Menetrend
Szavazás

James White és Zach Moore interjú

2014. 05. 14. 18:00
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

James White (RB, Wisconsin, 4. kör), és Zach Moore (DE, Concordia University, St. Paul, Minnesota, 6. kör) a New England Patriots draftolt újoncai 2014. május 10-én, szombaton konferencia telefonhívás keretében válaszoltak a média kérdéseire.


James White interjú

K: Isten hozott New England-ben! Meglepődtél, amikor befutott a hívás?

JW: Nagy meglepetés volt – és még most is nagyon izgatott vagyok –, itt ültünk a családommal, mosollyal az arcunkon, és reménykedtünk, hogy lehetőséget kaphatok arra, hogy az NFL-ben játszhassak.

K: A mutatóid közül a legszembetűnőbb a labdavesztések hiánya, a labda biztonság. Mennyire fontos számodra, hogy büszke lehess erre?

JW: Ez minden running back számára nagyon fontos dolog. Ha megtartod a labdát, megtartod az állásod. Ha a csapat tagja akarsz maradni, vigyáznod kell a labdára.

K: Mennyire ismerted a Patriots-t, mielőtt felhívtak volna? Mi volt a véleményed róluk?

JW: Remek szervezet. Csapat orientált, nagyon keményen dolgozó srácok. Nagyon fegyelmezettek, és a hét minden egyes napján készen kell állniuk a játékra.

K: Mennyire ismeret az ottani running back-ek csapatát – Stevan Ridley-t, Shane Vereen-t és Brandon Boldent?

JW: Ők remek running back-ek. Ők valamennyien értek már el sikereket az NFL-ben, és nagyon lelkes vagyok, hogy esélyem lesz tanulni tőlük.

K: Milyen kapcsolatban álltál a Patriots-cal a draft előtti időszakban?

JW: Végig kapcsolatban álltam velük. Éreztem, hogy érdeklődnek irántam, de persze soha nem tudhatod, hogy mi fog történni a draft napján. Nagyon örülök, hogy a szervezet tagja lehetek.

K: Kedveled, amikor a backfield-ről indulva kell elkapnod a labdát, hogy aztán a nyílt területen futhass?

JW: Igen, mindent nagy kedvvel csinálok. Bármit is kérjen tőlem az edző, azt megpróbálom a képességeim legjavát adva végrehajtani.

K: Tudom, hogy Fort Lauderdale-ből [Florida – a szerk.] származol, ennek ellenére, mint futónak, sikerült alkalmazkodnod a hideg időjáráshoz?

JW: Igen, sikerült. Ha Wisconsinban játszol, a kemény hideg is kihívást jelent. Az NFL valamennyi csapatánál előfordul, hogy néha hideg időben kell játszania, így hát mentálisan és fizikálisan is fel kell rá készülnöd.

K: Mondj nekünk valamit, amit még nem tudunk Russell Wilsonról. [Wilson a 2011-es idényben szintén a Wisconsin Badgers játékosa volt – a szerk.]

JW: Biztos vagyok, hogy mostanra már mindent tudnak Russell Wilsonról. Ő egy kiváló futball játékos, egy remek srác, akivel jó együtt lenni.

K: Van bármilyen kapcsolatod valamelyik Patriots játékossal?

JW: Nem, nem mondanám.

K: Tudom, hogy igazán csak végzősként kaptál esélyt, hogy kezdőként léphess a pályára a Wisconsin csapatában. Mennyire volt nehéz, hogy kivárd, míg eljön a te időd, hogy megkapd a lehetőséget?

JW: Annyira nem volt nehéz. Egyszerűen tettem a dolgomat a csapatnál. Ezt kell majd tennem ennél a szervezetnél is, tudni, hogy hol a helyem, és tenni a dolgom. Kimegyek a pályára, legyen az akár a speciális csapatrész, a támadók, vagy bármi, amit kérnek tőlem. Kimegyek a pályára, és megteszek mindent, amivel segíthetem a csapatot, pont úgy, ahogyan Wisconsinban tettem ez.

K: Sok tapasztalatod van a kick return-ök terén. Ez egy olyan poszt, amelyet kedvelsz?

