Menetrend

Első benyomás: New England Patriots - New York Jets

2016. 11. 28. 11:17
Szerző: lucas
Kategória: Meccsek

A New England Patriots megszerezte az 500., míg a csapat irányítója, Tom Brady a 200. győzelmét vasárnap este, amikor 22-17 arányban legyőzte a  New York Jets csapatát. És ez az összes jó, amit elmondhatunk erről a meccsről.

Vannak olyan mérkőzések, amit a csapat szurkolóinak kínkeserves nézni, és ez egy tipikusan ilyen meccs volt. Egy az AFC 2. helyén álló 9-2-es mérleggel rendelkező csapatnak elvileg szép reményei lehetnek, de ezt a játékot nézve sok minden eszünkbe juthatott, csak az nem, hogy egy Super Bowl esélyes  play-off csapatot látunk.

Igen tudjuk, csoportellenfél, és hogy az mindig nehéz, és hogy a Patriots ellen mindenki felszívja magát, de sajnos ki kell mondanunk, hogy ilyen gyengén teljesítő Patriotsot már rég láttunk játszani. Különösen igaz ez a védelemre. Volt ugyan  két labdaszerzésük, ami nagyon jókor jött, és nagyon kellett a győzelemhez, de azon kívül semmi. És most az offense sem villogott. Nem sikerültek a passzok, a futás is csak 1-2 alkalommal jött össze, valahogy nem működött a gépezet. Az volt az érzése az embernek, mintha egész csapaton valami nehezen megmagyarázható fásultság lenne úrrá.

A meccs menetét tekintve szinte végig a Patriots szaladt az eredmény után. Rögtön a meccs elején 10 pontos hátrányba kerültek, de ezt sikerült kiegyenlíteni - Butler interceptionjének labdaszerzésének jelentős része volt ebben. A második félidő elején egy rövid időre egy mezőnygólnyi előnybe került a Pats, de a Jets ismét magéhoz ragadta a vezetést egy TD-vel. A mérkőzés vége előtt előbb 1 pontra jött fel a Patriots, majd össze jött a TD is, de a két pontos kísérlet egy buta hiba miatt nem sikerült. Így a meccs végén az ellenfél még támadhatott a győzelemért, de a defense megszerezte a labdát -  némileg javítva a sok-sok hibáját.

Ezt a teljesítményt látva  természetesen rengeteg kérdés is felvetődik. Például: 

 Kérdés: Mi a bánatnak kell játszatni egy félig egészséges Gronkowskit? Igen tudjuk, mert ő egy futballjátékos. Egy nagyon értékes futballjátékos. Talán megérdemelné, hogy ennek megfelelően vigyázzanak rá.

Kérdés: Mi van Gostkowskival? Hogy van az, hogy évekig ő volt maga a megbízhatóság, most meg már csak a biztos, hogy minden meccsen van hibája.

Kérdés: Hogy a csodában van, hogy Fitzpatricknak mindig legalább kétszer annyi ideje volt eldobni a labdát, mint Bradynek? Hogy lehet az, hogy ennyire nem jött ki a különbség a csapatok játékereje között?

Összességében a győzelem annak köszönhető, hogy a csapat akkor tudott playeket megcsinálni, amikor nagyon szükség volt rá, de még ezzel együtt is ez egy nagyon sovány,  nagyon kínkeserves győzelem volt, nem igazán méltó a rekordok beállításához.  

Hozzászólások

2016. 11. 28. 11:29
mhatrix
Butlernek nem INT-je volt hanem előbb egy kiharcolt majd megszerzett fumble
2016. 11. 28. 11:30
Pietrosz2
Just win baby.
17 ponton tartani bármely NFL támadósort nem olyan rossz.
Különösen nem a Jetsét,aki ellenünk mindig felszívja magát.Tavaly például megvert minket 27-26-ra New Yorkban.
Jó dolgunk van.
Tegnap a Seahawks és Wilson nagyot égett.Továbbá hálistennek a Denver is kikapott.
2016. 11. 28. 11:32
BaP
A változatosság kedvéért most a D# hozta a meccset

Az Offense bénázását, a rúgó gyengeségét remekül ellensúlyozták.
A kulcs pillanatokban: elhozott fumble, Long fumble kierőszakolás, a legjobb pillanatban történt puntoltatás mind kellett, hogy az O# lehetőséghez jussson.
A blokkolt FG nélkül is bajban lett volna a Patriots

Az O# bénázása érthetetlen, Revis már nem egy sziget, hanem egy délibáb csak, a LB sor fos a Jetsnél, az egy jól játszó free safety meg az elején megsérült náluk

