Menetrend

Eugene Wilson távozik

2008. 02. 26. 16:46
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Öt év elteltével safety Eugene Wilson és a New England Patriots útjai elválnak.
"Várakozva tekintek a jövő elé, ugyanakkor a legjobbakat szeretném kívánni a Patriotsnak, mert nem hinném, hogy jövőre is itt maradok. Izgatott vagyok, hogy kipróbálhatom magam szabadügynökként." Wilson mérsékelt érdeklődésre számíthat a piacon, bár egyes források szerint van olyan csapat, amelynél ő a második legjobb elérhető safety a szabadügynökök között, valamint az is javára szólhat, hogy nickel/dime felállások esetén tud cornerback pozícióban is játszani. 2003-ban a Patriots másodikkörös választottjaként került a csapathoz és már újoncként letette a névjegyét a pályán. Mikor a kezdő safety Lawyer Milloyt váratlanul elküldték az évad kezdete előtt, a csapatnak szüksége volt valakire. Az első héten a Bills elleni 31-0-ás vereség után látva Antwan Harris betlijét, Wilson annak ellenére kapott újoncként bizalmat, hogy az egyetemen (University of Illinois) cornerback-ként szerepelt. Az 5'10" magas és 195 font súlyú (178/88 cm/kg) Wilson az alapszakaszban 15 és mindhárom rájátszásbeli mérkőzésen kezdőként játszott. A Superbowl harmadik negyedében a Panthers ellen azonban ágyéksérülést szenvedett. A következő két évben folyamatosan tagja volt a kezdőcsapatnak (36 mérkőzés 35 alkalommal kezdő), azután rosszabbra fordultak a dolgok. A 2006-os évnek is kezdőként vágott neki, de csak négy alkalommal tudott pályára lépni kiújuló ágyéksérülés és sérv miatt. Wilson tegnap közölte, hogy az arról szóló riportok hogy csak térdín sérülése volt ez idő alatt tévesek. 2007-ben Wilson kezdőként szerepelt az első öt találkozón, mikor a padra kényszerült a Dallas ellen. A csere taktikai jellegűnek tűnt, mert a Sanders-Harrison kettős alkalmasabbnak tűnt a Cowboys két tight-endes támadójátéka ellen. Ezután Miamiban a következő héten enyhe bokasérülést szedett össze, és végül zsinórban öt meccset kellett kihagynia. Visszatekintve úgy érzi, hogy hamarabb is visszatérhetett volna: "Azt hiszem az év nagyon jól kezdődött a számomra. Folyamatosan játszottam, de aztán megsérültem. Már készen álltam, hogy visszatérjek, de valami miatt még pár hétet az inaktívként töltöttem. Az okát nem tudom. Ezután pedig egyre többen kerültek elém a posztomon, amit mással nem, talán csak a lejáró szerződésemmel tudok magyarázni." Az alapszakaszt befejező négy találkozón újra szerepet kapott, a Jets ellen kezdőként játszott Sanders térd-problémája miatt, de a rájátszásra újra az inaktívok közé került, mivel Sanders, Gay és Merriweather is megelőzte a posztján. A Superbowl-on a hét nevezett defensive back közül a hetedik volt a sorban. Összefoglalóként a New Englandnél eltöltött éveiről Wilson úgy fogalmazott, hogy kezdőként pályára lépni első két évében két Superbowlon volt a csúcspont. Elismerően nyilatkozott a defensive backek közötti bajtársiasságról, különösen az Asante Samuel és közte kialakult közeli barátságról. "Mindenki kijött mindenkivel, de úgy gondolom mindannyian rájöttünk, hogy tovább kell lépnem. Ez egy ilyen világ." boston.com

Hozzászólások

2008. 02. 26. 16:57
Proxi
Sok sikert Eugene! Nekem hiányozni fog.
2008. 02. 26. 17:26
Soldados
Tudom, hogy sok Pats-szurkoló nem tartja igazán jó játékosnak, de sztem nagyon jó kis szolid kezdő. Nem a leglátványosabb, nem az az igazi playmaker, csak szép csendben teszi a dolgát. Sok csapatban simán kezdő lehet és meggyőződésem, hogy az is lesz. Engem nem lep meg, hogy vki a piac 2. legjobb safety-jének tartja. És sztem ő elég komoly veszteség a Patsnek, mert hát ugyan ott van Sanders és Harrison, meg Meriweather, de ezt korántsem érzem elég mély depth-nek. Rodney öregszik, vödör még fiatal és heves, Sanders nekem - ez szubjektív véleményem - kevésbé tetszett, mint Wilson.
2008. 02. 26. 17:51
sziszko
Az utóbbi két évben már nem volt a régi, de én így is nagyon szerettem Ginot. Hiányozni fog.
2008. 02. 26. 18:05
aki újoncként végigjátszik egy szezont a későbbi SB győztes csapatban rossz játékos nem lehet. azt hiszem a sérülései miatt nem mertek rá elsőszámú safetyként számítani (ezt jelezte, hogy draftolták "vödört". sanders pedig sokat fejlődött és stabilan játszik). ezt érezte wilson, és jogosan úgy gondolja, hogy ennél ő bizony többet ér.
2008. 02. 26. 19:56
cset
2008. 02. 26. 23:00
Matt21
Én nem! Meriweather-t be kell dobni a mélyvízbe a cap szempontjából meg amúgy is kell a hely!
2008. 02. 27. 00:20
temp
Merivödör is a tipikus patriotsos történet lehet. 1 év nagyon a háttérben, aztán jön a mélyvíz. Egyetértek Mattel, túl jól keres ahhoz, hogy hébehóba pályára lépjen, meg nickel és dime felállásokban napozgasson.
2008. 02. 27. 14:12
Kole
Így mindenképpen kell még egy backup S. Hisz marad Rodney/Vödör/Sanders. Willie Andrews és társai meg nem tudom mennyire állnák meg a helyüket a ST-n kívül.
Viszont ez, hogy Wilson elbűcsűzott tőlünk, talán megerősítheti a tényt, hogy Rodney marad még. :)
2008. 02. 27. 20:30
cset
2008. 02. 27. 20:55
Tibery
Én is szerettem, nekem is hiányozni fog. Tényleg betettek neki a sérülések. Más csapatban szerintem is simán kezdő lehet. Sok Sikert neki!
Hozzászólás a(z) Eugene Wilson távozik bejegyzéshez