JW: Ez nem számít. Persze szeretem csinálni. Ha éppen úgy alakul, hogy az edzőtől megkapom rá a lehetőséget, akkor, mint mondtam, végrehajtom a feladatot, a legjobb képességeim szerint. Kimegyek a pályára, és megpróbálom megcsinálni a játékot a csapatért.

K: Amikor Madisonban [Wisconsin fővárosa – a szerk.], az „Ian’s Pizza”-ban eszel, melyik a kedvenc pizzád?

JW: Nem tudom. Nem igazán sokszor járok oda.

K: „Every down” futóként képzeled el a jövődet az NFL-ben?

JW: Erre csak az idő adhatja meg a választ. Mint mondtam, ott leszek a pályán, napról napra elvégzem a feladatom, és minden egyes nap megpróbálok jobb játékossá válni.

K: A running back pozíció NFL-beli fejlődését nézve mondhatjuk, hogy manapság már inkább az összesített yardok száma jelenti a futók számára a mércét?

JW: Ó, hát persze. Nagyon sokoldalúnak kell lenned a mai futballban. Mint mondtam, folyamatosan kell dolgoznod a játék minden aspektusát tekintve, így lehetsz minden tekintetben jobb játékos.

K: Izgalmas dolog belegondolni, hogy Tom Brady-vel játszhatsz együtt a backfield-en?

JW: Igen, nagyon izgalmas. Minden idők egyik legnagyobb irányítója – hogy tőle tanulhatok, az valami nagyon kivételes dolog.

K: Ismered Danny Woodhead-et, vagy Kevin Faulk-ot, akik itt futó létükre igencsak jók voltak a passzjátékban is? Van esetleg valaki más a ligában, akinek a játéka mintaként szolgált a saját játékod kialakításakor?

JW: Igen, nagyon jól ismerem azokat a srácokat. Nem túlságosan próbálom lemodellezni bárkinek is a játékát. Arra törekszem, hogy minden egyes nap a legjobb játékos legyek, aki csak lehetek. De határozottan figyeltem azokat a srácokat, és mondhatom, nagyon sikeresek voltak a Patriots-ban.

K: Minden idők kedvenc running back-je?

JW: Minden időké? A számomra talán Brian Westbrook lenne minden idők favoritja. Ő egy nagyon sokoldalú játékos volt – a backfield-ről indulva képes volt elkapni a passzokat, és megtett bármit, amit kívánt tőle a csapat, szóval mondhatjuk, hogy ő az egyik olyan srác, akinek a játéka modellként szolgált a számomra.

K: A múlt évet megelőző idényekben összesen 32 elkapásod volt, tavaly viszont 39. Mi változott meg abban, ahogy a támadásokban használtak téged? Hogy sikerült ilyen sok passzt elkapni a backfield-ről indulva?

JW: Andy Ludwig edző személyében új támadó koordinátora lett a csapatnak. Ő olyan srác volt, aki komoly mértékben be akarta vonni a futókat a passzjátékba, és ez olyasmi volt, ami tetszett nekem, így meg akartam ragadni a lehetőséget, és élni akartam vele.

K: Giovani Bernard-ral is együtt játszottál a középiskolában. A játékidőt egy sztár játékossal kellett megosztanod. Ezzel a tapasztalattal a hátad mögött, most, hogy ismét hasonló szituációba fogsz kerülni, mit gondolsz arról, hogy egyszerre kell tanulnod és versenyezned?

JW: Tetszik a dolog. A versenyzés a legjobbat hozza ki mindenkiből. Ha a legjobbakkal versenyzel, akkor lehet, hogy egyszer majd te leszel a legjobb. Versenyzünk a srácokkal, tanulunk egymástól, és úgy vélem ettől lesz majd sokkal robbanékonyabb a támadójáték, mivel friss játékosok lesznek a pályán, miközben a védelem egyre fáradtabb. [A mondat vége nem volt hallható, de szerintem valahogy így végződhetett – a szerk.]

K: Azt mondtad, hogy az új támadó koordinátorotok igyekezett minél jobban bevonni a futókat a passzjátékba. Egy futójátékos hogyan tud alkalmazkodni ehhez az elváráshoz, hogyan zajlik a tanulási folyamat?

JW: Tisztában kell lenned azzal, hogy a többiek mit csinálnak a pályán, tudnod kell, hogy mit csinálnak az elkapók, mert te is bármikor az ő pozíciójukba kerülhetsz, legyen az akár a slot, akár a pálya széle. Ha tudod, hogy mit csinálnak a többiek, akkor te is tudni fogod, mit kell tenned, ha az ő pozíciójukba kerülsz.

