Menetrend
Szavazás

Első benyomás: New England Patriots - Jacksonville Jaguars (Előszezon 1. hét)

2017. 08. 11. 05:14
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
A Patriots az első előszezon mérkőzésén 31-24-re kikapott a Jacksonville Jaguarstól. Bill Belichick a kezdőit pihentette. Még a mérkőzés előtt elmondta egy rádióinterjúban, hogy mivel az edzésen a kezdők több lehetőséget kaptak, így most a fiataloké a pálya, hogy bizonyítsanak.

Ez a srác kezdő lehet: Annak ellenére, hogy nem álltak a legjobb támadójátékosok Jimmy Garoppolo rendelkezésére, az irányító nagyon jól játszott. A jellegzetes gyorsan eleresztett labdái most is bizonyítottak. Az első támadássorozat kicsit még döcögött, a végén 28 passzából 22 ért célba, 235 yardot és 2 TD-t szerzett. Mindezt 2.5 negyed alatt. Nyugodtan kijelenthetjük: a csereirányító poszt jobb kezekben nem is lehetne.

A cserék éjszakája: A kezdők, akik ma egyáltalán nem léptek pályára: Tom Brady, Rob Gronkowski, Dwayne Allen, Julian Edelman, Chris Hogan, Danny Amendola, Brandin Cooks, Trey Flowers, Malcom Brown, Malcolm Butler, Stephon Gilmore, Devin McCourty és Patrick Chung.
Három nagy játékot engedett a védelem. Cyrus Jones kettőt is, először egy 97 yardos TD-t kaptak el mellette, majd egy 42 yardosat. Az LB Elandon Roberts sem találta a helyét, teljesen elveszettnek tűnt a 79 yardos TD esetében. A S Jordan Richards pedig hibázott a 79 yardos és a 42 yardos hatpontosnál is.

Wise fejsérülést szenvedett: Az ígéretes DE Deatrich Wise Jr., az Arkansas Egyetemről érkezett 4. körös választás a 2. negyedben hagyta el a mérkőzést, miután fejberúgták.

Az egyetlen ok, ami miatt aggódhatunk: A Patriots leginkább a DE pozíción van gondban és a mai mérkőzés sem oldotta meg a problémát. Wise megsérült, míg Kony Ealy kicsit elveszettnek tűnt ma.

Az újoncok, akik kitűntek: A draftolatlan újonc Austin Carr (Northwester), aki a Big Tenben az év elkapója volt 2016-ban, kiemelkedően jó volt. Elkapott egy 3 yardos TD-t is. Sokszor sikerült üresre játszania magát, így Garoppolo sokszor megtudta találni. A szintén draftolatlan újonc TE Jacob Hollister (Wyoming) minden labdát elkapott és igen keményen harcolt minden egyes yardért.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2017. 08. 11. 06:06
takirob69
A látottak alapján a DE poszt a legvékonyabb, Ealy és Grissom elveszetnek tűntek az újoncok még tapasztalatlanok és nem látni, hogy mi van bennük. Ne kizárt, hogy mág az alapszakasz előtt hozunk valakit erre a posztra.
2017. 08. 11. 08:21
mhatrix
nem értem mi a jó ebbe a cyrus gyerekbe...
2017. 08. 11. 09:08
palesz42
Végignéztem a meccset és az alábbi benyomásaim voltak:
- szerintem nagy "megbeszélés" lesz ma, mert kicsit félválról vettük a meccset. A védelemben SENKI nem karistolt, nem láttam egy momentumot se. Az alap dolgokat meg-meg csinálták, a futás megállítása (azon az egy hosszú játékon kívül) még csak-csak ment, de a CB-k gyakorlatilag fogalmatlanok voltak.
- ebből a tegnapi D-ből senki nem tűnt ki, még a régi motorosok (pl. E. Roberts) se...
- semmilyen (gyakorlatilag 0, még hurry sem!) nyomás nem volt az ellenfél QB-ján.
- nem nagyon láttam még, hogy ennyi nagy (és ekkorák!) játékot nyeltünk volna... A védelem D...
- Matt Patricia face palm-ja mém lesz.
- az O már jobban tetszett: bár volt 3 sack, de alapvetően a QB-k konfortosak voltak a zsebben, volt idejük célpontot választani. Jimmy az első pár passz után éles volt, feltűnő volt nekem, hogy milyen gyorsan reagálta le a védelmi elváltásokat! Ebben sokat fejlődött. Szép drive-okat vezetett, az egyik csak a Foster-féle fumbli miatt nem lett pontszerzés. Brissett sem volt vállalhatatlan, de winning drive-ot (vagy egyenlítőt:) még nem tud vezetni. Kicsit pontatlanabb volt, inkább túldobta az elkapóit. Összességében: B vagy B+
- Kiemelkedtek: Hollister: nagyon jó a srác, mindent, de tényleg mindent elkapott, harcos, bírja az ütéseket. Szerintem jobb lesz, mint D.Allen. Austin Carr: szintén atom jó volt, vajkezű a srác és nagyon atletikus. A TD-nél hova ugrott fel, és honnan szedte le... Jó routokat futott, és gyors is, én Lucien elé tenném a rosteren.
- a futóknál az elején Boldent próbálgattuk, hogy jó-e. Egész jó volt, taposott, észrevette a réseket, nála nem féltem a fumblitól. Nem volt extra kiemelkedő, de pipa. D. Fosternek már említettem a fumbliját, de az inkább egy kiemelkedő védőmunka volt. A következő játékból kaptuk a qva hosszú TD-t. Játszott (nem is rosszul) Dion Lewis is. Egyébként a L. Daniels nevű RB sem volt rossz.
- Gost egy nagyon hosszú FG-t hagyott ki, egyébként meggyőző volt. Allen puntjai nagyon jók voltak, volt egy, ami a 3y-oson landolt.
- negatívok: Cyrus Jones és J. Richard egyántalán nem működtek össze, 2 TD szárad a lelkükön. Különösen a rövidebbnél volt feltűnő, hogy nem értik meg egymást. De a teljes sec, beleértve a safety-ket is tök homály volt.
A Jags minden elismerést megérdemel, harcolt, harapott, bizonyítottak a tookie-ik. És nem voltak szabálytalanok, durvák. Egyszerűen motiváltak voltak. Az is igaz, hogy az első soros D-jük nem volt a legerősebb, de szerintem jó szezonjuk lesz.
Pozitívum még, hogy D.Wise-on kívül nem volt sérülés.

