Menetrend

Előszezon 3. hét - Pats @ Panthers beharangozó

2015. 08. 28. 12:07
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

1Jelmezes főpróbát tart a New England Patriots (1-1) az előidény harmadik fordulójában, amikor a Carolina Panthers (2-0) otthonában lépnek pályára. A találkozót a Bank of America Stadiumban rendezik és szombat éjjel 1:30 órakor kezdődik.

Bill Belichick hétközben elmondta, hogy a harmadik felkészülési meccsre úgy tekint a csapat, mintha egy alapszakasz találkozót játszanának a hétvégén. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy a Carolina elleni mérkőzés annyira fontos lenne, mint amilyennek sokan próbálják beállítani, viszont azt el kell ismerni, hogy ennél közelebb nem kerülnek a játékosok egy éles meccs élményéhez, ami szeptember 11-én várja őket a nyitómeccsen a Pittsburgh Steelers ellen.

Lépésről lépésre haladunk előre, és a Carolina ellen jó lehetőségünk van arra, hogy sok mindenben szimuláljunk egy alapszakasz mérkőzéstmondta Belichick a sajtótájékoztatón. - Ellenfelünk jó csapat. Fizikálisak, alaptechnikákkal tisztában vannak, nem követnek el sok hibát, ezért úgy gondolom, hogy remek teszt lesz a számunkra: tudjuk kezelni az erejüket és fizikumukat a támadó és védőfalban, illetve a special teamsban? Mihez kezdünk a mobilis irányítóval? Mindezt ráadásul idegen környezetben. Előző héten is jót tett a csapatnak a vendégjáték, most itt az újabb kihívás ezzel kapcsolatban. Rövid hét van csak a felkészülésre, de jó ez így, hiszen az alapszakaszban is elő fog ez fordulni. Edzőknek és játékosoknak is jó alkalom ez, hogy a tétmeccseken szükséges állapotba kerüljünk.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kezdők jelentős időt fognak eltölteni a pályán. Továbbá jó pár játékos debütálására is most kerülhet sor a 2015-os idényben, akik eddig sérülés, rehabilitációs vagy elővigyázatosságból nem kaptak játéklehetőséget.

Az edzők úgy kezelték a hétközi edzésnapokat, mintha egy alapszakasz meccsre készülnének. Ezt szem előtt tartva néhány pontba összeszedve, hogy mit is várhatunk a találkozótól.

Brady formába hozása. Tom Brady játéka az előidényben egyáltalán nem volt lenyűgöző. Öt támadás során négy alkalommal nem tudott első downt elérni a támadókkal. Összesen három sikeres passza volt, bár voltak olyanok is, melyeket az elkapók ejtettek el. Mindenki számára hasznos lenne a kezdő támadósornál, hogy eredményesek legyenek, különös tekintettel a várhatóan egy teljes félidei játékra. Brady sem különbözik a többi irányítótól abban, hogy akkor tudnak jól teljesíteni, ha elkapják a ritmust és összhangban vannak a támadósor többi tagjával. Nem tudni, pontosan mennyi időt fog Brady a pályán tölteni, de az első két felkészülési meccshez képest remélhetőleg javulást látunk tőle. Feltűnő lenne, ha Brady nem kapna annyi időt a pályán, mint a korábbi években. Lehet az annak előfutára, hogy a csapat próbál felkészülni arra az estre, ha az irányító négy meccses eltiltása érvényben marad az alapszakasz kezdetére?

Elsőbálozók. Rob Gronkowski, Julian Edelman, Scott Chandler, Jerod Mayo, Dont’a Hightower, Ryan Wendell és frissen szerződtetett Reggie Wayne is a várakozások szerint fontos szerepet fog betölteni a csapatban az idény során, mégis eddig még nem léptek pályára egyik felkészülési meccsen sem. Wendell kivételével (csak hétközben edzett először sérülését követően) úgy tűnik egyedül Belichick döntésén múlik, hogy ki fog játszani közülük. A világ nem dől össze, ha a felsorolt játékosok mégsem lépnek pályára. Mégis mindig jobb, ha az ember látja a pályán őket, még ha csak egy félkészülési meccsen is, ahogy teljesítenek, és játékról játékra kevésbé lesznek berozsdásodva, mint hogy feltételezzék, hogy minden rendben lesz velük – ahogy Randy Moss bemutatta anno 2007-ben. Amennyiben Wayne is megkapja a lehetőséget, saját szemünkkel láthatjuk a pályán és mindenki maga eldöntheti, hogy a Colts legendás elkapója mennyire válhat hasznára a Patriotsnak idén?