K: Van némi fizikális része a dolognak?

JW: Hát persze. Több route-ot kell megtanulni, ki kell építeni a route sémákat, képesnek kell lenni különböző dolgok végrehajtására, a védelem számára kedvezőtlen felállások (’mismatch’) kialakítására.

K: Jártál már valaha Boston környékén?

JW: A nagynéném történetesen Attleboro-ban él [Massachusetts], így jártam már ott egy párszor, szóval egy kicsit ismerem a környéket. [A Gillette Stadion mindössze kb. 23 km-re, autóval kb. 20 percre van Attleboro-tól – a szerk.]

K: Hogy hívják a nagynénédet?

JW: Desiree McNeil.

(forrás: patriots.com)

Zach Moore interjú

 

K: Meglepődtél, hogy nem csak egy egyszerű telefonhívást kaptál a Patriots-tól, hanem ki is választottak a drafton?

ZM: Inkább azt mondanám, nagy megtiszteltetésnek éreztem. A Patriots egy olajozottan működő, első osztályú szervezet. Boldog vagyok, hogy Patrióta lehetek, és készen állok a munkára amit futball játékosként kell elvégeznem.

K: Miután öt évig egy olyan csapat tagja voltál, amely a másodosztályú egyetemi bajnokságban játszik, hogyan tudnád leírni azt a pillanatot, amikor egy NFL csapat jelentkezik nálad?

ZM: Egy egészen valószerűtlen pillanat volt, de ez újra rávilágított arra, hogy milyen sok munkát fektettem ebbe az elmúlt öt évbe, egy másodosztálynak megfelelő szinten.

K: Milyen kapcsolaban álltál a Patriots-cal a draft előtti időszakban?

ZM: Egy személyes felmérőm volt csak. Jól teljesítettem a felmérőn, és nyilvánvalóan tetszett nekik, amit láttak. Valahogy úgy érzem, remekül ki fogunk jönni egymással.

K: Tudva azt, hogy olyan srácokkal fogsz edzőtáborozni, akik a Florida, a Florida State és hasonló egyetemekről érkeznek, nincs benned valami olyasmi, hogy majd te megmutatod nekik? Van benned némi bizonyítási vágy?

ZM: Mindig van mit bizonyítani. Ha nem a másodosztályból érkeztem volna, akkor is meg akarnám mutatni, mindig is versenyeznék a többiekkel.

K: Hogy tud egy srác a Concordiáról bekerülni az NFL-be? Melyek voltak azok a kihívások, amelyekkel szembe kellett nézned, és amelyek a más egyetemekre járó srácoknál esetleg nem merülnek fel?

ZM: Nem volt annyira nagy kihívás. Csak tarts ki a hited mellett, a kemény munka mellett, a teljesítmény mellett, hozd azokat a számokat, amelyeket a csapatok látni akarnak, és mindennek meglesz az eredménye.

K: Mit gondolsz, mit látott benned a Patriots? Mi van a játékodban, ami felhívja magára a figyelmet?

ZM: Remélhetőleg a rólam készült felvételek, ahogy viselkedek, mint személyiség. Úgy gondolom, hogy mindez megfelel a „Patriot Way” elvárásainak. Ez egy nagyon nagy presztízzsel rendelkező szervezet, és nagyon büszke vagyok, hogy a New England Patriots logóját képviselhetem.

K: Játszottál, mint 3-Technique [4-3 DT, pass rusher – a szerk.] defensive tackle, és néhány scout riport szerint a tackle-ön kívüi 5-Technique [3-4 DE – a szerk.] is megy neked, sőt még ahhoz is elég atlétikus vagy, hogy hátrébb játszassanak, a linebacker poszton. Milyen különböző posztokon játszottál a védőfalban, illetve sokszor léptél-e hátra coverage-ba?

ZM: A defensive line minden pozíciójában játszottam már, ugyanakkor természetesen ott fogok játszani, ahol Belichick edző akarja, hogy játsszak. Ha azt akarja, hogy punt-ot rúgjak, akkor azt fogom tenni. Ha úgy akarja, akkor long snapper leszek. Valahogy úgy érzem, az atletikusságom alapján bármilyen poszton tudnék játszani.

