Menetrend

Év végi ellenőrző (2014)

2015. 02. 10. 21:51
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Kételyek és viszályok szezonja volt az idei, a labdaleeresztési botrányé és a dominanciáé, de  végül ami igazán számit, az az utóbbi.

Ritkán dönt egy meccs és egy szezon sorsáról az utolsó játék, de éppen ez történt idén Glendale-ben amikor a szezon előtt átalakított Patriots védelem végrehajtott egy szenzációs játékot, centikre saját gólterületétől, amivel megnyertük az első Lombardi trófeánkat az elmúlt évtizedben. Igazi régimódi foci volt a védelemtől. Nem csak megmentették a szezont az 1 yardoson, de lenullázták a 4. negyedben a Seahawksot, mint ahogy a Colts sem tudott pontot szerezni a végső játékrészben egy héttel korábban és a Ravens is csak egy FG-t ért el. Vagyis a rájátszás 3 meccse alatt 3 pontot engedtek az ellenfeleknek, amikor a legjobban számított. Ráadásul az utolsó 6 alapszakasz meccs 2. félidejében egyszer sem sikerült az ellenfeleknek a végzónánkba juttatni a labdát.

Sokan úgy tekintenek erre a csapatra, győzelemre, mint az első Brady-Belichick dinasztia része, de lehetséges, hogy inkább a 2. kezdetét láttuk. Az NFL történetének 2. legfiatalabb Super Bowlt nyerő kerete van csapatunknak, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot.

Nézzük is, az egyes csapatrészeknek milyen osztályzat szerepel az év végi bizonyítványában…

QB osztályzat:          A-

Tom Brady szezonja úgy alakult, mint a Super Bowl: bizonytalan kezdés, káprázatos befejezés. Az életben nem az számít, hogyan kezdesz, csak az hogyan fejezed be, és ő a szezont a Super Bowl MVP-jeként zárta le, karrierje során harmadszor. Az alapszakasz során 5. helyen végzett az irányító mutatóban (Passer Rating – 97.4), 6. a 3. kísérletes hatékonyságban, 8. 3. kísérletes passzokban és 9. a passzolt yardok tekintetében, de ami a legfontosabb ő vezette azt a támadósort, ami a 4. legtöbb pontot átlagolta. Sikeres passzainak százaléka 4-gyel nőtt (64.1%) az előző szezonhoz képest, ezzel az elmúlt 4 évvel ellentétben először nem csökkent ez az adat az előző évhez képest. Az utóbbi fél tucat szezon során először figyelhettük meg, hogy szinte „táncol” a zsebben és azon kívül, ezzel felére csökkentette a sackek számát tavalyhoz képest (40-ről 21-re). 9 INT-je a 3. legkevesebb karrierje során, ami mutatja, hogy még most is képes fejlődni a pontosságában és a döntés hozatalban (és ha még kiszűrné azt a 4-5 teljesen érthetetlent INT-et is… - a szerk.), de azt is, hogy mennyire hatékony a rövid, számok közé menő passzok tekintetében, ami dobásai jelentős részét teszik ki. Brady-nek mindössze 17 sikeres passza volt 60-ból, amikor 20 yardnál hosszabb labdát eresztett el és 2 INT-et is szereztek az ellenfelek – a passzhatékonyság itt 28.3%. Amit ebből le lehet szűrni, hogy ismeri saját korlátait, és hogy mire képes majdnem 38 évesen: Ő a legjobb irányító a rövid passzokban. Világossá tette ezt a szezon során, mint ahogy a Super Bowlon is. Továbbra is az egyik legjobb az információk feldolgozásában, és nem érzi szükségét, hogy azzal bizonyítsa nagyságát, hogy az ellenfél erősségeit támadja. Az irányítóknál az ész sokkal fontosabb mint az erő.


RB osztályzat:          C

Volt egy csekély fejlődés, amikor november 20.-án visszaigazolt a csapathoz LeGarrette Blount, de nem sok. Az egység elvesztette legjobb futóját, Stevan Ridley-t, októberben és ez meg is látszott. A futójáték a középmezőnyben, 18. helyen végzett yardokban, míg 22. lett a yard/kísérletben. Ridley kétszer is túllépte a 100 yardot egy meccsen, de ő is csak 3.6 yardot átlagolt. Blount továbbra is olyan, mint egy faltörő kos, a PFF szerint 281 yardot tett meg az első kontakt után. Ez 3.4 yardot jelent futásonként, miután találkozott az első védővel. A gond, hogy nincs meg az a robbanékonyság, ami Marshawn  Lynch-ben, így minimális az esély arra, hogy nagy játékot hozzon össze. Shane Vereen megmutatta értékét a passzjátékban (5.-ként végzett elkapásokban és yardokban is a futók közt), de mint futó, semmi különlegeset nem tud nyújtani. Na és ki tudja mi is valójában Jonas Gray? Berobbant az éterbe a 201 yardos, 4 TD-s teljesítményével a Colts ellen. Azonban kegyvesztetté vált, amikor elkésett az edzésről, ami rossz húzás volt. FB James Develin jó blokkokkal töri az utat a futójátékban, de még hosszú az út előtte, ha olyanná akar válni, mint Lorenzo Neal.


