Menetrend

Első benyomás Colts 5. hét

2018. 10. 05. 06:19
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
A Patriots egy hektikus csütörtök éjszakai mérkőzésen 38-24-re győzött az Indianapolis Colts ellen.

Hektikus, mert ahogy szokták volt mondani "volt itt minden, mint a vurstliban". A Colts elég tartalékosan tudott kiállni a sok sérültjük miatt és ez a helyzet mérkőzésen csak egyre rosszabb lett.

A Patriotsnál visszatért Julian Edelman és ahogy mindenki számított rá, ő kapta Tom Bradytől az első passzt. Alapvetően jól tért vissza, bár volt egy játék, amikor a baloldalon teljesen üresen volt és csúnyán elejtette a labdát, de ezen kívül hozta a tőle megszokott stabil játékot. Brady, talán egy támadástól eltekintve végig stabilan játszott, amiben kedvenc elkapójának visszatérése is biztosan szerepet játszott. Bár a statisztikák szerint eladta két alkalommal a labdát, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyik sem az ő hibája volt. Először Hogan ügyetlenkedett a labdával, ami aztán egy Colts játékos kezében landolt, majd Gronkowski kapott egy szép labdát az irányítójától, majd jópár lépés megtétele után egyszerűen kiütötték azt a kezéből. Ez utóbbit először Gronk labdavesztésének írtak be, később módosították INT-re.

Bár csak két futót neveztek a mérkőzésre, elmondható, hogy mind a ketten kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Sony Michelnek 2 yard híján meglett megint a 100 és TD-t is sikerült futnia. James White pedig ezúttal a levegőben jeleskedett, 10 labdát kapott el 77 yardért és neki is sikerült egy TD-t elérnie.

Brady statisztikája
: 44 próbálkozásából 34 volt sikeres 314 yardért. Dobott 3 TD-t, futott még egyet és dobott 2 INT-et.

Mivel a mérkőzés előtt 497 TD-vel állt, így meglett az 500.! Amit egyébként nem más kapott el, mint a nemrég a csapathoz került Josh Gordon, mégpedig két védő között. Tisztán látszott, hogy a játék nem így volt megtervezve, Bradyt jól megvédte a fala, volt ideje jelezni Gordonnak, hogy fusson be a sarokba, akit két védő követett, de még így is sikerült neki megszereznie a labdát, esélyt sem adva a védőinek! Aki látta a jelenetet, mindenkinek ugyanaz a játékos jutott az eszébe: Randy Moss. Ő kapta el utoljára így a labdákat. A mérkőzés után Brady el is mondta, hogy az, hogy odadobta neki két ember közé mutatja azt, hogy mennyire bízik benne, pedig még nincs olyan régóta a csapatnál.
Az 500 TD-t Brady 71 játékosnak dobta.

 

A védelem játékára is a hektikus a legjobb jelző. Néhol nagyon szép jelenetekkel (Luck földrevitele/megzavarása, labdaszerzések), néhol pedig csúnyán lemaradtak a másodosztályú elkapók mellett. Ami egyébként mindenképpen Andrew Luck érdeme, nagyon jól játszott az irányító, sokszor lehetetlen helyzetekben is megtalálta elkapóit.

A speciális csapategység játéka továbbra is aggodalomra ad okot. Lesz most 10 nap szünet, ezen mindenképpen dolgoznia kell a csapatnak. Úgy tűnik Brandon Bolden és Marquis Flowers elvesztése ebből a csapategységből jobban megviselte őket, mint előre gondolták volna.

Két sérültről tudni: a nemrég érkezett John Simon (váll) és Malcom Brown (térd). Utóbbi visszatérését "valószínűnek" minősítették, ami mindenképpen jó jelnek tűnik.

Most nagyobb szünet következik. Legközelebb jövő hét vasárnap éjszakai rangadón játszik a csapat a Kansas City Chiefs ellen.