Ismét egy értékes W, de látva a Vasas, KCC és a Raiders meccset is, nézegetve a Ravens def statok javulgatását, meg a Dolphins 6 meccses W sorozatát..... össze kell kapjuk magunkat.
Remélem Gronknak nincs nagy baja, és Branch se lesz elmeszelve
2016. 11. 28. 11:49
MadJani
Viszont Mitchell vett egy nyaralót a Revis island-en :)
2016. 11. 28. 11:53
gallis1976
Hát Uraim. amit eddig olvastam mind igaz és egyetértek veletek:
-az egyetlen pozitívum a W
-NY-ban mindig nehéz győzni
-csoportmeccs mindig nehéz
-ellenünk mindenki felszívja magát, stb.
De akkor sem hiszem el, hogy csak nekem van hiányérzetem. A korábbi évekhez képest a támadógépezet finoman szólva nem működik olajozottan, időzítésben és pontosságban óriási hibákat lát az ember, melyek érthetetlen módon a dekoncentráltságra vezethetőek vissza. Gostkowski vicc amit leművel a tavalyi denveri meccs óta nem képes megtalálni magát. Nem nézek oda amikor rúg... Röhej a pali és fogalmam sincs mivel lehetne kizökkenteni ebből, szerintem semmivel, még annyi kell neki, hogy hozzanak mellé egy vetélytársat és vége is lesz a faszinak.
A védelmet már kitárgyaltuk.
Összegezve a bajom a következő, ezt a csapatot élmény volt nézni évekig ahogyan bedarálták az ellenfelet a pontos, konzisztens, szinte hibátlan játékukkal. Rövid, pontos támadások egy-egy megugrással, a végén sok pont és TD, a D meg nem érdekelt mert soha nem kápráztattak el, annyit csináltak, hogy 35-40 feltett ponttal ne kelljen aggódni a végén. Ezt a játékot hiányolom, de nagyon. Baromira hiányzik
2016. 11. 28. 12:42
Lucius
Igen, ez nem az az O, ami 40 pontokat tesz a táblára, amikor rossz napja van. Ami érdekes, mert papíron jobb, mint a tavalyi, tavaly előtti.
Nem tudok másra gondolni, mint hogy annyira gyenge az O fal, hogy folyamatosan plusz ember kell Brady (és a futás) biztosítására, ami miatt kevesebb az elkapó és könnyebb levédekezni őket. Ráadásul még ez is kevés, folyton siettetik Bradyt, ami megint csak nem tesz jót a passzoknak.
Mindezeken felül Gronk folyamatosan sérül és/vagy nem játszik, amiről tudjuk, hogy milyen hatással van a támadókra.
Jelenleg a Pats ellen a "védekezés" egyszerű, minél többet/többen támadni Bradyt, ami miatt nagyon beszűkülnek a lehetőségei.
2016. 11. 28. 13:12
komzoz65
Hát ez nem a legpontosabb elemzés. A konkrét igazság az, hogy blitz ellen toronymagasan Brady irányító mutatója a legjobb az egész NFL-ben. 120 felett.
Nem hinném,, hogy olyan egyszerű ellenünk valamit kitalálni. Idén komplexebb és jobb az O, mint tavaly ez nem csak a látszat. hanem tény. Még nem volt kimagasló meccsük, ebben az alakulatban még rengeteg van. Nagyon spórolunk a hívásokkal. Most látszott, hogy Gronkot limitálni akarták egy gyors TD-vel. De sajnálatos sérülése után kiderült, hogy Mitchell éppen olyan jó végterület célpont. Ha TB egy picit is pontosabb simán 3 TD-vel zár. A wr-eket szinte kíméljük, csak ha baj van akkor megy feléjük passz, JE-t kivéve. A mgúszós gameplan miatt hívunk rengeteg screent, de a potenciál, ha teljes a gárda, aligha vitatható. Most már muszáj volt 50-et dobni TB-nek (a gyenge kezdése miatt), viszont alig volt TE játék ugye, így kiderült, hogy jé a wr-ek egy részével is hozható a meccs, mert már szinte bántó Amendola mellőzése, szvsz lesz neki is nagy meccse még, meg JE tartalék jelenleg.


Nagy szükség lesz egy kirobbanó O-ra a PO-ban és az meg is lesz - legalábbis nagyon bízom benne.
2016. 11. 28. 12:03
orrrion
Egyetértve az értékeléssel, nézve az összefoglalókat és a többi mérkőzést, az látszik, hogy a többi élcsapathoz képest most a játék minősége alacsonyabb szinten van Pats-nál. A védelem a labdaszerzésektől függetlenül megint elkeserítő volt és a támadóknak még Gronk távollétében is illett volna jobb játékokat hozni. Bradyt ütik-verik, a játékhívások néha érthetetlenek.
Ilyen szintű játékosok, edzők mellett ez számomra érthetetlen. Szerencsére a W meglett, az utolsó percekben mindenki összeszedte magát, de mindig az motoszkál bennem, hogy egy elit Off. ellen ugyan mi lesz? Gronkot kezdem félteni, az egykori őserőből egy néha-néha játszó, állandóan sérülésekkel küzdő játékos lett, akinek a teljesítményén is meglátszik a nem tökéletes fizikai állapot. El kellene érni. hogy a PO-ra egészséges, terhelhető
legyen. Jönnek még kemény meccsek, bízzunk benne, hogy komolyabb sérülés nem lesz.
2016. 11. 28. 12:16
MemphisM
Lucas ezt saját magadtól írtad?
2016. 11. 28. 12:50
Igen, mint ahogy az első benyomás cikkeket eddig mindig magamtól írtam. Max. eddig kevésbé jött ki a véleményem, inkább a meccs eseményeit ismertettem. Csakhogy azt szokták mondani, hogy a futball a hálaadás után kezdődik, ekkorra már össze kell érnie a csapatnak, akkorra már kiderül, mire lehet képes a csapat a továbbiakban. És ebből a szempontból nekem nagyon nem tetszett, amit láttam. Bocsánat, ha túlságosan szubjektív voltam.
2016. 11. 28. 15:50
MemphisM
Csak ez annyira jellemzi ezt a szurkolói közösséget, lassan szégyenkezek, hogy a patriotsnak szurkolok. Köszönöm szépen az eddigi áldozatos munkátokat, én kiléptem.
2016. 11. 28. 16:44
MajnemizBond
Én is így érzek! Nagyon, de nagyon ritkán olvasok már kommenteket a chatre meg már egyáltalán nem megyek.
2016. 11. 28. 18:23
cspeti98
Azt valóban soknak érzem, mikor a chaten Bradytől kezdve BB-ig mindenkit ki akarnak rúgni 1-1 gyengébb meccsen, nem tudom most is így van-e de korábban sokszor előfordult. Viszont szerintem ez most abszolút jogos kritika volt és ennek semmi köze ehhez a szurkolói közösséghez, kb. minden contender csapat szurkolói elgondolkoznának, ha az ő csapatuk játszott volna 3 olyan meccset, mint amiket mi játszottunk, hogy valóban SB esélyes-e a csapat. A bye week óta kijött minden gyengeségünk és egyre rosszabb az összkép is, amiért nem is aggódnék ha október lenne, de ahogy korabban említették a foci hálaadás után kezdődik, mi meg pont utána esünk vissza, ez így nem túl biztató. Amúgy ha már arról van szó, hogy kinek mi nem tetszik, engem nagyon zavar, hogy nem lehet kritikát megfogalmazni, mert azonnal károgók meg negatívok vagyunk. Lehet azzal áltatni magunkat, hogy majd összeáll a védelem, de ilyen nem fog történni idén, ha már eddig nem sikerült, ha mégis akkor én leszek a legboldogabb és azonnal beismerem, hogy tévedtem.
2016. 11. 28. 12:22
fandorin
Én meg úgy gondolom, hogy a csapat idén idegenben hatból hatot nyert, ezért nem hiszem, hogy túl sokat kell magyarázkodni. Ilyen idegenbeli mérlegünk 2007 óta nem volt.
2016. 11. 28. 12:24
fandorin
Ja és az AFC-ben a 3. legtöbb pontot csináltuk, és a LEGKEVESEBBET kaptuk. Mit akarunk még?
2016. 11. 28. 13:07
palesz42
Szerintem a Pats teljesen más logikával játszik, más szemlélettel megy a meccsekbe. Én úgy látom, hogy adaptív futballt játszik. Ha az elemzés azt mutatja, akkor csak rövidpasszolunk, ha azt, akkor futunk sokat, és ez az adaptivitás meccsen belül is tettenérhető. És ez fokozottan igaz a D-re. Éppen ezért a statisztikák a Pats esetében csalókák, vagy akár félrevezetők is. Abban is biztos vagyok, ha megkérik TB-t, akkor egész meccsen handoffolna... Nálunk az a fő szabály, hogy vedd el az ellenfél legnagyobb fegyverét, és ha tud, akkor győzzön le a többivel. Nem az egyénekre van felépítve, hanem a szisztémára. (Éppen ezért keresünk soxor multi-talented játékosokat, akik több poszton, több szituációban bevetetők.) Nem biztos, hogy érthetően meg tudtam fogalmazni, de éppen ezért én más szemmel nézem a Pats statisztikákat. A hétvégi meccs pedig kutyakemény volt, de a pozitívumok:
- van egy nagyon jó kezű, fejlődőképes WR-ünk (Malcolm Mitchell)
- kezdenek a törpefutók (White, Lewis) összeállni, előbbi nagyon jó Vereen-pótlékká nőtte ki magát, utóbbinak pedig még keresik a helyét, de menni fog ez:)
- szerintem Blountot limitálják, hogy ne fogyjon ki a tank a PO-ra
- az OL egyáltalán nem rossz, bár nyomás volt TB-n, de nem kezelhetetlen, és sack se volt. Cannon legjobb évét nyomja...
- alig volt bünti!!!
Legyőztük a Jets-et, szép az élet!!!
2016. 11. 28. 18:31
B.Toma
2016. 11. 28. 19:20
tottingetosz
Bízom benne, hogy amit leírtál, az pontosan úgy van. Ebben az esetben elfogadható, ha mindig azt a játékot vesszük elő, amire szükség van. Azonban az NFL-ben bármi megtörténhet, és ezen mi (Pats) sem tudunk változtatni. Most úgy nézett ki, nagyon-nagyon jókor jöttek a labdaszerzések. De erre azért nem készülünk. Alakulhat másképp is. Az alaptaktikának része, hogy felkészülünk az ellenből, de hogy lehet ezt kivitelezni minden egyes változó meccs szituáció esetén? Az Úr szóljon belőled, addig meg gyönyörködöm fandorin statjaiban! :)
2016. 11. 28. 14:26
narbony78
Csak az ötödik gyűrűt!
2016. 11. 28. 12:44
komzoz65
Nem értek egyet a fanyalgókkal, ez most egy kemény meccs volt, ez volt várható pont, amit nagyon rossz kezdés után (Brady a legrosszabb negyedét produkálta kezdésként) komoly küzdelemben nyertünk. Szerintem ez a méltatlan a nagy elődökhöz ez hülyeség, hiszen nézem eleget, minden évben vannak ilyen meccsek szép számmal, meg ilyenebbek is, úgyhogy ez pont jó volt.

