dobása során viszont az elkapást Amendola mutatta be Dennard mellett, a pálya bal oldalán. A tavasszal igazolt elkapó egyértelműen kitűnik a többi játékos közül gyorsaságával és biztos kezével.

15. Marcus Cannonnak kellett büntetőkört futni, miután lesre ugrott a támadófalban.

16. A nap pillanata Chandler Jones nevéhez fűződik, aki az irányító támadását megszakítva, a LOS irányába visszalépve kapta el a passzt, amit Tim Tebow próbált átívelni a 270 font súlyú védő falember felett.

Taylor Swift péntek és szombat este lép fel a Gillette Stadiumban. A koncertek szervezése miatt tartják a Patriots első edzéseit a délelőtti órákban a megszokott délután helyett. Az edzőtábor holnap folytatódik a második nap eseményeivel.

Forrás: patriots.com

Az edzőtábor és felkészülési meccsek szabályai; fényképek az edzésről.

Hozzászólások

2013. 07. 26. 22:59
Pats78
Jó ezeket a híreket olvasni, mert ez azt jelenti hogy nemsokára itt a bajnokság kezdete.:)
2013. 07. 27. 09:34
despota
Nem tudja valaki mi a baja Armond Armstead???? Remélem semmi komoly és semmi köze a szívéhez
2013. 07. 27. 10:53
cspeti98
Szerintem nincs köze a szívéhez mert végigjátszott egy szezont Kanadában probléma nélkül
2013. 07. 27. 11:04
despota
nagyon remélem ígéretes játékosnak tűnik nagyon kéne 1 ilyen típusú ember a csapatnak
2013. 07. 27. 10:12
Lucius
Szerintetek van esély arra, hogy Ballard felépül kezdésre? 2 éve épülget, 1 hónap alatt mitől jönne rendbe?
2013. 07. 27. 10:39
Gordon
DOM írsz majd egy szubjektív +/- értékelést?
2013. 07. 27. 10:52
Armstead egészségi állapotáról a csapat kizárt, hogy bármit is eláruljon, bár az igaz, hogy nem is volt erre irányuló kérdés eddig, ami egyes vélemények szerint a bostoni sportsajtó inkompetenciájának újabb megerősítése.

Ballard: én úgy gondolom, hogy szituációs red-zone threat lehet belőle, plusz 1-2 clutch elkapás, de sérülése előtt sem az a játékos volt, akin keresztül működik a passzjáték (20-30 elkapás, 300 yard 3-4 TD).

+/- szubjektív értékelést nem tudok mi alapján írni, mert én nem vagyok ott sajnos a nézők között az edzéseken, csak azt tudom, amit az ottani riporterek megírnak. A sok forrás közül a patriots.com beszámolói (PFW srácok) bizonyulnak évek óta a legmegbízhatóbbnak, teljesnek, objektívnak. Legfeljebb a felkészülési meccsek és az edzésbeszámolók alapján lehet majd valamit írni, hogy mi az ami visszaköszönt, amit megerősített a meccs, vagy éppen megcáfolt.

Amit még más fórumon olyan írt, aki tegnap kint volt az edzésen: Dobson mozgása nagyon meggyőző és nagyon sokat volt Bradyvel foglalkoztatva.

Illetve Jamie Collins újoncként kapott lehetőségek az első csapattal, de a védőknél érdemleges riportra majd csak vasárnaptól kell számítani, amikor felkerül a teljes védőfelszerelés.
2013. 07. 27. 11:34
despota
köszönöm az infot
2013. 07. 27. 11:56
szerintem ezzel Armstead mehet a veszteséglistára. miért kellene NFI (betegség) listán tengődnie, egy tavaszi edzéssorozat és több mint fél év után a csapatnál? Mi olyan derülhetett ki az elmúlt időszakban, ami engedte, hogy edzen a minicampben, de most nem. Ha meg a full contact miatt óvatoskodnak vele, akkor leigazolni is kár volt. kb. minden snap amit a pályán tölt egy bónusz, de alapból most már nem kell vele számolni a depthen.
2013. 07. 27. 12:07
despota
nos ez nagyon rossz hír nekem a védelem szívem csücske,ő pedig látatlanban is
komoly reményeket keltett így ennél rosszabb nem is történhetett volna :( azért még reménykedek.
Azért köszönöm
2013. 07. 27. 12:09
Ez puszta spekuláció a részemről, de jelenleg nem sok pénzt tennék rá, hogy komoly tényező lesz ő a Patsben (v. hogy egyáltalán megéli az 53-at).
2013. 07. 27. 13:56
_bb
Nem korai még leírni? Majd ha egy hét után sem edz, esetleg akkor...egyébként addig tőlem akár szénanáthás is lehet.
2013. 07. 27. 22:15
Meglehet, de nem tartom jó ómennek, ha egy szívproblémákkal küzdő játékos az edzőtábor előtt NFI (betegség) listára kerül. Cannonnal is eljátszottuk ezt, de ott legalább lehetett tudni, hogy a kemoterápia az oka és idő kérdése, hogy tisztázódjon minden.

Könnyen előfordulhat, hogy csak vészmadárkodom, de ezért is írtam hogy csak spekuláció.
2013. 07. 27. 11:55
orcalin
olyan kis elveszettnek tűnik 01:30-tól szinte a végéig
http://www.nfl.com/videos/nfl-training-camps/0ap2000000221359/Tebow-s-impact-has-yet-to-be-seen
ez normális? vagy csak belelátom?
2013. 07. 27. 12:30
agent47
Pedig olyan ügyesen kapta el a labdát... :)
2013. 07. 27. 15:10
Gordon
egy kicsit off de most olvastam, hogy Harvin megsérült és lehetséges, hogy kihagyja az egész idényt és olvastam, hogy így mennyire hiányozni fog nekik Washington a visszahordásoknál.Remélem mi is hamar a szívünkbe zárjuk majd:-)
2013. 07. 27. 20:14
hát srácok, ennek az Amendola gyereknek mintha egyel több fokozata lenne mint Welkernek.... remélem felszerelésben is hasonlóan gyors lesz mint nélküle
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 1. nap bejegyzéshez