Menetrend

Josh McDaniels – Hogyan történt a páli fordulat?

2018. 02. 12. 20:37
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek

A múlt héten sokan örömmel vettük tudomásul, hogy a vártnál eggyel több ismerős arccal kezdi kedvenc csapatunk a felkészülést a következő szezonra: a támadó-koordinátor, Josh McDaniels nem kis meglepetésre visszalépett az Indianapolis Colts vezetőedzői posztjától és továbbra is a New England Patriots koordinátora maradt. Az alábbiakban kicsit részletesebben olvashatjátok, hogy mi is történt(hetett) a múlt hét elején, ami végül ezt a „páli fordulatot” eredményezte.

A pletykák a Super Bowl vasárnapján kezdődtek. A mérkőzést követően McDaniels ügynökénél Bob LaMonte-nál érdeklődtek ügyfele jövőjét illetően. LaMonte-ot sokkolta a kérdés, mivel szerinte egyértelmű volt a helyzet: „Indy-be fog menni.” válaszolta, ellentmondást nem tűrően.

Eközben a Colts egy tragédiával volt elfoglalva, a linebacker Edwin Jackson halála miatt, akit egy részeg sofőr elütött az út szélén elütött vasárnap reggel. A Colts GM, Chris Ballard a McDaniels-szel kapcsolatos kérdés kapcsán szintén kitartott mellette, hogy nincs változás az ügyben.

Hétfőtől kedd reggelig

Hétfőn, McDaniels visszaérkezett az 52. Super Bowlról a Patriots-cel együtt abban a tudatban, hogy lezáródott egy korszak. Az egyike az utolsó New England-i feladatainak az volt, hogy találkozzon a tulajdonosokkal, Robert és Jonathan Krafttel és az edző Bill Belichickkel. Eddig a pontig, semmit nem beszéltek meg McDaniels jövőjét illetően.

McDaniels elkezdte a kilépéshez szükséges interjúzást a Pats-cel hétfőn, de látszott rajta, hogy már az új kezdetre fókuszál, mivel kedden reggel Ballard várt a leendő vezetőedzőjére. Telefonon egyeztettek is, hogy tisztázzák McDaniels Indianapolis-ba való érkezésének részleteit: terv szerint szerdán sajtókonferenciát tartott volna, a Colts repülőt küldött volna McDaniels-ért. McDaniels jelezte Ballardnak, hogy már bepakolta az öltönyét és készen állt az indulásra.

Tizenegy óra körül – miután egyeztettek telefonon Ballarddal – a Colt tweetelte is a hírt, hogy McDaniels lesz az új edző, és hogy mikor kerül sor a sajtókonferenciára.

Kedd délután – változás a dolgok állásában

Kedd délutánra már mind Robert és Jonathan Kraft, mind pedig Belichick találkozott McDaniels-szel és erőteljes lépéseket tettek az ügyben [megjegyzés: az angol ezt aggressive pitch-nek írta, nem találtam rá igazán jó fordítást, ami visszaadja az eredeti kifejezést]. Egy forrás szerint különösen a Belichickkel folytatott beszélgetésének volt befolyásoló hatása. Belichick nem próbálta meg lebeszélni a távozásról McDaniels-t, de tudta, hogy a támadó koordinátorának vannak kételyei.

Belichick felajánlotta, hogy bevonja jobban McDaniels-t a szervezet belső munkafolyamataiba, a játékoskeret összeállításán át a pénzügyi kérdések és a fizetési sapka menedzselésébe is. Ezeket „kiemelkedően értékesnek” tekintette McDaniels. A tulajdonosi kör szintén jóváhagyta ezt a lehetőséget, mint egy módot arra, hogy meghosszabbítsák Belichick befolyását a szervezet jövőjét illetően. Ugyanakkor nem vállaltak kötelezettséget arra, hogy McDaniels fogja Belichicket követni.

McDaniels – aki egy forrás szerint jelentős fizetésemelésben is részesült – egy magánbeszélgetés keretében a múltban elmondta, hogy nem akar az az edző lenni, aki követi Belichicket. Habár időközben változhatott is az álláspontja, McDaniels pontosan tudja, hogy kőkemény feladat lesz az öt Super Bowl győzelmet szerző Belichick helyébe lépni.

A pénzügyi és szakmai stabilitáson túlmenően, McDaniels-nek a családjára is gondolnia kellett. Egy hosszú távú lehetőséget akart a Patriots-tól, ami biztosítja, hogy a négy gyermeke - akik 3 és 12 év között vannak -, az elkövetkező években ugyanazokba az iskolákba járhatnak. Az edzők gyorsan változó élete nem mindig teszi ezt lehetővé.

Több órányi megbeszélés után kedden, McDaniels megingott a Patriots komoly érdeklődése miatt. Felhívta Ballardot, aki épp egy drafttal kapcsolatos egyeztetésen volt a Colts székhelyén, este negyed nyolckor és közölte vele, hogy meggondolta magát és „más irányba kíván menni”.

