Menetrend

Fuss Ridley! Fuss!

2011. 10. 04. 19:35
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Az újonc Stevan Ridley 33 yardos touchdown futásának anatómiája. A statisztika szerint mind a 97 yardját a támadófal jobbján keresztül futotta hat kísérletből (közte négy first down). Balra és középen négy futásból nulla yardot szerzett.
[caption id="attachment_8597" align="alignnone" width="576" caption="Azzal, hogy Rob Gronkowski a snap után mozog ki Nate Solder külső oldalára, a linebackert is kívülre kényszeríti. Így a baloldali end és tackle közötti nagy rést csak a safety (#33) ellenőrzi távolról. Brian Waters gyors reakciója a snapre feltűnő, még alig kapta meg a labdát Tom Brady, de a guard már keresi leendő áldozatát. "][/caption] [caption id="attachment_8598" align="alignnone" width="576" caption="Solder és Gronkowski látványosan messzire tolja ki védőjét a támadófal jobbszélén. Waters Dan Connolly centernek segít a DT ellen. Így két védő marad, aki megállíthatja Ridley-t, hogy áttörjön a széles folyosón: Tyvon Branch safety és Rolando McClain linebacker. "][/caption] [caption id="attachment_8599" align="alignnone" width="576" caption="Az előző képen még háttal állt az akciónak Waters. Most már egy fiatalokat is megszégyenítő 270 fokos fordulattal még képes futója előtt maradni, hogy megakadályozza a linebacker játékba avatkozását. Így Ridley-nek már csak egyetlen védőt kell megverni, hogy tiszta legyen előtte az út."][/caption] [caption id="attachment_8600" align="alignnone" width="576" caption="Deion Branch blokkolja a cornerbacket, amint Ridley átrohan a safety szerelési kísérletén. A manőver alig lassította le. Még utoljára bekapcsolja a rakétákat, hogy elkerülje a Waters által pozícióból kilökött linebacker utolsó próbálkozását is."][/caption] [caption id="attachment_8601" align="alignnone" width="576" caption="A futóversenyben nem akadt párja Ridley-nek a játék végén. A touchdown futás egy hét játékból álló, 81 yardos támadás ékköve volt, amivel a harmadik negyed elején 24-10-re növelte előnyét a Patriots."][/caption] A támadósor tökéletes munkáját jól foglalja össze Ridley válasza arra a kérdésre, hogy mit látott maga előtt a futása során: csak az üres pályát, a zölden világító üresen tátongó pályát. Forrás: Chris Forsberg - ESPN Boston

Hozzászólások

2011. 10. 04. 19:37
Ez a játék is jól példázza, hogy mennyit jelent Brian Waters leigazolása a támadófal számára, különösen a sérülésekre tekintettel. Ridley meg végre élesben megmutathatta, amit már a felkészülési meccseken is láthattunk tőle. Minden labdaérintésével 10+ yarddal fenyegeti a védelmet.
2011. 10. 04. 19:50
tomi-tomi
Ilyenek miatt értem szegény ulpi konspirációs teóriáit a bowl.hu-n. Egyáltalán, miért rakta ki Waters-t a Kansas? Érthetetlen számomra.
DoM! Vereen milyen veszélyt jelenthet, ha felgyógyul? Elkapások, 3rd down-ok?

Szerintem ő egy komplett futó, aki szinte bármit képes megoldani a rövidyardos/erőfutások kivételével. Kérdés, hogy jut-e neki elég carry (vagy túlrotálná vele magát a csapat, és nem lenne elég "hot hand"), ha Ridley meccsenként kb. 15 futással átveszi a vezető szerepet, míg BJGE marad a rövidyardos, gólvonalközeli helyzetek hatékony teljesítője. -DoM
2011. 10. 04. 20:15
Neo
"Marad a rövidyardos gólvonali helyzetek hatékony teljesítője"

