Menetrend
Szavazás

Jamie Collins interjú

2013. 04. 29. 17:59
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

A Patriots linebackere, Jamie Collins április 26-án pénteken sajtótájékoztató keretében válaszolt a média kérdéseire.K: Meglepődtél, amikor a Patriotstól futott be a hívás?

JC: Egyszerűen csak nagyon boldog voltam, hogy én voltam, akit hívtak.

K: Mennyire örömteli számodra, hogy olyan csapat tagja lettél, amelyik minden bizonnyal képes lesz mérkőzést nyerni? [Collins egyetemi csapata, a Southern Mississippi 0-12-es mutatóval zárta az idényt – a szerk.]

JC: Nem számít melyik csapatban játszol – szívemet-lelkemet ki fogom tenni a csapatért.

K: Volt-e, van-e bármilyen előzetes információd, elképzelésed a Patriots-ról, a csapat működéséről?

JC: Nem igazán. Azok alapján, amiket eddig hallottam a Patriots-ról, nagyon sok pozitívummal, és csak nagyon kevés negatívummal rendelkeznek. Készen állok, hogy bekerüljek, és megkezdjem a munkát.

K: Mennyire nehéz folyamatosan keményen küzdeni, amikor egymás után veszítitek el a mérkőzéseket, mint az idén a Southern Mississippi csapatával?

JC: Ez a motiváltságról és a nehézségekről szól – mindenkinek meg kell küzdenie a nehézségekkel. Ez pont nem arról szól, hogy elveszítesz minden meccset, és elmegy a kedved a kemény küzdelemtől. Úgy éreztem, hogy éppen azért kell keményen küzdenem minden mérkőzésen, mert újra és újra veszítettünk. Úgy éreztem, hogy pont azzal fogom tudni felhívni magara a figyelmet, ha látják, hogyan játszom, annak ellenére, hogy 0-12-re végeztünk.

K: Mi tűnhetett fel benned a játékos megfigyelők, és különösképpen a Patriots számára?

JC: Football játékos vagyok. Nem számít, hogy megy a csapatnak, futball játékosként önálló egyéniség vagyok. Ez természetesen csapatjáték, de ettől függetlenül oda kell figyelni az adott játékosra is, hogy lásd, a belét is kidolgozza, hogy jó munkát végezzen, hogy megcsinálja a playeket. Úgy érzem, jó benyomást tettem ezen a téren.

K: Azok számára, akik eddig nem láttak játszani, tudnál mondani valakit az NFL-ből, akinek a játékstílusát követendőnek találtad, aki a példaképed?

JC: Az NFL-ben játszó valamennyi játékos remek srác. Készen állok rá, hogy csatlakozzam hozzájuk, hogy kövessem a vezéregyéniségeket, figyeljem a veteránokat, és megpróbáljak tanulni tőlük, hogy egy napon majd én lehessek az a srác, akire a fiatalabb játékosok példaképként tekintenek.

K: Amikor Belichick edző lent járt Hattiesburgben [a Southern Mississippi egyetem székhelye – a szerk.] személyes felmérőt tartott-e, illetve a végén adta-e bármilyen jelét annak, hogy komolyan érdeklődhetnek irántad?

JC: Belichick edző azért jött, hogy személyes felmérőt tartson. Más edzők is jártak nálam emiatt. Úgy voltam vele, mindent megteszek, amit csak kérnek tőlem annak érdekében, hogy bekerüljek valamelyik csapatba, hogy rám essen a választás.

K: Játszottál a speciális csapatrészekben is. Igaz, hogy gunner poszton is látszottál a punt csapatban?

JC: Igen, másodévesen néhány alkalommal gunner poszton játszottam. Az edző állított oda a punt csapat szélére, és minden évben játszottam jobboldali guardként [a punt csapatban – a szerk.].

K: Az első két évben defensive backet játszottál?

JC: Igen. Safetyként érkeztem. Irányítóként és safetyként játszottam a középiskolában, az egyetemre 212 font súllyal érkeztem, így hát safety lett belőlem.

K: Miért jön be neked a defensive end/linebacker posztra történő váltás?

JC: Ahogy irányító posztról safety, majd defensive end posztra váltasz, nagyon sokféle dolgot sajátítasz el, főleg a mozgékonyság terén. Egyszerűen sokkal több eszköz áll a rendelkezésedre defensive endként pusztán azért, mert korábban safetyként is játszottál, és úgy érzem, valamennyi korábbi posztomon szerzett tapasztalat az előnyömre fog válni.

K: Melyik képességednek veheted leginkább hasznát a védőfal szélén?

JC: Azt mondanám, hogy a sebességemnek és az atlétikus testalkatomnak. Pusztán természetes adottságok. A lényeg, megtenni mindent, amit csak kell, hogy eljussak az irányítóhoz.