Felhívott és azt mondta, hogy rossz hírei vannak a számomra” nyilatkozta Ballard. „Én annyit mondtam, hogy csak egy igent vagy egy nemet kérek. Benne vagy, vagy sem? Kb. egy perc felvezetés után azt mondta, hogy nem. Rendben, továbblépünk ez esetben. Jó szerencsét kívánok Neked!”.

Ballard elmondta, hogy nem kívánta meggyőzni McDaniels-t, mivel azt akarta, hogy az új vezetőedző hozzáállása „all-in” legyen. Az öt perces beszélgetés így ért véget, Ballard pedig értesítette előbb a Colts tulajdonosát, Jim Irsay-t, majd pedig a nyilvánosságot is. A friss hír este 8:34-kor került megerősítésre, mely szerint McDaniels nem lesz a Colts következő vezetőedzője.

Mi lesz a Colts-cal és McDaniels-szel?

Egy forrás szerint Ballard átverve érezte magát és mérges volt. Úgy érezte, hogy végig szemellenzőt viselt és azt hitte, hogy a folyamat a célegyenesben volt már.

Ballard vállalta a felelősséget, hogy úgy hívott össze sajtókonferenciát, hogy nem volt aláírt szerződés még.„Nagyon sokat gondolkodtam erről, de úgy gondolom, hogy nagyon magabiztos voltam.” mondta. „Az én hibám volt, nem a szervezeté. Én hibáztam. Túl magabiztos voltam, hogy nyélbe ütöttük az üzletet és haladunk tovább és ennek szellemében szerdán sajtókonferenciát tartunk. Én hibáztam.

McDaniels azóta keresi a tökéletes vezetőedzői lehetőséget, hogy első próbálkozásra, a Denver Broncos-zal vakvágányra futott gyorsan. A Broncos azt akarta, hogy a Patriots nyerő „üzemmódját” magával vigye a Sziklás Hegységbe, amikor 2009-ben megállapodtak vele. Ehelyett megkapták helyette a saját videofelvételes botrányukat, vereségeket és személyi problémákat. McDaniels-t így elbocsátották a négy évre szóló, 8 millió dolláros megbízatása kevesebb, mint felénél, 11-17-es győzelem-vereség mutatóval.

Azóta folyamatosan dolgozik rajta, hogy visszakerüljön a körforgásba. A gépén tart egy excel-fájlt is „megtanultleckék.xls” névvel. McDaniels az elmúlt években nemet mondott olyan vezetőedzői lehetőségekre, mint a Cleveland, a Los Angeles vagy az Atlanta.

Egy forrás szerint: „Mindig ahhoz tartotta magát, hogy csak akkor megy el, ha minden rendben van az új helyen”. Nem tiszta, hogy mi volt a gond a Colts vezetőedzői állásával, amit McDaniels végül úgy ítélt meg, hogy nem tökéletes, de végül arra jutott, hogy akkor jár a legjobban, ha New Englandben marad.