Felkészülni Roethlisbergerből. Taktikai és stratégiai döntések az idény első tétmeccsére valószínűleg nem most a Carolina elleni játék során fognak megszületni, de fizikai adottságok alapján Cam Newtonnál jobb partnert nehezen lehet találni, ha az ember csapata hamarosan a Pittsburgh Steelers támadói és irányítója ellen lép pályára. Akárcsak Ben Roethlisbergert, Newtont is nehéz ledönteni a lábáról és jó érzékkel szabadul ki a legszorosabb kelepcéből is. Bár többet fut, mint Big Ben, de az irányító futásai remek tesztet állítanak a védőfal szélső tagjai és a linebackerek, különösen Chandler Jones számára, aki hasonló helyzetben túl gyakran szenvedett a védővonal szélének a megtartásával, mivel belül fennakadt a blokkokon. Newtonnak szűkös elkapósor áll csak rendelkezésére, ezért a védelem részéről sikeres este egy kisebb lépés lehet a jó irányba a Steelers elleni felkészülés folyamatában.

Béke és nyugalom szigete. Devon McCourty sorozatban a második alkalommal is cornerback szerepébe lesz kényszerítve? Esetleg Tarell Brown kap több lehetőséget, hogy elnyerje az egyik cornerback helyét a keretben? Malcolm Butler egy hosszabb perióduson keresztül is elsőszámú CB-nek fog látszódni? Tisztázódik a kép a safety pozícióban? Tele van hasonló kérdésekkel a secondary összetétele. jó érzés lenne, ha a meccset követően pár megválaszolásra kerülne.

Keretszűkítés. Vajon a szombat éjszakai játék alapján még lehet helyet foglalni a rosteren az első keretszűkítést megelőzően? Valószínűleg pontos számmal Belichick sem tudna szolgálni, hogy mennyi a kiadó hely, de az elkövetkező két hétben még lehet bizonyítani mindenkinek, hogy bekerülhessen az 53-as keretbe. A Carolina meccs után érdemes lehet majd elemezni, hogy melyik játékos mikor és kivel együtt lépett pályára. Aki a meccs elején a várható kezdők többsége mellett is pályára tud kerülni, különösen a fiatalabb, rutintalan játékosok közül, az bizony nagyon jó hír lesz a számukra. Először a negyedik negyedben pályára lépők számára, főleg ha veterán játékosról van szó, viszont nem sok jót jelent a keretbe kerülési esélyei számára.

Egyéb. Három játékostól már a Carolina mérkőzés előtt megvált a Patriots. OT Mark Asper, LB Cameron Gordon és DT Antonio Johnson szerződését felbontották, így jelenleg 84 főt számlál keret. Közülük a veterán védő falember számára lehetett némi esély a keretbe maradásra, ha Vince Wilfork eligazolását követően a fiatalok mellett szükség lett volna a tapasztalatra a poszton. Viszont az előidényben mutatott játékával Johnson nem mutatta annak a jelét, hogy bármilyen formában is használható játékos lehetett volna a védőfalban.

Az eredménykövetéshez a chatet használjátok. Kellemes kikapcsolódást és jó szurkolást kívánunk! Hajrá Pats!

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 08. 28. 17:22
Edzésrészvétel hiánya miatt az alábbi játékosok pályára lépésével biztosan nem kell számolni a Carolina ellen:

Chris Barker, Marcus Cannon, Bryan Storl, Brandon LaFell*, Josh Boyce, Chris Jones*, Joe Vellano és Dane Fletcher*

*-gal jelöltek még PUP listán vannak.
2015. 08. 28. 19:45
Tibi Twelve
Bazmeg h megin blakeman lesz a bíró..remélem fölmossuk a gyepet a Carolinával meg vele is.
2015. 08. 28. 23:53
Burkus
LaFell PUP-on marad a szezon kezdetén is... :( Remélem, Wayne beváltja a hozzá fűzött elképzeléseket. Csak tudnám, mi a fene baja lehet, ami nem jött rendbe 7 hónap alatt.
2015. 08. 29. 00:15
lolvin
Burkus honnét a hir? A csapatot ismerve elég nehezen tudom elképzelni, h ilyen hamar biztos hirként közlik, h LaFell PuP-on marad!
2015. 08. 29. 01:51
max350
Devin McCourty és Bryan Stork (hozzászólásban) akart lenni gondolom DoM!
De, amúgy király a cikk!!!! Köszönjük!!!!!!
2015. 08. 29. 04:31
topin
Nem tudom mki jól látta-e, hogy Easley mutatott biztató jeleket :)
2015. 08. 29. 09:32
DM
Develin 6-8 hét :( remélem nem olvastam jól
2015. 08. 29. 10:26
petyus33
Eltörött a jobb lába... Kérdés, hogy csak repedt e. Ha 6-8 hét, akkor a törés nem olyan súlyos
2015. 08. 29. 11:07
petyus33
Blunt után Brady volt a második legjobb futó a megtett yardokat illetően :)
Hozzászólás a(z) Előszezon 3. hét - Pats @ Panthers beharangozó bejegyzéshez