K: Meg tudnád mondani, hogy a játékidő mekkora százalékában volt az egyik kezed a földön, és hányszor kezdted álló helyzetből a védekező játékot?

JC: Nem. Az egyetem utolsó évében – és csakis ebben az időszakban – játszottam igazi defensive endet. Nem volt túl kellemes. Az első évem volt ebben a pozícióban, jó érzés volt sackeket elérni – soha nem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés sackelni az irányítót. Esélyt ad arra, hogy hatással lehess a játék alakulására.

K: Amikor Belichick edző Mississippiben járt, beszéltél vele személyesen? Érezted rajta, hogy tetszett neki, amit látott benned?

JC: Sokat beszélgettünk, és megnéztünk néhány felvételt is. Nagyon jó fej volt. Az együtt eltöltött idő alapján nem olyan embernek tűnt, mint akivel túl nehéz lenne megtalálni a közös hangot.

K: Azt mondtad, defensive endként játszani nem volt éppen a legkellemesebb a számodra. Mi az, ami nehézséget okozott a váltás során?

JC: Nem így értettem, amit mondtam. Úgy értettem, hogy ami a safety posztról linebacker, vagy end pozícióra váltást illeti. Teljesen más dolog minden alkalommal nekimenni azoknak a hatalmas srácoknak, ha safety vagy, és ütköznöd kell velük. Jó móka. Az viszont már nem volt olyan kellemes, amikor át kellett játszani a blokkokat, meg hasonlók. Nincs jobb annál, mint újra és újra nekimenni azoknak a srácoknak, fárasztani azokat a hatalmas embereket, tudva, hogy ha kitartó vagy, végül kimerülnek.

K: Mi volt az oka, hogy nem sikerült túl jól a tavalyi edzőváltás [a Southern Miss. csapatánál – a szerk.]

JC: Úgy érzem, hogy sok játékos egyszerűen nem tudta elfogadni az új rendszert. Jöttek az új edzők, és volt egy csomó fiatal srác. Az egyik srác elkezdte, aztán egyre rosszabb és rosszabb lett.

K: Ismered Aaron Dobsont valamennyire?

JC: Persze, elkapó volt a Marshall egyetemen. Játszottam ellene.

K: Emlékszel, milyen volt ellene játszani?

JC: Remek srác. Elkapó poszton játszott. Nem nagyon volt alkalmam megismerni az elmúlt év során, mivel én defensive end poszton játszottam, de azok alapján, amiket hallottam róla, ő egy kiváló elkapó.

K: Az általad kikényszerített fumble-ok elsősorban az irányítóktól elszedett, vagy inkább a running backek kezéből kiütött labdák voltak?

JC: Mindkettőből volt néhány. Volt pár, amelyet az irányító kezéből csavartam ki, és egy csomó hátulról kiütött labda, mikor a támadó mögé kerültem. Úgy gondolom, hogy a védelem számára a turnover a legfontosabb dolog. Turnoverekre van szükséged, hogy visszaszerezd a támadóid részére a labdát.

K: Jártál már New Englandben?

JC: Nem, uram.

K: Mit gondolsz egy olyan városról, ahol hideg a klíma?

JC: Készen állok a kihívásra. Bármit is jelentsen a hideg időjárás, annak ellenére, hogy lentről délről származom, a legjobbat fogom nyújtani a csapatom számára, bármi legyen is az.

K: Van-e valaki, akit ismersz a Patriots jelenlegi öltözőjéből, vagy abszolút ismeretlen közegbe csöppensz?

JC: Nem, uram. Ismeretlen közeg lesz.

K: Mit csinálsz, amikor nem footballozol?

JC: Horgászok és biliárdozok.

K: Ismered Brett Favre-ot?

JC: Igen, uram.

K: Mesélj nekünk erről!

JC: Nagyon klassz dolog volt Brett Favre társaságában lenni odakint. Nagyon rendes srác. Nagy horgász vagyok, mivel innen lentről, vidékről származom. Ilyen, és hasonló dolgokkal próbálom elfoglalni, és távol tartani magam az utcák zajától. A horgászat az egyik hobbim. Imádok horgászni.

K: Üzent már valamit Brett Favre ma este? Vagytok ennyire jó kapcsolatban?

JC: Nem, nem üzent. Néhány hétel ezelőtt, talán két hete kaptam tőle egy üzenetet. Mondott néhány dolgot az egész folyamatról, meg ilyesmi. Bus Cook az ügynököm, aki az ő ügynöke is volt, szóval váltottunk néhány szót.

K: Mire horgászol?

JC: Sügér horgász vagyok. Csakis sügérre horgászok.

K: Jó vagy?