A védelem passz siettetésben és cb játékban gyenge, ez aligha vitatható. Most a futás elleni védelem nagyon jó voltjó Mangold hiányzott náluk), és a labdaszerzések is sikerültek döntő pillanatokban.

A Jets ellen már hagyományosan meg kell izzadnunk. Egyebekben ez egy nagyon szoros liga, minket (meg Dallast) kivéve azért, mert nekünk azért a pontkülönbségünk (egy csúnya 0-16-al együtt!) +96. Az AFC-ben a 2. legjobb +47 (Denver).

Az AFC-ben nincs jobb csapat nálunk ez látszik konkrétan. Vannak jobb védelmek. A Steelers amikor jó napot fog ki, akkor jobb támadásban. Az Oakland mázlija kimagasló.

Ugye a múlt héten idegenben simán vert SF, most közel ált a hosszabításhoz Miamiban, és Bills is igencsak megizzadt a Jax ellen. Végtelenségig lehetne sorolni a "váratlanul" szoros meccseket.

Most egy jó szériánk van, egyre keményebb védelmek ellen kell helytállni, sorozatban. A New York jó kezdés volt, LA még keményebb lehet (ha ezen a héten nem is remekeltek), Ravens nem kell mondani, és aztán Denver. Majd meglátjuk. ha véletlenül 3-0-al hozzuk le ezt a hármat, akkor azért relax mindenkinek.

Ha már nagyon kell aggódni valamin, akkor a védelem az. A PO-ban, ebből adódhatnak bajok ez kétségtelen, mint ahogy szoktak is.

Gost alighanem kiesik a csapatból a holtidényben.

2016. 11. 28. 12:53
Pietrosz2
Igen,a támadósor nem remekelt.De Brady sérült lábbal dobál,Gronk kiesett,Bennett,Hogan és Edelman sem egészséges.Viszont Mitchell 2 TD-t csinált Revisen.
Ne panaszkodjunk,inkább reméljük,hogy a rájátszásra meggyógyulnak a kulcsemberek.
2016. 11. 28. 13:02
Szerintem a Patriots nem pont egy ilyen meccsel hű önmagához, nem egy ilyen meccsel szeretne rekordot dönteni - ezt jelentette a mondatom, nem pedig a "nagy elődöket". Én szeretném hinni, hogy jobbak ennél, de sajnos nem ezt látom. És nemcsak ezen a meccsen. Collins távozása óta a védelem egyszerűen megroppant, nincs benne tartás, és a sérülések miatt az offense sem tud kompenzálni.
2016. 11. 28. 13:20
komzoz65
Ok elsőre is értettem és nem értek egyet. Szerintem ezzel is pont hű magához, hogyha nem megy, akkor küzd. Az mesebeszéd, hogy volt olyan idény amikor nem voltak ilyen meccsek. Mert nem volt. Még 2007-ben is akadt pár.

