Menetrend

Előszezon 2. hét: Pats vs. Bucs beharangozó

2013. 08. 16. 12:40
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

logoRutgers osztálytalálkozót szervezett a New England Patriots és a Tampa Bay Buccaneers csapata a második felkészülési meccsük tiszteletére. Greg Schiano (most a Bucs vezetőedzője) egykori egyetemi csapatából tizennyolc játékos áll jelenleg a két klub alkalmazásában. A Gillette Stadiumban megrendezésre kerülő mérkőzést az Egyesül Államokban a FOX tévécsatorna országosan közvetíti. A találkozó magyar idő szerint szombat éjjel 2:00 órakor kezdődik.

Kezdődjön a beharangozó a Rutgers névsorolvasással:

S Devin McCourty, DL Justin Francis, LB Steve Beauharnais, S Duron Harmon, WR Mark Harrison, CB Brandon Jones, CB Logan Ryan, DL Scott Vallone (8) a Patriots színeiben.

A Tampa Baynél (10): RB Brian Leonard, LS Andrew DePaola, CB Mason Robinson, WR Tiquan Underwood, G/C Jeremy Zuttah, G Howard Barbieri, TE Tim Wright, LB Marvin Booker, LB Ka’lial Glaud, DT Gary Gibson.

Harmadik éve játszik a Bucs ellen a Pats az előszezonban. Az idei meccsnek az adhat külön jelentőséget, hogy a felkészülést követően már az alapszakasz harmadik fordulójában tétmeccsen játszanak egymással, ugyanígy a Gillette Stadiumban.

1. Tom Brady és a kezdő támadósor kéttámadásnyi időt töltött a pályán az Eagles ellen. Kíváncsian várjuk, hogy a kisebb térdsérülés okozta pánikot követően mennyi időt fog kapni ezen a találkozón. Ryan Mallett az előző fordulóban nem tudta befejezni a második negyedet fejsérülés miatt. Akkor Bill Belichick azt mondta, hogy a második félidőt már úgyis Tim Tebow kezdte volna. Vajon most is Mallett, Tebow lesz a tartalékirányítók sorrendje? Mallett esetleg lehetőséget kap az elsőszámú támadósorral is?

2. Michael Jenkins elküldését úgy lehet értelmezni, hogy az újonc elkapók eleget mutattak az eddigi edzéseken, hogy nincsen szükség veterán jelenlétre biztonsági megoldásként. Danny Amendola és egy újra egészséges Julian Edelman mellett azonban akár egy játékos tündöklése is jelenthet annyi biztonságot az edzők részére, hogy nem ragaszkodtak tovább Jenkinshez. Ez az egy elkapó azonban a várakozásokkal ellentétben nem Aaron Dobson, még csak nem is Aaron Dobson Josh Boyce, hanem Kenbrell Thompkins a nem draftolt újonc. Dobson az Eagles ellen és az elmúlt hét edzésein sem mutatott kellő labdabiztonságot, túl sok passzt ejtett el. Boyce pedig egyelőre csak kiegészítő ember tudott lenni az első csapat mellett. A Bucs ellen kiderül, hogy marad-e ez a dinamika a három újonc között.

3. Daniel Fells friss sérülésével (két edzést is kihagyott zsinórban) a tight endek között meglehetősen letisztultak az erőviszonyok a fullbackként is szereplő Michael (Hooman) Hoomanawanui, a csak elkapó Zach Sudfeld újonc és a térdsérülése miatt inkább csak blokkolásra alkalmas Jake Ballard között.

4. Dan Connolly és Marcus Cannon még mindig nem edz. Tyronne Green végleg sérültlistára került, tehát a kezdő jobb guard posztja még mindig nagy és egyre nyomasztóbb kérdőjel. Markus Zusevics jelenléte javít ezen a helyzeten. Érdekes lesz megfigyelni a közte és Will Svitek közötti munkamegosztást. Svitekre még így is szükség lesz guard posztot, vagy kizárólag csere támadófalban szerepel majd a vakoldalon OT-ként?

5. A védelemben a legérdekesebb területnek a safety poszt tűnik. Az elmúlt években Foxboróban általánosan elfogadott nézetté vált, hogy a csapatnak nincs külön free safety-je (aki csak nagy ritkán tűnik fel a LOS közelében és szinte minden játéknál ő a védelem leghátsó embere) és strong safety-je (ütköző játékosa, aki rövid és középtávoli passzoknál uralja a pálya középső részét, és rendszeresen időben érkezik a boxba megállítani a futójátékot), vagyis a két kezdő játékos szerepe rendszeresen felcserélhető volt, ezzel is bizonytalanságban tartva az ellenfelet.

