Menetrend

Jaguars - Patriots: ahogy azt a pálya másik felén látják

2018. 01. 19. 14:00
Szerző: Spigo
Kategória: Meccsek, Interjú
Megkérdeztük iktriad-ot Magyarország (egyik) legrégebbi és legnagyobb Jacksonville Jaguars szurkolóját arról, hogy mit is gondol/gondolnak Jacksonville-ben a meccsről, a Patriotsról és a saját csapatukról. Interjú a "tovább" után.


Az elmúlt 6 évben a Jaguars győzelmek tekintetében mindig az 5 leggyengébb csapat közé tartozott a ligában. Mi áll az idei hatalmas fordulat mögött és hogy éled meg sikert?

A Jaguars 2016 végén kirakta Gus Bradleyt, és kinevezte Doug Marronet 2 mérkőzés erejéig ideiglenes vezetőedzőnek. A Jags ezen a 2 mérkőzésen úgy játszott, mintha varázsütésre kicserélték volna. A szezon legjobb játékával elütötte a Titanst a rájátszástól, majd mindössze 9 másodpercig volt hátrányban a Colts ellen (pechükre ez pont az utolsó 9 másodpercre esett). De azt érezhette az ember, hogy mintha már egy másik Jaguars játszana Doug kezei alatt.

Bár sokáig úgy tűnt a GM Dave Caldwell Mike Smith mellett teszi le a voksát, az utolsó pillanatban a Jaguars tulajdonosa, Shad Khan megállapodott Tom Coughlinnal, hogy a Jaguars legsikeresebb vezetőedzője térjen vissza, és kvázi vegye át a csapat irányítását, mint kvázi GM (noha a GM titulust a remek draft pickeket, és legalább ennyire rossz személyi döntéseket hozó Dave Caldwell megtarthatta). Coughlin Tom Doug Marronet akarta vezetőedzőnek, talán amiatt, hogy mindketten a Syracusera jártak és mindketten hasonló felfogású, keménykezű edzők. A páros, Gus Bradley folyamatos fejlődésre törekvő alapgondolata helyett, a "nyerni minden áron, mindig, akár abban is, hogy kié lesz a jobb ebéd" filozófiát helyezte a központba.

Ezután alapos takarítás következett a keretben, majd az NFL történetének egyik legjobban sikerült nagy bevásárlását hozta össze a csapat a szabadügynök piacon. Calais Campbell és A. J. Bouye személyében 2 All-Pro és Pro Bowler került a csapathoz, míg a SS Barry Church érkezésével stabilizálódott a safety kettős hátul. A drafton ezután 2 komoly puzzle darabka jött a támadókhoz Leonard Fournette és Cam Robinson személyében. A nem draftolt rookie szabadügynökök közül sikerült kihalászni azt a Keelan Colet, aki Cooper Kupp, és JuJu Smith-Schuster mögött a harmadik legtöbb yarddal zárt az újonc WR-ek között idén. A szezon során pedig olyan játékosok kerültek a Jagsbe Marcel Dareus, Josh Lambo és Jaydon Mickens személyében, akik azóta kulcsjátékokkal segítették hozzá a Jagst néhány extra győzelemhez.

Emellett meg kell említeni a nagyon kemény edzőtábort is, ami főleg a kezdőknél kétségbeejtően gyenge játékot okozott az előszezonban, de egyúttal csapattá is gyúrta a Jagst. Elég szoros kötelék fedezhető fel a keret mostani játékosai között. Plusz Marrone edzői stílusa, mindig a következő találkozóra fókuszálása, valamint a győzelmek megfelelő kezelése is közre játszik abba, hogy ott tart most a Jaguars ahol.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a Jaguars idei sorsolása nem volt éppen a legnehezebb, bár eddig mind a 4 Superbowl győztes QB-t legyőzte a csapat, akivel eddig játszott, volt akit kétszer is! Valamint szerencsére a sérülések is elkerülték a csapatot. A legjobb elkapónk, Allen Robinson az év legelső drivejában szakította el a keresztszalagját, egyetlen idei sikeres elkapása után. Őt leszámítva viszonylag szerencsés volt a Jags ezen a fronton. A védelemből például a kezdők közül eddig csak Telvin Smith hiányzott 2 meccset egész szezonban (lehet a héten a FS Tashaun Gipson kényszerül majd kihagyni a találkozót).

