Menetrend

Ellenőrző és statisztika: NE @ HOU

2015. 12. 17. 10:15
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek, Meccsek

Két vereség után sikerült visszatalálnia a csapatnak a helyes útra a Texans 27-6-os legyőzésével. A Broncos és a Bengals vereségével ráadásul ismét az AFC legjobb mérlegével rendelkezik a csapat. Jó lenne megőrizni, elvégre nem sok csapat szeret januárban Foxboroba repülni. Sajnos ezúttal sem úszta meg a csapat a komolyabb sérüléseket, de erről majd az adott poszton írok.


QB
osztályzat: B

Tom Brady – 67/67


Végre egy mérkőzés amikor nem adta el a labdát. Ezt a Brady-t sokkal jobban szeretem mint amikor felesleges kockázatokat vállal. Jó mérkőzésen van túl, még ha nem is volt túl látványos a játék ezúttal. Mindenesetre látszik hogy jó hatással van rá Gronkowski jelenléte. 4-szer vette célba a TE-t, ebből 4 elkapás 87 yard és egy TD született. A TD során nem volt túl nehéz dolga, ugyanis egy kb. 20 cm-re alacsonyabb DB állt fel vele szemben. Amendolával is jól megértik egymást továbbra is. Ha Edelman is visszatér (és persze nem lesz újabb sérülés, kopp-kopp) akár az év eleihez hasonló tűzijátékot is láthatunk majd. Ezúttal sikerült LaFell-t és Martint is bevonni minimálisan a játékba. Jó lenne ha leküzdenék a drop problémákat ők ketten.

RB
osztályzat: C

Brandon Bolden – 34/67
James White – 25/67
LeGarrette Blount – 15/67

Blount jól kezdte a mérkőzést, úgy tűnt végre tudunk haladni a földön is a segítségével. Aztán ahogy az lenni szokott, beütött a krach. Bloutn csípősérülést szenvedett, ami olyannyira súlyos, hogy a csapat már sérültlistára is tette a futót. Rajta kívül csak Bolden és White volt nevezve, de egyikük sem tudott hasonló számokat hozni. Ezúttal a passzjátékból sem tudták folyamatosan kivenni a részüket. (A futókról, futójátékról egyébként szombaton érkezek egy cikkel, ezért nem is taglalom jobban)

WR
osztályzat: C

Brandol LaFell – 62/67
Keshawn Martin – 50/67
Danny Amendola – 39/67
Matthew Slater – 4/67

Mint említettem már végre sikerült LaFellt és Martint minimálisan bevonni a játékba, de még mindig van hova fejlődniük. LaFell a tavalyi teljesítményéhez képest csalódás idén. Martin a nagykönyv szerint futottam meg az útvonalát a TD elkapása előtt. Amendola továbbra is a legmegbízhatóbb elkapó, de nekem nagyon az az érzésem hogy nem egészséges. Azonban sajnos egyenlőre muszáj játszania, reménykedjünk hogy nem sérül rá és a pihenőhét alatt amit kiharcol a csapat rendbe jön. A rájátszásban aztán ismét alkothat majd. Mindenesetre a csapat leigazolta az Atlantától kitett Leonard Hankersont aki idén 26 elkapásból 327 yardot és 3 TD-t szerzett.

TE
osztályzat: A

Rob Gronkowski – 42/67
Michael Williams – 37/67
Asante Cleveland – 17/67
Cameron Fleming – 11/67
Scott Chandler – 1/67

Rob Gronkowski visszatérése mindenkit emlékezet rá, hogy a támadógépezet alapköve a srác. Vagy elkapásokat szerez, vagy megnyitja mások előtt a területeket. Ezúttal a futásblokkolása nem volt olyan hatékony mint azt megszokhattuk tőle, de ez lehet a sérülése következménye. A mérkőzést egy 45 yardos elkapással kezdte, ezzel megadva az alaphangulatot. Volt még egy 34 yardos elkapása is amikor a zónák közt teljesen üresen maradt. 1 yardos TD elkapása a szokásos jump ball volt egy DB ellen. Williams, Cleveland és Fleming főleg blokkoló feladatokat kaptak. Chandler sérülése úgy tűnik nem jött még eléggé rendbe, egyetlen játék aminél a pályán volt, Gronkowski TD elkapásánál volt.

