Menetrend

Edzőtábor 5. nap és rövidhírek

2015. 08. 05. 08:23
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A hétfői pihenőnap után kedden ismét munkába álltak a játékosok, mindezt teljes védőfelszerelésben tették.

Hiányzók: QB Matt Flynn, WR Matthew Slater, WR Brandon LaFell, RB Tyler Gaffney, LB Dane Fletcher, LB Chris White, OL Marcus Cannon, OL Ryan Wendell, OL Caylin Hauptmann, DT Joe Vellano, TE AJ Derby, DT Chris Jones, DT Alan Branch

Először maradt távol az edzéstől: Cannon, Vellano

Visszatérő: nincs

Piros mezes: LB Dont'a Hightower

A nap játékosa: CB Malcolm Butler érdemelte ki az elismerést

Észrevételek:

Amikor az edzés elején Brady a pályára kocogott, a közönség meglepte őt egy születésnapi énekkel. Brady hétfőn, augusztus 3.-án ünnepelte 38. születésnapját.

Tom Brady 27 passzából 21 volt sikeres a csapatgyakorlatok során, 7/8-as statisztikát hozott össze a 7-7 elleni, 14/19-est pedig a 11-11 elleni játéknál. Illetve Malcolm Butlernek „köszönhetően” megdobta első INT-jét az edzőtábor alatt.

11-11 elleni játék során szerezte meg Brady passzát Butler, amit Jash Boyce-nak szánt az irányító egy keresztútvonal során. Jól védekeztek az elkapón, így a labdát nem szabadott volna felé dobni. Ezzel Butlernek van a legtöbb passzvédekezése a csapatban 4-gyel 5 edzésnap után. Ebből 3 labdaelütés, 1 pedig az említett INT volt. Még egy elütött passzt is jegyzett a mai nap, szintél Boyce őrizetében, ám azt a passzt Garoppolo dobta.

Garoppolo 25 passzából 16 volt sikeres a mai nap, illetve ő is dobott egy INT-et miközben menekült a nyomás elől, amit Nate Ebner halászott le a levegőből. 7-7 ellni játék során mindössze 3 passza volt sikeres 7-ből, a 11-11 elleni játékra azonban összeszedte magát és végül 13/18-cal fejezte be a gyakorlatot.

A következő játékosok szereztek elkapást Brady passzából: Josh Boyce (5), Danny Amendola (4), Michael Hoomanawanui (3), Rob Gronkowski (2), Aaron Dobson (2), Scott Chandler (2), Brandon Gibson (1), LeGarrette Blount (1), Jonas Gray (1).

Illetve Garoppolo passzából: Brandon Gibson (3), Brian Tyms (2), Jonathan Krause (2), Danny Amendola (2), Rob Gronkowski (1), LeGarrette Blount (1), Dion Lewis (1), Josh Boyce (1), James Develin (1), Travaris Cadet (1), Brandon Bolden (1).

Edelman összeszedett egy kisebb sérülést a vasárnapi edzés vége felé, valószínűleg meghúzta a bokáját. Az edzés átmozgató részén a pályán volt a többiekkel, ezután azonban nyújtott majd a Dana-Farber csarnokban edzett. Mindezt teljes felszerelésben tette, úgyhogy valószínűleg semmi komoly.

Tyms az 1-1 elleni szerelési gyakorlat során sérült meg. Nem egyértelmű hogyan következett be a sérülés, azonban Tyms 5-10 percig feküdt a pályán, amíg végül levitték. Úgy tűnt a jobb kezét fogja, úgyhogy ez egy váll, könyök vagy mellizom sérülés lehet. Érdekesség, hogy a gyakorlat egy pillanatra sem szakadt félbe, körülötte folytatódott az edzés, ami a szokásos ilyen esetekben.

Cannon nem vett részt az edzésen, de az ő is csak egy kisebb sérülést szedett össze.

Xzavier Dickson továbbra is piros mezben edzett, ami értelemszerűen kontakt nélküli edzést jelentett számára.

Boyce-nak volt egy Fumble-ja egy korai labdabiztonsági gyakorlat során.

Amíg a speciális egység a kezdőrúgásokat gyakorolta, Brady ismét az oldalvonal mellett edzett Gronkowskival, Chandlerrel és Dobsonnal. Amendola volt a visszahordó, ezért maradt ezúttal ki a különórából.

Tyms egy szépségdíjas, vetődős elkapást szerzett a 7-7 elleni játékok során, Garoppolo első passzából, de Jordan Richardst valószínűleg kivégezte volna őt, ha ez meccsen történik. Ennek ellenére jó munkát végzett a hosszú passz elkapásával.

Logan Ryan jó munkát végzett a pozíciós gyakorlatok során. Gyakorlatilag megfutotta Amendola útvonalát néhányszor.

A Patriots sokkal nagyobb tempóban kezdte meg az edzést, mint az előző 4 alkalommal, de ez valószínűleg a hétfői pihenőnapnak az eredménye. Érdekesség, hogy Belichick 5 perces szünetet adott a csapatnak az edzés közepe felé. Valószínűleg a hőség miatt.