Collins távozása nem sokat nyom a latban. Sajnos a védelem valóban problémás már vele is az volt. Ez a nem engedünk hosszú játékot és majdcsak belehibáznak, mert kb. ez a stratégiánk, ez amikor egy-egy O belelendül bizony zsinórban beszedett pontokhoz vezet. Itt volt Collins amikor a Miami a mi stadionunkban 3 egymást követő támadásban TD-t ért el. Szerintem most még egész jók voltak, ahhoz képest. Mert az is nagyon fontos mior és hogy kapsz pontokat. Most amikor kellett előléptek, szerintem ilyen idén még kevésszer volt. Houston meccs mondjuk és ott Collins tényleg ragyogott.
2016. 11. 28. 13:39
Burkus
Nem akarok belemenni a Collins vitába újra, különösen azért, mert nyilván nem vak és ostoba Belichick, hogy az amúgy is gyenge védelmének egyik bluchipjét l'art pour l'art kirúgja a csapatból, nyilván nagyon nagy és súlyos oka volt a döntésnek. De ha megnézed Collins számait a trade óta - 4 meccsen 34 tackle 8 feletti átlag, 1 sack, 1 FF - egy a miénknél jóval gyengébb csapatnál, akkor úgy tűnik, hogy nem a játékosban volt a hiba, amikor nem játszott ilyen jól nálunk. Nem hiszem, hogy a trade dobta fel így.

2016. 11. 28. 14:02
komzoz65
Az nem is kétséges, hogy Jamie nagyon jó játékos, sőt a posztján klasszis. Egészen biztos, hogy az "eladása" mögött súlyos személyes konfliktusok húzódtak meg.

Azt viszont fenntartom, hogy ezen a védelmen, nem sokat segített volna az sem, ha marad. A cb poszt lukas, és az volt a gondolat, hogy nem fog menni az emberfogás, amikor próbáljuk ez látszik is, hogy tényleg nem, így kénytelen kelletlen nyeljük a yardokat, és reméljük, hogy valahogy hibára kényszerítjük őket. Elég esetlegesen megy ez. És nyilván akkor sikerül többször, ha már összeszorul a terület. Ugyanakkor a front is gyengébb mint gondolták, ez sorsdöntő 3 és 1, 3 és 2 szituknál, szinte sosem tudjuk megállítani az ellenfelet. Így egy jobb futó is mattolhat bennünket.

Collins a korábbi, lényegesen agresszívabb védelemhez illeszkedett jól szerintem.

Az az igazi baj, hogy egy nagyon komoly zakó ebben bármikor benne van, ha az ellenfél jobb napot fog ki. A satnya Seattle O, mert satnya, simán 40 pontot csinálhatott volna ellenünk, sajnos. Ha nekik ez így ment, nem látom, hogy egy PO-ban bárkinek ez ne jöhetne össze. Úgyhogy TB-n lesz a világszeme, meg az égieken.
2016. 11. 28. 17:34
Tzimisce
Rossz csapatban könnyebb tündökölni, meg playmakernek lenni. Itt másokkal is meg kellett küzdeni a jó eredményért.
2016. 11. 28. 13:46
Az nem baj, hogy nem értünk egyet, sőt az a szép benne, hogy nem muszáj egyet értenünk. A lényeg, hogy mindannyian a Patsnek szurkolunk. :)
2016. 11. 28. 14:04
komzoz65
2016. 11. 28. 12:56
Burkus
Nyertünk és, a védelem csinált két labdaszerzést, blokkolt egy FG-t, Brady és a támadók szép játékkal megcsináltak egy GW TD drive-ot, amikor nagyon szükség volt rá. Mitchell egyre jobban játszik, Brady bízik is benne, Hogan fontos játékokat tud megcsinálni, Edelman régi önmaga és Lewis pedig egyértelműen upgrade White-hoz képest, aki szintén nem játszik amúgy rosszul. 9-2 és 1st seed. Az offense-ben még van további potenciál ráadásul, Blount tegnap háttérbe szorult, de Dola is többet tud mint amennyit rábíznak. Szerintem ez így összességében pofásan hangzik egy meccsről.

A másik oldal: a 8 TD/13 INT Fitz 115,2 QB ratinggel, 269 yarddal zárt,az idei átlaga 72,2, vereség esetén 62,7. Passrush egyszer volt - igaz, a legfontosabb pillanatban:) - úgy, hogy még Mangold sem játszott. Az eddig egyetlen jól játszó CB-nk, Butler tegnap nagyon beégett, ez idén már a harmadik ilyen meccse (Miami és Steelers a másik kettő), 11-ből 3 meccs már elég sok... Valaki írta, hogy öltözői bajok lehetnek, én is azt éreztem, hogy mintha nem lennének kellően motiváltak, Brady is csak csóválta a fejét, amikor nem sikerült valami, nem a szokott tűz volt benne.

Aminek még nem örültem - bár nyilván a csapat, BB és Brady közös döntése - hogy Brady elég sérült lehet, a dobásokba nem igazán állt bele, pontatlan is volt, Gronkon is látszik a sérülés, mégis mindkettőt erőltették.
2016. 11. 28. 16:59
kolok
Sztem Raiders a 1st seed
2016. 11. 28. 20:47
darth king
Jelenleg mi vagyunk az 1st seed, mert a AFC-n belüli eredményeink 7-1, a Raiders-é pedig 6-1
2016. 11. 28. 19:16
SasukeMilo
Egyetértek, amit a támadóinkról írtál... szerintem a liga egyik legerősebbje ebben a miénk úgy, hogy Gronk, Minitron, Hogan, Marty sérülten játszanak - maga Tom is!, Mitchell-t még csak mostanság kezdtük el igazán használni, D. Lewis is most jött még vissza, ráadásul Dola tényleg nagyon kevés lehetőséget kap és érzésem szerint a szezon első felében White is sokat volt "padoztatva", kb. Blount-ot futtattuk végig. Ehhez még hozzávenném D.J. Foster és Matt Lengel nevét, őket ha VÉGRE elkezdenénk használni (a kis futót pl. előszezon óta nem láttam), az is dobna az O-n. Inkább a támadófalnál érzek bajokat, TB-t és a futást se tudják biztosítani sajnos, személyes kedvencem Solder is halvány :S Viszont azt gondolom, ha rendesen összeáll ez az egység, akkor simán leverhetünk bárkit - persze a defense-ünk is kell azért, ott látok nagyobb gondokat, de abba most nem mennék bele és különben se értek annyira a védelemhez sajnos :)
2016. 11. 28. 13:12
netbazis
Hát ez egy rossz meccs volt. Nekem már a múltheti sem tetszett. Egyszerűen nem megy úg y támadó játék ahogy kellene.
És ha így folytatjuk, akkor lehetnek még nehézségeink az alapszakaszban is. Pl. Ravens, Denver, Dolphins akik meg úgyis meg akarnak szívatni az utolsó héten.
Playoffra komoly gondban leszünk, ha így folytatjuk.
2016. 11. 28. 13:26
zozo692
Ez volt az a meccs, amit meg kellett nyerni, bármi áron. Szar játékkal, jó játékkal -teljesen mindegy.
Kezdünk egy kicsit -mi szurkolók- átesni a ló túlsó oldalára és ez most egy kicsit átragadt a szerkesztőkre is :-) Nem egy nfl csapattal játszottunk, hanem A Jets-szel. Ennyi, teljesen függetlenül az előélettől, az előzményektől. Ráadásul a Miami a hétórás meccsét behúzta és egy vereség esetén egy w-re lett volna tőlünk, a végén pedig megyünk hozzájuk meccselni.
Brady és Gronkowski addig játszik, ameddig tud (főleg egy ilyen nagy fontosságú és presztízs meccsen). Semmi garancia arra, hogy egy hetet pihennek és akkor egészségileg bírni fogják az egészet. Még van kb 2,5 hónap a végéig, fogakat összeszorítani és adj neki (ja és szerintem nem függünk már annyira Gronk és JE játékától).

