Menetrend

Hétvégi olvasnivaló

2014. 03. 02. 10:22
Szerző: Spigo
Kategória: Offseason 2013

Az elmúlt két hétben is rengeteg Patriots vonatkozású cikk született, melyek közül most ismét, a teljesség igénye nélkül ajánlunk párat. Combine, újabb draft szimulátor, draft, free agency és egyéb finomságok.


Combine

- Mike Loyko veszi számba posztonként azokat a játékosokat, akikről azt gondolja, hogy esetleg a Patriots szemet vethet majd a drafton.

- Bill Belichick tartott sajtótájékoztatót a combine-on és bár sok minden újat nem tudhattunk meg a csapattal kapcsolatban, az kiderült, hogy szerinte lassan itt lenne az ideje, hogy a játékosok olyan gyakorlatokat csináljanak, amik jobban megmutatják egy-egy játékos foci tudását és nem csak a fizikai képességeit.


Combine után

- Egylista azokról a játékosokról, akik nyertek a combine teljesítményükkel, és akik vesztettek.

- Jeff Howe nézi át, hogy hogyan szerepeltek azok a játékosok, akiket sokan a Patriots színeiben is elképzelhetőnek tartanak a draft után.

- Oliver Thomas négy évet megy vissza és nézi át, hogy a Patriots által kiválasztott játékosok, hogyan teljesítettek a felmérőn. Ebből az adathalmazból próbál következtetést levonni, hogy Belichick milyen játékosokat szeret és az idei évben kik felelnek meg az így felállított kritériumoknak.

- Egy cikk
a BPA (best player available - a legjobb játékos aki elérhető) stratégia fontosságáról a drafton az Eagles példáján keresztül. Ahogy Mike Mayock mondja, ha van két játékos, akik közül az egyik a 21.-ik a draft boardodon, a másik pedig a 47.-ik, és te 46.-iknak választasz, akkor butaság lenne a 47-eset választani, még akkor is, ha ezzel egy lyukat tömsz be a csapaton belül.

- Itt össze lehet hasonlítani, hogy egy-egy játékos teljesítménye a combine-on, mennyire hasonlít másokéhoz egészen 199-ig.

- Doug Kyed a fenti linket használva szedett össze 10 olyan idén draftolható játékost, akik a legjobban hasonlítanak a már a csapatban szereplő vagy már szerepelt játékosokhoz.

- Azért nem minden a combine. Itt egy lista azokról a játékosokról, akik nem kaptak meghívót a felmérőre és mégis draftolta őket a Patriots.

Free Agency - Draft

- Arról, hogy szinte mindenki csak a DT é TE posztokról beszél a Patriots kapcsán, pedig a DE poszt bizony nagyon vékony, hiszen Jones és Ninkovich mögött nincs számottevő mélység a poszton a csapatban.

- Kései körös TE lehetőségek.

- Egy újabb draft szimulátor. Itt lehet választási jogokat is cserélni és még pontszámot is kapsz a draftodra.


Egyéb

- A visszavonult Dante Scarnecchia beszélgetett kötetlenül Vollmer sérüléséről, Matt Light narkolepszijájáról és arról, hogy mi volt fontos neki egy-egy támadó falember draftolásakor.

- Erik Frenz rengeteg statisztikai adattal (milyen route-ot hányszor és milyen sikerességgel futott) és giffel bontja le Aaron Dobson játékát azt fejtegetve, hogy nem biztos, hogy egy szabad ügynök elkapóra kéne költeni, hanem inkább Dobsonban bízni, mert benne van egy nagy elkapó lehetősége.

- Field Yates von párhuzamot Terrell Suggs szerződéshosszabbítása és Vince Wilfork esetleges szerződéshosszabbítása között. Hasonló kor, ugyanolyan sérülések, hasonlóan magas utolsó éves szerződések, hasonló új szerződés?

- Richard Hill veszi számba azokat a játékosokat, akik sikeresen tértek vissza egy Achilles-ín sérülés után. Terrell Suggs, Demaryus Thomas, Jason Peters, Brent Grimes, Michael Crabtree.

- Adrian Wilson képes lesz edzeni az edzőtáborok során és még két év van a szerződéséből. Ez is állhat Steve Gregory elengedése mögött.

- Danny Amendola esetleges elengedéseinek lehetőségei és azoknak a cap-re gyakorolt hatásai.

- Bleacher Report összeszedi a tavalyi év legjobb 1000! játékosát és a cikkeket posztonként teszik közzé. Íme az eddigi Patriots vonatkozások:

RT (35 játékos)
19. Marcus Cannon
2. Sebastian Vollmer

LT (35)
7. Nate Solder

FB (16)
13. James Develin

QB (65)
46. Ryan Mallett
5. Tom Brady

13 legnépszerűbb Patriots Instagram fotó 2013-ból.

 

Hozzászólások

2014. 03. 02. 20:34
Gordon
köszi, hogy összeszedted az infókat
2014. 03. 02. 22:39
zo72
hát nem valami objektív ez a szavazás:
1, Manning
2, Rivers
3, Wilson
4, Rodgers
5, Brady
6, Brees

Ok, hogy TB nem a legjobb szezonja volt, de hogy Rivers beelőzi AR-t, TB-t és DB-t azért ez nevetséges..., de Wilson (SB győzelme mellett) sem előzi meg mindhárom nagyot az is tény...
2014. 03. 02. 22:43
Levis
+1
2014. 03. 02. 23:17
Burkus
Itt a lényeg a glorie for PM :( Egy ilyen SB után...
2014. 03. 03. 11:08
Pats78
Ezt akartam én is írni, +1.
2014. 03. 03. 13:42
fatman
hát igen, teljesen igazatok van...
szóval OK, hogy PM megdöntötte a mi 2007-es rekordjainkat (bár a 16:0-t nem), de ez a SB óriási égés volt erre az idényre...
és azon szoktam még gondolkodni, hogy sokszor a fiatal irányítók nyerik a SB-t, TB is fiatalon tudott nyerni 3-at, most Rivers, és a fiatalabb Manning is 2-t, de mindennek ellenére TB soha nem produkált a későbbi évei alatt sem olyen visszaeséseket, mint EM, sőt, a csapat sem esett annyira vissza 2008-ban TB nélkül, mint a Colts, amikor kiesett PM... szóval ez egy komoly különbség...
2014. 03. 03. 13:51
Annyira megdöntötte, hogy a 2013-as Denver támadásonként 2.98 pontot szerzett, míg a 2007-es Patriots 3.37-et. A 16-0-ról nem is beszélve. Még legjobb támadósor jelzőket is erős fenntartásokkal kezelném.
2014. 03. 03. 14:29
fatman
na jó, de a legtöbb passzolt TD, a legtöbb passzolt yard, a legtöbb TD, a legtöbb pont... és azt hiszem itt még nincs vége...

