Menetrend

Hétvégi olvasnivaló

2014. 02. 16. 10:35
Szerző: Spigo
Kategória: Offseason 2014
A meccsek nélküli időszakban újra felélesztjük ezt a rovatot, mert attól még, hogy nem izguljuk halálra magunkat vasárnap esténként, azért történnek érdekes és a csapat szempontjából fontos dolgok. Sajnos nem mindegyiket tudjuk, vagy van engedélyünk lefordítani nektek, de hetente egyszer egy cikkben ömlesztve megkapjátok az olvasásra érdemes linkeket.


VIDEÓK

Patriots évkönyv
a Patriots Today jóvoltából

És a New England Patriots 2013-as szezon összefoglalója


DRAFT

Mock Draft Figyelő
. Itt tudjátok megnézni, hogy mely szakértő kit jósol a csapatnak a májusi drafton. Folyamatosan frissül. Egyelőre a legtöbben Jace Amaro tight endet és Stephon Tuitt DE-t teszik a Patriotshoz az első körben.

Kivéve Mike Loyko
, akinek az egyik cikkét épp a múlt héten olvashattátok Paul43 jóvoltából. Ő Louis Nix III-at választaná Belichick helyében, mert bár nincs kifogása Amaro ellen, úgy érzi a védőfal közepe nagyobb bajban van, mint a tight end poszt és Wilfork utódját is lassan meg kell találni. A TE posztot sem felejtené el és a második kör közepére jönne fel Austin Sefrian-Jenkinsért.

7 játékos
akire a Pats szurkolóknak érdemes figyelniük a jövő héten kezdődő NFL Combine-on. Köztük Amaroval és Nix-szel.

MassLive.com is összeszedte listáját, hogykire érdemes figyelnünk kevesebb, mint egy hét múlva

Az idei draftra rekordszámú, egyetemen nem végzős játékos jelentkezett és ezáltal sokak szerint az utóbbi évek legerősebb draft osztálya az idei. Mike Reiss megnézte, hogy Bill Belichick Patriotsnál töltött évei során, hány nem végzős játékost választott a draftokon. Nos, a 14 draft alatt összesen 127 játékost választott és ezek közül csak 17 volt nem végzős. A trend növekvő, hiszen a 17-ből kilencet az utóbbi négy évben választotta (pl: Chandler Jones, Dont'a Hightower, Logan Ryan). Voltak nagy mellényúlások, mint a második körös Chad Jackson 2006-ban, vagy Laurence Maroney ugyanazon draft első körében, míg a spektrum másik végén Vince Wilfork és Jerod Mayo sem volt végzős, mikor kijött a draftra.

Ha már ennyit beszélünk róla, most kipróbálhatod, hogy milyen GM lennél. Eme szimulátor segítségével bármely csapatnak draftolhatsz te is. Csak annak a csapatnak draftolsz, akit kiválasztasz, a többinek a szimulátor teszi. Posztoljátok a kommentek közé nyugodtan, hogy nektek hogy sikerült.

Egy kis segítségnek a NEPatriotsDraft.com-on Oliver Thomas nem csak a csapat szükségleteit szedte össze, de azt is, hogy mely poszt mennyire fontos és mekkora draft éréket érdemes rá áldozni.

JÁTÉKOSOK
A Boston.com szerint ezek a játékosok tarthatnak attól, hogy jövőre nem önszántukból, már nem a csapat tagjai lesznek. Köztük van Amendola is.

Steve Balestrieri szedte össze a Patriots négy legfontosabb szabad ügynökét érvelve a maradásuk és távozásuk mellett:

Spikes

Talib

Blount

Edelman


Pats saját FA játékosainak fontossági sorrendje Andy Hart szerint

Mike Dussault próbálja megjósolni az esélyeit egy-egy szabad ügynök játékos csapatnál maradását, illetve csapathoz jövetelét olyan nevekkel köztük, mint Sanders, Lamarr Houston vagy Scott Chandler.

James Christensen szerint Talib újraszerződtetése kötelező.

Mike Reiss átnézi, hogy mely posztokon, hogy áll a csapat és draft, illetve szabad ügynök alternatívát is hozzátesz mindegyikhez

Belső O-line

Tight end

DT

WR

DE


EGYÉB

Eltradeli-e valaha is a Pats Brady-t?
"Ott van Edmonton és Wayne Gretzky példája. Mi történt miután eltradelték? Bajnokságot nyertek. Vagy ott van San Francisco. Montana ment a Kansas City-be. Volt egy Steve Young-juk, akivel szintén bajnokságot nyertek."

NFL legjobb edzői
. Vajon ki lehet az első?

