Menetrend

Előszezon 3. hét - Beharangozó

2016. 08. 26. 18:47
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Elérkezett a naaaaagy 3. hét, ami sokak szerint a legigazibb előszezon mérkőzéseket hozza, ugyanis ezen a héten szoktak a kezdők a legtöbbet játszani.


Sokan azt mondják, hogy ilyenkor vagyunk a legközelebb az alapszakasz tempójához, sokan, de nem mindenki. Gondolok itt természetesen a mi kedvenc vezetőedzőnkre, BB-re, aki nem érzi különlegesnek ezt a hetet sem. A hét elején egy interjúban kifejtette, hogy sosem értette ezt a nagy felhajtást, persze a kezdők lehet picit többet vannak a pályán, de nem sokkal és mindenki az alap playeket hívja, nem akarják ellőni a titkos játékokat már ilyen korán. Persze tudjuk, hogy BB sok esetben nyugodtabb, mint az átlag, így mi csak dőljünk hátra a fotelban éjjel fél 2-től és élvezzük a New England Patriots (2-0) játékát a tavalyi SB résztvevő Carolina Panthers (1-1) ellen.

Néhány, amúgy kezdő játékos, nem vagy szinte biztos, hogy nem fog játszani. Ninkovich, Sheard biztos távolmaradók, míg Gronkowski egy hetes pihenő után tért vissza az edzőpályára, de ha eddig jegelték, akkor most szerintem még elővigyázatosabbak lesznek vele. Amendola szintén zenész és nagyon meglepődnék, ha Edelman játszana, de azért nála semmit ne zárjunk ki, nem hiába Minitron a beceneve.

Vannak viszont játékosok, akikre érdemes lesz odafigyelni.

D.J. Foster:
Vajon végre pályára küldik? Szegény fiúnak ez lenne az első NFL-es meccse, miután az elmúlt hetekben nem megnevezett sérüléssel bajlódott, ami miatt kihagyta az edzéseket és az első két meccset is. De a héten újra a pályán volt, edzett és BB szerint is, az ifjú játékosokat csak éles helyzetben lehet igazán megismerni. A volt Arizona State RB leginkább a Dion Lewis szerepkörben alkothat. 6’ magas (183 cm) és 195 font súlyú (88 kg) futóról tudjuk a tavaszi edzések után, hogy kellően gyors. Egyetemi karrierjét 444 futásból elért 2.355 yarddal és 18 TD-vel zárta, valamint 222 elkapásból termelt 2.458 yardot és 14 TD-t. Az összes undrafted rookie közül ő kapta a második legtöbb (30.000 USD) garantált fizetést, ami szintén mutatja, hogy valamilyen szinten számolnak a fiatal futóval.

Jimmy Garoppolo:
Míg az első meccsen kissé rozsdás volt még, addig a Bears ellen, kis bemelegítési idő után elég jól ment neki a szekér. Mivel az utóbbi hetekben – Brady felfüggesztése és ollózsonglőrködési tudománya miatt – egyre több lehetőséget kap az edzéseken és a pályán, így egyre pontosabb és konzisztensebb. Kelleni is fognak ezek a képességek a liga elit carolinai védelemmel szemben. Mivel a harmadik héten a kezdők sok helyen többet játszanak, így várható lesz, hogy legalább a teljes első félidőben a Panthers első sora fogja kergetni.

Trey Flowers:
Nagy kedvenc a fiú nálam, szurkolok neki nagyon. A tavalyi nagyon rövidke szezonja után idén, ha nem is berobbant, de határozottan megérkezett a nagyok világába. A Bears Saints elleni sack-fumble-visszahordott TD akciója is mutatta milyen jól mozog. Azért ne feledjük, a múlt heti Cutler nem egy Cam, azaz ezen a héten nehezebb dolga lesz a pass rush szekciónak az irányító kergetésével. Mivel ezen a poszton Ninko, Sheard és McClellin is sérültek, így az előszezonban simán kiharcolhat magának egy komolyabb szerepet is az alapszakaszra.

A cornerek:
Butler és Logan Ryan jelen pillanatban a kezdők (még akkor is ha Ryan sérüléssel bajlódott sokáig). Mögöttük elvileg Justin Coleman jönne, aki egy nagyon eredményes offseasont tudhat maga mögött, amit viszont sajnos nem tud átmenteni az éles helyzetekre. Cyrus Jones elég inkonzisztens a slotban (és a puntoknál), de szélső cornerként nagyon szép INT-t csinált a múlt héten. Egyértelműen biztosított a helye a keretben. Darryl Roberts szintén elviekben ott van a végső csapatban, de eddig mindkét rookie (Cre’von LeBlanc, Jonathan Jones) szorosan ott van a nyakán vagy lehet picit már előtte.