És hogy én miként élem meg én a dolgot? Tavaly a Jags nyert összesen 3 meccset, az elmúlt 3 évben 11-et. Ehhez képest egy esetleges vasárnapi győzelemmel annyi diadalunk lehetne csak a rájátszásban(!), mint tavaly az alapszakaszban, és több meccset nyert a Jags ebben a szezonban(12), mint 2014-2016 között együtt véve. Szürreális érzés, hogy a liga hosszú, hosszú ideje egyik leggyengébb csapatából hirtelen Super Bowlra is esélyes alakulattá vált a Jags. Ráadásul a csapat magja fiatal és szinte mindenki visszatér jövőre is. Elmondható az, ami sajnos nagyon nem volt igaz az elmúlt 7, de még inkább 10 évben, miszerint nagyon jó érzés mostanság Jacksonville Jaguars drukkernek lenni.

1
Kép: blackandteal.com

Sikerei miatt a New England Patriots az egyik legutáltabb csapat a szurkolók között. Mennyire igaz ez a Jaguars szurkolók körében és miért?


A két csapat mostanáig nem egészen azonos körökben mozgott. A Pats az elmúlt 7 évben a Super Bowlért volt mindig versenyben, míg mi egy Top 5-ös draft pickért... A New Englanddel kapcsolatban annyi emlékünk volt mostanság, hogy 3 évente csúnyán kikapunk tőlük, általában a 16. héten. Ok, 2012-ben volt egy jó félidőnk ellenetek, amikor Chad Henne 2 TD passzal állt 30 perc játék után, míg Brady 2 INT-el (Chris Prosinski se előtte, se azóta nem fülelt le passzt más irányítótól), de akkor is minden visszatért a régi kerékvágás a 2. félidőben. Szerintem teljesen neutrális emiatt a Jags szurkolóinak a viszonya a Patriotshoz. De ha elkezdünk gyakrabban összefutni (idén pl. biztos lesz még 1 Jaguars - Patriots meccs ősszel, és ha szoros lesz a most vasárnapi találkozó, akkor gondolom arra főműsoridőben kerül majd sor) akkor ez a neutralitás persze megváltozhat.

 

Te nyílvánvalóan több Jaguarsszal kapcsolatos cikket, interjút olvasol. Ki vagy kik azok, akiktől a Jacksonville tart a Patriotsból?

Az edzők és a játékosok közül természetesen az NFL történetének legjobb QB-jától és TE-jétől tart mindenki. Sőt azt veszem észre, hogy Gronktól talán jobban is tart a Jags, mint Bradytől. Doug Marrone pl. a héten kijelentette, hogy szerinte a NFL többi csapata még nem találta ki azt, hogy kell Gronkowskit semlegesíteni és ebben maximálisan igaza is van.

És persze nálatok van az liga legjobb edzői stábja, élén az NFL valaha volt legjobb vezetőedzőjével. Meggyőződésem, hogy a Steelers kerete összességében jobb, mint a mienk, de talán még a Patriotsál is, de Tomlin és főleg Todd Haley sokszor (nagyon) nem tudja (Haley esetében már csak tudta) kihozni ebből a maximumot. Ezzel szemben nálatok kvázi no name emberek vállnak egy csapásra szupersztárokká (gondolok itt pl Chris Hoganre vagy a Dion Lewis - James White párosra), mert Belichickék kihozzák belőlük a legtöbbet, illetve olyan sémában használják őket, amiben kiteljesedhet a tehetségük. A legjobb példa talán erre a Pats támadófala, ahol valljuk be nincs igazán kimagasló játékos, talán Nate Soldert leszámítva, de mint egység óramű pontossággal működnek egész évben. Az meg már csak hab a tortán, hogy hétről hétre, ellenféltől függően teljesen más és más játékot képes magas szinten produkálni a csapat támadásban és védekezésben is egyaránt.

 
Van olyan gyengesége a Jaguars védelemnek, amit a Patriots kihasználhat? Mi az?
 
Szerencsétekre több is van. Az egyik a futás levédekezése, amely bár Dareus érkezésével javult, de még mindig a Jags D egyik gyenge pontja. Érzésem szerint sok futást láthatunk majd Yannick Ngakoue felé, aki remek pass rusher, de a futás ellen gyenge pont. A Jags D hajlamos minden meccsen engedni mostanában minimum 1 nagy playt, akkor is, ha egyébként minden más feladatot remekül megoldanak. És ezekből általában TD születik, erre is biztosan látunk példát vasárnap.