A ligában a 10. legnehezebb sorsolása van jövőre a Patsnek. Persze a 2013-as számok alapján. Szeptemberig még sok minden változhat és fog is.

 

Hozzászólások

2014. 02. 16. 11:53
DM
Sziasztok :) Akkor én is Kancsal Alkesz DM is megteszem "okosságom" :D

Először is kezdeném azzal,hogy kik azok akiket megtartanék:
-Edelman\WR\ ehhez nem fér kétség remek játékos és minden téren lehet rá számítani.
-Fletcher\LB\üde színfoltja az LB sornak ha pályán van,nekem tetszik a hozzáállása is,simán hosszabítanék vele.
-HOOMANAWANUI\TE\.Blokkolásban remek munkát végez,de nem azaz igazán elkapó típusú TE,Ha elhozzuk a draftról C.J. Fiedorowicz.-et akkor emg lesz oldva ez a részleg is.
-Talib\CB\ ha nem kér valami fene nagy lét akkor maradjon,de attól tartok,hogy sajnos odébb áll majd.
-Blount\RB\nagyon jó játékos ő is,és szintén maradásában reménykedem,hacsak nem kér ő is nagy zsét,mert az sincs kizárva,mint Talibnál,hogy nem elégszik meg közepes osztályú fizuval,és akkor ők kézenfogva mennek tovább,mint két jó barát.

Akik szabadügynökök,de NEM maradnak:
-Spikes\LB\mivel megtörtént a trónfosztás Collins személyében,szinte esélye a maradásra 0%.
-Svitek\OL\már amikor idejött sérült volt,de amikor kellett játszott,de nincs meg benne az a potenciál ami kell ehhez a poszthoz.
-Wendell\OL\sokszor hibázott nagyon sok sack.-et kapott idén TB és így nem lehet meccseket végigjátszani kellenek az új impulzusok ezen a szekción.
-Carter\DE\hát ő itt volt és ez megmutatta,hogy hol tart Bequette\DE\ sehol ők ketten mehetnek is szerintem,mert ha egy igen korosodó Carter.-nek kell visszajönni nem sejtet sok jót Jake munkássága.
-Mulligan\TE\ csak tölteléknek jött szintén 0% hogy marad
-Collie\WR\jött-ment,jött ment és megy

TRADE:
-Mankins:ha nem megy bele a szerződése átcekcuálásába én megpróbálnék találni olyan gyengeelméjű GM.-et aki átvenné,első osztályú Pro Bowl OL játékosról van szó,akit simán elküldenék mondjuk a Chicagohoz,vagy,OAK.-be,Jaguarshoz természetesen kellő ellenérték fejében.Devajon mennyi lehet az értéke.
-Amendola:Jó játékos,de sérülékeny nagyon így nem lehet vele egy teljes szezont számolni
-Connolly szintén megpróbálnám a lehetetlent hátha van aki ad érte egy picket is akár egy hátsóköröset is :)

CUTOK:
-Sopoaga\DL\sajna nem jött be a Trade,de egí jártunk Big Al.-el is nem tudom ezek valahogy nem ülnek valamiért,sok pénzbe van és kell a hely igencsak potenciális alanya a kidobásnak.
-Kelly\DL\ amikor pályán volt jó volt adta a löketet,de megsérült ennyi idősen nem hiszem,hogy hasznára lehet még a csapatnak szintén lapátra kerül megvan rá az esélye.
-A.Wilson\S\.Szent ég amikor láttam,hogy ott kezdi meg a szezont a sérült listán ez is kidobott pénz volt az ablakon.Az ő elvesztését a csapat meg se fogja érezni,hiszen pályán sem volt.
nah jöhetnek a vélemények Tisztelt Fanok,Szerkesztőink :D.
2014. 02. 16. 15:35
DM
mondjuk TRADE:
Mankins to Browns 1\26 pick
Amendola to Raiders 2\36
Connolly to Jaguars 5\147

Tehát Mock Draft:D
1\26:Amaro\TE\
1\29:Tuitt\DE\
2\36:Richardson\OG\
2\62:MCCULLERS\DT\
3\93:STANLEY JEAN-BAPTISTE\CB\
4\126:DION BAILEY\SS\
5\147:NEWSOME JONATHAN\LB\
6\182:JORDAN LYNCH\QB\
6\190:QUINCY ENUNWA\WR\
7\221:MARCUS HEIT\LS\

Jó oké bilibe ért a kezem nah :D :D :D
2014. 02. 16. 12:24
spanky86
http://fanspeak.com/ontheclock/draft.php?d=herxpx