Forrás: ESPN

Hozzászólások

2018. 02. 12. 21:13
Dega
Szerinem,ez nekünk jó,nyilván majd az idő fogja megmutatni!Mindenképpen a hossútávú terv, hogy előbb-utóbb Bill papa helyét átvegye...!
2018. 02. 12. 21:37
kalapur
en nem erzem jogosnak azt a hisztit, amit jmd kap... annyira biztosnak vett itt mar mindenki mindent, pedig mindenki nagyon jol tudta, hogy sb utanig, amig nem szarad meg a tinta az uj szerzodesen, semmi se fix, foleg nalunk, ahol bb managementje alatt biztosra veheto volt, hogy nem is akartak az uggyel foglalkozni, amig jatszunk a PO-ban... sztem ez a liga hulyesege, h az alapszakasz utan lehet kezdeni interjuzni, meg masoknak szerzodtetni, legyen vege a szezonnak feb 6.-n vagyis az sb utan mindenkinek, es akkor nem allhat elo ilyen helyzet... mer sem a csapatoknak nem jo, h az utolso utani pillanatig varni kell, hogy telleg jon e az az edzo akit akarnak, meg az edzoknek se, h a legtobb allas a byeweek alatt elkel...
2018. 02. 12. 23:41
anikom
Egyetértek, eddig se értettem, h mért lehet interjúztatni szezon közben. Nem is igazságos.
2018. 02. 13. 11:12
zsolt75
A legjobban szereplő csapatok edzői furcsa módon hátrányt szenvednek a közepes csapatok embereihez képest...
2018. 02. 13. 09:45
Chatmansky
Én értem, hogy “félkatonai” profi team a Pats, de hogy erről ne beszélgettek volna korábban, akár 3 percet mikor kimennek az öltözőből az edzőpályára, nem hiszem el. Sőt tovább megyek: aki ennyire ingatag és befolyásolható, az nem alkamas vezetői szerepre. (OC is az...) Szerintem JMD tudta előre a forgatókönyvet. Szimplán kik*rtak a Colts- al...
2018. 02. 13. 11:10
zsolt75
Biztos, hogy legalább érintőleg beszéltek a dologról...
2018. 02. 13. 13:58
kalapur
beszéltek, annyit, hogy byeweeken szombaton interjúzhatnak, meg h akkor se utazhatnak, helyben kell megoldaniuk... azon kívül, "on to -aktuális ellenfél-" felfogás van
2018. 02. 13. 10:10
Pats78
Egy picit én is azt érzem hogy ez egy kitolás volt a Coltsal. Ami nem szép dolog de ilyen a élet, előbb utóbb mindent visszakapsz.
2018. 02. 13. 11:13
zsolt75
Visszanyalt a fagyi...
2018. 02. 13. 16:25
Az a csúnya és röhejes ebben amit írsz, hogy ha ezt a Pats-szel csinálják meg akkor feltehetőleg tajtékzol a dühtől.
2018. 02. 13. 17:24
nszgergo
Ez így van, mindennek két oldala van :)
De ha a Deflaltegate-et mi csináljuk a Colts-cal, akkor még én is azt mondom, h csúnyák vagyunk meg gyerekesek. Ez esetben ezt az esetet lenyelném a düh mellett. De nem így volt, ugye, szval most hadd férjen már bele egy kis káröröm :) (még ha szerintem köze sincs az egésznek a 'bosszúhoz')
2018. 02. 13. 17:37
zsolt75
Azért nyalt vissza, mert egyszer már idenyalt... A fagyi már csak ilyen.... Egyébként, ha a SB-ig nem hozhaták nyilvánosságra, akkor miért kellett telekürtölni vele a sajtót? Előre ittak a medve bőrére?
2018. 02. 13. 22:19
A SB előtt senki nem hozott nyilvánosságra hivatalos infót.
A Colts kedden tette ki az oldalára a hivatalos bejelentést, miután este meg reggel beszéltek még McDaniels-szel.
2018. 02. 14. 06:11
zsolt75
Mégis erről szólt minden, mióta Pagano-t kirakták.
2018. 02. 14. 06:13
Ez igaz, de azok nem voltak hivatalos infók. A Colts soha nem erősített meg semmit. Mindenki annyit írt, hogy expected deal.
2018. 02. 13. 10:18
pointer01
Sztem ilyen van a hétköznapi életben is. Menedzsment szinten van olyan, hogy valaki picit (vagy sokkal) jobb pozíciót pályáz meg egy kevésbé kívánt helyen azért, hogy kimozdúljon a holtpontról. Ha ez eredeti helyén nem működne, akkor vált.
Velem is megesett, hogy a felmondásom utolsó előtti napján ültünk le, és tárgyaltuk át azt, hogy a cégnek szüksége van rám a céljaihoz, én pedig többre értékeltem őket, mint egy új helyet. De elmozdulás volt a holtpontról.
