Menetrend

Edzőtábor 3. nap

2013. 07. 28. 23:48
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Vasárnap volt az első nap, amikor a játékosok felszerelésben végeztek edzésmunkát, ezzel a párás vasárnap reggeli edzés teljesen más volt, mint az előző kettő.

A majdnem 2.5 órás edzés nem volt a legkeményebb amit láthatott a közönség, de voltak időszakok, amikor elég sok ütközés volt. A Patriots láthatóan több időt töltött a futójátékkal, beleérve goal-line szituációkat is, valamint sok egyéni gyakorlást a támadó és védő egység között. Mind a két oldalnak megvoltak a jó pillanatai.

A következő 6 játékos továbbra sem vett részt az edzésen: Julian Edelman (PUP/foot), Mark Harrison (NFI/foot), offensive lineman Nick McDonald (PUP/unknown), defensive lineman Cory Grissom, tight end Rob Gronkowski (PUP/arm, back) és defensive lineman Armond Armstead (NFI/illness). Edelman, McDonald és Gronkowski azonban feltűnt a pálya szélén és figyelték a többiek játékát.

A safety Devin McCourty továbbra is piros mezben volt, ami azt jelenti, hogy nem érhettek hozzá.

A guard Dan Connolly bár nincs rajta a sérültek listáján, az látható, hogy még mindig lábadozik a váll műtétjéből. Gyakorlatilag edzésre fogható állapotban van, de mégis Marcus Cannon volt az, aki végig a jobb guard helyén játszott. Connolly főleg kondícionális gyakorlatokat végzett.

A tackle Sebastian Vollmer sziintén nem végzett teljes edzést. A gyakorlást elkezdte, de később Will Svitek átvette a helyét. Vollmernek térdműtétje volt a holtszezonban, láthatóan ő is még lábadozik.

A rooki elkapó Kenbreel Thompkins sok lehetőséget kapott vasárnap és nagy részével élt is. Megverte Alfonso Dennardot egy mélységi passznál és bravúrosan elkapta Ryan Mallett passzát. Része volt több elkapós felállásnál is csapatnak Aaron Dobson és Danny Amendola mellett, és több alkalommal is elkapta Tom Brady passzát. Az edzést egy TD passzal zárta, amelyet Tim Tebow dobott neki.

Mivel a játékosok szerelésben voltak, az egy-az-egy elleni játékok különösen érdekesek voltak. Mind az elkapóknak, mind pedig a cornerback-eknek voltak szép pillanataik. Aqib Talib kiemelkedő volt, többször is jól védekezett Amendolán, megakadályozta hogy megfussa az utvonalát, és nagyon szorosan védekezett rajta. Talib hasonlóképpen ütötte ki a labdát egyszer Amendola kezéből, ahogy azt láthattuk a 2011-es AFC döntőn Sterling Moore-tól Lee Evans ellen. Később Kyle Arrington is bemutatott egy hasonlót, ami igazán feldühítette Amendolát. Ennek a két akciónak köszönhetően, eddig ez volt Amendola legrosszabb napja a Pats színeiben. Edzés utáni nyilatkozatában Talib kifejezetten dícsérte a két rookie elkapót, Dobsont és Thompkinst.

Amendola vs Arrington

Az edzés elején a punterek a direck snap-eket próbálták Danny Aikennel és Mike Zupancic-csal, felkészülve egy esetleges trükkös játékra. Meskó Zoltán és Ryan Allen is feljebb mozgott a megszokott helyéhez képest és úgy fogadták a labdát.

Brady a dobómozdulatán dolgozott az asszisztens John Jastremski-vel, aki tartotta a bal vállás miközben Brady eldobta a labdát. Valószínűleg az irányító agggódott amiatt, hogy az elől lévő válla túl hamar nyit ki és úgy érezte, csírájában el kell fojtani egy esetleges rossz beidegződést.

A speciális csapategység az alábbi felállásban dolgozott: McCourty, Tavon Wilson, Niko Koutouvides, Marquice Cole, Nate Ebner, Jamie Collins, Matthew Slater, Dane Fletcher, Brandon Bolden, Ras-I Dowling és Stephen Gostkowski balról jobbra. A visszahordók a következők voltak: Leon Washington LeGarrette Blounttal, Lavelle Hawkins Stevan Ridley-vel és Thompkins Josh Boyce-szal.