Belichick és Willie McGinest eltöltött pár percet egymás társaságában a pálya mellett. McGinest a holnapi, a csapat Hírességek Csarnokába való beiktatása miatt van a városban.

Trey Flowers  rányomta Garoppolora Chris Bakert a 11-11 elleni gyakorlat során.

Gibson lenyűgözően teljesített az 1-1 elleni gyakorlat során, nagy részben remek útvonalfutásai miatt. Azonban valami oknál fogva, nem nagyon találnak egymásra Brady-vel a csapatgyakorlatok során. Minössze 4 elkapása van 5 edzés alatt. Mai nap ő tehetett arról, hogy nem növelte elkapásainak számát, mivel a11-11 elleni játék során elejtette Brady első passzát.

Amendola megverte Ryant és Tarrell Brownt két egymást követő játéknál, mindkét esettben TD-t szerzett a gólvonalas szituációk gyakorlása során. Majd Bradley Fletcher őrizetében is TD-t szerzett, amikor Garoppolo volt az irányító ugyanezen gyakorlat során.

Cannon  távollétében és Vollmer limitált edzésmunkája miatt Cameron Fleming szerepelt RT-ként.

A Patriots nem terheli túl Rob Gronkowskit az edzések során. A mai nap az egyik 11-11 elleni játék során Hoomanawanui 3 labdát kapott el Brady 8 sikeres kísérletéből.
James Morris továbbra is értékes első és második csapatos játéklehetőséget kap.

Gibsonnak is volt egy szép vetődős elkapása Garoppolo passzából. Megvan az esélye, hogy megragadjon a csapatnál, és még nagyobb erre a valószínűség, ha továbbra is ilyen jól megértik majd egymást Garoppoloval. Legalább addig amíg le nem jár Brady eltiltása, vagy el nem törlik.

Cadet ismét jeletkezett egy remek elkapással a gólterület hátsó részében Garoppolo passzából. Valahogyan leszedte a tökéletes passzt, ami épp átment Jonathan Freeny fölött.

A következő edzés bostoni idő szerint este 7-kor lesz megtartva a Gillette Stadoinban. Ez lesz az évenként megszevezett edzés, ami az éves bérlet tulajdonosok és foxboroi lakosok előtt lesz megtartva.

Rövid hírek:

A csapat átstrukturálta Rob Gronkowski szerződését, amivel egyértelművé vált amit eddig is feltételeztünk: a játékos nem megy sehová még egy jó ideig. Gronkowski szerződésében szerepelt egy 10 millió dolláros opció a 2015-ös év után, amivel érvényesíteni lehet további 4 évre a játékos szerződését. Az átstrukturálással a csapat az edzőtábor elején kifizette ennek az összegnek egy részét, nevezetesen 4 millió dollárt, míg a fennmaradó 6 milliót a szezon végén.
Ez nem befolyásolja a fizetési sapka helyzetét és nem került bele az új szerződésbe semmi csavar. Valószínűleg a csapat meg akarta jutalmazni egyik játékosát, aki régóta nagyon magas szinten teljesít, esetleg a készpénz kifizetés menedzselésének eszköze lehet.

A csapat elküldte AJ Derby-t, az idei Draft 6. körben választott TE-t. Derby az első edzésen még részt vett, azonban ezután sérülés miatt nem tudott a csapattal gyakorolni. Ha senki nem szedi fel a waiver listáról, a csapat sérült listájára kerülhet (IR).

Belichick elmondása szerint a nyáron igazolt irányító, Matt Flynn közel áll ahhoz, hogy edzésbe állhasson.

Forrás: Edzésbeszámoló, Rövid hírek

Írta: Tuci-tuci

Hozzászólások

2015. 08. 05. 11:13
Croaker
Off: Azért szép dolgok kerültek ki a nyilvánosságra hozott Brady-kihallgatásról. Gondolom készül róla cikk, nem akarom lelőni a "poénokat"..
2015. 08. 05. 16:30
TMR
Jaja, Goodell képben volt. Azt sem tudta mirő, kikről van szó.
2015. 08. 06. 08:23
csabesz
miről maradtam le?
2015. 08. 05. 13:52
fatman
Brady passz LeGarrette Blount-nak, Jonas Gray-nek... na, ezt megnézném majd tétmeccsen is... :)

amúgy Happy birthday!!!!
2015. 08. 06. 10:59
Boby33
LaFell merre kolbászol?:)
2015. 08. 06. 11:00
Boby33
LaFell merre kolbászol?:)
2015. 08. 06. 11:58
Bokaműtétje volt ha jól rémlik, és abból lábadozik még
2015. 08. 06. 12:18
Boby33
Köszi az infot:) mikorra várható a visszatérése?
2015. 08. 06. 12:58
Ferran
LOL! A rövid hírekhez kapcsolódva: https://medium.com/sportspickle/patriots-save-4-million-against-the-salary-cap-by-paying-rob-gronkowski-in-beer-and-meats-24a0edc28d4f
2015. 08. 06. 13:26
mammut
HATALMAS! :))

A kedvencem: We’ve already reached out to Tom Brady’s agent about partially compensating him with cell phones,
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 5. nap és rövidhírek bejegyzéshez