Menetrend

Hall of Fame esélyes Patrióták

2012. 12. 28. 06:00
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek

Andy Hart a Patriots Football Weekly Blog 'From the Hart' rovatában írt rövid postjában az ESPN The Magazine egyik cikkére reagált, és talán a pats.hu olvasói számára is szolgál némi megvitatnivalóval.


A mai napon [dec. 26. - a szerk.], amikor az NFL közzé fogja tenni az idei Pro Bowl rostert, eszembe jutott egy lista, amelyet az ESPN The Magazine nemrég megjelent 'Hall of Fame' kiadásában láttam.

A 'Hall of Fame' témájú cikkek között volt egy oldal, amelyen a 'Pro Football Hall of Fame' 44 tagú jelölő bizottságának egyik, magát meg nem nevező tagja a jelenlegi, legalább 5 éves NFL tapasztalattal rendelkező játékosok közül választotta ki és állította sorrendbe azokat, akiknek esélye van arra, hogy pályafutásukat követően Cantonban kössenek ki [város Ohioban, itt található a Hírességek Csarnoka - a szerk.].

Nem meglepő, hogy Tom Brady az első helyen lett kiemelve abban a csoportban, ahol az első körben biztosan bejutók szerepelnek. Rajta kívül itt található még Ray Lewis, Peyton Manning és Tony Gonzalez.

Nehezen vitatható, hogy ők valamennyien kiérdemelték a HOF tagságot.

A "szoborra esélyesnek" tartott, összesen 16 játékos közül a következő csoportba azok kerültek, akik lehetséges, hogy bejutnak. A csoportban - sorrendben - a következő játékosok szerepelnek: Andre Johnson, Troy Polamalu, Ed Reed, Dwight Freeney, DeMarcus Ware, Champ Bailey, Charles Woodson, Brian Urlacher, Drew Brees, Randy Moss, Larry Fitzgerald és Steve Hutchinson.

Közülük az egyetlen, aki Patriots kötődéssel rendelkezik, az Moss, és szerintem van rá esély, hogy ő is már az első körben bekerüljön. De ez majd máshol, más alkalommal kerül megvitatásra.

Az ESPN névtelen szavazója szerint ezek után Eli Manning, Ben Roethlisberger, Adrian Peterson és Jared Allen következnek, mint akiknek még egy kiemelkedő évet kell produkálniuk, majd Aaron Rogers, Calvin Johnson, Ronde Barber és Darrelle Revis, akiknek még kettőt.

A Patriots szurkolók szempontjából a legérdekesebb csoport az utolsó, amelyben azok kaptak helyet, akik ugyan közel állnak hozzá, de végül nem kapnak szobrot. Ide tartozik Vince Wilfork, Richard Seymour, Julius Peppers, Jason Witten, Reggie Wayne, Justin Tuck, Casey Hampton, Adam Vinatieri és Shane Lechler.

Bár azzal egyet tudok érteni, hogy Wilfork egyelőre nem Hall of Famer játékos, vagy hogy éppen olyan közel áll hozzá, mint Seymour, de nem tudom elfogadni, hogy a csarnok ajtaja mindkettőjük előtt végleg bezárult volna. Sőt, mondanám (és Bill Belichick nemrég hasonló véleménynek adott hangot), hogy Vinatieri már többet is tett a kelleténél ahhoz, hogy kiérdemeljen egy helyet a Hírességek Csarnokában, mint kivételesen ritka rúgó játékos. És az is meglepne, ha egy másik Belichick kedvenc, Witten sem kapna helyet Cantonban.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2012. 12. 28. 08:03
pat68
Wilfork már most nagyon közel van nálam a HoF tagsághoz! Bár nálam Teddy, Seymour és Junior is tag!:)
Vinatierinek mi is és a Colts is sokat köszönhet, egyet kell értenem Bill bácsival!
2012. 12. 28. 11:48
daelaci3
Én csak a pályafutása vége felé láttam játszani Junior Seau-t, de őt korábban 12-szer zsinórban beválasztották a pro bowl keretbe és számos egyéni elismerésben is részesült a 90-es években, így gondolom ő annak az időszaknak meghatározó játékosa volt. Ez alapján azért neki is lehet esély a HOF tagságra.
2012. 12. 28. 08:35
2012. 12. 28. 09:09
Érdekes felvetések.
A legelsö csoport egyértelmü.
A 2-ból: Reed, Ware, Bailey, Urlacher, Brees, Moss számomra sima.
3.: Calvin Johnson nem értem mit kell bizonyítson, lenyomott egy sokéves rekordot, remek játékos. Jared Allen szintén nálam sima HoF eddig.
4: Wilfork sajna nem odavaló a számai alapján (személyisége és fontossága alapján viszont nagyon is), Peppers, Wayne, Vinatieri pedig ismét csak a még jó, hogy bekerül játékosok.
2012. 12. 28. 10:47
daelaci3
Calvin Johnson valóban megdöntött egy sokéves rekordot, de mire ment vele a Detroit, az utóbbi meccseiken már nem is volt más céljuk csak a rekord megdöntése, Stafford más elkapóra szinte rá sem nézett, minden labdát Megatronnak dobott még akkor is ha ketten fogták és túl kockázatos volt a passz. Johnson valóban egy fantasztikus játékos, de jó pár ennél sikeresebb évet kell még produkálnia a csapatával hogy HOF lehessen.
2012. 12. 28. 11:03
Csak én hiányolom Welkert?
2012. 12. 28. 11:20
daelaci3
Nem hiszem hogy csak te hiányolnád.
Tudtommal a 2007 óta tartó időszakban Welkernek van a legtöbb elkapása az egész ligában, így talán lehet korszakos játékosnak nevezni, ami azért nem semmi. Hiba lenne róla elfeledkezni.
2012. 12. 28. 14:11
Lacus
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekel, hogy bekerül-e vagy sem valaha, de azt biztosan tudom mondani, hogy számomra mindig is HOF tag lesz. Többször kifejtettem mennyire szimpatikus mint játékos és mint ember egyaránt, és nálam felzárkózott azok közé ( Teddy, Junior, TB, Wilfork és még jónéhányan), akik nekem egyet jelentenek a Patriots-al! :) Nagyon örülök, hogy hétről hétre láthatom őt játszani, főleg, hogy Pats színekben! :)

