Menetrend

Első benyomás: Lions - 3. hét

2018. 09. 24. 05:45
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
A Tanítvány legyőzte a Mestert. A Lions 26-10-re nyert a Patriots ellen. Ezzel a vereséggel nagy eséllyel megmentettük Matt Patricia állását. Ez az egyetlen pozitívum, ami elmondható a mérkőzésről.

A mérkőzést nézve azt érezte az ember, mintha azt gondoltuk volna, hogy elég lesz a mezt kiküldeni a pályára és úgy is simán nyerünk. Nyilván nem volt elég. A Lions büszkeségből játszott, 0-2-vel kezdték a szezont, két kiábrándító vereség után otthon fogadták a teljesen enervált csapatot. Mind a védelem, mind a támadók mélyen tudásuk alatt játszotttak, talán a speciális csapategység volt aki néha-néha hozta az elvártat. Néha-néha.

Brady látványosan hiányolja Edelmant, már csak azért is, mert a védelem így könnyen duplázhatja Gronkot, de néha hárman is álltak rajta, és még így is maradt emberük Hoganre, Dorsettre, vagy éppen Pattersonra. És még Bradyt is zavarták. Sokszor úgy érezte az ember, mintha a Patriots 11, addig a Lions minimum 22 emberrel játszana. Mindenhol ott voltak a védők és a támadók is valahogy mindig üresre játszották magukat, vagy éppen a futók haladhattak érintés nélkül.

A támadók közül Hogan egyelőre nagy csalódás. Látszik, hogy az ő játéka mellé kell egy Edelman, vagy egy Amendola, akivel megoszthatják a védelem figyelmét. Úgy tűnik, Dorsett erre nem alkalmas. Azonban már csak 1 mérkőzés és Edelman visszatérhet. Reméljük Josh Gordon sérülése rendbe jön a héten és a Dolphins ellen már játszhat. Nagyon kellene valaki, aki megnyújtja a pályát.

A védők sem lehetnek büszkék magukra. Malcom Brown és Danny Shelton képtelen bármilyen nemű futást megállítani, a pass rush sem működik, a secondary pedig így aztán esélytelen. Flowers és Chung kiesése borzasztóan meglátszott a csapaton. Hightower sebességével muszáj lesz valamit kezdeni, mert látványosan nagyon lassú.

Komoly feladatok várnak a csapatra az egyértelmű, de ez még csak a szezon 3. mérkőzése volt. 2014-ben borzasztóan kikaptunk a Chiefstől a 4. héten, aztán meg sem álltunk a Super Bowl győzelemig. Nem mondható, hogy nem aggasztó, amit látunk, de a csapatban bőven benne van a fejlődési potenciál. Hamarosan visszatérhet Julian Edelman, akiről tudjuk mennyire fontos láncszeme a játéknak, reméljük Josh Gordon is meggyógyul. A védelemnél pedig Flowers és Chung visszatérésében lehet reménykedni, illetve abban, hogy az új játékosoknak Bill Belichick hamarosan megtalálja a helyét, megszokják egymást és fogják érezni, hogy kinek, mikor és merre kell mozogni ahhoz, hogy megállítsák az ellenfél támadóit.

Illetve az edzőknek is össze kell kapniuk magukat, hiszen jól látható, hogy amit kitaláltak, az jelenleg nem működik.

Akik pedig Amendola és Lewis elengedését vetik a vezetőség szemére, jelenleg 3.5 millió dolláros helye van a csapatnak a fizetési sapka alatt. Danny Amendola 2 év 12 millió, Dion Lewis pedig 4 év 20 millió dollárért írt alá a jelenlegi csapatához. Látható, hogy pénzügyileg megoldhatatlan lett volna a dolog.

Hozzászólások

2018. 09. 24. 05:51
topin
2018. 09. 24. 06:09
ua
Egyetértek..nagyrészt: a KC elleni történetet én már elengedném, attól, hogy mantrázuk, nem fog újra megismétlődni.
2018. 09. 24. 06:20
FunHun
"Ez az egyetlen pozitívum, ami elmondható a mérkőzésről."

Nemcsak :) hiszen... még összehoztunk jó hosszú idő után egy 100 yardos futóteljesítményt is a Lionsban :)
2018. 09. 24. 06:23
DefenseFan
Azzal legyünk tisztába Brady uccsó éve lesz ez...Fusztrált kedvetlen. Grat az edzői stábnak hogy a GOAT irányítonkat cserbenhagyta az edzői stáb. Jelen állás szerint mi vagyunk a boxzsákja a csoportunknak, bárki jön akkor zacsi. Csalódott vagyok de nagyon. Ez nem a szeptemberi próbálkozás aztán vagy bejön vagy nem. Teljesen homály a D, az O de még a kiba..ott ST is. Ha delfinek elvernek minket aminek nagy az esélye akkor rájátszás mint álom lesz nekünk
2018. 09. 24. 06:34
szerintem aludj, vagy igyál rá egyet, amelyik jobban bejön. biztos vagyok benne h utána másképp fogod látni a dolgokat.
2018. 09. 24. 08:23
Zarathorn
DefenseFan Dannanak totál igaza van.
Én ugyanezt eljátszottam 2014-ben az ominózus MNF Chiefs meccs után...
Akkor megtanultam, hogy nem szabad 4 meccs után temetni a csapatot.
Jussunk be a PO-ba tökmindegy hanyadik helyen és ott újrakezdődik minden...

Most Mahomes és Chiefs offense szinte megállíthatatlan... de hányszor láttuk már, hogy nulla PO tapasztalattal tele lett a gatya...

Edelman jöjjön vissza, Gordon ne szívjon max kólázzon és Michelt használjuk arra amire idehoztuk és Blountoljunk vele. A védelmet meg páros lábbal fenéken billenteni, hogy észhez térjenek.

Na amíg decemberben nem állunk mínuszba addig kéretik senkinek sem parázni!

DO YOUR JOB!
2018. 09. 24. 08:24
Zarathorn
Blountolás elől kimaradt egy "ne" szócska
2018. 09. 24. 13:44
Fellenger
Mindamellett, hogy Dannának is igaza van, mert láttunk már ilyen fost, de DefenseFannak adok igazat, mert azért azt szerintem mindenki tudja, hogy ezután a meccs után már egyikünk sem lesz olyan Pats-drukker, mint előtte volt.
Szerintem mindegyikünknél alap volt, hogy a csapat veszíthet ugyan, de a playoff az alap. Most visszaestünk oda, hogy ezt már nem lehet előre kijelenteni, visszaestünk a többi csapat szintjére. Eddig a playoff kötelező volt, másoknak meg eredmény. Most már nekünk sem lesz kötelező.
Elvesztettük a szüzességünket.
Ezt nem egy fosch meccs mondatja, hanem már a 3. fosch meccs,mert mind a 3 az volt. Gyenge D-t láttam már, de annyira kitartottak, hogy az O behúzza a meccset. Most is tartottak egy darabig, aztán feladták.
Én még nem láttam egy olyan meccset sem, ahol az O egyetlen hosszú drive-ot sem vezet. Az egyetlen TD egy rövid drive volt IC után.
Persze nincs veszve semmi, de ha a Miami is bealáz (jó eséllyel) akkor bye-bye playoff.
Ja és DefenseFan és Pats-drukker? Ezt nehéz lehet összeegyeztetni.
Kellene most egy bye week
2018. 09. 25. 19:03
piszu46
Fellengernek csak annyit írnék, hogy ha 1:15 lenne az alapszakasz végén, én akkor is ugyanolyan Pats-drukker maradnék, mint voltam eddig :)
2018. 09. 25. 19:00
piszu46
Én is azt éreztem Bradyn, hogy iszonyú kedvetlenül, enerváltan játszott. Valahol érthető is, hiszen egyszerűen nincs elkapója, akárhova dobott, képtelenek voltak megfogni. Gronk 2,vagy akár 3 őrzője mellett esélytelen, viszont ha lenne mellette más is, akkor azt is ki lehetne használni, hogy ketten rámozdulnak...
A defense-ről inkább nem mondok semmit, mert jót végképp nem lehet...
2018. 09. 24. 06:24
FunHun
Támadásban szerintem az is óriási probléma, hogy 4 emberes passrushnál ritkán küldtek ránk többet (ezt mondjuk cak megérzésre mondom, érdekes lenne eyg statisztika erre...) és így 7 védő marad az amúgy sem túl erős WR-RB-TE csapatra. Így mindig van két védő Gronkra és még egy safety is marad szabadon, aki besegíthet akárhova.
2018. 09. 24. 06:25
https://pbs.twimg.com/media/Dn1QTM3XUAAuwvj.jpg

Ha valaki azt hinné, h ritkaság amit most látunk.
2018. 09. 24. 08:32
vicgeordie
Én megmondom őszintén jókat mosolygok a menetrend szerint érkező károgókon. Elég 1-2 vereség és egyből jönnek az "így rájátszás sem lesz"/"ilyen rosszak soha nem voltunk"/"Brady már öreg és motiválatlan"-kezdetű sirámok. Nem mondom hogy nincsenek gondok és van hova javulni, de a jóhoz túlságosan is hozzászokott, világvégét instant vizionáló Pats-szurkernél kevés mókásabb dolog létezik :)
2018. 09. 24. 10:41
mhatrix
igen ám,de nem 0-val kezdtük a szezont,a képen csak akkor volt SB win ha 0-val indult a szezon...szval ez sokat nem ér
2018. 09. 24. 18:58
ua
És volt már olyan, hogy 1-3-al álltunk, míg a csoportban valamelyik csapat 4-0-al vezette a csoportot??
2018. 09. 24. 20:29
mhatrix
mittudom én....kit érdekelnek ezek a számok bazki...jézusom
2018. 09. 24. 06:26
Pat Patriot
A védelemben nagyobb bajok vannak. Gronkot duplázzák, Brady meg WR-célpontok nélkül maradt. A D-ben a három legnagyobb fizetésű játékos (Gilmore, DMC, Hightower) is legfeljebb egy közepes szintet hoz, Hightower még ezt sem, olyan, mint egy lassított felvétel. A védelem lassúnak és fizikálisan is gyengének tűnik. Én csak annyira vagyok mérges, amennyire a meccs után BB. Ez, amit ma letett a csapat az asztalra, egy nagy rakás szar volt. Volt, hogy elkapták a Patriotsot, de olyanra nem emlékszem, hogy egymás után két meccsen is azt érezzem, nem készült fel megfelelően a csapat. A vereség benne van a pakliban, de az, hogy a küzdeni akarásnak sokszor nyomát sem látni, megengedhetetlen. Ez elszomorító.
Danna, egy esetleges Miami elleni vereség után remélem, nem fogod megint leírni, hogy ez még csak a negyedik meccs volt, és 2014-ben a Chiefs elleni vereség után mi történt...
2018. 09. 24. 06:34
topin
5. héttől jobbak leszünk..Halakat meg kifilézzük :)
2018. 09. 24. 06:38
miért ne tenném?! Jelenleg a Miami az esélyesebb.. SOKKAL jobb a formában vannak most, mint mi. De az SB nem most dől el. Az lesz az első csoportmeccsünk, akkor sem történik semmi, ha kikapunk. Ahogy ebben a fordulóban kiderül, cifra körbeverések lehetnek még itt.

semmi nem fog jövő héten sem eldőlni. Hányszor volt az, h egy csapat veretlenül, brutálisan kezdte a szezont, aztán be se jutott a rájátszásba?! Vagy éppen ott voltunk mi a 16-0-s alapszakasszal, aztán legyőzött az SB-n az a Giants, aki éppen csak bejutott a rájátszásba. És nem ők voltak az egyetlenek, akik éppen h bejutva (6. helyen) aztán megállítottak minket, akik száguldoztunk. Nem most dőlnek el a dolgok...
2018. 09. 24. 12:57
torokszabolcs
Én ugyan szakíró nem vagyok és csak nézem ezt a játékot, de azért hadd legyen egy észrevételem, egy kérdéssel kezdve.
Az itt károgók nézik más csapat meccseit? Én szoktam. Az észrevételem: a Pats eddig kitűnt a többiek közül, most nem. Azért nem, mert pont olyan hullámzó a teljesítménye, mint a többieknek.
Az első 3 forduló alapján kb. 10 csapat tök homály, 3 kiváló, a többiek egyik meccsen zseniálisak, a követezőn atomra hullanak szét, lásd Vikings, Jets, stb. Most a New England is ebbe a kategőriába tartozik.
Simán benne van a liga általános sémájában, hogy a Dolphins nullára kap ki Foxborougban.
Ki hitte volna, hogy a Jags 2 nyamvadt FG tud majd felmutatni?
Szóval on to Miami!
2018. 09. 24. 19:09
ua
2018. 09. 24. 06:32
Dega
He-he..Brady utolsó éve..ez de jó!!,
2018. 09. 24. 06:34
topin
Van aki tisztában van vele:)
2018. 09. 24. 10:20
narbony78
Biztos levelezik Bradyvel!
2018. 09. 24. 11:36
Dega
2018. 09. 24. 06:40
Gronk: "We can’t put our heads down. We’ve got to keep them up. We’ve got to keep on fighting. There’s another week next week… It’s a long season. I know we’re 1-2 right now, but got to keep on fighting.”
2018. 09. 24. 06:40
patriotman
Az offense valószínűleg feljavul Gordonnal és Edelmannal, onnantól hogy nem a védelemnek kell egész meccsen fentlenni nekik is könnyebb lesz.
2018. 09. 24. 09:45
bence020
Nekem az az érzésem hogy nagyjából a tavalyi évet fogjuk lemásolni
Ha fel is javul az O attól a D még elég kaki marad és sajnos ugye anélkül elég nehéz
2018. 09. 24. 06:43
Monarch
Miami ellen a formába lendülésért játszunk, ha nem hozzuk le azt a mérkőzést, akkor kezd érdekessé válni a csoport.
2018. 09. 24. 06:52
kitalaltnev
Teljesen egyetértek Danna-val. Elszomorító, h. a csapatban mennyire nem volt potenciál ma, néhány kulcsember hiànyát, illetve fogalmatlan játékát nem bírja el. Ez sajnos sztem nem volt váratlan, viszont az O nulla teljesítménye meglepően botrányosra sikerült, a D-ről nem is beszélve. Van most gond. Rég éreztem már ezt, h. ennél a teljesítménynél már csak felfelé vezet(het) az út.
2018. 09. 24. 07:05
I dont trust in Bill
Igen az SB nem szeptemberben dől el. Viszont egy esetleges 1-3 ezzel a mutatott jatekkal nagyjabol boritekolhato, hogy nem mi leszunk akiknek el kell hogy doljon az SB. Nem az 1-2 aggaszt. Hanem az hogy 3 meccs szar jatekkal. Az elso is csak azert volt turheto mert mint latjuk azota a texanst mindenki bearazza.
Az amendola dologrol csak annyit hogy igen a miami megfizette teny, de szerintem ha mi nem is annyit de egy idei evre kapott volna 4,5-5M korul valoszinuleg tartom, hogy maradt volna. (Hisz bizonyitotta mar parszor).
Es van egy C. Patersonunk 3,25M-ert az idei evre aki hasznalhatatlan egy ket visszahordas es egy ket futast leszamitva. Ezt se felejtsuk mar el.
Plusz Dwayne Allen is elvisz iden 3,88M-t. Aki lehet, hogy hasznos blokkolasnal, de egy blokkolo TE ennyiert mondhatni sok. Mert elkapni azt meg nem tud. Volt ra egy egesz evunk csodalni.
Szoval az hogy Amendolat nem tudtuk volna megtartani kicsit eros kijelentes.
Pedig nagyon kellene ide.
2018. 09. 24. 19:12
ua
2018. 09. 24. 07:09
grof
Nagyon szomorú volt megnezni ezt a meccset és végigszenvedni. Csodálom Danna optimizmusát, de csíráját sem látom,hogy ez javulhat. Tavaly v. előző évben is szaladgált a védelem minden felé,sokszor azt sem tudták hol vannak,de az O felrakta a pontokat. És most? Se akarat,se küzdőszellem se normális playhívások! A jags ellen még bevettem,hogy talán nekik sokkal fontosabb volt és életük meccsét akarták játszani. A tegnapi 6-9 megerősített ebben. Erre mi? Szörnyű volt és kilátástalan!!!
2018. 09. 24. 07:12
BaP
Remek cikk, Danna, köszi

Szerintem az elmúlt 10 év legnagyobb gödréből kell kimásszunk. Én abban, amiben sokan (Edelman visszatérése) nem látom a fejlődés lehetőségét.
JE11 minden volt az előszezonban, csak hatékony nem, 30 felett, súlyos sérülésből kijőve nem várható szerintem, hogy majd ő lesz a playmaker
Én sürgősen megnézném, hogy a rendszert jól ismerő Britt és Matthews közül ki hogy áll, vagy pedig fel kellene hozni valakit a ps-ből, de JE nem tűnik megváltónak.
Brady a SB óta nagyon alulmotivált, ezt is ki kell mondani. Jó eséllyel nincs még minden tüske kihúzba.
Nagyon nem tetszik a viselkedése, testbeszéde. Ennyire sem a fal, sem az elkapók nem gyengék.
Ami brutál gyenge, az a futójáték. Látva az eddigiet , erőfutó nélkül, egy tulgondolt drafttal ( mert nem csak a futók nem tudják, a fal se adja a helyet) nehéz lesz kontrolálni a meccseket..... ide vagy FA vagy valaki a PS-ről kell, mert Michel eddig hatalmas lufi

Szerintem összességében a gameplan, néhány játékos előre, néhány hátra mozgatása mellett az offense-be lehet, hogy komoly trade kell

A D# nagyon kilátástalan. Lehet, jobb lett volna elverni a Lions-t, aztán visszahozni Mattyp-t :D
HT csak viszi a nagy lóvét, a visszatérése előtt szerintem jól benézték az állapotát, kűlönben jött volna normális pick a posztra. A front 7 allesz cuzámmen rémálom amúgy.
Hogy a visszatérők segítenek-e ezen, azt nezéz lenne jelenleg belelátni.
Hátúl meg nem kéne ennyire gyengének lenni, ott nem értem mi van, remélem DMC-ék mielőbb összekapják.