2017. 08. 11. 09:33
hispanic
Nagyon jó meccs volt, nagyon sok tanulsággal az edzői team számára, mert kiemelkedően jó és rendkivűl gyenge teljesítmények voltak.
Austin Carr és J. Hollister bomba jó volt!
Carrnak olyan elkapásai voltak amit én csak Julio Jonestól láttam, fantasztikus volt a srác.
Hollister pedig csinált 116 yardot, a legnehezebb helyzetekben is meg lehetett találni, miközben nagyon komolyakat kapott a védőktől.
Mindkettő játékos 53-as roster szintet nyomott.
Sokkal több értelmét látom Carr itt tartásának mint Lucien maradásának.
Carrban extra lehetőség van, míg Lucien egy megbízható 6. ember lehetne csak a nagy ötös mögött.
Carr lehúzott egy olyan labdát, amit napokig fognak mutogatni az összefoglalóban.
Az "A" csapat tagjai is megdöbbenve és hatalmas örömmel nézték az oldalvonal mellett.
Hollister pedig 100% rostert ért tegnap. Ez egy top TightEnd játék volt.
Volt viszont több nagyon gyenge teljesítmény is.
Cyrus Jones minden idők leggyengébb saját teljesítményét nyújtotta.
Három TD-t csináltak rajta, sajnos teljessen szétcsúszott a srác ezen a meccsen.
Nem is vették le a pályáról, kiváncsi volt a stáb hogy hogyan tud ebbol feljebb lépni, sajnos nagyon nem tudott. Richardson dettó.
A csere védelem úgy játszott hogy Patrícia látványosan fogta a fejét többször is, egyszerűen nem hitte el amit lát. Belichek is fejcsóválva, mutogatva nézte vissza a videókat.
Ez így sokkal jobb, mintha közepes teljesítmények lettek volna, azzal nehéz mit kezdeni, így sokkal könnyebb a roster döntés.
Jövő vasárnap kifejezetten Carr és Hollister teljesítményét fogom nézni, hogy egyszeri kiugrás volt ez tőlük vagy konzekvensen tudják hozni ezt a szintet, mert akkor gyémántot találtunk.
2017. 08. 11. 09:41
Az a 3 csak 2 volt. Abból is a második inkább Richardsé volt.
2017. 08. 11. 09:47
komzoz65
Cyrus Jones gyenge teljesítményénél meglepőbb és bosszantóbb a hozzáállása. Kényelmesen kocog az elkapó után, miután az csúnyán megverte. Nem látta Brady a SB-on, hogy reagált amikor int-et dobott, majd szétszakadt, hogy megcsinálja a szerelést, miután hibázott. Ezzel a mentalitással aligha marad a csapatnál Jones. Jordann Richards sem volt meggyőző. Roberts hullámzó volt, Freeny és Langi viszont tetszett.Wise is jól mozgott a sérüléséig.