Ha valaki azt mondta volna előtte, hogy hosszabbításban egy Jets által elbarmolt snap-ből eredő safety-vel nyerünk 2-0-ra, simán aláírtam volna.
2016. 11. 28. 13:32
Tomk@
Valóban vannak gondok, ezt tegnap a chaten is írtam, mind a támadók és a védők oldalán. Sajnos nem látunk bele a háttérbe, hogy mi lehet az öltözőben. (sérülés, sértődés, szerződés körüli viták stb.) Sok játékos szerződése utolsó évében van, mégis nagyon gyatra teljesítményt nyújt. Sajnos egyre többet kell küzdeni a győzelemért, meg az ellenfél játékához is alkalmazkodni kell. (lásd. Seahawks is megégett rendesen)

Viszont nyert a csapat megint, ezt ne felejtsük el.

Egyik jó cimborám nagy 49ers drukker.
- A múlt heti meccs alatt mondtam neki, hogy ez a Pats, most nem az igazi, a szezon elején sokkal jobb volt.
- Erre mondta ő, hogy a Pats legalább nyer, nézzem meg a 2013-as Super Bowl óta hol tart a 49ers, a következő évben, még Bowman sérüléséig az NFC konferencia döntőben még esélyes volt a csapat, aztán hova esett vissza évről évre. Egy sor kiváló játékost elvesztettek ilyen-olyan ok miatt, (Iupati, Boone, Gore, A. Smith, J. Smith, Willis, Skuta, Borland, Moss, Boldin, V. Davies, Walker, Cox, Culliver, A. Davies, Crabtree, Jhonson). Pedig a játékosok közül többen is jól játszanak az új állomáshelyükön. Emellett a legtöbb hely kb. 40 M $ van szabadon a fizetési sapka alatt.

Most már egy győzelemnek is nagyon örülne, nem hogy rájátszásnak, de meglátása szerint kb. 4 évig erre semmi esély.

Kicsit elkalandoztam, de bízzatok a csapatban, a győzelmet nem kell megmagyarázni és bízzatok abban is, hogy fejlődni fog a csapat.
Go Pats!!!! :)
2016. 11. 28. 13:41
Whitealert
Na akkor sorban:

1. Gronkowski sérülésének nem volt köze a múltkorihoz. A háta sérült meg és nem a mellkasa. Egyébként már jól volt, vállalta a játékot, nem véletlenül, orvosok is megadták az engedélyt.
2. Gost egy talány. Teljesen máshogy fut neki a rúgásoknak és Mr. Automatic idén nem működik, nem tudom mi lesz vele jövőre.
3. Pass rush borzasztó volt megint. Próbáltuk levédeni a mély zónákat, de ilyen fizikális elkapók ellen esélye sincs a secondarynek. Szidhatja bárki Butlert de Brandon Marshallt leszedni a pályáról senki sem tudja. 67 yard, 1 TD nem vészes. Neki akkor megy rosszul, amikor teljesen fogalmatlanul játszik a Jets offense.

Mitchell játéka nagyon tetszett, Brady néhol pontatlan volt, de a legnagyobb baj az hogy megint 50-szer kellett passzolnia, mint tavaly a rájátszásban... Kell a futójáték is, különben nehéz lesz.
2016. 11. 28. 14:32
Burkus
Szerintem Gronk azért sérült meg, mert a földetérésnél védeni akarta a sérült mellkast. Ha sportoltál, különösen ha élsportoltál, akkor Neked is volt élményed, hogy az ember sérülten ösztönösen védi a sérült testrészt, nem természetes a mozgása és az rendszerint újabb sérülést eredményezhet.

Butleren nemcsak Marshall csinált nagy játékot, hanem Enuwa, Anderson is (amikor Butler a fumble-t csinálta, akkor is megcsinálták előtte rajta az elkapást). Most ebéd közben az összefoglalót nézem újra, minden abban szereplő Jets elkapást Butleren csináltak meg. Ami eddig kimaradt az észrevételekből, az a RZ Offense hatékonyságának csökkenése, tegnap megint 50 %-os volt, nem beleszámítva az utolsó térdelést.
2016. 11. 28. 20:31
Whitealert
Oh ne is mondd, már 15 éve kézilabdázom. Jobb térdemmel sok macera volt, mindig inkább az oldalamra próbáltam esni nem a térdemre, ha valami volt és nem mertem úgy kitámasztani évekig.

Butler és Enunwa párharcra is emlékszem, de ő is magasabb legalább 5 centivel, mint Butler. Andersonra nem emlékszem, megmondom őszintén. Szerintem az lenne a kulcs, hogy a pass rush-nak fel kéne élednie és nem kéne ilyen elit elkapót/elkapókat hosszú ideig megtartani. Pass rush nélkül nem megy.
2016. 11. 28. 13:48
Arnold Patsenegger
Látom mindíg az a jó meccs ahol szarrá verjük az ellenfelet, minimum 50 pontot felpakolunk a táblára és a védelem minimum 2-3 int et szerez és 3 pontnál többet nem enged????!!!!!