A legnagyobb szívfájdalom, amit Danna is ír: motiválaltlan, lelketlen játék a Pats-tól. Immáron 2. alkaimmal, a Jags elleni első 30 perc után.....
Mintha BB-nek nem lenne kézben a csapat. Csak remélni tudom, hogy tévedek, és nem a SB tüske gyakorol ilyen hatást.

Szerintem a szezon meccse jön! Mini SB a számunkra.
Ez a csapat nem olyan, mint az előző években, ez 1-3-ról nehezen állna fel, emellett a Phinst se lehet elengedni ott az élen.

Hosszú még a szezon, lehet nyomni a szlogeneket, hogy “ Billben bízunk, do your job, a foci hálaadáskor kezdődik”, de itt már komoly változás kell, azt hiszem

#Letsgoooo#PatsForewer
2018. 09. 24. 07:45
hulith
Egy középcsapat lettünk aki jelenleg senki ellen nem favorit.
Brady és BB miatt van még remény de Brady-n én is a frusztráltságot látom nem a tüzet.
2018. 09. 24. 08:20
roik092
Szerencse, hogy nem láttam a mecsset, bár a 3. downos védekezés statja eleve mindent elárul.
Michel eddig nálam nem ért első kört, semmi olyat nem láttam tőle, ilyen játékost hátrébb is találtunk volna, remélem, hogy megcsillogtatja majd ami benne van.
A következő meccs vízválasztó lehet, hogy visszaszrezzük a megtépázott hírünket. Én azért nem látom amnyira sötéten a helyzetet mint itt páran. Sajnos kijön, hogy 2-3 éve semmi értelmes játékos nem jön, jött a draftról Flowers kivételével. Vagy lesérülnek. A jók pedig elmennek nagy pénzért, kiváncsi vagyok, hogy Brady és Bill hogy oldják meg a helyzetet.
2018. 09. 24. 08:36
vicgeordie
A támadófal sajnos futáshoz nem blokkol jól. Ráadásul JMD folyamatosan ezeket a belső futásokat erőlteti, aminek így semmi értelme. Amíg ez nem változik, ne is várjunk Micheltől semmit...
2018. 09. 24. 08:42
roik092
White 4 futásból hozott 37 yardot, Michel 14-ből 50-et. Nem állítom, hogy hibátlan a fal, de egyelőre nem látom Micheltől azt az extrát, hogy miért vettük ki az első körben.
2018. 09. 24. 08:54
cspeti98
Pont az a baj, hogy Michel nem belül fut, hanem stretch futásokat hívunk rá, amire valamiért alkalmatlan az OL. Értem én, hogy a Georgia-n ezekből marha sok yardot hozott, de ott nem ért oda 3 védő -5 yardon. Amikor a C és a G között futunk, az sokkal hatékonyabb.
2018. 09. 24. 08:43
patriota
Hát olyan csapattól aki rendszeresen hátul húz,mert mindig január február az utunk vége,nem is kell draft csodákat várni.Nálunk nem szokás elől húzni ahol a nagyon jók vannak.Maradjon is igy.
2018. 09. 24. 08:46
roik092
Draft csodákat nem is vártam, tisztában vagyok vele, hogy nem szoktunk elől húzni, de azért Collinst, HT, Chandler Jonest csak kihúztuk 1 vagy 2 év alatt, már nem emlékszem Az utóbbi 3 évben tudsz értelmeseket mondani? UDFA játékosok voltak, akik valamennyire beváltak.Nem várok csodákat, csak időnként egy stabilan beépíthető játékost, sajnos a sérülések is erősen tizedelték a draftosaink.
2018. 09. 24. 08:48
roik092
illetve nem udfa, hanem draftolatlanok természetesen, csak félszemmel vagyok itt
2018. 09. 24. 09:18
I dont trust in Bill
A steelers is hatul huzott az utobbi par evben. Megis van ott egy TJ 1/30, Shaziert is behuztak 1/15 (igaz ez nem hatso pick de Michel sem az volt iden nalunk), Jujut 2/62, Jesse James 5.kor, Bell 2/48.
Szoval vannak azert akiknek megy ez. Nyilvan nem osszehasonlitasi alap de azert lassuk mar be hogy nem lehet ezt annyival elintezni hogy hatul huzunk mindig.
2018. 09. 24. 09:25
cspeti98
És jutott rájuk legalább ugyanennyi bust is. Az egész ligában senki nem tud draftolmi, mert az egész egy lutri, a játékosok beválási aránya még a top10-ben se éri el az 50%-ot.
2018. 09. 24. 09:30
I dont trust in Bill
Csakhogy nagyon mas amikor 3-4 bustra jut 1 elit vagy elot kozeli jatekos a posztjan es az hogy 6-7 bustra jut 1 elmegy kategoria.
2018. 09. 24. 09:34
cspeti98
https://www.pro-football-reference.com/teams/pit/draft.htm

Valóban más, de a Steelers elmúlt draftjai (hogy a példánál maradjak) semmivel nem jobbak, mint a mieink.i
2018. 09. 24. 09:46
I dont trust in Bill
https://www.pro-football-reference.com/teams/nwe/draft.htm

Valoban? Én másképp látom. Dehát kinek mi. Ez ugyis csak egy torz kép a fejemben mint ahogy a kollega ramutatott
2018. 09. 24. 10:17
cspeti98
Nagyjából ugyanannyi “blue chip” játékost húztak, mint mi és nagyjából ugyanannyi kezdőt, cserébe nekik is jutnak olyan játékosok, mint mondjuk Jarvis Jones vagy Sequez Golson, akik akkora bustok, mint ide Lacháza, de Dupree és Artie Burns se az a szint, amit egy első köröstől elvár az ember.
2018. 09. 24. 09:34
topin
Ezeket a neveket bedobva egy sima survival bias jelenséget kapunk..de ez nem szokta érdekelni azokat, akik ezt használják érvrendszerként.
2018. 09. 24. 08:25
LasVegas
Nyugodtan nevessetek ki, de már leírtam akkor is, és most is úgy érzem, ott és akkor ment el valami BB és a Csapat között, amikor nem játszatta Butlert a Super Bowlon. Nagyon remélem, hogy tévedek, és jövő héten meggyőző játékkal cáfolják meg az elméletem. Az első meccset behúztuk ugyan, de ott is ugyanezt a szenvetlen játékot mutattuk. Nem az eredmények miatt aggódok, hanem a mutatott játék képe és a játékosok hozzáállása miatt. Félek, hogy tavaly az öreg túltolta a "Patriot Way"-t, és ennek idén fizetjük meg az árát.
2018. 09. 24. 08:42
Montesclan-pats
Nagyon esélyes, hogy igazad van. Minden egész eltörött...
Ez a csapat évek óta csak a folyamatosan ellenfélhez igazított játékstílus, gameplan és Brady ill Gronk miatt van PO-ban és bőven túlteljesíti a játéktudás, tehetség alapján az elvárásokat. Most legalább 6 csapat van, amely nagyon magas szinten óriási tehetségekkel, majdnem űrfocit játszik. Nekünk szükségünk lenne a roster letakarítására, és hihetetlen, hogy nálunk nincs pénz, amikor a 2 fő emberünk kevesebbet keres, mint másutt tehetné.
2018. 09. 24. 08:54
Touchdown Tom
Ezt en sem ertem, h h lehet, h nincs penz, mikor 4 klasszis jatekosunk van csak, Brady, Gronk, Gilmore es Flowers. Hova a bänatba megy el a penz? A Butler dologban igazatok lehet, valszed akkor vesztette el az öltözöt, jelzesertekü volt, h Brady nem vette reszt a teljes felkeszülesen, ilyen koräbban sose volt. Butlert mindenkeppen meg kellett volna tartani es a drafton csak a vedelembe huzni. Lätjuk, h a 2. körben is voltak klasszis LB-k, huzni kellett volna.
2018. 09. 24. 09:00
cspeti98
Azt a Butlert megtartani, akit eddig minden meccsen rommá égettek? Tavaly is 100 feletti passer ratinget engedett, idén is közel lesz hozzá.
2018. 09. 24. 09:07
LasVegas
Nem feltétlenül, de mondjuk nem a Super Bowl előtt öt perccel kellett volna kirakni a csapatból. Nem akkor, nem így. Több ment el ott, mint egy meccs, vagy akár egy Lombardi.
2018. 09. 24. 09:10
Touchdown Tom
En soha nem voltam Butler hive, de nem lehet igy bänni egy jätekossal sem, mert a csapat lätja a kärät. Butler nyert mär meg egymaga egy SB-t a csapatnak, több tisztelet järt volna neki.
2018. 09. 24. 09:21
topin
egymaga??? Azt meg hogy??
2018. 09. 24. 09:23
Touchdown Tom
https://www.youtube.com/watch?v=U7rPIg7ZNQ8

Gyakorlatilag ö volt az MVP a Super Bowlban ezt Brady is elismerte.
2018. 09. 24. 09:26
cspeti98
De ennek mi köze van ahhoz, hogy jelenleg milyen játékos?
2018. 09. 24. 09:29
LasVegas
Szerintem arra gondolt, hogy a korábbi teljesítménye miatt méltányosabb elbánást érdemelt volna. Én is így gondolom. De továbbmegyek: bárki, aki tagja a csapatnak, és végigtolja az évet.
2018. 09. 24. 09:35
cspeti98
Azt írta, hogy meg kellett volna tartani, én erre reagáltam. Az megint egy más kérdés, hogy jogos volt-e a nem játszatása az Eagles ellen.
2018. 09. 24. 10:45
Touchdown Tom
1 nem kellett volna indokläs nelkül kihagynia a meccsröl nevelesi celzattal, mert nem hosszabbitott. Ennel többet erdemelt volna es ezt a csapattärsak is tudjäk, mert rögtön azt gondoljäk, h ez velük is metörtenhet es lsd Gronk cseret, meg is törtenik. A 2. dolog, h meg kellett volna tartani Butlert, mert 2. CB-nek jo lenne, egyszerüen hiänyzik a minöseg a defense csapatban. A 3. h a drafton csak a vedelembe kellett volna huzni, LB-t, OLB-t, DT-t, Safety-t, egyszerüen nincs olyan poszt, ahol nincsen minösegi problema.
2018. 09. 24. 10:51
cspeti98
Játszon CB2-t évi 12 millióért? Amikor tavaly még annak is gyenge volt?
2018. 09. 24. 10:58
Touchdown Tom
Legaläbb meg kellett volna probälni megtartani, tavaly kellett volna egy normälisabb szerzödest kinälni neki evi 8-9 milläval es nem taget rakni rä. Vagy ha mär elment, akkor a draftrol vagy a piacrol kellett volna potläs, mert ez a next man up, csak akkor müködik, ha van tehetseges fiatal mellette.
2018. 09. 24. 11:03
cspeti98
Visszadobott tavaly tavasszal egy ugyanolyan szerződést, mint amit most aláírt a Titansnél és utána igazoltuk le Gilmoret.
2018. 09. 24. 11:00
Touchdown Tom
Sajnos a vedelem nagyon lekukäsodott, nincsennek klasszis jätekosok, lehet lätni, h egy piacrol jött jätekos (Gilmore) mennyivel jobb, mint a többi jätekos a rosteren.
2018. 09. 24. 09:29
topin
és előtte 60 percig mi volt? Voltak a pályán mások is?
2018. 09. 24. 09:32
LasVegas
Mindenki tudja, hogy a csapat nyerte meg a meccset, aznap, éppen akkor ő volt a kiemelkedő egyéni teljesítmény - máskor meg más. De nem ez szerintem a lényeg, kár ebbe az irányba elvinni.
2018. 09. 24. 09:36
topin
Vereen nem volt nagyon jó azon a meccsen?

A lényeg hogy hülyeség, hogy egy ember nyeri meg. Az meg a másik hülyeség, hogy meg kellett volna tartani. Se pénzünk nem volt rá, se nem ér annyit amennyit kapott. Vele se állítanánk meg a futást, amivel a gond van.
2018. 09. 24. 09:45
LasVegas
Tudod, szerintem ez az egész a csapatszellemet, a morált érintette nagyon rosszul. Nem csak a védelemben van most baj, hanem az egész csapattal, Bradyt, Gronkot beleértve. Hiányzik az a tűz, motiváció, amivel az előző években áthidaltuk akár a képességbeli hiányosságokat is. Butler személye, jelenléte a csapatnál ebből a szempontból másodlagos; játékosok jönnek-mennek, sztárok is, ez a dolgok rendje. A mód, ahogy ezt BB intézte, ott és akkor, na az tört meg valamit az öltözőben.
2018. 09. 24. 09:55
palesz42
2018. 09. 25. 00:38
Alpok
2018. 09. 24. 09:54
palesz42
Hát, nem tudom láttad-e, de nem csak a futás megállításával van gondunk. A slottal, a rb screen-nel és Gilmore eddig 3 vagy 4 (a Hou-ra nem emlékszem) TD-t engedett, elég bátran dobálnak rá. Nekem nagyon hianyzik Butler és Ryan...
2018. 09. 24. 09:58
topin
egészségedre:)

Még valaki hibáját fogjad rá Gilmore-ra..és attól majd Butler jobb játékos lesz mint amilyen:)
2018. 09. 24. 11:06
palesz42
No, mikor hasonlítottam Butlert Gilmore-hoz? Mindössze azt jeleztem, hogy No1 CB-ként cseppet sem "fllknek" tőle, bátran dobálnak rá, és az év elején eredménnyel.
2018. 09. 24. 10:10
cspeti98
A slotban Jonathan Jones elit/elitközeli teljesítményt nyújt, Gilmore eddig 2 TD-t engedett, abból az egyik egy tökéletes dobás volt Moncriefnak, maximum a tegnapi első TD-ért lehet őt elővenni (a második 100%-ban Harmon hibája).
2018. 09. 24. 10:13
topin
Jó de Harmon nem volt a képen a tévében az elkapás pillanatában, így rá nem lehet fogni :)
2018. 09. 24. 09:42
jr.79
Még ha csak ezt a játékot nézzük is, akkor sem ő volt egyedül: kellett hozzá Browner gyönyörű blokkja is.
2018. 09. 24. 10:38
Touchdown Tom
Ja meg mikor Maradona a szologoljät rugta, akkor sem az ö erdeme volt csak, mert ha nem kapja meg az XY csapattärsätol a labdät, akkor nincs a 60 meteres szologolja.
2018. 09. 24. 11:10
cspeti98
Nagyon nem jó példa. Ha Browner nem ismeri fel a playt, nem jelzi, hogy cseréljenek elkapót és nem akadályozza meg a pick playt, akkor Butler akármit csinálhatott volna, sima TD.
2018. 09. 25. 00:35
Alpok
Teljesen igazad van! Nagyon hiányoznak akikröl oly könnyedén lemondtunk.Amióta a magyar TV. közvetiti a mérközéseinket ilyen gyengének még nem láttam a csapatot.