Az első csapat a támadófal esetében jelenleg így néz ki (balról jobbra): Nate Solder, Logan Mankins, Ryan Wendell, Marcus Cannon és Sebastian Vollmer (akit többször helyettesített Svitek). A második csapat: Elvis Fisher, Tyronne Green, Josh Kline, Markus Zusevics és Svitek.

Volt egy érdekes pillanata az edzésnek, amikor Dont'a Hightower lejött a pályáról és Dennard ment a helyére, Arrington pedig a külső CB helyéről a slotra váltott. Hightower egy aktív, atletikus linebacker olyan képességekkel, amelyekkel megtudja zavarni az ellenfél irányítóját, ő elhagyta a pályát, míg Brandon Spikes maradt. Valószínűleg Bill Belichick csak kísérletezik a játékosaival az edzőtábor elején, de azért érdekes volt erre felfigyelni, miszerint Spikes többet szerepel futás ellen, mint Hightower.

Említésre méltó, hogy McCourty Tavon Wilsonnal dolgozott safetyként, míg Adrian Wilson Steve Gregory-val. A rookie Duron Harmon leváltotta Tavon Wilsont, de azért érdekes volt látni, hogy a másodéves játékos McCourty-val volt párban.

A futó Ridleynek továbbra is gondot okoz a labda megtartása. Egyszer Bradytől nem sikerült jól átvenni a labdát, amit végül Mayo szerzett meg, egyszer pedig Wilfork ellen vesztett el egy csatát.

A DT Anthony Rashad White és Fisher is büntetőkörre kényszerült korai start miatt.

Több új gyakoraltot is fel lehetett fedezni. Az egyikben a védekező játékos próbálta a labdát tartó futótól speciális módon. A futót arra utasították, hogy tegyen úgy mintha megbotlana, tegye le az egyik kezét a földre hogy megtartsa az egyensúlyát, miközben tartsa a labdát szorosan a testéhez. A védő játékosnak így kellett kiütnie annak a kezéből. A másik ilyen gyakorlat az elkapók/Te-k felé irányult. A futó játékos röviden visszapasszolta nekik a labdát, edzők próbálták őket blokkoló párnákkal megütni, majd egy-az-egyben maradtak a védőjátékossal. Collins nagy játékot mutatott be, amikor szerelte a TE Daniel Fellst.

Bár Fells hibázott, továbbra is elmondható, hogy a TE az egyik legnagyobb meglepetés eddig az edzőtáborban. Elképesztő munkát végez és Bill Belichick is kiemelte, hogy mennyire sokat fejlődött a tavasz folyamán.

Miközben nagyon sok szem szegeződik a rookie elkapó Dobsonra, a másik újonc Josh Boyce már koránt sem kap ekkora figyelmet. Vasárnap, ugyanakokor, ő is bemutatott egy elképesztő játékot a rookie CB Logan Ryan mellett. Sokkal aktívabb volt ezen a napon mint korábban, de még mindig hosszú út áll előtte.

Az edzés vége felé a csapat 4 elkapóval való felállást gyakorolta, ahol Shane Vereen volt a másik slot elkapó. Gyorsan megfutotta az útját, majd Brady dobott felé egy alacsony dobást, amit végül ő bravúrral megszelidített.

A goal - line munka mindig az edzések fénypontjai. A vasárnapi sem volt ez alól kivétel. A Tommy Kelly, Justin Francis, Vince Wilfork és Marcus Forston felállású D-line ellen a támadóegység a 4-ből 3 alkalommal TD-t szerzett. Az egyetlen sikertelen próbálkozás Ridley fumble-ja volt. A második és harmadik TD Blount felől érkezett, aki először jobboldali tackle-ként, majd baloldaliként is segítette az akciót. A háromból egyik pontszerzés sem volt könnyű, de azért nem rossz kezdés ettől a támadófaltól.

Belichick + defense

Az edzés 2 perces támadás gyakorlásával ért véget, amelyen Brady és Mallett is részt vett a pálya mindkét oldalán. Brady egy rövid passzal találta meg Amendolat és Michael Hoomanawanuit, majd egy hosszúval Dobsont. De ez a támadás végetért amikor próbálta egy újabb mélységi passzal eltalálni Dobsont, de Arrington levadászta a labdát.