A safety párosunk olykor-olykor zavarba hozható, mint azt múlt vasárnap is láthattuk, és lehet a FS Tashuan Gipson nem is tud pályára lépni egy sérülés miatt. Helyettese Jarrod Wilson korrekt csere, de a Patriots biztos rá dobálna (valószínűleg több, mint kevesebb sikerrel), ha Gipson nem tudja vállalni a játékot. Ha a SS Barry Church egyedül kerül szembe Gronkkal vagy Cooksszal, abból nem fog jól kijönni a Jags.

Az elmúlt 4 meccsen kétszer kapott 40+ pontot a Jags. Biztos vagyok abban, hogy Belichickék nagyon sokat nézik majd vissza a 49ers elleni meccsünket a héten, mert Jimmy Garoppolo szanaszét szedte a védelmünket és az ő meg Brady játékstílusa (gyors olvasás, még gyorsabb passzok) szerintem nagyon hasonló.

A Jags D védelmében azért annyit elmondanék, hogy a 49ers meccs után 2 brutálisan jó produkciót hozott le az egység a Titans és a Bills ellen. A 2 találkozón összesen 1 nagy playt engedett a védelem (a Titans ellen), amiből természetesen TD lett, de ez volt egyben az egyetlen TD, amit a 8 negyed során engedett a Jags D. Szerintem ez alapján a Patriotsnak is meg fog gyűlni a baja Todd Wash tanítványaival.


Blake Bortles 2015-ben a legtöbb touchdownt dobta a ligában, azonban azóta sokszor kinevetik és mémek népszerű szereplője. 2015-ös év volt az, amely nem illik a sorba, vagy ennyire visszafejlődött azóta és ha igen, akkor miért
?

Korrekcióval kezdem. "Csak" a 2. legtöbb TD-t dobta 2015-ben Blake. A legtöbb TD-t egy bizonyos Tom Brady nevű úr szerezte, azt hiszem róla már talán hallottál. Ami a többit illeti, nos jó, már-már megfejthetetlen kérdés... 2015-ben Blake elment Kaliforniába a holtszezonban ahhoz a Tom Househoz, aki Bradynek is sokat segített a múltban. Itt összerakták a mozgását, ami az egyik legnagyobb, valószínűleg egész karrierjében visszatérő problémája. Ez, plusz Allen Robinson és Allen Hurns kitűnő szezonjai miatt hozta a franchise csúcsokat döntögető számait 2015-ben (abban az évben passzolt TD-kben, passzolt yardokban és sikeres passzokban is idénycsúcsot döntött). Aztán 2016-ban az akkori támadó koordinátor, Greg Olson nem engedte el már őt Kaliforniába és belesulykolta, hogy nem veszthet labdákat. Ennek eredményeképp Blake mozgása fokozatosan szétesett, görcsössé vált, és borzasztó szezont futott, ami előbb Olson, majd Gus Bradley állásba került.

Idén, miután majdnem elveszette az előszezonban a kezdő posztot, a szezon elején mindössze annyit vártak tőle, hogy ne veszítse el a meccseket, és annyira marginalizálták, amennyire csak lehetett. Aztán Londonban a Baltimore ellen az ő fenomenális játéka volt a fő indok, hogy a Jaguars tönkreverte a Ravenst és azóta egyre inkább igyekeznek bevonni őt a game planbe. A játéka továbbra is hullámzó, de ahogy haladt előre a szezon, úgy volt egyre több a pozitívum vele kapcsolatban, mint a negatívum. December elején 3 kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő zsinórban, amikor senki sem rendelkezett nála jobb QB mutatókkal. A labdaeladásai lényegesen csökkentek, és idén példáúl csak egy pick6-e volt, ami nála nagy szó, hiszen sokáig ez volt az első dolog, amire asszociáltak az emberek vele kapcsolatban.

De persze képes továbbra is borzasztó meccsekre, az utolsó 5 találkozójából kettőn teljes csődöt mondott, mint passzoló (Titans, Bills), illetve a 49ers ellen jött össze az említett pick6 is. De a Steelers ellen újra magabiztos, érett, nyugodt játékot hozott, és a Bills ellen a futásaival (és TD passzával) döntő szerepe volt végül a győzelemben.