én mondjuk ritkábban hallom emlegetni a támadásonkénti pontokat, bár az is jól hangzik... :)
tényleg, nincs vmi hozzávetőleges rangsor az ilyen statisztikák "tekintélyességéről" fontosságáról?

egyébként nem akarom én védeni PM-et, nekem a 16:0 az egyik legszebb statisztika, és ugye hozzászólás többi részében is pont azt írtam, hogy TB-nél ill. a csapatnál soha nem láttunk olyan összeomlást, mint sok más helyen... :)
2014. 03. 03. 14:42
lolvin
A Patsben pont ez az ami különleges a többi csapathoz képest, hogy már 10+ éve ott vagyunk évről évre a legjobb csapatok között, ez a mai NFL-ben teljesen egyedülálló.
2014. 03. 03. 16:53
Jajj ne legyél már ilyen naív, ez is csak azért van, mert BB-ék olyan új spy trükköket találtak ki, amit még nem vesznek észre, meg egyébként is minden bíró nekünk fúj a meccseket :DDD
2014. 03. 03. 18:23
lolvin
Most, h mondod majd elgondolkodom rajta, talán igazad lehet...de ha igy van akkor talán el is tradelhetjük TB-t, meg nem is nagyon kell izgulni, h kiket draftolunk vagy igazolunk vissza...egy a lényeg BB maradjon, meg a postás időben vigye ki a boritékokat a zebráknak.
2014. 03. 03. 19:55
2007-hez képest sokat gyorsult a játék, melynek következménye, hogy sorra dőlnek meg a passzolt yard, touchdown rekordok. Ahogy Marino rekordjait is megdöntötték, pár év múlva vélhetően a denveri rekordokat is átadják a múltnak.

A támadásonkénti pontszerzés egy viszonylag objektív mutató, megmutatja, hogy egy támadógépezet mennyire volt hatékony.

Éppen a 16-0 miatt, amit te is írsz teljesen felesleges bármilyen összehasonlítás, de amilyen felhajtás volt a Denver támadójátéka körül egész évben, az ember valami döbbenetes számot várna ebben a kategóriában is (hatékonyság).

Arra is jó ez a szám, hogy kalapot emeljen az ember például az 1998-as Minnesota támadói előtt, akik 2.92 pontot átlagoltak támadásonként! Vagy éppen ott a Rams is 2000-2001-ben 2.85 és 2.66 pontátlaggal, pedig a DEF holding szabályok más értelmezése miatt akkoriban a passzjáték körülményei még nem voltak ideálisak.

Akit érdekel, a statok a football outsiders oldaláról származnak: http://www.footballoutsiders.com/stats/drivestatsoff2007
2014. 03. 04. 20:37
fatman
hát igen, ez elég meggyőző :) a támadók hatékonysága... mondjuk ebben még nincs benne, hogy mennyi ideig tart egy támadás (lásd TB nagyon durva nohuddle támadásait, amiket az utóbbi szezonban láttunk párszor) tehát nyilván nem mindegy az sem, hogy mennyi ideig tart egy play, mert ha rövid, akkor vszleg több playre lesz lehetősége a támadó alakulatnak... szóval lehet, hogy a pont per labdabirtoklási idő még jobb lenne, nem? és ugye ha ezeket a paramétereket megszorozzuk az összes támadás számával, vagy a teljes labdabirtoklási idővel, akkor jön ki az összes szerzett pont, de minn is múlik, hogy hány támadás van, vagy mennyi labdabirtoklási idő? a védelmen elsősorban, és persze az ellenfélen, nem?
2014. 03. 03. 19:59
A statisztikák fontosságáról, tekintélyéről, ahogy te utalsz rá írtunk egy hosszabb cikket még tavaly előtt: http://pats.hu/a-pats-hatekonysaganak-tenyezoi-fejlodesi-lehetosegek

Az ebben szereplő visszautaló linken is van még olvasnivaló a témában.

Én személy szerint nem tulajdonítok nekik különösebb szerepet, de a football outsidersnek ezeket a drive statjait beszédesnek, érdekesnek találom. Ugyanezt védelemre is lehet nézni. Egy-egy egység (védelem/támadók) esetében ez alapján még a "domináns" jelzők osztogatásának is van legalább némi alapja.
2014. 03. 04. 20:39
fatman
fú, erről lemaradtam, pedig nagyon jó, kösz!!! rémlik, hogy a védelemről láttam vmi hasonlót csak...
2014. 03. 03. 18:41
DM
Sziasztok Tettestársak :D

szóval ennek a Draft.-nak még örülnék is sok-sok mock.-ot láttam már,de ez eddig nagyon bejövős jó tudom a mock semmit sem jelent,de nah nekem ez lájk :D

