Menetrend

Előszezon 2. hét - Pats @ Saints beharangozó

2015. 08. 22. 11:23
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

1New England Patriots (0-1) számára Louisiana államban folytatódik a felkészülés. Az előidény második fordulójában a New Orleans Saints (0-1) ellen lépnek pályára. A találkozó helyszíne a Mercedes-Benz Superdome lesz. A mérkőzés vasárnap éjszaka 1:30 órakor kezdődik.

Bill Belichick elégedett lehetett Sean Payton csapata ellen teljesített közös edzéssel az Appalache-hegység vonulatai között West Virginiában. Az edzéseken azt kapta a nagyközönség, amire számítani lehetett. Miközben mindkét védelemnek van mit bizonyítania a 2015-ös bajnokságban, Tom Brady és Drew Brees passzjátéka szép eredményeket tudott felmutatni ellenük.

Bár a trend folytatódhat a felkészülési mérkőzésen is, látva Brady terhelését a szerdai edzésen, elképzelhető, hogy ott a szerepe csak korlátozott lesz a New England kezdő irányítójának. A támadók összetételétől függetlenül, a védelem számára ismét az NFL egyik elit irányítójával kell farkasszemet nézni az előszezonban.

Belichick és az edzők a fejlődés jeleire lesznek kíváncsiak a mérkőzésen, mert a Packers találkozót követően elmondta, hogy a játék egyik elemében sem volt a csapata teljesítménye megfelelő. A támadók, védők és special teams területén várt előrelépésen túl egy-két konkrét észrevétel, mely a figyelem középpontjában lehet a meccsen:

Még több Garoppolo. A másodéves irányító játéka túlságosan is hullámzó volt az előidény előző fordulójában. A hosszú passzaival csak szenvedett, de a harmadik negyedben tíz jó dobása volt sorozatban. Néha még túl sokáig tartotta magánál a labdát, azonban folyamatosan az ellenfél védőinek pass rush nyomása alatt kellett játszania. Rob Ryan védelme is állíthatja komolyabb fejtörők elé az irányítót egyedi sémákkal és blitzekkel, ami Jimmy Garoppolo számára újabb tesztet jelent.

Feljavul a támadófal. Legyen Brady vagy Garoppolo a pályán, a New England Patriots irányítójának időre van szüksége, hogy jól végezze a feladatát. Az előző találkozón olyan támadófal mögött kellett teljesíteni, amelynek tagjai egyetlen NFL meccsen sem léptek még pályára kezdőként. Nate Solder és Sebastian Vollmer ezúttal talán már elég egészséges lesz, hogy ott lehessen a Superdome-ban. A két újonc guard továbbra is kitüntetett figyelmet érdemel. Shaq Mason és Tre’ Jackson is már a Green Bay ellen átesett a tűzkeresztségen, ami az NFL bemutatkozásukat illeti. A centerként David Andrews újoncként illetve Josh Kline veteránként bizonyíthatja, hogy a belső hármas posztjain bevethetőek, ezzel ideális tartalék falemberek lehetnek tétmeccsekre.

Malcolm Butler a célkeresztben. Aaron Rodgers nem habozott célba venni a múlt héten a legutóbbi Super Bowl hősét. Butler versenyképes volt a pályán a kiváló irányítóval szemben. Brees viszont az edzéseken rendre sikeres passzokat tudott felmutatni a fiatal cornerback irányában. Butler magabiztos játékos, aki nem rágódik napokat egy-egy rossz játékon és pillanaton. A Patriots secondary tagjaként a felkészülés ezen időszakában újabb szép kihívás előtt állnak, amikor a Saints passzjátékával kell felvenniük a versenyt. A védelem hátsó alakzatában keveseknek van bérelt helye. A szerepek még nincsenek kiosztva, még nagyon az út elején állnak. Belichick folyamatosan keveri a kártyákat, hogy megtalálja a megfelelő összeállítást. Butler pozíciója a kezdő balszélső cornerbackként azonban állandó elem volt az egész nyáron és idén kell bizonyítania, hogy ő a New England védelmének elsőszámú cornerbackje.

Visszatérők? Több, sérülésből felépülő játékos számára is elérkezett a pályáralépés pillanata az előidényben. Jerod Mayo és Dont’a Hightower is teljesértékű edzésmunkát tudott már végezni és formába hozásuk következő állomása lehet a Saints elleni mérkőzés. Solder és  Vollmer szerepet kaphat a támadófalban. LeGarrette Blount térdsérülését követően már edzett és szüksége lehet a játéklehetőségre. Rob Gronkowski a Patriots legjobb, legkiegyensúlyozottabb játékosa volt a felkészülés során az edzőpályán. Az első meccs kihagyását követően akár Garoppolo mellett is lehetőséget kaphat a pályán, ami biztosan pozitív irányba hatna az irányító teljesítményére.

Első lépések. Az előidény célja, hogy a veterán, a keretben biztos hellyel rendelkező játékosok fizikailag és szellemileg is felkészüljenek szeptemberre és a tétmeccsekre. A többiek számára a keretbe kerülés küzdelméről szól, hogy bizonyíthassák az edzőknek, hogy érdemesek az ötvenhármas rosterre. Chris Harpernek hét elkapása volt múlt héten és újabb lehetőség áll most előtte, hogy nem draftolt újoncként bizonyítson a pályán. Elkapóként juthat szerephez a special teams kapitánya, Matthew Slater is a sérülések következtében átmenetileg top játékosait nélkülöző csapatban. Jonathan Freeny kezdőként kapott múlt héten értékes játékperceket, amivel megalapozhatja tartalék szerepét a linebackerek között. James White előtt is nyitva áll a kapu, hogy 3rd down futóként bizonyítson ismét. Az előidény meccsei az apró lépésekről, a fejlődésről szólnak. Az ember minden nap picivel jobban teljesítsen, mint az előző nap, meccsről-meccsre haladjon előre. Számos Patriots játékos kap lehetőség erre a Saints ellen.