Nekem ez jött ki, érdekes módon a legjobb TE-eket levadászták már az első körben előttünk, ezért választottam Clinton-Dixet first-rounderként. SS poszton lehetne egy potenciálisan klasszis játékosunk, ha Talibbal sikerül megegyezni és egészséges marad, akkor a secondary sztem több mint rendben van. A front7-be DT posztra draftoltam kettőt is ezután (Sutton, Ferguson), tekintve, hogy Wilfork és Kelly már korosodnak, és komoly sérülések után jönnek vissza, emellett kell a mélység ide, ennek hiánya tavaly megmutatkozott. Late picként sztem DE Aaron Lynch kiváló értékkel képvisel, erre a posztra se árt a kellő mélység. A két maradék picket interior O-Line emberre lőttem el, hiszen elég nagy need van ezen a poszton, ki tudja, lehet, hogy sikerül belőlük használható játékost faragni még a post-Scar időszakban is...
2014. 02. 16. 12:29
spanky86
Kihagytam FIEDOROWICZ-ot, mint TE picket. Gondolom ezt a választást nem kell magyaráznom, ha a poszton a TOP3 TE közül egy is bent maradt volna, vszeg arra ment volna el a 1st round pickem. Sztem a Gronk-Fid-Hóember trió használható opciót jelentene JMD/TB kezében.
2014. 02. 16. 13:21
lipi
A highlight videó olyan semmilyennek tűnik :S.
A mock draftba én is beszállnék, de mivel nem nézek egyetemi focit, arra támaszkodtam, amit a neten találtam :). Nyilván a jelenlegi állapotok alapján estem neki.

29. TE JACE AMARO, TEXAS TECH. Nem tudtam bent hagyni. Tipikus Hörni pótlék, jobb kivitelben. Elit RZ célpont.
62. G GABE JACKSON, MISSISSIPPI STATE. Az elérhető legjobb G prospect. Brutális méretekkel és még mobilis is.
93. DT EGO FERGUSON, LSU. Attól függ, hogy mi lesz Kelly/Wilfork sorsa. Nagy tömegű, erős játékos. Volt blokkolt FG-ja és képes áttörni a zsebet. Nem is kell több.
126. C BRYAN STORK, FLORIDA STATE. Legjobb C prospect. Kicsit reach szagú, de a környéken sehol nincs normális C. Játszott RG/LG poszton is, nem ismeretlen neki a fal belseje. És elvitte a végzős évében a legjobb Centernek kijáró díjat is. (Ez mondjuk nem fogja segíteni az NFL karrierjét :)).
Innentől már poszt mélyítés szigorúan BPA alapon.
182. CB ANDRE HAL, VANDERBILT. Ne rohangáljanak Cole szerű játékosok a pályán, ha nem muszáj.
190. ILB DEDE LATTIMORE, SOUTH FLORIDA. Itt sem vagyunk elegen és Dline játékos nem volt a környéken.
221. DE CASSIUS MARSH, UCLA. Itt már volt...

Összességében nem vagyok elégedett a draftommal, de a sok szemét többi csapatnak is kellenek játékosok és nem hagytak érvényesülni :)


2014. 02. 16. 20:15
lolvin
Kérdezném a hozzáértőket, h mit mondanak Ra'shede Hagemanról...bent lehet-e mire mi jövünk, mennyire felelne meg a mig sémánkba?
2014. 02. 16. 20:55
Szakértő az nem vagyok, csak sokat olvasok és megosztóak a vélemények. Sokak szerint boom or bust játékos, mások a legjobb DT prospectnek tartják.
Gyanítom beférne hozzánk. Középen tudná nyomni a zsebet. Valszeg robbantani fog az atlétikusságával a combine-on és én arra számítok, hogy valaki beleszeret és elviszi még előlünk.
2014. 02. 16. 21:25
lolvin
Én a videói alapján nem tudom hová tenni, jó pass rusher DT-nek tünik, de nem tudom, h futás ellen hová tegyem, 320 körül van, de a 6-6 miatt elég "csenevésznek" tünik, ha Wilfork egészségesen visszatér, talán jól kiegészitenék egymást.
2014. 02. 16. 21:49
Nagyon kiváncsi vagyok Wilfork visszatérésére. Mármint, hogy fog-e tudni még azon a szinten játszani, mint eddig. Ekkora mackónál az achilles szakadás nem egyszerű. De valóban ketten középen jók lhetnének. Wilforkot úgyis kettőzik általában (eddig). Egyébként Hagemannál pont a futás elleni gapek megtalálását írják gyengeségnek, de ez fejleszthető azért.
2014. 02. 17. 09:31
Gordon
nem tudom hová tegyem a Tuitt féle mockokat, 3-4 DE és mi a alap 4-3 vagyunk és kb a snapek 30%-ában álltunk fel 3-4 ben. Értem én, hogy Ninko kevés akkor, de 1.körben nem szoktak rotációs játékost húzni, oda elég egy jó veterán FA is. Vagy átállunk 3-4re:-)?
2014. 02. 17. 09:49
cspeti98
Tuitt nem lenne jó 4-3 DT-nek?
2014. 02. 17. 10:19
Gordon
NFL.COM ANALYSIS:
Stephon Tuitt is an ideal 3-4 defensive end. He has outstanding size and length. Against the run, he lacks the quickness to penetrate but he uses his long arms to consistently lock out blockers and hold the point of attack. As a pass rusher, he has a lot of production during his career (21.5 sacks, 19.5 over last two seasons). He generates pressure with a quick swim move as well as a pure bull rush.

