Menetrend

Edzőtábor 6. nap

2013. 08. 02. 09:31
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Julian Edelman és Aaron Dobson visszatérése szerepelt a nap hírei között az edzőtábor hatodik edzését megelőzően.

Edelman a teljes tavaszi felkészülést is kénytelen volt kihagyni lábsérülése miatt. A PUP listáról lekerülve azonban még elég ideje maradt, hogy az alapszakasz megkezdése előtt formába lendüljön. Dobson a keddi edzést hagyta ki, de mozgásán semmi nyoma nem látszott, hogy aggódni kellene az egy pihenőnap miatt.

Szerdán nem volt edzés, így jutott ideje a stábnak az igazolásokra. DE Travis Chappelear, DT/DE Scott Vallone, WR Johnathan Haggerty, WR Lavasier Tuinei érkezett CB Stephon Morris, OL Nick McDonald, WR Lavelle Hawkins, WR Perez Ashford helyére. Morris és McDonald távozása mögött is sérülés állhat. A névsorból McDonald az egyedüli említésre méltó játékos, aki Connolly mellett az egyetlen bizonyított cserecenter a csapatban.

A sérülések kezdik felütni a fejüket a táborban. Jermaine Cunningham a bal térdére sérült meg és nem is tért vissza már az edzésre. Ras-I Dowling sem bírta sokáig, aki sérülését követően szobabiciklin töltötte az edzés nagy részét.

A hiányzók listája: Mark Harrison, Armond Armstead és Rob Gronkowski maradt az NFI/PUP listán. Marcus Cannon és Elvis Fisher  az előző edzéseket nem tudta befejezni sérülés miatt.

Devin McCourty még mindig a vörös mezben játszik. Dan Connolly nem vesz részt az ütközéssel járó feladatokban (a falembereknél ez szinte elkerülhetetlen az edzések ezen időszakaszában). Connolly még mindig vállműtétje után lábadozik. Tyronne Green lett a kezdő jobb guard a távollétében.

tc6a

Az edzés eseménynaplója:

1. Edelman visszatérését követően egész aktív részese volt a gyakorlatoknál. Puntok fogadása mellett a második csapatnál szerepelt slot elkapóként. 

2. Marcus Benard, aki méreteiből adódóan DE/LB hibrid játékos, szerepelt a védőfal belsejében is pass rush specialistaként, ahol sikerült kitűnnie. Amikor a nagy emberek helyett a fal közepén is agilis, gyorsabb, könnyebb pass rusherek szerepelnek a NASCAR gúnynevet viseli. A Giants nagy hatékonysággal használta ezt a múltban.

3. Aqib Talib bizonyítja, hogy bármilyen stílusú, felépítésű elkapóval képes felvenni a versenyt. Azt már eddig is tudtuk, hogy Andre Johnson méretű nagyobb elkapók elleni állja a sarat keménységben, de az meglepő volt, hogy a fürgelábú Danny Amendolával szemben sem került hátrányba. Két alkalommal kerültek össze 1-1 elleni feladatnál és Talib mindkétszer sikertelen passzt harcolt ki.

4. Josh Boyce újonc elkapó remek sebességet tud felmutatni, és robbanékonyságát az útvonal futásának az elején is tudja már kamatoztatni, hogy az első 3-6 yardon üresre tudja játszani magát, és lépéselőnybe tudjon kerülni. Viszont a labda elkapásával problémái akadnak. Megfigyelhető, hogy sokszor még a tényleges elkapás után is dadog a játékszer a kezében. Mindenkinek vannak elejtett labdái az edzőtáborban, de Boyce-nak mintha kicsit több lenne. Mai napon is volt egy dropja még a pozíciós feladatok során.

5. Pepper Johnson, a linebackerek edzője a secondary tagjaival is foglalkozott az edzés elején, amikor a hátsó sor tagjai is beszálltak a pass rush gyakorlatba. A védelem dime felállást szimulált (6 tagú a secondary a pályán), és rendszeresen blitzelt valaki hátulról. Marquice Cole a slot elkapó pozíciójából rohant az irányító után, de a támadók könnyedén szerelték le és a labda már régen a levegőben volt,  mire a cornerback odaért volna.