Hozzászólások

2018. 10. 05. 06:29
patriota
Ez gyors volt Danna!
Jó meccs,JE11 visszatért közénk.Gordon TD.INT-ek.Volt itt minden tényleg!Luck szoviccek...stb.
Azért az 500.-nál ha nem ilyen töketlen a két védő akkor kinézett volna egy újabb INT.De a HA nem játszik a sportban sem.Szép napot mindenkinek.
VIDÁMAN LESZÜNK MA ÁLMOSAK!Megyek melóba.
Forever PATS!
2018. 10. 05. 06:57
vicgeordie
Továbbra sem értem, hogy a Gronk-féle labdavesztés miért INT. Majd 3 lépést megtett a labdát birtokolva, mikor elejti. Ez nálam sima fumble... (Jelentősége a fantasyt leszámítva nem sok van, de akkor is)
2018. 10. 05. 08:31
TMR
azért INT, mert szerintem nem tett 2-3 lépést labdát birtokolva. kb mndig mozgott a labda a kezében
2018. 10. 05. 07:09
kitalaltnev
Köszi szépen Pats, köszi szépen Danna!
Van még mit csiszolni a játékon, illetőleg a meccs közbeni koncentráción, de ez a bő félgözzel nyújtott teljesítmény bőven elegendőnek bizonyult a Colt ellen. Tipikus TNF és Pats-es mérkőzés volt, a hibák ellenére is mindvégig kézben tartottnak lehetett érezni. Az 500.-ért pedig külön megérte felkelni, mind Brady-be, mind Gordon-ba jócskán szorult spiritusz, h. ezt így összehozták. Megvolt a szálló labdában a kémia...
2018. 10. 05. 08:48
nszgergo
egyszerűen gyönyörű volt, a falmunka, Brady és Gordon kommunikáció, irányváltás, a dobás, a végén még egy korrekció, amivel mindkét védő elé lépett, szeme végig a labdán, hmmm :) :)
2018. 10. 05. 07:41
anti pass
Jó meccs volt és Danna!?? Az eszem megáll!
2018. 10. 05. 07:56
?? Én mindig optimista voltam és nyugtattam mindenkit.
2018. 10. 05. 08:10
csori71
Imádkozok hogy a Gordon gyerek normális maradjon
2018. 10. 05. 09:18
tottingetosz
Kell a jó Gordon, mint tanyára a villany. Ha észnél lesz, csak jobbá teszik egymást. Egyre többen látjátok benne az új Randy-t. Örülök, hogy az elsők között mondtam ki én is. Örülök, mert nagy lehet a hozzáadott érték. A Colts B csapata előtt (és főleg Luck előtt) pedig le a kalappal.
2018. 10. 05. 08:51
grof
Felkeltem, megnéztem, természetesen örülök a győzelemnek, de szerintem abszolut nem volt meggyőző a teljesítmény. Az első félidő ok,de a 2. félidőben rengeteg hibát csináltunk, amit egy acélosabb csapat simán ki fog használni. Ez a Colts gyenge volt a sérülések miatt(is). Egyedül talán Láki hitte el, hogy nyerhetnek. Úgy tüzelte a többieket,hogy még! Remélem rosszul láttam és rámcáfolnak a fiúk, de a KC ellen ez sovány lesz!
2018. 10. 05. 09:21
vicgeordie
az a mókás, hogy a KC-nek semmivel nem jobb a védelme ennél a ma látott Colts D-nél. A mi védelmünknek kell felszívnia magát és 30 pont alatt tartani Mahomesékat és nem lesz gond
2018. 10. 05. 15:07
Iron_Condor
Na az lesz a nem egyszerű, 30 alatt tartani őket. Nekem is felemás volt a meccs, voltak biztató és aggasztó jelek is. A 500. viszont az priceless volt.:)
2018. 10. 05. 10:04
Touchdown Tom
Nekem is Randy Moss ugrott be az elkapäsnäl, remelem nem kallodik el a sräc!
2018. 10. 05. 10:14
Burkus
Ahogy Gordon kilépett a két védő között és elkapta double coverage-ben a passzt, az mágikus volt. Lehetetlen helyzetet oldott meg. Egyébként is élmény nézni, ahogy a labdáért nyúl, ahogy mondani szokták "vajpuha" kezei vannak. Azért most látszik, mint jelent egy "first class" WR. (Amúgy Dorsettnek is gyönyörű elkapása volt, Hogan szép route-ot futott a hosszú elkapásnál és örültem, hogy az interception után is kapott passzt.) A két RB nagyon nagy terhelést kap, jó lenne legalább egy harmadik RB, legalább hogy a garbage time alatt ne az érdemi futók kopjanak.

A félidőig diadalmenetnek tűnt a meccs, 24:17-nél kezdtem izgulni. Van itt még mit csiszolni.

HT megint nagyon lassú volt, viszont Jonathan Jones jól megoldotta, hogy őt tekintik a legjobb matchupnak a másik oldalról. JC Jackson sérült, hogy nem kap több játéklehetőséget?

Komoly sérülés volt?