Most azonban Devin McCourty posztváltásával Ed Reed szerepéhez hasonlítható free safety-je lett a Patriotsnak, aki olyan hatókörrel rendelkezik a pálya mélységében, hogy elviselhet a klub egy inkább ütköző safetyt mellette: Adrian Wilson lehet erre az ideális alany, legalábbis bizonyos játékhelyzetekben. Viszont a passzjáték domináló jellege miatt, azért legalább átlagos képességekkel a pálya mélységében is rendelkeznie kell a másik kezdő poszton is, hogy a cover 2 és 4 passz elleni védelemben a pálya hátsó felét illetve negyedét rá lehessen bízni.

A választék széles McCourty mellett: Steve Gregory a középutas megoldás, igazából minden területen középszerű játékos. Ütközni nem elég fizikális, tetézve rossz támadási szöggel a szerelés előtt; a pálya mélységében nem elég atlétikus. Mégis ő képviseli a veterán jelenlétet, aki FS és SS poszton is vészmegoldás lehet beugróként Adrian Wilson gyakorlatilag egy extra linebacker a pályán Bernard Pollardhoz hasonló tekintéllyel az ellenfél elkapóinak a szemében, de az egyelőre várat magára, hogy a pálya mélységében mennyire megbízhatóan használható, hogy ne csak részidős, tartalékjátékos legyen bizonyos nickel és dime felállásokban. Tavon Wilson volt két évvel ezelőtt a draft egyik legmeglepőbb választása és egyelőre várat magára, hogy vajon mit láthattak benne a Patriots játékosmegfigyelői és Belichick vezetőedző. A dime felállás kivételével, amikor ő volt a LB/SS hibrid a tavalyi évben sikertelen volt a szereplése a hagyományos safety szerepkörében. Az Eagles ellen sok időt volt a pályán, de szinte mindig egy lépéssel később ért oda a labdás emberhez. A Bucs ellen újabb esélye lesz bizonyítani, hogy van benne egy kezdőjátékosnak legalább lehetősége. Duron Harmon draftja akár annak a jeleként is felfogható, hogy a Tavon Wilsonba vetett bizalom már egy év után meggyengült. Harmon NFL kompatibilis védelemből érkezett, ahol komoly tapasztalatot szerzett a cover 2 safety feladataiból és egyre több időt kapott az első csapattal az edzéseken. Neki lehet akkora hatóköre és olyan játékintelligenciája, hogy akár McCourtynak szolgáljon alternatívaként, ha rá ismét a cornerback poszton lenne szükség a sérülések miatt az alapszakasz során. McCourty párjaként viszont a passz elleni védelemben hatékonyt párost alkossanak. Nate Ebnerről már a draft időpontjában sejteni lehetett, hogy ő is a hasznos special teams játékosok sorát fogja gyarapítani, akinek minimális esélye van, hogy rendszeres védő váljon belőle a pályán. 2012-ben ő szerezte a legtöbb egyéni szerelést (12) a special teams egységben. Az idei előidényben minden bizonnyal a keretbe kerülésért kell küzdenie. A special teamsben megkerülhetetlen játékosokról szólt egy korábbi cikk az oldalon

6. Az újoncok közül a védősorban Michael Buchanan tette a legkedvezőbb benyomást egyelőre passz-siettetőként. Jamie Collinsnak volt két látványos megmozdulása is, amikor csak kevés hiányzott, hogy ez a statisztikai lapon is megmutatkozzon. Miközben Buchanan egyértelműen pass rusher end a védőfalban, addig Collinsra inkább LB-ként számít a stáb, hogy minél inkább ki tudják használni atlétikus adottságait. Ők ketten nem egymás versenytársai. Buchanan ellenlábasa elsősorban Marcus Benard és Jake Bequette. Bequette esete nagyon érdekes, mert egyetemi videói alapján technikailag kellően összeszedett volt a mozgása, csupán az erejével volt probléma, amiről azt hihettük, hogy egy évvel a Pats erőnléti programjában már nem kell beszélnünk. Collins esetében éppen atlétikussága miatt már most alapembere a special teamsnek és könnyen meghatározó tagja lehet Jerod Mayo mellett bizonyos nickel felállásoknak. A cserelinebacker szerepe, aki emberfogásban és zónában is eléget tud mutatni évek óta problémát jelent és elég nagyot lökhetne a csapat védekezésén, ha ide sikerülne megfelelő embert találni.

