Menetrend
Szavazás

Jemea Thomas és Jeremy Gallon interjú

2014. 05. 15. 18:00
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

Jemea Thomas (CB, Georgia Tech, 6. kör) és Jeremy Gallon (WR, Michigan, 7. kör) a New England Patriots draftolt újoncai május 10-én, szombaton konferencia telefonhívás keretében válaszoltak a média kérdéseire


Jemea Thomas interjú


K: Hogyan reagáltál, amikor a Patriots választott ki a drafton?

JT: Káprázatos volt! Az egész családom sikoltozni kezdett. Türelmesen várakoztunk, és amikor megtörtént, az mindannyiunk számára csodálatos pillanat volt.

K: Volt bármilyen kommunikáció közted és a csapat között a draft előtt? Egyáltalán jártál náluk látogatóban?

JT: Nem, nem jártam náluk. Korábban volt egy személyes felmérőm, amelyre eljöttek, és a secondary edzőjük tartott nekem felmérést, lényegében ennyi volt az egész.

K: Hogyan jellemeznéd magad? Safety, vagy cornerback vagy?

JT: A Georgia Tech-en mindkettőt játszottam. A secondary valamennyi posztján játszottam már, így készen állok a játékra, akármelyik posztról legyen is szó.

K: Van kedvenc posztod?

JT: Mindegyiket szeretem.

K: Hallottuk, hogy a pályafutásod során volt néhány igazán jó megmozdulásod a Clemson egykori wide receivere, Sammy Watkins [Buffalo Bills, 1. kör 4. pick – a szerk], és a volt Florida State wide receiver, Kelvin Benjamin [Carolina Panthers, 1. kör 28. pick – a szerk.] ellen. Meg tudod ezt erősíteni? Mondj nekünk néhány szót azokról az összecsapásokról!

JT: Igen, volt néhány. Az egyik egy egykezes interception volt Benjamin ellen az ACC bajnoki döntőben, aztán ott volt a 2011-es Clemson meccs, nekem úgy tűnt, végig nagyon jól játszottam Sammy ellen.

K: Minden bizonnyal te is hallottad, hogy a holtidényben a Patriots olyan defensive back-eket szerzett meg, mint Darrelle Revis és Brandon Browner. Mi a véleményed erről a helyzetről?

JT: Lehetőséget kapok, hogy ott legyek és tanuljak tőlük; ők ott a csapatban igazán remek játékosok. Szóval amint ott leszek, igyekezni fogok olyan gyorsan tanulni, ahogy csak tudok, és elfogadni, ami adatik a számomra.

K: Milyen tapasztalataid vannak a speciális csapatrészekben?

JT: Szinte mindenhol játszottam már a speciális csapatrészekben. Már az első évfolyam során is játszottam azokban, és nagyon szeretek ott játszani.

K: Ismersz valakit a Patriots-ból?

JT: Igen, Alfonzo Dennard-t. Valójában a szomszéd megyéből származik – Wilcox megyéből. Ismerem őt, nagyon jó kapcsolatban vagyunk.

K: Volt alkalmad beszélgetni Alfonzo Dennard-ral a draft előtt?

JT: Egyáltalán nem.

K: Barátok, vagy csak ismerősök vagytok?

JT: Igen, barátok vagyunk. A másik megye itt van a közelben. Gyerekként együtt labdáztunk, meg hasonlók.

K: És amióta draftoltak, beszéltél már vele?

JT: Igen, történetesen éppen pár perce küldött egy üzenetet.

K: Azt mondtad, Alfonzo Dennard-ral kosaraztatok egymás ellen?

JT: Igen, ahogy a gyerekek szoktak.

K: Ki volt a jobb?

JT: Szerintem ő.

K: Safety-ként milyen a játék stílusod?

JT: Nagyon agresszív vagyok. Őszintén mondom, elvégzem a dolgomat, de nagyon agresszíven. Nagyon fizikális játékos vagyok.

K: Inkább a nagy ütközéseket kedveled, mint az interception-öket?

JT: Mindkettőt ugyanúgy kedvelem. Attól függ, hogy éppen mit hoz az adott pillanat. Ha nem érem el a labdát, akkor ki fogom ütni az ellenfelet.

K: Jártál már Boston környékén?

JT: Igazából nem jártam még arrafelé ezelőtt.

(forrás. patriots.com)

Jeremy Gallon interjú


K: Mi volt a reakciód, amikor befutott a New England Patriots hívása? Volt valami előjele annak, hogy esetleg téged választhatnak?