Úgy tűnik Bolden és Lewis küzd a csapatban maradásért, mindkettő jó benyomást keltett.

Hollister és Carr is tetszett. Elképesztő Carr emelkedése, Hollister meccsel a keretben maradásért és nem is rosszul. Lucientől többet reméltem, talán legközelebb.

A falak ezekben a felállásban többször nem működtek jól. Mondjuk az elején sokszor a 3. sor állt szemben az elsővel.


2017. 08. 11. 22:10
Tzimisce
Igazából azon csodálkozom, hogy Cyrus Jones mit keres még a csapatnál? Ha első körös lett volna, akkor is rezegne már a léc, de második körösnél? Ras-I-Dowling legalább jó volt, sajnos üvegből volt, ezért októberben már nem tudott játszani, de az legalább korrekt indok.
2017. 08. 11. 11:57
fandorin
Számomra egyetlen egy tanulsága volt ennek a meccsnek, méghozzá az, hogy JG-ot mindenképpen meg kell tartani, félelmetesen jól mozog ki a zsebből, mozgásból is remekül passzol, nyomás alatt is jó döntéseket hoz. Látszik, hogy nem kicsúszott, véletlen teljesítmény volt a tavaly év eleji beszállása. A fejlődése egyértelmű, ha ő vezetné az első sort, akkor is rájátszás csapat lennénk valószínűleg. A fiatal A. Rodgers-re emlékeztet.
2017. 08. 11. 12:11
Croaker
Én az egész meccs alatt azt vártam, hogy feljöjjek az oldalra, Patriots oldalára bárhova, és azt lássam, hogy Cyrus cut (Pedig nem vagyok az a cut-olgatós fajta). Komolyan mondom, teljesen érthetetlen, hogy ő még pályán van, valamit tudhat amit mi nem...

Pozitívumok: Carr, Hollister, Lucien.
Védőfal számomra felejtős, mintha ott sem lettek volna, semmi nagy megállítás, semmi sack, semmi nyomás.

Szerencse hogy ez csak előszezon, és hogy nem ők a kezdő csapatunk :)

Go Pats!
2017. 08. 11. 13:54
hopi46
37 játékosunk nem játszott! :( (A Jax.ból csak 12) Ebből támadó 20, védő 17. Ebből Nekem főleg az utóbbi nem igazán tetszett. Így nem csodálkoztam a kapott 31 ponton (előszezonban nem is tudom kaptunk-e valaha ennyit!), a def szinte "csürheként" rohangászott össze-vissza, kergetőzés zajlott és elrontott szerelés hegyek sorakoztak egy-egy playben, semmilyen védekezési koncepció nem látszott, a pályán a védelmet szerintem senki sem irányította.
Nem biztos, hogy ez a késői keretszűkítés szerencsés. Egyértelműen látszik már most, hogy legalább 10-15 ember nem üti meg az NFL szintet még 3. opcióként sem.
Amennyiben Carr és Hollister meg tudja ismételni még néhányszor a tegnapi játékát, az 53-ban a helyük. Carr a legmagasabb elkapónk és a rugói... Hollister már-már Gronkot idézte...
Elgondolkoztam azon, hogy ha a hátralévő 12 negyedből még legalább 9-10-ben ilyen def. lesz a pályán, hát nem tombolok a gyönyörtől. Ez a késői keretszűkítés csak pénzkidobás. :(
2017. 08. 11. 14:06
Arsenal
Hopi imádlak! Alig vártam a 08.11-t, viszont a hozzászólásod miatt már depressziós tüneteim vannak!:D
2017. 08. 11. 14:15
hopi46
Nem akartalak cserben hagyni! :D
2017. 08. 11. 14:18
komzoz65
Ez (a teljes kezdő pihentetése) nekem arra utalt, hogy ennyi játékost, akinek biztos helye van a kezdőben nem teszünk ki esetleges sérülésnek, miközben egy teljesen mindegy milyen eredményű meccsen, de mégis meccs körülmények között teszteljük a kiegészítő embereket, illetve van néhány rosta csata, ott pedig lehet nyomulni, bizonyítani.

