Menetrend

Hazai bemutatkozás

2009. 08. 21. 16:38
Szerző: Danna
Kategória: Meccsek
A Patriots elszenvedte az előszezon első vereségét a Cincinatti Bengals ellen. A mérkőzés igen pontszegény volt.
Tom Bradynek ez volt az első mérkőzése hazai pályán a sérülése óta, a nézők álló ovációval fogadták. A támadóegységre leginkább a 4 WR felállás volt jellemző és a kezdő futójátékos ezen az estén Fred Taylor volt. A védekezésben láthattunk mind a 4-3-as, mind a 3-4-es felállást. Brady ezúttal 1 negyedet játszott. És most nézzük Mike Reiss hogyan látta a mérkőzést. - Brady megkapta az első nagy ütést. Az irányító múlt héten azzal viccelt, hogy az első mérkőzésen nem lett rendesen felavatva, mivel nem értek hozzá az ellenfél játékosai, a fal olyan jól védte. Ezt most már nem mondhatta el, ugyanis a Bengals játékosa, Robert Geathers a vakoldalról sack-elte Brady-t az első negyedben, ami 7 yardos veszteséggel is járt. Brady folytatta a játékot, noha az - az éjszaka folyamán már másodszor - végül elakadt. A nyitó támadásban végig 4 WR felállásban vezette végig a támadóegységet, ez volt az este legjobb része. - A küszködő másodévesek. A CB Terrence Wheatley-n és a LB Shawn Crable-el kifogott a passzjáték. Crable éjszakája rövidre sikerült, miután a Bengals TE-je, Daniel Coats rajta csinált meg egy 27 yardot érő elkapást, később már nem láthattuk a pályán. Bradyt a másodéves Kevin O'Connell váltotta a pályán (15 dobásból 8 sikeres, 84 yardért), nem nyújtva meggyőző teljesítményt, azonban az első félidő végekor volt egy 2 perces támadójátéka, ami impozáns volt. - A futójáték térhódítása. A veterán Fred Taylor bemutatott pár szép futást, legfontosabb a nyitó támadásban 3&1-nél 2 yardot érő megmozdulása volt. Emellett BenJarvus Green-Ellis (10 lehetőségből 44 yard) játéka volt meggyőző. Az első félidő pozitív és negatív hősei. Pozitív benyomást tettek: - Greg Lewis: egy illegal contact büntetést kiharcolása, egy 9 yardos elkapás és egy nagy blokk köszönhető neki, amelynek köszönhetően Wes Welker 32 yardos elkapást tudott bemutatni. - Ryan O'Callaghan: a csere offensive tackle csendben tette a dolgát, nagyon jól védte az irányító jobb oldalát és Fred Taylor leghosszabb, második negyedbeli 10 yardos futásában is nagy szerepe volt, mivel kitűnően tartotta távol a linebackert. - Ty Warren: első drive-ban erős nyomást gyakorolt, kiharcolt egy holding büntetést és összesen 3 szerelést mutatott be. - Richard Seymour/Vince Wilfork: mindketten erős nyomást gyakoroltak az ellenfél támadóira, Wilforknak még egy büntetést is sikerült kiharcolnia. - Wes Welker: 5 különböző helyen is feltűnt az elkapó és a 32 yardos elkapásával újra bebizonyította mennyire eredményes, ha nála van a labda. Nem igazán pozitív benyomást tettek: - Derrick Burgess: alig látható pass - rush és a Bengals több sikeres futást is megcsinált az ő oldalán. - Shawn Crable: Daniel Coats 27 yardos elkapása után már nem volt látható a pályán, talán egy újabb sérülés miatt. - Matthew Slater: a speciális csapat elég elveszettnek tűnt a pályán. - Terrence Wheatley: a cornerback sokat hibázott mind a szerelésekkor, mind pedig a követésekkor. Forrás: Reiss's Pieces

Hozzászólások

2009. 08. 21. 16:56
bradyfan
Nem láttam a meccset csak összefoglalót, de nekem egyenlőre a pass rush tűnik még mindig a legnagyobb gondnak. AD mellet nincs olyan játékos aki feltétel nélkül tudná támadni a QB-t.
2009. 08. 21. 17:24
szeder
én most nézem a justin.tv-n a meccset.. hát a múltheti jobban tetszett
2009. 08. 21. 18:02
bradyfan: a számok mást mutatnak (4 sack, 6 QB hit). 3-4-ből mindenképpen jut a nyomás, és a 4-emberes védőfalból is főleg Tully Banta-Cain révén. szerintem ezzel a játékelemmel most nem volt feltűnő gond.
2009. 08. 21. 19:14
bradyfan
Dom.
Valahogy a meccsből nem ez jön le. Most megtudtam nézni egy 35 perces összefoglalót a Philly elleni meccsből. És hát igazából, olyan hullámzó a pass rush. Hol sikerül hol nem. NAgyon érdekelne a a blitz playek részletes leírása. Ugye pontosan ezen okból irtam a szerkesztői kérdésekhez ezzel kapcsolatban. És már nagyon várom a cikket. És persze előre is hatalmas köszönet érte. :D
2009. 08. 21. 19:44
bradyfan: holnapra készül el a cikk. ;)
2009. 08. 21. 21:40
_bb
Lehet, hogy hülyeség, és nem láttam a meccset, de az első gondolatom a statisztikák láttán az volt, hogy a csapat nem akart túl sokat elérni (Moss!?), inkább kipróbálni ezt-azt. Az első előszezonmeccs azért volt más, mert az volt az első, visszatérő meccs TBnek.

Viszont, aki látta, mondja meg Nunn mért nem +, és hogy Galloway két elkapásán kívül sok droppal, jelenléttel bírt-e.
2009. 08. 21. 22:06
bb: koncentráció hiány szinte végig érződött mindegyik csapatrészen, az első negyedtől kezdve. Buta hibák, eltévesztett, elrontott szerelések sorozatban. Belichick alig bírta végig a sajtótájékoztatót, még magához képest is mogorva volt, régen láttam ennyire idegesnek, dühösnek.

Brady sackről érdeklődtek nála, hogy ezzel ismét átesett a tűzkeresztségen stb, csak kurtán annyit mondott, hogy így jár az [Brady - mert ő is benne volt a hiában], aki elront egy playt, egy jó csapat ellen...

Galloway dropra nem emlékszem, ettől még lehetett egy.
2009. 08. 21. 22:09
Én az első félidőt végignéztem, ami nagyon kitűnt, az Wheatley rengeteg hibája volt. A rá bízott ember gyakorlatilag akkor és úgy verte meg , ahogy akarta. A passzjátékot emlegették (másol is) többen, hogy nem ment annyira, nekem kicsit inkább az jött le, hogy próbálkoztunk mindenfélével: erre utal az is, hogy 11 különböző embernek volt elkapása a csapatból.
2009. 08. 21. 22:52
_bb
Köszi DoM & GRAFI, a BB interkjút akkor mindenképp megnézem ;) azért úgy gondolom még pont időben jött a dolog és remélem még nem késő rendbeszedni a srácokat. Ez a Wheatly gyerek meg szedje össze magát, és a Shawn srác is! Ja meg örülök, hogy Tommy kapott, kell neki az, így hogy megúszta :)
Hozzászólás a(z) Hazai bemutatkozás bejegyzéshez