Menetrend

Hétvégi Olvasnivaló

2013. 07. 05. 22:45
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek

Habár az elmúlt pár hét leginkább Hernandez ügyéről szólt, azért jelentek meg olyan más témával foglalkozó cikkek is amik esetleg érdekesek lehetnek, ha esetleg valami kis olvasnivalót kerestek a hétvégére.
Bill Belichick és a pulcsik
 

Egy könnyű kis olvasmány Bill Belichickről és az ő híres szürke és egyéb színű kapucnis pulcsijairól. Sokak már-már misztikus erőt tulajdonítanak neki, pedig csak 2003-ban hozta be a Reebok és a három megnyert Super Bowlok közül csak a harmadikon hordta.

 

Új futó

George Winn személyében a Patriots a 2012-es egyetemi szezon egyik legrobbanékonyabb futóját szerezte meg. Legalábbis Jon Moore szerint. 13 lejátszott meccséből 10-en is volt 18 yardnál hosszabb futása. Ez a legmagasabb szám. Fizikailag Winnt olyanokhoz hasonlítja, mint a szintén a Patriotsban játszó Stevan Ridley, vagy Alfred Morris, Ryan Williams, sőt, Marshawn Lynch.

 


Jobb vele, mint nélküle
 

Rob Gronkowski hátműtétje után lábadozik és nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz 100 százalékos az első fordulóra. Felesleges is lenne erőltetni. Így Jason Vida összeszedett pár statisztikai adatot arra, hogy mit is jelent Gronk a Patriotsnak. Tom Brady Gronkowskival a pályán 71,6%-ban találja el célpontjait, míg nélküle csak 64,9%-ban az utóbbi két évben. Vele 10,6 yardos átlaggal dob, nélküle 7.8. Robbal a pályán 31-4 a TD a mutató, Gronk nélkül 54-22. Tavaly Gronkowskival a pályán a Patriots 4.4 yardos átlaggal futott, nélküle csak 3.9 yardot sikerült.


Kik azok, akik pótolhatják Gronkot

A NewEnglandDraft.com mutatja be, hogy kik azok a tight endek, akik jelenleg Gronkowskin kívül a Patriotshoz tartoznak. Jake Ballard inkább Gronkhoz hasonló és térdműtétje után próbál visszatérni. Daniel Fells nem igazán elkapó TE, inkább a három tight endes formációkban lehet hasznos. Michael Hoomanawnui már sokkal jobban hasonlítható Hernandezhez és nagy esélye lehet, hogy sokoldalúbb, mint a többiek. Igaz semmiben sem kiemelkedő. Zach Sudfeld UDFA-ként csatlakozott a csapathoz és a mini edzőtáborokban igen jó benyomást tett. Ő is Gronk-szerű testfelépítéssel rendelkezik és nagyon hasznos célpont lehet a red-zone-ban. Brandon Ford, akiről talán a legkevesebbet tudunk szintén UDFA. Régen elkapó volt és testfelépítésileg Hernandezre emlékezet.


Patriots Mt. Rushmore

Ti kit választanátok a Patriots Mt. Rushmore arcainak? Három név tuti biztos volt. Robert Kraftnak Bill Belichicknek és Tom Brady-nek ott a helye. A negyedik név kiválasztása már nem olyan egyértelmű. Az olvasók szavazatai alapján Tedy Bruschi és Adam Vinatieri fej-fej mellett végzett. Végül Mike Florio a rúgót választotta. Szerintetek?


Parcells már bánja

Bill Parcells és Robert Kraft is sajnálják, hogy hogyan és hogy egyáltalán elváltak útjaik. Parcells tudta, hogy fiatal és nagyon tehetséges csapatot hagyott ott és úgy érzi nagyon alkothatott volna, de túlságosan is keményfejű volt akkor. Kraft, mint új tulajdonos pedig nem engedhette meg, hogy Parcells-nek évente megújuló szerződése legyen. Biztonságot akart.

 

Tom Brady új rekordja

Tom Brady egy újabb sajátos rekordot dönthet magáénak. Pályafutása során immár harmadszor fordul elő vele, hogy úgy kezdi a szezont, hogy az előző szezon elkapott yardjainak legalább a fele már nincs a csapatnál. Míg 2006-ban Branch és Givens távozása miatt került ilyen helyzetbe és finoman szólva is átlag alatti támadósorral vezette a csapatot egészen az AFC döntőig. Abban az évben csak Ben Watson és Reche Caldwell értek el több, mint 400 yardot. Rá egy évre 2007-ben éppen Moss, Stalworth és Welker érkezése jelentette a nagy változást. Idén vajon mi lesz a támadósorral? Mindenesetre a védelemnek fontos szerep jut, ha Super Bowlt akar játszani a csapat.

 

Soha többet Richerd Seymour

Richard Seymour kategorikusan kijelentette, hogy soha többet nem lesz Patriots játékos.

Hozzászólások

2013. 07. 06. 00:28
cescf4
mi lehet annak az oka hogy nem draftolták Winn-t és hogy később elengedte a Texans?

számai nem voltak olyan rosszak, combine-on is tűrhetően szerepelt...


videó alapján tényleg nagyon meggyőző a srác, de szkeptikus vagyok, hogy be tudna e kerülni 5-6. RBként az 53as keretbe
2013. 07. 06. 01:24
Gordon
azt írják, hogy lassú..a Texans inkább Deji Karim-et szerződtette aki olyan , mint a mi Superman-ünk, fut, elkap, visszahord és védőt is játszik:-)
A Roto-n azt írták, hogy Bolden lábsérülése miatt hozták és, hogy BB haverja volt az edzője.
Nálam eddig Ridley, Vereen (akit a patriots.com-on WR2 jelöltnek is írnak:-)) és Washington helye tűnik biztosnak.
Kérdés az, hogy 4 vagy 5 RB lesz az 53-ban és, hogy Tebow hol szerepel majd.
Szvsz 2013 a futás és a védelem éve lesz. Ha ez a kettő kiemelkedően működik akkor elindulhatunk abba az irányba, hogy egy ügyes kezű game manager QB leválthassa TB-t 2015-ben.
2013. 07. 06. 10:02
Csak egyetlen egy értékelhető éve van egyetemen, mert Isaiah Pead mögött porosodott a depth charton.

Egyetemi szinten kiválónak tartják blitzekkel szemben és remek special teams játékos. Bolden, Blount, Winn, Develin (FB), Bartholomew (FB) névsorból papírforma alapján ketten ott lehetnek a szeptemberi 53-ban.
2013. 07. 06. 19:40
cescf4
köszi a plusz infokat
2013. 07. 06. 09:53
Vinatieri vs. Bruschi viszonylatban egyértelműen a rúgó. Azonban a negyedik helyet az elnöki arcképek között inkább Kraft érkezését megelőző évek egyik meghatározó játékosának tartanám fent: például Tippett. Ő ráadásul még most is a Patriotsnál dolgozik (közösségi kapcsolatok), középiskolás és fiatalabb foci.
2013. 07. 06. 10:00
_bb
A kapucnis cikk mindent visz.... idén remélem végre lesz egy full rózsaszín októberben.
2013. 07. 07. 13:58
loop80
Winn érkezésének nagyon örülök! :) Szerintem ő egy BJGE/Ridley "hibrid" - amellett, hogy be tud tolni egyszerre 3 DB-t is a célterületre, mint anno az Ügyvéd Úr, nagyon fordulékony és jól látja a szabad réseket.
Hozzászólás a(z) Hétvégi Olvasnivaló bejegyzéshez