Emlékeztető

Azon játékosok listája, akik a legutóbbi edzésen nem vettek részt sérülés/rehabilitáció miatt, ezért a pályára lépésük feltétlenül nagy meglepetésnek számítana a Bucs ellen: TE Rob Gronkowski, WR Mark Harrison, DT Armond Armstead, TE Daniel Fells, CB Alfonzo Dennard, G/T Marcus Cannon, CB Ras-I Dowling, G/C Dan Connolly és DL Jermaine Cunningham. Hozzájuk csatlakozik még Devin McCourty is, aki még mindig non-kontact mezet visel az edzéseken.

Az eredménykövetőhöz a szokásoknak megfelelően a chatet használjátok, ahol a meccsnézési lehetőségekről is éjszaka már biztos lesznek elérhető információk.

Kellemes időtöltést, jó szórakozást mindenkinek a Patriots felkészülési mérkőzéshez!

Hozzászólások

2013. 08. 16. 15:00
nosbiglem
Jó kis felvezetés! Köszönjük.
Csak egy megjegyzés a 2. szakaszban kétszer szerepel Aaron Dobson neve.
2013. 08. 16. 15:12
Boyce szeretett volna lenni.
2013. 08. 16. 16:54
nosbiglem
Köszi DoM!
Este gyertek csetre!!! :)
2013. 08. 16. 19:37
lolvin
Mult h;ten kihagytam az élő meccsnézést és a chatet, de ma talán nem fogom...majd meglátjunk, mindenesetre kiváncsi vagyok mit mutat pár játékos....
2013. 08. 16. 19:47
Lucius
OFF

Elég egyértelmű kérdés, de azért megkérdezem. A Game pass hozzáféréssel egyszerre csak egy gépen lehet meccset nézni egy időben? Mert jó lenne, ha kettőn is lehetne...

ON
2013. 08. 16. 20:29
fejszee
sajnos csak 1 :S
2013. 08. 16. 20:35
Lucius
Köszi!:(
2013. 08. 16. 21:03
Gabesz
én múlthéten a laptopon és a tableten is használtam két külön meccsre és ment gond nélkül
2013. 08. 17. 10:41
Lucius
Ezt még tesztelhetnéd a kedvemért!:) Ha futna két gépen talán rá tudnám venni a bátyámat, hogy közösen vegyünk egyet.:)
2013. 08. 16. 20:56
cescf4
én is OFF-olnék egy picit:

Brandon Lloyd miért nem talált magának még csapatot? Sztem annyira nem volt rossz, és van 1-2 csapat ahol simán bevethető lehetne
egyáltalán volt vhol próbajátékon?
2013. 08. 16. 21:56
Több helyen írták már amikor a Patshez került is, hogy bipoláris tüneteket produkál. Teljesen hangulatember, aki nem használ az öltözőnek.
2013. 08. 16. 23:13
nosbiglem
Ez azért durva, nem gondoltam volna, pedig az egyik kedvencem volt. Sajnálom nagyon, hogy nem tudott megragadni a csapatban ilyen-olyan okok miatt.
2013. 08. 17. 05:41
Gordon
Minden egyes perc amit Tebow Patriots mezben a pályán tölt számomra egy koporsószöggel ér fel...
2013. 08. 17. 09:56
szeder
Nekem volt egy csapattársam, aki olyan stílusban focizott, hogy mindenki a földön fetrengett a röhögéstől, ha labdához ért.. Szerintem Tebowval is ez a pszichikai hadviselés cél :)
2013. 08. 17. 10:40
Lucius
Hát… Mallett jobb volt, az biztos (mondjuk ez nem volt nehéz). Sudfeld, Amandola nagy királyok. Nagyon jónak tűnik az O, remélem így marad élesben is. :)
2013. 08. 17. 10:44
Renningan
Nem kell bántani. Nagyon szart produkált, pedig ennél ő határzottan többet tud. Látszik rajta hogy el van bizonytalanodva. Nekem kellemetlen látni, ahogy Brady és Mallett kiközösíti. Még ha csak pom pon vezér lesz, is, akkor is a csapat tagja. Nekem is volt béna csapattársam, sőt néha a legjobbakkal is megesik, hogy nagyon homály napjuk van (most nem Tebowról van szó), de épp ezért nem kell legalább a csapattársnak csesztetni a másikat.