2018. 09. 24. 08:36
patriota
Ennyire gyenge játékot én nem is emlékszem mikor láttam utoljára a Patriotstol.Támadásban semmink sincs szinte.Futás kilátástalan.A második félidő elején azt gondoltam beindulunk,volt néhány oldal futás,aztán annyi.Legtöbbször ez a bele a fal közepébe bumm,ami semmit sem ér.Legyünk őszinték,nincs is kivel.A passzjáték siralmas.Pedig az volt mindig a védjegyünk,most meg....ohh édes istenem.A félidő előtt két perccel volt az első first down-unk...Azért ez sokat elmond...
A védelem ha lehet még a támadóknál is siralmasabb.HT mint egy csuklós busz,úgy fordul.Valami kegyetlen.Vagy behúzott kézifékkel megy vagy én nem tudom,de...Hát hogy mondjam szépen....szar..és ez a cukormázas verziója a teljesítményének.Passz ellen homálynak vagyunk,idézzük a tavaly év eleji formánk.Minden meccsen vkiböl jó elkapót csinálunk.Futás ellen meg homályak vagyunk szintén.A Lions ezer éve nem futott senki ellen 100yardot...ellenünk sikerült..

Biztos kitűnt a véleményemből hogy nem vagyok túl optimista....
Hát de,múlt héten szinte minden fórumon próbáltam elmondani hogy bizony ez még csak az év eleje és mi ilyenkor még szarok vagyunk....és tényleg....azok vagyunk...remélem,a többi is bejön.

Apró különbség az elmúlt évekhez képest hogy mi ugyan jó szokásunkhoz híven szarul játszunk,csak a csoportban most van olyan csapat aki nem tartja magát ahhoz a jó szokásához hogy vereségeket gyűjt...hanem nyernek.Persze lehet mondani hogy majd kipukkadnak,de egyszer eljön az hogy nem...erre nem lehet alapozni és bizony ha összeszedünk 4-5 meccses hátrányt,azt vmikor le is kell dolgozni és a mutatott teljesitményünk sajna nem tesz mindig magabiztossá ezen a téren.
Szóval most nyerni kell a kövi három hazai meccset,akárhogyan....de nyerni kell mert egyszercsak azon kapjuk magunk hogy késő lesz.
Van hova fejlődni...sőt innen szinte csak fejlődni lehet...Hát hajrá.
Go PATS!
2018. 09. 24. 11:01
Foherty
"Ennyire gyenge játékot én nem is emlékszem mikor láttam utoljára a Patriotstol."

Én emlékszem. Tavaly decemberben a Miami elleni idegenbeli meccsen. 0/11-es 3rd down efficiency, Cutler meg szétdobálta a védelmet. Az egy olyan meccs volt, aztán meg másmilyen meccsek jöttek.

Tudom, hogy szezon elején még nem túl nagy a minta, de néhány fordulóból nem lehet az egész évre extrapolálni... Nem csak nálunk, máshol sem. Nézd meg a Bills, mit csinált.
2018. 09. 24. 09:01
Pietrosz2
Siralmas játék volt,tényleg nevetséges volt hogy Blount erőfutását nem tudtuk fogni.Támadásban Gronkot ketten fogták más rendes elkapónk meg nem volt.Amendolát igenis meg kellett volna tartani,kivágva Allent és nem idehozva Pattersont.Közben olvasom az NFL.comon hogy majdnem eltradeltük Gronkot/!!!!/ a Lionsnak csak azon múlt,hogy nem akart elmenni.
Itt valami gond lehet Belichick és a csapat közt,hogy képes lett volna lemondani róla.
2018. 09. 24. 09:13
cspeti98
Brady és JMD jó lenne ha összekapná magát, mert ez így marha gyenge és nem lehet mindent a WR corpsra fogni. Az, hogy Brady nem veszi észre a checkdownt a sima first downért és inkább elhajítja 3 ember közé védhetetlen, ahogy a pickje is. Újonc irányítók dobnak ilyeneket double coverageba. Azokért nyilván nem akarom elővenni, hogy nem mindig tökéletes az időzítés meg azért se, hogy nem értik meg egymást Pattersonnal, az benne van a szezon elején, de olyan hibákat csinál, amiket nem szoktunk meg tőle. JMD meg égesse el a playbooknak azt a részét, amiben a stretch futások vannak, mert teljesem értelmetlen, fussunk sokat a G és a C közé, az legalább megy.

Defense oldalon meg hozzuk Valentinet a PS-ből, ő legalább jó futás ellen, Brownt az a Ragnow dominálta egész meccsen, akinek eddig szinte értékelhető megmozdulása nem volt, nem tudom mekkora csereértéke van, de valakire megpróbálhatnánk rásózni. Johnson a 100+ yardjának a 2/3-át kontakt előtt hozta, kb. azt csináltak a DL-nal, amit akartak. A hosszú TD-nél Harmon nem tudom mit csinált, évek óta az a szokás, hogy a hosszú keresztbe futó útvonalaknál a CB kicsit lemaradva követi az elkapót, a S pedig felülről segít, ehhez képest Harmon olyan szépen ment el Manti Teo barátnőjével, mintha még soha nem játszott volna single high safetyt.

Annyiból zavar jobban, mint a Jags meccs, hogy nem a rendszer hiányosságai jöttek ki, hanem az egyéni gyengeségek, amiket jóval nehezebb javítani. Nincs veszve semmi, de ha a halakat nem verjük meg, akkor könnyen bajba kerülhetünk.
2018. 09. 24. 09:35
BaP
A Patriots 29. a harmadik down-ok sikeres végrehajtásában
30. a 3. Down-ok levédésében
Az 1-2 így még kedvező is.
2018. 09. 24. 12:32
csgabor
Srácok! BaP által itt közölt statok a legfontosabbak ebben a játékban az összes közül! Mindkettő rengeteget számít és évek óta azt kell mondjam, hogy egyikben sem vagyuk igazán jók. Védelemben már régóta, de érzésre (mert statokat nem néztem) 1-2 éve támadó oldalon sem. Ha ezeket csak ligaközép szinten hoznánk, ugyanott lennénk mint eddig. Mondom ezt úgy, hogy nem tudom a statokat, de szerintem legjobb esetben is ligaközepi szinten voltunk tavaly is ezekben, mégis SB-t játszottunk. Engem is idegesít, éjjel majdnem felrobbantam a méregtől, de mindig bízni fogok és szurkolni, ahogy most is. Nem próbálok meg okos lenni, mert nem vagy ott és nem látok bele a dolgokba. Hétről-hétre várom a fejlődést és bízom benne, hogy jobb lesz ez. :) Go Pats!
2018. 09. 24. 09:42
Burkus
Majd december végén meglátjuk, hogy hova jutottunk idén. De ez egy talenthiányos csapat és 2014-hez képest évről-évre csökken bluechip vagy átlag feletti játékosok száma, helyettük pedig átlagos vagy átlag alatti játékosok jönnek, hogy majd a "Next man up!" filozófia jegyében biztos jól felnőnek a feladathoz. Revis, Browner, Collins,jól játszó HT, Vilfork, Chandler Jones, DMC (aki szintén sokat lassult azóta) - ehhez képest kikből áll a mostani védelem...

Kukázás ide, kukázás oda, már az igazoláskor sem értette senki, Van Noy esetét, de hogy ő legyen a védelem vezére. És ez csak egy példa. Már akkor lehetett sejteni, hogy nagy gondok vannak játékosállományát illetően, amikor Roberts rostert fogott idén.

Végig kell nézni a salary capet, hogy mire és miért is költünk, bevallom, eddig lusta voltam hozzá,de a Rams valahogy megfizeti Suh-t, Donaldot, Talibot, - nem hiányolnám, félreértés ne essék, Barront, Gurleyt kötöttek egy nagy szerződés Cooks-szal (aki úgy kap el mélységben, ahogy kell és vezeti az elkapások listáját) és hallgattam egy elemzést, hogy megvan a pénzük Goff jövőre esedékes nagy szerződésére meg Peters megfizetésére is. Nálunk meg nem jön össze egy Amendolára vagy egy rendes No1 WR-re való pénz ezek szerint, holott sem Brady, sem Gronk nem játszik akkora pénzért, mint játszhatna. Valahol itt is zavar van az Erőben.


Nem akarom az "In Bill we trust" mantrát nyomni, nyilván sokkal jobban és belülről látják a problémát és már hányszor kirángatták a kátyúból a csapat szekerét. De ez a keret már a preseasonban is karcsúnak tűnt. Hozzáteszem az elmúlt 17 évben 8 SB-t játszott a csapat, ilyen dominancia páratlan, de semmi sem tart örökké, egyszer vége kell, hogy legyen - ha ez most jön el, akkor az is rendben van, majd a szépre emlékezünk.
2018. 09. 24. 10:05
topin
Pont ez a lényeg. Ez egy filozófia, ami a csúcson tartotta a csapatot 17 évig. Ami példátlan és egyedülálló. Kvázi megismételhetetlen. Még nekünk is. De BB nem fog ettől eltérni, hiszen ezzel tartotta itt a csapatot. És bőven benne van egy-egy gyengébb szezon. Ami azt jelenti csak playoffba jutunk és nem játszunk SB-t. Azért itt van 31 másik csapat, egyik-másiknál elég szép reményű GM-HC-OC-DC kvartettel. Vannak akik a semmiből emelkednek fel, ami a capnak és a draftnak a velejárója. Ezért találták ki, hogy kiegyenlítsék az erőviszonyokat és NE ALAKULJON ki ilyen hosszú széria. Mert az rossz a biznisznek. Az a jó, ha 3-4-5 év után kicserélődik teljesen a körforgásban..Mi elkényeztetettek vagyunk, de attól még látnunk kell, hogy ez a filozófia adta meg nekünk ezt. És ha belecsúszna egy rosszabb év, ami mifelénk az, hogy csak PO van de nincs PO run. Na akkor sincs semmi..nem jelenti, hogy rossz a filozófia, vagy elavult. Ahhoz hosszabb mintára van szükség. és majd decemberben meglátjuk mi valósul meg abból, amit elterveztek.
2018. 09. 24. 10:06
I dont trust in Bill
2018. 09. 24. 10:07
Solymi81
Végre valaki más módon is hozzááll a dolgokhoz.
Azt azért látni kell, hogy az elmúlt években se a drafton, se játékosok terén nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy kellett volna.

Most nem egy olyan meghatározó játékos hagyta el a csapatot akinek nem volt meg a megfelelő helyettese ill. sérülések miatt sincs meg.
Tudom, hogy tavaly is ebben bíztunk, hogy majd idén, de ezt nem tudjuk befolyásolni és azt is látni kell, hogy több poszton van úgymond őrségváltás mint ahogy lennie kellene.

Sajnos ez van, ez benne van a fociban, össze kell szokniuk a srácoknak, helyre kell tenni a megfelelő elemeket.

A pénzügyünk nem annyira látványos, de amiatt nem aggódok. Amit megtanultam az az, hogy a csapat nagyon ért a Cap managementhez.

Lehet rájátszásba jutni 9-7-es és 10-6-os eredménnyel is.
Ahogy az eddigi fordulókat nézem, lesznek még itt meglepetések.
2018. 09. 24. 09:56
DM
Sziasztok nos had reagáljak én is egy két dologra,hiszen szerencsére lehet megosztani véleményt is.Fuuuu hol is kezdjem?Fáj látni azt,hogy kikapunk,fáj látni azt,hogy szenvedünk,nem vagyunk nyerő helyzetben,DE egyszer minden megáll és átfordul kedvező helyzetbe.Azt kell írjam,hogy senki sem lett rosszabb játékos,mint előtte volt,mindenki ugyan az aki a mez alatt volt.Akik örömet szereztek nekünk,vagy most bánatot :D.Azt hiszem el lettünk kényeztetve,hiszen a sok-sok szép siker megbódított bennünket.Már ha nem úgy alakul egy meccs,sokan dobálóznak súlyos szavakkal,de azt mondom ilyen is kell,mert ennél rosszabb játék már nem lehet,már csakis felfelé vezethet az utunk.Természetesen akadnak olyan játékosok akik nem régi önmaguk,de sok sérülésből visszatért játékos,már nem tud lenni önmaga,megnézném sokatokat,mondjuk egy Hightower sérülést követően,hogyan játszanátok a pályán.Nem megvédeni akarom,hiszen tényleg elvesztette régi fényét,de vagy adni kell neki,még egy kis időt,vagy jöjjön helyette más.
"Butlerezés"
-Talán még egyszer sem szóltam hozzá,ehhez az ügyhöz,de most kijön belőlem aminek ki kell jönnie.Miért vezetünk vissza a múlthoz dolgokat,amikor a jelenben vagyunk?Miért nem engedjük el végre azt a tényt,hogy BB akkor így döntött,és így látta jónak?Rendben aláírom remek játékos Butler,hiszen ő szerezte azt az INT.-t amivel nyertünk Super Bowl.-t,DE a fasorba se lenne Butler az INT.-vel,ha az Offense nem tesz fel pontokat a táblára.Azt kell mondjam Butlernél nagyobb és nevesebb játékosok is elmentek BB.-nek köszönhetően,mint mondjuk Randy Moss,Vagy Richard Seymour,Wes Welker,Vince Wilfork és azt hittem itt a világ vége,és mégis ott tudtunk lenni a legjobbak között,mégis bejutottunk a playoffba.Ezt a meccset nézzük meg világítsunk rá a hibákra,mert k..va sok volt,mindegyik csapatrészben,és tanuljunk belőle,mert innen már csakis felfelé vezet az út.Legyünk pozitívak még ha nehezünkre esik akkor is,hiszen nem most lett vége az útnak,még csak most kezdődik el a kirándulás,eddig ez egy rémálom,de felkelünk belőle és hiszen,hogy jobbak leszünk Hahópihe és társait megverjük,nem játszhatunk még egyszer ilyen ergyán :D

GO GO PATS!!!!!!!
2018. 09. 24. 10:07
LasVegas
Mert van a jelenben egy komoly problémánk, melynek oka a múltból eredeztethető (legalábbis szerintem). Én szívesen elengedem azt a múltbéli döntést - a jelek szerint viszont az öltöző nem tudta. Sokadszor írom le: nem egy játékos (a nevet szándékosan le sem írom) jelenléte/hiánya a probléma, hanem a mód, ahogy a csapat edzője bánt (elbánt) egy játékossal, (a nevet újfent szándékosan le sem írom) ez okozott véleményem szerint egy komoly törést, ami áthúzódik az idei szezonra. Remélem, hogy csak az elejére.
2018. 09. 24. 10:08
LasVegas
Ezt DeMartinohoz akartam írni reakciónak, félrecsúszott.
2018. 09. 24. 10:11
topin
Tehát ha elkezdünk nyerni, akkor feloldódott ez a gond? Ha meg nem, akkor maradt..

Csak mert úgy látom, bárhogy is lesz a teóriád igazolva látod..

