Menetrend

Ennyi volt!

2010. 01. 11. 01:32
Szerző: Danna
Kategória: Pats.hu
A 2009-es szezon számunkra végetért. :( Mivel nagyon sok játékosnak jár le a szerződése (a teljesség igénye nélkül: Vince Wilfork, Kevin Faulk, Benjamin Watson, Matt Light, stb.) mindenképpen eseménydús offseason elé nézünk. Ezekről természetesen lesznek majd elemzések, ezért is megéri majd továbbra is velünk tartani. Higgyétek el, egy offseason is lehet izgalmas, hisz itt dől majd el, hogy jövőre kik fogják képviselni szeretett csapatunkat. Egy szó mint 100, továbbra is tartsatok velünk, bőven lesz miről beszélgetnünk.

Hozzászólások

2010. 01. 11. 02:14
Wolverine89
egyet kell értenem és sajnos fontos lesz a draft meg a free agent mozgásunk is, mert nagyon nyilvánvaló, hogy kell pár klasszis játékos pár posztra, mint pl: CB, WR, vagy LB. és személy szerint szivesen látnék egy klasszis RB-t is
remélem hamar tultesszük magunkat a mai napon
2010. 01. 11. 02:14
LaFleur
Én maradok.Itt leszek.
Go Pats! Go Welker!
2010. 01. 11. 02:17
nosbiglem
Jelen! Kitartok a kedvencem mellett!
2010. 01. 11. 02:18
nosbiglem
Ja, a tippelős játék végeredménye meglesz majd, valamikor ugyebár?
2010. 01. 11. 02:22
természetesen igen, amint lesz viitonak ideje... :)
2010. 01. 11. 02:42
kyobalu
Látom ti sem tudtok aludni!!

Danna!!
Köszönöm az egész idényben nyújtott áldozatos munkátokat!
Sokat segítetek nekünk Pats rajongóknak a sok színvonalas cikkel és háttér információval! Még így is ilyen nehéz időkben! sajna..

Mind1, jövőre biztos szebb és jobb is lesz a vége!

De ahogy látom egy nagyon jó kis közösség jött itt létre!
Elgondolkodhatnátok azon, hogy havonta-kéthavonta ne tartsunk-e egy jamboryt, ahova a vidéki (mint én is..) szurkolók, megszállottak összejönnének! Elbeszélgethetnénk a csapatról,játékról, ismerkednénk egymással, iszogatnánk, mulatnánk egyet! Sztem jó lenne!!

Most már megyek..reggel dolgoznom kellen..és fáj néznem magyar kommentel a meccset!

Jó écccakát nektek!

GO PATRIOTS!!!
GO WELKER!!!
2010. 01. 11. 02:57
sirCharles
Ugyan egy másik topicban már leírtam, de itt sokkal aktuálisabb:

Magam is úgy gondolom, hogy bele kell nyúlni a zsebbe a holtszezonban. Sokáig itt nem működhet az, amit pl. az Arsenal is csinál európai fociban, hogy ugyan van pénze de csak garasoskodik, és csak a fiatal újoncaira (~draft) alapoz. Vagy ha a vezetésnek megfelel, hogy ugyan be-bejutunk a PO-ba, de ott eredményt el nem érünk, akkor végülis jó ez, de nem hiszem hogy ezek lennének a célkitűzések. Egyszerűen be kell látnia a vezetésnek és az edzőknek, hogy ha nyerni akarnak, akkor minőségi emberek kellenek, nem Jonathan Wilhite-félékre várni, hogy vagy kitanulják a szakmát, vagy nem. Draft-sztárokat és/vagy liga-sztárokat kell igazolni 1-2 éven belül, nincs mese.

Azt is be kell látni, hogy egy-egy pick-től eltekintve szarul draftoltunk az utóbbi pár évben, ami most kezd visszaütni, ugyanis a nagy nyári kapkodásban elküldtük az alapot képező nagy játékosaink zömét, és helyükre nem megfelelő szintű az utánpótlás. Azonban míg a csapat ilyen jól szerepel, nem is reménykedhetünk tényleg TOP pick-ekben (bár idén sikerült lebeszélni magunkat Clay Matthewsról is).

Továbbá: minek kellett elengedni Casselt? Minek kellett elengedni McDanielst? Minek kellett elküldeni Seymourt meg Vrabelt? Minek kell megválni minden jó edzőnktől és koordinátorunktól? Csupa-csupa átgondolatlan ballépés, ami eddig nem volt jellemző erre a franchise-ra a Kraft-érában. Én Bill Belichick-et nem hibáztatnám a játékhívások miatt, ő egyszerűen egy stratéga típus (mégpedig a legjobb fajta), nem koordinátor. Koordinátor Weis meg McDaniels, de róluk meg lemondunk… Belichick-et max a csapat “langyossága” miatt hibáztatnám: ennek a csapatnak, ezeknek a játékosoknak idén nem volt motivációja, csak úgy sodródtunk az idénnyel. Annyira még erős ez a klub, hogy PO-ba “könnyedén” beférjen, de ilyen hozzáállással felesleges többet várni.

Brady begyulladt friss apukaként alakított a pályán idén, abszolút máshol volt fejben egész idényben, és szerintem épeszű ember nem is várta tőle, hogy egy ilyen sérülésből kijőve ott folytassa, ahol 2007ben abbahagyta. Lehet, hogy soha sem lesz már a régi. Elküldeni vagy padon jegelni azonban a legnagyobb baromság lenne, most van a legjobb korban, és szerintem csupán motivációra van szüksége. Tebow-t le kell ültetni mögé tanulni, hogy 3-4 év múlva egy kész irányítózsenit küldhessünk Tom helyére (lásd: Favre-Rodgers).
Moss-on néha azt érezni, hogy már menne, Adalius Thomas nagyon-nagyon menne innen. Lehet, hogy motivációval őket is újra hadrendbe lehetne állítani, de ha mégsem, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy aki nem egy irányba tolja a csapat szekerét, arra nincs szükség… Thomas-ra ez hatványozottan igaz. Baszott nagy pénzeket kifizetni ilyen teljesítményekre felesleges, csak nehezékek a fizetési sapkában, helyettük inkább jöjjenek tenni akaró újak, akik jók is.

Ennek a helyzetnek a letisztázása szerintem most Belichick legkomolyabb feladata, és hogy úgy fejezze be a csapat megfiatalítását/átalakítását, hogy abból 3-4 év múlva úgy jöjjünk ki, hogy TOP4 csapat legyünk, és a ma Tom Brady-jeinek helyére már készek legyenek a holnap Tom Brady-jei. Őszintén szólva én az elkövetkező 3-4 évben nem tartom reális elvárásnak és célkitűzésnek a SB-t, mert egyszerűen össze kell érnie újra egy csapatnak New Englandben, az pedig félig a széthullás, félig az átalakulás fázisában libegve nem megy.

Ami azonban sosem változik: GO PATRIOTS! Én/mi kitartunk mellettetek, bármi történjen is :-D
2010. 01. 11. 03:00
sirCharles
Ami pedig így az aktív szezon végén mindenképpen ide kívánkozik:

Bámulatos munkát végeztek az oldal szerkesztői egész idényben szerintem. Részletes interjúk, baromi jó előzetesek, értelmes összeszedett értékelések - szóval gratulálok, nagyok vagytok :-)
Én ugyan új vagyok még itt, de ha nem gond, maradnék :-D

GO PATRIOTS!
2010. 01. 11. 04:07
Robcsy83
Üdv Mindenkinek! (Mint új felhasználója DE több mint 6 éve megrögzött szurkolója a Patriots-nak!)

Sajnos a látottakhoz nem sokat kell hozzáfűzni...maximum annyit, hogy ilyen bűn rosszul még nem láttam játszani csapatunkat!Én úgy gondolom, hogy ez a PO múlt héten Welker elvesztésével véget is ért...bár eddig csak olvastam a lapot és a hozzászólásokat, arra úgy gondolom senki nem számolt múlt héten, hogy nem "feltétlenül" Wes pótlása lesz a gond, hiszen Edelman (akin egyébként óriási nyomást helyezett a média,szurkolók és a csapat) 2 TD-t ért el (összes pontunkat)!Persze Wes a maga nemében NFL szinten sem pótolható! Egy dologtól tartottam és ez szintén a múlt hét történése...úgy érzem és ezt alátámasztja a PO meccs, hogy Tom Brady feladta, Welker sérülését követően!Tom igazi vezér, ha ő feladja ... nem érdemes róla többet beszélni!Túl kell tenni magunkat ezen a meccsen..sajnos ez a csapat most sebezhető volt!De lesz ez még jobb is csak ügyesen KELL kihasználni az offseason-t!Ez már viszont egy másik történet!

UI.: Örülök, hogy tagja lehetek ennek a társaságnak és elmondhatom, hogy GO PATS 4EVER!
2010. 01. 11. 04:30
Anrael
Hát igen, ez ennyi volt!Nem elég, hogy a play hívások kreativitása majdhogynem egyenlő volt a nullával,de egyszerűen minden labda a Ravens felé pattant. Sajnos a Ravens jobban akarta ezt a meccset mint a Pats. Ez egyáltalán nem Welker hiánya miatt alakult így, itt már az elején eldőlt minden fejben.

De bukott már ez a csapat nagyobbat is és felállt utána, ezután is fel fognak én nem kételkedek benne, de kell a MINŐSÉGI frissítés és a fejek rendbetétele. Kraftnak a zsebébe kell nyúlni, BB-éknek pedig meglátni a tehetségeket a drafton, de ami a legfontosabb, hogy mi szurkolók kitartsunk a csapat mellett! Lehetett tudni, hogy nem lehet azt a szintet tartani amit eddig produkált a Pats. De lehet akármilyen rossz idénye a csapatnak én szurkolok nekik és hiszem, hogy fogunk még pár éven belül SB győzelmet ünnepelni!

GO PATS FOREVER!!!!!
2010. 01. 11. 07:15
Szabotomy
SirCharles:

Örvendetes,hogy a 5. nagyobb bekezdésben letisztult előtted a lényeg.
2010. 01. 11. 07:56
Horrock
Összeségében, gyakorlatilag minden csapatrészben felülmúlt bennünket a Ravens. És ami szurkolóként talán a legjobban fáj az az, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül....
Azt gondolom, hogy a csapat első sorbsn a szurkolóknak, másod sorban a Belichiknek, és harmad sorban a tulajdonosnak maradt adós a becsületes vereséggel tegnap. A kezdőrúgást követő Baltimor TD utáni kb. 25mp-nyi tiszta játékidőt felemésztő "támadás sorozatunk" eldöntötte a mérközés további képét! Onnan már nem volt vissza út nekünk.
Érdekes lenne látni egy statot arról, hogy a pontjaink előtt hány yardot tettünk meg saját erőböl...., mert bizony min két td-nunknál a baltimor balfaszkodta össze nekünk a lehetőséget.

Hát első bánatomba egyenlőre ennyi!


Gratula az oldalhoz a készítőknek! Természetetsen én is maradok hűségesen itt!:)
Egy szebb jövö reményében: GO PATS FOREVER!!!!!
2010. 01. 11. 08:22
Aic
a defense teljes felforgatása egyébként meg nagyon szükséges volt már...az SB győzelmeket érő domináns defense teljesítmény már nagyén rég nem volt látható, csak 2007-ben és 2008-ban a jó offense teljesítmény elfedte a hiányosságokat
a teljes újraépítés meg sajnos hosszú és fájdalmas folyamatnak tűnik:(
2010. 01. 11. 08:24
infidelitas
Azt hiszem én is leírom a saját véleményemet.