Miért akarna bárki is DT-t csinálni belőle?!
2014. 02. 17. 12:42
lolvin
A 3-4 DE szerepkör azért nagyon hasonlit egy 4-3 DT-hez...ha jól emléxem Big Sey is mikor elcseréltük a Raidersnél DT játszott négy tagu falban...
2014. 02. 17. 19:31
cspeti98
Én is abból indultam ki, hogy a 3-4 DE és a 4-3 DT nagyon hasonló.
2014. 02. 18. 11:18
Gordon
pass rusher DT: Chris Jones, Armstead...nekünk éppen egy óriás NT kellene VW és Kelly helyett/mellé ha már Sopoaga sem vált be.
Meglátjuk, de ezek a korai mockok sosem találnak:-)
2014. 02. 18. 11:58
lolvin
BB esetében soha sem találnak a mockok...ki gondolta volna pl, h tavaly Collins lesz az első választásunk, vagy épp McCourty annak idején...BB már csak ilyen :)
2014. 02. 18. 12:09
vizi8
A rengeteg video között igen sokban 4-3 as felállásban nyomja DE poszton. Ott pedig nem tudják tartani.
2014. 02. 18. 13:11
Gordon
De ott meg Ninko most kapott hosszút és Jones pedig Jones:-) mélység kell de az elég a 3. kör környékén..de máris többet beszéltünk erről a mockról , mint kellett volna:-))
2014. 02. 17. 19:22
Zarathorn
Csináltam egy mock draftot... lövésem sincs túl sok hozzá, de íme:

29
DT RA’SHEDE HAGEMAN MINNESOTA
62
G CYRIL RICHARDSON BAYLOR
93
TE TROY NIKLAS NOTRE DAME
126
DT ANTHONY JOHNSON LSU
182
DE JEOFFREY PAGAN ALABAMA
190
CB ANDRE HAL VANDERBILT
221
C JAMES STONE TENNESSEE

Szerintem gáz... szerintetek?
2014. 02. 17. 19:29
cspeti98
Az első körünk ugyanaz :D
2014. 02. 17. 22:34
BaP
DT RA’SHEDE HAGEMAN
MINNESOTA
62
TE C.J. FIEDOROWICZ
IOWA
93
G CYRIL RICHARDSON
BAYLOR
126
S DION BAILEY
USC
182
CB ANDRE HAL
VANDERBILT
190
ILB JEREMIAH GEORGE
IOWA STATE
221
WR KEVIN NORWOOD
ALABAMA

Nehéz ügy. Csak az első 3 körrel vagyok elégedett :)Szerintem ezért is lesz trade, mert az elején hamar elmegy a krém
2014. 02. 18. 17:27
DM
29
S HA’SEAN CLINTON-DIX
ALABAMA
62
TE TROY NIKLAS
NOTRE DAME
93
DT EGO FERGUSON
LSU
126
C RUSSELL BODINE
NORTH CAROLINA
182
G KADEEM EDWARDS
TENNESSEE STATE
190
ILB DEDE LATTIMORE
SOUTH FLORIDA
221
CB RICARDO ALLEN
PURDUE
2014. 02. 18. 20:14
nszgergo

29
TE ERIC EBRON
UNC
62
DE TRENT MURPHY
STANFORD
93
DT EGO FERGUSON
LSU
126
C BRYAN STORK
FLORIDA STATE
182
G TRAI TURNER
LSU
190
DT RYAN CARRETHERS
ARKANSAS STATE
221
S DEZMEN SOUTHWARD
WISCONSIN
2014. 02. 18. 22:48
Bulow
Tuitt azért elég brutális méretű... Pont az a jó benne, hogy tud szélen és "majdnem" középen :) is játszani, vagyis igazi BBszerű többfunkciós játékos. Troy Niklas szintén kedvenc ránézésre még Gronknál is nagyobb célpont
2014. 02. 19. 20:03
gaspi
Hozzászólás a(z) Hétvégi olvasnivaló bejegyzéshez