http://www.nepatriotsdraft.com/2014/02/2014-nfl-draft-post-combine-patriots-mock-draft.html
2014. 03. 03. 19:02
despota
Na igen ha ezt valaki előre garantálja akkor most aláírom :))))
2014. 03. 03. 22:05
lipi
Nekem nagyon nem tetszik. A támadófalba szinte semmi upgrade nem jön. WR nem kell. A TE (Niklas) blokkolásban jó, elkapásban kevésbé. DT posztra nem költenék. (Mivel Wilfork még a csapat tagja, gyanítom, hogy a stáb szerint jól halad a rehabilitáció)
2014. 03. 03. 19:41
despota
Coleman gyerek nem gyenge nagyon szimpi bár ez igaz az első 5 választottra :))
2014. 03. 03. 20:23
fejszee
Grimes 4 év 32 millió. Én Talib-ot jobbnak tartom (tudom hogy a statisztikák nem pont ezt támasztják alá, de hát az a fránya csípő...) én mégse gondolom hogy ennyit ki tudunk préselni a capből (no meg nem is vagyunk akkora költők mint a Phins). Ti megtartanátok ennyiért?
2014. 03. 03. 22:00
lipi
Talib biztos, hogy többe fog kerülni, mint Arrington. (4év 16m). A cap emelkedése miatt a játékosok joggal várják el a magasabb bért. A következő két évben ~20m-val nő a cap. Ergo, amit soknak gondolunk, lehet, hogy nem is olyan sok. Ezt a szerződést szó nélkül adnám Talibnak, és örülnék, hogy relatív olcsón megúsztuk... (Részemről 4 év 35m körül gondolom az igényét)
2014. 03. 04. 09:56
Miért nöne a következö 2 évben 20 millióval? Az, hogym ost 10-zel emelkdett, az azt jelenti, hogy köv idényben is ennyivel fog?

Egyébként, Talibnak csak akkor adnék Grimeshoz hasonló szerzödést, ha a pénze minimum 60%-a az egészségéhez kötött bónusz lenne. 32 millát 4 évre nem ér meg. Akkor ugyanezt a pénzt inkább Vontae Davisre költeném vagy más egészséges emberre.
2014. 03. 04. 10:14
lipi
http://profootballtalk.nbcsports.com/2014/02/05/new-tv-package-will-result-in-more-cap-dollars-in-2015/
Folyamatosan jönnek új TV-s szerződések, amik emelik a salary capet. Az új csütörtöki meccsek miatt 4m dollárral fog nőni pluszban a space.
De igaz, nem jelenti azt.

Talib szerződését én is csak akkor adnám meg a fenti formában, ha jelentős teljesítményösztönző van benne és a garantált tétel nem haladja meg a 40%-ot. Aztán majd a menedzserek lemeccselik...
2014. 03. 04. 11:21
Gordon
jövőre 140, két év múlva 150M a tervezett cap, írták a roton vagy az nfl.com on de most nem találom
2014. 03. 04. 12:41
Köszi az infókat, ez király.
Sebaj, akkor sem Talibra kell a nagy lét eltolni.
Volt az nfl.com-on asszem egy Grimes-Tqalib összehasonlítás, ahol kiemelték, hogy Talib az elmúlt 6 év alatt egy teljes szezont sem tud felmutatni. Na nekem ettöl áll fel a hátamon a ször.
2014. 03. 04. 14:15
BaP
Így igaz, sőt Verner, vagy Shields is megoldás ( mélységbe mindenképp kell ember a draftról) de Davis hatalmas steal volna.

Még egyikük mellé ellopjuk TJ Ward-ot, esetleg Byrd-öt, és van is egy remek sec ( sajnos Pollard már nem lehet a mienk) :)

Shields a kedvencem egyébként, idén remekül teljesített coverage feladatokban, és iszonyat gyors, de Vontae Davis közvetlen főcsoport riválistól volna egy playmaker steal... ( Talib meg 6 éve nem tud az lenni egész szezonban)
2014. 03. 04. 14:21
na mondjuk azt a 4 év 36 millát inkább adnám TJ Wardnak, akár sok garantált összeggel is, aztán akkor lenne egy fasza S párosunk, jajj bizsereg a tenyerem. Aztán akkor draftolni sem kéne safety-t, elég lenne cornert egyet vagy kettöt, olyan szép szál legényeket. Amúgy Davis ha jól emlékszem elég gyors és ez is fontos lenne, hogy ne fussa le a cornereinket egy A.J. Green vagy hasonló sebesebb fazon.
2014. 03. 04. 14:42
BaP
Maximálisan egyetértek.
És a sérülések mellett Talibnak ez se erénye, mármint a sebesség.
De ha marad 4 év 20 milláért, és draftolunk egy 6 foot 1-2 körüli gyors gyereket, + Dennard meg Ryan az lenne ám a sec, TJ Ward,DMC,Harmon,Wilson safetyvel.
:)
2014. 03. 04. 14:46
Mondd a címed, küldök neked egy bilit, amibe lógathatod velem együtt a kezed :D
Komolyan megkönnyeztem ezt a névsort :)
2014. 03. 04. 14:54
BaP
Mondom : Foxboro, Mas, Gillette Stadium Front Office :))

Lehet, nagy álmodozó vagyok, de CB, aki gyors, magas, jó depth, lesz benn a 6. körben is.
Ha Talib marad 5 milláért, TJ eljön 4/36 milláért, akkor az 14 Milla, anélkül, hogy a cut/trade dolgaink beindultak volna:)
Szóval ne törd le a lelkesedésem, működhet ez, jó draftal, meg néhány olcsóbb veteránnal a need-eknél:)
2014. 03. 04. 15:26
Dehogy akarom letörni a lelkesedésed, szívemböl szólsz.
De sajnos figyelni kell a többi needre is.
Bár ha most rohadt optimista akarok lenni és a sérültek mind visszajönnek és a fiatalok is fejlödnek, akkor nem lesz túl sok needje a csapatnak, max a mélységre.
Persze egy jó DE jöhet, meg OL és esetleg TE. De ezen túl lehet simán a secet fejleszteni.
2014. 03. 04. 15:47
BaP
A DE meg OL ember szerintem is nagy need, ide kell a veterán ember, TE-re szerintem elég a draft.
De ha "lekaparjuk" a rozsdát ( cut/trade) és mondjuk progresszív szerződéseket csinálunk simán megfoghatunk playmaker CB-t,SS-t,DE-t egyszerre ... Én nagyon bízom ebben.

2014. 03. 04. 22:30
lolvin
Hát fiatalok, szerintem ilyen idényekben mikor pl a Raidersnek 60 vagy 70 millió szabad pénze van, ne nagyon reménykedjetek playmeker CB, SS, meg DE igazolásokbn, drukkoljunk annak, h Talib és Edelman is visszatérjen, és ha ez már meg van, minden egyéb ember akire jut pénz már csak hab a tortán.
2014. 03. 04. 23:01
BaP
Én ennek bármi áron nem tudok drukkolni.
Nyilván az itt bedobált nevek nem lesznek elérhetők (Verner pl 10m/év igénnyel állt elő) ez vicc volt ;)

De szerintem Edelman nem ér nekünk többet évi 2 milliónál, ezért megy el, ahogy Talib se ér többet 4-5 millánál ( ennyiért Shields is megszerezhető lesz), viszont ő maradni fog szerintem ( ami a sérülékenysége miatt nem totális örömhír.