Sajnálom Luckot, jobb csapatot érdemelne.
2018. 10. 05. 16:16
Iron_Condor
Na meg ha Gordon is használható és JE is visszajött, akkor melyiket duplázod a háromból? :) Ez a nem mindegy. Gronk is mindjárt többet tudott mutatni ahhoz képest mint a Lions ellen ahol végig dupla őrizet alatt volt.
2018. 10. 05. 10:54
nikos1976
Belichek mindent elmondott a meccsen a sajtótájékoztatón
"Messze volt a tökéletestől, de ahhoz elég volt hogy megnyerjük a meccset!"
Az látszik a csapaton, hogy amikor már szinte zsebben a meccs nehezen tartja fenn a koncentrációját, a védelem elkezd puhulni és hülye hibákat csinálni, és a legrosszabb az egészben hogy ilyenkor jönnek a sérülések is.
A jó hír viszont hogy látszik a fejlődés. Ha nem Gordon van ott annál a dobásnál akkor az is INT lett volna. Elég sokat dob Brady mostanában, remélem a rájátszásra kihajigálja az összeset magából....
2018. 10. 05. 11:01
Burkus
Így van, a fejlődés egyértelmű és konzisztens a két héttel ezelőtti állapothoz képest. Amikor a csapat szeptember-októberben nagyon megy, akkor szokott kipukkadni december végére meg a rájátszásra.