OL
osztályzat: B-

Sebastian Vollmer – 67/67
Marcus Cannon – 67/67
Shaq Mason – 67/67
Tre’ Jackson – 67/67
Bryan Stork – 61/67
David Andrews – 6/67

Kline sérülése miatt egyáltalán nem volt rotáció és a két 4. körös újoncnak végig kellett játszania a mérkőzést. JJ Wattot folyamatosan duplázták és ezzel gyakorlatilag ki is vették a játékból. Azonban Clowney-nak nagy napja volt, szerzett 2 sacket, 7 szerelést és folyamatosan átért a falon a futójátékok során. Vollmernek elég gyenge napja volt, többször csúnyán megverte Clowney. Storkot nagyon megverte egy alkalommal Mercilius egy lefordulással. Volt azonban egy szép blokkja White 27 yardos elkapása során. Jacksonra kétszer dobtak zászlót holding miatt. Andrews azután került pályára hogy Storknak szétszakadt a cipője, ezzel lecserélése óta először játszott.

DL
osztályzat: A-

Rob Ninkovich – 47/54
Chandler Jones – 46/54
Jabaal Sheard – 35/54
Malcom Brown – 28/54
Alan Branch – 25/54
Akiem Hicks – 24/54
Dominique Easley – 12/54

Jabaal Sherad szerzett 2 sacket, kiharcolt 2 fumblet, 3 –szor ütötte meg az irányítót és összeszen 5 szerelést szerzett. Akiem Hicksnek is nagy napja volt, ő is 2 sacket ért el, 3-szor ütötte meg az irányítót és 6-szor szerelt. Egyik sackje ráadásul a Texans 4. kísérleténél született. Chandler Jonesnak nem sok momentuma volt ezúttal és Ninkovich is inkább a szélek lezárásában jeleskedett, nem tudták megverni a wild cat formációk során, azonban egy alkalommal így is sackelte Hoyert. Easley is összeszedett egy sacket azonban megsérült később és azóta már ő is sérült listára kerül combsérülés miatt. Nagy veszteség, idén megmutatta mire is képes és a csapat legjobb belső irányítósiettetője volt. Browt meccsről meccsre jobban teljesít.

LB
osztályzat: A

Jamie Collins – 54/54
Jerod Mayo – 41/54
Jonathan Freeny – 5/54
Jon Bostic – 2/54
Darius Fleming – 1/54

Hightower és Freeny sérülése miatt Mayo megkapta a lehetőséget, hogy folyamatosan a pályán legyen és a legjobb mérkőzésén van túl. Jól olvasta az ellenfél szándékait és jól olvasta a játékokat. Ezt a Mayot szeretnénk látni továbbra is. Jamie Collins még nem az a játékos aki betegsége előtt volt, de most már végigjátszotta a mérkőzést és remélhetőleg hamarosan „régi” fényében fog tündökölni. Mayo jó játéka ellenére továbbra is nagyon hiányzik Hgihtower.

DB
osztályzat: B+

Malcolm Butler – 54/54
Logan Ryan – 54/54
Patrick Chung – 51/54
Leonard Johnson – 42/54
Devin McCourty – 30/54
Duron Harmon – 29/54
Nate Ebner – 10/54
Jordan Richards – 4/54

Logan Ryan hatalmas és nem kevésbé kiváló munkát végzett a Texans elsőszámú elkapójával, DeAndre Hopkins-szal szemben. És ez még akkor is nagy elismerés, ha többnyire kapott safety segítséget maga mögött, ugyanis az elkót ez nem szokta zavarni. Ezúttal azonban nem sok momentuma volt Ryannal szemben. Remekül dolgozott a futás, különösen a wild cat formáció ellen is. Butler csúnyán megverte Nate Washington egy double move-al amivel 49 yardot szerzett az elkapó a csapatának. Később mélységben is megverte őt az elkapója, azonban végül utolérte és meghiúsította az elkapást köszönhetően annak, hogy le kellett lassítania mert Hoyer nem dobta eléggé elé a labdát. Voltak azért jó védekezései is. Chungot megverte Ryan Griffin egy mély útvonal során, szerencsére a TE nem tudta megtartani a labdát amikor földre került. Chung aztán javította hibáját amikor jól védekezett a TE ellen. A csapat új CB-je, Leonard Johnson 42 játéknál is a pályán volt, ami meglepően sok idő egy a héten igazolt játékoshoz képest. Ráadásul 2 sikeres passzvédekezése is volt, az egyik ráadásul 3. kísérletnél volt. A tánctudását lehet még csiszolni, de a védekezése nagyon bíztató volta jövőre nézve. Sajnos Devin McCourty bokasérülést szenvedett a mérkőzés során és az első információk szerint 4-5 hetet lesz kénytelen kihagyni. Hülyén hangzik, de szerintem nem közvetlen az ő hiányát fogja megérezni a csapat, mert Harmon ha nem is azonos szint vele, de megfelelően tudja pótolni. A nagyobb kérédés, hogy kifogja átvenni Harmon eddigi szerepét?