Danna belinkelt egy képet, meg lehet nézni, hányszor kezdtünk cefetül..biztos akkor is előtte évben valamit rosszul döntött és áthúzódott a duzzogás..
2018. 09. 24. 10:15
LasVegas
Azt szeretném, hogy sikeres legyen a csapat. Szeretném, ha téves lenne az elméletem. Szeretném, ha egyszer az életben nem támadnál meg mindenkit ezen a fórumon, akinek nem értesz egyet a véleményével.
2018. 09. 24. 10:21
topin
Senkit nem támadtam meg. Leírtam ami a benyomásom a véleményeddel kapcsolatban. Miért támadás az, ha nem értek egyet vele?
2018. 09. 24. 10:32
LasVegas
Akkor úgy fogalmazok, hogy erőteljesen jeleníted meg a véleményed a másikkal szemben, pengellérre állítva az eltérő véleményen lévőt. Ha ez nem támadás, csak intenzívebb a stílusod, el tudom fogadni, hiszen nem vagyunk egyformák. Béke Veled!
2018. 09. 24. 10:40
I dont trust in Bill
Nem tamadas. Csak lathatoan ket tabor van ebben a temaban. Az egyik akik latjak, hogy szar az egesz. Ez ejszaka is a napnal vilagosabban latszott. Es keresik az okokat amik elteroek lehetnek egyenenkent es az okok amiket talalnak nem festenek jo kepet a helyzetrol. Pl.: jatekosok minksege, jatekhivasok minksege, multbeli hibas dontesek...stbstb.
Persze mindenki bizik benne es remeli hogy van erre megoldas.
Es a masik tabor. Akik ugyan ugy latjak hogy szar az egesz, de az o megoldasuk annyi erre a dologra hogy bizzunk benne hogy jobb lesz, hogy maskor is kezdtunk mar rosszul, hogy 17eve dominans a csapat, hogy a tobbi csapatnal elfogy majd a tudomany...stbstb es alapvetoen nincs is igazan itt semmi latnivalo mert hat ez a patriots. Hat az elo nem fordulhat hogy itt most tenyleg el lett ...szva valami csunyan....
De ebbol a ket allaspontbol jelenleg 2018-ban 3 meccs utan a minta es a latottak pedig nagyon is azt mutatjak hogy talan a kritikus tabor szeme elol eloszlott a rozsaszin kod.

Persze nyilvan bizunk akar a csodaban is ha az kell es majd orulunk ha ujra csodat latunk, de erre alapozni.....
2018. 09. 24. 10:54
cspeti98
Meg vannak, akik látják a problémákat, de 3 meccs után nem írják le, hogy szar az egész.
2018. 09. 24. 10:58
I dont trust in Bill
:D
Pedig idaig a szezon 3 meccs volt. Ez jelenti az egeszet.
2018. 09. 24. 11:08
cspeti98
Arra akartam utalni, hogy 3 meccsből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Bár ahogy elnézem, inkább kettőből, mert az első meccs mintha nem is lett volna.
2018. 09. 24. 11:00
LasVegas
Nem az egész, csak a három meccs alapján látottak. Mást nem tehetünk, csak füstölgünk itt, és küldjük az energiát. Küldjük az energiát!!! :D
2018. 09. 24. 11:21
Foherty
Szerintem a második tábornak csak azzal van baja, hogyha ezek a "megtalált okok" ilyen chemtrail szintű elméletek... Butler sztori is lerágott csont: beteg volt, egy hétig nem edzett, nem volt olyan állapotban, hogy segítsen a csapaton. Ennyi, nem kell többet belelátni.
2018. 09. 24. 13:56
daelaci
Mindig kell az életben egy kis rejtély.
2018. 09. 24. 10:12
DM
Figyelj kérlek,ezek az emberek komoly sportolók tudja mindenki,hogy ez inkább az üzletről szól.Sose szabad ragaszkodni egy adott játékoshoz,mert tudjuk csakis úgy tartható fenn egy adott állapot,ha az az üzlet szempontjából nyereséges.Itt sose szabad gondolni arra,hogy megtört játékosok,itt dollármilliókat kereső játékosokról van szó,nem hisztis megtört sportbalerinákról.Mindenkinek fel kell dolgozni egy adott szituációt ebben a sportágban,mert akkor már régen rossz ha itt mindenki elkezd rinyálni,hogy a "legjobb pajtimat elcserélték,elment mi lesz most velem,produkálok már egy szar szezont,mert annyira hiányzik".Az élet megy tovább,és menni is kell,az élet nem áll meg csak átalakul,ehhez kell nekünk alkalmazkodni.
2018. 09. 24. 10:19
LasVegas
Egyetértek veled, de itt nüansznyiak a különbségek, épp ezért fontos a hit és a küzdés. Nézd csak meg Bradyt. Olyanok a reakciói, a testbeszéde, a viselkedése, mint az előző szezonok elején, amikor szintén szarul játszottunk? Mondom, ne legyen igazam, szívből kívánom a csapatunk érdekében.
2018. 09. 24. 10:27
DM
Tudod erről egy filmben lévő mondat jutott eszembe.A cserecsapat című filmben,megkérdezte a főedző a játékosait mitől félnek.Majd Keanu Reeves mondta,hogy folyós homok.Most mi is pont ebben vagyunk,jöne gy hiba,és még egy,és még egy.Hiába próbálsz jobban cselekedni elkapott a gépszíj és lehúz a mélybe a homok.Mi most pont ebben vagyunk,DE tudom és hiszem,hogy jobbak leszünk.Jobbak vagyunk!!
2018. 09. 24. 11:23
szepi
Brady arc és test beszéde azt mutatja,hogy kibaszott ideges feszült nem tetszik neki a dolgok állása
2018. 09. 24. 10:26
I dont trust in Bill
Ha en annak a csapatnak a tagja lettem volna tavaly. Amelyik a szezon elejen bukdacsol aztan valahogy elkecmeregnek egy szintig ami mar eleg es mindenki kidolgozza a belet, eljutok a SB-ig ismet majd kikapok, de nem akarhogy hanem ugy hogy a fonokom hatraltat mert eppen pedagogust jatszik es nem ad meg ezert mindent szamomra hogy teljesiteni tudjam amiert kidolgoztam a belem egesz evben. Hat ennis brenko lennek. Es utana nyomhatja nekem a motivalo bullshiteket. Akaratlanul is megvaltozik a hozzaallasom es jogosan kerdojelezem meg azt amit mond vagy tesz.
2018. 09. 24. 10:28
topin
Aki itt játszik, az tudja mivel jár ez..lehet sírdogálni a vonal mellett meg betartani a szabályokat is..
2018. 09. 24. 10:38
LasVegas
Bakker, lebüntette az egész csapatot meg az egész PatsNationt is! A rossz döntés az rossz döntés akkor is, ha előtte 17 év sikeres volt! Nem jogosít fel 5 megnyert Super Bowl sem, hogy elveszd a hatodikat. Vagy legalább kaptunk volna értelmes magyarázatot, de nemhogy mi, még a csapat sem kapott. Hát ez itt a baj! Mert a lojalitás egy kétoldalú dolog ám...
2018. 09. 24. 10:47
cspeti98
Abban a 17 évben mindig alapvetés volt, hogy aki hülye, az a csapatnak árt, ugyanez történt itt is. Egyébként az se igaz, hogy a csapat nem kapott magyarázatot, mert volt olyan, aki szerint volt alapja a padoztatásnak. Ettől még mindenkienk szíve joga nem egyetérteni vele, de ha emiatt motiválatlanná válik, akkor kérjen cserét, holdoutoljon vagy jelenjen meg részegen edzésen és rúgassa ki magát. Aki a 2018-as szezonban azon gondolkozik, hogy Butler 2017-ben padozott az SB-n, ahelyett, hogy a dolgával foglalkozna, az nem profi.
2018. 09. 24. 10:53
LasVegas
Ebben mondjuk igazat adok neked. A félelmem az, hogy ezek tudatalatti dolgok, melyek nem a profizmuson múlnak. Szerintem pl. a Clevelandben is profik játszanak, aztán nézd meg az elmúlt éveiket. Kíváncsi leszek rájuk most, mit tesz velük, ha felébred a hit, remény. Vagy nézd meg a Ramset két szezonnal ezelőtt meg tavaly (+idén), nagyjából azonos játékosállománnyal (főleg tavaly, idén még tovább erősítették a keretet).
2018. 09. 24. 10:57
cspeti98
Ennyit számít, hogy McVaynek hívják a HC-t és nem Fishernek, a Browns esetében azt gondolom, hogy amint elküldik Hue Jacksont simán PO csapat lesznek.
2018. 09. 24. 11:14
sanach
Akkor menjen BB? Biztos volt akinek nem tetszett a Butler sztori, de ha nem tudja feldolgozni kérjen tradet vagy ne írjon alá újra. Én úgy gondolom BB bizonyított hogy jó edző, nem tévedhetetlen, de kiemelkedik az átlag mezőnyből. Én nekem ott fog elszallni a hitem ha a egy NFL csapat is megtud buktatni egy edzőt, ez nem európai foci, pláne nem magyar fostenger. Véleményem szerint Butlerrel is kikaptunk volna (sose tudjuk meg)... És jelenleg ő se igazolja Tennesseeben a kifizetett árát. Szarok vagyunk ezt a vak is látja. Javulni fogunk és elérjuk a rajatszast ha másnem WC on, de szerintem a csoport meglesz, azért a Miami se az élmezőnyt verte eddig. Ha meg nem lesz PO, hát akkor nem legalább jobb helyen húzunk valakit IR re :D El kell fogadni pár Pats szurkolónak, hogy az élsportban nem mindig csak fent van, pláne nem egy NFL ben (ez nem célzom senkinek, vegye magára aki akarja), a legrosszabb ami történhet hogy jövőre pár szurkolóval kevesebben leszünk itt Magyarországon.
2018. 09. 24. 11:18
cspeti98
Eszem ágában sincs elkezdeni a “Belichick takarodjo!”-ot. :D Mindössze a Ramsnél bekövetkező változások okát írtam le és azt, hogy a Brownsnál ki a legnagyobb fék.
2018. 09. 24. 12:11
sanach
Igazad is van az említett csapatoknál. Én azért hiszem hogy itt még nem tartunk.
2018. 09. 24. 12:52
cspeti98
Akkor egyetértünk, szerintem is messze állunk tőle. :)
2018. 09. 25. 14:31
pats4ever
2018. 09. 24. 15:42
daelaci
Ez azért így elég meredek. Magyarázkodnia max a főnökének kell, amit biztos meg is tett. Egyébként pedig lehet hogy az ominózus játékos játszatása sem lett volna jobb döntés.
2018. 09. 25. 00:47
Alpok
2018. 09. 24. 11:28
TMR
az a BB húzás baromi kontraproduktív volt meg kell hagyni
2018. 09. 24. 16:11
patriota
Ezekről a dolgokról lövésünk sincs.Itt valaki elkezdi írni hogy nincs összhang a csapatba meg hogy BB elveszítette a csapat bizalmát meg ilyen szarságok,de ezek csak fikciók,koholmányok.Fingunk sincs hogy mi van BB és a csapat között,hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz csak vki kitalál egy ilyet és a többiek ráharapnak hogy aha...akkor azért játszunk így mert edzőt buktatunk meg nem szeretik az főnököt meg ilyen szarságok.Biztos tudni fogjuk hogy mi zajlik bostonban az öltözőben...nyilván azért nem akar egy Gronk elmenni nagy pénzért sem,mert imádja a szar öltözői hangulatot...ugyanmár,ne menjünk át kitalált bulvársajtoba...
Ezt a Butler meg Amendola ügyet rágjuk már hónapok óta.Ha nyerünk örül mindenki,senkinek nem hiányoznak...Ha veszítünk,akkor azért mert ők nincsenek...NE VICCESKEDJÜNK!!!
Míg itt volt Butler annyit ekézte itt néhány ember hogy az katasztrófa.Elment,Dola is.Pont.Ha decemberben rájátszásba jutunk,senkinek nem fognak hiányozni...Ha meg ott kiesünk,megint mindenki azt szajkózza majd hogy velük sikerült volna.
Jó magyar szokás ez.Mindig az hiányzik aki nincs...vicces.
2018. 09. 24. 16:16
patriota
Szarul játszunk? Igen.Veszítettünk két meccset? Igen.Világvége? Nem.Azért vagyunk szarok meg kapunk ki mert nincs x és y már itt? Biztosan nem.Lesz ez jobb is...és ha nem akkor majd jövőre.
Abból látszik mennyire el vagyunk kényeztetve hogy néhány vereség sem fér bele néhány embernek.
2018. 09. 25. 00:45
Alpok
2018. 09. 24. 10:43
marcisadi97
Az offense-ben szerintem a playhívás a legnagyobb gond, sokkal kreatívabban kéne használni a futóinkat rengeteg rövid/screen passzal és ha rájuk fellépnek akkor mögöttük több lesz a hely az elkapóknak. Brady nagyon nem tűnt élesnek az éjjel, a int teljesen érthetetlen szerintem mivel dorsettet duplázták ilyenkor vagy ne dobja oda vagy menjen elé a labda és ne mögé. White volt az egyetlen müködő dolog az offenseben erre alig használjuk, michel középső futásait erőltetjük pedig már múlt héten se működött. A védelem nagyon rossz volt, hihetetlen hogy két akkora fickó mint brown és shelton nem tudja megfogni belül a futást, a pass rush nagyon gyenge sajnos... Clayborn folyon kifelé akarja megverni az emberét de már a múlt héten is simán feltartotta a jags csere tackleje és most is csupán egyetlen spin moveot láttam tőle(abból holding is lett) és eből kéne több. A linebacker sor is nagyon gyenge HT-el az élen, egyedül az újonc Bentley biztató de neki megvannak még a rookie hibái. A secondarynek már eleve nehéz dolga van mert nincs nyomás de olyat amilyet harmon csinált a jones tdnél én még nem láttam. Ezek ellenére én nem kongatnám a vészharangokat, sokszor kezdtük már a szezont lassan, ha majd 7-8 hét után is így játszunk akkor lehet beszélni krízisről de addigra remélem összeáll a csapat. Alapvetően szerintem jelenleg a coaching a leggyengébb láncszem idén támadó és védő oldalon azon kell javítani és akkor talán megindulunk felfelé.
2018. 09. 24. 10:47
LasVegas
A mai nap eddigi legkerekebb véleménye. Big like!
2018. 09. 24. 10:58
daelaci
Úgy néz ki elkezdődtek a szűkösebb esztendők. Ha a következő meccsen a Miamitól is kikapunk akkor már a csoportgyőzelemért is nagyot kell menni.
2018. 09. 24. 10:58
krisko
Remek összefoglaló, bennem egy kérdés maradt, minek az 53-as keret, ha 4-5 hiányzó esetén megszűnik a csapat?
Van kb 33 elsőosztályú játékosunk, mindenki más pedig megyei III-ban játszott eddig? jön egy sérülés, és nincs pótlás.
Az a gyanúm, hogy a 2019-09-es szezon generációváltás lesz, és jövőre teljesen új csapatot kell építeni!
2018. 09. 24. 11:10
TMR
Szerintem egy picit önmagunkat etettük meg az offseason-ben. Akkor a WR Corps nagyon jónak tűnt, még Patterson is szép elkapásokat mutatott. Felvetettem azt, hogy nehogy az legyen, hogy csak azért tűnnek jónak az elkapók mert rossz a secondary és tőlük simán el tudnak szakadni. Aztán jött az alapszakasz, a Secondary-t szivatják, a WR corps meg megjátszhatatlan, mert nem tud elszakadni. Jó CB-k esetén kiderült volna, hogy ezek az elkapók kb. használhatatlanok (10 negyed óta Chris Hogan, Phillip Dorsett, and Cordarrelle Patterson are ghosts).

Múlt héten Bortles-ből csináltunk sztár QB-t, most egy olyan csapat futójából amelynél 5 éve nem volt 100yardos futó.

Nagyon rossz volt látni, ahogy Brady-nek tele lett a töke és elkezdte double és/vagy triple cov.-be dobálni a hosszúkat lesz ami lesz alapon...na ott lehetett tudni, hogy ez a meccs bukó.

Itt nem arról van szó, hogy hiáynzik egy elkapó (nevezetesen JE11), hanem itt sokkal nagyobb galiba van a háttérben szerintem...egy mismanagelt roster...de ne legyen igazam.
2018. 09. 24. 11:54
Gabesz70
"Akik pedig Amendola és Lewis elengedését vetik a vezetőség szemére, jelenleg 3.5 millió dolláros helye van a csapatnak a fizetési sapka alatt. Danny Amendola 2 év 12 millió, Dion Lewis pedig 4 év 20 millió dollárért írt alá a jelenlegi csapatához. Látható, hogy pénzügyileg megoldhatatlan lett volna a dolog."

