Menetrend

Edzőtábor 7. nap

2017. 08. 04. 15:16
Szerző: balimate
Kategória: Edzőtábor

Csütörtök reggel a Gillette Stadionban-ban edzett a csapat teljes felszerelésben. A csütörtöki edzés több lehetőséget tartogatott azoknak a srácoknak, akik azért harcolnak, hogy feljebb kerüljenek a keretben.

Akik nem edzettek: A Patriots elkapó szekciójából többen limitált edzést végeztek vagy kihagyták az edzést. Danny Amendola, Matthew Slater, Chris Hogan, Malcolm Mitchell limitáltan vett részt az edzésen. Cody Hollister pedig még mindig nem edzett a vállsérülése miatt. A támadóktól a bal tackle Note Solder, a futó Mike Gillislee és Brandon Bolden. Nate Solder kapott egy szabadnapot Bill Bellichick-től, hogy meglátogathassa a fiát.

Dont’a Hightower és Alan Branch továbbra is a PUP listán szerepelnek. Csütörtöki napon is folytatták az oldalvonal melletti rehabilitációs munkát. Andrew Jelks még mindig NFI listán szerepel, de ő is részt vett az oldalvonal melletti munkában.

Mitchell, David Jones, Duron Harmon, Gillislee, Hogan, James O’Shaughnessy és Bolden teljes felszerelésben jelent meg az edzésen és ebben a formában végezték a rehabilitációs foglalkozást. Danny Amendola is csatlakozott hozzájuk pár gyakorlat erejéig.

Julian Edelman a csütörtöki edzésen nem volt korlátozva az elvégzett edzésmunkában, miután a lába megsérült a szerdai edzés utolsó játékában egy Brady által dobott passz során.

Megjegyzések:

1. A védelem játékosai a tackel gyakorlását végezték az edzése eleji csoportgyakorlatok során. Ezek során a szokásos tackle bábukat és egy igen népszerű, nagy, guruló, amerikai fánk alakjához hasonló tackle bábut használtak. Mielőtt egy játékos megcsinálta volna az aktuális tackle gyakorlatot a „fánk bábun”, a védőfal edző Brendan Daly demonstrálta nekik, hogy hogyan kell kivitelezni a gyakorlatot.

2. Számos speciális egység játékos, azok közül is a coverage játékosok, együtt dolgoztak Joe Judge-dzsal azon, hogy hogyan győzzék le a kettőzött blokkot és utána hogyan vigyék le a visszahordó játékost.

3. A 40 éves Brady volt az első játékos a pályán. Az edzés után az egész csapat összegyűlt a pálya közepén és a közönség egy csoportja elénekelte az irányítónak a Happy Birthday-t. Része volt az edzőtábori élménynek a Gillette Stadionban felállított apró állatkerti terület. Egy hatalmas G.O.A.T. (Greatest Of All Times = Minden Idők Legnagyobbja ) felirattal szemben, öt kecske(angolul a kecske= goat) Patriots mezbe volt felöltöztetve .

GOAT

4. Matt Lengel-nek rossz napja volt. A veterán tight end-nek volt pár igazán csúnya labdaelejtése, beleértve egy rövid passzt Brady-től, amikor éppen azon dolgoztak a tight end-ek, hogy hogyan verjék meg a rajtuk védekező játékosokat rövid passzokkal. A speciális egység edző Bubba Ventrone volt az aki eljátszotta linebacker/safety-t a tight end-ekkel szemben a gyakorlat során.

5. Brady és egy 13 fős csoport a korai csoportgyakorlatok után elvonultak egy másik edzőpályára. A legjobb támadók és a legjobb secondary tagok tartoztak bele ebben a csoportba. Rob Gronkowski, Edelman, Dwayne Allen, Brandin Cooks, James White, David Andrews, Joe Thuney, Shaq Mason, Marcus Cannon, Malcolm Butler, Stephon Gilmore, Patrick Chung and Devin McCourty volt a névsor. A gyakorlatok során a skill játékosok visszafogott utakat futottak, mialatt a támadófal tagjai egy kicsit keményebben dolgoztak. A négy falembernek egy súlyokkal teli „szánkót” kellett áttolniuk a pályán. Ez hasonló gyakorlat ahhoz, amit nem régen James Harrison rakott fel a közösségi médiára, csak itt kevesebb súllyal. Ez egy 45 perces Bellichick féle „virtuális veterán nap” volt. A játékosok végig pozíciós gyakorlatokat végeztek, mérsékelt intenzítással. Ez egy fajta pihenő volt a kezdők számára a Jaguars-szal közös edzésnapok előtt.