K: Jó long snapper vagy?

ZM: Az tudnék lenni.

K: Kivel nézed a draftot?

ZM: Egykori csapattársaimmal a Concordiáról.

K: Örülnek a sikerednek?

ZM: Mindenki nagyon lelkes. Apa és anya is nagyon izgatottak. Mivel én vagyok az első draftolt Arany Medve [az egyetemi csapat neve Concordia Golden Bears – a szerk.] az iskola történetében, ez egy igazán eufórikus pillanat az életemben.

K: Beszélnél nekünk az irányító támadásáról? A számaid elég meggyőzőnek tűnnek. [2009: 8/2; 2010: 9/10; 2011: --/--; 2012: 11/14; 2013: 11/7 – azaz 39/33 mérkőzés/sack – a szerk.] Milyen típusú pass rusher vagy?

ZM: Egy mindenhol bevethető pass rusher vagyok. Gyorsasággal és erővel török a cél felé. Annak köszönhetem, hogy folyamatosan dolgozom a technikán, és hogy letisztult technikai alapokkal rendelkezem, hiszen végül is egyszer mindenki a technikájára lesz utalva.

K: Kapcsolatban állsz valakivel a csapatból? Ismersz valakit a rosterről?

ZM: Nem, senkit.

K: Jártál már errefelé azon kívül, hogy esetleg ellátogattál a Patriots-hoz?

ZM: Nem, uram. Soha nem jártam még Bostonban.

K: Két alkalommal is csapatkapitánynak választottak ott az iskolában. Mennyire volt fontos neked ez a szerep, és milyen feladataid voltak, mint kapitánynak?

ZM: Lényegében ügyelnem kellett a csapat dolgaira, értve ez alatt a pályán kívüli problémákat, és a fegyelmezettséget a pályán, mivel én magam kiegyensúlyozott, józan személyiség vagyok, és mert néha bizony indulatok feszülnek a csapaton belül, amire oda kell figyelni. Gondoskodnom kellett róla, hogy a csapaton belül bajtársias légkör uralkodjon.

K: Van tapasztalatod a speciális csapatrészekben?

ZM: Mezőnygól blokkolás.

K: Sikerült blokkolnod valaha?

ZM: Háromszor is a pályafutásom során.

K: Te vagy az első játékos, akit a Concordiáról draftoltak?

ZM: Igen, uram.

K: Mit jelent ez a számodra?

ZM: Nagyon sokat jelent. Én fogom képviselni az iskolámat, a városunkat, a középiskolámat, a barátaimat és a családomat.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2014. 05. 14. 19:40
nszgergo
tudtam én hogy puntert is draftolunk :) :)
2014. 05. 14. 20:13
Montesclan-pats
És még azt mondtátok nem draftoltunk linebackert....
2014. 05. 14. 20:19
lipi
És betört a szponzorált újságírás az NFL-be is :). "Amikor Madisonban az „Ian’s Pizza”-ban eszel, melyik a kedvenc pizzád?".
Zach Moore-ban megvan a kellő pimaszság, önbizalom, ami kell az nfl-ben. Remélem a tehetsége is :)
2014. 05. 14. 21:31
Moore-ban rettenet bízom, nem tudom miért, de szerintem ő nagyon hasznos tagja lesz az 53-as keretnek. Ahogy írtam korábban, neki örülök a legjobban a draftoltak közül :)
2014. 05. 14. 20:23
Montesclan-pats
már csak egy TE kellene, lehet,hogy Halapio lesz az..:) és paul 43-nak megnyugvás lenne.
2014. 05. 14. 20:56
BaP
Mivel Stork játszott TE-t, nagy pénzekben mernék fogadni, lesz olyan, hogy Ő lesz a célpont a RZ-ben. Az olyan Pats-os lenne...:)


2014. 05. 14. 21:30
Ki viccelt a "move" center kifejezéssel? :))) Simán kinézem ezekből az elvetemültekből.
2014. 05. 14. 22:05
BaP
:))
Most viccen kívül, simán meg lehet próbálni szitutól függően..
De azért nagyon bízom benne, hogy Gronk mellé be tud jönni Justin Jones, meg esetleg Beck, és az elég lesz.