JC: Azt hiszem elég jó vagyok. Nem szeretek hencegni; azt szeretem, ha ott lehetek és bizonyíthatok.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2013. 04. 29. 18:37
Kollega
Van egy olyan érzésem, hogy a srácot néha a támadó oldalon is fogjuk látni.
2013. 04. 29. 18:37
Kollega
Van egy olyan érzésem, hogy a srácot néha a támadó oldalon is fogjuk látni.
2013. 04. 29. 19:06
dartib83
Köszi a fordítást.
Az interjút olvasva kicsit "egyen válaszoknak" tűnnek a válaszok. "Mindent beleadok, mindegy melyik csapat, mindenki nagyon rendes, az edző, stb...
Persze gondolom, az ügynöke már felkészítette, hogy mit kell mondani.
Nekem hiányoznak az olyan mondatok, mint pl. "I play when I wanna play", vagy "straight cash homey" :)
2013. 04. 29. 19:28
Paxtoll
Remek srác, nagyon örülök az érkezésének. Remélem hamar bizonyít és sack király lesz! :) Kellenek az ilyen gyors játékosok a védelemben de nagyon.
2013. 04. 29. 20:11
Arsenal
Szóval egy olyan védőt igazoltunk 2/52-re, aki egy 0-12-es idényű csapatból jött??? Hááát!!! B.B. biztosan tudja, hogy mit csinál? Egyébként nem osztom több szurkoló pozitív véleményét arról, hogy jól draftoltunk, szerintem feltöltöttük a 90-es keretet, oszt jó napot. Kíváncsi vagyok, hogy közülük kiéri meg az 53-as szűkítést. Nekem jelenleg a SF és a Broncos inkább tűnik kész csapatnak mint mi, de ne legyen igazam.
2013. 04. 29. 20:33
cescf4
sztem a sikerünk kulcsa az a védelem összeforrottságán fog múlni(amihez nem feltétlenül kellenek Ed Reed-ek\Dumervil-ek), meg persze az örök mantra hogy ki mikor és milyen súlyosan fog lesérülni

PO-nak meg kell lennie, utána meg már úgy is aktuális forma számít
2013. 04. 29. 21:02
cspeti98
Attól jobb játékos lenne ha másik egyetemre jár?Nem hiszem, de az biztos, hogy nem marad bent 2/52-re.
2013. 04. 29. 21:08
Calvin Johnson se lett rosszabb elkapó attól, hogy 0-16-os csapatnak volt a tagja.
2013. 04. 29. 23:26
sting
egy vesztes csapatban a védelem sokal többet volt fenn a pályán ... Legalább volt alkalma extra mennyiséget gyakorolni egész évadban
2013. 04. 29. 21:31
lipi
Nem egy elszállt gyerek. Azt hiszem nem hallottam még NFL játékost úgy válaszolni egy kérdésre, hogy "Nem, uram." :)
Szimpatikus srác, de én egy kicsit félek tőle. Aki kicsit mindenhez ért, az nem biztos, hogy jó is mindenben.
Pass ellen, zónázásban mennyire állja meg a helyét? Várható tőle, hogy akár OLB, akár De poszton pass rush-on kívül hatékonyan beszálljon a TE/slot WR védekezésbe? Vagy TBC féle szituációs PR szerepkörre elég a fiú?
2013. 04. 29. 21:33
cspeti98
Én úgy tudom coverage-ben is jó.
2013. 04. 29. 22:30
tomi-tomi
Mivel safety az eredeti posztja (sőt, középiskolában QB-t is játszott), nem lesz elveszve cover-ben, TE ellen sem.
Inkább arra hajlok, hogy kezdetben pont ez lesz az egyik fő feladata: egyértelmű passz helyzetekben végre lejöhet Spikes.
Pass rush-ban még elég nyers, csak idén játszatták DE poszton.
Van egy sejtésem, hogy jövőre Spikes-t kiengedjük a FA piacra és Mayo-Hightower-Collins kezdő LB trió lesz 2014-ben.
Akárhogy is, a képességei nagyon sok variációs lehetőséget teremtenek BB-nek érdekes front7 felküldésére. Egy végre viszonylag normális Sec-vel és egy valóban jól zónázó LB-rel izgalmas blitz csomagokat tudunk végre küldeni az irányítóra. Ezzel végre Hightower egyik nagy erőssége is előtérbe kerülhetne.
2013. 04. 30. 10:11
Montesclan-pats
Egyetértünk, azzal a megjegyzéssel, hogy Mayo végre( hogy én is használjam) visszamehet középre, de Spikes tehermentesítése kellett, mert fáradékony és mint tudjuk coverben lassú. Nem biztos, hogy eladjuk, ahhoz azért nagyon jó.
Nem tudom, miért nem ünnepeljük a Blount cserét, hoztunk egy egykori kedvencemet, akit nagyon szerettem volna ha draftolunk anno, és azt hiszem előkelő helyen kelt el, a fickó szerintem totál beast, mint a seahawksé. És mindezt egy 7.körösért, és egy olyan emberért, Demps, akit én már rég kihúztam a rosteremről.
N a ez BB. legjobb húzása.
2013. 04. 30. 11:52
tomi-tomi
Spikes-nak jövőre lejár az újonc szerződése; nem eladjuk, esély van rá, hogy nem szerződtetjük újra.
A Hightower pick-et pont azért kritizálták sokan, hogy nagyjából Spikes helyére húztunk egy 1. kört. Mayo-nak komoly szerződése van; ő marad. Hightower-nek két évvel hosszabb és jelentősen olcsóbb szerződése van, mint Spikes-nak. Collins hozhatja a LB sorba az eddig hiányzó dinamizmust.
Másik változat lehet, hogy mélyítik a pass rush repertoárját, rápakolnak 10-15 font izmot és akkor Ninko-nak reszeltek jövőre. (Neki is 2013-ban lejáró szerződése van.)