6. Kickoff return volt ismét a special teams terítékén. Leon Washington, LeGarrette Blount, Boyce, Kenbrell Thompkins és Stevan Ridley volt a három returner páros. Valamint a safety szerzése utáni kezdőrúgást is gyakorolta Meskó Zoltán és Ryan Allen, amikor a punter állóhelyzetből és kézből hozza játékba a labdát.

7. A nap második special teams adagját a punt coverage dominálta. „Gunner” poszton Matthew Slater és Cole volt az első két választás; a personal protector ismét Nate Ebner volt. Mellettük a coverage egységben első csapatában az alábbi játékosok szerepeltek: Alfonzo Dennard, Niko Koutouvides, Dane Fletcher, Danny Aiken (LS), Brandon Spikes, Blount és Kamar Aiken. Meskó 50+ yardos rúgással nyitott, amit Slaternek köszönhetően nem tudtak visszahordani. Allen, az újonc punter a saját gólterületre mutatott fel egy szép irányított rúgást, ami fair catchre kényszerítette Washingtont. Később a három rúgó Gostkowskival kiegészülve külön dolgozott tovább. Gostkowski az onside kezdőrúgást gyakorolta.

8. Egymást követő játékokban négy elkapós felállásban szerepelt a támadósor: Aaron Dobson, Thompkins, Amendola és Boyce közreműködésével. Majd három elkapás felállások jöttek, ahol Tim Tebow volt az irányító és egy (Blount) majd két futóval (Blount és James Develin) egészült ki a három elkapó és „zone-read” futójátékot gyakoroltak. Eddigi edzések alapján a legtöbbet.

9. Tebow passzjátéka még mindig nem eléggé kiegyensúlyozott, de legalább már több a pozitív pillanata. Brian Daboll munkája kezd kifizetődni? A forgalom közepén találta meg hosszú passzal Brandon Fordot, majd a gólterület sarkában találta el Quentin Simst. A csúnya homálydobások azért még maradtak és túl hamar próbál menekülni a dobózsebből.

10. Ford, az újonc H-back/tight end a labdabiztonsági feladatoknál nem csak egyszerűen a földre került, de még a labdát is elveszítette, amivel sikerült kivívnia Bill Belichick látványos haragját. A védő, aki mindezt okozta Jamie Collins linebacker volt.

11. A támadó és védőfal 1-1 elleni pass rush gyakorlatainak számát növelték, majd 2-2 helyzeteket is felvettek a programba.

12. Thompkinsnak minden napra jut egy látványos elkapása. Ma Steve Gregory, Kyle Arrington és Aqib Talib között tudott előnybe kerülni és így elkapta Tom Brady egyik mélységi passzát.

13. Az edzés végén a mezőnygól rúgásoknál Meskó helyett a másik punter, Allen tartotta a labdát a rúgónak.

A pénteki edzés ismét délutáni lesz, vagyis magyar idő szerint csak szombat délelőtt lehet róla olvasni az oldalon. Szombaton már délelőtti edzés lesz. A vasárnapi szabadnapot követően a csapat hétfőn utazik el Philadelphiába, ahol szombat éjjeli/hajnali felkészülési meccsük előtt közös edzésen vesznek részt az Eagles vendégeként.


Forrás: patriots.com,képgaléria, és videó az edzésről .

Hozzászólások

2013. 08. 02. 09:59
csgabor
Sziasztok! Tudunk valamit Michael Jenkinsről? Folyamatosan olvasom a beszámolókat, de egy szót sem találok vele kapcsolatban. Azt gondoltam korábban, hogy nem Brady-Dobson, hanem Brady-Jenkins neveket fogok főként olvasni egy mondatban. Bár hozzáteszem nagyon örülök Dobson eddigi teljesítményének! :)
2013. 08. 02. 10:17
Gordon
DOM egy kérdés:
a gyakorlatoknál (gondolok itt Talib két szerelésére ) mennyire figyelik az edzők, hogy szabályos-e a szerelés? az éles szabályokat alkalmazzák vagy ilyenkor egy kicsit engedékenyebbek? persze ha lenne videó akkor megtudnánk ítélni de így a leírás alapján mondhatjuk, hogy mennyire jó formában van Talib aztán meg kiderül , hogy mindkét esetben DPI lett volna az a szép elütés:-)
2013. 08. 02. 12:20
RE Jenkins:

Az OTA és minicamp során azért Amendola mellett ő kapta a legtöbb lehetősége Bradyvel, hogy meglegyen az összhang. Ez elég időt kellett, hogy biztosítson neki, hogy megszokja a rendszer, plusz a stábnak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy mit is ajánl a Patriotsnak Jenkins. Az újonc elkapók mellett ő a biztonsági tartalék, aki ha kell beugrik, de korlátozott képességei miatt túl nagy fejlődésre tőle már nem lehet számítani.