Bortles legnagyobb erénye a legnagyobb hátránya is. Sosem tudhatod, mit kapsz tőle a következő meccsen. Messze nem a legrosszabb kezdő QB a ligában, sőt a még állva maradt 4 csapat kezdői között sem, de sajnos képes bármikor azzá válni. De ugyanígy bármikor képes megrázni magát és összehozni egy 3 TD-s, 0 INT-es meccset is, igaz ezt sokkal ritkábban látjuk a részéről. Az nagy pozitívum tőle egyelőre, hogy még nem adta el a labdát a rájátszásban, emiatt is a Jagsnek van a legjobb labda eladási/szerzési mutatója a  még négy versenyen lévő csapat közül (+4). Továbbá az is bíztató, hogy mig az előszezonban már csapattársai körében is megrendült a bizalom iránta (nyíltan kritizálták többen is), most eljutottunk oda, hogy mindenki (elsősorban meglepő módon a védelem!), személyes sértésnek veszi, ha valaki egy másik csapatból Blaken élcelődik. Tehát manapság már az öltözőben is újra él iránta a bizalom.

1Kép: gambling911

Mivel tudná meglepni a Jags támadósora a Patriots védelmét?

1st downos passzokkal és kreatív játékhívásokkal. Bortles egyik nagy erénye idén, hogy ha engedik passzolni 1st downon, akkor abból ő nagyon sok jót tud kihozni, és ha ezek a 1st downos passzok a meccs elejétől jelen vannak és Blake passzai célba találnak, akkor hajlamos onnantól az egész találkozót jó ritmusban lejátszani. Múlt héten elővettük az alig használt TE-ket is az első driveban. Ilyen apró, de hatásos meglepetések kellenek most vasárnap is. Nagy kérdés lesz a futójáték, ami papíron ligaelső, valójában sokszor messze nem az. Múlt vasárnap azonban Fournette és a támadófal sikeresen rá tudta erőltetni az akaratát a Steelersre. Ha ezt most vasárnap is meg tudják tenni, akkor jelentősen megnőnek a Jaguars esélyei egy meglepetés W-re. Itt megjegyezendő, hogy Fournette a Steelers ellen rásérült arra a bokára, ami miatt több meccset is kihagyott a szezonban, és bár visszatért és futott 1 TD-t, ekkor már messze nem volt olyan hatékony, mint az első 20 percben. Érdekes lesz látni, mennyire tud meggyógyulni az a boka 7 nap alatt.

Továbbá remélem lesz az OC Nathaniel Hackett tarsolyában egy-két merész passz/futás játék, amiből a Jags szerezhet egy-két 35-40 yardos TD-t, mert a Pats D ugyan a pálya közepén nyeli a yardokat, de a redzone közelében áthatolhatatlan fallá változik, amit szinte soha nem sikerül feltörni az ellenfél támadóinak és csak mezőnygólokkal nem lehet megveri ezt a Patst.

Kik lesznek vagy lehetnek az x-faktorok Jaguars részről?

2 szó: Tom Coughlin. Ő az egyetlen vezetőedző, aki megverte Belichiket és Bradyt a Super Bowlban, ráadásul kétszer. Tehát jól ismeri a formulát, hogy mivel lehet zavarba hozni a Patriotst és mivel minden edzésen kint van, és gyakran látja el tanácsokkal Marronent, biztos vagyok benne, hogy 1-2 ötletét beépítjük a game planbe. A védelem egyébként nagyban hasonlít a Giants Super Bowl győztes csapataira, főleg a védőfal, igaz a Jagsben még nincs Michael Strahanhez vagy Jason Pierre-Paulhoz hasonló domináns klasszikus edge rusher (a 14,5 sackkel rendelkező Calaist Campbellt nem sorolnám ide, ő más típusú pass rusher, mint a 2 Giants játékos). Az idén a rájátszással együtt már 13 sacket és 8 kierőszakolt fumblet jegyző Yannick Ngakoue az lehet idővel, de még fejlődnie kell ehhez.

A Jaguars játékosai (jogosan) zokon vették, hogy a Steelers játékosok annyira lebecsülték őket, hogy a meccs előtt kb cask a Patriots elleni AFC döntőről beszéltek. A Steelers elleni győzelem után Ramsey már a Super Bowl megnyeréséről beszélt. Milyen fogadtatásban részesült ez a kijelentés a Jaguars szurkolók részéről?