Blount mára szituációs RB lett, annak még jó lehet. Nem rajta fog múlni az idei év sikere. De jó trade volt, főleg Demps beleszuszakolásával. :-)
2013. 04. 30. 12:23
Az egyik bostoni riporter hölgy tweetjében olvastam, hogy a draftolt "déli srácok" nagyon udvariasak, neki mindig "yes, ma'am", "no, ma'am" válaszokat adtak. :)
2013. 04. 29. 22:31
tomi-tomi
Egy hangyaf@sznyit sok lett a "végre" az utolsó mondatban. :D
2013. 04. 29. 22:37
lipi
végre valaki nem fél használni a végre szót :)
Köszi a választ
2013. 04. 29. 23:52
lesliemus
sziasztok!

tudom, nem ide való ez a hozzászólás, de a jets kirakta tim tibow-t! azt írják, hogy lehetséges állomás hely lehetünk neki... lenne ezzel kapcsolatban egy pár kérdésem:
1. mennyi erre a realitás?
2. jó lenne-e, ha jönne?
3. hogyan tudnánk használni?
4. lehetséges tom pótló lenne?
2013. 04. 30. 00:04
bogec7
röviden, tömören:
1. konvergál a nullához
2. nem
3. sehogy
4. nem
:)
2013. 04. 30. 09:40
Wolverine89
2013. 04. 30. 09:49
pat68
És ha ő fizetne? Bevásárolná magát a csapatba? :-D
2013. 04. 30. 09:52
bara
csak foglalna egy értékes roster-helyet.
2013. 04. 30. 10:24
pat68
Azt úgysem érné meg.
2013. 04. 30. 10:41
lipi
Gyanítóm, hogy Mr. Kraftnak több a pénze :)
2013. 04. 30. 10:42
lipi
Helyesen írni meg tudok...
2013. 04. 30. 14:47
magooc
2013. 04. 30. 20:57
Arsenal
Azért az félelmetes, hogy ez a sportág milyen gyorsan sztárt csinál belőled, majd ugyan olyan gyorsan el is süllyeszt. Lásd: Tibow, Ocho. Ha nem tudsz folyamatosan jól teljesíteni nem élsz meg. Félek, hogy Lloyd is így jár, nekem egyik kedvencem volt, sajnálom, hogy elment.
2013. 04. 30. 23:09
Zarathorn
OFF

Amikor a Jets pickjei voltak a drukkerek enyhén szólva dobtak 1 hátast, pláne amikor Geno Smithet kihúzták 3 vagy 4 idős ember ugrált mintha magát PM-et húzták volna míg más hüvelyk ujj lefelé mutogatásával jelezte tetszését a csúcs az volt amikor bevágtak 1 Pats drukkert Welker mezben aki tapsolt és röhögött a picken :D
2013. 05. 01. 00:28
Gordon
az, hogy wauters szerződését hivatalosan is felbontottuk van valamilyen hatással a cap-re?
2013. 05. 01. 10:19
chateautorres
Ez a kérdés már elhangzott itt egyszer, s nemleges volt rá a válasz (sajnos), gondolom DOM hivatalosan is megerősíti majd újból.
2013. 05. 01. 11:22
2,25 millió lett volna a sapka terhe, ha Waters játszik 2013-ban. Az biztos, hogy ebből nem ragadt bent összeg a sapkában. Az, hogy a "did not report/nem jelent meg" státusz miatt ez beleszámított-e az idén rendszeresen közölt sapka számaiba, arra nem találtam választ és nem ismeren a részletszabályokat eléggé, hogy el tudjam dönteni.
2013. 05. 01. 19:11
BaP
A FA piacról még lehet mozgás?
Elvileg van még hely a cap alatt, ezek a fiatal pass rusherek biztos sokat tanulhatnának pl Abrahamtól.....
Hozzászólás a(z) Jamie Collins interjú bejegyzéshez