DE és G/C is rutinos kéne,lehet, egy WR/TE is, tehát nem is engedhetjük meg, hogy Edelmanékat túlfizessük.
Safety szerintem egy Mitchell szintű már hatalmas upgrade lenne ( Gregory után)
2014. 03. 05. 00:02
lolvin
Nagyon drukkolok, h igazad legyen, még akkor is ha Edelman kérdésében nem értünk egyet, évi két milliónál egy ennyire csupa sziv, ráadásul megbizható játékos többet ér, nézz egy kicsit utána, h kb kik keresnek a keretben két milliót...sokan közel sem mutattak annyit mint Edelman.

2014. 03. 05. 07:40
BaP
Igazad van, csak itt nem azt fogják nézni, hogy Edelman megérdemelne-e 30 mill 4 éves szerződést, meg hogy mit játszott tavaly, hanem, hogy need -e.
És van, egy határ, amit biztosan kifizetnénk neki ( talán többet is, ha a Dola trade sikerülne) de egy határon túl már nem éri meg a csapatnak ennyi need-el más posztokon.
Ott van Boyce,TJ Moe,Collie ( aki mikor épp nálunk volt, és ment felé dobás, hatékony volt, de fillérekért megszerezhető) vagy Amendola a slot elkapó posztra.

És akkor nézzük a mélységet, a playmakert, a rutint DE,C,G,TE,CB posztokon.... Ilyen körülmények közt Minitron nem fog komoly lóvét kapni a Patstól ....
( vagy nem idén)
2014. 03. 04. 15:58
vizi8
Azért az ne felejtsétek hogy az újoncoknak is ha jól emlékszem a bennmaradó részből egy 3 misit el kell tenni.
2014. 03. 05. 07:54
Egy dolgot nem értek sokaknál, miért ez a nagy Edelman imádat és ekkora Amendola utálat?
Ha Amendola injury pron, akkor mi legyen szegény Edelman-nel? Az elsö teljes szezonja volt, szépen is sikerült. De elötte Welker csinálta meg ugyanezt és elöfordulhat hogy a T.J Moe, Boyce, Amendola trióból is valaki (ha nem többen) simán felveszik a tempót, amikor egész évben bevethetöek.

Páran mondták, hogy a slot az egyik legjobban helyettesíthetö hely. Hát kicsit én is így érzem.

Inkább adjunk DMC-nek egy helyre kis hosszútávú szerzödést (se nem sérült túl sokszor, se nem pótolható olyan könnyen) például.
2014. 03. 05. 08:23
lipi
Nem értünk túl sokszor egyet, de ebben teljesen :).
2014. 03. 05. 08:54
:)

Na akkor kíváncsi vagyok a következövel mennyire értesz egyet.
Nekem személy szerint Blount újraigazolása lenne a leglogikusabb lépés. Innen kikövetkeztethetö, hogy egyike vagyok annak a 10 embernek a szavazáson, akik Blountra tették a voksot. Blount valszeg közel sem kerülne annyiba, mint Talib vagy Edelman és láthattuk a tavalyi év második felében, hogy egy állat a pályán, beleszokott a rendszerbe, mindemellett az egészsége is egészen jól szolgált, közel sincs olyan elötörténet, mint a másik két delikvensnek. Plusz a futóinknál sincs túl nagy tumultus. Ridley jó, han em ejt labdát, de azért veszélyes a fiú, plusz Bolden, akinek asszem a köv szezon lesz az uccsó a jelenlegi szerzödéssel. Vereen más kategória, öt innen ki is veszem. Tehát kell valaki aki ismeri a rendszert, bizonyított és nem annyira sérülékeny. Inkább neki adnék 2-3 milliós éves fizut és megnézném mit tud Vereen mellett kezdö futóként, Ridley meg bizonyíthat, föleg, hogy neki is lejár jövöre a rookie szerzödése (plusz Vereennek is aszt hiszem) és ha továbbar sem fejlödik a labdabiztonsága, akkor Ridleyt sem kínálják meg túl nagy szerzödéssel.
2014. 03. 05. 09:35
BaP
Szerintem Talib ( vagy a helyére hozandó playmaker CB) a legnagyobb need.
Oda szerintem el fog menni 5-6 ( lehet 7) Milla is.
Blount egy állat lett a végére, de ugyanaz a szitu, mint Edelmannál, van mélység a poszton, plusz a draft felhozatal is olyan, hogy akár a kompenzációs Pick-el is fel lehet szedni hasonló stílusú futót.

Az OL a DE poszt nagyon érdekes, mert elvileg még Sopoaga-t el is fogjuk engedni, ott van Baby, Kelly, de kéne playmaker veterán, az OL-be meg azért szerintem vagy Svitek vagy Wendel vissza lesz igazolva...de oda is kéne erősítés.
Ja, és ugye Gregory cut-jával azért safety-re is veterán kéne.

