Menetrend

Edzőtábor 9. nap

2013. 08. 05. 22:28
Szerző: Paul43
Kategória: Hírek

A tegnapi pihenőnap után, a héten utoljára még egy hazai pályás edzést iktatott be a csapat. Hosszú sem volt, hisz csak 1 óra 45 perc, és túl kemény sem.Játékos mozgások:
Jött: A nemrégiben elküldöttek közül visszaigazolták Matt Stankiewichet (center) és Mike Zupancicot (long snapper), miután a waivert túlélve a csapat IR listáján kötött ki Elvin Fisher (támadó fal) és Lavasier Tuinei (elkapó).

Sérülések:
Nem jelent meg az edzésen: Ras-I Dowling, Marcus Cannon, Rob Gronkowski, Jermaine Cunningham, Armond Armstead.
Könnyített, rehabilitációs edzésmunkát végzett: Mark Harrison, Nate Ebner, Michael Jenkins, Dan Connolly, Kevin Haslam, Tyronne Green, Shane Vereen, Marcus Zusevics
Edzés közben sérülhetett meg: Matthew Slater (nem tért vissza)

Azért jó hír is akadt: Jake Ballard újra teljes értékű edzést végzett (lehet csak pihentették picit a biztonság kedvéért), Julian Edelman továbbra is teljes erőbedobással edz, Alfonzo Dennard egyre többet volt a jobb oldali corner poszton.

Dline

Részletek:

1. A rövidebb edzés alatt a csapat főleg szituációkat gyakorolt. Félidő- és meccs vége előtti playek, Hail Mary, onside kick, safety-t követő punt, punt mélyen a saját játékrészről.

2. Hail Mary gyakorlásnál két csoportra lehet osztani az elkapókat. Az egyik (ez általában egy ember) ugrik a labdáért, a többiek pedig a lecsorgó labdára mennek. Annak az egynek, aki ugrik, jó magasnak kell lennie. Korábban ez Randy Moss feladatai közé tartozik. Most egy újonc volt ezzel megbízva, a tight end Sudfeld. Sudfeldről elmondható, hogy most is nagyon szépen kapta el a labdákat.

3. Ahogy eddig az egész edzőtábor folyamán, Aaron Dobson ismét remek teljesítményt nyújtott, megbízhatóak a kezei, volt is egy szép TD elkapása. Az eddigiek alapján elmondható, hogy Amendola mellett az előbb említett két újonc is (Sudfeld és Dobson) egyre jobban élvezi Brady bizalmát.

4. Sajnos Josh Boyce-nak kevésbé volt egyben a napja. Amellett, hogy kimagaslóan gyors, aminek következtében el tud lépni a védőjétől, sajnos folyamatosan dobálja el a labdákat. Ezen az edzésen is volt egy tiszta TD lehetőség, amit a gólvonal előtt ejtett el. A másik, hogy ha nem is ejti el a bőrt, sokat dadog a kezében.

5. A múlt heti néhány kihagyott edzés után, Brandon Bolden újra munkába állt. Így szinte Vereen-nel cserélt, aki most csak korlátozott mértékben volt képes az edzésen részt veni.

6. Lassan a csapat legnagyobb problémája a jobb oldali guard posztja lesz. Connolly még vállműtéte után lábadozik, Cannon is megsérült múlt héten, majd a harmadik ember Tyronne Green sem bírta sokáig. A 4., Zusevics ugye most szintén használaton kívül. Így az eddig csere jobb tackle-ként dolgozó, Will Svitek lett a beugró. Vollmer végig a pályán volt, minden playben ő látta el a jobb tackle feladatokat. Érdekesség, hogy a teljes támadó falat figyelembe véve, egyedül Svitek volt, aki hárompontos állásból indult. Mindenki más kétpontosba állt fel.

7. Devin McCourthy ismét visszatért a piros (non-contact) mezhez. Tény, hogy nem látszik semmi a munkáján, de elővigyázatosságból még akár érthető is lehet.

8. Adrian Wilson sub felállásoknál az úgynevezett „money” (ilyenkor a safety picit feljebb lép a vonalhoz és kvázi linebackerként funkcionál) poszton tűnt fel.

9. Háááááát, ez sem Gostkowski napja volt. Annak ellenére, hogy egészen jól rúgta a labdákat, egyik esetben egy 50 yardos field goalnál méterekkel rövidebbre futotta csak az erejéből. Bár ő az egyetlen rugó a csapatnál, nem lehet nyugodt, hiszen más csapatoknál vagy épp csapaton kívül ugrásra készen állnak mások egy-egy megüresedett helyre.

10. Edelman ügyes volt special tem gyakorlatoknál. Onside kicknél biztos kezei voltak. Igaz egy elejtett labdája azért volt punt returnnél. Kickoff returnnél Leon Washington és Kenbrell Thompkins voltak a mélységi emberek.