Tebow követte Bradyt, aki először úgy tűnt, hogy nem jut semmire, miután egy rossz passzt dobott Hoomanawanuinak, majd egy újabb sikertelen átadás követett. Ezután Ridley futott kettőt, majd egy hosszú passzt dobott Thompkinsnak a baloldalon és TD lett belőle. A közönség felhördült az akciót látva.

Több vendége is volt a mai edzésnek: a korábbi kiváló Patriots játékos, Troy Brown, a legendás színész Robert Duvall, vagy a korábbi TE Christian Fauria.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2013. 07. 29. 07:54
Croaker
OFF: Olvastátok mi történt Pitta-val? (Ravens)
Csipőműtét, miután a 3. edzésnapon ütközött James Ihedigbo-val, így ki kell hagynia az egész 13 as szezont...Szerencsétlen...
2013. 07. 29. 08:53
duanebarry
De nem csak őt lehet említeni (Maclin az Eaglesből; Dan Koppen a Denverből).

Valószínűleg csak a nagy nevek miatt kerültek ennyire reflektor fénybe ezek a hírek; de szívesen megnéznék majd egy olyan statisztikát, ahol az új CBA után életbelépő edzés szabályok "hatását" mutatják sérülés oldalról. Azt gondolhatná az ember, hogy a kevesebb alapozás magában rejti a veszélyét annak, hogy több sérülés történik.

Bár valószínűleg a szerencse is egy hatalmas faktor, mert pl. Gronk nevezetes nyakra esése is végződhetett volna csúnyábban is - de szerencsére megúszta.
2013. 07. 29. 09:48
végre kiderült hogy BB miért engedte Ihedigbót... a mi Pollardunk :)
(na ez csúnya volt azért)
2013. 07. 30. 23:31
max350
"A csípősérülés miatt Dennis Pitta tight endet az egész szezonra elveszítő Hollók kétéves szerződést kötöttek a kiváló fullbackkel. Pitta helyére a csapat leszerződtette Visanthe Shiancoe-t is, aki az előző szezonban a New England Patriotsnál nem nagyon jutott szóhoz, de előtt a Minnesota Vikingsnál eredményes idényeket húzott le." - ns.hu
2013. 07. 29. 08:59
Bulow
És valszeg out for season Koppen és Maclin is...
2013. 07. 29. 11:51
duanebarry
2013. 07. 29. 14:02
_bb
Örvendetes, hogy egyelőre csupa pozitívum érkezik a friss elkapók teljesítményéről (szép elkapások, kevés ejtés, lendületes játék press coverage ellenében is...éééés épülő összhang Bradyvel)...viszont a Sudfeld körüli Reiss féle hype mintha alábbhagyna, pedig még benne van a legtöbb fantázia "tudjukki" pótlására.

A Connolly padozásával szerephez jutó Cannon pedig szintén pozitívan teljesít, erős lehet ez az O#fal végre tényleg. (A legjobbakat szegény Koppennek, ez könnyen lehet a pályafutása vége egyébként!)

A top 3 corner is szépen halad, viszont a holtszezondíjas Dowlingnál voltak botlások, pedig nagyon kéne, ha Dennard esetleg csücsülni megy.

A többiek felől sok újat nem hallani... Collinsra leszek még igen kiváncsi.
2013. 07. 29. 14:53
Nem lennék meglepve, ha a LB sor kicsit az év végén átalakulna. Szakértök is pedzegették már odakinn, hogy Spkies esetleg lapát (vagyis nem hosszabbítanak), így Hightower-nek felszabadul belül a hely (ahol amúgy is jobban szeret játszani) és Mayo-Collins maradhat szélen. Oda cserének hátraléphet Ninko vész esetén és Fletcher is ott van, meg a többi újonc. Szóval van most variálási lehetöség.

Cornerbe kéne, hogy Ras-I meg Logan jók legyenek,´ugyanis nem sok pénzt tennék Talib maradására.
2013. 07. 29. 15:11
_bb
Ebben a szezonban még itt van Talib és Spikes is, szóval még korai ezen aggódni, Ras-I inkább mélység miatt kéne... aztán ha vége az alapszakasznak akkor lehet FA-n, Franchise Tagen, Drafton...stb. gondolkodni és építeni...