Szóval nálam a prioritás:
Talib ( vagy egy playmaker cover CB)
DE
OL,Wendell vagy Svitek
Hooman, TE
Edelman
Fletcher
És apróért: Mulligan,Collie
Szerintem ezeknek kéne beférnie a 15 millába ( mert e felett azért a cut-ok berakarják majd a rookie-kat
2014. 03. 05. 09:36
BaP
Upsz
Hooman elé még beugrana Mitchell ( S)

Bocs
2014. 03. 05. 09:39
lipi
Na, ebben már kevésbe :).
Én egyike vagyok az 52 embernek, aki egy tálibot szeretne leginkább látni a hazafiak között.
Blount. Hasznos, jómunkásember. Ám engem túlzottan emlékeztet a játéka a szépreményű Maroneyra. Főleg idény közben járta a LOS táncot, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szembetűnő volt a különbség közte és Ridley között. Aztán ahogy romboltuk Ridley önbizalmát úgy jött meg Blounté. Alap esetben még azt is mondanám, hogy fellépett első számú futóvá és remek alapanyag van benne, de hogy maradjak a Maroney féle párhuzamnál, Lawrencenek is volt egy jó rájátszása. Továbbá a nagy futásai jelentős részét akkor produkálta, amikor a fal leszállópálya méretű lyukat nyitott. Ridley ezzel szemben ösztönösen találta meg a nem létező lyukakat is. Amennyiben sikerül a nyáron újra felépíteni Ridleyt, akkor kérdés sincs, hogy ki a kezdő futónk.
Ettől függetlenül az évi 2-2.5m fizetést adnám neki. A gond az, hogy szerintem többet akar majd a PO-ban nyújtott teljesítmény miatt.
Amennyiben nem igazoljuk vissza, kicsit kevesebbért vagy hasonló összegért bárhol találunk hasonló kaliberű veteránt. (Titkos favoritom, akár 4m körüli összegért is MJD. Na, ő egyből és vitán kívül 1. számú lenne :)).
Vereen más kérdés. Tavaly baromira sajnáltam Woody elküldését. Vereen bár baromi jó, de szintén porcelán. A meccsei száma: 5/13/8. Ráadásul ezen meccsek túlnyomó részén is sérülten játszott. Nálam ő közelít a "sérülések miatti bust" kategóriába :S. Ráadásul igazi helyettese sincs a csapatban. És itt kanyarodhatunk vissza Blounthoz. Ha túl nagyok az igényei, akkor olyan futót keresnék a helyére, aki elkapásokban is használható, legalább közepes szinten.
Boldenre meg ne vesztegessünk túl sok szót. Örülünk, hogy itt van, de bármelyik UDFA hozza a szintjét.
Egy biztos, a futóknál sem olyan hosszú a pad, mint első ránézésre gondolnánk.
(Zárásként: Cseréljük le az orvosi stábunkat és az egészségügyi scout csapatot...)
2014. 03. 05. 13:13
Az egészégügyi scout csapatot talán nem kéne, mert mindig tudta a csapat, hogy kivel milyen gondok lehetnek, csak épp nem volt olyan fontos a döntéshozóknak.

Blount ügyében, akkor max. 500.000 USD/év az eltérés nálunk :) Ez is valami. Blount önbizalma persze, hogy megjött év végére, mivel volt ideje beletanulni a Pats rendszerébe. Ridley-nek szurkolok, hogy kinöje a labdaelejtést, de ha megint sokat dobálja a lasztit, akkor nem lesz szerzödéshosszabbítás. Vereent meg nem látom porcelánnak. Csuklótörése után nagyon szépen muzsikált szerintem, vele rendben leszünk.
MoJo kérdés érdekes, nem tudom töle mire lehet még számítani, de ha hoz egy jobb formát, akkor valóban upgrade lehetne.

Egy dologban egyetértünk: futó poszton sem vagyunk olyan vastagok.
2014. 03. 05. 15:37
kyobalu
A rotoworld szerint Talib TOP corner pénzt szeretne, s kimegy a piacra..Úgy gondolom, hogy lesz aki meg is adja neki a kért összeget..S,zárójelben meg is jegyzem, hogy örülnék is neki, bármennyire is karcsún állunk ezen a poszton az újoncokkal..Szezononként 4-5 meccsre lehet, hogy nyerő ember, de különben meg sérülékeny játékos, akire hosszú távon tervezni nem lehet..Jobban örülnék, ha engednénk menni, mi pedig választanánk egy egészséges jobb nevű, de nem sztár cornert a FA piacról..Sok jó játékos van a piacon..Shields, Tillmann, Browner, Graham, Mathis szerintem lényegesen kevesebbért is eljátszana nálunk..S kifejezetten erős játékosok ők is..Talib pénzéből egy erős, fizikális SS-t hoznék..Jó nevek vannak a piacon..S itt hajlandó lennék nagyobb pénzt is áldozni..Ward, Whitner, Clemons, Delmas négyesből bárkit szívesen látnék nálunk..
Edelman bármennyire is szeretném, hogy maradjon, de ki fog menni a piacra..Szerintem 4-5 misinél többet sehol sem fog kapni..Akkor lehetne megtartani, ha Dola szerződésével tudnánk kezdeni valamit..De mint tudjuk többet bukunk, ha ki akarjuk vágni..Tradelni meg nem tudjuk a sérülékenysége miatt..Két slot WR-re pedig 10-12 misit nem fogunk soha kifizetni..Ott van a spájzban Boyce, T.J.Moe, s akár Collie..Dola teljesítménye attól a fránya lágyéksérüléstől és izomszakadástól függ..Ha rendbe hozzák a holtszezonban, akkor csak jobb lehet..Én drukkolok neki, mert csipázom nagyon..Peches gyereknek tartom.. Jelenleg egy fizikális, magas WR, vagy TE kell az elkapókhoz..Teljesen mindegy honnan..
2014. 03. 05. 15:59
Jajj szívemböl szóltál a secondary terén :) Csak nehogy Talib kapjon egy pofont, hogy senkinek nem kell annyiért amennyit akar. Na de sebaj, remek offseasonunk lesz, már most vigyorgok :)
2014. 03. 05. 16:02
BaP
+1
Kivéve Tillman, ő majdnem olyan sérülékeny, mint Talib.
2014. 03. 05. 17:05
topin
Én is Blountot irtam..Ridley kb 2-3 szezon eleji fumble-ra van attól hogy befejeződjön a Patriots-os pályafutása, kellene mögé valaki aki ismeri a rendszert és bizonyított is..

Edelmant birom nagyon, de nálam nem prioritás..olcsón maradjon mképp, de 2 felett nem adnék neki..máshol többet kap, megérdemli..

Talibtól kivagyok teljesen..ha lesérül akkor nekünk annyi..ezt láthattuk az elmúlt 2 PO-ban..semmiképpen nem gondolkodnék benne..de szerencsére nem én döntök:-)

Kemény ütköző safety és DE mindenképpen kellene..ahogy a falakat is stabilizálni kell..