Hiányzók. Játékosok, akik sérülés miatt hiányozni fognak a Saints ellen: RB Travaris Cadet, FB Eric Kettani, WR Julian Edelman, Brian Tyms és Aaron Dobson, TE Jake Bequette és Scott Chandler, OL Marcus Cannon és Bryan Stork, DT Joe Vellano, DE Trey Flowers és Rufus Johnson, LB Eric Martin és CB Darryl Roberts. A PUP listán szereplők WR Brandon LaFell, LB Dane Fletcher, C/G Ryan Wendell és DT Chris Jones biztosan nem lép pályára.

Forrás: patriots.com

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok. Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást kívánunk! Hajrá Pats!

Hozzászólások

2015. 08. 22. 11:28
Szolgálati közlemény az oldal balszélén látható menetrenddel kapcsolatban. Még talán tavasszal merült fel kérésként, hogy az eredmény beírása után is látszódjon, hogy ki volt a hazai csapat a találkozón.

Arra jutottam, hogy a W/L jelölés továbbra is Patriots szemszögéből mutatja az eredményt, a számszerű végeredmény ezzel szemben a hazai csapat nézőpontjából kerül beírásra.
2015. 08. 22. 12:42
pat68
Köszönet a többiek nevében is!
2015. 08. 22. 21:35
fatman
ja, én kértem... hát köszönjük, de kicsit bonyi így sztem...
2015. 08. 22. 22:19
A másik megoldás, hogy nem lesz W/L feltüntetve, így ottmarad a vs/@, és Patriots szemszögből kerül beírása a végeredmény, ahogy eddig.
2015. 08. 22. 23:57
ez így bonyolultabb volna, mert nem tudják sokan h melyik jel mit is jelent. Szerintem így a W-L azért érthetőbb.
2015. 08. 23. 11:56
Pat Patriot
Akkor én is ötletelnék... Az istennek sem tudom megjegyezni, hogy most a @ vagy a vs jelenti-e a hazai pályát... Nem lehetne, hogy a hazai meccseinket pl. "H", míg az idegenbelieket "I" betűvel jelölnétek? A W meg a L rendben van, a számszerűsítés is...
2015. 08. 23. 16:03
bence.szel
Így jelölik hivatalosan mindehol, jól van ez így. Egyébként nem bonyolult, a @-ot 'at'-nek mondják angolul, az pedig a valaholt, valakinélt, valaminélt jelelentő prepozíció, szóval ekkor vagyunk idegenben.
2015. 08. 22. 22:12
nosbiglem
Jó ötlet DoM! Én támogatom.
2015. 08. 22. 23:54
csgabor
DoM, szerintem ez így teljesen jó. Logikus és követhető. Köszönjük! :)
2015. 08. 22. 12:43
antman
Sziasztok ha valaki tud valami linket ahol lehet nézni a meccset azt megköszönném.
2015. 08. 22. 13:57
hopi46
2015. 08. 22. 20:29
nosbiglem
Felejtsuk mar el itt a link-küldözetést.
Iratlan szabály itt a fórumon, hogy ezt a tevékenységet a Chat-en bonyolítjuk.
Nem akarom magyarázni, hogy miért.
2015. 08. 22. 20:31
nosbiglem
jav.: küldözgetés
2015. 08. 22. 21:32
hopi46
ok, rossz reflex volt!
2015. 08. 22. 13:55
CJ95
Sziasztok a meccs Szombatról Vasárnapra virradóan vagy Vasarnaprol Hétfőre virradóan lesz?
2015. 08. 22. 14:01
hopi46
aug. 23. 1.30-kor
2015. 08. 22. 14:02
hopi46
azaz vasárnap hajnalban
2015. 08. 22. 14:38
CJ95
2015. 08. 22. 15:39
Bővítettem a beharangozót:

Játékosok, akik sérülés miatt hiányozni fognak a Saints ellen: RB Travaris Cadet, FB Eric Kettani, WR Julian Edelman, Brian Tyms és Aaron Dobson, TE Jake Bequette és Scott Chandler, OL Marcus Cannon és Bryan Stork, DT Joe Vellano, DE Trey Flowers és Rufus Johnson, LB Eric Martin és CB Darryl Roberts. A PUP listán szereplők WR Brandon LaFell, LB Dane Fletcher, C/G Ryan Wendell és DT Chris Jones biztosan nem lép pályára.
2015. 08. 22. 18:13
Lucius
Azt hiszem Dobsont lassan tényleg leírhatjuk. :( Pedig nagy reménységem volt.
2015. 08. 22. 15:42
lolvin
Trey Flowrsről van valami hir? Csak nekem tünt nagyon igéretesnek az első pre meccsen?
2015. 08. 22. 16:14
Ő és Rufus Johnson is nagyon ígéretesen mozgott (reméljük nem lesz állandó téma a sérüléseik). Ninko, Jones és Sheard mögött a korai jelek szerint szélső pass rusher posztján kényelmes helyzetben van a csapat minőség és mélység terén is.
Hozzászólás a(z) Előszezon 2. hét - Pats @ Saints beharangozó bejegyzéshez