Menetrend

Hétvégi olvasnivaló

2013. 06. 08. 02:21
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Folytatjuk a múlt héten elkezdett rovatot, mely az elmúlt hét olyan cikkeit mutatja be, melyek elolvasásra érdemesek.


Patriots védelme - itt az idő

Itt az ideje, hogy a Patriots védelme újra régi fényében tündököljön. Ki ne emlékezne a Harrison, Vrabel, Bruschi, Seymour, Samuel fémjelezte dominanciára? A jelenlegi játékosok persze még nem érik el azt a szintet, de a csapatrész tele van első körös választottakkal (Jones, Mayo, Wilfork, Hightower, Talib, McCourty) és tapasztalt veteránokkal (Wilson, Ninkovich, Kelly). Ebben a sportban sokat számít az összeszokottság és a tavalyi kezdőből 10 játékos is itt van.


Patriots védelem megváltozott szerepe

 
Újabb cikk, ami a Patriots védelmével foglalkozik és elemzi, hogy mit is várhatunk ettől a csapatrésztől idén. Az utóbbi években elég alacsonyak voltak az elvárások, de idén ez megváltozott, hiszen a támadósorban nagyon sok a változás. Felvázolja azt is, hogy hogyan nézhet majd ki a védelem 4-3-ban és 3-4-ben is. Ninkovich lehet a jolly-jocker aki több poszton is kiválót nyújthat, míg Talib újraigazolása stabilizálta a secondary-t, akik nélküle 97,3-as QB ratinget engedtek az ellenfél irányítójának, vele pedig csak 73,8-at.


Thompkins utazása

Kenbrell Thompkins, a Patriots UDFA-ja a University of Cincinnati volt elkapója, aki a kiváló junior college éve után az ország összes elit egyetemére ösztöndíjas meghívást kapott. Volt drog díler, fiatalkorú bűnöző és sztereotípiája annak az afrikai-amerikai fiúnak, akit egyedül neveltek az Egyesült államok egyik legrosszabb kerületében, a Miamiben található Liberty City-ben. Az ő története olvasható itt a bűnözéstől a megtisztulásig, a börtöntől az NFL-ig, a szegénységből a kézzelfogható közelségbe kerülő jólétig, a kilátástalanságtól a reményig.


Armstead

Dicsérő cikk Armsteadről. Habár van még hova fejlődnie, mert technikailag még nem egészen tökéletes, de óriási fejlődési potenciál van benne és simán top 90-es tehetség, aki dominálta a kanadai bajnokságot.


Wendell

Ryan Wendell a Pro Football Focus Secret Superstars sorozatában. Érdekes, hogy míg futásblokkban az egész NFL egyik legjobbja volt, addig passzblokkban a centerek között az egyik legrosszabb 2012-ban. HA fejleszteni tudná a passzblokkolását, akár Pro Bowler is lehetne? 


Nem Amendola, hanem Vereen

Christopher Price szerint nem is Amendolán van a legnagyobb nyomás, mert hogy fontos láncszemet kell helyettesítenie Welker személyében, hanem Vereenen, aki Faulk és Woodhead helyét veszi át. Főleg a passz játékban kell, hogy fontos szerepet játsszon, hiszen Faulk a felé dobott passzok 75%-át elkapta (Welker 73%) és legtöbbje az igen fontos harmadik downokon jött. Woodhead elkapási százaléka 71.


Patriots Play 60
 

Az NFL “Play 60” programjának keretében Robert Kraft 50 000 dollárt adományozott a Dorchesterben található Roger Clap Innovation Schoolnak, míg hét játékos az iskola diákjaival mozogta le a 60 percet. Ha szeretnéd látni, hogyan hulahoppozott Amendola, katt a cikkhez berakott képre. Patriots Today rövid műsora az eseményről.


Szerződések


Itt megtaláljátok, hogy melyik játékosnak meddig van szerződése a csapattal.

Hozzászólások

2013. 06. 08. 14:59
_bb
Érdekes, hogy mindenki ("aki újságíró") attól lett izgatott a D#-t illetően, hogy a védelem az OTA-ken rendre az O# előtt járt, pedig az OTA egyrészt "no pads, no contact", másrészt igazából már előtte is érezni lehetett, hogy egyre jobb alapanyagokból főz a mester (én már tavaly nyáron is pozitív voltam, igaz előtte is, csak akkor még alaptalanul :D :P )...ha idén nem lesz Top 10 pontokban és Top 15 jardokban a védelem, akkor az elég kiábrándító.

Ráadásul "repkednek a védelem fekete lovai", de Ninko és Armstead (meg Beckett és Dowling) mellett Wilfork, Jones, Kelly is említésre kerül, egyedül mintha Mayo felett aludnának kissé.
2013. 06. 08. 15:48
Remélem, hogy egy max. 80-as DPR nem számít majd vágyálomnak a védelemtől 2013-ban.