Viszont érdekes hogy megint úgy megyünk neki az évnek ha marad Talib..hogy Ridley korai fumblek átihatják az RB sorunkat..Gronk aki nélkül megállt a Offense a Red Zoneban, egyáltalán nem biztos h egészséges lesz a PO-ra (ez tudjuk mit jelent a támadókra nézve) és ha Talib is megint lerottyan (ahogy minden évben, Gronkhoz hasonlóan) akkor azt meg tudjuk h a védelmünkre nézve mit jelent..én nem örülnék egy ennyi rizikófaktoros verziónak..

Viszont elit LB sorunk lehet a Mayo,Collins,HT trióval..bennük nagyon bízom..
2014. 03. 05. 18:43
lipi
DE fronton Jones és Ninko pusziltat :). Oda csak mélység kell.
S poszton Gregory elküldésével az FO letette a voksot Harmon/DMC duóra. Ha marad Wilson, akkor max egy ember kell mögéjük mélységre, lehetőleg FA.
Az LB sor mögé szintén kell egy kis mélység. Spikes kivágásával ráadásul inkább run stopper, mint cover LB.
Ha nem marad Blount a futókhoz is hozni kell egy átlagosnál jobb embert. Ha marad, akkor kb rendben a poszt.
Talibról leírtam már a véleményem, nem ismételném magam :).
TE nálam szintén top need.
A milyen ergya csapattal megyünk neki az évnek topikkal szerintem azért várjuk meg legalább az FA piac nyitását :))
2014. 03. 05. 19:01
topin
DE fronton én sem azt mondtam, hogy kezdő kell..hanem olyan akit érdemben lehet használni és nem csak 5snapre vagy annyira se küldjük be..

S poszton remélem nem Harmon/DMC duóval kezdünk..az kevés lesz egyelőre..Harmon nem jobb mint Gregory jelenleg, csak benne van upgrade lehetőség..

Nem mondtam h ergya a csapat, csak azt h simán benne van hogy a playmaker játékosaink szokás szerint lesérülnek ahogy az elmúlt 2-3 évben mindig (itt ugyanarról a 2 játékosról beszélek, nem arról h mindig más sérülne le) és hogy Ridley nem tudott fejlődni a labdabiztonságot tekintve..

Kész vagyunk egy SB-re, ahogy idén megtizedelve is közel voltunk..de a külső és tendenciális körülményeket ki kellene zárni amennyire lehet..Ezért Gronk nálam kapna még egy esélyt, viszont akkor Talib nem..ne legyen mindkét csapatrészben egy emberes rizikó faktor ha kiesnek..(egyiket sem tudtuk eddig pótolni amikor lesérültek..és mindig lesérültek)

2014. 03. 06. 12:34
cescf4
"DE fronton Jones és Ninko pusziltat :)"

őket meg a broncos OL-ja
2014. 03. 06. 12:41
lipi
Azon a meccsen az egész csapatnak nem ment, beleértve az edzőket is.
Mellesleg az év második felében gyengült kicsit a teljesítményük, de vegyük hozzá, hogy irtózatos snap szám volt mögöttük egész évben. Gyakorlatilag csere nélkül tolták le az egész idényt...
2014. 03. 06. 14:57
cescf4
pontosan ezért kevesek ők DE posztra, 1 mindenképp de lehet 2 ember kéne oda
2014. 03. 05. 19:51
Spol15
Ha én rendezhetném a dolgokat, akkor első lenne egy Talib-menesztés, helyette egy közel olyan jó, egészséges CB.
Aztán egy T.J. Ward szerű S (hacsaknem Harmon egy nyár alatt egy állat lesz).
A 3. lenne az OL felfrissítése, mert mint írtátok, hiába van egy rakat WR és TE, Brady attól még nem tud passzolni. Emellett a futás is jól mehet és ez tehermentesítheti Brady-t is, ha éppen nincs jó napja.
4. lenne a DT, ő nálam újonc lenne mindenképpen. Ha marad Wilfork és Kelly, akkor tanul mögöttük és csere, vagy mehet valamelyik helyett is :)
5. DE mélység
6. TE - igen, direkt írtam ennyire a végére. Ide esetleg megtalálnánk Sudfeld 2.0-t UDFA-ként :D

Edelman kis pénzért maradjon, Blount se kérjen sokkal többet :D, Talib meg mehet, ahogy írtam.

Idén szeretnék egy olyan Pats-et látni deffense téren, mint tavaly év elején. Offense-t meg szeretném látni nagyon sokat futni (nyilván nem 10 futás 1 passz arányban). Igaz, hogy red zone-ban TE híján gyengék lehetünk, majd Brady fut...
(Lehet vannak az írásomban dolgok, amik sántítanak, de nekem tetszene :) )
2014. 03. 06. 19:13
BaP
Talib teljesíthetetlen igényei miatt szerintem változni fog a helyzet.
Nagyon örülnék egy stabil kezdő cover CB-nek, Antoine Cason (bolts) jó lenne, ha nem drága Bowman (bears), mindkettő jöhet. ( ha csak az egyik jön, akkor azért kéne CB a draftról legkésőbb a 3 körben)
Persze csak ha nem tradelünk Revis-ért :))
Egy gyors, hátul nagyokat ütő, coverage-ben is dolgozó safety, amire a legjobb Mike Mitchell lenne szerintem a legjobb opció.( esetleg Kendrick Lewis)
DT kell, mert szerintem a Wilfork,Kelly,Armstead trióbol szerintem jó eséllyel nem lesz egészséges 2, de legalábbis nem lehet sok snap-re felrakni. Szerintem kell Ninko-ék mellé DE is, de az inkább a draft elejéről.

Az egyik mock-ban olvastam tán, hogy esetleg rámegyünk Mike Evans (Texas a&m) WR-re, hát az király volna, TE is a draftról kell, illetve onnan is, Hooman vissza.
OL kéne, ha Svitek is megy, akkor igencsak nagy változások lesznek. De la Puente szerintem jó lenne C-ben, meg kéne G a draftról, meg OT mélység.