Szerintem meg rohadt jó meccs volt és végig izgultam kedvenc csapatomért. Mindent beleadtak nagyon szép volt mindenkitől.
Gronk azért játszik mert ő akar ennyi, képesnek érzi magát rá és ezért kimegy és nyomja, pont.

Ismét 20 pont alatt tarrottuk az ellenfelet nekem ez elég (tudom sok embernek ez megint nem volt elég, nem is lesz soha).

Emberek fogadjuk már el ,hogy ez a profi liga itt nincs könnyű meccs tanuljátok már meg !!! Itt minden meccs nehéz főleg idegenben mikor 80 000 ember utálva üvölt mikor kint vagy a pályán.
És ne legyetek már ennyire elkényelmesdve,hogy ránéztek a tabellára és azt mondjátok : jajj ez a fos Jets az utolsó 3-7 el állnak... ez easy win. Ha nem az akkor meg szarok vagyunk és ez kevés lesz... nem lesz superbowl...

Persze most jönnek majd az okos kommentek,hogy nem értek semmit ehhez igen is szar a védelem mert Butleren szereztek 2 TD... és akkor mi van? Mi meg felpakoltunk 22 pontot ők meg 17 et. Nyertünk ők meg nem. Gronk sérült Benett sérültt Brady sérült (mimdenki látta,hogy sántikált) De ezek ellenére megint varázsoltak valamit és lehozták.

Teszem hozzá a Jets front7 je liga elit és az Offensben szintén vannak nagy playmekerek.. és ellenük nyertünk az este idegenben.

A cikk nem tetszett.. lehúzta a csapatot pedíg pont annyit hoztak amennyit kellett. Nyertek. Köszi
2016. 11. 28. 14:01
palesz42
2016. 11. 28. 15:01
powli
2016. 11. 28. 19:10
LasVegas
2016. 11. 28. 19:16
Levis
+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1