Szóval nem csak Te hiányolod :)
2012. 12. 28. 11:16
A Patriots kötődésű játékosok közül Vinatieri helye nem lehet kérdéses. Welker és Seymour talán.
2012. 12. 28. 11:34
daelaci3
Tudtommal összesen 1 olyan játékos van a HOF-ba bejutottak között aki csak kicker pozícióban játszott, ő Jan Stenerud. Nem hinném hogy belátható időn belül rúgót be fognak választani.
2012. 12. 28. 13:26
Elég nagy kár.

Viszont minél több ideje nézem az NFL-t vagy éppen az egyetemi focit, egyre kevésbé foglalkoztatnak a különböző díjak, amit ilyen-olyan csoportok (legyenek szurkolók, újságírók, edzők, játékosok) szavaznak meg. Érdekességnek jók, de többre nem nagyon. 2004-es idény vége óta követem az NFL-t. Egyetlen játékosról se fogok többet gondolni, ha beválasztják a Hírességek Csarnokába, vagy egy All-Pro csapatba vagy éppen a Pro Bowlra, mert láttam őket játszani hétről-hétre és hiszek a szememnek, amit láttam tőlük. Nekem ennyi elég.

A Snow Bowl két rúgása és a két megnyert Super Bowl alapján szerintem ha rúgó ismét bekerül, akkor az Vinatieri. Mindazt megtestesíti, amiről az NFL szól. A döntő pillanatban nem remeg meg a keze, lába.
2012. 12. 28. 14:24
Lacus
+1, hasonlót próbáltam picivel feljebb megfogalmazni, de neked sokkal jobban sikerült :)
2012. 12. 28. 14:41
pat68
Abban igazad van, hogy egy játékos megítélésében nem sokat kell, hogy jelentsen egy díj! De az adott játékosnak, edzőnek, embernek igenis számíthat, hogy őt mennyire becsülik meg mások! Ezt mutatja meg jó esetben egy ilyen díj, vagy jelölés.
2012. 12. 28. 11:49
Burkus
A 2013. évi schedule:

Home
Browns
Steelers
Saints
Buccaneers
AFC West*
Bills
Dolphins
Jets

Away
Ravens
Bengals
Falcons
Panthers
AFC South*
Bills
Dolphins
Jets

* Patriots azzal a csapattal játszik, aki a diviziójában ugyanazon a helyen - az elsőn - végez 2012-ben.
2012. 12. 28. 12:02
Burkus
Azaz Denver otthon és Texans idegenben. Nem tűnik könnyű sorsolásnak.
2012. 12. 28. 12:21
OFenoMeno
Valóban nem. 4 idei playoff résztvevő idegenben, ráadásul - valószínűleg - AFC és NFC 1. seed. Bár otthoni mérleg esetében sztem a 7-1 nem teljesíthetetlen; annak ellenére, hogy azért Saints, Steelers, Broncos nem lesznek könnyű meccsek, valamint Browns meg Buccaneers is mutatott életjeleket az idén, a többi meg ugye csoportmeccs...azok sosem könnyűek :)
2012. 12. 28. 12:39
lipi
Amíg a csoportot tudjuk hozni, nagy gond nem lehet. Kőkemény sorsolás, amúgy.
Browns, Tampa, Panthers. Ezeken kívül mindegyik meccsünk húzósnak tűnik...
2012. 12. 28. 16:45
Ha már itt van a listán Seymour...
van esély rá, hogy jövőre nálunk játszon?
ha jól tudom FA lesz a szezon után, Wilfork-kal középen halálos párost alkothatnának, annak ellenére, hogy megkopott a sebessége egy kicsit!
4 alatt most megkereste a "nagy pénzt" Oakland-ben most meg visszajön bagóért.... de jó is lenne, nagyon örülnék neki!
2012. 12. 28. 16:52
Croaker
Vele csak ez a baj :
http://www.rotoworld.com/player/nfl/1134/richard-seymour

"Raiders placed DT Richard Seymour on injured reserve with a hamstring injury, ending his season.It means the 33-year-old veteran will miss exactly half of his 12th season"
2012. 12. 28. 17:23
bara
szerintem akkora tüskét hagyott benne az elcserélése, hogy nemszívesen játszana nálunk.. ha választása lesz, talán még az idei kansas-t is szívesebben bevállalná.
Hozzászólás a(z) Hall of Fame esélyes Patrióták bejegyzéshez