...de ha már messzebbre tekintünk, akkor pl. le merném fogadni,h ősszel McC új szerződést kap, lehet Wendell is. Meskonak meg igencsak meg kell dolgoznia érte, ha nem akarja, hogy egy újonc kiszorítsa.
2013. 07. 29. 16:03
lipi
Én Wendellel szemben még kicsit szkeptikus vagyok. Run supportban nagyon jó, de pass protban nem túl acélos...
Szerintem megvárjuk vele az idény végét. Legalábbis én megvárnám.
2013. 07. 29. 17:45
_bb
Az alapszakasz második felére fejlődött ott is, és márciusra szabadügynökké válna, szóval olcsóbb lenne most, ha elégedettek vele az edzőtáborban.
Ninkovichnak is kinézhet egy szerződés egyébként.
2013. 07. 29. 18:41
Gordon
csak előtte át kell struktúrálni Mayo, Wilfork, Mankins 10millás és Ghost 4 millás szerződését.
Spikes idén bízonyítani fogja, hogy megérett egy jó kis szerződésre. Kezdődhetne már:-)
2013. 07. 30. 10:01
_bb
Mayonak "csak" 5,6 milliós....mondjuk ha átstrukturálni akarnak, azt inkább február táján szokták. Esetleg egy hosszabbítással megtoldott átstrukturálás lehetne, de akkor se mindannyiuk esetében, és erre nem is lenne valószínűleg szükség.
2013. 07. 29. 22:13
Spikest elengedni nagy hiba lenne sztem...
ő az egyetlen igazán "odabaszós" emberünk!
2013. 07. 29. 22:33
cspeti98
de gyenge coverageben
2013. 07. 29. 23:32
őszintén szólva én nem nagyon emlékszem sem mayotól sem hightowertől kivédekezett passzra
2013. 07. 29. 23:32
Gordon
viszont a liga egyik legjobban blitz-elő LB-je. A tavaly év végi tendencia alapján egyre többször küldik BB-ék a védelmet blitz-elni ebben tud majd segíteni Wilson (igaz kopott a gyorsasága)és ehhez szükség van Spikes-ra is. Sőt Collins érkezésével és robbanékonyságával is ezt a vonalat erősítjük. És ezzel a fiatal és tehetséges garnitúrával már nem "ördögtől való" a 3-4 es séma sem ami szerintem jobban alkalmazható a read-option ellen. Persze ehhez kellenének változtatások is főleg egy új DC mert Patricia..hagyjuk
2013. 07. 30. 10:12
_bb
A 3-4-hez olyan védőfal is kell...és akkor kérdés hol szerepelne Jones és Ninkovich, mert akkor már inkább OLB-ként (McGinest, 6-5 270lb mintájára), viszont akkor megint többlet van LB-ben. Az kétségtelenül lehetséges, hogy többször jelenik meg valami 3-4 féle mint az utóbbi években, de nem hiszem, hogy újabb domináns sémaváltás lenne.

Patricianak meg adni kéne még egy kis időt, csak most kezd emberanyagban összeállni a védelem...és egyébként is ez egy BB séma, mélyen benne van ő is, és egyébként se volt vészes a fiatalítási procedúra.
2013. 07. 30. 15:07
Gordon
Jones-tól nem áll messze a 3-4-es DE szerep ezt már beszéltük tavaly igaz egy-két kiló kellene rá, mondjuk nem annyi , mint Eddie Lacy-re:-) Patricia-val egy gond van csak, nem látom benne a tűzet és meccs közben , mikor az Off van fent a pályán akkor ne a HC térdeljen a védők mellett és magyarázza el, hogy mit kell vagy kellett volna csinálni...
2013. 07. 30. 17:39
_bb
Szerintem Jones nem való 3-4 DE-nek. Számomra az a poszt valahol 290 font körül kezdődik (mások a szerepbeli elvárások is), s Jones már így is 260-ról tornázta magát 270-re, még +20 font durva lenne. Inkább Armstead lenne oda való, ha egyáltalán pályára kerülne.

BB meg bármilyen DC mellett ugyanezt csinálná, nem hiszem, hogy P-n múlna...de lehet csak elfogult vagyok a Mikulásokkal szemben ;)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 3. nap bejegyzéshez