Ravens elleni meccs: nagyjából mindenki úgy látja, ahogy én az első Ravens támadás és az első Pats támadás után nagyjából vége volt a meccsnek. Jellemző kép volt a közvetítés során, amikor Brady-ről mutattak egy közeli képet, olyan kétségbeesett volt, mint szűz lány a az első aktus előtt. Nem láttam még ilyennek.
Azzal is mélységesen egyetértek, hogy ami a legjobban fájt az a hozzáállás volt, nem csak most, hanem az egész idényben, ha nem ment, akkor lelkileg összecsuklottunk szinte azonnal.
Egyedüli színfolt volt Edelman, aki egy nagyon szimpi játékos, jövőre szerintem lehet rá építeni. (Főleg, ha a labdabiztossága fejlődik), de a többi elkapó egy nagy nulla volt: Moss hihetetlenül motiválatlan volt szintén nem csak ma, Aiken-ek pedig momenetumai voltak csak az egész idény során.
A D-t tényleg szétfutották, bár egy árnyalatnyival, szerintem, jobb volt, mint az O.

A jövővel kapcsolatban: nem értem azokat az embereket, akik egyből temetni kezdik egy idény után Brady-t, elcserélni vagy eladni az egy oltári nagy baromság lenne!

A salary cap-ről: ha tényleg igaz, hogy eltörlik a cap-et, akkor nagyon le fog romlani az NFL, mert lesz 4-6 csapat, aki hullára vásárolja majd magát és az idény elején meg lehet majd nagyjából mondani, hogy ki kerül be a rájátszásba. És ezért is szeretem ezt a játékot (illetve az NFL-t), mert nagy a csapatok cserélődése a rájátszásban.
Az európai focit is azért untam meg, mert már egy évtizede 90 %-os pontossággal meg lehet mondani, hogy ki lesz a BL elődöntőjében. És rohadtul utálom, hogyha második lesz a Real vagy a Barca egy sorozatban, akkor elköltenek ezer csilliárd eurót még egy ötödik támadóra meg középpályásra... De ez ugyanúgy igaz a Milanra, MU-ra, Chelsea-re... (kapják be, hogy tönkre teszik ezt a sportágat)
És azt nem szeretném, hogy ez legyen itt is, még akkor sem, ha esetleg ebben az esetben a Pats előkelő helyen állna...

Köszönöm az oldal szerkesztőinek az egész idény alatt nyújtott áldozatos munkáját!
2010. 01. 11. 08:27
kyobalu
Hát igen..úgy látom mindenkit megviselt a tegnapi mutatott játék! Így 3 órát aludva, "kipihenten" azt mondom, hogy tovább kell lépnünk, el kell felejtenünk ezt az évet, szezont.
Persze én is jobban örültem volna, ha olyan tűzzel játszottunk volna mint a Packers, és tiszta, nagy küzdelemben buktunk volna el,1-2 ponttal... dehát ilyen az élet, ezt dobta a nyuszi..Korábbi topicba már írtam:

A tegnapi meccs és az egész szezonban látottak alapján úgy gondolom, hogy át kellene gondolni a csapat összetételét, és mindenképpen be kellene vásárolni A DRAFTON, és az offseason során.

Ami mindenképpen kellene:
- Minimum 1, de inkább 2 minőségi CB
- TB Cain mellé még 1 erős és gyors DE
- Wilfork mellé még legalább 1 DT
- 1, de inkább 2 LB Mayo mellé, A. Thomas helyett
- 1 minőségi, fiatal, sztár RB
- 1 de inkább 2 fiatal és gyors WR
- 1, de inkább 2 gyors, és biztos kezű TE.

Mélyen a zsebbe kell nyúlni, meg kell újítani, felturbózni a csapatot, ha méltóak akarunk lenni az NFL 3. számú franchise-ához! Szerintem Mr. Kraftnak sem tetszett az idén nyújtott munka, főleg a hozzáállás nem!! Belichick mesternek ez lesz a legnagyobb feladata idén! Tehetséges, tűzzel teli profi játékosokat szerezni a csapatba, és felizzítani a pislákoló parazsat a csapatban!!ÉS megtartani, és főleg feltüzelni a már meglévő, tehetséges, de lejárt szerződésű, vagy éppen fásult játékosainkat!!
Ennek a csapatnak mindig minimum célként az AFC döntőt kell kitűznie, és nem a bejutást a rájátszásba!!!

Reméljük így lesz, és hallhatjuk a minél jobb híreket a drafton, és a holtszezonban!

GO PATRIOTS!!!
GO WELKER!!!
2010. 01. 11. 08:52
Mr nemo
Azért ne nagyon várjatok zsebbe nyúlást meg alacsony helyeket a DRAFT-on. Persze ez utóbbit kellene tenni, és nem hátra-trade-lni, min ahogy szoktuk, de ugye jön az Utolsó Év!

Nem hiszem, hogy Craft vagy BB egy ilyen bizonytalan időben túlságosan merészet lépne, inkább várnám tőlük, hogy óvatosban kihúzzák a 2010-et és megvárják milyen lesz az új szerződés...
2010. 01. 11. 08:54
narbony78
Sziasztok!
Hát nehéz valamit is mondani a tegnapi játék után. Nemcsak, hogy bűn rossz volt a játékunk, hanem motiválatlan és teljesen kiszámítható. Az offenzív kordinátor annyira rossz munkát végzett az idényben, hogy én már nem ma váltottam volna le. Teljesen egyetértek a Sir Charles által mondottakkal. Aki nem a csapat érdekeit tartja szem előtt, annak mennie kell. Legyen az AD, vagy bárki más. Szerintem Wes Welker sem lett volna tegnap mentőangyal a csapatnál. Levadászták volna őt is a Ravens védői, mint Bradyt. Szerencsétlent annyiszor csomagolták, hogy karácsonyra is elmenne ajándéknak. A támadófal egyenlő volt a nullával. Mintha az egész évben nem is együtt játszott volna az offense. 2 éve még ettől a gárdától rettegett az egész liga. A védelem pedig sajnos, mintha nem is Bellichek keze alatt volna. Kár volt elengedni Seymore-t és Vrabelt, Samuelt, Stallworth-t, ez most látszott igazán. A bajnoki gyűrűket a védelem összeszokott munkája és csapategysége hozta meg 3 alkalommal is. Ez most egész szezonban nem volt, ne is keressük. Ennyi húzóembert nem lehet egyszerre lecserélni. Mayo tényleg jó védő, de nem is versenyezhet a régi nagyokkal. Edelman is nagyon reményteli, de mint láttuk: egy fecske nem csinál nyarat. A Ravens egy negyed alatt eldöntött mindent, utána csak a védelem képes volt tartani az eredményt. Ja és az irányítójuk, Flacco ráadásul még szarabb napot fogott ki, mint Brady, csak nem dobott 3 Int-et, csak egyet, meg nem sackelték annyiszor. Viszont 34 passzolt yarddal végzett az estén. 10/4-es passz mutató. Ezzel még a gimis bajnokságban sem lehet nyerni. Szóval óriási változások kellenek a csapatnál. Ha ez elmarad elmennek mellettünk a többiek. JA és a következő szezonunk még nehezebb lesz a sorsolás alapján. Gyakorlatilag minden nagy csapattal játszani fogunk. Többekkel idegenben. Még a PO-hoz is hatalmas erőfeszítés kell majd. Remélem pozitív dolgok történnek majd.
Go Pats!
2010. 01. 11. 09:20
Ifo
GO PATS! Asszem ennél több nem kell.
2010. 01. 11. 09:24
Örülök, hogy Aic beírta a 2009-es fizetési sapkára vonatkozó számokat. Teljesen téves az az elgondolás, hogy itt vmi szokatlan, kirívó spórolás lett volna a fizetésekkel. Az teljesen más dolog, hogy mire/kire költötte el a pénzt a klub.

Korlátozás nélküli szabadügynökök (oda szerződnek, ahová akarnak, csak franchise vagy transition taggel lehet megtartani őket, a nyilvánvaló új szerződés mellett):

23 Leigh Bodden CB
53 Derrick Burgess OLB/DE
33 Kevin Faulk RB
97 Jarvis Green DE
6 Chris Hanson P
61 Stephen Neal G
55 Junior Seau ILB
84 Benjamin Watson TE
75 Vince Wilfork NT

Korlátozott státuszú szabadügynökök (a csapat tendert tehet rájuk amivel joga minden a játékosra érkező ajánlatot "match"-eleni vagyis ha ugyanazt az összeget megadja a játékosnak, akkor marad a csapatnál; ha nem hajlandó kifizetni a másik csapat által ajánlott összeget, akkkor a tender szintjétől függően draft picket kap érte cserébe: legalacsonyabb = amelyik körben draftolták; második körös; első körös; végül az első és harmadik körös tenderen ilyen pickért cserébe távozhat --- a pick természetesen az új csapatának a pickjei lesznek)

3 Stephen Gostkowski K
70 Logan Mankins G
35 Chris Taylor RB
58 Pierre Woods OLB

Ennek figyelembe vételével lehet szövögetni az új igazolásokat. Erről lesz "rendes" cikk is, ez itt most jelzésértékű, hogy segítse az érdemi vitát.
2010. 01. 11. 09:29
rege
Most alszunk egy kis téli álmot! Óriási csalódás volt ez a meccs? Ma kaptam egy e-mailt volt (Kanadai) főnökömtől, aki rásdásul ott volt és látott mindent. Hatalmas pfújolás volt a végén (már aki ott maradt). Kíváncsi leszek BB és persze a töbiek nyilatkozataira, remélem lesz önkritika. Az nfl.com is elkezdett cikizni minket, mindenesetre nem tett jót a csapat hírnevének.
A draft után találkozunk. Mindenkinek jó egészséget addíg is.
2010. 01. 11. 09:42
gj2k
Sziasztok!
Én is szeretném megköszönni a Pats.hu stábjának az egész szezon alatti áldozatos munkát! Másrészt minden Pats szurkolót is köszöntök, és szeretném megköszönni nekik, hogy minden hullámvölgy ellenére kitartanak a csapat mellett! És ez a hullámvölgy most nagyon mély, és csak tippelgetni tudunk, hogy mikor indulunk neki a dombon felfelé menetelésnek.

Néhány gondolatot én is mondanék.
Nézzük reálisan a dolgokat, és ha ezt tesszük észrevehetjük, hogy idén PO esélyes volt a csapat, de a mutatott játékot tekintve a SB távoli álomnak tűnt csupán. Nyugodtan nézzünk a szívünkbe, és meglátjuk hogy ezt valóban így gondoltuk valahol mélyen, és csak reménykedtünk hétről hétre, hogy olyan fejlődést fogunk látni, ami a SB-ba juttat majd. De a fejlődés nem akart mutatkozni, és bár néha meccseket nyert az Offense, néha villantott a D#, valahogy sose láttuk azt a csapatjátékot, azt a tüzet amit szerettünk volna. Aztán megnéztük a statisztikákat és kicsit megnyugtattuk magunkat, mert Brady 200+ yardja, Welker meccsenkénti 100 körüli (sokszor 100+) yardja, Maroney néhány TD futása reménnyel kecsegtetett a rájátszáshoz közelítve. De nem vált valóra semmi abból, amiben reménykedtünk.
Welker úgy felpörgette magát, hogy gyakorlatilag a saját térdszalagjait szakította el, és ezzel egyúttal olyan viharfelhő került a csapat feje fölé, amit csak szívvel lehetett volna eloszlatni. Sajnos most a Baltimore egy sokkal nagyobb szívvel ment ki a pályára. Egyszerűen legázoltak minket, minden téren. Persze sok elemzést lehet olvasni, hogy kinek a hibája, ki teljesített alul. De egy meccset sohasem egy ember veszít el. A játékosok ugyanúgy hibásak, mint az edzők. És igen, így nem lehet rájátszás meccset nyerni. Úgy nem lehet, hogy Brady szemeiben látod a zavarodottságot. Úgy nem lehet, hogy két elkapód van a pályán, abból is az egyik egy újonc (legyen akármilyen ügyes). Úgy nem lehet, hogy nincs futójátékod (Faulk és Morris mindkettőjüket imádom, de egyszerűen nincs bennük 20+ yardos play). És úgy sem lehet, hogy a D nem tudja levédekezni a futásokat. A Ravens szétfutott minket.