Blount maradhatna, erről Paul meggyőzött.
2014. 03. 06. 12:31
vizi8
SS-t és DT nem valószínű hogy draftolunk( Kelly ,Vilfork, Ch Jones,Armstead, Vellano, Silliga plussz a reszli), ami kell az O falba egy C, és talán egy G. Talib megy így egy magas CB( ami van elég drafton. TE valószínúű egy elkapásban jeleskedő de ez a 5-6 körre várom. Talán az LB sorba mélységre egyet behúznak. Én ezeket várom, bár kérdés mi fog zajlani a következő hónapban, ki megy és ki jön a piacról.
2014. 03. 06. 19:02
zo72
BB szereti rutinos LB-ket lehet hogy elhozza az ex-Steelers-es Foote-t. (mint anno Seau-t)
2014. 03. 06. 19:10
DM
sziasztok eme remek cikkben van egy olyan,hogy draft szimulátor no szeretném a segítségetek kérni,abba regisztrálni kell vagy mi a tosz eléggé balpénisz vagyok ne haragudjatok,de mindenféle segítséget elfogadok köszönöm :D :D :D :D
2014. 03. 06. 20:37
Igen. Regisztrálni kell: http://first-pick.com/Account.aspx

Sorrendben 1.felhasználónév 2.nem kell kitölteni 3.email 4-5.jelszó Majd "REGISTER" gomb.

A regisztráció után a szimulátor használatát majd leírja az, aki már kipróbálta. ;)
2014. 03. 06. 21:37
DM
Köszönöm szépen DoM hát ez sült ki belőle addig addig ment a cserebere,míg ez nem lett belőle :D :D

Your Picks:
Round 2 Pick 15 (DAL): Ra'Shede Hageman, DT, Minnesota (A)
Round 2 Pick 30: C.J. Fiedorowicz, TE, Iowa (C)
Round 3 Pick 15 (BALT): Brock Vereen, SS, Minnesota (E)
Round 3 Pick 29: Stanley Jean-Baptiste, CB, Nebraska (A)
Round 4 Pick 19 (DAL): Cameron Fleming, OT, Stanford (D+)
Round 4 Pick 30: Marcus Martin, C, Southern California (A)
Round 5 Pick 8 (MINN): Brandon Coleman, WR, Rutgers (B+)
Round 5 Pick 18 (DAL): Antwan Lowery, OG, Rutgers (F)
Round 6 Pick 18 (BALT): Max Bullough, ILB, Michigan State (D-)
Round 6 Pick 22: A.C. Leonard, TE, Tennessee State (F)
Round 6 Pick 30: Tom Savage, QB, Pittsburgh (D)
Round 7 Pick 14 (DAL): Avery Patterson, FS, Oregon (E)
Round 7 Pick 16 (DAL): Dezmen Southward, SS, Wisconsin (F)
Round 7 Pick 23 (DAL): Jeoffrey Pagan, DE, Alabama (D-)
Round 7 Pick 29: Dri Archer, WR, Kent State (D-)

Your Future Picks:
2015 Round 1 Pick
2016 Round 1 Pick
2014. 03. 06. 21:57
DM
nah jó lelőttem magam :D :D :D :D

Round 2 Pick 25 (S.D.): Austin Seferian-Jenkins, TE, Washington (A)
Round 2 Pick 29 (S.F.): Aaron Donald, DT, Pittsburgh (A)
Round 3 Pick 6 (JAX): Stanley Jean-Baptiste, CB, Nebraska (B)
Round 3 Pick 29: Brock Vereen, SS, Minnesota (E)
Round 3 Pick 30 (S.F.): Cameron Fleming, OT, Stanford (D)
Round 4 Pick 8 (MINN): Bryan Stork, C, Florida State (B-)
Round 4 Pick 9 (BUF): Colt Lyerla, TE, Oregon (F)
Round 4 Pick 27 (CLE): Brandon Coleman, WR, Rutgers (B)
Round 4 Pick 30: Antwan Lowery, OG, Rutgers (F)
Round 4 Pick 32 (SEA): Max Bullough, ILB, Michigan State (E)
Round 5 Pick 20 (ARI): David Fales, QB, San Jose State (B)
Round 5 Pick 26 (IND): Aaron Lynch, DE, South Florida (C-)
Round 5 Pick 32 (SEA): Kevin Pierre-Louis, OLB, Boston College (A)
Round 6 Pick 4 (CLE): Avery Patterson, FS, Oregon (F)
Round 6 Pick 25 (S.D.): Mason Walters, OG, Texas (F)
Round 6 Pick 27 (IND): Walt Aikens, CB, Liberty (B+)
Round 7 Pick 16 (DAL): Jerick McKinnon, RB, Georgia Southern (C+)
Round 7 Pick 21 (G.B.): Bryce Quigley, OT, San Diego State (F)
Round 7 Pick 25 (S.D.): Jeremy Gallon, WR, Michigan (B-)
Round 7 Pick 27 (S.F.): Andrew Rodriguez, OG, Nebraska (F)
Round 7 Pick 28 (S.F.): Zack Kerr, DT, Delaware (E)
Round 7 Pick 29: Jeremiah Sirles, OT, Nebraska (F)
Round 7 Pick 30 (S.F.): Brian Jackson, SS, Oregon (F)
Round 7 Pick 31 (DEN): Christian Bryant, FS, Ohio State (D)
Round 7 Pick 32 (SEA): Caleb Lavey, ILB, Oklahoma State (F)
2014. 03. 06. 22:36
nszgergo
egy-két játékos talán befér a rosterba is :)
2014. 03. 07. 16:52
April Wine
Látom, mindenki szeret lefelé trédelni :)
Nekem eddig ezt ítélte legjobbnak a gép:

Your Picks:
Round 2 Pick 9 (BUF): Calvin Pryor, FS, Louisville (A)
Round 3 Pick 3 (OAK): Travis Swanson, C, Arkansas (A)
Round 3 Pick 8 (MINN): Stanley Jean-Baptiste, CB, Nebraska (B+)
Round 3 Pick 16 (NYJ): Chris Smith, DE, Arkansas (A)
Round 4 Pick 2 (WASH): Anthony Johnson, DT, LSU (A)
Round 4 Pick 5 (JAX): Davante Adams, WR, Fresno State (A)
Round 4 Pick 7 (OAK): Craig Loston, SS, LSU (A)
Round 4 Pick 14 (JAX): Devonta Freeman, RB, Florida State (A)
Round 4 Pick 15 (NYJ): DaQuan Jones, DT, Penn State (A)
Round 4 Pick 19 (DAL): Jordan Zumwalt, ILB, UCLA (A-)
Round 4 Pick 30: Aaron Murray, QB, Georgia (A-)
Round 5 Pick 2 (WASH): Ross Cockrell, CB, Duke (A-)
Round 5 Pick 7 (ATL): Prince Shembo, OLB, Notre Dame (B)
Round 6 Pick 7 (CHI): Seantrel Henderson, OT, Miami (Fla.) (A-)
Round 6 Pick 10 (TENN): Tyler Larsen, C, Utah State (B)
Round 6 Pick 30: Aaron Lynch, DE, South Florida (C)
Round 7 Pick 29: Aaron Colvin, CB, Oklahoma (C)

Your Future Picks:
2015 Round 1 Pick
2016 Round 1 Pick
2014. 03. 07. 11:05
cescf4
alig tradelve, a negyedik körös baki ellenére nem lenne rosz

Your Picks:
Round 1 Pick 29: Jace Amaro, TE, Texas Tech (A-)
Round 2 Pick 30: Aaron Donald, DT, Pittsburgh (A)
Round 3 Pick 30 (S.F.): Craig Loston, SS, LSU (A)
Round 4 Pick 30: Andrew Norwell, OG, Ohio State (E)
Round 5 Pick 21 (G.B.): Chris Davis, CB, Auburn (A)
Round 6 Pick 22: Kevin Norwood, WR, Alabama (B)
Round 6 Pick 30: Jonotthan Harrison, C, Florida (E)
Round 7 Pick 29: Jonathan Brown, OLB, Illinois (B+)
2014. 03. 07. 14:21
matcha
Nekem ezt sikerült összekattogtatnom (szó szerint, mert nem sok időm volt melóban utána nézni a játékosoknak, de majd este :) )

Your Picks:
Round 2 Pick 6 (T.B.): Troy Niklas, TE, Notre Dame (B-)
Round 2 Pick 30: Ra'Shede Hageman, DT, Minnesota (A)
Round 3 Pick 6 (JAX): Stanley Jean-Baptiste, CB, Nebraska (B)
Round 3 Pick 30 (S.F.): Brandon Thomas, OG, Clemson (B-)
Round 4 Pick 2 (WASH): Donte Moncrief, WR, Ole Miss (A-)
Round 4 Pick 4 (T.B.): Ahmad Dixon, SS, Baylor (B)
Round 4 Pick 10 (STL): Marcus Martin, C, Southern California (A)
Round 4 Pick 30: James Gayle, DE, Virginia Tech (C)
Round 5 Pick 1 (HOU): Prince Shembo, OLB, Notre Dame (B-)
Round 5 Pick 4 (JAX): Brent Urban, DE, Virginia (D-)
Round 6 Pick 22: Andrew Jackson, ILB, Western Kentucky (D)
Round 6 Pick 30: Justin Britt, OT, Missouri (D+)
Round 7 Pick 29: Tre Boston, FS, North Carolina (C-)

Your Future Picks:
2015 Round 1 Pick
2016 Round 1 Pick
2014. 03. 07. 14:22
matcha
Nekem ezt sikerült összekattogtatnom (szó szerint, mert melóban nem volt időm utána nézni a játékosoknak, de majd este :) )

Your Picks:
Round 2 Pick 6 (T.B.): Troy Niklas, TE, Notre Dame (B-)
Round 2 Pick 30: Ra'Shede Hageman, DT, Minnesota (A)
Round 3 Pick 6 (JAX): Stanley Jean-Baptiste, CB, Nebraska (B)
Round 3 Pick 30 (S.F.): Brandon Thomas, OG, Clemson (B-)
Round 4 Pick 2 (WASH): Donte Moncrief, WR, Ole Miss (A-)
Round 4 Pick 4 (T.B.): Ahmad Dixon, SS, Baylor (B)
Round 4 Pick 10 (STL): Marcus Martin, C, Southern California (A)
Round 4 Pick 30: James Gayle, DE, Virginia Tech (C)
Round 5 Pick 1 (HOU): Prince Shembo, OLB, Notre Dame (B-)
Round 5 Pick 4 (JAX): Brent Urban, DE, Virginia (D-)
Round 6 Pick 22: Andrew Jackson, ILB, Western Kentucky (D)
Round 6 Pick 30: Justin Britt, OT, Missouri (D+)
Round 7 Pick 29: Tre Boston, FS, North Carolina (C-)

Your Future Picks:
2015 Round 1 Pick
2016 Round 1 Pick
2014. 03. 06. 20:12
Arsenal
Én a támadósort erősíteném, ami a Patrióts vonatkozásában jelenleg furcsának tűnik kimondani. Tomnak rutinos, biztos kezű elkapók kellenek, idén ez Minitrónt leszámítva nem volt meg. A jelenlegi elkapók összesen nem érnek annyit mint ő egyedül. Rossz kimondani, de én Gronkkal már nem igazán számolok orvosi csoda lenne, ha régi önmagaként tudna újra játszani, habár Peterson esetében láttunk már csodát. Talán, ha DeMartino a pia helyett templomba járna akkor ez is megtörténne.
2014. 03. 06. 21:55
boston
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Hol lehet utánaolvasni, hogy egy nfl csapat/játékos hogyan edz. Hogy néz ki egy nap a bajnokság alatt, hogy vannak a megbeszélések, erősítés, bármi ami ezzel kapcsolatos. Minden infőnak, linknek örülök. Előre is köszi
2014. 03. 07. 17:38
lolvin
Edzésről elég sok videót tudsz találni youtube-on, amugy meg googlizni kell...biztos lehet találni, gondolom nem is keveset.
2014. 03. 07. 17:43
lolvin
http://entertainment.howstuffworks.com/nfl-player1.htm

Nem biztos, h pontosan az amire te vágysz de itt elég sok minden van, jónéhány játékos nyilatkozik sokmindenről, talán érdemes ránézned
Hozzászólás a(z) Hétvégi olvasnivaló bejegyzéshez