Szerintem semmi sem lehetetlen. Allen 3,88 M dollárjára nincs magyarázat, de DMC 11,9-e is lassan az ablakon kidobott pénz kategória. Van 6,2 dead money, amiből Cyrus Jones 278 ezre "vicces"! Nem akarok károgni és legyen igazatok, de krvasokat kell dolgozni hogy MINDEN jobban működjön! De ezt majd elmondják a szuper sajtótájékoztatón is.
2018. 09. 24. 12:08
TMR
https://www.spotrac.com/nfl/new-england-patriots/positional/
szerint a secondary-re a 2. legtöbbet költjük az egész NFL-ben.
2018. 09. 24. 14:25
Touchdown Tom
Kösz a listät. Allen 4 millät nem er, mert nem tud elkapni, McCourty-t kedvelem, de ö se er 12 millät, mikor 3 milläert jo safety-ket lehet talälni. A safety-eink nagyon tul vannak fizetve. A punter meg rugo se kap mäsoknäl együtt 7 millät az biztos. En Hightowert se tartottam volna meg (erdemei elismerese ellenere), hanem a draftrol hoztam volna vkit.
2018. 09. 24. 15:34
zsolt75
Igazad van, a fizetéseket is menedzselni kellene. Egy készletkisöpréssel lehetne felszabadítani helyet és pénzt is...
2018. 09. 24. 12:31
hulith
Brady hosszan eldobott labdája a frusztráltság és sértődöttség jele volt
látom az üres RB-t de azért sem dobom oda.
Egyedül ült szinte végig a padon nincs mellette egyik elkapó sem.
Ez a pofon vagy ébresztőleg hat az egész csapatra és a Miamit nagyon megverjük
vagy sokkal mélyebbre kerülhet a csapat.
A Pats volt eddig a nagybetűs csapat
elfedve az egyéni hiányosságokat de
most ez látszik elveszni az elmúlt 3 meccs alapján.
2018. 09. 24. 12:59
BaP
Brady, Gronk, a többiek.. visekedés, testbeszéd, beleszarás, nylatkozatok...

Ha ez gurulós foci lenne, akkor azt mondanám, Belichick megbuktatása folyik.
És lehet, így is. :)
( miért pont most derül ki, hogy a tavaszi gronk visszavonulás lebegtetése az öreg trade terve miatt volt?)
Simán benne lehet, hogy a bizalomvesztés miatt JMD-t akarják
De remélem nemnígy lesz , BB rendbe rakja ezt
2018. 09. 24. 17:56
topin
Mennyi vereség kellene hogy BB-t mint GM-t kirúgja Kraft? Mert a GM váltja le a HC-t..

Szóval hány vereségnél tudod elképzelni ezt? Mert szerintem egy negatív szezon is kevés lenne rá..Akkor meg a TB, Gronk duó akiknek nincs olyan sok vissza, hogy akarna megbuktatni bárkit, amire a bukás bekövetkezne ők már nyugdíjban vannak. Ez az NFL..itt nem fognak kivágni csak úgy, pláne nem egy BB-t. 2-3 ramaty szezont is túlélne, ha egyáltalán lenne olyan.
2018. 09. 24. 18:15
LasVegas
Nem lesz itt szerintem semmi ilyesmi. De ha már spekulálunk, itt a mai bold predictionom: Amennyiben tartósan (értsd: legalább egy katasztrofális, mondjuk 4-12es szezon) rosszra fordulnak a dolgok, elrendelik a teljes újjáépítést. Brady és Gronk visszavonul, mert előbbinek ideje, utóbbinak kedve nem lesz ezt a folyamatot kivárni. BB átadja a stafétabotot JMD-nek, majd visszatér a gyökerekhez Clevelandbe, és Hue Jacksont váltva bajnokságot nyer a Brownssal, bebetonozva a minden idők legnagyobb edzője címét. JMD 4-5 év hullámvasút után wildcard csapatként Super Bowlt nyer egy olyan QB-vel, aki még az egyetemi padot koptatja. A defensive koordinátort szintén Belichicknek hívják, csak fiatalabb kiadásban. Brady a díszpáholyban mosolyog a Kraft családdal és Mark Wahlberggel.
2018. 09. 24. 18:51
topin
ilyenről egyáltalán miért beszélünk hogy 4-12? szent szar..
2018. 09. 24. 19:31
LasVegas
A bold predictionok lényege, hogy általában minimális az esély a bekövetkezésére, ezért hívják így, de ezt te is tudod pontosan. Egyébként meg miért ne lehetne? Minden év új év, semmi sem garantált. Nem azt mondtam, hogy az idei lesz az, de majd lesz olyan is. Én akkor is a Patsnek fogok szurkolni. Nem blaszfémia az esetleges rosszabb évekről beszélni sem. Sajnálom, hogy neked ez az egy momentum maradt meg a hozzászólásomból, nem mondjuk a vége.
2018. 09. 24. 12:35
hopi46
A mérkőzésről?...hagyjuk. A helyzetünkről? Van néhány optimista és sok elkeseredett vélemény (az utóbbit Én nem pesszimistának tartom). Egyelőre úgy látszik, hogy a jelenlegi Patriots-úton minden játékosunknál szinte egyszerre elveszett a szív, a tűz, az akarat és bizony az erő, ügyesség és gyakran az ész is. Ez a szomorúbb Nekem, nem a vereség, ami mindig benne van a pakliban. Ki tudja mikor térnek vissza?
48 támadó snap! Reiss "vért pisilt" valószínűleg, hogy találjon játékost az UP-ba. Úgy döntött az 1 sack (Wise), 1 TD (White) és az 1 INT (Bentley) legyen a mérce, azaz a "felvillanást" értékelte. (Ennek alapján Gostot is berakhatta volna.) :( A DOWN lista sokkal hosszabb...
Go megújulni Pats!
2018. 09. 24. 19:42
LasVegas
Bizony hopi, bizony. +1
2018. 09. 25. 01:02
Alpok
A pesszimisták reális optimisták ! A Miami elleni mérkőzés sok mindent el fog dönteni.A remény hal meg utóljára! Hajrá Hazafiak!
2018. 09. 24. 12:59
Ropsz
Én tudjátok mit várok? Szerintem legyen egy olyan szezon, amikor mondjuk minden balul sül el, legyen egy olyan év amikor a károgó szurkolóknak lesz igaza és talán ezután hirtelen megcsappan a szurkolótábor, háromnegyedére, felére vagy negyedére. De akkor legalább olyanok maradnak akik tényleg a Patriotsnak szurkolnak és nem csak azért csapódtak ide mert nekünk "könnyű" szurkolni. Az utóbbi hetekben egyszerűen nem szivesen jövök fel olvasgatni a véleményeket. Tisztelet a kivételnek, de mindenki okosabb és hozzáértőbb, mint az egész New England-i stáb. Lehet negatív kritikát megfogalmazni, lehet szidni a döntéseket. Teljesen természetes, hogy ilyenkor az ember negatívabb hangvételben kommunikál. De az, ami mostanában a kommentek között zajlik. 120+ komment amiből igen nagy rész a károgás és abból is a rosszindulatú komment ez már tényleg nevetséges. Kicsit mindenki gondolkozzon el azon, hogy miért szurkol és, hogy kinek, majd miután ez megvan utána üllj le a géped/telefonod elé és kommentelj.

(Akinek nem inge ne vegye magára)

GO Pats
2018. 09. 24. 13:21
TMR
Szerintem nyugodtan lehet "károgni". De utálom ezt a szót, mert degradál, s az fogalmazza meg, hogy aki nem rózsaszín napszemüvegen keresztül látja a Pats-et, az nem igazi szurkoló. Nyilván más dolog, az amit a ESPN és hasonló média művelt tavaly, tavalyelőtt....Azt meg sosem kívánnám, hogy egy csapat csak azért legyen rossz, hogy kevesebb szurkolója legyen és ne kelljen szembenéznem azzal, hogy más máshogy látja a világ és a Pats folyását és teszem azt ennek hangot is ad vagy kulturált vagy kevésbé kulturált formában. Egy "károgó" mezvásárlása ugyanannyit hoz a konyhára a Pats-nek, mint egy "normális" szurkoló vásárlása...és ahogy a játékosoknál, úgy a szurkolóknál is igaz, hogy ez a sport csak biznisz.
Peace
Go Pats
2018. 09. 24. 14:38
LasVegas
Utálom ezt a kifejezést, hogy károgás. Mindenkit megbélyegez, hogy negatív, pejiratív, mert feltételezi a kárörömöt, meg azt is jelzi, hogy nincs igaza az illetőnek, hiszen akkor nem "károgás" lenne.

Féltő aggódás mellett nehezebb ám szurkolni a csapatnak, mint rózsaszín napszemüvegben "úgyis-miénk-a-happy-end" mentalitással.

Ha a negatívak károgók, akkor a másik oldal a szirénkórus, akik elhitetik, hogy minden szép és jó, csak az vele a gond, higy sohasem konkrét érvek vannak, hanem "elmúlt 17 év", "in BB we trust", "a foci hálaadás után kezdődik" "az edzői stáb biztos jobban tudja".

Hogy hajós hasonlattal éljek: Lehet, hogy a sok "károgó" (szurkolók, szakírók világszerte) hasznosabb, mint a "szirének", mert az egyik hangja felébreszti a kapitányt, a másik meg elaltatja és zátonyra viszi a hajót.

Ébresztő Patriots! Vissza a helyes útra, fel a győzelemre!
2018. 09. 24. 15:37
zsolt75
2018. 09. 25. 01:06
Alpok
2018. 09. 24. 16:19
szepi
2018. 09. 24. 16:36
piszkosfred
Ha látom, hogy valami szar, és kimondom, hogy szar, az nem károgás. Az a tény rögzitése, hogy az adott dolog szar. A csapatunk játéka - NFL szinten - jelenleg sajnos szar. Ha azt mondanám, hogy ez már szar is marad és semmi sem segithet ezen, akkor kárognék.
Ha azonban a szarra is azt mondom, hogy jó, akkor nem optimista vagyok, mégcsak nem is optimista szurkoló, hanem csupán áltatom magam.
2018. 09. 24. 16:57
LasVegas
2018. 09. 24. 18:01
topin
Ki mondta hogy ez most nem volt szar? Mindenki azt mondta hogy szar volt.

A különbség nem ebben van, ezt mindenki látja. A különbség abban van, hogy van aki nem érti miért volt szar és ebből indul ki és a szezon végére mond ebből véleményt. Na ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy most amit látunk az szar..mert már láttunk ilyet ezerszer.
2018. 09. 24. 19:47
piszkosfred
Mindenki azért nem mondta.
Nekem a bajom azzal van, hogy pár igazságosztó kijelenti, hogy akinek ez most nem tetszik, az károg, az nem igazi drukker, stb. Ez bullshit.
Mondjuk engem az nem zavar, hogy itt a magyar fórumon nem értjük, hogy miért volt szar. Az már ijesztőbb, hogy egyelőre az edzőinken sem látszik, hogy értenék. Frusztrált és enervált mindenki.
2018. 09. 24. 20:08
LasVegas
2018. 09. 25. 01:08
Alpok
Igy ahogy mondod "kapitány" !
2018. 09. 24. 13:46
paszta75
majd 20 éve szurkolok a Patriotsnak voltak is lesznek is hullámvölgyek. Sosem szidtam sem a rendszert sem az edzőket sem a játékosokat csak reménykedtem a szebb-jobb játékban baromira örültem a sikereknek az SB-knek. Itt nagyon sok "hozzáértő" van sokan elmondják mit hogy kéne, szerintem felesleges a mi dolgunk hogy mindig szurkoljunk és reménykedjünk. Ennyi.
2018. 09. 24. 13:56
DM
Ez a legjobb hozzászólás,minden pontja teljes mértékben igaz :)
2018. 09. 24. 14:34
Fimiron77
2018. 09. 24. 14:49
LasVegas
Nálam is megvan a két évtized, és egyetértek, a reménykedés, szurkolás, buzdítás alap. Ez viszont egy fórum, aminek szerintem az az elsődleges célja, hogy mi, szurkolók megosszuk az örömünket, elsírjuk a bánatunkat, levezessük a frusztráltságunkat, dühöngjünk, szidjunk és éltessünk játékost, edzőt, ellenfelet, ESPN-t és Rodger Goodellt, meg az időjárást. Ez fontos része a szurkolói létnek, hiszen végső soron az egész értünk van, de általunk is, a pénzünket, szabadidőnket, figyelmünket áldozzuk rá. Imádom, hogy van pezsgés, és ennyi energia, érzelem, ami körbeveszi ezt a csapatot!
2018. 09. 24. 15:35
zsolt75
Igaz!
2018. 09. 24. 16:35
palesz42
2018. 09. 25. 01:11
Alpok
2018. 09. 24. 14:10
hulith
A szurkolónak joga van, volt és lesz is
kritizálni és emellett kötelessége buzdítani is a csapatot vagy buzdítani lehet de kritizálni nem ?!
Itt sokan sokféle okból szurkolnak a csapatnak de az egyik fő ok a CSAPAT
egység eredményessége. Nem volt sose a Patriots egy sztárokkal televásárolt csapat de mindenki küzdött a másikért a csapatért.
Ez az ami elveszni látszik Brady mindennek látszott tegnap csak vezérnek nem ami rá ha vérszagot kap egyáltalán nem jellemző.
2018. 09. 24. 14:34
anti pass
Éjszaka-hajnalban másképpen láttam a dolgot mint most! Elkeserített, hogy fizikálisan szinte mindig elvesztettük a küzdelmet. Nem tudom lélekben voltunk tompák vagy testben, de ez már mindegy! nagyon sok futást benyeltünk mert összekavarták a falat és tanácstalanul rontottunk rá ketten is egy támadóra és akkora lyukat hagytunk, hogy csoda lett volna nem megfutni az ellenfélnek. Nagyon sokat volt fent a védelem a pályán hiszen a 28. perc körül volt az első sikeres firs down-nk. Nekünk nem a védelem volt sosem az erősségünk. Mi -hála az irányítónknak és eszméletlen TE-nek és nagyon jó célpontjainknak- mindig sikerült túlélni a védelem esetleges gyengélkedéseit. Most nem nagyon van jónak mondható támadósorunk. Hiába van ott Gronk ha ketten-hárman tudják vigyázni minden lépését. Ettől nem lett rosszabb csak nagyságrendileg nehezebb a feladata és minél nehezebb a feladat, annál nagyobb esély a rontásra. És ott van egy frusztrált, magányosan ücsörgő irányító! Hogy a szöszbe ne lenne az amikor minden alkalommal úgy kell felmennie, hogy -jó és tapasztalt játékosként pontosan tudja- lefedezik Gronkot és a futóink nem megjátszhatók! Ezért is lesz jó Edelmann mert megosztja az ellenfél védelmét és ha Gronkra koncentrálnak akkor több helye van szabaddá válni. Ugyanez a helyzet a futásainkkal is hiszen az ellenfél is pontosan tudta, hogy erőltetni kell a futásokat hiszen a TE megjátszhatatlan, elkapók nem olyan szintűek és maradnak lehetséges megoldásként a futók!
2018. 09. 24. 14:38
Fellenger
És mi a különbség a 2 látásmód között? Én foschnak láttam akkor, meg most is.
2018. 09. 24. 14:49
anti pass
Talán az, hogy a mérkőzés alatt csak a problémákat láttam. Kicsit aludva rá, már az okokat is vélem felfedezni!
2018. 09. 24. 14:52
Fellenger
Zsír! de ettől nem lesz playoff.
2018. 09. 24. 15:14
LasVegas
Én bízok Flash Gordonban meg Edelmanben is. Felpörög az offense, és szétkapjuk az ellenfeleket, mint Floki a lábtörlőt.

We are on to Miami!
2018. 09. 24. 14:46
Arnold Patsenegger
Egyenlőre nem a legjobb kezdés a csapattól. De Én bízom bennük.