Most a nagy feladat valóban az lesz a vezetőségnek, hogy elkezdjenek felépíteni valamit. Én nem gondolom, hogy ez már jövőre SB-t jelent majd, de egy jó rájátszás szereplést mindenesetre elvárhatunk. Ennél mindenképpen jobbat.
2010. 01. 11. 10:42
Gege8
Éljen a kialvatlanság, külön köszönjük a hosszabbításos meccset. :)
Visszatérő gondolat: úgy kezdtük az évet, hogy egy sérülésből visszatérő irányító "mögött" szétcsaptuk a védelmet, most meg nézünk bután. Pont az idei szezon elég jó példa arra, hogy az életkor nem indok semmire, (Warner 38, Favre 40, Lewis 34, stb.) mi meg kipucoltuk a fél öltözőt erre hivatkozva. Szétcsapni max Junior szörfdeszkáját kellett volna annak a hátán aki ki meri tenni a lábát a csapattól ahelyett, h szépen nevelné a fiatalokat. :) Eredmény: TB aggódós, nem megy neki, és még az sem ad nyugalmat, h ha elrontja az O akkor majd a D gyorsban visszaszerzi a labdát. Ezekután persze hogy nem a 40+ hosszú Moss passzokról szól az év. Most már ezt kell végigcsinálni, hátha tényleg jó lesz idővel a csapat.
Ami szerintem nagyon kellene: kreativitás a stábba, végre játékost draftolni, nem ígéretet, és igazolni 1-2 komolyat.
Tegnap este kínomban eszembe jutott valami, persze viccből: ez a játék elég nagy százalékban az egészséges csibészségről szól. Nem bántam volna, ha a szünetben Mr. Kraft lesétál az öltözőbe, és halkan közli, h "fogadok mindenkivel az éves fizetésébe, dupla vagy semmi alapon, h nem nyertek" :D
Várjuk a holtidény híreit, köszönjük az oldal készítőinek a kiváló munkát.

Go Pats D! :)
2010. 01. 11. 10:59
mzetz125
tiszta szégyen volt ez a meccs, miért pont a playoff-ban kellett a legrosszabbat nyújtani? miért is néztem végig?
valószínűleg csak a csapat iránti rajongásom miatt, de ha nem a Patriots játszott volna, akkor réééég kikapcsolom a gépet...
pfff...
2010. 01. 11. 11:00
Cheater
Hát sziasztok!

Rögtön az elején azzal kezdeném, hogy el vagyok keseredve... Viszont a tegnapi hirtelen felindulás után és végig olvasva a hsz-eket letisztultak a dolgok!

Nagyon sokat beszéltünk év közben a csapatról és szinte mindenkiről megállapítottuk,h 1-2 év múlva lesz jó! Jók a fiatalok, de még idő kell nekik,h igazi klasszisok legyenek és túl drasztikusra sikerült a fiatalítás... Ezzel a csapattal szvsz az is nagy eredmény,h a PO-ba jutottunk és ha reálisan nézzük a dolgot nem volt bennünk több! Volt egy pár jobb meccsünk, de az egész szezon úgy volt rossz, ahogy volt!

Tegnap este is csak a szokásos formánkat hoztuk! OC hiány van és ez látszott is a play calling-on! A O line iszonyat gyengén muzsikált, ettől Brady megijedt és ő is beszürkült...
A D hamarabb kijött a gödörből és megadta a lehetőségeket, amivel sajnos nem tudtunk élni! (Már a 2. negyedben 2-3 volt a turnover mutató, de mi nem csináltunk pontot csak punt-ot!) Ami viszont nagyon bosszantott: Tudtuk,h futni fognak, ők is tudták! És mégis 3-5 yardot haladtak futásonként! Ezek a qrva misstackle-ök kiborítanak...

Összefoglalva sajnos nem volt több bennünk!!! Gratulálok a Ravens-nek a győzelemhez, jól megoldották a feladatukat!
2010. 01. 11. 11:01
Cheater
És kösz a szerkesztőknek az oldalt! Nagy segítség...;))
2010. 01. 11. 11:31
Az, hogy a Patriots ennyire fiatalított idén, az szerintem szükséges volt. Sajnos sok korábbi SB-győztes csapat átka, hogy megöregszik. Mert ugye ki engedne el egy Teddy Bruschi-t, Mike Vrabelt, amikor ott a gyűrű a kezén. Sajnos főleg a védelem sok pénzt vitt el, ugye helyettük a fiatalok nem játszottak, nem tudtak fejlődni. Most érkeztünk el oda, hogy fiatalítás jelszóval új csapatot akarunk építeni. Ez időbe telik, de meglesz az eredménye. Draft első körében egy kőkemény tackle-gyárat draftolnék, legalább mint Patrick Willis-t. Sajnos nem tudom a viszonyokat, remélem lesz esélyünk rá.
2010. 01. 11. 11:38
pat68
1, Köszönöm az oldal késztítőinek az egész éves munkájukat!
2, Köszönöm az oldlon kommentelőknek a hozzászólásokat- sokat tanultam belőlük!
3, Ezt a z évet a szezon elött "adtuk fel", mikor teljsen szétvertük a D-t! A o negyon megérezte JMD távozását, Őt pótolni kell! Moss szerintem elmegy (bár nem tudom hogy áll a szerződése),már nem akar Patrióta lenni!
A tegnapi meccsen a D még kitett magáért, ennyire telt és ha nincs az első negyed mienk a meccs. De az O-ból csak 3-4 ember nyújtotta azt amit elvárható és ez a PO-ban nem elég!
Most pihenjünk,(sajnos)külsősként nézzük a meccseket és várjuk az offsesont!
2010. 01. 11. 11:41
bozoo12
Hello,
Na én is aludtam rá egyet, gondoltam össze is foglalom, de SirCharles már megtette.
Brady idei éve sajnos kevésbé szólt a fociról, mint a családról. jó hasonlat a begyulladt friss apuka. Ennek ellenére szerintem még mindig egyik legjobb irányító. Akkor nézhnénk nagyot ha tényleg elengednénk, és valahol egy taktikailag jobb O-val rendelkező csapatnál ismét gyűrűt nyerne. Gondolok itt pl a Denverre. Kyle Orton helyett JMD alatt szerintem ismét csodát művelne, mi meg sírhatnánk mint most D bizonyos elengedett embereinél. Szóval a témadó játékosállomány nem annyira vészes. Mondjuk pl TB és RM között nem tudom, hogy mi történt de látványosan romlott a kapcsolatuk, ami miatt szerintem is el kell engedni Moss-t sajnos. Bár talán az offseason-ben helyükre kerülnek a dolgok. Már egyszer itt írtam viccesen, hogy elmehetnének együtt sörözni hátha meg tudják beszélni... :D
2010. 01. 11. 11:59
tothattila
Sziasztok üdv mindenkinek. Eddig csak olvastam a hozzászólásokat most ugy érzem nekem is ki kell beszélnem magamból a csalódottságot. Már elég régóta nézek NFL mérkőzéseket és azért lettem PATRIOTS szurkoló mert amikor ezt a csapatot néztem éreztem valamit valami furcsát amitől az embernek ludbőrös lessz a háta és ugy felpörög mintha ő is kint lenne a pályán évek óta nézem ezt a csapatot és az sem keseritett el amikor a New York kiütütt minket a döntőben vagy nem egyszer a COLTS-nak köszönhetően bucsuztunk a PO-tól. Tegnap valami egészen más érzés fogott el egy baljós érzés amit ug jellemeznék, hogy egy korszak egy "dinasztia" vége (PATRIOTS DYNASTY OVER) és ez bizony ott van e levegőben drága szurkoló társak és ott volt tegnap Bill Belichick és Tom Brady szemében is, és ez már nem orvosolható egy jó draftal vagy valami szuper igazolással (én leszek a legboldogabb fan ha tévedek). Ezt az utat járja a 49-esek és a Rams is.
Elfogytak a hazafiak és a fiatalok nem pótolhatják őket mert még tul fiatalok és az edzők sem alkalmasak erre a feladatra. Ebben a csapatban nincsenek vezérek és ez a RAVENS ellen egyértelmüen látszott is. Mayo nem vezér egyéniség és AD sem az ahogy Vilfork sem ők csak jó játékosok akiket korholni vagy biztatni istápolni kell. A vezérek kiöregedtek ebből a team-ből vagy a szezon elején távoztak és aki játzsott már csapat sportot az tudja, hogy ezek az emberek nem egy szezon alatt teremnek és nem lehet őket igazolni csak ugy. Az elkövetkező évek azzal fognak telni, hogy egy uj dinasztiát kell teremteni.
KITARTÁS és GO PATRIOTS
2010. 01. 11. 12:13
macilaci
Ritkán írok kommentet, de mindig olvasom őket. Köszönet a szerkesztőknek, és csak így tovább!!!!!!
Nem aludtam tegnap semmit, végigizgultam a Gb-A. meccet, nem néztem a netet, csak hogy lássam és izguljak a meccsünkön. Aztán egyszer csak a NBC bejátszott képeket a WC körről. és látom: "Ravens schock Pats". Hát nem kívánom senkinek azt az érzést, mert a megfogalmazásból már látszott, hogy kiütöttek minket.

Aztán megnéztem a meccset, gondoltam, hogy a Ravens jól játszott, és nem volt esélyünk. DE hát nem ez volt.

Nem játszottak jól, de mi meg sehogy.
Sokan leírták már , hogy fiatalítás, teljesen új csapat....stb, de hát én pont azt gondolom, hogy egy fiatalított capatnak nincs tudása de van lelkesedése. De ez a tegnapi hozzáállás, meg csalódott, zavarodott arcok.... érthetetlen.
Azt éreztem, hogy nem ezt vártuk, és azt gondoltuk( BB. stb), hogy ez a meccs rutinből fog menni, és 2 perc után ráébredtünk, hogy nem és nem tudtuk, hogy most mi legyen.

Nem értek egyett azokkal, aki szerint ki kell rúgni a fél csapatot, de valami pluszt kell szereznünk 7 hónap alatt. Nem elsősorban játékosokra értem, mert abban nem állunk rosszul, szerintem, hanem valami plusszra. Hogy mi az nem tudom, talán új edzők..

Én úgy érzem TB soha nem fog másik csapatban játszani, de BB.-ről nem vagyok meggyőződve.
Arról meg, hogy most mindenki temet minket( nfl.com, stb) hát pont leszarom. Már bocs, de akkor mit szóljanak a sasok, meg a vadlovak szurkolói. Megnyertük a csoportot, ott voltunk a PO.-ban. Tudom, hogy ez csekély vigasz, de ezzel az eredménnyel azért sokan kiegyeznének, csak az a baj, hogy minket elkényeztetett a csapat, most meg fel kell ébrednünk, hogy nem vagyunk már mindig és mindenhol favaritot.