Csak ámulni és bámulni tudok néhány szurkolótársam nézőpontjával. Tipikus hazai beállítottság! Erre a legjobb példa egy magyar klub. Tavaly hosszú idő után nyerte a bajnokságot meg a kupát. Mindenki hajrá meg ez az! Idén nem megy annyira a szekér és egyből kapnak bőven hideget! LOL
2011-ig visszamenőleg megvan az összes meccse a Pats-nek. A Jets ellen egyetlen egy Hálaadás napi mérkőzése volt könnyű. Butt fumble! A többin vért izzadtak és volt mikor ki is kaptak. Pontosan ilyen összecsapást vártam. Be kellene fejezni a nyavalygást! Megvan egy újabb W! Ez a lényeg! Erről szól a foci! Just win Baby! Van min hol fejlődni bőven, ez nem is kérdéses, de minden csapat így van ezzel. Szerény véleményem szerint!
2016. 11. 29. 09:21
mgabor74
Nekem a Jets-el kapcsolatban mindig az az év jut eszembe, amikor alapszakasz vége felé valami negyvenakárhány ponttal megverte Őket a Pats úgy, hogy a Jets talán csak 3-at szerzett. Ezután jött pár héttel a rájátszás meccs ellenük, ahol egyértelműen sima Pats sikert várt mindenki. És azután szépen elbukta a Pats a meccset és kiesett. Na azóta nem vonok le semmilyen következtetést egy korábbi (akár még friss) eredményből sem. És ez alapján meg sem próbálok találgatni mi lesz az idei Playoff-ban. Azért ha valaki tudja a tutit, akkor szóljon mert megteszem egy fogadóirodánál :))
2016. 11. 29. 20:37
Levis
+1 :-D valahogy úgy... ;-)
2016. 11. 28. 19:22
Fimiron77
2016. 11. 28. 19:35
SasukeMilo
Összességében annyira nekem se tetszett a meccs... de nem azért, mert "csak" 22 pontot szereztünk - inkább, mert kb. másfél perccel a vége előtt legalább Blount-ot be kellett próbálnunk futtatni, ha már 1st&Goal-ig elvitte a lasztit (múlt héten is a végén a Frisco ellen ettől buktam ki egy kicsit, hogy legalább még a 3. szitut nem próbáltuk meg). Viszont MINDENKÉPP nyomok egy +1-et, mivel borzasztó azt látnom hétről-hétre - kb. emiatt is írok ide ritkán, pedig már évek óta látogatom az oldalt^^ -, mennyire negatívak az emberek és senki nem tud semminek örülni! Holott a franchise megszerezte 500. győzelmét, Tom a 200-at, ráadásul a meccsen ért 60.000 passzolt yard fölé (az 5. irányító a liga történelme során, akinek ez összejött, ha jól tudom!), továbbá mint pár napja írták a szerkesztők, Farve mellett a másik olyan QB, akinek két csapat ellen is min. 22 győzelme van. Mégis jönnek a negatív hangok bőven, persze azt nem veszik figyelembe, hogy ez a támadóegység rohadtul TAKARÉKON játszott: már fentebb is írtam, de akkor még egyszer. TB, Gronk, Jules, Marty, Chris sérülten játszottak, Mitchell-t még csak mostanság kezdtük renndesen használni és már 3 TD-elkapásnál tart, Dola idén eddig nagyon hanyagolva van, D. Lewis még csak most jött vissza, White is kb. pár meccs óta kap nagyobb szerepet, addig szinte csak Blount-ot futtattuk... és akkor még a folyton inaktív D.J. Fosterről és az új TE Matt Lengelről nem is szóltam, még belőlük is lehet valaki, ha VÉGRE szerepet kapnának! Inkább a támadófalnak és a védelmünknek kell összekapnia magát, de én pl. ezen a meccsen a D-vel aránylag elégedett voltam (igaz, sose értettem hozzá/érdekelt úgy, mint az offense). HT mezőnygól-blokkja és Butler fumble-je, na meg persze Long FF-je dicséretet érdemel... de sokan látom, kritizálják Malcolm-ot, holott megnézném, melyik corner tudná 1 TD-passzon tartani Marshall-t :D Na mindegy, nem osztom az észt, de azért örülök, hogy vannak itt még, akik - bár kicsit ha bosszankodva is, mint jómagam - tudnak örülni, elvégre 9-2 és We are on to L.A., szóval Go Pats!
2016. 11. 28. 19:37
SasukeMilo
2016. 11. 29. 10:52
ArsnL
2016. 11. 28. 14:31
fandorin
A 3 hazai meccs behúzása (egyik sem okozhat gondot) minden bizonnyal első kiemelést fog érni. Utána következik 2 hazai meccs a rájátszásban, és hát nem igazán látni, hogy az AFC-ben kitől kellene otthon félni. Szóval kinéz nekünk egy döntő, ott meg úgyis bármi lehet. Ezért hát fanyalgás ide vagy oda, akkor döcögős támadójátékkal, yardokat nyelő borzalmas védelemmel fogunk bajnokságot nyerni. Aztán majd jövőre megpróbáljuk ugyanezt élvezetes támadójátékkal, és sziporkázó védelemmel megismételni, hogy a magyar rajongók is elégedettek legyenek.
2016. 11. 28. 14:41
nszgergo
Nem tudom, szerintem meg a védelem kitett magáért.. a jets elkapások bravúrosak voltak, nem jött elő annyi hülye zóna elváltás. Igenis van fejlődés. Már csak a pass rusht kell megtalálni valahol :)
És egyébként akkor mit mondtok a tegnapi Denver és Seattle seconderyről?? Ne legyünk telhetetlenek...
2016. 11. 28. 16:56
horatio
Ezt is megértük ugyanúgy szurkolunk ahogy politizálunk aki nincs velünk az elenünk.
Engetessék már meg hogy az ember kritikus legyen.Nem kell megsértődni a kritikán egyszerűen rosszul játszottak a fiuk és kész.
2016. 11. 28. 17:48
Burkus
Ez itt sajnos nem fér bele...
2016. 11. 28. 18:08
PatZola
Mihez képest játszottak rosszul? A szurkolói elvárásokhoz képes lehet hogy igen. Az ellenfélhez képest? Szerintem mindig az ellenfélnél kell jobban játszani és megvan a W! Lehet egy utolsó drive-ot jobban végrehajtani, lásd mi utolsó drive-unk (TD) és a Jets-é (fumble). Nem saját magunkat és rekordokat kell legyőzni minden héten "csupán" a soros ellenfelet. Nincs könnyű meccs az NFL-ben. A W-hez elég jól játszottak a fiuk és kész
2016. 11. 29. 09:44
nszgergo
öö mert hol sértődtem meg? :)
Rosszul játszottak, igen egy PO résztvevő, már megszokott erős Patshez képest. És jobban játszottak mint a jets, meg mint 15 másik csapat. Én csak annyit írtam, h a védelem pedig jobban játszott mint eddig (a támadósor meg pl rosszabbul...)
2016. 11. 28. 17:24
azimut
Nem lehet minden meccsen nagyon jó játszani! Jó csapatok ismérve hogy a szenvedős meccseket is megtudják nyerni! Tavaly is jó sok szenvedős meccsünk ,és tavaly előtt is! Nem lehet 16 meccset végig maximumon tolni! Ráadásul sztem Bennett is sérülten játszott a 2. félidőben végig! TE játék nélkül pedig mi ritkán tudunk pontokat csinálni!
Jó példa az nfl erőviszonyaira,ahogyan kapott ki a SEA! 5 pontot tudtak szerezni! Szerintem a Jets védelme jobb mint a TB-é :) igaz a mérlegük nagyon más :D
2016. 11. 28. 17:26
max350
Az az AFC 2. helyén álló... valójában AFC első hely...ezen a héten biztosan!
Nem játszottak a fiúk jól, de ez várható volt! Láttunk már Jets elleni meccset, egy párat. Aki azt hitte, hogy ez egy fáklyás menet lesz az saját magát csapta be...viszont küzdöttek a srácok! És ez már magában is becsülendő! A Gillettben se várjunk ellenük könnyebb meccset, mert akkor magunkat csapjuk be!!!!
És, ha megnézitek TB12 face oldalán a TB Times 12. számát, még azt is megtudhatjuk, hogy Voldemort Jets fan...
2016. 11. 28. 17:28
max350
2016. 11. 28. 17:31
Firstdown
Szerintem jó meccs volt,izgalmas! Nem pakoltunk fel 40-50 pontot? Kit érdekel? Ahogy mondani szokás ez az NFL,itt nincs könnyű meccs,meg a jets ellen mindig nyögvenyelős.Egy dolog aggaszt igazán a passrush majdnem teljes hiánya!
Néztem a denver-kc meccset,hát brutálisak ebben! De majd ha odaérünk ràérünk aggódni ezen!
Just win baby!!!
2016. 11. 28. 17:36
Bandi
Brady es BB is elismeroen nyilatkozott a meccsrol. Reiss szerint a legjobb gyozelmunk volt.
Brady a vegen alig tudott leterdelni.
2016. 11. 28. 18:00
dartib83
Nem kell kardba dölni :)
Természetesen mindenki látja a gyenge pontokat.
De: A minket legyőző Seahawks 5 pontot szerzett, az amúgy harmatgyenge Tampa ellen.
A Denver is kikapott.
Reméljük BB kijavítja a hibákat és minden ok lesz.
Go Pats!
2016. 11. 28. 18:14
anti pass
Azt hiszem a csapat tehet róla, hogy itt vitatkozunk. Elkényeztettek minket! Minden csapatnál van hullámvölgy, amikor nem úgy sikerülnek a dolgok ahogy szeretnék és amit begyakorolnak. Máskor pedig becsukott szemmel, háttal és bal kézzel eldobott labda is a célterületig repül az egy szem elkapónk felé! Most szenvedve, de azért valami okból ott vagyunk a főcsoport első két helyén!
2016. 11. 28. 18:27
Először is elnézést kérek mindenkitől, akinek sértettem az érzékenységét, vagy akinek esetleg elrontottam a győzelem miatti örömét. Nem tartozom a pesszimista emberek közé, én szeretem meglátni a jót, ezt a sportot és azt a csapatot nagyon szeretem. Igaz, hogy most kritikus voltam, de ez amiatt van, mert azt szeretném, ha mindig jó játékot látnék tőlük, és azt szeretném, ha nem sérülnének meg.
Már a meccs elején sem örültem, hogy Gronk játszik, mert nincs már ép porcikája ennek a srácnak, és már többször előfordult, hogy azért sérült meg komolyabban, mert csak félig épült fel egy előző sérülésből. Rá nagy szükség van, de nem feltétlenül a Jets ellen. És amilyen kockázatos playeket hívtak rá...
Éjjel néztem a Broncos- Chiefs meccset. És az járt a fejemben, hogy talán mind a kettővel játszani fogunk még. És nem lesz jó matchup, a védelmük szét fogja szedni a falunkat.
De végül is, ezek a dolgok számomra a szórakozás részét képezik, én nem veszem túlságosan a lelkemre, azért nézek meccset, mert szeretem nézni. A csapattal valahogy úgy vagyok, mint ahogy a gyerekeimmel voltam. Ha jók voltak, megdicsértem őket, ha hibáztak, kritizáltam, de attól még nagyon-nagyon szeretem őket.
Azért, mert szerkesztők vagyunk, ugye nem kötelező, hogy csak akkor mondhatunk véleményt, ha az pozitív? Annál is inkább, mert szerencsére minden változik. A csapat tegnap így játszott, de reméljük, a jövő héten sokkal jobban játszanak majd. Ezt reméljük, ebben bízunk, erre biztatjuk őket, ezért szurkolunk. Go Pats!
2016. 11. 28. 18:44
Pietrosz2
Itt a világ legjobb 32 csapata játszik.
Kevés kivétellel - Cleveland - nincs előre lefutott meccs.Különösen nem a Jets elleni,ahol már nem is pontosan emlékszem,de évek óta mindig 7 ponton belüli végeredmény születik.
A Broncos meg a Chiefs legalább úgy félhet tőlünk,mit mi tőlük.A Broncos irányítójánál Fitzpatrick is jobb.
2016. 11. 28. 19:57
Fitzpatrick? Azt ugye tudod, hogy 56 (!) helyen áll a QB rating szerinti rangsorban, az állandó irányítók között meg tök utolsó. Még a mi meccsünkkel feljavított átlaga is csak 72,2.
2016. 11. 29. 12:19
zozo692
Fitzpatrick a 3. és 4. fordulóban csinált 9 int-t (1TD/9INT) a KC és a SEA ellen. A többi meccsen ez 9/4, a mienket is beleszámolva.
A rettegett BAL védelem ellen is olyan a rating-je, mint a most vasárnapinak.