Így van ezzel JMD is. Ha nem kapott volna valamilyen elmozdulási lehetőséget, mostanra már patkós ruhában látnánk.
2018. 02. 13. 11:09
zsolt75
Valami ilyesmi történhetett szerintem is.
2018. 02. 13. 12:05
Touchdown Tom
Ilyesmi volt persze. JMD alapbol nem volt teljesen biztos a coltsos valtasban, Luck valla lehet sose fog rendbejönni meg a 3 gyerekkel költözes se tul egyszerü, uj iskola stb. Aztan lehet 1-2 ev utan repül, mert vagy Luck nem tudja a regi önmagat hozni vagy nem jatszik, de foglalja a fizetesi sapkat. Szoval itt azert voltak buktatok es akkor jött Kraft meg BB. Kraft több penzt adott (lehet, h megadta a coltsos fizut), BB meg biztositotta, h szakmailag tovabb tudjon lepni. Itt hosszu tavra tervezhet, BB mellett es BB utan mint föedzö, szoval a csaladnak is ez a jobb.
2018. 02. 13. 12:11
Touchdown Tom
Nekem olyan volt a privat eletben, h szoltam mindig, h nem jo a fizu, emelni kene, semmi. Aztan mikor felmondtam, akkor mar egyböl jöttek, h mennyi kell, föleigernek a masik cegnek. Viszont akkor mar a hocipöm tele volt velük es inkabb megis leleptem.
2018. 02. 13. 15:00
kalapur
de neki nem volt tele a hocipjője, nem a fizuval volt baja, csak tovább akart lépni, azt meg most valamilyen formában itt is megkapja, meg esetlegesen hosszú távú karriert írhat még itt le
2018. 02. 13. 13:39
Továbbra is azt mondom, hogy csak abban az esetben elfogadható a lépése, ha hazudtak neki Luck vállával kapcsolatban. Különben ez nagyon satnya lépés volt tőle és én kb 10 évre leírnám a csapatomnál.
Mondhatnak bármit nekem nagyot esett McDaniels a szememben.
2018. 02. 13. 14:22
zozo692
Belichikkel hogy állsz ezen a téren?
2018. 02. 13. 15:01
kalapur
aláírt szerződést lehet felmondani, megbeszélttől elállni nem :)
2018. 02. 13. 15:24
hopi46
egész pontosan: illegálisan(!) megbeszélttől...
2018. 02. 13. 15:32
Everlast77
Szerintem ez az "illegális" nem érv. Az összes csapat ezt csinálja a PO-s edzőkkel. Ha a kameragate-nél tudunk azzal érvelni, hogy dehát az összes csapat csinálta, akkor ez itt nem állja meg helyét. Nézőpontom szerint.
2018. 02. 13. 16:24
Gentlemens agreement volt vagy handshake agreement. Ami jobb körökben kötelez.
Igaz azonban, hogy az életben én is megtanultam, hogy amíg a papír nincs aláírva addig ne jelentsük be.
Ettől független ez nem illegális. Ennyi erővel amit Alex Smith-szel csinálnak is illegális, mert még nem lehet hivatalosan tradelgetni de már gentlemens agreement alapon megállapodtak.
2018. 02. 13. 21:42
BaP
Belichickért adott a Pats egy elsőkörös picket, és a Jets tuajdonos váltáson esett át, mikor vissza mondta
almát naranccsal hasonlítani nem érdemes
2018. 02. 13. 16:22
Abban az időben még nem követtem az eseményeket, nem tudom azokat a mellékinfókat meg nem éltem benne annyira, mint most. Ergó erről nem tudnék releváns véleményt mondani.
2018. 02. 13. 17:46
kalapur
a lényeg az itt szerintem, hogy nem JMD tehet arról, hogy ilyen a rendszer, és muszáj volt lestipistopizni a coltsnál a helyet, mert ha most sb után azt mondják neki BB-ék, hogy nálunk maradhat még OC akár 5 évig, semmi pozitívum nélkül, akkor mi van a kezébe? és én mi frontofficunkat is megértem, hogy amig SB-ért játszik a csapat, addig ne a coaching staff hr problémáival kelljen foglalkozni, ki tudja így is mennyit tett hozzá a defenseünk lelkiállapotához az a puszta gondolat, h MattP már igazából másnaptól oroszlános pizsibe bújik... ahogy fentebb is írtam, mindenkinek ugyanakkor kellene kezdődnie az offseasonnak, nem akkor amikor már nem játszanak többet
2018. 02. 13. 17:47
kalapur
«nem játszik többet az adott csapat»
2018. 02. 13. 20:36
Arnold Patsenegger
Ezen az ügyön mindenki bukott.
A colts nem a tökèletes stábbal vág neki a szezonnak.
Az edzők akiket már leszerződtettek.
És JMD is megtèpázta a hírnevét.