De hát ennél nagyobb bajunk nem legyen soha, az összen többi csapat is így van ezzel.

Go Pats, remélem a holt szezonban is összetartunk, mert a legrosszabb az egészben hogy most 7 hónapig nem látjuk őket játszani.
2010. 01. 11. 12:13
Pat Patriot
Sziasztok!

Egy kis bevezető... Mint Patriots- és Milan-drukker csak azt tudom mondani, hogy sajnos már a Milan 1-0-s vezetésénél előjöttek a rossz érzéseim. Illetve jóval előtte, mert abban biztos voltam, hogy a Milan megveri a Juventust. Márpedig eddig aligvolt olyan, hogy a Milan is és a Pats is nyert. A Milannak 20 éve, a Patriotsnak meg 7 éve drukkolok...

Mélységesen el vagyok keseredve a tegnapi meccs miatt. Sőt, azt kell mondanom, hogy az egész idényünk - dacára a 10-6-os mutatónknak, mely AFC East- bajnoki címet ért - csapnivaló volt. Jómagam a Colts elleni fiaskót tekintem fordulópontnak. Az a meccs olyan lökést adhatott volna nekünk, amilyent a Jets kapott, amikor elkalapálta a - rendben, Manning nélküli - Coltsot. Valamelyik idióta írta, hogy aki ma felveszi a Pats-mezét, az mire büszke a tegnapi meccs után... Én a New England Patriotsra vagyok büszke. Ami megkülönbözteti őket más csapatoktól. Nekik kezdtem el szurkolni, nem pedig a Coltsnak vagy a Steelersnek. Mert szimpatikusak. Nem szokták feladni a meccseket, bíznak magukban, van egy edző, aki remek döntéseket szokott hozni az esetek nagyon nagy százalékában. Itt nem arról van szó, ami pl. a Real Madridnál, hogy rosszul megy a csapatnak, erre megveszünk 2-3 világsztárt, és azzal kint is vagyunk a vízből. Ez a liga úgy lett kitalálva, hogy szisztematikus munkával lehet csak eredményeket elérni, de minden csapatnak megadják az esélyt, hogy jó legyen. A fizetési sapkával, azzal, hogy a legrosszabb csapat választhat elsőként a következő évi drafton stb. Ez az idényünk most ilyen lett. Én abban bízom, hogy nyilván BB és az összes tapasztalt játékos, aki már elért sikereket ennél a klubnál vagy a pályafutása során, most magába száll, és jövőre megmutatja. Mert tegnap nem megvertek bennünket, hanem megalázták a Patriotsot a Hollók. És nagy a különbség. Nem hiszem, hogy itt olyan emberek gyülekeznének, akik úgy gondolják, ez a csapat az utóbbi 7-8 évben ne kényeztetett volna el bennünket. Persze, a 80-as meg a 90-es években remek dolog volt (lehetett) 49ers-drukkernek lenni, amikor 14 év alatt 5 SB-t nyert a csapat, de szerencsére van egy rakás pl. Cowboys-drukker, aki annak ellenére, hogy a csapatuk a Philadelphia elleni siker előtt tizenvalahány évig nem nyert PO-meccset, ott ordibál a stadionban. Egy szó mint száz, a Patriotsnak most ilyen időszaka van. Nekünk szerencsére az a legfőbb problémánk, amikor "véletlenül" nem jutunk be a PO-ba. 10 év alatt 8-szor bejutottunk. Nem lehetünk elkeseredve! Ott meg a hülye is tudja, hogy bármi lehet. Olyasmi, mint a BL-döntő. Ki az az állat,, aki pl. 1994-ben azt mondta volna, hogy a Milan 4:0-ra legázolja Athénben a Romario-Sztoicskov duót felvonultató Barcelonát? Senki. Eddig a PO azért arról szólt, hogy egészen jók vagyunk, ha bejutunk. Most éppen kikaptunk. A Ravens ebben az évben teljesen megérdemelten jutott be a PO-ba, mert amikor nagyon kellett, akkor nyertek. Mi úgy voltunk az idénnyel, hogy csak éljük túl. Én egy kicsit örülök is ennek a vereségnek, mert ez megmutatta (remélem, megmutatta), hogy a Patriots név önmagában nem garancia a sikerre. Csak azért, mert van egy klasszis irányítód, a liga két legjobb elkapója nálad játszik, és a legnagyobb tiszteletnek örvendő edző irányít a kis szürke dzsekijében, még nem jelenti, hogy mindig mindenkit legyőzünk, még otthon sem.

Aki itt azzal jön, hogy most aztán fejeknek kell hullaniuk, az gondolkodjon el a pótláson. Nézzen körül, hogy kikkel lehetne helyettesíteni azokat, akiknek most nem ment. Moss a liga 5 legjobb WR-je között van a statisztikáit tekintve, Welker szintén, Edelman meg olyan 5-6 évig megoldja a WR-gondot... Bradynek ez egy halványabb idénye volt, de azért ne tekintsünk már egy Tom Bradyt a maga 32-33 évével kiégettnek! Amerikában ezt rögtön észreveszik, és úgy rúgják seggbe azt, akin ilyen jeleket vélnek felfedezni, hogy a lába nem éri a földet. Amin változtatni kell, az viszont egyértelműen a futójáték. Ami gyakorlatilag nincsen. Az nem normális, hogy örülünk annak, ha Maroney már zsinórban 2-3 meccsen jól játszik, mert mondjuk fut 1-2 TD-t vagy eléri a 100-as határt! Szerintem itt nagyon meg kell nézni, hogy ki lehet olyan futó, akit be lehetne építeni a csapatba, akár Maroney elé... A CB poszt Wilhite-tal... Na, róla talán említést sem kéne tenni, mert mindenki tudja, mit művelt ebben az idényben. Szerintem nem teljes nagytakarításra van tehát szükség, hanem portörlésre. Ami viszont az edzői munkát illeti, az ebben az idényben csapnivaló volt. Mi az, hogy - mint hallottam - nincs hivatalos OC-unk? Ez luxus! Egyszer sem éreztem azt, hogy BB és a stábja valami váratlant húzott volna, olyant, amilyent csak nagyon kevesen tudnak? A tegnapi meccsen az volt az érzésem, mintha a Ravens megkapta volna a playbookunkat már két hete, sőt, mintha Lewisék már 2 perccel korábban tudták volna, hogy milyen playt játszunk legközelebb. Magyarul, semmi váratlan! A védelemről: oké, hogy fejlődni fognak, de én ennyi missed tackle-t talán csak a tavalyi évben láttam a csapattól. Egy normális D-nek úgy kellene működnie, hogy lehetőleg az első, de maximum a második védő, akivel szembetalálkozik, az levigye. Ezen szintén változtatni kell. Ja, és még egy. Szerintem a legfontosabb. Tegnap hihetetlen, hogy milyen kevés ideje volt Bradynek a zsebben. Úgy támadták, mint ahogyan nekünk is kellett volna az ő irányítójukat. Kell egy normális pass rush, mert enélkül nem lehet megélni.Hát nagyjából ennyi...

Én egyáltalán nem temetném ezt a csapatot, mert szerintem jelenleg az volt a reális, hogy a 10. hely környékén vagyunk. A Ravens ezzel a védelemmel - de nem ezzel a QB-teljesítménnyel... - megverheti a Coltsot is. Mi valószínűleg túljutottunk volna pl. a Bengalson vagy akár a Jetsen is, de ugye ha ha ha... Most az az érzésem, hogy kicsit kettészakadt az NFL PO-mezőnye is. Azok a csapatok, amelyek kiestek - talán a Packers kivételével -, kritikán aluli teljesítményt nyújtottak (Bengals, Eagles és sajnos mi is). Szomorú pl., hogy ekkora különbség van - papíron - az AFC North (Baltomire-t és Steelerst is kétszer-kétszer verő) bajnoka és az AFC East másodikja között - az utóbbi javára.

Én hiszem, hogy értelmes, önkritikus emberek alkotják ezt a csapatot, akik hajlandóak félretenni egyéni sérelmeiket a csapat előrelépése érdekében. Nagyon okosan kell gazdálkodnunk az értékeinkkel, illetve biztosítani az utánpótlást, ahol kell, és akkor egy év alatt lehet annyit fejlődni - ezt a 2007-es év is bizonyította -, hogy megint odaérjünk akár a SB-ba.

GO PATS!
2010. 01. 11. 12:20
pointer01
Hello Mindenki!
Vérzik a szívem, amiatt amit láttam!
Ahogy mondani szokták, a fejétől bűzlik a hal! El kell gondolkodni, hogy a coach csapatot hogyan lehet motiválni, de inkább lecserélni!
Ötlettelen játékhívások=nulla Off.
Lehet TB védeni, mondani hogy ő még mindig a legjobb, de a mai fociban egy rosszabb dobóképességű, de mobilis, jól futó QB többet ér, mint egy zsebből kukucskáló! Sztem! :-(
A másik a futók! Táncikáló LoMo, szinte örökké sérült Fred és Sammy, ez így nem megy! Faulk (ha marad is, ami sztem biztos) sokáig nem bírja már azt, hogy Ő az egyetlen akinek mindenhol teljesítenie kell(RB,WR).
Az O fal el van foglalva azzal, hogy TB védje, és itt vége is a tudománynak. Futásnak utat csinálni, hát az csak nagy ritkán sikerül!
WR-ek: öszintén ha WW, Edelmant kivennénk a sorból kinek dobhatna TB? Futás meg ugyebár, nem igazán van!
A D ha szokják egymást, és ha kapnak egy ütős CB-t akkor lehet belőlük valami. Persze ehhez meg kell tudni tartani őket, nem úgy mint idén!
Tudom sokan nekemesnek a leírtakért, de ez is csak egy vélemény, ami nemsokára már feledésbe is merül!
Vérzik a szívem, csak egyvalami csillapítja fájdalmát:
EZ A NAGYSZERŰ OLDAL, ÉS KÖZÖSSÉG!!
2010. 01. 11. 12:21
pippu
Lassan be kell látnom, hogy lesüllyedtünk egy középcsapat szintjére. Már a meccs előtt rossz érzésem volt, sőt az év elején sem voltam valami derűlátó. Az összes meccset megnéztem neten és mindig benéztem az oldalra (igaz nem írtam soha :) ).
Azt hiszem a Giants elleni döntővel véget ért a nagy dinasztia… :(
De bármi is történik, örökké a csapattal leszek!

Z

GO PATS! GO BOSTON!
2010. 01. 11. 12:24
TÖRÖLT
Sziasztok.Lassan kezdjünk azon gondolkodni ki az akit el kell cserélnünk vagy megszereznünk,mert sok-sok okosságot lehet itt olvasni a többiektől.Be kell látni igazságtartalmuk is van.Kiket lehetne elcserélni szerintetek?Vagy ez még nagyon korai ez a fejtegetés?
2010. 01. 11. 12:34
Horrock
Pat Patriot!

Érdekes a Milan-Juve/Ravens-Patriots összevetés! Már csak azért is mert én is néztem a Milan meccset és a Juvérol pont az jutott az eszembe, hogy 1/1 Pats meccs...:):(
2010. 01. 11. 12:36
vpi
Sziasztok, ide is beírom, mert ez a pörgősebb.

