Menetrend

Hírek röviden - Welker műtétje, Watson és a CFL sztár

2010. 02. 03. 11:02
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Mai rövid hírek között arról olvashattok, hogy Wes Welker végre átesett a térdműtéten, Benjamin Watson Drew Rosenhaus ügyfele lett, valamint próbajátékra érkezik Ricky Foley a CFL-ből, aki a Pats pass rush gondjain segíthet.
Wes Welker sérült térdszalagjait érintő bevatkozásra a Massachusetts General Hospitalban került sor Thomas Gillnek, a csapat orvosának felügyeletével. A Boston Globe és a Boston Herald beszámolói szerint is sikeres volt a műtét. A március elején nyitó játékospiacon kevés - bár a nincs használata is indolt lehet - olyan korlátozás nélküli szabadügynök tight end található mint Benjamin Watson, akire passzjátékban és a blokkolásban is számíthat csapata a támadások során. Watson hat év játék után próbálhatja ki magát a piacon, és hogy minél jobb feltételekkel tehesse ezt meg, hivatalosan megbízta Drew Rosenhaust érdekeinek képviseletével. Rosenhaus agresszív tárgyalóstílusáról ismert, aki mindig megszerzi azt a bizonyos nagy szerződést ügyfeleinek. A korábbi években a Patriots csapatával többször került kapcsolatba és a tárgyalások a kölcsönös tisztelet jegyében zajlottak. Watson lépése nem feltétlenül jelenti azt, hogy távozik Foxboroból, de meg kell fizetni a csapatnak az árát, ha maradásra akarja bírni. Erre garancia Rosenhaus személye. A Kanadai Amerikaifutball Liga (CFL) sztárjátékosának számító Ricky Foley a napokban Foxboroba látogat. Foley 27 éves, 188 cm magas, 113 kilós hibrid defensive end/pass rusher linebacker. A Patriots utóbbi szerepkörben számítana rá. Foley már volt látogatóban a Jetsnél. A Ramsnél is tiszteletét teszi, mielőtt New Englandbe repül. A British Columbia Lions csapatában az elmúlt évben 12 sacket gyűjtött és hasznos special teams játékos is volt. Az egyetem után 2006-ban rövid időt eltöltött a Ravensnél, majd onnan igazolt Kanadába. 2009-ben a Dolphins igazolta le szintén a CFL-ből Cameron Wake-et hasonló szerepkörbe, mint ahol Foley is játszik, és az év során 5.5 sacket szerzett az NFL-ben. Azonban jelzésértékű, hogy még Foley ügynöke is elzárkózik az összehasonlítástól: nem mondom, hogy hasonló pályafutás várna rá is, de elég jónak tartom, hogy rosterre kerüljön. Szerkesztés (02.13. 20:48): Foley a Seattle Seahawks csapatához szerződött. Mike Reiss - ESPN Boston

Hozzászólások

2010. 02. 03. 15:23
Neo
Lehet, hogy megköveztek érte, de én elsősorban nem egy fiatal újoncot szerződtetnék a védelembe..persze ettől még lehet tehetséges, meg jó, de ez olyan vagy bejön, vagy nem dolog.
Inkább lehet, nekünk is a szabadügynök piacról kellene választani valakit, aki már azér rendelkezik pár év tapasztalattal NFL téren.
2010. 02. 03. 17:00
Neo

Nem túlzás, ha azt írom, hogy nincsen szabadon igazolható 3-4-es tapasztalattal rendelkező pass rusher OLB a piacon. Jason Taylort nem veszem ide, mert ő sztem vagy újraszerződik a Dolphinsszel v. visszavonul.
2010. 02. 04. 10:11
sirCharles
Watson idén nem sokat tudott hozzátenni a támadójátékhoz sajnos. Mondjuk biztos, hogy ebben rajta kívül álló tényezők is benne vannak (playhívás, kevesebb ideje volt Bradynek), de azért szerintem tőle mindig többet láttunk, sokkal aktívabb volt.
2010. 02. 04. 12:28
pat68
Azt hallottam, hogy Julius Peppers el akar szerződni. Nálunk nem jönne jól? Vagy túl drága lenne?
2010. 02. 04. 16:57
sirCharles
pat68

Jól szerintem mindenképpen jól jönne, de ha Wilforkot meg akarjuk tartani, akkor a védelembe szinte biztos, hogy nem fér bele még egy csúcs-gázsis igazolás.