Ettől függetlenül semmi visszafordíthatatlan nem törtènt.
A colts gyakorlatilag pár nappal az offseason kezdete után már talált is főedzőt... na hatalmas tragédia.

Túl nagy ügyet csináltok ebből.
2018. 02. 13. 18:16
LaFleur
"én kb 10 évre leírnám a csapatomnál."

És az melyik Palikám? A Jets? Vagy a Broncos? Mert a megnyilvánulásaid kb azon a szinten vannak. És neked van kékkel szedve a neved ezen az oldalon...
2018. 02. 13. 19:09
daelaci
Erre a személyeskedésre tényleg szükség van? Csak leírta a véleményét.
2018. 02. 13. 20:02
LaFleur
Erre a beszólogatásra tényleg szükség van? Csak leírtam a véleményemet.

Ha régóta olvasnád itt Paul43 Patriots ellenes ámokfutásait akkor értenéd.
2018. 02. 13. 21:11
daelaci
Én még azt sem látom miben Patriots ellenes amit írt. JMD tett amit tett, mindenkinek megvan róla a véleménye és az e helyzet, hogy vannak olyanok akik örülnek a maradásának, de nem feltétlenül gondolják korrektnek a maradása körülményeit. Én nem gondolom, hogy ettől bárki kevésbé lenne Pats szurkoló, azért vannak az ilyen fórumok, hogy ütközhessenek a vélemények.
2018. 02. 13. 22:35
LaFleur
Majd meglátod ha sokat olvasod.
Patriots hivatalos oldal szerkesztője (itt igazából fordítója) meg legyen elfogult, ne kutyázza JMD-t, van arra elég más oldal meg fórum. Vagy jobb híján maradjon csendben. Ez az én véleményem ha már annyira kényes vagy erre. Ha nem lennék álmos írnék konkrét dolgokat is amikor a Patriots ellen érvelt sokszor elég csak a Brady ügyet felhozni a közelmúltból vagy a 4 évvel ezelőtti Panthers meccset. Én személy szerint nem azért jövök ide, hogy itt a szerkesztők olyanokat írjanak amire az FK-n meg a bowl.hu Patriots fóbiás szerkesztői is megnyalnàk az újjukat. Bencsics Márkban is ezt nem bírom, kompenzál mert ő “Patses”, de ez egy másik téma.
Én így látom, legfeljebb nem értetek velem egyet, de engem egyikőtök se csititgasson meg ilyesmi mert közületek egyelőre én ismerek több száz embert innen név szerint (többek közt Palit is), és eddig csak köszönetet kaptam szemtől szemben, nem ilyen észosztást ami itt az utóbbi hónapokban elharapózott. Maradjunk annyiban, hogy nem én szoktam itt a szart keverni...
2018. 02. 13. 23:19
Hehe.... tehát csak az az igazi drukker aki nem mond rosszat a csapatról? Nagyon más bolygón élünk.
Vannak elveim és ha ezekbe ütköznek a Patsnél folyó dolgok, akkor el fogom mondani, hogy nem tetszik.
És bizony csitítgatni fognak sokan - köztük én is - ha nem megfelelő stílusban reagálsz, ismerhetsz akárhány embert névről.
2018. 02. 13. 23:27
LaFleur
2018. 02. 14. 09:10
Patriots NEB
A FK-n sem mindenki Pats ellenes.
Sőt!Konkrétan lehet tudni,hogy a szerkesztők közül ki szurkol a Pats-nek.
2018. 02. 13. 21:21
BaP
Ez azért már kissé sok lesz

Mi az, hogy Patriots ellenes kirohanásai? Elmondta a Brady, Belichick dologban a véleményét, ami ellentétes a tiéddel ... akkor az már Pats ellenes?
Az, hogy JMD marad, nekem örömteli.... de ettől függetlenül megszegte az adott szavát, átverte egy jóbarátját ( Ballard), meg 3-4 assistant coach-ot felültetett, kb a fél liga azt se fogja elhinni innen, amit kérdez, és ez akkor lesz majd baj, ha esetleg tényleg átveszi a HC feladatokat, és nem annyira akarnak majd neki dolgozni .... ami benne van a pakliban.
Az egy jó hír, hogy pont a Colts szívott be :))))

Ettől még JMD liga szerte leírta magát, és abszolút inkorrekt volt. És ennek semmi köze a Patriotshoz, ez kizárólag őt minősíti !

Ennek az acsarkodásnak semmi értelme.
2018. 02. 13. 19:54
nszgergo
nyugi!
Itt nyilván arra a csapatra gondolt, ahol ő az edző. És mint edző másképp látja, ez van...
Ne bántsuk egymást.
2018. 02. 13. 22:27
Ezt a fajta stílust most azonnal be lehet fejezni. A megszólítással kezdjük.

Ha neked attól Pats szurkoló valaki, hogy minden lépésre bólogat és nem mond rosszat, akkor nagyon más elképzeléseink vannak a dologról.
Meg ámokfutások? Ember, mirrt kéne hogy tetszen minden ami a csapatnál folyik? Hogy unszimpatikus volt amit Brady csinált a pslya szélén McDaniels-szel? Naná. Nálam edzőként ilyen senkinek nem fér bele.
Miért tetszen, hogy McDaniels megszivatott sok embert?
A normál életben is idegbajt kapok az ilyen történésektől, csak azért mert Pats nem fogok tapsikolni.

Amúgy meg nem Jetsnél vagy Broncosnál hanem a Brownsnál ;) Ha figyelnél arra amit mondok, akkor tudhattad volna :D
2018. 02. 13. 22:42
LaFleur
Annyira nem érted.... Minek vagy egy közösség tagja ha idegenkedsz tőle? És ez nem egyenlő a bólogatással, nem kell kiforgatni a szavaimat.
Kár a szót pazarolni rád “szenyor”. A Brady-t meg úgy ejtik, hogy “Brédi” nem pedig “Bredi” ha már ez az oldalt képviselet ugyebár. Ha kell a számom vagy akarsz valamit írj a kozosmeccsnezes@gmail.com-ra azt elbeszélgettek veled nagyon szívesen.
(Csak mert az a számom már nem él ami neked megvan)
2018. 02. 13. 23:13
Megvan a számod? Ha meg is volt már nincs. Minek beszélgetnék el veled vagy mit akarnék tőled?

Mitől idegenkedek? A közösségtől? Nem, csupán bizonyos emberi viselkedésektől, amit a kedvenc csapatomnál sem szívesen látok. Ha azért kellene egyetértenem, mert a közösség úgy kívánja, akkor azt hívják birkaszellemnek. Én megmaradok a saját véleményemnél köszi.

