Menetrend

Herr Vollmer bemutatkozik

2009. 06. 05. 20:24
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
A draft első napjának a végén a New England Patriots csapata már három új játékossal a tarsolyában választotta 58. helyen az University of Houston 24 éves játékosát, Sebastian Vollmert. Ismerkedjünk meg közelebbről a Dicentrarchus Labrax, Wolfsbrasch, Sea Bass vagyis Tengeri Sügér becenévre hallgató német fiatalemberrel.


Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan világszínvonalú klubhoz kerültem, mint a New England Patriots. Kezdve a tulajdonos Robert Krafttal, a vezetőedző Bill Belichicken keresztül a többi pozíciós edzőkkel bezárólag - nyilatkozta májusban. "A lehető legtöbbet akarok tanulni. Próbálok minél több új dolgot elsajátítani, megismerkedni a játékrendszerrel. Egyszerűen jobb játékossá akarok válni és azt hiszem, hogy New England a tökéletes hely számomra, hogy napról napra fejlődjek. Mindig próbálj meg többet nyújtani, mint amit az edzők megkövetelnek tőled. Ez lehetne a mottóm."

A profi footballhoz azonban hosszú és rögös út vezetett Németországból, az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Kaarst városából a houstoni egyetemre, majd onnan Foxboroughba. 14 éves korábban kezdett el amerikaifutballt játszani a Düsseldorf Panthers junior csapatában tight end poszton. Korábban próbálkozott a labdarúgással is és egész jó úszónak számított, annyira, hogy egy időben Thomas Rupprath-tal egy klubban edzett, de az igazi sikert az amerikaifutball hozta meg számára. Csapatával 2002-ben és 2003-ban is megnyerte a Junior Bowlt, amit 1982 óta rendeznek meg minden évben Németországban (jelenleg három csoportban 11 csapat küzd a nyolc rájátszást jelentő helyért, és végül a két legtovább maradt csapat küzdhet meg a Junior Bowlért). Vollmer 2003-ban érettségizett le, és ezzel egyidőben a korosztályos német amerikaifutball válogatottal a kaliforniai San Diegoba utazott, hogy résztvegyen a Global Junior Championships rendezvényen. Itt figyeltek fel rá először az egyetemi játékosmegfigyelők.

Végül az University of Houston ösztöndíját fogadta el, félretéve az Indiana, Western Michigan, Louisiana Tech, New Hampshire és Delaware ajánlatát. "Gimnáziumban tanultam angolul, de közel sem beszéltem folyékonyan a nyelvet, amikor idekerültem. Voltak nehéz pillanataim, de a pályán mindig ki tudtam kapcsolni, és azt tehettem amiben jó vagyok, amit szeretek." Első évében nem lépett pályára, majd 2005-ben redshirted freshmanként már nyolc találkozón játszott csereként tight end és offensive tackle poszton, valamint a special teams tagjaként. 2006-ban a teljes idényt ki kellett hagynia hátsérülés miatt, erről úgy nyilatkozott, hogy azóta viszont nem volt vele problémája, és teljesen egészséges. Pedig az elkövetkező két évben a korábbiakhoz képest jelentős mértékben növekedett meg a játékideje. Az Oregon elleni szezonnyitótól kezdve állandó tagja lett a UH Cougars kezdőcsapatának mint baloldali OT. Két év alatt a 25 mérkőzést jelentett neki, hogy minél több tapasztalatot szerezzen. Jó játékának elismeréseként 2008-ban tagja lett a Conference USA év csapatának. A football mellett a tanulmányait sem hanyagolta el. Kommunikációt és közgazdaságtant hallgatott. A jó teljesítménye ellenére, Vollmer nem kapott meghívást az indianapolisi NFL Combine-ra.

www.pats.hu"Reméltem, hogy részt vehetek majd rajta, hogy megmutathatom, mire vagyok képes, de sajnos én nem hívhattam meg saját magamat. Így minden erőmmel a pro-dayre kellett készülnöm, hogy ott jól teljesítsek." Itt találkozott először a Patriots támadófal edzőjével a rutinos Dante Scarnecchiaval, akire nagyon jó benyomást tett. A draft napjáig azonban többet nem hallott a new englandi alakulat felől. A draft előtt megoszlottak a vélemények Vollmer képességeiről. A harmadik körtől kezdve a nem draftolt játékosokig mindenhol előfordult a neve. Ezután meglepetésként hatott, hogy ő lett a hatodik offensive tackle, aki elkelt a drafton. Saját bevallása szerint a Patriots telefonhívása után annyira boldog volt, hogy a draft további részére nem is emlékszik. "Az imáim meghallgatásra találtak." A draft után a német újságok úgy cikkeztek Vollmerről, mint Tom Brady legújabb testőre, akinek a világ legjobb irányítójának a vakoldalát kell majd védenie. Azonban még az újoncok májusi edzőtábora előtt is a szakírók arra számítottak, hogy méretei miatt inkább a jobboldalon lehet jövője a csapatnál. Ott jobban ki tudná használni magasságát (2,03 m) és erejét a futásblokkolásban, mert kérdéses, hogy elég atlétikus-e, hogy a profik között is a támadófal baloldalán játszon. Az utóbbi kérdésre egyelőre igen a válasz, legalábbis amire az OTA beszámolók alapján lehet következtetni. Vollmer a második csoporttal gyakorolt, és folyamatosan LT poszton lehetett látni (tackle párja Ryan O'Callaghan volt a fal másik oldalán). Amit még mindenképpen meg kell említeni "Sea Bass" Vollmerről, hogy a becenevét firtató kérdésekre csak annyit válaszolt, hogy már olyan régen így hívják, hogy nem is emlékszik mikor és hogyan ragadt rá ez a név. Sok sikert a Patriotsnál, Sebastian!

Hozzászólások

2009. 06. 05. 20:32
bradyfan
Reméljük Matt Light méltó utódját tisztelhetjük majd benne.
2009. 06. 06. 08:04
CoSco
Nem tudom miért de sokat várok ettől a kölöktől. Nagy is, szimpatikus is ja és német is :)
2009. 06. 06. 13:48
Proxi
Remek írás ismét DoM! Számíthatunk a többiekről is hasonlóra? ( engem elsősorban Chung és Tate érdekelne)
2009. 06. 09. 10:34
Szabotomy
Aztaaa! Akkor egyeseknek majd lábujjhegyen csak lehet átkandikálni rajtuk! :)
2009. 06. 09. 11:56
temp
Szabotomy: ez komolyan így van :) Van olyan QB, akinek az egyik legnagyobb hibája, hogy nem elég magas hozzá, hogy átlásson a fal fölött, és így persze sokkal nehezebben látja be a pályát, a védők felállásait :)
2009. 06. 10. 20:26
ghost
Az amerikai fociba pont a németek valók. A normál footballba ki nem állhatom őket. Szóval remélem, hogy Vollmer megtartja a jó német szokásokat és aprítja majd az offensive egységeket. :D
2009. 06. 11. 06:56
Szabotomy
Jah, a soccerben én is mindig a németek ellenfelének szurkolok. :)
Bár én remélem Vollmer nem őrjöng a pályán,és csak a defense-ek játékosainak életét keseríti.
Hozzászólás a(z) Herr Vollmer bemutatkozik bejegyzéshez