WR osztályzat:          B+

Julian Edelman és Brandon LaFell remek páros alkottak a szezonban, előbbi 92 elkapásból 972 yardot, utóbbi 74-ből 953 yardot szorgoskodott össze. Edelman kemény mint a beton, szinte megfoghatatlan az elkapások után, nagyon robbanékony. A 8. legtöbb elkapást jegyezte a szezon során annak ellenére, hogy 2 meccset kihagyott agyrázkódás miatt. Kezd megmutatkozni rajta a rengeteg hatalmas ütés, amit kapott a slotban, főként 11 dropjában és 5 fumble-jében (amiket mind visszaszereztünk). Ez két korai jel lehet, hogy talán olyan utat fog bejárni, mint Wes Welker. Aggodalomra adhat okot, ha azt haljuk, hogy a Seattle-t összetéveszti a St. Louis-al, mint tette a döntő után. LaFellel végre érkezett egy nagy célpont a támadóegységbe, és a lassú kezdés után egy hullámhosszra került Brady-vel, de sosem lesz igazi mélységi célpont. Mint ahogy Amendola sem, aki 27 elkapással és egy 6 pontossal zárta az alapszakaszt, mielőtt robbantott volna a rájátszásban, illetve a játékidejét is korlátozni kellett a sérüléstől való félelem miatt. Ha Tyms minden héten a Bills ellen játszana, halálos lenne. Mind az 5 elkapását a Buffalo ellen szerezte, köztük egy 43 yardos TD-t, amit 3 védő között húzott be. Megvan a kellő sebessége, és ha tud fejlődni, igazi mélységi veszélyt jelenthet a csapatnak. Látta bárki is Aaron Dobsont? Folyamatosan csalódást okozott, végül sérült listára került, míg Kenbrell Thompkins ígéretes tehetségből bánatos távozóvá változott.


TE osztályzat:          A

Rob Gronkowski épp oly megállíthatatlan, mint JJ Watt. Több elkapott yarddal (1124) végzett, mint bármelyik másik TE, és összességében 22. lett minden játékos közt a 3. kísérletes elkapások tekintetében, annak ellenére, hogy a stadionban mindenki tudta mi fog jönni. 60 első kísérletet eredményező elkapása, holtversenyben Dez Bryanttel a 20. legtöbb volt. Ráadásul kíméletlen blokkoló a futójátékban (nem úgy mint a többi sztár TE, akik inkább nagyra nőtt elkapók mint TE-k, gondolok itt elsősorban Jimmy Grahamre és Julius Thomasra – a szerk.). Ha szabad utat biztosítasz neki a LoS-tól (Line of Scrimmage – támadás vonala), mindig megtalálja az üres területet és amikor a seam (majdhogynem egyenesen a végzóna felé tartó útvonal, az elején egy kis ívvel, amivel az előtte helyezkedő védőt kikerüli – a szerk.)  útvonalat futja, nincs LB aki tartani tudná vele a lépést, és csak kevés safety van aki belé akarna futni. Tim Wrightnak felemás szezonja volt azok után, hogy a Logan Mankins csere keretében a csapathoz került. 6 TD-t szerzett, de sok meccsen csak minimálisan használták. Jól szerepel a végzóna közelében Gronkkal párban, de nem egy jó blokkoló vagy útvonal futó. Michael Hoomanawanuinak sem volt jó szezonja, nem blokkolt jól. És ha mindössze 6-szor vesznek célba passzjátékkal az év során, jól kéne végezned a piszkos munkát. De neki ez most nem sikerült.


OL osztályzat:          B

Gyenge kezdés után, amikor rengeteg kísérletezés volt a fal belsejében, keresték a megfelelő embereket és keménységet, az új támadófal edző, Dave DeGuglielmo megtalálta a megfelelő felállást, amikor is az újonc Brian Storkot tette be centernek, és Ryan Wendellt kicsúsztatta a jobb oldali guard pozíciójába. Stork nagyobb méretet jelent a fal közepén mint Wendell, és remekül játszott újonc létére, ugyanakkor időnként meggyűt a baja a gyorsabb védőkkel. Jelenlétével megszilárdult a fal közepe, és jól végezte a dolgát, amikor az ellenfél felállására reagálva hívnia kellett a fal játékát. Wendell továbbra is jobban teljesít, mint várhatnánk tőle, jobb futásblokkolásban, mint az irányító megvédésében. Valószínűleg Belichick megpróbál jobb opciót találni nála, de egyszerűbb mondani, mint megtalálni, mert egy igazi harcos. Dan Connolly váltása jobb oldali guard pozíciójából bal oldaliba, nem ment zökkenőmentesen. Többet küszködött amikor az irányítóját kellett megvédenie mint korábban. Sebastian Vollmer, a csapat jobb oldali tackle-je a liga egyik legjobbja. Remek mind a futásblokkolásban, mind az irányító megvédésében, de néha neki is meggyűlik a baja a gyorsabb irányítósiettetőkkel. Nate Solder szezonja nem kezdődött jól, részben amiatt, hogy folyamatosan cserélgették mellette a játékosokat, de játéka feljavult, amikor megtalálták a belső 3-mas felállását. Cameron Flemingnek sok akcióban volt része, mint 3. tackle a 6 falemberes felállásoknál. A fiatal Josh Kline-nak még rengeteget kell dolgoznia. Ugyan ez igaz kedvenc zenészünkre, Jordan Devy-re, aki megpróbált mindent, de híján van tapasztalatnak és erőnek. Marcus Cannon megkapta a szerződéshosszabbítását, köszönhetően annak, hogy a fal 4 pozíciójában is tud játszani, sajnálatos módon azonban egyikben sem kiemelkedően.