Aludva a tegnapi tragédiára, próbálok higgadtan gondolkodni, miszerint legalább a PO simán meg lett, hány csapat adná a fél karját egy WC meccsért, stb, de inkább elkeseredett vagyok.
A tegnapi meccsen osztály különbség volt a két csapat között. Kb az volt az érzésem, mint Londonban a Tampa meccsen, csak fordított előjellel.
Motiválatlan volt a csapat, TB, RM csak lézengett a pályán az O-fal a berliniét idézte 89-ből. És ami bántóan zavaró volt, hogy BB olyan rezignáltan vette tudomásul az 1. negyedet, hogy onnan már egyértelmü volt, nem lesz felállás.
Az egyetlen pozitívum Edelmann volt, aki rendesen odatette magát, nem rajta múlt.
Persze tegyük hozzá,hogy a Ravens és főleg Rice, szenzációs napot fogott ki, gratula nekik.

Szerintem az a O-t gyökeresen át kell alakítani. Passzjáték egy nagy 0, ráadásul kiismerhető, futásaink meg láthatóan kényszeredettek olyan “csináljunk valamit amivel megy az idő” szintüek. És ez nem csak a tegnapi meccsre igaz. Nyugtathajuk magunkat a statisztikákkal, hogy még igy is a liga egyik legjobb támadósora, de legalább egymás között lássuk be, nem az.

Azért egy PO helyre jövőre is jók leszünk, és addig hátha sikerül rendet rakni a fejekbe és a taktikákba egykét jó pick a drafton, és jövőre jobbak leszünk.

GO PATS!

Egyébként ha lehet tippelni, én most a Dallast látom leginkább SB esélyesnek, a Ravens szerintem megnyeri az AFC-t, mert nagyon felkészült motivált társaság az Indy-t is elkapják.

Azért további jó NFL nézést mindenkinek.
2010. 01. 11. 12:47
hulit
Nagyon dsok vélemény olvasható itt pro és kontra .
A másik témánál olvastam az igazi szurkoló és a divatszurkoló fogalmát és nem értem miért bántják
azokat akik csalódottak és negatívan látják a jövőt
ők is szurkolók.
A sokszor emlegetett Real Madrid szurkolótábor is
szokott elégedetlenkedni és mégse veszik el valakinek
a bérletét mert fehér kendőt pörgetett valószínű okkal
tette mert az imádott csapata nem játsza amit tud.
A mindenki elzavarásával én se értek egyet de nagy változások kellenek.
tothattila-val egyetértek vezérek nem teremnek minden bokorban és szerintem nevelni se lehet egyszerűen vagy az
lesz valaki vagy " csak egy posztján nagyon jó játékos ".
A
Pats a középmezőnyhöz tartozik a jelenlegi állapot szerint de jövőre tiszta lap és nem hiszem, hogy a Rams útját fogja járni a csapat azt Kraft sose engedné meg !


A Baltimore defense nagyon jó de szerintem Manning szét
fogja passzolni őket bár ne legyen igazam mert nem szeretem
a Coltsot és csatlakozoma az előttem szólóhoz ennél sokkal
sokkal több kell a Ravens offense-től mert a tegnapi teljesítmény a futástól eltekintve semmi volt.
2010. 01. 11. 12:56
bozoo12
Ha már sokan felhoztátok Juve meccset párhuzamnak: na én nekik szurkolok (már jó régóta), szóval tegnap frankó kis estém volt....
És nem csak a tegnapi meccsen van hasonlóság a jelenlegi Pats és Juve között, hanem az egész idényükben, pláne itt a végén. Taktikailag mindkét csapat sajnos egy nulla, egy ennél mindenképp többre hivatott játékosállománnyal.
A Patsnél továbbra is a támadójáték egysíkúságának, ötlettelenségének tudom be az egész csapat bénázását, és ez a mélyrepülés mindenképp JMD elengedésével és nem megfelelő (semmilyen) pótlásával kezdődött. Annak azért örülök, hogy ez nem focivb szóval nem kell 4 évet várni, hanem jövőre újra megpróbálhatjuk :D
Go PATS
2010. 01. 11. 14:02
sirCharles
Reggel 8 körül olvastam Vic Carucci alkotását NFL.com-on, meg is alapozta az egész napomat az a rohadék, már elnézést :-D Eddig sem rajongtam az NFL Network szélkakas szakértőiért, de ezután már tényleg nem tudom mit mondjak rájuk. Meccs előtt esélyt latolgatnak, de ahogy elbukik a Pats, mint a patkányok az elszórt búzára úgy repülnek rá ezek a (jobb szót nem tudok) kétszínű dilettánsok, Vic-kel az élen. Egy rendkívül egyoldalú, totál fikázó, lenéző stílusú, objektivitásban nem bővelkedő cikk, nem is ajánlom olvasásra.


A másik ami rendkívül felháborít, az a bostoni szurkolók tegnap viselkedése. Történt ugyanis, hogy nagy részük az első negyedtől fújolt (!) a saját csapatára. Mindig is tudtam, hogy Amerika a 240 millió idióta országa, de hogy ekkora bunkóságra vetemedjen éppen ez a szurkolótábor, azt én sem gondoltam volna. Ezt én sehogy sem érzékeltem a stream-et nézve (pedig HD-ben toltam), csak ma olvastam, és totálisan ledöbbentett. Így el is hiszem, hogy a maradék önbizalmát is elvesztette tegnap a csapat...


A fizetési sapkához:
Adalius Thomas például rengeteget keres, ha ő elmegy, szép kis hely szabadulna fel. Wilfork is elképesztő összeget keres, bár őt mindenképpen meg kéne tartani. Ami számomra érthetetlen, hogy mi a francnak tartunk 4 ugyanolyan (közepes) képességű futót. Tartsunk 1 kiemelkedőt és egy jó cserét (pl. Vikings), vagy tartsunk két ászt (pl. Carolina), de így csak a helyet foglalják a fizetési sapkában, a csapatot előrébb nem viszik. WR-ekkel ugyanez a helyzet, túl sok olyan embert foglalkoztatunk, akik semmit sem tesznek hozzá a csapat teljesítményéhez. Legyen inkább kevesebb, de azok tényleg jók - ez minden csapatrézre igaz. Szerintem a roster ésszerűsítésével komoly helyet lehetne kialakítani a sapkában, ami már azért lehetőséget ad az építkezéshez.


Újjáépítéshez:
Mind a D- mind az O oldalán szükség van erősítésre. Amit én a legfontosabbnak tartok, hogy már a most következő 1-2 évben kezdjük el nevelni Tom Brady helyettesét. Benne még van 4-5 csúcs szezon, és utána is tudni fog egy átlag feletti szintet. Szerintem meg kell keresni a mi Favre-Rodgers párosunkat, mert egy jó irányító nélkül reménytelen a jövőnk. Randy Moss pótlása is lassan időszerű. A futójátékunkat liga elit szintre kéne hozni.
Nem szabad megfeledkezni az edzőkről sem. Azt a luxust még a Patriots sem engedheti meg magának, hogy nincs egy rendes OC-a. Belichickről én elképzelni sem tudom, hogy másik csapatban szerepeljen már hátralévő pályafutása során, akárcsak Brady. Akármilyen jó játékosaink vannak, jó koordinátorok nélkül ők sem tudnak csodát tenni.


Mindezeknél is fontosabb azonban, hogy a csapat megtalálja a maga motivációját, és újra kialakuljon a csapategység. Motiváció és akarás nélkül játszott idén Brady, Moss, Thomas, Maroney, Fred Taylor, stb. Welker volt az egyetlen, akire egy percig sem lehetett panasz, és ez nagyon szomorú. Én inkább szurkolok egy kevésbé sikeres, de a pályán a lelkét kihajtó csapatért, mint egy jóllakott, motivációját vesztett sztárokkal teletűzdelt egyletért.
Semmi sincs még veszve, én túlzásnak is érzem a világvége hangulatot. Ez az év fel lett áldozva a csapatépítés oltárán, és valószínűleg lesz még 2-3-4 ehhez hasonló év. SB-t remélni szerintem éppen ezért badarság is, ilyen átalakuló időszakban a PO-ba jutás is jó, bár természetesen nem lenne rossz egy-egy nagyobb siker is. A csapatépítésnek viszont szisztematikusnak és az eddiginél jobbnak kell lennie, mert a véleményem szerint sajnos eddig nem nevezhető annak.

Nekem aztán tényleg nem stílusom a drámázás, de valószínűleg az elkövetkező 3-4 évben eldől, hogy mi is a Rams és a 49ers sorsára jutunk, vagy visszaküzdjük magunkat az elit csapatok közé. A dinasztiázást viszont már az elején is rossznak tartottam, és sajnos beigazolódott, hogy a csapat eredményei egyben a veszte is lett. A nagy dinasztiázás közben egyes játékosok elhitték, hogy elég az arcukat kitenni a pályára a győzelemhez, fokozatosan vesztett a csapat az alázatából. Ne dinasztia akarjunk lenni szerintem, hanem a liga legjobb, legkeményebb, lelkileg megtörhetetlen csapata. Nagyon nehéz lesz ez az időszak, de azért van a szurkoló, hogy bízzon :-D

GO PATRIOTS!
2010. 01. 11. 14:14
sirCharles
Amit kifejeltettem:

Olyan játékosok (és edzők!) kellenek most a Patriots-nak, akik AKARNAK Patrióták lenni. Ide senki se jöjjön pénzért, hírnévért, vagy csupán SB gyűrűért szerintem. Csapatjátékosok kellenek, akik természetesen lehetnek akár sztárok is, miért ne. (Láthatjuk, hogy sztár és sztár között mekkora különbségek vannak. Nézzük csak meg Kurt Warnert és Terell Owenst...)

Akik nem képesek vagy hajlandóak teljes erőbedobással odatenni magukat a csapat sikere érdekében, azokra egyszerűen nincs szükség. És lehet a neve Bill Belichick, Tom Brady, Randy Moss vagy Vince Wilfork is az illetőnek... Ide Teddy Bruschi-k és Wes Welker-ek kellenek most!
2010. 01. 11. 14:19
sirCharles
Danna

Egyébként készülhetünk "Playoff körkép" típusú írásokra a szezon hátralévő részében? Csak mert szerintem attól, hogy számunkra vége az szezonak, még tart a legkeményebb és legférfiasabb sport aktuális idénye, és szerintem sokakat érdekelne a véleményetek és a többi szurkoló véleménye a hátralévő összecsapásokról. Ha a tőletek megszokott színvonalon kapjuk az infókat, akkor főleg nem kétséges szerintem :-)
2010. 01. 11. 14:25
temp
AD eszméletlen dead money-t is fog hagyni a sapkában, ha kirúgjuk, szóval ez nem olyan egyszerű történet.
2010. 01. 11. 14:26
Arsenal
Patrioták!
A csapat idei szereplése az edzői team munkája, így az, hogy tegnap a világ előtt durván leégtünk ezt is az edzők hibájának tartom. MIÉRT?!
1. a csapatot az idény előtt a team állítja össze.
2. a csapat azt a sémákat játsszák amit a team megtanít, begyakoroltat nekik
3. a támadok egész évben kreativítás nélkül, mások számára két negyed után kiszámíthatóan játszottak.
4. a védelem évek óta gyenge, lehet velem vitatkozni, de a 2007-es SB-t is miattuk vesztettük el, nyert helyzetből. Bradyt szintén 2-3 éve nem tudja a fal megvédeni, tavaly ebből súlyos sérülése is lett.
5. BB. merev arccal, szinte érzelem mentesen sétál a vonal mellett, tegnap elvártam volna tőle, hogy 20 másodperc után minimum a mikrofonját odavágja, de nem tette, holott még én laikusként is tudtam, hogy a Hollók csak futni fognak, passzjátékuk 0-a és a két Rayre kell figyelni, másra nem, erre ők aláztak meg minket. Kérdem én az edzők mit csináltak a héten, miért van az, hogy RM. két napot edz egy héten, és egy ilyen profi csapatnál el lehet edzésről késni. Ezeket én az ez évi edzői team gyenge munkájának tudom be és ha ezen változás nem lesz, akkor a Bears, Kansas szintjére fog a csapat süllyedni. Köszönöm a Pats.hu szerkesztőinek a munkáját a jó cikkek miatt és továbbra is hajrá Patrioták.
2010. 01. 11. 14:31
kyobalu
Érdekes..többen felhoztátok ezt a Juve-Pats párhuzamot..Én is a Juvénak szurkolok, lassan 20 éve, és a Patsnek 2004 óta..Szinte ugyanaz a formahanyatlás mindkét csapatnál..A tényleges játék tudásuknál lényegesen rosszabbul játszik, játszott mind2 csapat!! Mondjuk jelenleg 2-3 Juve zakót szívesebben elnéztem, benyeltem volna, ha a Pats nyer még 1-4 meccset! De ez van..Nekem sem ez volt a legjobb 7végém januárban..