Vicces, hogy valami ennyire beakadt nálad, hogy már a kiejtést is az oldal képviseletére hozod fel. Sebaj.
Abba nem akarsz belekötni, hogy Tomnak ejtjük Bradyt? Mert ugye amcsik kicsit á-san ejtik sokszor ;)

Köszönöm a vidám pillanatokat, amiket most lefekvés előtt szereztél nekem.
2018. 02. 13. 23:24
LaFleur
Te nem nem érted hanem nem akarod érteni, ez a nagy különbség. Pont mint mikor valaki nem érti a különbséget a között, hogy rajta nevetnek vagy vele. Mindig valami nagyot akarsz mondani csak aztán az egész egy zagyvaság lesz, így volt ez a 13-as Panthers és a 14-es Chiefs meccs után is. És így van ez most is. Jellemtelen vagy, van ez így.

Pont emiatt írtam, hogy írj és ott megbeszéljük, de nem ragaszkodok hozzá, csak nem akartam a többi olvasót fárasztani a vitánkkal.

Ja és Pai! Az amcsik nem sokszor, hanem MINDIG Tám Brédinek ejtik. Igazából Tááám Brédi-nek. Szívesen.
2018. 02. 14. 06:00
Lol már jellemtelen is :)
Szerintem nem fárasztasz minket, hanem már szórakoztatsz.
De komolyan, valami nagyon beakadt nálad. És még egyszer kérlek, ebből a személyeskedő stílusból vegyél vissza gyorsan. Ha már egy kozösség tagja vagy akkor legyen meg az alapvető tisztelet a másik közösségbeli tag iránt.
2018. 02. 14. 19:51
BaP
Kéne egy virtuális kerítés ide, mert a Soros terv részeként Paul43 tudatosan le akarja építeni a Patriots-ot ( Bostonban ejtsd: Pétriátsz), Belichick ( Beilicseik kiejtve) és MD ( ejtsd MekDényielsz) és a kecske ( Bostonban Goat ejtsd góot) Tom Brady ( ejtsd Tám Breédi) folyamatos vegzálásával.
Paul43 továbbá be akar telepíteni 1 millió jetsest ( ejts Dzsetsz) foxboroba.

Állítsuk meg Paul43-at!
Kéne tán egy Pats ( ejtsd Petcc) közösség beli hazafias konzultáció is...

Amúgy nem vagy fárasztó. Csak lassan már nevetséges se ....
2018. 02. 15. 06:52
2018. 02. 15. 13:24
Arnold Patsenegger
Ja és azt elfelejtetted,hogy valószínűleg Paul43 kedvenc QBja Eli Manning (Iláááj Mening).
(Ès mind közül ez az árulása a legfájóbb)
:D :D :D
2018. 02. 13. 18:50
dartib83
én örülök, hogy itt maradt.
hogy így vagy, úgy az már történelem.

Amúgy meg BB is eléggé kitolt anno a Jets-el, ahogyan ezt többen írtátok. 1 nap után otthagyta őket a Patésrt. Talán jó döntés volt :)
BB az alábbit írta le egy darab papírra és adta oda Jetses vezetőknek: I resign as a HC of NYJ.
Jets fanok is azt mondják, hogy ez elég durva volt, sőt. BB ki se írta, hogy Headcoch, vagy, hogy New York Jets. rövidített.

Ha nyerünk pár SB-t JMD-vel, akkor maximun az INDY fanok lesznek pipák.
2018. 02. 13. 19:12
daelaci
BB nem is lesz szenté avatva, sőt Fair Play díjat sem fog kapni, de ez aligha érdekli. :)
2018. 02. 13. 19:18
dartib83
2018. 02. 13. 21:35
BaP
BB a Jets-et egy tuladonos váltás idején hagyta ott úgy, Parcells (időszakos) visszavonulása után lett HC, azaz a nagy ember árnyéka ott lebegett ... Ja! Kraft úr egy első körös draft picket adott át a Jetsnek BB elvesztését kompenzálandó..

Messze van ez JMD ügyétől mint a makkom Jeruzsálemtől ;)

Én is örülök ugyan, hogy maradt, nem volt szabálytalan, de full inkorrekt volt. Ez van.
Remélem tényleg nyerünk vele SB-t ... én egynek is örülnék, JMD HC ideje alatt :)
2018. 02. 13. 18:58
dartib83
illetve ez egy győzelemorientált szakma, kultúra, ami az nfl-ben van. hát még nálunk Bostonban. Kraft is BB is mindent megtesz a győzelemért.