Valahol olvastam, hogy esetleg Gonzo-t megpróbálják rávenni még 1 szezonra. Nos a Pats az egy szem Gronk-al tökéletes hely volna neki :)
2014. 05. 14. 21:33
Levis
2014. 05. 14. 22:20
balimate
Johnson egy trade keretében amiben benne van Mallett?
2014. 05. 14. 23:04
Mallett + jövő évi 3. körös. Meg kéne próbálni, tuti a lelkét kitenné, hogy végre SB-ért játszhat. Most gondolj bele, mi durva offseason lenne, Revis + Johnson :)
Szóval ámen :)
2014. 05. 14. 23:05
balimate
2014. 05. 15. 13:35
timep76
Erre nem sok esély van, mivel Johnson az első számú elkapó a Texans-nál és a 2014-es cap space-e 15,6 M$.
Mire számítson a Texans, ha a nem túl acélos QB-inek még célpontja sem lesz?
A Patriots-nak 7,8 M$ a helye a sapka alatt, amit nem egészen 1 M$-lal toldana meg, ha Mallett kikerülne onnan.
Kb. 7 millió dollár van az elképzelésetek és a lehetőségek között.
Azt nem tudom, hogy miképp kell számolni azzal, hogy Johnson cap numberje (elérhető fizu) 15,6 M$, viszont a rá jutó dead money (akkor is könyvelni kell, ha kivágják) 11,6 M$. Mert ha csere esetén is a Texans könyveli a dead money-t, és a Patriots cap-ját csak a kettő közötti 4 M$ terheli, akkor visszaszívom amit fentebb írtam.
Egyébként, ha meg lehetne valósítani, azt mondanám, hogy Mallett mellé és akár 2 korai körös picket is adnék. De valószínűleg mindenki szerencséjére még csak a monogrammom sem BB.
2014. 05. 15. 14:06
Ha ezt a vonalat boncolgatjuk, akkor a következö jöhet ki:
- jelenleg mondjuk 7,5 millió van a Patsnél.
- ezt Mallett mondjuk 500.000-el megtoldja
- mivel jól bedraftoltunk OL-t, ezért Connollyt szélnek lehet ereszteni, újabb 2,5 milla szabadul fel a capben
= 11 millió szabad hely

- AJ 34 millát keres a köv 3 év alatt, de ha a Texans eltradeli, akkor nála marad 11,5 dead money
- Innentöl kezdve AJ fizuja 3 év kb 23 milka
- Ezt egy ügyes marketinggel szerintem még le is lehetne vinni, de ha nem is viszik le, akkór szépen felosztva átlag évi 7 millió a fizu
- mondjuk idén kap 4-et, jövöre 7-et és utána 10-et (persze ez marhaság, ennyit soha nem fizetne ki a Pats neki, így marad a bérigény leadása)

- ha az idei 4 millával számolunk (ne feledjük 11,5-t ehhez még tuti kap a Texanstól vagy már megkapta, csak épp könyvelésileg marad ott), akkor a 11 millióból még mindig van 7 millió szabad pénz, ami jó a rookie szerzödésekre és az esetleges évközbeni igazolásokra.

- Tehát hasonló fprgatókönyvet alapul véve müködhet a dolog simán :)
2014. 05. 15. 14:08
Ja tényleg, jövöre már asszem Hernandez utáni dead money sincs(vagy jelentösen kevesebb)
2014. 05. 15. 15:14
timep76
Azt néztem, hogy a 7,5 milla sapka alatti hely már a draftolt újoncokat is tartalmazza (fejenként 465 ezer USD-vel). Tehát a 7,5 milla, tisztán annyi.