11. Meskóé voltak a puntok. Először néhány szabadon elrúgható puntja volt, majd az end zone-hoz közeli, kis helyen elvégezhető puntokat gyakorolta. Ryan Allen újra szerepet kapott holderként és egy elrontott snap szituáció gyakorlásnál TD passzt adott R.J. Mattesnek.
A nap mondása: „Nagyon bizakodó vagyok a fal jelenlegi állapotával kapcsolatban az edzőtábor jelen szakaszában. Vannak dolgok amiket két hete még nem, de most már képesek vagyunk megcsinálni. Nem azt mondom, hogy ott vagyunk, ahol kellene lennünk, de jelenleg nagyon boldog vagyok azzal ahol tartunk.” (Vince Wilfork a front sevenről)

A csapat az edzés után buszra szállt és Philadelphiába utaztak, hogy kedden, szerdán és csütörtökön az Eagles-szel edzenek közösen, a péntek éjszakai első pre-season meccs előtt.

forrás: patriots.com, espn.go.blog

Hozzászólások

2013. 08. 05. 23:10
gronk93
Az utolsó mondatot olyan jó olvasni!!!! Pénteken elkezdődik! *-*
2013. 08. 05. 23:59
dartib83
itt már info volt Dobsonról :)
2013. 08. 06. 06:53
lesliemus
laca! kezdődik!!!
2013. 08. 06. 07:59
Bár nem vagyok túl régi Patriots drukker, de nem nagyon emlékszem, hogy túl gyakran kezdtünk volna neki ideális állapotú támadó fallal az idénynek. De eddig mindig liga elit szintet (vagy ahhoz közelit) nyújtottak, még a cserék cseréi is :)
2013. 08. 06. 09:39
cescf4
Dennard-nak mikor lesz a "tárgyalása"?
2013. 08. 06. 10:59
fazsiraf
aug.27-re eltolták.
2013. 08. 06. 12:29
bence.szel
Mikor is lesz az első keretszűkítés pontosan?
2013. 08. 06. 13:31
90 -> 75: augusztus 27.
75 -> 53: augusztus 31.
Practice Squad igazolás: szeptember 1. 12:00 (amerikai keleti idö szerint)
2013. 08. 06. 13:56
bence.szel
2013. 08. 07. 00:33
Whitealert
Nem tudom láttátok-e ezt a videót, a Rob Gronkowski facebook-os rajongói oldal tette közzé:

http://www.youtube.com/watch?v=_KPKjVGlfZk&feature=youtu.be
2013. 08. 07. 00:57
Whitealert
Azt elfelejtettem ide írni, hogy a videóban Gronki kis srácoknak tart beszédet a GronkNation Football Camp-ben :)
2013. 08. 07. 01:18
bence.szel
Na, lassan a közvélemény is elkezdi felkapni a Thompkins-Dobson-Sudfeld triót!:)
2013. 08. 07. 06:15
Gordon
http://www.philadelphiaeagles.com/multimedia/videos/WRs-Take-On-Patriots-DBs/5d84f084-00eb-44d4-a17d-d08634e9c872

van még hová fejlődni:-)
2013. 08. 07. 09:16
Lucius
Jó a vidi, még nem nagyon láttam ilyet. :) De azért szerintem itt minden az elkapó oldalán van (Ő dönti el mikor indul, a QB-t nem zavarja semmi és csak őt figyeli, mindig csak egy védő van rajta, nem kell kerülgetni senkit). Szóval nem tudom, milyen arányba kellene levédekezni ilyen helyzetbe az elkapókat. Kár, hogy a Patset nem láttuk "támadni".
2013. 08. 07. 10:21
Gordon
sztem ez a gyakorlat nagyon hasonlít az éles helyzethez, a wr jump-ol , megfutja a route-ját és érkezik a zsuga..sokat lehet belőle tanulni és azt ne felejtsük el, hogy a DB-k a keretbe kerülésért kűzdenek. Egyébként azt olvastam, hogy TB is szétszopatta az eagles sec-et..

http://www.philadelphiaeagles.com/multimedia/videos/Chung_Talks_About_Facing_Former_Team/5df841a8-ebef-4f94-940b-82031a9495f0
ezen a videón 0:20 nál láthatod, hogy Amendola milyen robbanékony és milyen gyors irányváltásokra képes
2013. 08. 07. 10:57
_bb
Érdekes videó, viszont azt azért nem árt észben tartani, hogy ez 1-1 elleni emberezés, tehát nincs zóna, nincs S/LB segítség, a végén nincs full-contact, mindenki kap egy "fél" pályát egy elkapóval szemben. Jól lehet rajta gyakorolni a "dzsemmelést", meg a lekövetést. Érdekes,h inkább Colenak voltak pozitív megmozdulásai, meg Dennardnak, Talibnak kevésbé, Arringtonnak meg nagyon nem, mégis inkább látnám Colet a padon éles helyzetben.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 9. nap bejegyzéshez