Boyce, Dobson duó terhelése szükséges, hogy félig-meddig készek legyen a premeccsekre, majd az alapszakaszra, plusz mellettük is inkább újoncok és új elkapók vannak, akik még nem ismert, vagy nem annyira korlátozott a képessége mint Jenkinsnek.

RE: DPI

Életszerűtlen lenne, ha éppen a pass interference-t mellőznék az edzésekről és ne lenne edző aki figyeli ezeket a párharcokat akár 7-7 akár 11-11 ellen. Korábbi évekből rémlik olyan tudósítás, amikor egy megemlített játék után megjegyezték, hogy DPI lett volna. A határeseteket nehéz megítélni, nyilván mint a meccseken. Ugyanúgy ahogy offside, false start stb. miatt futnak büntetőkört, bizonyára a DPI, OPI is szerepel a listán.
2013. 08. 02. 12:42
Gordon
2013. 08. 02. 13:03
csgabor
Köszi DoM! És a folyamatos tudósításokat, valamint töretlen, elkötelezett munkádat/munkátokat! :)
2013. 08. 02. 13:57
matcha
OFF, de lassan esedékes

Sziasztok!
Biztos sokan tudjátok, hogy július 31-én kivonult az ESPN America Magyarországról. Lassan kezdődik a szezon (pre season meccsek egy hét múlva) és jól lenne, ha nem azon kéne izgulni, hogy vajon lesz-e értelmes stream, vagy pixelháborút kell nézni. NFL Game Pass-t egy kicsit drágának érzem (bár tény, hogy megéri az árát). Szóval a kérdésem, hogy tudtok-e olyan oldalakat, ahol fizetősen (de olcsóbban, mint a Game Pass) lehet nézni a meccseket (ilyen pl a live247.tv, de jelenleg nincs regisztráció)?
2013. 08. 02. 14:51
timep76
A gamepass egész idényre szóló, minden csapatot érintő csomagját 4 részletben is ki lehet fizetni ami így 4x51$ (ez a legdrágább csomag). Ez kb. 12.000 forint/hó (4 hónapg, aztán 0), ha a fizetés időszakát nézzük, de csak 3.800-4.000 forint/hó, ha az egész idényt (12 hónap) nézzük. Ez ezért a szolgáltatásért nem sok (sőt). A UPC-nél az ESPN csak HD csomagban volt elérhető, ami 3.000 forint/hóval volt drágább, mint az a csomag ami érdemben csak az ESPN-ben különbözött tőle. Én pl. ezért váltottam anno a Gamepass-ra (ez lesz a 3. idényem így). Csak azt tudom mondani: nyem drágá, nyem drágá!
De vannak ennél olcsóbb csomagok is. Egy csapat összes meccse 199$ (itt viszont egyben kell perkálni), vagy csak elő- és alapszakasz: 129$ (itt is lehet 4 részletben -> de ha azt nézzük, hogy a sport tv az összes rájátszás meccset közvetíti, akkor ez is elég lehet).
És mindezek mellé jár egy csomó extra (pl 20 SuperBowl vagy az elmúlt 3 szezon összes meccse újranézhető). Arról nem is beszélve, hogy utazás közben tabletről vagy mobilról is tökéletesen megy (a képernyőfelbontáshoz igazítva HD-ben).
2013. 08. 03. 18:33
matcha
Így azért átgondolandó a dolog. :D
Köszi a részleteket, így könnyebb lesz a döntés. :)
2013. 08. 02. 21:20
Gabesz
off
mekkora sávszél javasolt a gamepass-hoz?
idén én is gondolkodok az előfizetésen, mert a tavalyi stream vadászatok és pixel háborúkból elegem lett :)
2013. 08. 02. 22:08
infidelitas
a 3 MB/sec-et javaslom, ha ennél sokkal alacsonyabb pl.: 800-as akkor már nagyon kockás a kép.
2013. 08. 03. 07:59
timep76
Nagyon jól van megírva a GamePass programja, mivel adaptálódik a sávszélességhez. Mobilon és Tableten nincs beállítási lehetőség, míg PC-n lehet választani automatikus és előre beállított értékek között. Az első pár másodpercben mindig a legrosszabb minőségen indul a lejátszás, és felméri a program, hogy az adott felbontáshoz, mekkora max sávszélességgel tudja adni a jelet. Ezt követően pedig feljavul a minőség erre a maximumra (ezért írtam, hogy képernyőfelbontáshoz igazított HD). Nekem mobilon és tabletten teljesen tökéletes a kép, de PC-n a gépem adottságai miatt nem tudom jól lejátszani a maximális sávszélességű (3 Mbit/s) jelet, pedig maga a hálózat bírná, de valószínűleg az operációs rendszer - grafikus kártya párosnak az már túl sok (itt időnként ugrik a kép - vagy kicsit olyan mintha darabos lenne a játkosok mozgása, mert túl jó a jel a gépemhez). Én ezért a 2,4 Mbit/s-os sávszélességű adást használom, ami tavaly előtt még a legnagyobb elérhető sávszélesség volt, és az is HD és tökéletes minőségű képet/hangot ad.
Fizikailag viszont magának a hálózatnak ennél nagyobb (mondjuk 5 Mb/sec) teljesítményre kell képesnek lennie.
2013. 08. 05. 09:36
xitron1
Hali