A csapatmenesztéssel, draftal, és új emberekkel kapcsolatban:
-először is meg kell tartani a tehetséges, és bevált embereinket (Wilfork, Mankins, Bodden, Watson, Gos, Faulk) Nehezen lehetne őket pótolni, s ezt ők is tudják nagyon jól!Meg kell velük egyezni!!!
- A jelenlegi nagyon jó, de idén formahanyatlásban lévő sztárjátékosainknak a fejében kellene rendet rakni, akik korábban vezér egyéniségek voltak!Élen Brady-vel, és Moss-al..Brady még így is 5. lett a QB-között, míg Moss is a "haloványabb" teljesítményével bent volt a top 5-ben a WR listán..Moss-on nagyon látszik a kedvtelenség..Rendet kell tenni mind2 fejében, és jövőre velük probléma nem lehet!Még mindig lehetnek a liga legjobb párosa!! Moss lehet, hogy mostanában nem leli örömét nálunk a játékban, de van még a szerződése szerint 1 éve vissza!Olyan butaságot pedig nem követnek el a vezetők, hogy eltrade-elik, annál ő sokkal jobb játékos
- D fronton szükség van minimum egy DT-re, 2 LB-re, 1-2 DE-re, és 2 CB-re!!Mindenképpen meg kell erősíteni a D falat, mert a futások elleni védekezés, a passrush, és a secondary főleg CB poszton nagyon pocsék..Remélem itt lesz vmi érdekfeszítő változás..Jó lenne fiatal, egyetemista, főiskolás gyerek is, csak legyen erős, gyors, és lelkes!!
- O fronton mindenképpen kellene 1-2 megbízható, gyors WR!Főleg Wes kiesése miatt..Örökké nem lehet Mossra, és Edelmanra, Faulk-ra játszani..Aiken-t szeretem, de véleményem szerint közepes játékos..Gyors, de a megbízhatósági mutatóin javítani kellene..Őt lehet, hogy beáldoznám..
- TE fronton megtartanám Watsont, és szereznék hozzá még 1 újonc, erős, jókezű elkapót..Bakert feláldoznám ezen a poszton..
-RB-ek..Itt valami nagyot kellene húznunk!Szeretem az embereinket félreértés ne essék!De Faulk, Morris, Maroney, Taylor tipikusan az a rakkolós 3-4 yardért futó játékos!Nekünk pedig szükségünk lenne egy kivételes képességű hosszú játékokra is képes, igazi futó routokat is véghez vivő RB-re..Mint Rice, Mojo vagy Adrian Peterson! Persze tudom, hogy ilyen sztár megszerzésére esély sincs, de egy Frank Gore, vagy Clinton Portis sztem szívesen jönne hozzánk!!
- Brady védelmét jobban meg kellene oldani.Félős, hogy Matt Light elmegy.Volmer nagyon szépen muzsikált egész idényben, de egyedül kevés..Most bánom a tavalyi draftot, és Ohert..Sztem ő lesz az év kezdő játékosa..Tegnap is milyen jól muzsikált a Ravens falban..1 minőségi Guard, és 1 Tackle kellene nadjon..
- Ja és talán a lényeg! BB mellé egy O koordinátor!Ami talán a legnehezebb!Senki nem szeretne nála asszisztálni már a menők közül!Fiatalokkal pedig mit kezdünk, akinek nincs tapasztalata? Azokkal nem értek egyet akik nem látják BB felelősségét!Igen is látszott az O hívásoknál, hogy unásig ismertek..Főleg a tegnapi Ravens meccsen!Brady nem a saját kútfőjéből alakítja a playeket, hanem az előre eltervezett playbook-ból, tervekből..és azt OFF koordinátor hiányában csak ők állíthatták össze..Idén pedig a játékhívások, ha finoman akarok fogalmazni akkor nagyon fantáziatlan volt!!

Ezt a Dinasztiázást én soha nem kedveltem..Inkább a kézzel fogható tényeket! A Pats volt 2000-es évek legmeghatározóbb, legeredményesebb, és leglátványosabb, támadó alapú focit játszó csapata! De a változás már a Giants elleni SB vereség után elkezdődött..Már akkor tudni lehetett, és mi hithű szurkólók is láttuk, hogy amennyiben nem újítjuk fel a gép parkot akkor mellettünk szépen el is mehet a többi csapat..Tavaly ezt még Brady hiáynára fogtuk, de idén jött ki igazán..Főleg a kicserélt, és a mezeket szögre akasztó D játékosok távozásával! Az NFL-ben nagyon ritkán tud így teljesíteni bármelyik csapat!Nekünk idén így jött össze!
Ne felejetsük az elmúlt 10 évben 8 PO-t, és 3 GYŰRŰ-t ért el a csapatunk! Meg kell erősödni, be kell érni a D játékosoknak, és 1-2 új emberrel megerősödve rendet kell tenni az O falban! Nem hiszem, hogy világvége lenne! Ezek a fiúk nem felejtettek el játszani, hatalmas játéktudással rendelkeznek!Remélem jövőre ki is robban ez belőlük!

csak azt tudnám, miért írok én ide mostanában ennyit..

GO PATRIOTS!
GO WELKER!!!
2010. 01. 11. 14:35
gj2k
_bb meglátásaival egyetértek. Ami tényleg a legfontosabb lenne, hogy az O falat rendbe rakja már valaki, meg hozzácsapjon egy normálisan blokkoló TE-t, mert a futójátékunk 50%-ban azért hal meg, mert nincs megnyitva a route a futáshoz. Persze lehet hozni futót, de szerintem Ben Johnson se mutatna fel nálunk 2 yardos átlagnál többet futásonként.
Aztán itt van a védelem. Mayo persze nem vezéregyéniség, de egyedül ő mutatott fel valamit, na meg Bodden. Meriweather néha még mindig sok csúnya miss tacklet csinált, bár annyira nem akarom bántani szegényt, legalább az ő játékában volt tűz.
WR poszt szintén létkérdés. Amikor 2007 úgy indult hogy volt vagy 6 elkapónk, mindenki hülyének nézte a csapatot, aztán tessék 16-0 lett az alapszakasz. Egyszerűen nem volt célpont idén. Welker ugyanazt a játékot játszotta egész évben eredményesen, nehéz volt levédekezni, de az ellenfelet nem nyírta ki az ő 100 yardja. Moss még mindig a liga egyik legjobb elkapója, de szerintem nem véletlenül nincs már olyan igazi 40+ yardos elkapása, amiből 2007-ben bemutatott egy zsákkal. Lehet, hogy érzi már hogy nem tudja lefutni a védőket, nem tudom. Aiken és Slater meg csak úgy jutott labdához, ha 4 WR álltunk fel.
TE pozíció megint kérdéses. Watson nem bírja már az ütközéseket ez jól látszik, alig ment a LB-ek mögé, az endzone körül vállalt néha rövid szituációkat és kész. A rengeteg elrontott 4&1 szituációban is jól látszott, hogy egyik TE sem tud (a fallal egyetemben) egy kis lyukat sem csinálni az ellenfél D falán.

De a legfontosabb a támadófal, mert még Brady sem tud 3 mp alatt üres elkapót találni.
2010. 01. 11. 14:41
Sziasztok, tanulságos volt valamennyi eddigi hozzászólás, és persze köszönet mindenkinek az eddigi közös szurkolásért.

A meccs második félidejében már annak "örültem", hogy az első félidőben már kiidegeskedtem magam, és rezignáltan veszem tudomásul a történteket, és kezdtem örülni minden egyes yardnak, vagy elkapásnak, mint egy "vérbeli" Raiders, vagy Rams szurkoló, ha a csapatuknak sikerül valami.

A nagy bánatom még (a legnagyobb Pats mélyrepülés mellett), hogy csak olyan csapat maradt a playoffban, aki vagy tökre semleges számomra, vagy kimondottan ellenszenves, hiszen a Philly és a Packers lettek volna még a favoritok. Persze marad az esély, hogy szurkoljak a "nem szeretem" csapatok ellen (Dallas, Indy, Jets és az el-favre-osodott Vikings).

A Ravenst eddig inkább bírtam, mint nem, de - biztosan láttátok - az a jelenet, mikor a 4. negyedben az egyik játékosuk mutogatott (vágás jelzése a nyakon) és integetett (pá-pá) a Pats szurkolóknak, hogy ennyi, lehet hazamenni, azt kimondottan tahóságnak tartottam, úh igazából nem érdekel, hogy Ravens, vagy Colts.

Talán egy Chargers-Saints döntővel kiegyeznék...

Már nagyon várom az új arcokat a csapatba is és az edzői stábba is. Ja, Edelman pedig megmutatta, hogyan kellene mindenkinek küzdenie. Remélem ő képviseli a jövőt a csapatnál!
2010. 01. 11. 14:48
boston
Nem hiszem, hogy tudnék újat írni, van akikkel egyetértek, van akikkel kevésbé ( ez normális), a legnagyobb bajom, h vége a szezonnak. Régen szurkolok a Patsnek és figyelem az NFL-t, de aktív netes nem rég vagyok. De jó érzés idetartozni. Nem vagyok túlságosan haverkodós típus, de ha nyáron (például) összehoznánk egy találkozót az lehet jó lenne. Estleg gondolkodjatok!!
2010. 01. 11. 14:53
imi
Sircharles
reggel én is olvastam Vic agymenését, vic ez egy vicc :)
tegnap az ESPN-n követtem a meccsett, és nem kicsit lepődtem meg amikor az egész stadion fújolt a negyed végén, ha védeni akarom őket, nem ezt várták...és ha a TD-nk előtt is szerencsénk volt, hogy a ravens nem dobott pirosat a "muffed puntnál".az egész csapat úgy ahogy van bentmaradt az öltözőben. Ha igazi, őszinte, feltétel nélküli szurkolást akarsz látni, hallani, megélni akkor irány bármelyik egyetem mérkőzése, amit volt szerencsém megélni :)

Most jön az újjáépítés, ami rengeteg izgalmat fog hozni,szerződés hosszabbítások, elküldések, nagy igazolások,(várom Pepperst), lesz rengeteg mozgás a drafton, 3 hihetetlen képességű irányítóval, akikért nem valószínű h megmozgat mindent a pats,ők mind nagy szerződéseket fognak kapni, és hatalmas luxus lenne őket padoztatni 3-4 évig, viszont ha jól tudom lesz egy-két elképesztő RB (Ingram)akiért érdemes lesz felnyúlni...
2010. 01. 11. 15:10
sirCharles
Solo777

Nem csak az első hely számít, de majdnem :-D

Komolyra fordítva a szót, egy Patriots-tól, ahol Brady, Welker, Moss, Wilfork, Adalius Thomas játszik, ne legyen már elég a PO-ba jutás. Szerintem maguk a játékosok, és a szurkolók is lehetnek-legyenek maximalisták.
Én korábbi válogatott szintű sportolóként nem tartom jónak, ha bárki is megelégszik egy 3., 6. vagy 7. hellyel, mert előbb-utóbb megszokja, hogy "nem baj, ha néha nem nyerek", és ebből lesz a "jó az a 4.hely", majd a "szép az 7. hely is", hiába kéne a képességei és a befektetett munka alapján nyernie. Ha leadunk az igényszintből akkor is mikor nem indokolt, akkor kár is célokat kitűzni...