ST
osztályzat: D

Stephen Gostkowski, Ryan Allen, Joe Cardona, Matthew Slater

Ezúttal sem végezték jól a munkájukat. Ezúttal Martin nem tudott elkapni egy puntot a 3. negyedben, ezzel a Texans a Patriots 21 yardos vonalán kapta meg a labdát. Szerencsére a védelem kisegítette és megállította az ellenfelet 4 kísérlet után. Justin Coleman is hasonlóan jelentős hibát vétett, nem tudta összeszedni a földről a labdát, pedig nem tűnt ez egy nehéz feladatnak. Eric Martinra dobtak egy zászlót a mérkőzés elején szabálytalan blokkolás miatt a Texans egy puntja során, ami egy 25 yardos visszahordást tett semmissé. Ilyen buta hibákat nem szabd elkövetni, kegközelebb talán megint egy győzelmébe kerül a csapatnak. Ezzel szemben Ryan Allen remek munkát végzett, 6 puntjából 3 landolt 20 yardon belül, közülük egyet a Texans 3 yardos vonalán fogott meg Slater. Gostkowski emg csak hozta a szokásosat. 43 és 49 yardról sem hibázott mezőnygólt, továbbra sem hibázott az extrapontok során sem és 6 kezdőrúgásából 5 egészen Oklahomáig repült.

Fontosabb statisztikák a meccsről:
Tom Brady: 22/30, 226 yard, 2 TD, 0 INT
James White: 1 futás 2 yard, 1 TD, 4 elkapás 38 yard
Rob Gronkowski: 4 elkapás 87 yard, 1 TD
Danny Amendola: 6 elkapás 46 yard
Keshawn Martin: 3 elkapás 23 yard, 1 TD
Jerod Mayo: 7-1 szerelés
Patrick Chung: 5-3 szerelés
Jamie Collins: 5-4 szerelés
Akiem Hicks: 5-1 szerelés, 2 sack
Jabaal Sheard: 4-0 szerelés, 2 sack, 2 ForcedFumble
Rob ninkovich: 2-1 szerelés, 1 sack
Dominique Easley: 1-0 szerelés, 1 sack

büntetések száma: 6, yardveszteség: 46

(A szereléseknél az első szám az egyéni, míg a második megosztott szerelések számát jelöli)

ESPN Boston, BostonHerald

Hozzászólások

2015. 12. 17. 14:44
MemphisM
Bigsey Távozása óta nem volt ilyen jó védőfalunk Imádom.
2015. 12. 17. 17:21
dravait
Azért az RB csapatnál White parádés elkapását meg lehetne említeni. Bárugyan a hülye bírók visszafújták (dehogyis volt kinn a lába!!!), de az elkapás attól még szuper volt, bíztató a jövőre nézve.
2015. 12. 17. 20:53
dartib83
Edelman edzésen: http://bleacherreport.com/articles/2555756-julian-edelman-injury-updates-on-patriots-stars-foot-and-return?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=new-england-patriots
2015. 12. 18. 10:22
BaP
Hatalmas hiba lenne Edelmant bevetni. Legjobb esetben pár snap erejéig a Dolphins ellen, hogy menjen picit le a rozsda a playoff előtt.
És Gronkot se nagyon kéne erőltetni, Dola sem tűnik 100-asnak.

A Titans ellen a D terrorizálja Mariotát, és LaFell, Martin, Chandler úgyis játékba kell lendüljön, majd velük megoldja Tom azt a 20 pontot, amivel már lehet nyerni.
2015. 12. 18. 11:11
az a gond, hogy Chandler is sérült valószínűleg, mindössze 1 snapet játszott múlthéten, ami nem túl jó jel
2015. 12. 18. 13:28
BaP
Ha játszik is Gronk emiatt, Dolát meg Minitront nagyon nem lenne szabad túleröltetni, se most, sem a jövő héten
2015. 12. 18. 17:46
Barb
Még nagyobb gond, hogy egészségesen sem túl meggyőző:(.
2015. 12. 18. 23:35
loop80
És akkor még finoman fogalmaztál!

Lassú, rengeteg labdát elejt és a termetéhez, erejéhez mérten meglepően könnyen szerelik/kirakják a pályán kívülre.

Egy nyamvadt könnycseppet sem ejtenék érte, ha BB kirakná a csapatból... ;)
2015. 12. 19. 08:46
BaP
Dolát az első éve után az ide írók többsége kirakta volna.
A tavalyi playoff run egyik meghatározó szereplője volt.