Ted Karras:
Az idei 6. körös játékos, 43 meccsen kezdett RG poszton az Illinois Egyetemen, de a Patriotsnál – a sokszínűség jegyében – centerként is gyakorolt, ami igencsak fontos, miután Storkot elcserélte a csapat Washingtonba. Igaz ott van még Thuney, de ő egyelőre nagyon foglalkoztatott guard a csapatnál, emiatt Karras lehet az elsőszámú center csere, David Andrews mögött.

Keshawn Martin:
Nagy reményekkel jött a csapathoz az ötödéves elkapó, csak nála is a sérülések közbeszóltak. A héten azonban ő is edzett és szerencséjére van is lehetősége megmutatnia magát, miután Amendola, Edelman és most már Mitchell is sérültek. Kell is neki a játékidő, mivel Dobsonnal lehet nagy harcban az ötödik elkapó helyéért.

És a nagyon jó hír, hogy az ollók királya, Tom Brady is valószínű nekifeszül a Panthers védelmének. Úgy tűnik az ujja jobban van és nagyon szeretne játszani. Ha BB mester úgy értékeli, hogy valóban képes a pályára lépni, akkor szerintem nem kérdéses, hogy legalább néhány play erejére a 12-est is csodálhatjuk a pályán. Egy nyilatkozatában Brady elárulta miért is olyan fontosak a preseason meccsek. Szerinte ez az igazi felkészülés a szezonra, itt érzi meg újra a liga sebességét és kiszámíthatatlanságát. Olyan emberek ellen kell küzdenie, akiket nem lát minden nap, akiknek nem ismeri annyira jól a gyengéit. Valamint: „Annyi lehetőséget kihagytam már az életben, úgyhogy minden alkalmat meg akarok ragadni, hogy gyakorolhassak. Amikor odakinn látod a többieket, ahogy a csapat mezében állnak, te is kész vagy, ott akarsz lenni velük.”

Hozzászólások

2016. 08. 26. 21:10
Wyatt
Flowersnek a Bears ellen is volt fumble return touchdownja?:)
2016. 08. 27. 03:09
Nem, javítottam. Köszi.
2016. 08. 27. 00:08
Rövid információk a mai mérkőzés előtt:
- Információk szerint Jimmy Garoppolo kezd, őt váltja majd Brady.
- Edelman elvégezte a szokásos meccs előtti bemelegítését, nagy eséllyel játszani fog ma.
- Mingo az 51-es mezben fog játszani, a pályán melegít az új csapattársaival, játéka azonban erősen kérdéses. Az 51-es korábban Mayo-é volt.
2016. 08. 27. 00:19
Barb
Köszi az infókat!:)
2016. 08. 27. 08:29
Burkus
Ezek szerint nálunk ez most - hogy ti. a kezdők játszanak - nem volt igaz, Gronk be sem öltözött, Sheard sem. Remélem, Gronknál a kíméleten kívül nincs más ok, mert a többi be nem öltöző vagy sérült meg PUP-os vagy olyan, aki várhatóan nem éli túl a keretszűkítést.
2016. 08. 27. 08:59
polo62
Gronkot általában jegelik az előszezonban, szerintem most is inkább csak óvatosságból nem játszott.
2016. 08. 27. 09:25
narbony78
Knightont is nagyon jegelik, lehet kicsúszik az 53-ból. Dobson meg már mehet is a fenébe! Alig várom, hogy lássam az útilapusok listáján! Ennyi lehetőséget még senki sem kapott a csapatnál...
2016. 08. 27. 09:41
Burkus
Dobson háromszor volt target, abból két játékot megcsinált, az egyik az este leghosszabb játéka volt, 37 yard. A másik 12. A harmadiknál éppen kilépett a vonalon, kérdéses, hogy ő helyezkedett rosszul vagy inkább Garoppolo későn indította passzt (nagyon a végén volt már Dobson a route-nak).
2016. 08. 27. 14:37
kolok
Knighton előtt van már állítolag Kuhn és Valentine is a rosteren. Nem tudom mi van Pot Roasttal ,nagy reményenyeket fűztem hozzá.
2016. 08. 27. 10:50
Pietrosz2
Szupercsapat! Newton - 3 IC,ha Gostkowski nem hagy ki két FG-t és a végén a garbage timeban nem kapunk két TD-t a 3.irányitójuktól a tarcsi védelmünkkel,akkor nagy verést kaptak volna a párducok.
2016. 08. 27. 19:52
vodka03
Valaki tudja miért hosszabbítottunk Freey-vel?
2016. 08. 27. 21:06
cspeti98
Mert ST-ben elég jó és nem rossz csere.
2016. 08. 27. 20:02
hispanic
Hasznos előszezon meccs volt.
Többször is szerencsénk volt, de emellett sok jó dolgot csinált a csapat.
Gaffney, Cyrus Jones, Blount, Hogan, Brady remek volt.
A defense is kiválóan működött.
Szépen alakul a csapat!
Hozzászólás a(z) Előszezon 3. hét - Beharangozó bejegyzéshez