A "Just win!" kifejezésnek van egy ilyen értelmezése is.
2018. 02. 13. 19:09
Lucius
Nem igazán értem a hisztit. Én akkor sem lennék kiakadva, ha a Pats-el történik ilyen. Alap, hogy amíg nincs aláírva a szerződés, ki lehet táncolni belőle. Addig mindenki beszélhet össze-vissza. A Patsel amúgy nem történhet ilyen, mert akkor sem mondanak semmit, mikor már alá van írva a szerződés. Ha meg történne, akkor sem hallanánk a csapattól egyetlen rossz szót sem az illetőre.
2018. 02. 13. 19:14
daelaci
Nyilván most már az összes NFL csapat GM-e tudja, hogy mennyire építhet McDaniels szavára, ez volt az Indi górénak a tanulópénz.
2018. 02. 13. 20:38
Arsenal
Én személy szerint nagyon örülök, hogy Josh maradt, hiszem, hogy vele töretlen marad az offens teljesítménye és fejlődése. Azt nem értem azonban, hogy egyes szurkolótársaim miért örülnek annak, hogy ezzel kicsit kiszúrtunk az Indyvel. Nem kell őket bántani, hiszen részben nekik köszönhetjük a tavalyi SB. győzelmet. A Deflaltegate ügy kirobbantásával 4 pihenő hetet intéztek Tomnak, aki ez után pihenten szarrá verte a mezőnyt, sőt JG, személy szerint biztos, hogy nekik köszönheti azt, hogy most a liga legdrágább irányítója. Olyan mentális pluszt nyújtottak a csapatnak, ami valószínű, hogy a döntőben a 28-3 hátrány kiegyenlítéséhez is hozzájárult. Szóval csak köszönhetünk nekik. Becsüljük meg az olyan csapatokat, akik ellenünk a játék minden szegmensét ellenőrzés alatt tartják.
2018. 02. 13. 21:05
piszkosfred
A Pats drukkerek nagy része úgy utálja az Indyt mint a xart (nem ok nélkül). Tömören ennyi az ok, amiért jó néhányan örülünk, hogy most a férfi nemi szerv rosszabbik végére kerültek.
2018. 02. 13. 21:14
Arsenal
Fred! Tőled, aki a humorból teremtődtél kinéztem volna, hogy kiérzed írásomból a gúnyt a Colts irányába! Máskor azonban ezentúl oda írom, hogy Bazinga!:D
2018. 02. 13. 20:38
Arnold Patsenegger
Nem baj, legalább 10-15 évig lesz egy jó OC a csapatnál fixen :D :D
2018. 02. 14. 08:46
nikos1976
Lafleur és Arsenal! Abszolút egyetértek veletek. Leszarom hogy miért meg hogy, a lényeg hogy JMD maradt így kevesebb a gond a szeretet csapatom körül.
Miért nem ítélem el az OC-unk tettét? Egyszerű a válasz. Nem voltam ott, nincs meg minden információm az esetről. Igenis hiszek benne, hogy egy embernek joga van döntenie a jövőjéről az utolsó pillanatban is. Nem tudhatjuk hogy a balfasz manager mit kavart a háttérben, aki miután gennyesre kereste magát eddig is JMD-en most bedurcizott és nem képviseli többé. Menne a tököm a Coltsba edzőnek ahol egy félkarú irányítón áll vagy bukik a karrierem. Ezt pofázom mióta kiírtátok elöszőr az oldalra, hogy megeszem a t...m ha elmegy ebbe a fostalicska csapatba.
A lényeg: nem tudjuk mi történt az utolsó 24 órában, ezért nincs jogunk ítélkezni. És igen ez egy Pats forum ahol én sem akarok olyat hallani hogy valaki kampányszerűen fikázza - egy mondatnál többet - bármelyik játékost vagy edzőt. Arra vannak más oldalak is. JMD ettől a lépéstől még nem lett szar ember...
2018. 02. 14. 08:54
Arsenal
2018. 02. 14. 09:06
Akkor leginkább ilyen esetekben ne olvasd a hozzászólásaimat, mert egy szurkoló is fogalmazhat meg kritikát. És meg is fogom tenni.
Ha egy karrier egy irányítón bukik, akkor ott az edzővel van gond és a metódussal ahogy nem tud egy csapatot felépíteni.
2018. 02. 14. 16:11
ua
Paul43 Valami beakadt nálad, mantrázod itt már mióta...Tudomásul vettük, most már befejezhetnéd...unalmas...
2018. 02. 14. 20:15
Fimiron77
2018. 02. 15. 14:24
Traff7
Engem az egész flame-ben ez a mondat zavar: "Különben ez nagyon satnya lépés volt tőle és én kb 10 évre leírnám a csapatomnál." Ha tényleg így gondolod, akkor tényleg nem értem miért vagy itt...Nem tett semmi olyat, ami miatt így kiakadhatnál.Ha az O olyan lesz a következő szezonban,mint idén volt, akkor JMD-t megint meg fogják keresni,és megint fog kapni ajánlatokat. Azért,mert 1. elég belterjes a liga 2.jó szakember, max.semmi nem lesz bejelentve addig,amíg nincs aláírva. Másrészt pedig nem kritikát fogalmazol meg, hanem ítélkezel.
2018. 02. 16. 10:41
2018. 02. 14. 09:39
kitalaltnev
Egyrészt max. egyetértek veled, másrészt :))
Sőt még, ha JMD esetleg belehibázott ebbe a sztoriba, akkor is +1
2018. 02. 14. 09:40
kitalaltnev
nikos1976 kommentjére reagáltam egyetértőleg természetesen :)
2018. 02. 14. 09:40
kitalaltnev
nikos1976 kommentjére reagáltam egyetértőleg természetesen :)
2018. 02. 14. 18:44
TMR
Kedves nikos, hogy mit akarsz olvasni az egy dolog, az meg egy másik, hogy mit szeretnél és itt mi fog megjelenni. Én úgy gondolom, hogy ez egy olyan oldal amit sok-sok szerkesztő, többek között Paul is csinál a mi kedvünkre, vagy nem kedvünkre.
De azt megmondani neki, hogy mit írjon, mi legyen a véleménye az nagyon necces. Ha elmegyek vendégségbe se kezdem el fikázni a vendéglátót, max nem megyek oda többször.
De ez egy személyes vélemény, így hát no offence
2018. 02. 14. 09:48
petyus33
Csak annyit mondok, CSESSZÉTEK MEG! Ha ideszabadulnána egy Pats hater, rárecskázna a képernyőre boldogságában. "Nem elég, hogy elvesztették a döntőt, úgy ahogy, védelemmel, BB-vel, Butlerrel együtt, a hülyék még egymásnak is ugranak!"
Emberek! Ha nem vettétek volna észre, valami nem teljesen oké a csapaton belül. Ez a Butler dolog megosztja a játékosokat az öltözőn belül, ki tudja most hányban van tüske BB miatt a szemükben... sok a kérdőjel. Mindenkinek lehet véleménye, pro és kontra, de egyben egyetérthetünk. Most össze kell tartani, csapaton belül, szurkolótáboron belül, nem pedig egymásnak ugrani!
2018. 02. 14. 10:56
Solymi81
Ez a BB elvesztette az öltözőt azért is vicces, mert mostanában néztem meg egy videót BB kapcsán. Amikor elcserélte Milloyt a Billsbe, akkor is ugyanez volt, ráadásul 31-0-ra bukták az első meccset a Bills ellen. Már jött is, hogy szétesett a csapat, baj van, le lehet húzni a rolót. Erre mi történt? Nyertek 2003-ban egy SB-t. Túl van ez a kérdés dramatizálva és BB módszereit is úgy festik le mintha maga a Sátán lenne.