Ez a két INT nem Brady hibája volt, ellentétben a korábbiakkal.
2018. 10. 05. 11:37
anti pass
Azt hiszem túltoljuk ezt a Colts cserecsapatot. Mintha Mi a hiányzók nélküli teljes csapattal álltunk volna ki. Ne feledjük, hogy Gordon is egy szükségigazolásnak tűnt először és most sem teljes értékű, hiszen még csak három hete van ott. És a sérült listánk is elég tartalmas.
2018. 10. 05. 12:07
kolok
Azert ha a 11 kezdobol off oldalon 7 hianyzik,aztan a meccsen megserul Autry es Geathers,meg Walker,ami 3 alapember a defbol es a top 3 cb eleve hianyzott,akkor nem hiszem hogy tultoljuk. A mi serultlistank sehol nincs ehhez kepest.
2018. 10. 05. 14:24
wolandrules
Jó volt ez, a hibák ilyenkor jöjjenek, a védelem gyakorolta a passz elleni védekezést, magabiztosan nyertünk.
Jövő héten kifújjuk Mahomes orrát, az sem hátrány, hogy vasárnap a Jags védelem aprítja majd.
2018. 10. 05. 14:31
paszta75
Remélem egymásba törik a bicskájukat:D
2018. 10. 05. 15:10
Iron_Condor
Én is abban bízom, hogy a jaguárok kicsit előcincálják nekünk őket.:)
2018. 10. 05. 14:45
Pat Patriot
Nagyon érdekes meccs volt. A vége sima lett, és a meccs már tkp. korábban eldőlt, de olyan hibák jöttek elő, amelyek eléggé ritkák. Ezek nagy része koncentrációs hiba volt. Hogan szerintem az életével (de legalábbis Pats-tagságával) játszik, Gronkowskival kapcsolatban meg olyan érzésem van, mintha óvatosabb lenne, mintha tartana attól, hogy megsérül. Valahogy nem az a "falon is keresztülmegyek" fickónak tűnik. De ami nekem a legmegdöbbentőbb volt, az DMC botrányos játéka. Szinte bármi, amit felé dobtak, az elkapás lett. Ugyan volt egy nagyon szép védőjátéka, de egyelőre szerintem pocsék teljesítményt nyújt az idényben. A védelem vezérének kellene lennie, ehelyett az egyik leggyengébbje.
Brady INT-jei... Eddig Brady volt homály, az elkapók nem annyira tehettek a labdaeladásokról. Tegnap az elkapók voltak bénák, Brady viszont jól szerepelt. Gordonnak örülök, még néhány meccs, és még jobban bízni fog benne Brady.
2018. 10. 05. 23:18
csgabor
Gronkot azért látod olyannak amilyen, mert hetek óta bokasérüléssel játszik. Én speciel kizártnak tartom, hogy szezon közben ez rendbe jöjjön neki. Hol jobb, hol rosszabb lesz terheléstől függően. A Bye week segíthet picit, de 2 hét alatt még az NFL-ben sem fog neki rendbe jönni, főleg hogy nem 2 hétig pihenteti, csak nem meccsterhelésnek lesz kitéve. Viszont eddzeni fog, 1-1 kihagyott regeneráció miatti eddzéssel sztem. Leginkább az irányváltásain látszik ez meg, hiszen ott kapja a boka a legnagyobb terhelést. Ettől függetlenül bízom benne, h végig bírja szenvedni vhogy a szezont. (Én mondjuk erre a meccsre pihentettem volna és Hollistert vontam volna jobban be addig.) Go Pats!
2018. 10. 05. 15:43
palesz42
TB annyira jól szerepelt, hogy úgy lett 77,3%-os a passzpontossága, hogy volt 2 INt (ami nem az ő hibája colt), és voltak droppok. Ez bőven 80% fölötti teljesítmény, az meg betyáros...
2018. 10. 05. 16:00
NB2
Látszik, hogy nyertünk, 10 óra alatt 23 hozzászólás az smafu :)
2018. 10. 05. 16:06
Kornél13
Sziasztok!
Nekem csak egy kérdésem lenne! 71 különböző embernek dobott TD Brady! Én nem számoltam utána, de az NFL kitett egy képet!
https://www.facebook.com/NFL/photos/a.131239636262/10156742704936263/?type=3
Nate Solder nem találom rajta annak ellenére hogy kapott el td passzt:
https://youtu.be/yZMXCj33zkY
2018. 10. 05. 16:09
palesz42
Szerintem ez csak az alapszerzonra vonatkozik, a PO-ra nem. Vagy nem?
2018. 10. 05. 16:35
Kornél13
Igazad van! Előbb írtam minthogy utánanéztem! Tényleg alapszakasz az 500, és akkor így az elkapod is 71
Bocsi :)
2018. 10. 06. 19:30
gronk8787
2018. 10. 05. 16:11
Kornél13
Ezt nem írták! De az 500 td is alapszakasz+po
2018. 10. 05. 16:40
paszta75
az 500 TD az alapszakasz
PO-val együtt valami 578-nál jár.
2018. 10. 05. 17:04
orrrion
Peytonnak 539 TD-je van az alapszakaszban, 40 a rájátszásban,Tomnak 500 az alapszakaszban, 71 a rájátszásban.
2018. 10. 05. 18:41
fandorin
Kíváncsi vagyok életben leszünk-e még akkor, amikor valaki megdönti a rájátszás rekordjait. Gyakorlatilag megközelíteni is lehetetlen.
2018. 10. 05. 19:41
hopi46
Amennyiben csak a W a fontos, akkor nincsen semmi látnivaló. Egyébként meg:
-legyőztük a kíválóan játszó Luck vezette Colts C-t. (Na jó, Ebron nem C, meg is szívatta a defense-ünket jó párszor). Persze csak azt a csapatot lehet legyőzni, amelyik kiáll ellenünk...
- már csak 1 futónk van (White 2 car, 0 yard), igaz Ő kiválóan játszott.
- a legjobb elkapónk a másik futónk volt. Jól összezavartuk Őket...
-kb. 40 percig egészen jól tudunk játszani, a maradék 20 percben meg katasztrofálisan, kérdés: mit tud az ellenfél abban a 20 percben...
- ST? Hát mindig játszott benne valaki, sőt erősítéseket is kaptak, Develin több snap-et kapott itt, mint az offense-ben, Hollister-t is ide száműztük (itt 19 snap, off.-ben 4), nem igazán komoly eredménnyel...
- Patterson csinált egy TD-t, aztán nem is volt rá szükség a továbbiakban (8 snap), ez a WR bőségünk zavara...
- a védelem? Hát a passzjátékok után igen sokszor csak "szaglásztunk", de ezt fogjuk a csütörtökre...
- JoJo-t egyre jobban kedvelem...
- a Gordon/TB TD játék szerintem le volt zsírozva a Colts-al... :)
10 nap múlva jön egy kontender csapat...60 perc játék kell.
2018. 10. 05. 21:06
Alpok
A passz elleni védekezésünk gyengélkedett.A félidő után a kellő koncentráció hiányzott,de igy is vertük a Colts II -öt.Persze a szép és eredményes játékaink domináltak.A második játékrész hibáit elemezni kell mert egy erősebb csapat azonnal bünteti az ilyeneket! Összességében örűlök a győzelemnek ! Hajrá Hazafiak !
2018. 10. 05. 21:39
hopi46
Reiss (ESPN) most csinált UP&DOWN-t:
UP: White, JMC, Michel, Gordon
DOWN: Hogan és DMC
2018. 10. 06. 00:02
Increay
Igen, láttam:) direkt szívat minket:D bár részletesen most sem fejti ki... De mimdegy:) megírtam a sajátot, reggel már kinn lesz a cikk, aztán lehet vitatkozni rajta:)
2018. 10. 05. 23:27
FunHun
Pár tanulság:
- Hightower olyan gyors mint egy terhes anyatetű.
- DMC vs tightend az olyan mint nyitott szájjal rohangálni a f.szerdőben
- az INT-et nem dobják hanem beírják
- szotyizás és a Pats meccsnézés nem kompatibilisak
- Colts meccsen mindig van valami baj a labdákkal (vagy laposak, vagy csúszósak, ...)
- a Pats sportszerű csapat és nem kettőzi vagy ütközi az ellenfél egyetlen elkapni tudó játékosát
2018. 10. 06. 05:26
tottingetosz
HT tényleg belassult nagyon. Pont, mint egy Magastorony. Ezt lehet fejleszteni idővel, de a rehabon nagyon túltolta a konditermet.
Engem meglep DMC gyengélkedése. Még Chung is biztatóbb TE-k ellen. DMC CB-ként kezdte, igazán elővehetné a tudását az erősebb célpontok ellen.
Az INT-ekkel teljesen egyetértek. Bár Bradynek van pár vakmerőbb dobása mostanság a szokottnál, de ezek pont nem ebből jöttek. Jól írtad, Neki adták meg. Hogané még csak-csak, de Gronknál inkább kiharcolt fumble volt, bár ha úgy nézzük, annyira nem fejezte be az elkapást, nem szorított rá a labdára, hogy ne tudják kiütni a kezéből.
Nálam is a popcorn megy inkább... :)
Ne is mondj ilyet a labdáról. Még viccből se! Mondjuk Ebron kesztyűjét megnézetném a hatósággal.
Na, az utolsó mondatod meg aztán végképp jogos. Ha picit alkalmazkodunk, talán kevesebbet láttunk volna Ebronból. Lehet, hogy erre nincs betanult sémánk?
2018. 10. 06. 07:42
dravait
Az első félidő lehetett volna egy oktatóvideó része is. Minden sikerült. Tökéletes drive, eredményes (majdnem tökéletes) befejezés. A védelem is oktatott. Modhattuk, hogy Jules visszatért, kinyílt a pálya, TB válogathatott a célpontokban. A futójátékot a fal képes volt támogatni, Michel egyre jobb.