De ami érdekel: Az utolsó play során, a 20ason, 1 percnél a térdelés. Az szerintetek büntetés volt a deley of game ért?
2013. 08. 17. 10:51
szeder
Ha így teljesít, akkor pont van néhány hiányposztunk az ő helyére. És ebben nincs benne a QB..
2013. 08. 17. 10:57
Renningan
Nem azt mondtam, hogy nélkülözhetetlen. Csak azt, hogy még ha csak egy évig, vagy akár csak az előszezonig van nálunk, akkor is arra az időre csapattagként kell vele és a többiekkel is bánni.
2013. 08. 17. 12:17
Gordon
az a baj, hogy minden play-el amit a pályán tölt elveszi a fejlődési lehetőséget Mallett elöl és akik a wr corps-ba szeretnének bekerülni gyakorlatilag lemondhatnak róla, hogy megmutatják a tudásukat. Félreértés ne essék én nem utálom Tebow-t , mint embert, sőt szimpatikus srác de nem nfl QB.
2013. 08. 17. 14:55
kolok
De áruld el ki bántotta?Honnan veszed,hogy bárki kikozositette? Vmelyik edzés beszámolóban volt h pont TB magyarázott neki egy passzkíserleténél labdakezelesrol. Egy TT rajongónak miért nem lehet elismerni,ami látható tény volt,hogy megint baromi gyengén játszott ( amit ,mivel sportember Ő maga is elismert )Az NFL nem szamaritanusok gyülekezete,más backup Qb-K is elethalalharcot vívnak a roster spotért.Aki nem tud puszt adni a csapathoz ,vagy kevesebbet mint más,az repül.
2013. 08. 17. 19:20
szeder
Ezt én is akartam kérdezni, hogy miből láttad a kiközösítést? Visszanéztem a meccset, de nem fedeztem fel semmi ilyet.
2013. 08. 17. 12:36
nosbiglem
Én is szeretem Tebow-t, de tegnap nagyon rossz napot fogott ki sajna. Rejtély számomra, hogy miért ilyen rossz, mert azért a Broncosba ennél jobban muzsikált. Olyan, mintha a Jetsben elrontották volna végleg. Valami pszichés problémája lehet.
2013. 08. 18. 21:42
bence.szel
Nem bántásból írom, de ki vagy te? Tebow magyarországi nagykövete vagy mi az isten? Már előző héten is akartam a hozzászólásodra reagálni, de gondoltam csak részegen nézted a meccset vagy valami.. Mi az, hogy bántó hogy kiközösítik?? Ki és miért közösítené ki? Folyamatosan arról áradozik, hogy milyen jó hogy az egyik valaha volt legjobbtól tanulhat. TB-ék is elismerően beszélnek a hozzáállásáról meg ilyenek. A térdelésnek meg köze sincsen a büntetéshez, egy meccset (főleg preseasont) így fejeznek be általában, hogy lepörgetik. Nem kell mindenben Tebow szívatását belelátni... Te egyáltalán a Patsnek drukkolsz vagy Tebownak? Nem tudtam élőben nézni és csak ma volt lehetőségem rá, de az amit nyújtott azt nem amerikai focinak hívják... Ezzel az erővel jótékonykodhatnánk és hétről hétre kisorsolhatnának a bérletesekből egy embert, aki eltölt egy hetet a csapattal és játszik a preseason meccs második félidejében QB szerűséget!
Félreértés ne essék, bírom a srácot és biztos el lehetne vele egy sör mellett dumálgatni, sőt lehet még meg is hívna rá, de ez nem erről szól...
Itt a csapat kéne, hogy profitáljon belőle, de senkinek lövése nincsen ennek mibenlétéről. Rosterhelyet foglal; Mallett egyértelműen a 2. számú és ez nem is lehet kérdés; nem használható meccsen, mert nem fog TB lejönni a pályáról hála a jó égnek; gyakorlatilag 4 preseason meccs helyett mi 2-t játszunk le, mert a 2. félidőt az ablakon dobjuk ki; és végül valaki írta is, hogy a rookie elkapóknak esélyük nincsen labdákat kapni. Bocsánat, de felkúrtam az agyam egy kicsit a meccsen és ez a hozzászólás méginkább tetézi a dolgokat..
2013. 08. 17. 11:52
cspeti98
Dobson miért volt fent olyan keveset az első csapattal?Thompkins ennyivel jobb nála?
2013. 08. 17. 12:53
lipi
Előszezonban főleg azok kapnak lehetőséget meccsen, akik helyzete bizonytalan, többet akarja látni a stáb. Ezért kap pl Tebow teljes félidőket...
(de persze lehet valami kisebb sérülés is, vagy akármi :)).
2013. 08. 18. 21:47
bence.szel
Lehet, de jelenleg Thompkins előrébb van a depth charton, mint Dobson szóval most nem erről van szó. Thompkinsnak és Dobsonnak is tuti a helye, hogy ki kezd az meg változó.
Hozzászólás a(z) Előszezon 2. hét: Pats vs. Bucs beharangozó bejegyzéshez