Jacksonvilleben imádják Jalent, pont az ilyen kijelentéseiért és persze elsősorban a pályán mutatott játékáért.

Mellesleg én nagyon nem venném egy kalap alá a két esetet. A Steelers egyes játékosai kvázi formalitásként tekintettek a Jags meccsre, sokan fejben már a következő körös ellenfélre készültek és ezt le is nyilatkozták néhányan a médiának is. Nekem főleg az első negyedben nagyon úgy tűnt, hogy páran tényleg úgy is gondolták, hogy elég lesz csak kirakni a mezüket a pályára, kvázi” trap game-et” kreálva ezzel saját maguknak, amibe szépen bele is estek.

Ezzel szemben Ramsey az Everbank Fielden 10 000 lelkes Jaguars szurkolónak igért Superbowl győzelmet az ott megjelent rajongókat feltüzelő beszéd végén. Mindezt 2 órával a csapat legnagyobb győzelme után ebben az évezredben. Azóta pedig szinte mást sem lehet hallani a Jags játékosaitól és edzőitől, mint méltatást a Pats felé. Nálunk egészen biztosan senki sem fogja félvállról venni a Patriotst ezen a héten.

Marrone hasonló gondolkodású ember, mint Belichick (talán nem is olyan véletlenül ajánlotta Bill januárban a Jagsnek, hogy tartsák meg Dougot, mint vezetőedzőt). Mindig csak az aktuális ellenfélre fókuszál. Ő is szeret felhasználni motivációként minden lekezelő nyilatkozatot, amit mások a Jagsre vagy a játékosaira (elsősorban Bortlesre) mondtak. Volt belőlük pár idén és szinte mindig a Jags nevetett a végén.

Ettől függetlenül 100%-ig biztos vagyok abban, hogy s héten, motivációként,  Pats játékosok előtt  gyakran le lesz játszva Ramsey ígérete. De azért remélem lesznek a Patriotsnál olyan okosak, hogy nem próbálják Jalent megégetni egy-egy játékbsn, mint anno a Steelerses Anthony Smitht (aki később megfordult a Jagsben is). Mert ha netán mégis, Ramsey képes arra, hogy ez esetben egy labdaszerzéssel és esetleg abból egy TD-vel be is váltsa az ígéretét a Super Bowlt illetően...

1Kép: Jaguars twitter

 
Mit vársz a mérkőzéstől és egy tippet is kérek!

Ez a meccs a Patriots támadói és a Jaguars védelem közt fog eldőlni. Szerintem a múlt heti 42 bekapott pont miatt a védelem megint a szebb/félelmetesebb arcát veszi elő, bár kérdés hogy tudják-e olyan kevés ponton tartani Bradyéket, hogy annyit vagy valamivel többet összegyűjtsenek Bortlesék is. Nagyon kéne két labdaszerzés és abból közvetve vagy közvetlenül minimum 10 pont Telvin Smithéktől a győzelemhez.

Csendben megjegyzem múlt héten a 42 engedett pont mellett azért csak összehozott a D egy védelmi TD-t (idén a 8.-at) és Myles Jack zseniális interceptionje után a red-zoneból jöhetett a Jags, amit egy play után 7 pontra sikerült váltani. Tehát a 45 szerezett pontból 14-ben is benne volt a keze az amúgy rossz napot záró védelemnek. Ezért is mondom, hogy még akkor is képesek eldönteni egy meccset, ha komoly homokszemek kerülnek az egység gépezetébe.

Hogy Bortlesék mit fognak kezdeni Belichick és Patricia védelmével, az már komolyabb fejtörést igényel. Blaket azért nem nehéz egzotikus sémákkal és főleg Cover 3-al összezavarni és hibára kényszeríteni. Már pedig csak futással nem fog a Jaguars meccset nyerni Foxboroughban. És szerintem várható egy fake punt, főleg ha nagyon szorul a hurok a Jags nyaka körül. Eddig 3-ból 3-szor bejött a dolog, és mindig minimum nagy előrehaladás lett belőle.

És ha tippelni kéne, akkor a szívem 20-17-es Jaguars sikert jósol, de az agyam azt mondja, 31-20-ra nyer a hazai csapat.