forrás: http://overthecap.com/teamcap.php?Team=Patriots&Year=2014
2014. 05. 15. 15:15
timep76
a 465 az 420 (bocs)
2014. 05. 15. 15:30
Az addig stimmel, hogy egy 420.000-et mindenkire rászámoltak, de mondjuk Easley számítások szerint olyan 4-8 garantáltat kap, tehát azért ez még módosulni fog. Sajnos ebben nincsenek benne a tényleges szerzödések. Mi még senkivel nem írtunk alá a draftolak közül.
2014. 05. 15. 13:20
Megnéztem az Andre Johnson interjút. nekem úgy tűnik, Johnson eléggé ki van akadva. Egyébként valahogy úgy érzem, örömmel jönne a Patriots-hoz, de kérdés, hogy be tudjuk-e vállalni a magával hozott "bérköltséget" :)
Huhúúú... egy egészséges Gronk és Johnson egyszerre a pályán, megfűszerezve Vereennel és Minitronnal? Jöhet a passz elleni védekezés! :D
2014. 05. 15. 13:37
timep76
Fentebbi bérrel kapcsolatos fejtegetésemhez tudnál segítséget adni?
2014. 05. 15. 14:15
Nem vagyok erős a pénzügyekben, de úgy látom Paul43 már kisegített :)
2014. 05. 15. 15:54
tamaskerepesi aka DM
itt van Johnson fizuja ha ez nektek mond valamit akkor jó :D
én örülnék neki de nagyon lenne egy Moss.-unk :D :D
http://4.bp.blogspot.com/-V65hGhlhZHU/U3OQZbKJHfI/AAAAAAAABxk/IXsnOKJdw5g/s1600/andre+johnson+contract.PNG
2014. 05. 15. 20:04
Levis
Ezt nekünk muszáj átvállalnunk vagy mondhatjuk neki, hogy ha akarsz egy mindig SB esélyes csapatban játszani akkor add lejjebb az igényeidet?
2014. 05. 14. 23:07
sting
Értékelés pro és kontra véleményekkel :)
Úgy tűnik van aki nem csak negatívan lássa a dolgokat :)


http://goingdeep.taccs.hu/2014/05/14/draft-ertekelo-afc-east/
2014. 05. 15. 10:18
lipi
Amennyiben az egész offszezon munkánkat nézzük, akkor valóban sokat erősödött a keret. Nézzük tételesen.
Védők:
DT poszt pipa. Mindenki visszahozva, sérülésből felépültek, a drafton a szerintünk legjobban ide illő játékost hoztuk el.
DE poszt. A kezdők megvannak, az Easely és a Moore pickel némi mélységet is pakoltunk a poszt mögé. Elment Carter, de ő a kötelező rotáción kívül nem csinált mást.
LB. Gáz. Elment Spikes és Fletcher. Nem jött senki. A kezdők mögött nincs mélység. Ráadásul az egyik kezdőnk egy másodéves újonc, aki alig pár meccsen játszott.
CB. Hatalmas erősítés. Elit egység lett.
S. Érkezők és távozók nagyjából egyensúlyban. Ha nem is elit, de több, mint korrekt a kezdő és a mélység is.
Támadók:
Qb: Nem kérdés. A változás annyi, hogy 3 ember lesz a poszton idén. A jövőre felmerülő qb kérdés idén megoldódott.
Ofal: Tavalyhoz képest fejlődött. Jött kezdő(?) center, és backup posztra pár aspiráns. Lett mélysége a posztnak.
TE: Tavalyhoz képest annyi a változás, hogy Gronk meggyógyult(?).
WR: Annyi a változás, hogy a tavalyi újonc brigád felszedett némi tapasztalatot és érkezett egy veterán. Ennyi bőven elég, hogy erősebbnek ítéljük meg a posztot.
RB. Elment Blount, jött egy reményteljes újonc. Mind a kezdők, mind a rotáció megfelelő.
ST. Érkezett két potenciálisan jó visszahordó. Meg a jövőre lejáró szerződésű LS helyére két versenytárs.
Szumma: CB/DT/DE/S poszt pipa. CB/Dline fejlődött, sokat.
QB/RB/WR/Oline poszt pipa. Mind fejlődött is.
Aggályra ad okot az LB és TE poszt, de a kezdők ide is megvannak.
Azaz a csapat fejlődött a tavalyi évhez képest, egyes posztokon kifejezetten sokat. A jövőre felmerülő problémák közül pár orvoslásra került. Nem lesz gond a QB rotációval, gond nélkül elengedhetjük jövőre Mallettet. Nem lesz gond a futóknál, nem leszünk hátrányban az két lejáró szerződés miatt. Megvan a potenciális Wilfork/Kelly utód DT poszton.
Szóval összességében sokkal pofásabb a csapat, mint tavaly volt, ahol egy rahedli újonccal, sérülésekkel tizedelve is AFC döntőt játszottunk.
A probléma, hogy van két olyan posztunk, a mélység több, mint gyenge. Reményeim szerint ezt a másodlagos FA piacon, a keretszűkítéseknél, fogjuk tudni orvosolni. És itt van a kutya elásva. Amennyiben a drafton kicsivel másképp csináljuk, már kész lenne a csapatunk és nem kellene azon izgulni, hogy valaki kivágjon olyan embereket, akik illenek a rendszerünkbe.
Amúgy még mindig tartom, hogy ezzel a kerettel masszív SB esélyesek vagyunk, csak azon kell izgulni, hogy az 53-ből négy ember ne sérüljön le :).
2014. 05. 15. 10:34
Na végre valami, amiben nem értünk egyet :)