Ez a "tiszteljük a sokadikat is" mentalitás szintén Amerikából indult ki, és bizonyos fokig jónak is tartom, de ugyanez ahhoz is vezetett, hogy egyes emberek/csapatok e mögé bújva magyarázhatják a bizonyítványt. A Patriots van olyan csapat és franchise, hogy ne kelljen megelégedni egy szimpla PO-ba jutással. Kurt Warnerről mondták tegnap, hogy tőle származik, hogy "ha nem nyerünk a PO-ban, akkor feleslegesen játsszuk le az előtte lévő 16 meccset" vagy valami ilyesmi, de a lényege ez.
2010. 01. 11. 15:12
boston
Ha nem kerülünk po-ba, bocs a javításért
2010. 01. 11. 15:35
vpi
sirCharles

Igazat adok Neked, szerintem is túl kényelmes magyarázat, hogy más még a PO-ig sem jut el.

Az ESPN-en mutatták Brady nyilatkozatát, hááááát, annyira nem tünt megviseltnek. Csak az egy nehéz kérdés, hogy mivel lehet még motiválni az idősebb sztárokat.

Mert pl RM amikor hozzánk került 2007-ben, akkor egyértelmüen gyűrüért jött, ami hiányzik neki, de most mintha nem érdekelné, vagy maga sem hisz benne. Legalábbis idén nem látszott rajta az érdeklődés.

Vagy TB: 3 gyűrű, topmodel feleség, gyerek... inkább már odafigyel magára, nem kockáztat.

Szóval nehéz lesz, de remélem sikerül. (Bár RM szerintem elmegy tőlünk idén)
2010. 01. 11. 15:36
Pat Patriot
Megnéztem Mark Ingram statisztikáit. Ha meg tudnánk szerezni, jaj, de jó is lenne! Olyan jó lenne már egy olyan futó, aki az RB-összevetésekben nem a 10-15., hanem az 1-5. helyeken áll. Ez vágyálom, de szerintem évek óta probléma a RB a Patsnél. Jó lenne már tenni valamit az ügy érdekében.
2010. 01. 11. 15:55
Solo777
sirCharles

Én sem azt mondom, hogy örülök annak, hogy csak eddig jutottunk el. Amit mondani akartam az az, hogy nyilván a csapat és a rajongók is a győzelmet áhítozzák, de ugye ez csak egy csapatnak adatik meg egy szezonban. Én csak azt nem szeretem, hogy ha kikapunk, kiesünk akkor rögtön itt a világvége. Kikaptunk, mert valami(k)ben hibáztunk, ill. a másik jobb volt abban az adott pillanatban. De ettől még nem kellene temetni a csapatot.

Én is csalódott vagyok amiatt, hogy kiestünk de ettől még nem értékelődik bennem át a csapat iránti érzésem mint, itt egy-két emberben akik a vesztes PO meccs után olyan stílusban nyilatkoznak a csapatról, ami szerintem egy rajongótól nem elfogadható, és itt nem a játékrendszer, edzői gárda vagy a játékosok teljesítmények értékelésére gondoltam.
2010. 01. 11. 16:05
boston
Csk annyi megjegyzést: hogy mindig lehet egy teljesen ko nap, ez benne van. De idén Jets idegen, Colts idegen, Houston idegen, Saints idegen, Miami idegen, Denver idegen, Baltimore hazai meccsek teljes összeomlást mutattak. Ami a Pats-nél legalábbis szokatlan. Lehet fiatalítás, gyenge szezon, rossz játék. De!!! Koncepció, fegyelem, stabil forma ( legalább az amit tudnak mindig volt)!! Ezt nem értem!?
2010. 01. 11. 16:06
Horrock
Solo777!

Itt nem hinném, hogy bárki temette volna a csapatot.Az NFL-ben nem is lehet ilyet.
A kritikán aluli hozzáállást kifogásoltuk meg egynéhányan, ami a képernyőről átjött. Annyira nem járhatunk messze az igazságtól olvasva a ma napvilágot látott nyilatkozatok sorai között....
Nagyon sok és kemény munka vár az egész csapatra az offsezonban!
2010. 01. 11. 16:11
sirCharles
Solo777

Igazad van, valóban pár emberrel elszaladt a ló a fórumban is tegnap, de nem hiszem, hogy nem jó szándékkal kritizálják a csapatot, mikor teszik. Abban pedig valóban igazuk van, hogy ilyen lélektelen játék a Patriotstól, de még a Detroittól is elfogadhatatlan.

Szerintem a csapattal foglalkozzon mindenki, ne egymás kóstolgatásával, mert abból jó nem lesz... :-)
2010. 01. 11. 16:11
temp
szerintem innen Magyarországról, több ezer mérföldre a meccs színhelyétől nagyon nehéz megállapítani, hogy mi volt a "kritikán aluli hozzáállás oka":

- túl nagy arc és magabiztosság? (gyk kritikán aluli hozáállás)?
- pénzért dolgozó lelketlen, jóllakott profik akik képtelenek odatenni magukat?
- túl nagy görcs?
- formahanyatlás?
- kulcssérülések? (nem Welkerre gondolok, hanem inkább a pályán lévő "egészséges" játékosokra)
- gigszi pech?

Komolyan srácok, ennyi hibát amit a meccs első 10 percében csináltunk egész szezon alatt nem hozott össze az OL+QB szekció. Ennek pedig millió oka lehet, ha egy alapszakasz meccsen tesszük ezt meg, akkor mindenki azt mondja, jókor jött a pofon, lépjünk tovább, de gondoljátok végig, ilyen marhaság tömeget még a klasszikusan "balek szerepkörben tündöklő" csapatok sem szoktak csinálni, mint a Raiders, Lions, Bucs...
2010. 01. 11. 16:31
Ati Bang Oh
Még nem írtam, de évek óta naponta feljárok ide. Nem is szeretnék a tegnapi meccsről vagy az idényről írni, én így szeretem az NFL-t, kiszámíthatatlanul, fent és lent, percek alatt dőlhet meg évek statisztikája, tegnap is volt egy-két rekord...

Amiért mégis írok: szeretném megköszönni, hogy létezik ez az oldal, hogy ilyen színvonalon csináljátok. Van ez az nfl.hu nevű fos, amit elvileg lelkes emberek csinálgatnak, de akkor a playoff alatt miért még az alapszakasz eredményei vannak fent?! Nem nézik élőben a meccseket? Ha nézik, akkor mennyi időt vesz el frissíteni akár minden pontnál az eredményjelzőt? 3 mp-nél többet nem, tudom. A cikkek gyakoriságát meg sem említem.

Imádnám, ha írnátok minden meccsről. Értem én, hogy ez egy Pats fan-site, de olyan szakmai háttérrel és olyan igényességgel tudtok írni, hogy élvezet olvasni. Egy Pats fant pedig érdekel az egész liga, nem csak a New England dolgai. Persze nem olyan részletességgel, mint egy New England meccs előtt...

Befejezem, mert a kiesés óta iszok és kezd baj lenni. A lényeg, írjatok mindenről, amit érdekesnek találtok, tutira minket is érdekelni fog. Ja, a fórumot pedig tegyétek kiemeltebb helyre, mert az nem oké, hogy kommentekbe dumálunk a meccs alatt.

Go Pats!
2010. 01. 11. 16:42
temp
Solo:
Draft 2010: April 22-24, 2010
2010. 01. 11. 16:44
Bruschi85
Először is köszönet a Pats.hu szerkesztőinek, fórumozóinak és mindenkinek!
Természetesen eddig is itt voltam és terveim szerint ezután is itt leszek!
Amiket leírtatok azokkal többé, kevésbé egyetértek
Viszont ne feledjétek, hogy valószínű capmentes év lesz, valószínű új OC-vel, esetleg DC-vel tehát még nagyon korai a játékos politikáról beszélni.
Ahogy már többször leírtam vezérek nem teremnek minden csapatban!! Kedvenc játékosom Bru is többször nyilatkozta, hogy ennek a fiatal D#-nek idő kell!! Persze mindig a győzelem a cél mert ha nem az lenne akkor felesleges az egészbe időt és energiát fektetni..
Nekünk szurkolóknak pedig, ahogy eddig is a csapat mellett kell lennünk ezután!!

Ahogy eddig is a lényeg tovább is Hajrá Pats!!!!
2010. 01. 11. 16:49
Bruschi85
Pat Patriot ha jól olvastam korábban Ingram nem jön a draftra de ez nem 100%
2010. 01. 11. 17:31
Bulow
Sziasztok,

magam is elhatároztam, hogy nagy összefoglalót írok, de már megtettétek helyettem. Néhány dolog:
- a dinasztiának addig nincs vége amig Krafték nem hagyják. Sztem nem fogják hagyni. Ez a világ 5.(!) legértékesebb sportvállalkozása!!
- Sztem korántsincs akkora gond a személyi kérdésekkel! Nem volt jó szezonunk, de a vészharangot most azért kongatjuk mert volt 1 (egy) rossz, tényleg nagyon szar negyedünk. Okosan, pontosan kell dolgozni az FA-n (és KELL!), meg tartani az értékeinket és VÉGRE jól kellene draftolni.
- Az egész ligát összekavarhatja a cap nélküli szezon, és mi ebben csak nyerhetünk, pont azért, mert az egyik legerősebb franchise a mienk.
- Nagyon nehéz lesz a jövő évi sorsolásunk: 2xNYJ, 2xBUF, 2xMIA, IND, SD, MIN, DET, CHI, GB, PIT, BAL(jövőre majd mi integetünk :) ), CIN, CLE. Vagyis nagyon fel kell kötnie mindenkinek.
- KELL egy OC, akár neves is, nem lehet itt lacafacázni.
- Nem kell QB draft még. Márcsak azért sem, mert Hoyer sztem egyáltalán nem lesz rossz. Hagyni kell dolgozni.

Most ennyi.
-
2010. 01. 11. 17:54
sirCharles
Bulow:
Szerintem sosem volt dinasztia, max egy a mezőnyből kiemelkedő, sziklakemény csapat, akit alig-alig lehetett legyőzni :-) De ezen nem fogunk összeveszni.

A vészharangot én úgy érzem, hogy a többség nem a tegnapi első negyed óta/miatt kongatja, hanem amiatt a 2007es SB vereség óta tartó leszálló ág miatt, ami jelenleg is tart, és egyre mélyebbre viszi a csapatot. Mert azért azt látni kell, hogy 2004 óta nem nyertünk bajnokságot, ez azalatt a most már lassan 6 év alatt csak egyszer kerültünk be a SB-ba, tehát egyszer voltunk csak a konferencia legjobbja. Világvége ugyan ettől nem lesz, de egy ilyen franchise-tól szerintem joggal várnak többet a szurkolók, főleg mentalitás terén ;-)

Amúgy azért sem érdemes az egész világ fájdalmát magunkra venni, mert biztos, hogy osztozni akar rajta velünk többek közt az Eagles, a Packers, a Steelers, a Bears, a Denver és a Giants szurkolótábora is :-) Éppen ezért fel a fejjel a szomorkodóknak, ha jó irányba indul a csapat megrenoválása, akkor hamar kint leszünk a gödörből.