6. Sebastian Vollmer és Markos Kuhn megtekintették az edzést. A duó egy színes anyagot állítottak össze játékról játékra abból az apropóból, hogy Németországban is közvetítik a Patriots előszezon meccseit.

7. Hogan fekete kötést viselt a jobb térdén/lábszárán, egy nappal azután, hogy megcsavarodott a lába és jegelni kellett a sérülést a szerdai edzésen.

8. Figyelemre méltó az, hogy amíg a támadó koordinátor Josh McDaniels elvonult Brady-vel és a többiekkel, addig az elkapó edző Chad O’Shea maradt a gyakorló pályán headset-tel a fején és ő volt hívta az offense play-eket. Ez a múltban Brian Daboll feladata volt, aki most az Alabama offensive koordinátora.

9. A védelemnél Matt Patricia maradt az edzőpályán. Ő viselte a headset-et és hívta a játékokat.

10. Jacoby Brissett, Devin Lucien-t találta meg egy gyönyörű mélységi passzal a jobb oldalvonal mellett az egymás elleni gyakorlatok során. Lucien-t Dwayne Thomas próbálta levédekezni.

11. Rengeteg 1-1 elleni gyakorlat volt a falemberek között és a „skill” játékosok között. D.J. Foster jó munkát végezve verte meg Kyle Van Noy-t egy passz során, amit Garoppolo dobott. Brisett passzolt Rex Burkhead-nek, miután megégette Elandon Roberts-et.

12. Trevor Bates volt egy nagyon jó passzvédekezése James Develin-en egy 1-1 elleni gyakorlat során, mikor is sikerült elütnie a fullback elől a labdát. Kenny Moore is újabb elütött passzt jegyzett, míg Rowe ismét szerzett egy interception-t Brissett passzából. Ez volt Rowe harmadik labdaszerzése az edzőtábor alatt.

DEFENSE

13. Langi és Deatrich Wise Jr. folytatják továbbra is kiválóan szerepelnek a gyakorlások során, mint külső linebacker és baloldali defensive end.

14. Harmon távollétében Ebner és Richards kap több szerepet a gyakorlások során, mint egyedüli mély safety a különböző felállások során.

15. Kony Ealy-nek kellett büntetőkört futnia egy 1-1 elleni gyakorlat miatt, amit a támadófal ellen végzett el.

16. Egy speciális egység/open field gyakorlat során a labdás játékosnak el kellett futnia három nagy bábú felé és mögött, mielőtt úgy döntenek, hogy kifelé futnak vagy bevágnak a belülre. A védők előre-hátra mehettek mielőtt eltolódtak a labdás ember felé, hogy megcsinálják a tackel-t. A legtöbb játékos a sebességét használva kifelé futott. Páran megkockáztatták, hogy befelé vágnak az első bábúnál. Develin, egy ismétlésnél, belefutott a bábúba, mert rosszul mérte fel a távolságot.

17. Az edzés végén számos védő végzett extra erősítő gyakorlatot. King, McClellin, Van Noy és Brooks Ellis tartozott ebbe a csoportba.

18. Edzés után Grissom saját maga gyakorolt egy hatalmas block bábúval.  

19. Az edzés közepén Robert Kraft besétált a pályára és megtekintette az edzés maradék részét. Hosszasan beszélgetett Brady-vel és később Gronkowski-val is. Az edzés végén az irányítóval együtt hagyták el az edzőpályát.

Forrás/Képek: Patriots.com / Boston Herald

Hozzászólások

2017. 08. 04. 20:16

:-) az angolt kevésbé bíróknak a kecskékhez: kecske angolul goat, ami egyben a Greatest Of All Times (Minden Idők Legnagyobbja) rövidítése....szóval egy nagyon jó, elismerő szójáték Brady szülinapjára...ezért a kis kecskék a csupa nagybetűs GOAT-nál....:-)
2017. 08. 04. 20:22
balimate
Annyira evidens volt számomra, hogy a magyarázatról elfeledkeztem :D Köszi!
2017. 08. 04. 20:32
:-) igazán szívesen, s gondoltam, hogy ez a magyarázat:-) részemről, semmi gond, csak épp eszembe jutott, hogy többen azért is szokták megköszönni ezeket a cikkeket a pats.hu-n, mert az angollal hadilábon állnak...:-) mi köszönjük a munkátokat, én is csináltam pár éve egy ideig, tudom, mennyi idő, energia egy-egy poszt lehozatala...:-) úgyhogy riszpekt :-)
2017. 08. 04. 22:23
Pats78
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 7. nap bejegyzéshez