JG: Nagyon meglepődtem, szóhoz sem jutottam. Igazi áldás volt a számomra, hogy végül bejött az a hívás. Hosszú-hosszú időn át vártam erre. Igazi áldás. Még most sem tudom elhinni. Még most is alig jutok szóhoz. Csak ültünk itt a családommal, és várakoztunk, aztán megszólalt a telefon. Elmondhatatlan.

K: Korábban azt mondtad egyszer, hogy úgy véled, a Patriots remek hely lenne a számodra. Beszélnél erről?

JG: Jellemző rájuk, hogy alacsonyabb srácokkal dolgoznak. Ők egy olyan csapat, ahol mindig maga a csapat az első. Úgy tűnik, hogy következetesen használnak alacsonyabb játékosokat, akik képesek kis területen játszani a nagyobb ellenfelek ellen. Valahogy úgy éreztem, hogy jól összepasszolnának a dolgok, ha azt vesszük, hogy én magam milyen vagyok, és hogyan játszom, hogy én mit tudok nyújtani nekik, és hogy ők mit nyújthatnak nekem.

K: Tartottak neked felmérőt? Eljöttél New England-be?

JG: O’Brian és O’Shea edzők [Scott O’Brian a speciális csapatrészek edzője, Chad O’Shea az elkapók edzője] jöttek le Ann Arbor-be [A Michigan Egyetem székhelye – a szerk.], hogy felmérőt tartsanak. Néhány órát töltöttünk együtt az épületben, aztán kint a pályán, ahol route-okat futottam, meg egyéb feladatokat csináltam.

K: Gondolod, előnyödre válik majd, hogy az irányítód is a Michigan-ről jött?

JG: Hát persze, de előbb be kell illeszkednem, és küzdenem kell a helyemért. Igyekeznem kell, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból, és hogy mindent megtegyek a csapatért és saját magamért.

K: Találkoztál már Tom Brady-vel?

JG: Igen. Egyszer már találkoztam vele, amikor ellátogatott az egyetemre, és beszélt a csapathoz. Nem volt rá alkalmam, hogy közvetlenül is beszéljek vele, de a beszéde alapján, amit a csapatnak mondott, ő egy remek srác. Alig várom, hogy együtt lehessek, és együtt játszhassak vele.

K: Mi fogott meg leginkább a beszédéből? Mire emlékszel abból, amit mondott nektek?

JG: Kemény munka és elkötelezettség. Tudom, hogy neki sem volt könnyű. Tudom, hogy kissé nehezen viselte a dolgot, hogy mennyire sokáig várt ő is a draftjára. De amikor megkapta az esélyt, és amikor szólították a nevét, a legjobbat hozta ki a dologból. Mivel én is hasonló helyzetben vagyok, az ő nyomdokain akarok járni, hogy egyike lehessek a legnagyobbaknak, akik ezt a sportot játsszák.

K: Bántott egy kicsit, hogy olyan sokáig kellett várnod, amíg rád esett a választás?

JG: Nem, egyáltalán nem foglalkoztam vele. Mindent megtettem, hogy távol legyek a televíziótól, és hogy ne a draft körül járjanak a gondolataim, próbáltam más dolgokra, a családommal együtt töltött időre koncentrálni. Ha mondták volna, akkor mondták volna a nevemet, és az igazi áldás lett volna. De ha nem mondták volna, akkor is tovább léptem volna, kitartottam volna az álmaim mellett, és küzdöttem volna tovább, hogy valami nagy dolgot érjek el.

K: Be volt kapcsolva a TV, amikor befutott a Patriots hívása?

JG: A fivéreimnél ment a TV. Kint voltam, és figyeltem, ahogy az unokahúgaim játszanak, és akkor egyszer csak jött Bill Belichick hívása. Nem is nagyon emlékszem…, csak felkaptam a lányokat és berohantam a házba, aztán mindenki elkezdett sikoltozni.

K: Mit jelent számodra, hogy a csapattársaid a csapat legértékesebb játékosának választottak?

JG: Nagyon sokat jelent. Visszajelzést ad a személyiségemről, a felelősségvállalásról, arról, hogy csapatjátékos vagyok. Jelzi, hogy törődnek velem, és hogy meg is bíznak bennem a srácok. Rendkívül sokat jelent, hogy a csapattársaim megbíztak bennem, hogy olyan nagy bizalommal tiszteltek meg, hogy úgy tartottak számon, mint akire mindig, mindenben számítani lehet, hogy olyan fajta csapattárs lehettem, amilyen vagyok.

K: A Patriots kinevelt már jó néhány alacsonyabb termetű játékost. Próbálod utánozni Wes Welker, Julian Edelman, vagy a többi alacsonyabb srác játékát?