Viszont erről a salary cap mentes idényről meséljetek léccci valamit, mert én őszintén bevallom, még hallani sem hallottam róla :-D Minden részlet érdekel.
2010. 01. 11. 18:22
SzunaP
A Barcát nem hagyom kritizálni!!! :-)
2010. 01. 11. 18:39
imi
Szerintem a recesszió miatt nem lesz cap mentes szezon, óriási becsődölések lehetnek belőle, és Amerikában nem fognak a bankok hitelgaranciákat vállalni,itt nem divat veszteséggel zárni az évet mint ugye a spanyol ligában Az NFL sajátossága a cap, és ha ez lenne jópár csapat iszonyatosan bevásárolna, Dallas, Frisko, Texas, Colts, 49esek, NYG csak hogy a legnagyobb pénzügyi háttérrel rendelkező csapatokat, az NFL vezetősége nem gyökerekből áll, franchise szinten meg pláne nem, itt nincsenek olyan harcok mint hogy jövöre megszerem Damarkust, Jared Allent Petersont és akkor én leszek az új elnök, ez megy itt Európában hál isten Amerikában ez nem így megy és remélem soha sem fog!
2010. 01. 11. 18:50
imi
Ingrammet én is felvetettem, annak elennére hogy másodéves játékos, és jelenleg nagyobb esélye van annak hogy nem jön a Draftra, viszont amcsi haveroktól hallani olyan pletyiket, h Kobehoz hasonlóan szívesen szerződne már most az NFL-be. Hangsúlyozom sokkal valószínűbb hogy befejezi az egyetemet!
2010. 01. 11. 18:50
Benkovi
sirCharles:
Itt olvashatsz arról, mi várható ha nem állapodnak meg a tulajdonosok és a játékosok. Ennek része a salary cap.

www.nfl.hu/modules.php?name=Archive&a_op=show_it&a_id=526&s_or_a=a
2010. 01. 11. 18:52
imi
Kobe természetesen az NBA-be szerződött, csak a párhuzamot akartam megmutatni, csak lassan írok a gondolatok meg szárnyalnak...
2010. 01. 11. 19:30
Bulow: "- Nagyon nehéz lesz a jövő évi sorsolásunk..."

...és már csak az hiányzik, hogy a Detroit és a Cleveland az idei Szentekhez hasonlóan szárnyalni kezdjen jövőre :)
2010. 01. 11. 19:49
sirCharles
Benkovi

Nagyon szépen köszönöm :-)

Egyszer gyorsan átfutottam, ami lejött belőle: szó sem lehet olyanról, mint amit a Yankees megcsinált, hogy összevásárolta az összes jó játékost, mert megtehette. Annyira sokrétűen átgondolt a szabályrendszer az NFL-ben, hogy ilyen szélsőségek nem fordulhatnak elő. Annál inkább esélyes sajnos egy NHL-hez hasonló 2004es lockout, amit valószínűleg nem élnék túl :-D

Egyet sosem fogok tudni megérteni: dollármilliókat keresnek ezek a játékosok, még a ritkán lehetőséghez jutók is - ezek után hogy lehetnek annyira éhetetlenek, hogy képesek lennének kihagyni egy évet, csak hogy még többet ki tudjanak sajtolni a tulajokból? Elképesztő egy hozzáállás ez. Néhány embernek úgy látszik semmi sem elég, pedig annyit keresnek, amennyit fizikai képtelenség elkölteni hátralévő életükben. Én nagyon reménykedem a megállapodás tető alá hozásában.
2010. 01. 11. 20:55
macilaci
Egész nap rossz kedvem volt és csak tettettem a munkát. Csak olvastam a kommenteket, meg az nfl.comot,meg a bostoni sajtót, de nem lett jobb. Most meg megnéztem az ismétlést, látni az üres lelátókat 15 perccel a vége előtt... Aztán meg arra gondoltam,hogy 7 hónapig nem látom őket játszani... Wes meg, hát minden az arcára volt írva

Mazohista típus vagyok... Ti megnéztétek még egyszer??
2010. 01. 11. 22:12
_bb
Lehet nem jól emléxem, de nem pont a tulajok rúgták fel a CBA-t?... de igazából mindegy is,h ki volt. A lényeg az, hogy egyensúly kell, a tulajok sokat akarnak kisajtolni a játékosokból, hisz mégiscsak övék a kockázat, meg a felelősség (mármint az üzleti kockázat, hogy "mennyen a bót"), és nagyon nagy összegeket raknak zsebre, holott nem ők "kockáztatják az életüket", testi épségüket. A játékosok is sokat akarnak, mert ők azok....stb.... egyensúly nélkül nem megy.
2010. 01. 11. 22:34
RoBrady
Sziasztok!

Először is köszönet az oldal üzemeltetőinek azért, amit hétről hétre biztosítottak nekünk, habár jómagam a "mindennap olvasom, de ritkán írok ide" típus vagyok.

Sok mindenkinek igaza van az előttem szólok közül, sokakkal értek egyet és szerintem az a lényeg mégis ,hogy legyünk hű szurkolók, tartsunk ki a csapatunk mellett.
Go Pats Forever!!!
És esküszöm, amint jön a jó idő (a tavasz) és esélyem lesz, felveszemm a fehér 83-as Wes Welkeres mezem, és abban megyek mindenhová!!!
De beszerzek már most egy fehér 11-es Edelman-es mezt is (amúgy is ez a szülinapom) a már meglévő Brady-s kék mellé, és büszkén fogom hordani mindenhol, mert bármi is történjék vagy történt ez nem egy átlagos csapat vagy franchise és ezt mind tudjuk. Fel a fejjel mindenki!!!
2010. 01. 11. 22:44
Brady_12_
macilaci:én le se töltöttem,ezt nem tudnám elviselni mégegyszer.
A 2007-es SB döntő is megvan de azóta se bírtam elindítani mégegyszer,nem megy...

Inkább elindtom a Madden 08-at és szarrá verek mindenkit persze nem a legkönnyebb szinten,a hollókkal kezdem utána jön a Saints,Colts,utána lehet szétütöm a klaviatúrát is!
2010. 01. 11. 22:59
SzunaP
Üdvözlet, úgy látom itt mindenki kiírta magából a keserűséget...

Nem is írok arról, amit már 200-szor előttem, inkább újabb gondolatok:
Őszintén szólva, nem sok kedvem volt a második negyedhez sem már... aztán mégis kivártam - tudva hogy úgysem nyerhetünk, de legalább valami történik a csapattal.
És történt - Edelman lerakta a névjegyét ennek roppantul örülök. Nemcsak a TD-k miatt, de mezőnyben is oroszlánként küzdött (amikor Wes megtapsolta a lelátóról, hát elérzékenyültem...) ég a fickó a bizonyítási vágytól ezt jó volt látni. Kár, hogy sokan már nem, akik bizonyítottak az elmúlt évtizedben, tisztelet a kivételeknek. Faulk és Seau ban volt még tűz, de kevésnek bizonyult.
Személy szerint nem vártam többet a csapattól a Ravens ellen, és ezt meg is írtam egy Steelers-es havernak.
Ha úgy estünk volna ki, mint a Greenbay, biztos agyvérzést kaptam volna.

Más: azok akik istenítik a cap rendszert, meg hogy milyen jól kiegyenlíti a liga csapatainak erőegyensúlyát, azoknak abba is bele kell gondolni, hogy a folytonos "körforgás" miatt mi egyre inkább kihullunk a körből, és ha ez túlzásnak tűnik, nézzétek meg a többi kínlódó legendás csapatot, példálóznak velük elégszer. Ezt tudomásul kell venni, nem azt mondom, hogy vége a karriernek, de a 10-es évek nem rólunk fog szólni; ahogy a pl 90-es évek sem, és ahogyan akkor Brady-ék feltűntek üstökösként, most várható egy másik fiatal AMBÍCIÓZUS csapat/franchise feltörekvése sztem.
2010. 01. 11. 23:15
boston
Jajjj ne!!! Lehet, h igazadvan/lesz, de ebbe belegondolni sem akarok!! SzunaP
2010. 01. 12. 16:49
istidt
Üdv Mindenkinek

Hosszú ideje nem írtam már ide és leginkább azért, mert egyrészt nagyon jók a hozzászólások legyen az negatív vagy pozitív, másrészt mert szerettem volna egy olyan véleményt kialakítani a szezonról, ami mentes az aktuális heti érzelmektől.
Azt hiszem, mostanra kikristályosodott a dolog bennem. Több olyan dolgot is végig gondoltam, amit egy rajongónak végig lehet ilyenkor.
A szezonról én azt gondolom, hogy ezt beáldozta az edzői gárda, szinte mindegy volt hogy bejutunk e a rájátszásba vagy sem. Persze minél jobb eredményt akartak elérni, de sajnos sokszor nyögés lett a vége a dolgoknak, ezért lehetett sokszor azt mondani emberekre, hogy motiválatlan. Ezért hiányzott az Off. kreativitás és a tűz, nem volt vezére idén, mert minek. És BB -n is ezért lehetett érdektelenséget észre venni.
Azt hogy miért érzem így részletezném néhány pontban.

1./a új épülő védelem, de leginkább draftról
1./b régi vezérek visszavonulása, elcserélése (szerintem Bruschi is ezért vonult vissza, mert BB megmondta neki, hogy legalább még 2 évig semmi eredmény nem lesz, vagy a vesztes SB után azt gondolta, hogy mégegyszer utoljára 2008-ban
1./c semmi minőségi igazolás
1./d új sémák a védelemben leginkább kísérletezősdi, semmi kiforrottság
1./e túl sok újjítás

2./a támadásban minden maradt a régiben 3. szezont nyomtuk le hasonló playbook-kal:
az idei igazából talán ez a Cassel-re írt egyszerűsített verziónak tűnt nekem
2./b nincs valós OC a csapatnál: mondhatnám, hogy Brady és BB volt az OC
2./c a támadóknál sem volt igazi erőssítés (ha komolyon megvizsgáljuk, akkor be kell látni, hogy Fred Taylor már nem egy 1. számú RB, sőt még sérülékeny is, ami be is jött sajna, Galloway pedig bukta volt teljesen)
2./d nincs igazi elkapó gárda és nem is foglalkoztak vele túlzottan, hogy bárki is beépüljön az ifik közzül, kivétel Edelman, aki szerintem a jövő nagy sztárja lehet
2./e offenseline egyre öregebb hiányoznak a fiatalok, kivétel Volmer

1-2./f nincsenek minőségi cserék
1-2./g edzői kreativitás

Szerintem BB 2-3 évet szánt renoválásra, kb 4 jó év van még Bradyben, addig lehet vele komolyan számolni, nem hiszem hogy ő olyan lenne mint Farve vagy Warner . Utána már jön az új QB és az új éra, mert szerintem Bradyvel BB is megy.
Szóval most leginkább a felújítás ideje jön és addig bizony ilyen meccsek és szezonok várhatóak. Amit, ha az egyszer már említett poharas képpel vizsgálok, akkor de jó hogy félig van a pohár.
Ennyi aszem

Kövezzetek meg, nézzetek hülyének, borulátónak, én ezt gondolom.


üdv

isti

GO PATS!
Hozzászólás a(z) Ennyi volt! bejegyzéshez