DL osztályzat:          B+

TOP 10-es egység volt a futás ellen (9.-ként végeztek), de nem igazán tudtak nyomást gyakorolni az ellenfél irányítójára. Vince Wilfork lassan kezdett, mint ahogy az elvárható, ha valaki Achilles szakadásból épül fel, de a futás elleni játéka hétről hétre javult. A képessége, hogy lerázza vagy visszatolja blokkolóit fenomenális, beteríti a futó folyosókat, mint hó a hegyi utakat. Az irányítóra nem jelent nagy veszélyt, de nem is várják el tőle. Chandler Jones felelőssége, hogy lezárja a széleket, és hogy az irányítót siettesse, ugyanakkor 6 sacket és 10 irányító tudott csak összehozni idén. Jones 7 meccset hagyott ki sérülés miatt. Blokkolt egy FG kísérletet és TD-ra hordta azt vissza, de továbbra is várnunk kell, hogy elit játékossá váljon. Rob Ninkovich-ot lehet Jones ellentétének nevezni. A maximumot hozza ki magából, mindent megtesz, és a csapat legjobb irányító siettetője volt 8 sackkel, 16 irányító ütéssel és összességében 52 nyomásgyakorlással. Meglepően hatékony volt ebben a tekintetben, jól zárta a széleket és gyakran olvasta azelőtt az ellenfél játékát, hogy az kialakult volna. Alan Branch és Chris Jones mindketten jól szerepeltek a futás ellen. Sealver Siliga egy fiatal játékos, akivel Belichick rengeteget dolgozik, megvan benne az erő, tudja tartani a pozícióját futás ellen. Nem igazán az az irányító siettető játékos, de volt sikere a rájátszásban. Dominique Easley, a csapat idei első körös választottja mindössze 11 meccsen játszott, majd sérült listára került, a szezont 5 szereléssel fejezte be. Sokkoló.


LB osztályzat:          B-

Jamie Collins olyan playmakerré vált, amiből láthattunk villanásokat 2013-ban, a legtöbb szereléssel zárta az alapszakaszt, 4-szer vitte földre az irányítót, 4-szer erőszakolt ki szabad labdát és 2-t szedett össze. Néha még bizonytalan amikor passz ellen kell védekeznie, de látszik ebben is a fejlődés, és a játékának a legfontosabb eleme a nagy játékok, az ellenfél tervének keresztül húzása. Dont’a Hightower is fejlődött Mayo elvesztése után, aki zsinórban másodszor dőlt ki szezon közben. Így Mayo jövője a csapattal kétséges, nem úgy mint Collinsé és Hightoweré, akik a Front7 erősségeivé váltak időközben. Mögöttük ugyanakkor nincs meghatározó játékos. Akeem Ayers egy hibrid DE/LB akinek játékideje gyakorlatilag eltűnt, amint visszatért Jones. Egy fürge irányítósiettető, aki 4 sacket és 5 irányító ütést számlált az alacsony játékideje ellenére. Lehet, hogy jövőre még jobb lesz, de az is hogy eltűnik, nem tudhatjuk. Jonathan Casillas megfelelő cserejátékos. Darius Fleming és Chris White főként a speciális egységben szerepelnek, tehát az egység mélysége kérdéses.


DB osztályzat:          A

Darrelle Revis minden, amit reméltünk… minden 15. felé dobott passz végződött csak elkapással, és egész meccsekre tüntette el a vele szemben felálló elkapókat. Azzal a képességével, hogy levédekezzen bárkit egy az egyben, Belichick kreatívabban használhatta a többi védőjét. A másik új szerzemény, Brandon Browner méretet, keménységet és egy megfélemlítési faktort hozott a hátsó csapatrészbe miután kihagyta az első 6 meccset, amiből 4-et eltiltás miatt. Ugyanakkor 18-szor dobtak rá zászlót. Ez a legtöbb a ligában, és idővel az edzők sem nézték jó szemmel.  Az agresszió egy dolog. A meggondolatlanság egy másik.  Kyle Arringtont lecserélték ugyan a döntőben, mivel nem tudta megoldani Chris Matthews őrzését, aki 6 hüvelykkel (kb. 15cm) magasabb nála, de összességében az egyik legjobb slot CB. Devin McCourty egy jól szerelő játékos és jól fedezi a pálya közepét. Egy kicsit túl van értékelve ebben a két dologban, de egy remek játékos, akire rábízhatsz szinte akármit. A másik kezdő safety Patrick Chung volt, aki főként futás ellen használtak és a 3. legtöbb szereléssel zárta a szezont. Keményen játszik fellépve a boxba, de még mindig bizonytalan passz ellen. Alfonzo Dennard halvány teljesítményt nyújtott és a sérülések sem jöttek jól neki, míg Logan Ryan megpróbált mindent eltanulni Revistől, amit csak lehetett. Ez egy jó dolog, de túl sokszor verték meg, hogy jelentős szerepet kaphasson. Duran Harmon a fejlődés jeleit mutatta a szezon második felében, de azon még mindig csodálkozom, miért kellett Tavon Wilsonra magas picket áldozni. Malcolm Butler volt a döntő hőse, de ami még nagyobb szó, hogy a draftolatlan újonc, aki a Divizió II-ből érkezett, a 3. számú CB lett a rangsorban, akit harcba küldött Belichick a meccs végén. Játékából úgy tűnik, lehet jövője a csapatnál.