Ha az idei évet nézed, akkor jogos amit írsz. Hosszabb távon azonban a RB helyzet nagyon halovány. A jelenlegi 4 futóból 3-nak és nem 2-nek jár le jövöre a szerzödése, ergo azért itt egy biztos emberünk van, ami szerintem még gyengécske (persze ezt jövöre is lehet pótolni, illetve az sem biztos, hogy mindenki elmegy jövö év után erröl a posztról).

A Wilfork/Kelly pótlást kikben látod? Wilfork = Siliga, Kelly = Easley? Mert nekem ez is erösen véleményes. Easley fizikai adottságok miatt soha nemlesz Kelly, és Siligat bá nagyon szeretem (nem jobban, mint Gronk játékát), de neki még fejlödnie kell.
Annyiban lehet igazad, hogy a Wilfork féle nagy NT szerep háttérbe szorulhat és lesz helyette egy mozgékonyabb elsö 4-es, mivel oda van emberünk böven.

Easley nekem inkább DT, mint DE.

Amúgy, hogy rossz hírem is legyen, ez a csapat így szerintem is tényleg SB esélyes, föleg ha még Andre Johnsont is is tudjuk hozni.
2014. 05. 15. 11:25
és Will Smith-et se felejtsük el, hamár itt van! :D
2014. 05. 15. 11:54
loop80
"(nem jobban, mint Gronk játékát)"

Paul43, te egy "állat" vagy! :D :D
2014. 05. 15. 14:18
2014. 05. 16. 08:11
bence.szel
2014. 05. 15. 12:02
kyobalu
Most lipivel értek egyet..
A védőfal egyértelműen megerősödött. Siliga egyértelműen Wilfork utód..Őt kedveli legjobban BB, vele foglalkozott tavaly a legtöbbet a falból..Sokoldalú játékos..Elősorban futás ellen, de passz ellen sem elveszett gyerek..Easley pedig pedig egy hasonló jellegű játékos a falban mint Chris Jones, csak lényegesen mobilisabb és agresszívabb..A két legeredményesebb, legnagyobb nyomást a fal közepéről Siliga és Jones szerezte tavaly..A jövőben szerintem erre a projektre állunk fel, nem pedig a mamut nagyságú NT-kre..Agresszívabb, mobilisabb DT-k és viszonylag könnyebb, de agresszívabb DE-k a széleken..Szerintem pont erre a szerepkörre hozták az általad szeretett Moore-t..Hogy Jones-al együtt zúzzanak..Ráadásul ne felejtsük el, hogy talonban ott van még a veterán Smith is..
LB sor minőségi, csak nincs minőségi csere..TE poszt Gronkkal karcsú, de reméljük nyár végéig megoldódik.. A csapat erősödött, SB contender..Tényleg csak AJ kellene..Akkor lenne fent az i-n a pont..
2014. 05. 15. 14:03
lipi
:). És még így sincs túl messze a két álláspont :).

Az RB szitut úgy írtam, hogy rendben van, hogy nem leszünk kényszerhelyzetben az újraigazolásoknál. Azaz nem kell mindenáron, akár túlfizetéssel megtartani se Ridleyt, se Vereent. Nálam Bolden tucatfutó, akit bármilyen random UDFA rookieval tudunk helyettesíteni.

Wilfork/Kelly pótlást Easleyben látom, ha már 1. kör ment rá. Ha bejön Wilfork, ha nem, akkor Kelly. Ha még annyira se jön be, akkor Oscar Lua :). Reményeim szerint már idén ki tudja szorítani Kellyt, és Wilfork visszavonulása után át tudja venni a helyét. A Wilfork, Kelly/Easley kezdősor, egy Chris Jones, Siliaga + resztli mélységgel már kellő rotációt tud biztosítani.
Easley probléma esetén tud beszállni a DE rotációba, mint anno Vince amikor kimozgott. Annyi előnye biztos van, hogy ilyenkor legalább nem Vince lesz a pályán.