A védelem ahhoz képest,hogy hiányoztak Flowersék nem is volt olyan szörnyű. Azt Gondoltam Staffordék jobban megszórnak minket. Bradyék gyakorlatilag felmentek aztán lejöttek a pályáról, szóval nem sok időt pihent a védelem és ehhez képest jól helytálltak. A futás megállítása mondjuk nagyon nem működik és ezen nem tudom,hogyan fog majd BB segíteni.

Remélem JE és Gordon érkezése helyre billenti a támadó sort. Nekem félkésznek tűnik ez a csapat, de kb. minden évben ezt éljük át.
2018. 09. 24. 14:54
Fellenger
Ez a D szörnyű volt, Stafford csak azért nem szórta meg, mert félt, hogy elkúrja. De ha megnézted, óvatosak voltak, viszont ha meg kellett csinálni egy harmadikat, hát meg is csinálták. A Philly jött így át rajtunk állandóan SBn.
2018. 09. 24. 15:11
cspeti98
Azért tudták ilyen simán megcsinálni, mert képtelenek voltunk 3. és hosszúra kényszeríteni őket, mert az első 2 downnál simán nyeltük a futást. Johnson a yardjai legalább 2/3-át (lehet volt 3/4 is) kontakt előtt szerezte, olyan szinten elnyomták a DL-t. Gyakorlatilag azt az egységet kell rendbe tenni meg Grigsbyt elkezdeni LB-ként használni, ha már Flowerst elküldtük és máris jobban nézne ki. Nem vagyok DL szakértő, nem tudom, hogy mi volt a gond, hogy mennyire javítható edzésen, de ha az akkor marha gyorsan el kell kezdeni, ha nem akkor meg jöjjön Valentine meg kezdjünk el körbetelefonálni egy DT-ért.
2018. 09. 24. 16:07
Arsenal
Kérdés? Még mindig BB a liga legnagyobb védő guruja?????? Ha igen, akkor miért ilyen gyenge a D már huzamosabb ideje. Előre mondom nem károgásnak szántam, csak csendben, aggódva nem értem a D teljesítményét.
2018. 09. 24. 16:23
szepi
Talán a minőséggel van baj.Homokból nem lehet sziklát építeni.
2018. 09. 24. 16:32
piszkosfred
A több évvel ezelőtti gólkirályról sem mondják, hogy ő a liga gólkirálya. BB jó régen szolgált rá a védelmi guru jelzőre. Ez rajta is maradt, de egy ideje már nem igazolja. Gyenge az emberanyag is, de mint egyszemélyes GM-HC ez megint csak teljesen az ő felelőssége. Egy guru tudja, hogy milyen hatékony rendszert akar játszatni, és ehhez a jól működő szisztémához hozza a bele illő embereket. Ez neki egy ideje már nem igazán sikerül. Én vele kapcsolatban inkább úgy fogalmaznék, hogy a "korábbi védelmi guru".
2018. 09. 24. 16:53
vodka03
Miről beszélsz Frédi? Az elmúlt 6 évben top 10-ben volt a védelem engedett pontok tekintetében. Ez messze a legfontosabb statisztika egy védelemnél.

Lehet itt sokan azt szeretnék, hogy Sack meg INT listán szerepeljünk elől, mert az tök faszán néz ki, de ezzel önmagában nem nyer meccset egy csapat/védelem.
2018. 09. 24. 19:42
piszkosfred
Arról beszélek, hogy nagyon régen nem tud elit D-t összerakni. A top 10 az nem elit, az a mezőmy első harmada. Ha már guruzzák, akkor minimum top5 de inkább top3 D illene ide legalább egyszer az elmúlt 10 évben. Emellett a legutóbbi 3 SB-n 30 pont felett átlagolt a D. Az pedig nemhogy az elit, de a szimplán jó teljesitménytől is messze van.
2018. 09. 24. 19:47
LasVegas
Wade Philips, na ő a guru.
2018. 09. 24. 21:07
piszkosfred
2018. 09. 24. 20:20
vodka03
Tavaly 5. volt a csapat engedett pontokban előtte lévő évben meg 1. Szóval erről ennyit.

És továbbra is leghátul draftol a csapat. Nekünk nem adatik meg az, mint egy Browns-nak vagy Jax-nak, hogy elől kivegyük a premium prospecteket, majd még adjunk a top FA-nek 15 millát évente. Mi hátul draftolunk és a sapka allat sincs pénz, mert minden évben contender csapatot építünk. Majd lehet nekünk is olyan védelmünk, amilyet szeretnél, top prospectekkel meg playmakerekkel, ha Brady visszavonulásával visszaesik a liga utolsók közé a csapat és jön egy rookie QB, aki olcsón játszik és lehet a pénzt másmerre költeni.
2018. 09. 24. 21:23
piszkosfred
Tavaly nem volt első 5-ben de kicsire nem adunk. Az SB meccseken benyelt pontokra nagyvonalúan nem reagáltál.
Brady pont, hogy nagyon akciósan játszik, miatta aztán jutna minőségi játékosokra. Mi is adunk nagy pénzt több embernek is (DMC, HT, Gilmore, stb) szóval jutna itt, csak épp lehet, hogy nem így kellene elosztani. Ahogy az O oldalon is milliókért fizetünk egy Pattersont meg egy Allent. Az elmúlt 2 év GM tevékenysége egy betli. Ennek eredménye a legyengült keret.
2018. 09. 24. 21:41
vodka03
http://www.espn.com/nfl/statistics/team/_/stat/total/sort/totalPointsPerGame/position/defense/year/2017

SB-on benyeltük a pontokat nincs mit szépíteni rajta, de, azért csak megnyertünk 2-t, ami számít, meg eleve eljutottunk odáig. Gondolom nagyon imádnál egy LoB szintű védelmet, azok meg még többet kaptak a SB-ba, mint a mi "garbage" védelmünk, de nyilván ez nem fontos. De a Philly védelme is top 5 volt tavaly, aztán felraktuk a pontokat ellenük is, akkor most az ő védelmük is "garbage"?

TB12 akciósan játszik, de pl egy Goff vagy Bortles rookie szerződésen van és így van köztük 15 milla különbség a sapkában. Plusz ezek a csapatok évekig sehol nem voltak NFL szinten, bőven volt pénzük meg magas cetlijük, hogy csapatot építsenek...nekünk továbbra sincs meg ez a luxus ezt kéne megérteni.

Mondjuk fogadok, ha DMC meg Magastoronyt nem fizette volna ki, mikor lejárt a szerződésük, akkor meg azzal lenne bajod.
2018. 09. 24. 22:42
piszkosfred
A 2017-es adatért megkövetlek, elnéztem az évet.
Bocsi de itt nem arról megy a vita, hogy megnyerte e a csapat az SB-ket, hanem, hogy szerinted védelmi guru BB. Az SB-ket megnyertük, mert az O több pontot tudott termelni, mint amennyit a nem épp acélos D benyelt. Kivéve idén, amikor már az O rekordteljesítménye is kevés volt.
A személyi összetételt nézve megint csak nem az a lényeg, hogy nekem mivel lenne a bajom, hanem az, hogy ez a D egy kalap szar, miközben igenis vannak elemei ahova BB komoly pénzt invesztált. Ennyi pénzből bizony lehetne jobb is. És nem a ramshez viszonyitok, nyilván más helyzetben vannak mint mi, ezt én is belátom.
Mivel nincs olyan sztenderd, ami kimondja, hogy mitől védelmi guru valaki, így természetesen szubjektiv a dolog. Neked pl ez amit BB defense oldalon az elmúlt években felmutat, már elég, hogy guruként tekints rá. Nekem meg nem. Kár is tovább ragozni :)
2018. 09. 24. 23:40
vodka03
Nem az elmúlt néhány év miatt tekintek rá guruként, hanem az egész NE-i munkája miatt. De beszéljenek a számok.

2000 óta van BB nálunk HC pozícióban, most tapossa a 19. szezonját. Az előző 18 évben a védelme kapott pontok tekintetében:

7 alkalommal volt top 5-ös.

7 alkalommal volt top 6-10 között.

Ez 18 év alatt 14 alakalom, ahol top 10 a védelem...nem rossz egy szar GM-től, aki nem ért a defense-hez, mindezt ugye úgy, hogy a világvégén kellett draftolnia majd minden évben.

Wade Phillips, akire ment a +1 tőled 2000 óta 7 csapatnál volt edző (HC vagy DC) és ez a 15. szezonja.

4-szer volt top 5-ös a védelme.

3-szor top 6-10 között. Volt még 4 alkalom 11-13 között egyébként meg olyan is, ahol 31 meg 30 volt a csapata.

Korábbról nem keresgéltem, de biztos vagyok benne, hogy Phillips-nek van még olyan csapata a múltban, ahol top 5-10 defense-t csinált, de gondoltam BB NE-i regnálásától nézve elég fair a dolog tekintve, hogy NE szurkolók vagyunk, egy NE szimpatizáns oldalon.
2018. 09. 25. 00:32
piszkosfred
Úgy látom, te is úgy vagy vele, mint itt sok BB rajongó: ha valaki kritizálja az öreget, akkor ti már úgy veszitek, hogy szarozzák. Nem irtam, hogy szar, miért is irnék ilyen butaságot. Az elmúlt 2 év GM tevékemysége kritikán aluli, ezzel mondjuk nehéz lesz vitatkoznod, de nyilván a dinasztia alatt volt bőven sok jó húzása.
A tavalyi D statisztikával meg pl nem sokra mentünk mert év elején egy teljesen fos védelme volt (NFL történetének legtöbb engedett pontja az első fordulókban) és utána a szezon végére, a legdontosabb meccsre megint darabjaira esett szét az egész. Közben baromi jól mutat, hogy 5. scoring D, csak kissé árnyaltabb a helyzet.
De újra mondom, ez nyilván szubjektiv dolog. Nálam BB egy régi nagy guru, aki viszont jelenleg pocsék formában van mint GM és mint HC is. Én az idei SB óta már nem kedvelem (és finoman fogalmaztam). De mivel szeretett csapatomat vezeti igy nyilván szurkolok neki, hogy találja meg a kiutat a jelenlegi káoszból, és vezessen minket győhelemre.
2018. 09. 25. 00:57
vodka03
A "szar GM" rész nem neked szólt elsősorban, hanem az egyik kollegádnak, aki ugye kijelentette pár napja, hogy BB évek óta ótvar GM-ként.

Muszáj volt jönnöm a statisztikákal, hiszen ezek száraz tények és ezek támasztják alá az állításaimat és döntik meg a tiedet, miszerint nem tud elit Defense-t összerakni. Semmilyen Defense nem tud 20 meccsen keresztül a legmagasabb szinten játszani, nekünk rendre az év eleji 4 meccs jön ki rosszul, plusz tavaly sajna a döntő is, de legalább bejutottunk és még csak nem is vertek bucira minket, mint anno a Denvert pl. Meg ugye a Philly pont érdekes ellenfél tekintve, hogy nekik is a top volt a defense meg az offense is és hasonlóan játszott mindkét csapategységük a SB-ban, mint mi, de nem gondolnám, hogy úgy lehúznák ott az edzőt, mint itt néhányan BB-t, ha véletlen kikapnak. Ez szerintem megint olyan, hogy annyira elvagyunk kényesztetve az elmúlt 15 évben, hogy csak mi tudunk belekötni egy SB döntős csapat edzőjébe, akinek 2 perccel a vége előtt még sansza volt a győzelemre.
2018. 09. 25. 01:27
piszkosfred
Nem vertek bucira minket ez igaz. De nem a védelmi guru miatt :)
A guru D-je gyakorlatilag csak akkor nem engedte el a phillyt az end zone-ig, amikor azok nem voltak a pályán. BB pont akkora zakót kapott volna mint a denver, ha nála is Manning irányit. Neki az volt a szerencséje, hogy ott volt a bivaly erős O, egy rakat clutch playerrel, Bradyvel, Dolaval, Gronkkal. Emiatt nem mosták fel vele a padlót. Ezért sem védelmi guru a szememben. Mert egész meccs alatt nem volt annyi válasza a phillyre, hogy legalább egyszer megállitsuk őket a második félidőben.
Abban egyetértek, hogy el vagyunk kényeztetve. Abban viszont nem értek egyet, hogy máshol nem húznák le a HC-t hasonló helyzetben. Aki elvileg a defense nagy mágusa, és pont ott bukják el a döntőt. Amikor az egyik alapemberét nem játszatja a döntőben abban az egységben ami katasztrofális az egész meccsen és ezt sem akkor sem azóta nem indokolja. Ezzel az öltözőben is veszitett nem keveset a bizalomból és azóta sincs minden rendben a fejekben. Ennek a nyomai a mostani csapaton is jól látszódnak.
Újra mondom, szép dolog a statisztika, ráadásul sokféle képpen is lehet értelmezni, de nekem az ilyen D nem elit. Igen, a korábban általad is felhozott Seahawks D az elit volt. Az megsemmisitette az ellenfelét a döntőben. És Bradyt (Gronkkal, Edelmannel, Amendolaval) is 14 ponton tartotta több mint 3 negyeden keresztül (arról pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy kulcs sérülések is kellettek hozzá, hogy a 4. negyedben beinduljunk). Azt a védelmet egy brutál offense a valaha volt legjobb QB-val tudta nagy nehezen feltörni. A miénket idén egy Foles(!) zúzta atomjaira. Azért zongorázni lehet a különbséget.
Én az elmúlt 10 évben egyszer sem láttam elit védelmet New Englandben. De valószinűleg azért mert nekem ez mást jelent.
2018. 09. 25. 01:32
vodka03
Lentre írom, mert fogy a hely :D
2018. 09. 24. 16:58
LasVegas
Vigyázz, mert megzavarod a szirénkórust! :D
2018. 09. 24. 17:26
Croaker
Végigolvasva a sok sok véleményt, megformálom a sajátomat is, van biztos, aki egyetért, és természetesen mások nem, de nincs két egyforma vélemény sem, ahogy nincs színtiszta 100%-ban mindent lefedő valós igazságot hangoztató vélemény sem.

Íme: a csapat évről évre változik, sokan mennek, sokan jönnek. Akik mennek, azokról tudni lehet, hogy a Patriotsnál, a Patriots rendszerében mire voltak/lettek volna képesek, ha maradnának. Ezt látja BB, látja a többi edző, kizártnak tartom, hogy csak BB döntsön játékos kérdésben. Ésszerűtlen lenne azt feltételezni, hogy ha Scar a maga hetven X évével és tapasztalatával azt mondja BB-nek, hogy tartsunk meg valakit, mert igazán jó, akkor BB csak legyintene, és ne venné figyelembe amit a másik edzőtársa mond. Ebben az egyszemélyes zsarnoki gondolkodásba nem értek egyet.
Tehát a távozók: a szezon befejeztével van egy elképzelése a vezetőségnek, hogy miben voltunk jók, miben kell javítanunk. Ehhez megnézik, hogy ki az, aki szerződéssel rendelkezik, és ki az, aki távozhat, ki az aki "beáldozható" csereként. Jön a szabadügynök piac, ahol a többi szerződtetésből kiderül az adott évi árfolyam, amit figyelembe véve a korábbi évek tapasztalatával mérlegel a vezetőség. Ez alapján el tudja dönteni, hogy azt az értéket, amit a játékos kérne, és mondjuk amilyen hosszú szerződést ő elfogadna magának, az belefér-e abba a kirakósba, amit a következő szezonra kitalál magának a csapat. Biztos vagyok benne, hogy csak alapos mérlegelés után döntenek úgy, hogy az adott játékos túl sokat kér, és nem az első fizetési szám elhangzásakor csapja BB és a vezetőség a játékosra az ajtót, hogy kalap kabát. Nem hiszek benne, hogy a pótlás reális variációi nélkül bárkit elengednének. Nem akarok belemenni az elengedett Butler féle unalmas lerágott csontba, legyen erről elég annyi, hogy az idei évben a tökutolsó CB-k között kullog, aki ellőtte Patriotsos esélyeit az egy évvel ezelőtt hosszú távú szerződés visszautasításával.