Ha már sötét lovak, akkor jelenleg számomra talán Devin McCourty az, most már főállású utolsó emberként - teljes offseasonnal a háta mögött. Tavalyi teljesítményét is lehet még komolyan felülmúlni és van benne jelentős fejlődési lehetőség free safetyként.
2013. 06. 08. 16:29
_bb
80-as DPR már tavaly is összejött Talibbal...jó lenne, ha nem omlana össze a passzvédekezés nélküle :S

DMC szerintem nem véletlenül BB nagy kedvence, ha végre egy poszton tud maradni biztos átlag felettit nyújthat (szerintem ezt CB-ként is tudná) ...egyébként számomra nem a fentebb említettek, hanem a másodévesek az igazi fekete lovak, főleg Jones, Hightower, Wilson. Mármint hogy melyikük tud ténylegesen dobbantani második évére. ...No meg persze Collins. A secondarytől azt várom amit Talibbal tudtak, csak kicsit konzisztensebben, de az igazi javulásuk a passrush fejlődéséből jöhet.
2013. 06. 08. 16:29
_bb
Ezt válasznak szántam...csak már öreg vagyok és mellényúltam :D)
2013. 06. 09. 09:49
BaP
Mi van Talibbal? Miért kéne nélküle játszani?
2013. 06. 09. 10:28
nosbiglem
Szerintem arra gondolt, hogy amikor a Kányák ellen játszottunk a főcsoportdöntőben, és Talib lesérült az első negyedben, hát onnantól rá se lehetett ismerni a védelmünkre! Nagy szükségünk van/lesz idén Talib játékára!
2013. 06. 09. 10:30
_bb
Igen erre gondoltam. Ha egy sérülésre van a védelem az összeomlástól, az sosem jó.
2013. 06. 09. 13:39
nosbiglem
2013. 06. 09. 11:52
Az ominózus Ravens elleni PO meccsen így festett a CB depth chart:

#1 Talib
#2 Dennard
#nickel Arrington
#4 Cole
#dime Tavon Wilson

Talib kiesése után szinte csak Cole-ra játszott a Ravens. Hatszor dobtak rá, 5 sikeres elkapás 62 yard, 1 TD.

http://davebreaksdownfilm.blogspot.hu/2013/01/secondary-analysis-conference.html
2013. 06. 09. 11:53
Alaphelyzetben ez most így néz ki:

Talib
Dennard
Arrington
+Dowling
+Ryan (r)
Cole
2013. 06. 09. 12:26
_bb
No igen....de egy kinti hsz-ban olvastam,h Dowling kb. addig egészséges amég nincs kontakt....addig persze nagyon tehetséges. Ryan meg újonc, de persze Colenál csak jobb... egyébként meg Dennard már most lehet lesérült. ...szóval szerintem ezért kellett volna talán egy picit jobban ráfeküdni még a CB kérdésre, bár az is lehet, hogy a S poszt megszilárdításával, és a passrush növelésével elfedhető ez a probléma. (De nem megoldott.)
2013. 06. 09. 12:57
BaP
Én Ryantól sokat várok, szerintem ő sok lehetőséget fog kapni.
Talán most a LB és S is sokkal többet fog segíteni, ott mélyebb lett a csapat..
(Egy pici hiányérzetem ott van, hogy a piac idén fullon volt cornerekkel, és a mélység mégsem tuti..)

Persze a legjobb megelőzés a passrush ( a Hollók fala nem volt nagyon zavarba hozva, flakon lazán dobingált azon a meccsen), abban kell nagyot előre lépni, szerintem a secondary emiatt is nyelte a yardokat ravaly, nem csak a hiányos roster miatt..
Abrahamot még szívesen látnám..
2013. 06. 09. 13:52
_bb
Hát igen, amennyiért a 49ers elvitte Nnamdit, annyiért lehet a Patsnek is megérte volan. És persze mondják,h zónázásban előjöttek a hiányosságai, meg hogy csak emberezésre jó és amúgy is már kiöregedőben van...stb... én pl. neki örültem volna (karakter szempontjából is).
2013. 06. 09. 18:15
BaP
Az Offense oldalon, ha valamelyik vonal melletti receiver nem válik be, én szívesen behívnám tesztelni TO-t.
Szerintem ő most all in módban, maximális alázattal és motivációval sokat tudna hozzátenni...
Persze csak ha a Rookie-k közül valaki dropkirály volna a hosszú lasztiknál ...

A TE poszton meg egyre jobban tetszik Sunfeld, ballard is jó lehet, .... nem tudom ki hogy van vele, szerintem mindkettő ha kell full back is tudna lenni, szóval Fells sztem mehet is akár .... De lehet, hogy Hooman-nak is rezeghet a léc..
2013. 06. 10. 08:17
pat68
Hozzászólás a(z) Hétvégi olvasnivaló bejegyzéshez