Andre-t piszkosul szeretném, de max akkor látok rá esélyt, ha a Texans kivágja és az orra alá tudunk tenni egy szerződést. Trade keretén belül egyszerűen nem tudjuk behozni. (Hernandez pénze nélkül persze röhögve beleférne :S)
2014. 05. 15. 14:22
Nézd alapvetöen nem zavar, ha nem kicsit módositunk a védelmi felálláson. Igen, Siligában én is látok fantáziát, lehet Wilfork utód, de azért még fejlödnie kell.
A kiegészítö, azaz pass rush, emberek már megvannak, hiszen Chris Jones, Easley és Armstead is inkább a belsö nyomást tudják erösíteni. Szóval ez így rendben van. Csak a Wilfork utód aki furcsavolt, mikor írtad, hogy azt is idehozták. Ami tény csak úgy értettem, hogy most offseasonben. Fog tetszeni egy Ch.Jones-Siliga-Easley/C.Jones/Armstead-Moore/Ninkovich fal :)
2014. 05. 15. 14:54
lipi
Igazából azt hittem, hogy a Safety helyzetbe fogsz belekötni :).
A Dfalunk változás előtt áll. Papíron ugyan már rég átálltunk 4-3ra, de Vince a 3-4 NT mintapéldánya. A probléma, hogy ilyen méretű és technikájú emberke nem igazán jön ki a draftra vagy pedig hihetetlen korán elviszik. Valószínűleg ezt ismerte fel BB még a Sey csere előtt és próbálkoztunk meg fenntartani a 3-4t, Wilforkkal. Utólag már egyértelmű, hogy elhalt próbálkozás volt.
kyobalu írta le kicsivel feljebb, hogy mennyivel inkább a mobilisebb védőfal emberkéket keresgéljük. Gondolom fineszből és gyorsaságból akarjuk a folyamatosan erősödő Oline emberkéket megverni. Ha ért valaki egy kicsit a falakhoz erről pl nagyon szívesen olvasnék egy elemzést :).
Persze a kérdés leginkább az, hogy ez a mobilisebb Dfal mennyire lesz ütőképes futás ellen. Az előző szezonból kiindulva, azért lesznek problémák...
2014. 05. 15. 12:51
1976gabi
Szerintem is jók leszünk.
2014. 05. 15. 15:03
cescf4
tavaly volt link a 53-as keret kalkulátor-hoz, az vkinek nincs meg véletlenül?
2014. 05. 15. 15:22
cescf4
csak azért kérdeztem mert most megnéztem és sehogy sem fér bele a 3 QB, amikor WR poszton már most van 7 elvileg tuti név + Gallon + sokak kedvence Mark Harrison, DL poszton szintén hatalmas verseny lesz...


tudom messze van, de hatalmas kaparás lesz az tuti
2014. 05. 15. 15:31
Az elsö 4 meccsen lesz egy plusz hely (Browner eltiltása miatt), azta´n lehet Gronk megint PUP-on kezd, ami megint ad egy helyet. De tény, hogy szoros lesz.
2014. 05. 15. 15:37
lipi
és akkor a 14 Oline emberkéről még nem is beszéltünk :).
2014. 05. 16. 10:01
timep76
Azért a keretszűkítésig még rengeteg idő van.
Most, ha jól tudom, 90-re töltik fel a létszámot, és ez így is marad a harmadik előszezon meccset követő hétfőig.
2014. 05. 16. 11:22
vizi8
Moore gyerekről mostanra sikerült egy pár órányi anyagot végignézni, nagy potenciál van a srácban. Nagyon gyors a tömegéhez képest(nehezebb mint Jones), de szerintem gyorsabb is. Amit láttam bull rush-ban simán betolja a nála jóval nehezbb OT-t, és hamár betolja egy pillanat alatt leválik róla.
Az viszont milyen érdekes, hogy 2. osztálybeli egyetemről jött, így ott néha még lelátó "sincs" a pályák mellett.
Hozzászólás a(z) James White és Zach Moore interjú bejegyzéshez