JG: Természetesen. Kemény, kistermetű srácok, akik szűk területen képesek játszani a nagyméretű ellenfelek ellen. Igyekszem olyanná formálni a játékomat, mint az övéké, mert ők remek srácok, remek játékosok. Mindenki a magasságot nézi, és azt, hogy vajon mit hozhat a konyhára egy 6-2 magas srác, vagy egy 5-7, vagy 5-9 magas srác. Szerintem viszont nem ez számít. Hogy mit tudsz letenni az asztalra, az attól függ, hogy szívvel, és a képességeidnek megfelelően játszod-e a játékot.

K: Kivel, és hol vagy éppen most?

JG: Itthon, Floridában. A szüleimmel, az unokahúgaimmal, a fivéremmel és a nővéremmel.

K: Tom Brady-n kívül ismersz valaki mást is Boston környékéről?

JG: Soha nem jártam még ott. Nem láttam még a környéket. Ami Tom Brady-t illeti, jelenleg talán az ő személye az egyetlen dolog, ami a New England Patriots-hoz kapcsol, de alig várom már, hogy ott lehessek. Izgatottan várom, hogy együtt lehessek a csapattal. Izgatottan várom, hogy szólítsák a nevemet. Alig várom, hogy végre ott legyek, és lássam, milyen lehetőségek adódnak a számomra.

K: Elmondanád, milyen tapasztalataid vannak a speciális csapatrészeket illetően? Játszottál visszahordóként is. Elsősorban te csináltad a punt és a kickoff visszahordásokat?

JG: Igen, uram. Punt és kickoff visszahordó voltam, valószínűleg az egész egyetemi karrierem során. Már fiatal korom óta csinálom ezt a dolgot, és remélem tovább csinálhatom majd, ha a Patriots-ba kerülök.

K: Beszélt már veled valaki a Patriots-tól a speciális csapatrészekről?

JG: Nem, még nem beszéltem erről senkivel.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2014. 05. 15. 18:10
Bulow
Nem tudom megfigyeltétek-e, de szinte minden draftolt játékosunk kapitány/vezéregyéniség volt a csapatában. Nyilván ez sem véletlen, BB-ék a legelkötelezettebbeket választják.
2014. 05. 15. 18:14
Statisztikával nem tudok szolgálni, de az egyetemi csapatok vezéregyéniségei és csapatkapitányai halmaz nagyon közel áll a draftolt játékosok halmazához. Különösen ha végzős, senior játékosról van szó, mert már csak a rangidő miatt is kapitány lesz belőle.

A csapatrész legjobb játékosa, jó eséllyel csapatkapitány is lesz, mert ő az, aki jó példakép és hangadó a csapatban.
2014. 05. 15. 18:16
Belinkeltem a cikkbe is, de ezen a videón vannak részletek Brady michigani beszédéből: http://www.youtube.com/watch?v=S2uf50JJCk4

Kb. 2 percnél kezdődik a felkonf után.
2014. 05. 15. 18:44
Ez egy marha jó vidijó :D Köszi DoM a megosztást.
2014. 05. 15. 21:12
Nagy vagy, DoM! Köszönet! :)
Szinte már látom a plakátokat 10-15 év múlva:
BRADY FOR PRESIDENT! :D
2014. 05. 15. 21:37
cspeti98
Ez a kedvencem: "Ha nem érem el a labdát, akkor ki fogom ütni az ellenfelet."

Remélem tényleg így lesz :)
2014. 05. 15. 21:43
BaP
http://youtu.be/4aJaEXtMCs8
Ez se rossz, ha már videó ;)
Darelle-től viszont a videón látható lemaradást idén nem szeretném látni :)))
2014. 05. 15. 23:34
Montesclan-pats
Logan Ryan-nek Arringtonnak szerintem igencsak kaparnia kell,mert ez kis Thomas angyon kemény gyerek
2014. 05. 16. 12:56
A draft napján már volt twitteren, de újra linkelem Thomas cikkben is említett interceptionjét a nála 20cm-mel magassabb Benjamin ellen: http://imgur.com/s5P5kfa
2014. 05. 16. 14:30
takirob69
3 LB is próbajátékon járt Foxboro-ban.

Free agent LBs Marvin Mitchell, James Anderson and Stevenson Sylvester worked out for the Patriots.
2014. 05. 16. 14:57
Increay
Az Europe NFL shopban a méretek hogy vannak? mert nem igazán találtam semmit... :/ Kiszállítás mennyibe fáj?
2014. 05. 16. 15:10
fatman
rendes srácoknak látszanak...
Hozzászólás a(z) Jemea Thomas és Jeremy Gallon interjú bejegyzéshez