ST osztályzat:          A-

A 4-szeres Pro Bowler speciális egység sztár, Matthew Slater továbbra is elvégzi a piszkos munkát, vezeti az egységet 14 szereléssel, ami a 2. legtöbb a ligában. Nate Ebner követi őt 11-el, továbbá Chris White és Brandon Bolden is kulcsfontosságú szerepeket töltöttek be. Stephen Gostkowski 37 mezőnygól-kísérletből 35-öt értékesített, a legtöbb pontot szerezte az egész ligában, míg a rendkívül erős kezdőrúgásai továbbra is limitálják az ellenfél visszahordóinak a lehetőségeit. Holtversenyben 5.-ként végzett touchbackekben. Edelman 12 yardos átlaga a legjobb volt az AFC-ben puntok visszahordásánál. Hátborzongató ahogy folyamatosan képes az első ellenfelet lerázni magáról és robbant amikor egy zsebkendőnyi helyet is lát maga előtt. A kezdőrúgások visszahordásában átlag alatt teljesített a csapat. Ryan Allen 39.9-es net átlaga nem kiugró, csak a 12. legjobb volt, de ettől függetlenül megbízható játékot nyújtott.


Edzők osztályzat:          A

A lassú kezdés után, amit a támadófallal való kísérletezés okozott, a Patriots ismét az egyik legveszélyesebb támadóalakulattá vált, 4. legtöbb pontot szerezve átlagban meccsenként. Josh McDaniels számos zseniális meccset hozott össze és a játékhívásai gyakran voltak előrelátóak. Persze az, hogy Brady vezeti a támadásokat, megkönnyítené bárki dolgát. A védelmi koordinátor Matt Patricia irányította a védelmet, amely TOP 10-ben végzett a kapott pontokat (8. legkevesebb) és az engedett futott yardokat (9. legkevesebb) tekintve, ráadásul holtversenyben a 6. legjobb vörös zónás védelem volt. Az ellenfél irányítójának nyomás alá helyezését nem mindig sikerült megoldania, a másod védővonalnak akadtak néha gondjai, de az egész egység fejlődött, és bizonyított a rájátszásban, amikor igazán számít.

Ráadásként lássuk egyes játékosok egyedi értékelését táblázat segítségével (a táblázat külön lapon vagy erről a LINK-ről megnyitható):

1


Forrás: Boston Herald

Fordította: tuci-tuci

Hozzászólások

2015. 02. 10. 22:29
Dega
Mint mindig,most is nagyon köszönjük a fordítást!!!!
2015. 02. 10. 22:31
Érdekes, hogy Mayo nem kapott hat meccsre osztályzatot, míg Jimmy G-nek lazán kiszórták egy jelest.