Hozzászólások

2018. 01. 19. 14:43
dartib83
Jó kis interjú lett, grat :)
2018. 01. 19. 14:43
Tzimisce
Köszönjük a részletes és őszinte válaszokat.
2018. 01. 19. 14:45
dartib83
A Tom House-os részt nem értem, ha segített összerakni Blake dobómozdulatát, akkor később miért nem engedték, hogy együtt gyakoroljon vele?
2018. 01. 19. 14:48
hispanic
Nagyon korrekt, okos, intelligens nyilatkozat, le a kalappal!
2018. 01. 19. 17:16
kitalaltnev
+1 A legjobb szavak rá.
A legjobb, akit meg lehetett interjúvolni. Gratula az ötletért is!
2018. 01. 19. 17:16
kitalaltnev
+1 A legjobb szavak rá.
A legjobb, akit meg lehetett interjúvolni. Gratula az ötletért is!
2018. 01. 19. 16:02
nszgergo
és egy ilyen fake puntnál visszaüthet, h potyognak kifele az alapemberek az ST-ből :/
2018. 01. 19. 18:19
karuly
Köszönjük az interjút!
2018. 01. 19. 19:01
pats4ever
Nagyon jó és szimpatikus interjú volt!
Iktriad, Spigo! Köszönjük! :-)
2018. 01. 19. 21:40
anti pass
2018. 01. 19. 21:46
Pat Patriot
A korrekt válaszok mellett kiemelném, hogy a kérdések a lényegre utaltak, ugyanakkor nem voltak sablonosak. Nem gondolnám, hogy Spigo újságíró, mindenesetre ez az interjú - a kérdések felől is közelítve - jóval magasabb szintet képvisel, mint amiket általában olvashatunk/láthatunk a különböző médiumokban. Ellenpélda: Petrovics-Mérei Andrea "interjúi"...

Nagyon jó volt olvasni, köszi!

Egy javaslat: a jövőben akár rendszert is lehetne csinálni abból, hogy a Patriots aktuális ellenfelének valamely ismert(ebb) szurkolóját néhány kérdés erejéig "elkapná" a szerkesztőség egy villáminterjúra.
2018. 01. 19. 21:50
A rájátszásra lehet bevezetjük ha ekkora sikere van. :)
2018. 01. 20. 09:51
Thom
Ez nagyon jó ötlet lenne, bár tudom, sokat kérünk..
A munkátok így is kiemelkedően magas szintű (és biztosan fárasztó), amit nagyon köszönünk, mint szurkoló, minden nap ez az első weboldal amit megnézek, és örömmel olvasok mindig-minden sort!
Köszönjük!
2018. 01. 19. 23:30
csgabor
Tényleg nagyon jó interjú. Köszönjük Spigo! És a Jags fan srácnak is. Go Pats!!!
2018. 01. 20. 09:22
Koszonjuk ezeket a pozitiv visszajelzeseket, nagyon jo volt az interju alany! Podcastbe akartuk eloszor, de igy jott ossze es lehet igy jobb is lett :)
Mindenkepp megprobaljuk folytatni, akar az alapszakaszban is, ugye Danna? ;-)
2018. 01. 20. 10:45
Everlast77
Remek kezdeményezés, nagyon jó interjú! Remélem sikerül belőle rendszert csinálni :)
2018. 01. 20. 19:05
Ik az Ik....:-) én csípem nagyon, bár a bowl.hu-ra nem vagyok beregelve, de naponta olvasom a Jax topikot is, évek óta...:-) a Jax is szimpatikus csapat nagyon, de holnap meg kell mutatni, kinek hol a helye....szvsz a gyűrűk nem véletlenül jutnak oda, ahova....s holnap a D hozza meg majd a lehetőséget egy újabb ékszerre....:-)
2018. 01. 21. 18:12
Dega
Tom Coughlin......nos,véleményem szerint nagyon mákostészta SB-voltak....mind a kétszer magunkat vertük meg...itt az oldalon vagyunk egy-páran,akik jól emlékszünk ezekre....!
2018. 01. 21. 18:13
Dega
Tom Coughlin......nos,véleményem szerint nagyon mákostészta SB-voltak....mind a kétszer magunkat vertük meg...itt az oldalon vagyunk egy-páran,akik jól emlékszünk ezekre....!
2018. 01. 21. 18:14
Dega
Bocs...2 x ment át...!
Hozzászólás a(z) Jaguars - Patriots: ahogy azt a pálya másik felén látják bejegyzéshez