Ez sajnos a D esetében nem jött be, de az O-nál igen. Bár az elején kifejezetten aggódtam JG testi épségéért később szépen összeállt a játék ezzel a B és C csapat keverékével is.

Ezek a meccsek erre jók, hogy teszteljünk, a kezdő formába hozását az edzéseken, jobban kontrollált körülmények közt végzik, meg az első néhány éles meccsen. Szerintem te is tombolnál, ha egy ilyen jelentőség nélküli meccsen valami komolyabb veszteség érné a csapatot. Nem kötelező nézni, mert valóban van, hogy nem szép látvány, de okos taktika.
2017. 08. 11. 17:10
LasVegas
Jogos. Ilyenkor még tényleg teljesen felesleges bármit is kockáztatni.
2017. 08. 12. 11:38
hopi46
A kezdő csapat pihentetését nem kifogásoltam, de az nem igaz, hogy aki most nem játszott, az mind biztos 53-as lesz (pl. Lengel, O'Shaughnessy), mert egy részük bizony PUP-s (pl. Jelks, C. Hollister) vagy rehabos.
Egyébként nem a minőségi játékot hiányolom az előszezon meccseken, hanem az igazi "hajtást" a még kiadó rosterhelyekért, cut esetén más csapat érdeklődéséért vagy a PS-be kerülésért Meg azért valamilyen szintű szervezettség is elvárható. Nos, a pályára lépett def. ezt nyomokban sem mutatta. Kb. 2/3-uk már szinte biztosan cut-olt játékos lesz. (És ezt tudják is.) Ez nem taktika, hanem előszezonbeli időhúzás, mert a 4 meccs 90 emberrel elég ostoba dolognak tűnik, ha egy csapat a "gerince" megvan.
A sérülésekről meg annyit, mindenki "utálja", az pedig, hogy mikor, milyen meccsen "jöjjön inkább" véleményes.
Természetesen nézni fogom a többit is, mert néha az offense is pályán lesz. :)
2017. 08. 11. 15:05
topin
Cyrus tett pár lépést kifelé..Carr feljött Lucien mellé. Hollister tud annyit mint AJ.Derby, de Allen elé rakni meredek gondolat..Ugye egy TE-nek nem csak elkapni kell tudnia. Mindenesetre a teljesítménye alapján rostert foghat az NFL-ben, ha nálunk nem előzi meg a veteránokat.

JG ismét megmutatta, hogy vezér kaliber..nagyon bírnám ha Ő lehetne a következő 10 év QB-ja nálunk. De ez ugye kb lehetetlen ha TB év végén nem vonul vissza..akárhova megy majd, jól járnak vele.

Brisett messze van attól, hogy rábízhassuk a csapatot..akár JG akár TB marad a QB, van mögöttük ideje fejlődni az biztos.

Lucien ami elkapható volt, azt elkapta..az end zone mögött is, 2 emberrel a nyakán. Kár hogy Brisett túldobta..remélem a köv.meccsen picit többet használjuk majd és meglátja mindenki micsoda jó kis játékos.


Ealy közelről nézte a meccset, bár nyilván nem segít a pass rushereknek, hogy belülről semmiféle nyomás nem volt, így meg könnyen fellép a zsebben a QB, HA megvernék az emberüket..mondjuk nem is nagyon verték meg, de középső nyomás nélkül ez így is marad.

Augusta hogy kerülhet pályára azt fel nem foghatom, burleszk filmbe illő az ember mozgása és tempója..

2017. 08. 11. 17:07
LasVegas
Első benyomásom, hogy szegény Cyrus Jones nem találja a helyét a pályán. Írhatnám azt is, hogy totál fogalmatlan volt az egész meccsen, de akkor majd kapom az offenzív kommenteket. De figyeljétek az oldalvonalon is: senki nem beszélget vele, egyedül sétál fel-alá, mintha nem is volna része a csapatnak. Bár szerintem (ha nem lesz rapid és drasztikus változás) ez csak idő kérdése.
2017. 08. 11. 21:10
loop80
Én már most kib...nàm a francba!!! (Màr bocsánat.) A hozzáállása teljesen elfogadhatatlan. Nem Patriots-szintű játékos, ez van.
Hozzászólás a(z) Első benyomás: New England Patriots - Jacksonville Jaguars (Előszezon 1. hét) bejegyzéshez