Mondjuk ha nagyon elszalad VW fizetése, akkor a támadóalakulatra sem marad kb tíz dollárnál több, ami az idei teljesítményünket nézve nem túl rózsás képet fest előre :-)
2010. 02. 04. 18:05
RE: Peppers sokadszor

Peppers kizárólag abban az esetben lehet reális alternatíva, ha védekező sémát vált a csapat és a 3-4 helyett 4-3-as alapokra helyezi a védelmet véglegesen.

Ugyanis Peppersnek nincsen tapasztalata a Patriots jelenlegi sémájában (nem mindegy hjogy folyamatosan állóhelyzetből kell vkinek játszani, mert a 43-as védőfalban egyik keze mindig a földön van az indulásnál --- ez nem olyan váltás amit egy hét alatt meg lehet szokni/tanulni... lásd Kampmann a Packersnél), ezért túl nagy kockázatot jelentene a leigazolása, különösen a feltételezhetően több milliós szerződés fényében.
2010. 02. 04. 21:29
sirCharles
Ha Wilfork nem maradna mégsem, akkor mi a valószínűsége, hogy sémát váltunk? Nélküle érdemesebb lenne a 43?
2010. 02. 04. 21:52
Ha nem lesz külsős DC, akkor elég valószerűtlen, hogy egy újonc koordinátorral, aki világéletében 3-4-es rendszerben játszott/edzősködött, levezényel a csapat egy váltást.

Ha Wilforkkal nem sikerül hosszútávúban megállapodni, garantálható, hogy taget kap, akár még azt a fajtát is rátehetik, hogy nem is hallgathat meg más csapattól ajánlatot. Erre bevághatja a durcit, de egy évet nem fog kiülni, végső során 1. és 3. körös picket kaphat érte a csapat.

Tételezzük fel, hogy nincs Wilfork jövőre.

Átlagos 43 sémát véve NT-nek alkalmas Brace, Pryor, (esetleg Richard). Melletük UT-ként játszhat kezdőként Warren. Mögötte cserének ott van Wright, (és Richard) jó kis 3rd down 1-gap penetrator lehet belőle Warren mellett ---ezek a passzhelyzetek, amikor nem feltétlenül van szükség a behemót NT-re a fal közepén.

Defensive endek terén cudarul állna a csapat: Derrick Burgess lehetne LDE, de ezzel vége is. Mindenképpen kellene egy azonnali kezdő RDE (ő lehetne Peppers) és mindkét end mögé cserének project játékos.

A LB sorból a sérült McKenzie jó lehet mindkét OLB posztra, Mayo egyértelműen MLB. A többiek közül Guyton legjobb esetben is csak szituációs játékos, csere. Kellene legalább egy azonnali kezdő játékos. Crable nagy kérdőjel, de elvileg SOLB lehetne belőle. Woods ebben a rendszerben is használhatatlan. Adalius Thomas teljesen rendszeridegen lenne.

3-4 kozmetikázáshoz a hiányposztok: kezdő (3 down) RDE, csere-3rd down RDE; kezdő ILB Mayo mellé; kezdő ROLB, csere ILB, csere-project pass rusher OLB. McKenzie talán jó lehet az egyik ILB posztra, de Boston újonc ismertetője alapján neki is gondjai lennének neki a blokkokról való leválással.

Nem könnyű helyzet. Főleg a 34 RDE poszt miatt (Seymour-trade). FA piacon nincs olyan játékos, aki egyértelmű megoldás lenne első napról, és ez a draftról is elmondható. Suh nyilván nem csúszik annyit, hogy reálisan lehetne feltrade-ben gondolkodni, akár a jövő évi raiders elős köröst is felhasználva; a többi 5-technique jelöltről pedig elég meredek azt feltételezni, hogy első naptól kezdőként lehetne rájuk számítani a védőfal legfontosabb posztján 3 down során.

A 43-nál pedig a koordinátor helyzet miatt már az alapok is hiányoznának..
2010. 02. 14. 20:18
DoM: Ez nem semmi :)

Tudnál ajánlani egy linket, ahol esetleg ábrákkal is illusztrálva lehetne böngészni a különböző védelmi és támadó sémákat? Biztosan az én amatőrségem az oka, de ezekkel a rövidítésekkel kissé nehezen látom magam előtt a felállásokat.
Előre is köszi!
Hozzászólás a(z) Hírek röviden - Welker műtétje, Watson és a CFL sztár bejegyzéshez