Ayers ellenben megérdemelne egy B+ értékelést Jones helyettesítésért.
2015. 02. 10. 22:40
az biztos, hogy érdekesen osztályozta személyenként... Rdiley is kapott osztályzatot
na meg ha mindkét QB külön-külön "A"-t kapott akkor miért lett együttesen "A-"?
2015. 02. 11. 13:47
crucified
Ahogy írtad. Minimum egy B+ értékelést illett volna Ayers-nek adni a teljesítménye után. Lehet nem marad -bár sajnálnám-, de egy borzasztóan robbanékony játékos, aki a nagyobb darab tacklek és guardok mellett úgy átmehet, mint fos a libán.
2015. 02. 10. 22:42
azimut
Magyar Pats fanok hanyas osztalyzatot kapnak? :)
A szerkesztok tolemm kapnak egy A+-t
2015. 02. 10. 23:25
daelaci
A fanok A-, de meccs közben a chaten D-. :)
2015. 02. 11. 06:42
somlo
2015. 02. 11. 08:32
nszgergo
A Sugár osztag A+++++++ :)
2015. 02. 10. 23:22
danmajerle
Elég fura ez az egyedi értékelés. Gray eldöntött egy meccset, de nem értékelhető a teljesítménye, mig Jimmy beugrott 1-2x garbage timeban, és kapott egy A-t, ami konkrétan all pro szint. Solder nem érdemel B-t sem. Bolden C-je ugyancsak érdekes, special teamben nem sokkal van Slater mögött, sőt, idén 2ff 1 bk. Ha Slater A+, Bolden jobb, mint C. Ninko nekem is az egyik kedvencem, vasember, meg minden, de amikor eszembe jut, hányszor volt az ellen qbnak 10 mpje dobni... Ayers C+, Casillas B-? Legalább fordítva. Ha Collins megkapta az A-t, HT is megkaphatta volna. Arrington a döntőn ugyan nem remekelt, de egész évben jól játszott, st-ben is, C+nál biztos jobb volt. Butlerről meg egész szezonban az volt az érzésem, mindig jó helyen van, időben ér oda a passzhoz, de a végén mindig elkapja róla a wr a labdát; ettől függetlenül nálam ő lett a meccs embere a SB-n.
2015. 02. 11. 00:00
hát igen, nagyon nem tökéletes ez az egyedi értékeléses rész...
2015. 02. 11. 18:09
hopi46
Butlert nem nagyon figyelted meg, vagy csak a Kearse-mázlira emlékezel, ahol Ő már megakadályozta az elkapást és Harmonnak kellett volna befejezni a szerelést akár egy INT-el is. Előtte már 2 jó szerelése volt.Vagy nézd meg újra a Denver meccset! A legjobb denveri elkapót Saunders-t 4x szerelte amikor beállt! A PO-ban Browner után a legtöbbször szerelő CB-ünk volt. Mindezt úgy, hogy alig játszott! Szerintem a játék IQ-ja egészen jó és megfigyeltem, hogy emberezésnél Revis mozgását próbálja "másolni". Bíztató a fiú!!!
2015. 02. 11. 19:48
danmajerle
Direkt oda is írtam, hogy ez csak egy érzés, nem néztem utána a statoknak. Egyébként a szerelés (tackle) stat pont az ellenkezőjét jelenti, mint amire gondolsz. Ha az említett meccsen Sanderst 4x szerelte, az 4 engedett elkapást jelent. Általában véve minél kevesebbet szerel egy corner, és minél több a pd (passes defended) és az int, annál jobb.
2015. 02. 11. 20:53
hopi46
Igazad van abban, hogy rosszul fogalmaztam a Denver meccsel, mert így kellett volna írnom: 4x akadályozta meg Saunders elkapását. A SB-on is két elütött labdája volt. :-)
2015. 02. 11. 22:04
danmajerle
Na utánanéztem én is :) Nem kötekedésből, meg nem akarom Butler érdemeit kisebbíteni, de 1 elütött passza volt azon a meccsen és 4 tackleje. ...és Sanders ;)
2015. 02. 11. 23:06
danmajerle
Végigtekertem a meccset :)
Amikor Malcolm fent volt, majdnem végig 1-1-ben fogta Sanderst. Az összes elkapás Sanders-é, az utolsó Tamme-é
Íme, amikor Butler felé ment a labda:
- 10 yard
- 25 yard
- 28 yard
- pd
- 5 yard
- pd
- 4 yard, de ez 4-iknél volt, és nem lett 1st, tehát gyakorlatilag pd
- 10 yard
Ezenkívül egyszer megverte Sanders az endzoneban, de túldobta Manning.
Nem állítom, hogy Butlernek könnyű dolga volt, de nem volt kimagasló meccse.
2015. 02. 11. 11:01
vhs-box
sokkolo mi? es mit irnak majd jovore amikor MVP szezont nyom? :-D
2015. 02. 11. 11:53
ArsnL
Tim Wright-ot a szezon vége felé egyre kevesebbszer használtuk, PO-ban ha pályán volt nem is ment felé a labda

amikor végig edz a csapattal 16 hetet, akkor lehet erre még magyarázat a kihagyott TC?

szerintem elkapó TE-nek jó, viszont nem értem, ha egyik héten tudunk neki dobni 5-6-7 labdát akkor másik héten miért áll totál nullán, még csak felé sem dobunk
2015. 02. 11. 11:54
nszgergo
mert más volt a gameplane, és tudod bíznunk kell a gameplaneben! :)
2015. 02. 11. 13:44
crucified
Ahogy nszgergo is írta, más volt a gameplan. Felesleges volt pl. a Colts ellen, mert futottunk. Felesleges volt a Seahawks ellen, mert veszélyes lett volna szerintem felé dobálni olyan sec. ellen. A PO-ban meg Brady-n az látszott, hogy csak oda dobál, akiben 100%-ig megbízik. Szerintem Wright nem volt köztük.
2015. 02. 11. 13:56
Burkus
Wrightot csak redzone-ban használta a csapat gyakorlatilag, ami a route-ok megfutásával kapcsolatos hibáira, hiányosságaira utal. Brady bizalomhiányát nem érteném, mert gyakorlatilag mindent elkapott, amit felé dobott. Mindig vártam, hogy megpróbáljuk Wrighttal is az end-around futásokat, amiket Hörni olyan jól csinált. Kér lenne, ha nem jönne be, mert tényleg Hörni-klón, inkább WR, mint TE és vele, Minitronnal, Dolával, LaFell-el meg Gornkkal a 2011-es fölé emelkedhetne az offense szintje, és akkor még nem számoltam egy 3rd down RB-vel és Tyms-el mint két további hatékony fegyverrel.

A bizonyítvány azért érdekes, mert összességében a közepes és a jó között mozog, ha valamelyik gyerekem ilyet hozna a suliból, csúnyán néznék. És ezzel is sikerült SB-t nyerni. :) A kulcs a secondary volt, konkrétan Revis. Meg is kéne tartani, hogy esélyünk legyen az ismétlésre.
2015. 02. 11. 14:15
lolvin
Hörni klóntol szerintem nagyon messze van, egyáltalán nem látom benne azt az elkapás utáni mozgást mint ami Hernandezben volt, end-around szerintem nála szóban sem jöhet. Amit Hernandez csinált pl RB pozicióban akár egészen egyedülálló a TE között, nem hiszem, h sokan képesek lennének hasonlóra, Wright egész biztos nem, jó red zone célpont, de egyenlőre szerintem nincs benne sokkal több, pláne, h blokkolásban elég gyengus.
2015. 02. 11. 15:11
crucified
H már Hörni. OFF:

http://sportgeza.hu/sport/nfl/2015/02/11/hernandez_targyalas_vadalku/

Szorul a hurok. A múltkor a Lloyd mellett talált füves cigin is találtak Hörnitől DNS nyomokat. Amennyiben meglesz a pisztoly, szerintem megáll a vád. Főleg a vádalkuval fűszerezve. Asszem kinéz egy életfogyt.