Tehát vissza az előző gondolathoz: hogyan pótolhatunk valakit?
Érkezhet más csapattól, X év háttérrel, amiről van film, netán játszott ellenünk. Kielemezzük, megnézzük mit produkált, és hol lehet az a valós fizetési érték, amit képvisel. Szerintem minden ilyen elengedett játékosunk helyére minimum 3 helyettes ötlet van.
Aztán ott van még a draft, ahol millió verzió van, kinézve minden posztra egy rakás ember, amiből az előttünk kihúzott játékos után tudunk csak bárkit is végül kiválasztani.

Tehát megvan a helyettes, minden egyes távozóra. Azonban most jön az a faktor, hogy az az adott játékos más csapattól érkezett, más rendszerből, más támadó és védő koordinátor keze alatt. Vannak olyanok, akik alul értékeltek, ilyen pl Shelton szerintem, aki pl egy 1-31 es 2 szezon után érkezett, de látnak benne potenciált a mi edzőink. Na és itt jön a remény arra, hogy azt a szintet, vagy sokkal magasabbat tud képviselni minden játékos, akit más helyére hoztunk, hiszen az alapelvárás, hogy minden távozó helyére upgrade játékos jöjjön. Csakhogy itt jön az a bizonytalansági faktor, amit említettem: az adott játékos máshonnan jött, lehet, hogy ott elért 10 sacket, de azt a 10 sacket azért érte el, mert a csapattársai hozzásegítették, jó volt a DB sor, és volt ideje odaérni. Nyilván ez egy sarkított példa. Tehát a remény él az adott helyettes kapcsán, hogy tudja hozni azt a szintet, sőt többet, mint akinek a helyére érkezett. Mikor derülhet ki, hogy ez valójában így van-e? Első körben az edzéseken, de akkor még kontakt sincs. Aztán amikor már van kontakt, akkor sem az igazi, hiszen egy egy aelőre megbeszélt play gyakorlása nem hozza elő azt a meglepetés faktort, ami egy valós ellenfél esetében fennáll.
Elérkeznek az előszezon meccsek, amikor annyi játékos van még a keretben, akit ki kell próbálni, hogy nem lehet megtenni azt, hogy csak a végső 53 játsszon, és összeszokjon. Kialakul persze az erősorrend, az első és a második csapat, az esélyesebbek és a kevésbé. De az első igazán nagy megmérettetés az első hetekben érkezik, akkor derül ki, hogy a 32 csapat összeválogatott 53 játékosa mire is képes éles szituációban.
Na itt tartunk most. Mi a baj azzal, hogy ha ilyenkor derül ki, hogy valami nem az igazi? Azt a kimaradt X hónap gyakorlást, fizikai és mentális felkészülést nem tudja bepótolni egy év közben érkező játékos. Márpedig nincs olyan csapat, akinek mind az 53 játékosa hibátlan, és nincs olyan, akit utólag, az éles meccsek fényében megbánt volna az edzői stáb. Hiszen akkor nem lenne év közben sem csere, (félre téve a sérülést) nem igazolna senki senkit a saját vagy más gyakorló csapatából, vagy teljesen más helyről, FA-ek közül stb stb.

Tehát a sütemény próbája az evés. Mondjátok sokan, hogy ez az elkapó sor kevés, nem NFL szint, mit is akarunk ezzel? Miért engedtünk el olyan játékosokat, akik már bizonyítottak. Pont azért, mert ők már bizonyítottak, mindenki részt akar egy sikeres, domináns csapatból. Ha valakit el lehet vinni, tudnak neki többet adni, akkor addig, amíg az emberiség pénzből él, addig ezt meg is teszi az a csapat, aki addig sikertelen vagy kevésbé sikeres volt, és nem rendelkezett nagy nevekkel, vagy éppen pénz szabadult fel nála a megfelelő időben. Nem lehet elvárni azt, hogy hosszú távú építkezés mellett minden sztárt megtartsunk. Elment Amendola, akit természetesen sajnálok, nagyon sok kulcs szituációban kihúzott minket a bajból. De ez csak feltételezés, hogy idén velem inden sima lenne. Ott van Cooks, akit sokan szidtak tavaly, sokan közületek elküldték valahova, hogy a SB-on lesérült, a saját hibájából mondtátok, meg is érdemelte sokatok szerint. Majd most, amikor nincs itt, elkezditek hiányolni, hogy bezzeg ha... Igen, bezzeg ha megadtuk volna neki a nagy pénzt, akkor teljesen más lenen a keretünk, nem lehet tudni, hogy ki lenne most itt, tehát teljesen felesleges eszmefuttatás a "HA"-k világában levezetni az ő (és sok más) távozását.
Akkor ilyen alapon mit szóljanak a 49ers szurkolói, ahol a csapat a fél világot kifizette Garoppolónak, aki 11 negyed után valószínűleg az egész évet kihagyni kényszerül. Mi lett volna, ha Brady trade, Garoppoló a QB, és ugyanúgy lesérül. Akkor most milyen kommentek érkeznének? Ez ugyanolyan felesleges kenutúra a "HA" folyón, mint a fentebbi gondolatmenet Cooks-al, Butlerrel, Amendolával.

Visszatérve: nem lehet kiindulni abból, hogy 17 év alatt milyen sikereket halmoztunk fel, új év van, semmi sem garantált. De egy dolgot azért legyetek szívesek ne vitassatok el az edzői és scouting stábtól: Van szemük a dologhoz. Valószínűleg sokkal több mindent meglátnak a játékosokban, mint amit mi a nagy 24 órájában folyamatos videózás után fel tudnánk sorolni. Lehet azt firtatni, hogy az egész úgy rossz, ahogy van. De:
-éles meccsek előtt nem lehetett tudni, hogy HT hogy teljesít fontos pillanatokban. Most már látni, hogy lassú, de én azt gondolom, hogy az edzők is látják amit mi a fotelből, és vagy limitáltabb szerepet kap, vagy valami változtatást bevezetnek, mert jelenleg ez kevés.
- A secondary kirakósának felépítése zajlik, ami kísértetiesen hasonlít a tavaly év eleji kísérletezéshez, amikor senki sem értette mi a fene történik. Nem lett tökéletes a végeredmény, de valahogy csak még februárban is bekerülni a TV-be.

- Passrushunk tavaly nem volt, idén kerültek ide új arcok, akiknek a feladatuk ennek a megváltoztatása. De ők is csak akkor tudnak előlépni, ha a védelem globálisan működik. Ha hamarabb elszabadulnak a WR-ek TE-k RB-k, mint ahogy odaérnének az irányítóhoz, akkor hiába csinálnak mindet majdnem tökéletesen, az idő kevés a teljesítmény kibontakoztatásához.

- Az elkapó sorunk kevés, nem tud elszakadni stb stb. Valóban, Hogan nem az igazi, Dorset még nem egy Cooks. De amikor a szabadügynök piac elindult, nem így nézett ki az elkapósorunk, ezt ne felejtsük el. De jöttek a sérülések, amikkel nem lehet mit kezdeni, így meg kell próbálni arra építeni, akire lehet. Biztos vagyok benne, hogy a vezetőség is látja amit mi, és azon lesz, hogy kitalálja, hogy mit főzhetünk ebből az alapanyagból.

"Röviden" ennyi lenne, még hosszú sorokat tudnék írni biztos vagyok benne, de nem tudom lenne-e olyan eredménye, amit én szeretnék, nevezetesen az, hogy ne adjuk fel az egész szezont 3 meccs után, nem a 15. héten vagyunk, amikor már akár minden mindegy, még forr a víz, az alapanyagok sorra bekerülnek, van jó néhányMichelin-csillagos szakácsunk, várjuk ki a főzési idő végét, és mindenki remélem megkapja azt a vacsorát, amit szeptember elején megrendelt.

GO PATRIOTS!
2018. 09. 24. 17:39
LasVegas
2018. 09. 24. 18:21
topin
Hogan CB1 ellenfelek ellen kevés. De majd lesz JE meg Gordon, akkor Hogan CB3 ellen kell hogy elszakadjon. Sokkal nagyobb szabad területe lesz, mert széthúzódik, megnyúlik a pálya.

Ezért mondtam a meccs közben is, hogy JE visszatérése az offensenek, nem csak egy embert jelent. Hanem azt, hogy mindenki kettővel gyengébb CB ellen fog szerepelni. És végre elkezdhetjük használni azt a dink & dunk játékot amitől jók vagyunk. Most ez esélyünk nem volt használni, úgy hogy nem tudnak elszakadni a cornerektől és így nem lehet ütempasszt odadobni.

Ezért jelent sokat JE. Nem feltétlenül ő maga, bár az a kémia ami köztük van, az brutál extra töltet. Hanem az, hogy JE egy olyan slot WR aki a mi sémánkban a legfontosabb láncszem. És nyilván tudta az öreg, hogy ez a 4 meccs esetleg ennyire gyér lesz, de nyilván az egész szezonban gondolkodik. Szeptemberben még senkinek nem adtak bajnoki gyűrűt..

Amúgy az se hátrány, hogy nem lesz rólunk túl sok anyag a teljes Offense-t figyelve. Így a szezon kulcspillanataiban könnyebben használunk egy Dorsett,Patterson duót teljes arzenál mellett.

Az offense totál rendben lesz.

HT a kérdés, meg a DL közepe..
2018. 09. 24. 18:30
Burkus
Szerintem senki nem adta fel a szezont itt, aki feladta, az nem itt rágódik a történteken.

Sok mindennel egyetértek az írásodban, sok mindennel nem. Két dolgot tartanék érdemesnek megjegyezni:

Gordon trade-je azt bizonyítja, hogy a WR gárdát, tulajdonképpen az egész O-t illetően ég a ház és ezt Belichick is látja. Egy ilyen balhés fickó abszolút nem illik a Pats filozófiájába, nem tesz jót az öltözői fegyelemnek (emlékezzünk, hogy Jonas Gray vagy Collins miért ment a levesbe, illetve a Brownsba), hogy mégis bevállalta, az kifejezetten tőle idegen döntés.

Az elmúlt évben a Pats draftelemzéseit illetően számos USA-ban megjelent írásban pont azt taglalták, hogy a scouting gyenge nálunk, ami annak tükrében különösen meglepő, hogy Belichick milyen széles körű ismeretségeket, baráti kapcsolatokat ápol számos college HC-al.
2018. 09. 24. 18:47
topin
Én máshogy látom a Gordon tradet..Moss se kellett a kutyának se.

Gordon akkor lett volna veszett fejsze nyele, ha komoly értéket fizetünk érte. Így meg ingyen volt egy olyan lehetőség ami ha működik akkor brutál extra, ha meg nem, akkor ingyen volt. Mivel nem volt túlfizetés, sőt jelentősen ár alatt jött a minimális esély mellett is. Veszteni valónk nincs vele, ha nem javul meg kivágjuk. Az csak egy olyan jelzés megint az öltözőben, hogy az esélyt megkapja bárki, éljél vele, ha nem állsz be a sorba tiplizel.

Azt viszont nem vitatom, hogy a látottak fényében jól jön egy X elkapó nagyon. De azt se lehet elhallgatni, hogy nem tudjuk JE-vel és a fentebb vázolt dolgok miatt egyáltalán szükség lett-e volna rá. Szerintem ennyiért akkor is rámozdultunk volna, főleg ilyen sérüléshullámmal a poszton.

Gordon előélete lényegtelen az öltözőben, nem nálunk követte el. Amikor majd nálunk hibázik ki lesz vágva. Ezért ennek rossz hatása nem lehet. Ez csak win-win szitu lehet ha Gordon is úgy akarja.
2018. 09. 24. 19:31
anti pass
Floyd-t is leigazoltuk és nálunk nem is volt vele baj. Emlékeim szerint!
2018. 09. 24. 18:58
Solymi81
Ez a scouting dolog abból a szempontból is meglepő, mert BB igencsak nagy hangsúlyt fektet erre, lásd a War Room című könyvet, gyakorlatilag nagy része erről szól.
A scoutingról és a szervezet felépítéséről, stb.
2018. 09. 25. 13:43
szepi
Mintha én írtam volna!
2018. 09. 24. 17:35
Arnold Patsenegger
Mindenki nyugodjon meg, most találkoztam Patriots szurkolókkal Washingtonban, ők azt mondták minden rendben lesz :D :D

Én hiszek nekik ;)
2018. 09. 25. 01:53
vodka03
Szóval Phillips nálad nagy mágus meg guru, aki top level talentekkel kapott 40 pontot a Seahawks-tól, de BB egy fényévekkel gyengébb játékosállománnyal meg fele annyi ponton tartotta őket. A Philly ellen nem találtuk az ellenszert (ahogy pl egy másik top D a Vikings se), de közbe meg ott van a másik két SB, ahol kétszer két félidő alatt össz-vissz 17 pontot kaptunk, akkor azért nem volt gond BB-vel. A Seahawks is csak azért jutott el ugye a végén a goalline-ig, mert olyan faszul pattant a ladba.

A Seahawks sérüléssel kár jönni, arra van az edző, hogy alkalmazkodjon egy ilyen dologhoz, ahogy pl BB is leszedte Arrington-t és rakta be Butler-t vagy Cooks sérülését követően is az offense tarthatatlan maradt.

Seattle D tényleg fasza volt, de itt jön ki ugye amiben különbözik a véleményünk, a Seahawks kb 3 évig tudta egyben tartani azt a védelmet és tavaly már a playoff-ba se jutottak be, nálunk meg teljesen más a dolog. A másik meg ugye, amit korábban is mondtam, hogy itt sokaknak attól lesz elit a védelem, ha nagyot ütköznek, sok a sack, az INT meg a 3&out, de, ha a végén az ő védelmük is mondjuk 20 pontot tartja az ellenfelét meg a miénk is, akkor ugyanott vagyunk.
2018. 09. 25. 02:02
vodka03
My bad. Nem Phillips volt még a D Coach a Seahawks ellen.
2018. 09. 25. 09:51
piszkosfred
Én nem Phillipset istenitem. Csupán annyit irtam, és ezen indult a vitánk (ami egyébként kifejezetten jó szerintem), hogy nekem BB elmúlt években nyújtott defense oldalon nyújtott teljesitménye nem "guru" szint. Nyilván ezzel nem azt állitom, hogy minősithetetlen :). Mert nem is gondolom igy. Csak éppen tele van a hócipőm a guruzással, mert ilyenkor eszembe jutnak az elmúlt évek playoffjai, ahol egy Flacco pakolt fel nekünk 31-et, egy Foles 41-et és a már említett 30 pont feletti átlag a 3 SB-én.
Ilyen szempontból nem nagyon számit, hogy más csapatok mennyit kaptak, mert itt most BB és az ő védelmi zsenije a téma.
Nyilván megértem én is, hogy egy olyan D mint pl a Seahawksé, nem tartható fenn egy évtizedig. De én nem is ezt vártam volna az öregtöl. Én mindössze annyit vártam volna, ha már egyszer ő a védelmi atyaúristen a ligában, hogy az elmúlt 10 évben legalább egyszer össze tudjon rakni valami hasonlót.
És igen, nagyon fontos, hogy egy védelemben azért legyen keménység, és néha odaérjen az irányitóhoz és olyankor alaposan összecsomagolja. Nem azért mert nekem ez a fétisem :) Hanem azért, hogy ne történjen meg ami ellenünk az SB-én, hogy egy közepszerű Foles is halál nyugodtan dobálgat szét minket egész meccsen mert egyszer sem érünk a közelébe se. Nagyon sokat számit pszichésen, hogy be van e szarva a qb a pass rush miatt és ott motoszkál e a fejében hogy itt néha bizony el leszek agyabugyálva, vagy békésen nézelődik és fél óra alatt választ célpontot. Nem véletlenül vannak a kinti Pats oldalakon is a mémek, hogy "mi az a pass rush? nem tudom mert én Pats fan vagyok". Nekem ez messze nem guruság. De nem tudom olvastad e a Brady/Belichick könyvet, mert abban is nyilatkoznak érdekeset pl a sec tagjai ez egyik elvesztett Giants elleni döntővel kapcsolatban.
Én továbbra is úgy látom, hogy a franchise második sikerkorszaka (az elmúlt pár évben) alapvetően a Brady vezette O érdeme. A védelem maximum nem cseszte el - egészen az 52. SB-ig.
2018. 09. 25. 12:55
vodka03
Neked az marad meg, hogy Flacco meg Foles felrakott 30+-t nekem meg az, hogy a Colts 7-et, a Steelers 17-et, a Titans 14-et a Houston 16-ot, hogy az Atlanta meg a Seahwks elleni gyenge első félidő után megtalálta az ellenszert, hogy a Jax-et a másodikba nagyjából lenulláztuk.
És, amihez mindig visszakanyarodunk, hogy mindezt tette más top védelmekhez képest jóval szerényebb játékos anyaggal.