Chandler egy kutyaütő Bills-ből jött, tavaly Manuel meg Orton hajigált neki. Idő kell még, és fogja tudni a dolgát, jó red zone target lesz, és fogja tudni tehermentesíteni Gronkot.

Én inkább a sok silány WR-t rostálnám meg a szezon után, mert ott sok a drop-ér és elszakadni képtelen játékos, hogy a rengeteg injury prone-ról ne is beszéljünk.
2015. 12. 19. 08:47
BaP
2015. 12. 19. 09:34
loop80
Azért azt ne felejtsük el, hogy Dola az első évében végig sérülten játszott!


Chandler meg csak egyszerűen béna. :D :D
2015. 12. 19. 11:38
mgabor74
Elvileg Ő is sérülten játszik most pl. A draft első cetlijével pedig tényleg kellene hozni valami jobb WR-t. És könyörgöm most ne a szuper intelligenciára, hanem a gyorsaságra és a termetre helyezzük a hangsúlyt. Kellene egy olyan célpont aki lefutja a cornereket. Nem kell neki százféle routot megtanulni, hanem csa mondjuk 10-et, de azt csinálja is meg rendszeresen elszakadva. A WR-eknek úgysem kell bonyolult blokkolási sémákat tanulgatni, meg arra úgyis vannak már páran. Kicsit olyan mintha túlbonyolítanák BB-ék ezt a posztot, ezért nem felel meg nekik szinte senki. Slotban még oké, de mélységben minek?
2015. 12. 19. 14:32
daelaci
Álmodozni lehet, de valamikor a 2. kör vége felé lesz az első választásunk és nem valószínű, hogy pont a WR-re lesz a legnagyobb szükségünk.
2015. 12. 19. 16:07
mgabor74
Tudom, hogy a második kör vége felé lesz az első választásunk. Ha minden jól megy 2/64. Azért jó WR ott még akadhat. Lehet CB nem kell majd a jelek szerint, falember meg már mindegy hogy 2. vagy 3-4 körös.
2015. 12. 19. 16:08
mgabor74
Talán még futó lehet szerintem a választás, de BB-ék szinte mindig váratlan pozíciókra draftolnak.
2015. 12. 18. 10:26
Lalika
Alakulnak a leforgásai. Amendolán látszott, hogy inkább lemegy most a térde miatt mint, hogy megcsináljon egy ilyen fordulást fél térdelésben.
2015. 12. 18. 15:36
topin
bocsánat az offért

Karácsonyra ajándéknak szeretnénk egy mezt rendelni, az nfl europe honlapján a rendelésnél a mérethez mit adjunk meg?

Egy 176 centis rajongóé lenne a mez, ami kb M-es méretet jelenthetne..de pl az nfl.comos shopból S-s méret felelne meg, így az a kérdésem hogy az európai oldalon is az amerikai méretezés az elfogadott? Vagyis elég belőle az S-es?
2015. 12. 18. 15:52
mgabor74
Nekem eredeti játékos mezem van még a régi Reebok. Az 52-es (ami egyébként a normál ruhákból a méretem) nagy lett a 178 cm 85 kg-hoz. A játékos mezt ugye protektorokhoz méretezik, a szurkolóit nem. Én erre akkor nem gondoltam. Sajnos arr hogy az euróőai ugyanaz-e mint az USA nem tudok válaszolni. Nincs az oldalon mérettáblázat?
2015. 12. 18. 21:35
topin
Nincsen sajnos mérettáblázat..
2015. 12. 19. 11:29
mgabor74
Van itt némi táblázat. Remélem nem lesz gond belőle ha ide linkelem:
http://sport.vatera.hu/csapatsportok/amerikai_foci/nfl_mez_osszes_csapat_osszes_jatekos_minden_van_2164517798.html
Ez alapján az enyém 52/XXL méretű, ami kifejezetten nagy a 178 centi/85 kg-hoz. Szerintem még a 44/L is jó lenne nekem. Az amerikai méretek nagyobbak egy kissé mint az európai, tehát az amcsi L itteni XL körülbelül. Nem hinném, hogy az EU shop európai méretezést használna, mert elvileg eredeti amcsi cuccokat forgalmaznak. Aműgy az nem annyira gáz ha kicsit nagyobb a mez, mert akkor akár kapucnis pulcsira is rá lehet venni, mint ahogy Én is csináltam anno Londonban.
2015. 12. 18. 21:54
csasziqf
TB es Gronk sem edzett a mai edzesen.
TB beteseg miatt, Gronk kulso ok miatt.
Hozzászólás a(z) Ellenőrző és statisztika: NE @ HOU bejegyzéshez