Azért hozott egy közepes game manager játékot, hol jobb, hol rosszabb játékkal. Mint mindig.
2016. 11. 28. 19:17
LasVegas
Ne kérj elnézést, azt írsz, amit jónak látsz, többek között ez a szerkesztői szabadság lényege. Nem is kötelező mindenben egyetértenünk, majd itt a fórumon elvitatkozgatunk, mert ennek meg ez az egyik lényeges része. Ugyanazt a célt szem előtt tartva másként értékelünk dolgokat, ez teljesen ok. Ha csak egy vélemény lenne, nem is kellene hozzászólás rovat. Go Pats!
2016. 11. 28. 18:41
B.Toma
Nem volt egy szép meccs, brunsztolós nyögvenyelős győzelem volt, de a lényeg hogy megvan. Eleinte bosszankodtam, hogy miért kell egy láthatóan sántikáló a dobásba alig beleállni tudó Bradyt beküldeni, helyette miért nem inkább Garoppolót játszatják, de belátom, hogy ez egy fontos meccs volt, meg kellett nyerni és ehhez Brady a megfelelő ember még így is. A Rams ellen viszont jobb lenne Gerappa, Bradynek pihennie kéne. Persze nem fog. :(
2016. 11. 29. 09:34
mgabor74
Nekem meg pont az a véleményem, hogy egy sérült Brady-nél már szinte biztosan jobb egy egészséges Garoppolo. Az idei első két meccsen megmutatta, hogy nagyon szépen elvezeti ezt a csapatot ha kell. Néha Brady-nél már érzem az öregedés jeleit fejben is. Például néha nehezen tud megbírkózni az újdonságokkal. Mármint úgy gondolom az új emberekkel a támadó gépezetben. A múltkor is állandóan Edelmant erőltette, pedig nem ment neki, Mitchell pedig többször is elszakadt a védőktől de meg sem látta. Egy könnyű TD is elment ezen akkor.
Persze azt is tudom más területen meg még mindig fejleszti magát (pl: zsebből kimozgás).
2016. 11. 28. 19:19
LasVegas
A legfontosabbat még egyikőtök sem írta le, pedig klasszikus: Fuck the Jets! :-)
2016. 11. 28. 19:38
tottingetosz
Teljesen jó ez így. Azért olvaslak én is benneteket (szerkesztők és kommentelők), mert érdekelnek a vélemények, még ha különbözőek is. Jó veletek lenni és kösz a sok munkát, amit beletesztek.
2016. 11. 28. 20:09
Burkus
2016. 11. 28. 21:03
komzoz65
2016. 11. 28. 21:56
Pepinno
Nehogymár megkeljen magyarázni egy gyözelmet idegenben a Jets ellen!!!
Foleg egy sérült Bradyvel!! Az AFC-ben legtöbb szerzett pont,legkevesebb kapott! Mit szóljon egy Packers szúrkoló,ha nálunk világvége hangulat van??? Ne már gyerekek!!! Go Pats!!!!
2016. 11. 28. 23:06
robstark
Világvége hangulat nincs, csak különböző habitusú, vérmérsékletű pats szurkolók leírják véleményüket.
Az enyém (szigorúan laikus) a következő: a D részéről az idei offsesonban elindult egy érdekes tisztogatási folyamat (Easly mint kerékkötő), majd Ch. Jones trade (tavaly az oldalvonal mellett mindig űzte, biztatta a társakat - az idén ilyet másoktól sajnos nem látok), most nemrég a Collins trade, mind-mind karakteres játékosok, a D többi része pedig óvatosan besértődött, csendesen visszavesz (aki sportolt már csapatszinten tudja miről beszélek - tudom ez a pats, itt ilyen nem történhet meg). Nem tudhatjuk mi áll a háttérben, de Patricia körül valami nincs rendben, pedig valakinek ki kellene mozdítani a D-t mentálisan a holtpontról.
Hozzászólás a(z) Első benyomás: New England Patriots - New York Jets bejegyzéshez