Ez most komoly? Sosem volt az sajna..és erre legjobb példa volt a meccs végén, amikor 4 futáskísérletből egy yardot se tudott megtenni a csapat. Pedig tényleg csak 1 yard kellett volna.. nálam lassan BJGE cut is beleférne.
2011. 10. 04. 20:23
tomi-tomi
Kösz, DoM. Ilyen futónk is régen volt akkor.
Neo,
abból a négyből kétszer Ridley futott. Neki akarták adni a TD-t az előtte hozott 20 yardos, éppen nem TD futásáért.
Miért is kéne kivágni? A liga legbiztosabb kezű, egyik leghatékonyabb rövid yard-os futója.
2011. 10. 04. 20:32
Tzimisce
Szegény BJGE valóban nem egy nagy yardos futó, csoda hogy meglett neki az 1000, azonban szinte soha nem fut mínuszosat, ráadásul, ha jól tudom, középsuli óta nem volt fumblija. Úgy vigyáz a labdára, mintha megvernék, ha elejti.
2011. 10. 04. 21:10
lupus
Mint ahogy a cikk is kiemeli a fal nelkul a futo nem megy semmire. A goalline-nal nem O fal vs D fal felallas van! Az osszeszukult palya/hely nem segit a futonak,sot. BJG nem egy sok yardos futo,nem. Sokkal jobb,egy biztos 3-4yardos futo. A vedelem farasztasara a legjobb mikozben halad a csapat elore es az idot is felugyeli. Egy merkozesen egy sok yardos futo bizonyos szituacioknal kap lehetoseget es a nagy jatek utana mar "gyerekjatek".
2011. 10. 04. 21:20
hulit
BJGE szerintem nagyon hasznos játékos és megbízható
az hogy 1-2 yard vagy nulla jön össze az a fal hibája is.
A jó futások meghoznák az egyensúlyt a támadásokba és a régi
gyűrűt hozó játékot lehetne játszani !
2011. 10. 05. 08:16
gj2k
BJGE-ről:
Jól összefoglaltátok, minden csapatba kell egy olyan futó is, aki megbízhatóan tartja a labdát. Nem kell minden futásból több tíz yardot megtenni, gyakorlatilag a pár blokkolón kívül ezekben a playekben a csapat többi tagja kifújhatja magát: az elkapóknak nem kell üresben hosszú routokat futni, ha volt ilyen, akkor az irányítóról is le lehet szedni egy kicsit a nyomást ezáltal. A csapat szinte egyetlen tagja, akit alig érhet kritika, az BJGE. Nem csinál látványos dolgokat, mint Wes, de ott van, ha szükség van rá, bemegy a darálóba, csodálatos lábmunkája van, egy kis gőzgép.
2011. 10. 05. 08:32
Maniac84
Én is komálom BJGE-t, képtelen fumblizni. Viszont amellett, hogy Waters is remek munkát végez, ezek a blokkok bizony tavaly is sokszor megvoltak. A lényeges különbség, hogy Ridleynek eggyel több sebességi fokozata van és ezekből nem 5-10 yardot hoz össze mint BJGE, hanem 10+-ot. Nagyon impresszív eddig Ridley, több carryt kell adni neki. Vereen meg még elvileg komplettebb futó mint ő, viszont jelenleg nincs helye a rotációban amíg mindenki egészséges. Ha Woody nem tudna játszani a Jets ellen, akkor viszont ő is kapna pár snapet szerintem.
Az eddigi 4 meccs alapján az OL minden várakozásomat felülmúlja. Én a szezon előtt se láttam problémásnak az egységet, most viszont a liga egyik, ha nem a legjobbjának tűnnek, pedig a sérülések őket sem kerülik el. Waters óriási igazolás, Solder remek pick, Conolly meg jól helyettesíti Koppent.
2011. 10. 05. 08:41
Én is csatlakozom az Ügyvédi Irodát védők táborához. Én nem szoktam véka alá rejteni ha valakivel elégedetlen vagyok. De BJGE-re nem emlékszem, hogy mondtam volna bármikor is rosszat. Hihetetlen az ember számomra, az igazi igásló nekem ő a csapatban. Fafej a kis pörgős gyerek, Ridley meg a másik hosszú play-ekre képes játékos. Vereen-re leszek még kíváncsi.
Szóval hajrá Iroda :)
2011. 10. 05. 10:58
vpi
BJGE-t én is megvédem. Nagyon sok olyan szitu van, hogy már azt hiszed levitték, de valahogy önmagát sem kimélve a végén még rádob 1-1,5 yardot ami nagyon-nagyon fontos.
Ridley-ről meg már leírtam, hogy pár év, és szerintem a liga egyik legjobb futója lehet.
Hozzászólás a(z) Fuss Ridley! Fuss! bejegyzéshez