Ahhoz, hogy Seahawks szerű Defense legyen szerintem 2 út van: vagy a Jax/Browns féle, olyan szarok vagyunk évekig, hogy feltöltjük a keretet magas pickekkel és FA-nél arra költünk és annyit, amennyit akarunk vagy az, amit a Seahawks csinált, hogy a lutri drafton egymás után 2 évben belenyúlunk a tutiba az összes defense pickkel. Nekünk utóbbi kivitelezhető csak , de itt már szerencse is belejátszik a dologba, mert playmakereket lássuk be nem könnyű a hátsó körökben szerezni.

Wade Phillips-et azért hozom ennyire, mert nálad ő guru kategória, pedig kb 5-6 alkalommal dobták ki a csapataiból az elmúlt 20 évben, a statisztika, amit hoztam mutatja, hogy közel sem olyan eredményes, mint BB. Láttuk a karrierje elején BB milyen védelmet csinált, amikor volt talent az egységben, de neki nincs Von Miller-je, aki egyedül megoldja nagyjából a pass rush problémát, meg nincs nála a liga legjobb DT-je Donald személyében, de még csak egy Suh sem.
2018. 09. 25. 13:27
piszkosfred
Azért pass rushunk lehetne. Lenne miből. Csak épp BB nem tartotta annyira lényegesnek, mint a sec összerakását. Oda ugyanis liga szinten top pénzt tolunk. Ezt lehetne a front 7-be is tenni. Mert már a Revis-Browner időszak is megmutatta, hogy ha nem tudsz nyomást helyezni az irányitóra, akkor a secet szétszedik. Mi DMC-nek fizetünk +10-et, Gilmorenak adtuk a nagy szerződést, stb. Ezeket én inkább a falra költöttem volna. Most olyan falunk van, hogy a secnek kell megoldani a futás megállitást és a passz védekezést is.
Nincs pass rush és hulladék az LB sor. A HT szerződés hosszabbításnál nyilván kényszepályán is voltunk Collins elküldése után, de sajnos ő sem éri meg azt a nagy pénzt amit kapott. Tehát ha megnézed a pénzeket, akkor látod, hogy bizony mi is teszünk oda nagy pénzeket a D-ben, csak éppen nem feltétlenül jó posztokra vagy nem feltétlenül jó embreknek.
Az O-ban ugyanez. Elengedjük a clutch wr/punt returnerünket, aki simán megoldható lett volna cap helyzetben, és drágán hozunk olyan returnert aki használhatatlan wr-ként. De persze ez már nem a védelmi guru vitánk része.

Persze, emlékszem én a colts és társaik elleni győzelmekre. A colts elleni valóban szép volt. A többitől azért nem lábad könnybe a szemem, hogy mekkorát guruskodott BB, és kevesebb ponton tartottuk a félelmetes Titans és Jags offenset (most játszottak egymás ellen egy 9-6-ot miután a jags 30+ pontot rakott fel a gurunk védelmének). Ugye ahhoz azért nem kell D guru, hogy egy Osweiler, Mariota, Bortles vezette O nem tömjön ki :)
Ezért nem tudom érvként elfogadni a scoring def-es statodat sem. Mi évi 6 meccset játszunk olyan csoportellenfelekkel, ahol finoman fogalmazva sem ütős a támadósor.

Ugyanez az SB-ken is. Persze hogy az utolsó negyedekben már megfogtuk az ellenfelet (kivéve ugye idén). Hisz addigra akkora előnyt szereztek, hogy áttértek egy konzervativ gameplanre és ilyenkor azért jóval könnyebb védekezni.
2018. 09. 25. 15:00
vodka03
Kire kellet volna költeni DL poszton? Az igazán premium játékosok 15+-ot keresnek vagy rookie szerződésen vannak a maradék játékosok közül meg sokan hosszabítanak a saját csapatuknál mielőtt FA-ek lennének és el se tudod hozni őket.

Dola-t szeretem, imádom, de ő is 6 millát keres Patterson meg a felét. És Dola úgy igazán a playoff-ban volt nagyon clutch viszont az 5 éve alatt az alapszakaszban még az 500 yardot se éri el. Ezzel együtt sajnálom én is, hogy elment.

Ezek a csapatok jöttek szembe, ezekkel az irányítókkal és hulladék pontmennyiséget raktak fel ellenünk, nem kell ezt túl magyarázni. Kit érdekel, hogy a Jags-Titans 9-6 lett múlthéten, mikor a playoffban tavaly elvertük mindkettőt és két meccsen 16 pontot átlagoltak ellenünk? A Jax az 5. legtöbb pontot szerezte tavaly, de azért a Steelers meg a KC támadósora is mocsok jó erőkből állt az elmúlt években.

A Philly játszotta a játékát végig ellenük nem volt ellenszer, az Atlanta dettó nyomta a sajátját nem véletlen, hogy nem FG-ra mentek meg futottak mikor Magastorony kiverte a labdát, meg mikor JJ megcsinálta azt az epic elkapást Rowe felett. A Seahawks offense meg egész meccsen Lynch-ből állt, Wilson meneküléséből, meg abból, hogy Matthews megégette Arrington-t. Utóbbit a 2. félidőben leszedtük a pályáról, ezzel a futás elleni védekezésünk feljavult, mert nem volt más megbízható célpontja Wilson-nak. Semmi köze, ahhoz, hogy milyen konzervatív play hívásokat csináltak, ugyanaz volt a game plan náluk egész meccsen.
2018. 09. 25. 16:36
piszkosfred
Azt aláirom, hogy Dola a playoffban volt nagyon clutch. De az oldalon a hurráoptimisták pont azt szajkózzák, hogy nem szeptemberben dől el a bajnoki cim. Ezzel egyet is èrtek egyébként. Dola pont akkor volt a legjobb, amikor a legjobban számit minden meccs. Vétek volt elengedni. Főleg ilyen wr corpsnál mint ami nekünk van. Patterson Cyrus és Allen pénzéből bőveb kijött volna és még marad is.

Nem jutna elot jatekosra a DL-ben? Dehogynem. Ha nem dobod meg a safety-det 11 millával plusz a cb1-re nem áldozol 60 millát 4 évre akkot azért jutna oda ezt írtam már korábban is.
2018. 09. 25. 16:51
vodka03
Tegyük hozzá, hogy, amikor nem hosszabítottunk Dola-val, akkor úgy nézett ki, hogy lesz Britt meg Mitchell, plusz ugye Matthews is a TC alatt jól muzsikált de nála is jött a sérülés. Ezeket BB se láthatja előre.

DMC, azért csak top 3 FS a ligában és már volt, akkor is, amikor hosszabítottunk vele. Nyilván jövőre benne van a cut vagy a szerződés átalakítása, majd elválik. Lockdown CB kellett, mert Burlert nem tekintették annak és túl sokat kért, ha meg nem hozzuk Gilmore-t, akkor megint lehetett volna draftolni, aztán imádkozni, hogy bejön a húzás.

De így hirtelen a top DL játékosok közül nekem Calais Campbell meg Malik Jackson ugrik be, akik FA-ek lettek meg nálunk volt Jones meg Hicks, de azért annyit nem érnek, amennyiért aláírtak. Lehet van más is, nem tudom, de többség inkább bluechip rookie játékos vagy olyan, akik el se jutottak odáig, hogy teszteljék a FA piacot.
2018. 09. 25. 18:36
piszkosfred
Jó, az én véleményem abban nem fog változni hogy Dola elengedése óriás hiba volt. Függetlenül az újakban rejlő potenciáltól. Mert ha bajnokságokat akarok nyerni - márpedig itt elvileg az a cél - akkor nem engedek el olyan elkapót aki már bizonyitottan jó a rendszerünkben, kulcsszereplő volt mind a 3 SB runban (clutch) és kiépült már egy kivételes kapcsolat a pályán az irányitójával. Elengedni miközben ott van egy általad emlitett Mitchell Britt Mathews hármas óriási egészségügyi kérdőjelekkel, plusz ebből a hármasból egyedül Mitchell bizonyitott a rendszerünkben. Ez hiba volt. Ráadásul eléggé érthetetlen is. Hacsak emögött is nem BB egoja van valami beszólás miatt.

Nem vitatom hogy DMC elit a posztján. Sőt Gilmore is az. Én annyit mondtam hogy nem a secbe öltem volna a pénzt hanem a front 7 be. Egy brutál pass rush mellett elbirnánk kevésbé elit hatsó alakzatot is. Vagy megforditva: zero pass rush-al az elit secet is megégeti mindenki aki szembe jön.
2018. 09. 25. 14:20
piszkosfred
Meg is néztem a tavalyi évet, amit úgy hivatkozol meg a scoring def statisztika okán, hogy elit védelem volt.
Azon a 7 meccsen, ahol a mezőny első felébe tartozó offensek jöttek, +24 pontot nyeltünk átlagban. És ebben benne van egy épp jó nagy gödörben hozzánk érkező Atlanta elleni 7 kapott pont is. 3 meccsen is +30 pont engedve. Ez minden csak nem elit.
De persze ott van a 6 csoportmeccsünk, ahol mindössze +14-et átlagoltunk a nagyon gyenge O-k ellen. Na ezzel aztán lehet statot javítani, és a végén kaphatunk egy torz képet.
Szerintem ha most random odamennél a Gillette-ben a drukkerekhez és elmondanád nekik, hogy tavaly elit D volt, akkor megcsinálnád mindenkinek a jó kedvet :))
Sajnos nem volt itt elit D több mint egy évtizede.
2018. 09. 25. 15:26
vodka03
Az első 4 meccs katasztrófa volt, ez tök egyértelmű, de utána meg 12 alapszakasz mecsen egyszer kaptunk 24-et egy elit Steelers offense-től meg egyszer 27-et a Miami-tól. A szezont olyan szarul kezdtük, amennyire lehet, mint nagyon sok alkalommal, aztán meg a maradák 12 meccsen 14 pontot átlagolt a védelmünk és megmondom őszintén nem érdekel ki ellen.

Egyébként ezt a Titans-Jax dolgot nem is értettem tőled. Bármikor rátudsz bökni az elmúlt 1-2 évből valami eredményre, ami szembe megy valamelyikőnk véleményével a másikéval meg nem. Az elit Vikings D most nyelt be 27-et egy félidő alatt a szar Bills ellen, akik ellenünk nem tudtak pontokat felrakni tavaly. Előtte meg 29-et a Packers-től. A Chargers ellenünk csak 13 pontot szerzett tavaly, a 7végén meg 23-at a bivaly Rams ellen.
2018. 09. 25. 15:43
piszkosfred
Nem nem, én nem csak ráböktem valamelyik eredményre az elmúlt szezonból. Hanem a múlt heti eredményt hasonlitottam az e hetihez. Nem a tavalyi billst az ideihez és nem a tavalyi chargerst az ideihez. Ez óriási különbség. Én nem ráböktem egyre, hanem konkrétan 7 nap elteltével mutattam rá, hogy a mi ganaj védelmünk ellen 1 hete ellenállhatatlan offensenek kinéző Bortlesék 1 hét múlva egy titans ellen felraknak 6 pontot.

Oké, akkor elfogadom, hogy téged nem érdekel ki ellen hozza az adott számokat a D. Engem viszont igen. Mert ez sajnos szerintem nem mindegy. Vakok között nyilván a félszemű a király.
2018. 09. 25. 16:09
vodka03
Csak a szőnyeg alá söpörted a tavalyi kiváló védekezésünket a Jax meg Titans ellen ezzel a kijelentéseddel, hogy ők 10 pontot nem tudnak egymás ellen szerezni, mert mindkét Offense gagyi.

Mondom mégegyszer az ellen kell teljesítened, akivel szembe kerülsz. Nincsenek könnyű meccsek ebben a ligában ezt látjuk évek óta hétről-hétre. Ahogy a Bills is szépen elverte a Viking elit D-t 7végén vagy a gyenge Jets felrakott 50 pontot a Lions ellen.
2018. 09. 25. 16:45
piszkosfred
Nem söpröm a szőnyeg alá és nem a tavalyi teljesitmenyhez hasonlitottam hanem a mostani D-t minősítettem vele.
Nyilván azt kell legyőzni aki szembe jön. Ezt sem vitatom. De mi a védelmi gururól és az ő elit védelmeiről illetve annak hiányáról vitázunk :)
Azt meg azért gondolom csak nem vitatod, hogy bármilyen sportágban az minősit igazán, hogy a legjobbak ellen hogy teljesitesz. Aki bajnokságot akar nyerni annak a legjobbakkal kell a végén felvenni a versenyt. Hogy mennyit is ért a D részéről limitálni a titans és jags offenset? Azt a philly a döntőben beárazta.
Komolytalan azt állítani, hogy nem érdekel ki ellen nyújtott jó teljesitményt a D. Ugyanis pont ezzel határozható meg hogy elit e vagy sem. Ha attól elájulsz hogy egy Bortles vagy Osweiler vezette O-t de szépen 20 pont alatt tartottak, akkor utána jöhet a kellemetlen ébredés amikor egy jobb jön szembe. Mindent a helyén az értékén kell kezelni. Ez alap.
2018. 09. 25. 16:59
vodka03
Én azt állítom, hogy ugyanúgy kimagasló D teljesítmény kell egy Oakland vagy Chargers ellen, ahogy egy Bills vagy Jets ellen, mert, ha csak a szerelést viszi ki a pályára a csapat, akkor úgy megpofozzák, ahogy pl a Jets a Lions-t. És attól, hogy Osweiler meg Bortles az ellenfél ők is képesek kimagasló teljesítményre vagy akár megnyerheti a meccset a futójáték is.
2018. 09. 25. 18:25
piszkosfred
Nyilván ki kell menni a pályára, de szó sincs arról, hogy ugyanolyan kimagasló teljesitmény kellene. Miért is kellene. Egy gyengébb ellenfél ellen elég a kevesebb is. Ez minden sportágra igaz. Igaz ez az egyéni és csapatsportokra is. Ne haragudj de ez a megállapitás méltatlan az eddigi vitához és a felkészültségedhez.
Egy gyengébb wr levédekezéséhez is ugyanúgy kimagasló teljesitmény kell mint egy Julio vagy Beckham semlegesitésehez? Egy komolyabb O line ellen ugyanannyi kell a D-line-tól? És mindegy lenne, hogy ki a QB, milyen képesegei vannak? Ez most komoly?
BB védelme a korlátozott talenttel rendelkező offensek ellen nyújtott átlag felettit az elmúlt 1 évben. Ha jobbak jöttek szembe, nyelték a pontokat mint kacsa a nokedlit.
2018. 09. 25. 18:42
vodka03
A Vikings is valószínűleg úgy gondolta, majd a kevesebb elég lesz a Bills ellen, aztán szép nagyot koppantak. Azt meg nem mondtam, hogy mindegy ki a QB, de nem kell úgy csinálni, mintha egy szerényebb képességű irányító ne tudna győzelemre vezetni egy offense-t, akár elit játékkal. Ott a Bortles eset. Elit O-fal van, elit futókkal, aztán rögtön leveszik a terhet az irányítótól.

De szerintem msot már engedjük el ezt az egészet, körbe ugráltuk a témát eléggé. Én elmondtam mindent, amit akartam, meg gondolom Te is.
2018. 09. 25. 19:26
Arsenal
Gratula srácok, le a kalappal előttetek, bár a kérdésem a Pats.hu közönségének szólt, nem gondoltam volna, hogy két "szarvasbika" őszi bőgésére hasonlító vitája fog kikerekedni belőle.:D
2018. 09. 25. 21:27
piszkosfred
Jó kis eszmecsere volt! Köszi :)
2018. 09. 26. 07:58
tottingetosz
Jaja! Topicot a fiúknak! ;)
Hozzászólás a(z) Első benyomás: Lions - 3. hét bejegyzéshez