ON:
2015. 02. 11. 15:09
crucified
Ebben igazad lehet. Elképzelhető visszagondolva, hogy tényleg csak a gólvonal-közeli játékokban használták, ami a route pontatlan futására utalhat és nem a bizalomhiányra.
Megkövetlek!
2015. 02. 11. 13:05
_Demetrius_
Marcus Mariota-ra van szükségünk! DRAFT!
Gerappa by by!!!
2015. 02. 11. 16:46
vvvpi
32. helyen nem lesz már ott.
Meg egyébként is, valahogy nem érzem az ő helyét ebben a szisztémában.
Új szisztémára meg csak Brady után lehet, ami remélhetőleg még 2-3 év.
Mariota maradjon meg a "Suck for Luck" tipúsú csapatoknak.
2015. 02. 11. 18:00
_Demetrius_
De tényleg érzitek az erőt Jimmy-be?
annyira halovány nekem hogy nem hiszem hogy el fogja bírni ezt a csapatot!
2015. 02. 11. 18:05
vhs-box
soha nem lesz a Patriotsban kezdo.
2015. 02. 11. 18:37
mammut
Én nem állítom, hogy ő lesz a következő Brady (lesz persze ilyen egyáltalán?!), de nem tudom, mire alapozva húzzátok ennyire le. Nekem szimpatikusabb amit láttam belőle, mint az eddigi backup-ok...
2015. 02. 11. 21:39
BaP
A Patriots-nak nem egy Mariota féle primadonna QB kell.

Ide system QB kell, aki magabiztosan, pontosan, és fegyelmezetten lejátssza amit kérnek tőle BB-ék. Mint Brady ahogy kezdte.
JG-nek jó a keze, nem szarik be, láthatóan jól mozog a zsebben és azon kívül is, és nagyon akar tanulni. Tökéletes alany.

De csak akkor fogja átvenni Brady helyét, ha TB12 1-2 éven belül befejezi. Ha nem, akkor 2 év múlva elmegy egy (vagy 2) SB gyűrűvel, néhány perc játékkal egy kisebb csapathoz.
2015. 02. 12. 18:07
hopi46
+1
Szerintem is nem véletlenül választották ki BB-ék és küldték/engedték el a korábbi backupQB-t. Persze TB-hez hasonlítani ezeket a mai fiatalokat, hát...két külön világ. Ha folyton TB lesz a mérce, akkor soha senki sem lesz jó. TB egy valaki, több belőle nem lesz.
A következő előszezonban többet fogunk megtudni arról hogyan fejlődött Gerappa.
2015. 02. 12. 00:15
lolvin
Gerappa az előszezonban szerintem többet mutatott mint eddig bármelyik csere Brady mögött, nekem kifejezetten tetszett ahogy játszott, én látok benne fantáziát, a lényeg persze majd akkor derül ki ha bedobják a mélyvizbe.
2015. 02. 11. 23:55
danmajerle
Nem gondoltam, hogy ezzel a hozzászólással nem csak ironizálsz ;)
2015. 02. 12. 13:00
mgabor74
Én is azt hittem csak poénkodik. Ha van esze a Bucs-nak akkor Ők húzzák be Mariota-t első helyen, és akkor lesz végre épkézláb irányítójuk. Én drukkolok nekik, mert a Pats-el Ők játszottak, amikor élőben láttam a csapatot Londonban. Meg a kalózhajó is tetszik :)
2015. 02. 12. 16:45
_Demetrius_
Nem poén volt! Nem is egy szilárd tipp, csak én nem hiszek Gerappában! Ennyi! Remélem nektek lesz igazatok, és jó lesz!
2015. 02. 13. 10:22
mgabor74
Én már a draftolásakor szembe mentem a sok kétkedővel miatta. Hátha úgy járunk vele mint a Green Bay Favre után Rogers-el. Ha csak olyan jó lesz egyszer mint Romo (aki szerintem igen is kiváló irányító még ha sokan nem is annak tartják), akinek a statjait az egyetemen döntögette, akkor már jól járt a csapat.
2015. 02. 11. 14:09
lolvin
Csak nekem van olyan érzésem, h Butlernek nem biztos, h jót tesz ez a hirtelen jött népszerűség? Remélem nem száll el, SB interceptiont nem számolva is voltak szép megmozdulásai, kár lenne ha kicsúszna a lába alól a talaj...
2015. 02. 11. 15:13
crucified
Ahogy elnéztem a nyilatkozatait, ez a pasi nem egy elszállós típus.
2015. 02. 11. 21:42
BaP
Szerintem jól fogjuk tudni használni jövőre.
2015. 02. 11. 16:12
Kókusz8
Azt írták, hogy mélyen vallásos a srác?!
2015. 02. 11. 17:54
topin
Ez a sokkolódás sokkoló :) Mindenkinek megvannak a korlátai, van akinek a pályán, van akinek fejben :)