Aztán visszajöttek szünetről és közben mindezt elfelejtették. El nem tudom képzelni, hogy BB mit mondhatott nekik, de egyszercsak TB nem tudott szabadulni a labdától - gyakorlatilag többször nem volt célpontja. Persze a fala baromira jól megvédte, csakhát azzal nehéz előre haladni. A védelmünk meg elkezdte a hosszú passzokat nyeldesni sorra, Ebron gyakorlatilag magányosan futkározott, amerre akart, képesek voltunk egy 20 centivel alacsonyabb védőt rátenni, miközben Gilmore ki tudja hol volt. Ennek mi értelme volt vajon?

HT-nek volt az első félidőben két-három komolyabb szerelése, de úgy, hogy gyakorlatilag nem kellett érte futni, csak figyelni és a középső játékot megállítani - vagyis nem a feje romlott el, hanem a lábai.

És ami a legfájóbb, hogy a Colts TD-k olyan simák voltak, hogy csak na. TE elfut oldalra tök üresen, Luck meg odadobja. Oszt kész.

Összességében nagyon jó volt nézni a meccset, nagy öröm, hogy a korábbi két abszolút alárendeltként kapott vereség után domináns játékkal tudtunk előállni, de még van néhány furcsa eleme a játékunknak, amiket infarktus nélkül kell tudnunk kezelni, mert még csiszolódás alatt van. Várom a coach team mit fog kitalálni a KC ellen, mert azért ők egy magasabb kategória, mint a Colts vagy a Dolphins. GOOOO PATS!!!
2018. 10. 06. 11:56
athlai
Egyébként az is érdekes a támadók kapcsán, hogy úgy tettek fel 38 pontot a táblára, hogy kétszer is labdavesztéssel zárult a drive. Szerintem most abszolút meggyőzőek voltak, ha Edelman jelenléte ezt jelenti, akkor előre felé nincs miért aggódni. A Defense pedig fejlődő képes, jó lesz ez...
Hozzászólás a(z) Első benyomás Colts 5. hét bejegyzéshez