Új vagyok a dologban, ezért inkább megkérdezem:
Ha befizetek egy Game Passra, akkor csak "on-line" nézhetem a meccseket (azaz pl. hajnal kettőkor) vagy a hozzáférésemmel egy már lejátszott meccset is megnézhetek mondjuk reggel?
2013. 08. 05. 12:58
Gordon
utólag is visszanézheted
2013. 08. 05. 13:00
xitron1
Köszi a gyors választ!

Így mindenképpen érdemes benevezni...
2013. 08. 02. 13:58
Zarathorn
DoM! Meskó Zolinak most meleg a pite? az újonc punter ki tudja szorítani az 53-as rosterről?
2013. 08. 02. 15:37
abra89
2013. 08. 02. 15:59
Whitealert
2013. 08. 02. 16:08
TMR
Igaz nem nekem címezték, de miért ne tudná. Szerintem nincs bebetonozott helye neki sem. Bár ha én lennék az edző (nem vagyok és nem is leszek remélhetőleg) akkor sokkal jobban kellene teljesítenie egy újoncnak nálam ahhoz, hogy egy tét- és versenyhelyzetben kipróbált játékost kiszorítson.
A tudósításokból nekem úgy tűnik, hogy az újonc punter kb azt a szintet hozza mint Mesko.
Egy szó, mint száz én meglepődnék, ha kiszorítaná...de nem elképzelhetetlen.
2013. 08. 02. 17:31
Kiszoríthatja, mert Allen egyáltalán nem ügyetlen, de azt nem tudom, hogy tud-e annyival jobb teljesítményt nyújtani, hogy leváltsa Belichick Meskót.

2005-ben ugye Robbie Gould volt UDFA-ként Vinatieri vetélytársa, de nem tudta kiszorítani, pedig már abban évben elég jó rúgó lett belőle a Bearsnek. Egy év múlva meg draftolta a Pats Gostkowskit a távozó Vinatieri helyére.
2013. 08. 02. 16:35
Burkus
Dowling már most megsérült, pedig még alig kezdődött el a TC. Pedig annyira bíztam a csodában.
2013. 08. 02. 16:57
TMR
Már vártam én is a hírt.
2013. 08. 02. 19:44
cspeti98
Már az is csoda hogy eddig bírta.
2013. 08. 02. 20:53
DM
akkor még egy kis igazolás :D

The New England Patriots announced that they have signed first-year OL Luke Patterson and rookie OL Brice Schwab. In addition, the Patriots released rookie DL Travis Chappelear.valamint kitették Zupnacic LS.-t kettő jött kettő ment :D
2013. 08. 02. 21:23
bence.szel
nem is értettem, hogy minek tartunk egy 2. longsnappert...:D
2013. 08. 05. 18:58
bence.szel
...és úrja szerződtettük:DD
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 6. nap bejegyzéshez