Nekem az edzőknél az volt ami e legjobban tetszett, hogy baszott rossz tervvel léptünk pályára a Ravens ellen (zónáztunk) és Flacco úgy jött át, hogy kb kávézott, újságot olvasott közben..és beismerem, hogy az eddigi ilyen szituk miatt, amikor is képtelenek voltak bármire reagálni (elöl-hátul) én picit befordultam 14-0-nál és legyintettem egyet, hogy miért ennyire vakok, mikor én itthonról látom a kevésnek sem mondható szakmai ismereteimmel..és láss csodát, elkezdtünk emberezni a 3. drivetól..Az számomra egy olyan pillanat volt, amit a leolvadásokkor képtelenek voltak meglépni..majd jött a futás teljes elhagyása az offense oldalán, ami szintén egy ilyen lépés volt..és itt éreztem először, hogy nem lehet baj idén egyáltalán, mert a stáb ott van fejben és nem azt a merev, tehetetlen ragaszkodást látjuk a gameplanhez, ami véletlenül sem működő képes..

Ezért az edzői stáb nálam hosszú-hosszú évek óta először érdemel maradéktalanul elismerést. Beleértve a szerzett játékosoknak a csapathoz adott értékét a játékukkal..Talán soha nem igazoltunk ilyen jól szezon közben ilyen jól és ennyire olcsón!
2015. 02. 11. 18:34
azimut
http://goingdeep.postr.hu/a-valaha-volt-egyik-legertekesebb-es-legrizikosabb-szabadugynok

NA akkor megeszem a Patses sapkámat :D :D de érdekes gondolatok :D
2015. 02. 11. 19:08
Zarathorn
Akkor én is és hozok hozzá Kecsapot meg mustárt :D
2015. 02. 11. 19:55
Lucius
Nekem is megfordult a fejemben. Sajnos nem túl jó a híre, nem passzol a pats mentalitásához. De ettől még érdekes lenne. Ha Wilfork megy, lehet rá esély.
2015. 02. 12. 08:12
Kókusz8
2015. 02. 11. 18:36
azimut
Brandon LaFell elmondta, hogy Jermaine Kearse bravúrelkapása után azt akarta, hogy az edzők engedjék a Seahawksot TD-t szerezni. "Visszakaptuk volna a labdát, lett volna még 50 másodperc, úgysem tudtak minket megállítani a 4. negyedben
2015. 02. 11. 19:09
most találtam egy FunFact-et egy cikkben:
"Brady is 12-0 in the playoffs without Logan Mankins, only 9-8, including two Super Bowl losses with him on the offensive line."

megvan minden baj okozója! xD
2015. 02. 11. 20:25
ArsnL
akkor ebből okulva, tuti nem OG-t húzunk 32.re???
2015. 02. 11. 22:14
zebra
A végén még Wes Welker is visszajön bagóért...
2015. 02. 11. 22:55
loop80
Nem hinném. Sanszos, hogy visszavonul...
2015. 02. 12. 00:11
lolvin
Lelassult, krónikusan szedi össze az agyrázkódásokat, nincs meg az elkapás utáni mozgékonysága és még sorolhatnánk, már a szezon előtt szögre kellett volna akasztania a sisakot...kérdés, h Edelman is meddig birja azt a rengeteg ütést amit összeszed...Super Bowl utáni nyilatkozatban összekeverte a Seahawks a Ramsel, igaz, akkora ütés után én még a saját nevemet sem tudtam volna.

Ami a lényeg, Welkernek vissza kell vonulnia, veterán minimumért (mert sokkal többet már sehol sem kap)kockáztatni, h ismét kapjon egy agyrázkódást szerintem nem érdemes!
2015. 02. 11. 23:45
kerekistvan
OFF
rendeltem az nflshopról néhány cuccot, annyi a kérdésem, hogy az para, hogyha a címet meg a nevem ékezetesen írtam?
előre is köszönöm a választ
2015. 02. 12. 00:06
lolvin
Majd szólnak ha bajuk van :)
2015. 02. 12. 01:57
TMR
Az ékezetes karakterek biztos nem fognak jól megjelenni náluk. Jobb ha rájuk írsz, az a biztos.
2015. 02. 12. 02:11
nosbiglem
Julian Edelman:
https://www.youtube.com/watch?v=oZw4GsRR0BU
Nagyon érdekes. Aki tud angolul előnyben van.
2015. 02. 12. 22:00
Belichick Letterman szereplését vártam csak a hírrel, de az nem lett túl érdekfeszítő. Már kint van róla a cikk. Angolul nem értők részére minden videóhoz írtam összefoglalót.
2015. 02. 12. 22:37
nosbiglem
Nagyon szuper! Tényleg!
2015. 02. 12. 02:13
nosbiglem
CBS-en, reggel 5 óra 30 perctől egy órás beszélgetés Bill Belichik-kel.
http://www.ustvnow.com/
Regisztrálni kell.
2015. 02. 12. 02:15
nosbiglem
Jó, nem biztos, hogy egy óra lesz. De lesz. :D
2015. 02. 12. 09:54
szoki
OFF

Sziasztok.

