Menetrend

Egy konkurens TOP 100-as lista

2013. 07. 24. 07:00
Szerző: pirko
Kategória: Egyéb

Az NBC ProFootballTalk (PFT) rovatának munkatársai pár héttel ezelőtt elhatározták, hogy az NFL Network sok vitát kiváltó, és többek által is erőteljesen kritizált „NFL Top 100 players of 2013” listájának összeállításához hasonló vállalkozásba fognak.


A PFT szerint az NFL Network felmérésének egyik problémája az volt, hogy kizárólag NFL játékosok véleményét gyűjtötte össze, akik közül többen nyíltan elismerték, hogy a szavazást nem vették komolyan. Ráadásul a játékosoktól csak a saját Top 20-as listájuk összeállítását kérték. Egyébként az sem vet túl jó fényt az NFL Network munkájára, hogy pár órával a Top 100-as lista első helyezettjének bemutatása után Drew Brees éppen az NFL Network műsorában jelentette be, hogy ő nem szavazott, és nem is ismer olyan játékost, aki szavazott volna. Mindezek után a PFT összegyűjtött egy, a média NFL szakértőiből álló csoportot, amelynek a tagjait arra kérték, állítsák össze a saját Top 50-es listájukat, és persze maguk a PFT munkatársai is szavaztak. A szavazáson részt vevők névsorát a PFT cikktartalmazza. A PFT Top 100-as listájának készítői tisztában vannak azzal, hogy az ő listájukat is sok kritika fogja érni, de állnak elébe, egy ilyen mókás vállalkozással ez bizony együtt jár.

Tegnap – július 22-én – véglegessé vált a PFT Top 100 -as listája, nézzük kik végeztek az első tízben. A helyezés mögött zárójelben az NFL Network listája szerinti helyezés látható. (Az NFL Network listájával kapcsolatos cikk ittolvasható.)

1. (6.) Aaron Rodgers (QB, Green Bay Packers)
2. (4.) Tom Brady (QB, New England Patriots)
3. (5.) J.J. Watt (DE, Houston Texans)
4. (1.) Adrian Peterson (RB, Minnesota Vikings)
5. (3.) Calvin Johnson (WR, Detroit Lions)
6. (2.) Peyton Manning (QB, Denver Broncos)
7. (11.) Drew Brees (QB, New Orleans Saints)
8. (9.) Von Miller (LB, Denver Broncos)
9. (36.) Geno Atkins (DT, Cincinnati Bengals)
10. (67.) Darrelle Revis (CB, Tampa Bay Buccaneers)

A jelenlegi Patriots játékosok pedig így szerepeltek (a nevük mögött zárójelben az adott poszt szerinti helyezésük):

2. (4.) Tom Brady (QB, 2.)
26. (25.) Rob Gronkowski (TE, 1.)
45. (30.) Vince Wilfork (DT, 3.)
65. (--) Jerod Mayo (LB, 8.)
68. (82.) Logan Mankins (G, 4.)

Megjegyzésre érdemes, hogy az NFL Networkön elért 44. helyezéshez képest Wes Welker (WR, Denver Broncos) itt a 46. helyen végzett.

Örömmel vettem tudomásul, hogy a médiából toborzott szavazók szerint Tom Brady nem a negyedik, hanem a második legjobb játékos a ligában. De valahogy könnyebben emésztettem volna meg a 2. helyezést, ha Adrian Peterson (RB), netán J. J. Watt (DE), vagy „Megatron” Calvin Johnson (WR) előzi meg, nem pedig egy másik irányító. Mert az irányítók között Tom Brady a legjobb. Rob Gronkowski megítélése úgy tűnik mind a játékosok, mind pedig a médiamunkások körében hasonló, és a posztján egyértelműen maga mögé utasította vetélytársát, Jimmy Grahamet (TE, New Orleans Saints). Az NFL Network Top 10-es helyezettjeihez képest kétség kívül az utolsó két helyen tapasztalható a legnagyobb eltérés. Hogy Geno Atkins jobb defensive tackle lenne, mint Vince Wilfork? Az én szavazatom biztosan Wilforké lett volna, de azért azt el kell ismerni, hogy Atkins 2012-es mutatói egyértelműen jobbak (Wilfork: 48 tackle, 3 sack, 2 forced fumble; Atkins: 53 tackle, 12,5 sack, 4 forced fumble). Külön öröm számomra Jerod Mayo - szerintem megérdemelt - megjelenése a 65. helyen, és hogy Logan Mankins a PFT szavazói szerint sokkal jobbat érdemelt a 82. helyezésnél. Ami pedig a Buccaneers új szerzeményét, a tavalyi sérülése miatt  a Jets színeiben csak 2 mérkőzésen játszó Darrelle Revist (CB) illeti, iránta láthatóan nagyobb a bizalom a média, mint a játékosok körében.

(forrás: profootballtalk.nbcsports.com)

Hozzászólások

2013. 07. 24. 11:26
Neo
Ez a PFT-s lista, ha jól látom csak a saját 50 kedvencről szólt, nem pedig a tavalyi eredményük alapján nyújtott teljesítményről. Innentől kezdve tök fölösleges hasonlítgatni a két listát szerintem. A tavaly nyújtott teljesítményéért egyértelműen A.P. érdemelte az 1. helyet, utána pedig egyértelműen csak Tom következhet!
2013. 07. 24. 12:26
Hát akkor fölöslegesen ütögettem a billentyűzetet ;)
Egyébként az NFL Network által tartott szavazáson a játékosok (elvileg) az elmúlt szezonban mutatott játék, és a következő szezonban – szerintük – várható teljesítmény alapján adták le szavazataikat, a szerintük legjobb 20-ra. Hogy a PFT szavazás csak a "kedvencekről" és nem a tavalyi teljesítményről szólna? Nem hiszem. Darrelle Revis a tavalyi két meccs alapján nem nyújtott akkora teljesítményt (mutatók), hogy pusztán az alapján felkerülhessen bármilyen Top 100-as listára. Mert akkor már inkább helyet érdemelne Aqib Talib. Egyébként maguk a szervezők is inkább egy holtidénybeli játéknak, mint komoly, objektív tényekkel, mutatókkal alátámasztható sorrend felállításának tekintik az egészet.
2013. 07. 24. 12:55
Croaker
Wilforkra szavazok én is ezzel a kedves kis videóval:
http://www.youtube.com/watch?v=8T9ocBzwUcE :)
2013. 07. 24. 21:43
cescf4
2013. 07. 24. 17:58
XaVee
Hali. Tudom hogy nem ide tartozik, de az új Brady-vel forgatott under armor reklámokat szeretném úgy nézni, hogy értem is. Mivel angolul nagyon keveset tudok ezért hálás lennék magyar feliratért! Bármilyen ötletet vagy segítséget szívesen fogadok!
Hozzászólás a(z) Egy konkurens TOP 100-as lista bejegyzéshez