Megfogadtam kb 3 eve ha megnyeri a csapat a 4. gyurujet, akkor az Isten sem ment meg attol h rendeljek magamnak egy eredeti Tom Brady mezt. :)

Ezt neztem ki magamnak:

http://www.nflshop.com/Tom_Brady_New_England_Patriots_Jerseys/Mens_New_England_Patriots_Tom_Brady_Nike_Navy_Blue_Game_Jersey

Az egyeduli gondom a meretezes, ebben kernem a segitsegeteket, gondolom mar nehanyotok beszerzett hasonlot.

Nem vagyok egy apro termetu (183 magas, 95 kilo) de amennyire tudom az USA meretek nagyobbak mint az europaiak, szoval egy L-es meretben gondolkozok. (Sejteseim szerint az egy europai XL-esnek felel meg)

Ellenben ezt irjak a shopban, h true size fit:

"Fit: Men's Nike Game Jerseys fit true to size. We recommend ordering one size larger than you normally wear for a looser fit or up two sizes if you plan on layering underneath the jersey."

Szoval hol az igazsag? :(

En tobbnyire polokent tervezem hornadni, laza polo meretet keresek, h egy vekonyabb pulcsit is ala tudjak huzni.

Van vkinek tapasztata, h melyik meretet celozzam be? L jo, vagy inkabb XL? 100 dolcsit nem szivesen vagnek ki az ablakon, ha nem jo a meret...

Elore is koszonom, es bocs, h tul hosszu voltam, es nem tudtam melyik topicba irjak, azert ment a legutolsoba.

ON
2015. 02. 12. 13:54
szenti78
Nagyjából hasonló apró termetem van :), szerintem L-es elég. Én XL-est vettem és elég hosszú és szélességben is nagy. Mondjuk így alá tudsz venni egy pólót és még úgy is kényelmes.
Egy szó mint száz: ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. :)

(Azért remélem valamelyest segítettem.)
2015. 02. 12. 14:07
szoki
Koszi, persze, azert segitettel :)
Csak az nem tiszta, h ha Te XL-est vettel, es csak annyival nagyobb, h csak egy polot tudsz alavenni?! Akkor az megsem olyan oriasi.... :)
2015. 02. 13. 01:06
szenti78
egy nagyon vastag hoodie is aláfér, de azon már azért már feszül. :)
2015. 02. 12. 15:33
pm11
én nem régen vettem 183 / 101kg. Megnézhetem mekkora, mert nekem pont jó lett a méret.
2015. 02. 12. 17:37
szoki
Azt megkoszonnem :)
2015. 02. 15. 22:14
Tomk@
Mi a különbség az elite style és a game style mez között?
2015. 02. 12. 12:44
Kókusz8
Picit ez drágább, nem tudom, láttad-e: http://www.nflshop.com/New_England_Patriots_Gear/Mens_New_England_Patriots_Tom_Brady_Nike_Navy_Blue_Super_Bowl_XLIX_Game_Jersey
2015. 02. 12. 14:11
szoki
Igen, neztem azt is, de nekem nem feltetlen kell SB49es.... Sima jobban is tetszik, es picit olcsobb is. Amugy sztem nem sok kulonbseg van a 2 kozott. Azert koszi. Inkabb a meretezesben kernek segitseget :)
2015. 02. 12. 21:04
zoli0321
Nézd meg a méret táblát és mérd le magad!
Én így rendeltem pulcsit és jó lett.
http://proshop.patriots.com/index.cfm?fa=browse.sizing
2015. 02. 12. 19:56
Castleai
Nekem még régi Reebok-om van, M-es és még ez is nagy rám, bőven fel tudom húzni egy vastag pulcsira is gond nélkül...
(183 cmm és 85 kiló körüli vagyok...)
Szóval így legyen okos az emberfia... :P
De aranyszabályként szerintem kijelenthetjük hogy az amcsi méretből legalább 1-gyel kisebb kell nekünk, "vézna" európaiknak... ;)
2015. 02. 13. 10:30
mgabor74
Nekem is még Reebok van 52-es méretben eredeti játékos mez. 180 cm és 85 kg vagyok, így az 52 jó lenne, de nem lett belekalkulálva anno, hogy ez a fajta mez olyan, hogy a méretezése a protektorok viselésével együtt van kalkulálva. Ennek eredménye, hogy egy vastag hoodira is simán fel tudom venni, és még így is könyékig ér az ujja.
2015. 02. 13. 10:32
szoki
Koszonom mindenkinek a valaszokat. Akkor azt hiszem L-es lesz. :)
2015. 02. 13. 11:33
Tzimisce
Végiggondoltam a dolgot, szerintem nem létfontosságú megtartani Revist, egyszerűen az első körben kell húzni egy jó CB-t, pláne ha lesz még akkor. Egy új DMC-nek örülnék.
Ahogy látom a jelenlegi környezetben két dolog kell ahhoz, hogy SB-be kerüljön a csapat:
1 jó irányító és 1 jó DB corps (CB, S)
2015. 02. 13. 18:20
azimut
http://tdmagazin.hu/hirek/a-steelers-nek-lesz-a-legnehezebb-dolga-2015-ben

nem rossz az a 20. hely! Igaz sztem pont az NFLben nincs tuti meccs és tuti sorsolás :D
2015. 02. 14. 10:21
mgabor74
De főleg a 22. :)
Hozzászólás a(z) Év végi ellenőrző (2014) bejegyzéshez