JMD lépése felháboríthat embereket, de szerintem érthető és valahol logikus is. Elvégre hiába interjúzott ill. véglegesítgették a tervet a Colts-szal, az SB utánig a Pats nem foglalkozott az esettel. Akkor gondolom átnézték a dolgokat, Kraft leült BB-vel és arra jutottak, hogy JMD-t meg kell tartani, ergo olyan ajánlatot tettek neki ami miatt megggondolta magát.
Egyébként még lehet, hogy később ő jön ki jól a helyzetből, függetlenül attól, hogy marad-e a Patsnél vagy sem, hisz ha több mindenbe beleszólhat, akkor lesz komolyabb, újabb HC tapasztalata, cselekedete is, nem úgy mint a Denvernél. Egyszerűen gyakorlatot szerezhet anélkül, hogy elcseszné a dolgokat és utána beleugorhat az éles melóba. Mert ne gondolja senki se, hogy nem lesz HC esélyes a jövőben.

Ballard is elismerte, hogy túl korai volt a nyilatkozat.
A leszerződtetett embereket sajnálom, de még mindig jobban járt így mindenki, minthogy egy kétségek között vergődő ne adj isten megbánást mutató HC-t kaptak volna.

JMD se hülye, tudta ő is, hogy itt csak kisebb arcvesztéssel léphet vissza.

2018. 02. 14. 13:23
Arsenal
Azt honnan veszed, hogy BB elvesztette az öltözőt, Most olvasom a róla és Tomról szóló könyvet, Billnek nem az első ilyen jellegű megnyilvánulása. Egy PO meccsen azért nem játszatta Welkert, mert az egy interjúban kigúnyolta Sexi Rexi lábfetisizmusát. Azzal az emberrel gúnyolódott, akit mindenki szívből gyűlöl Foxboróban. A meccsen kikaptunk és nem mi mentünk a konferencia döntőre. Én tisztelem BB-t az elveinek betartása és betartatása miatt. Ezen elvek miatt van a csapatnak 5 gyűrűje többek között!
2018. 02. 14. 20:34
Brady_12_
+1
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a könyvet!
2004-óta követem a csapatot,rengeteg dolgot amit eddig nem értettél,azután fogod.
2018. 02. 14. 12:47
nikos1976
Dear Paul 43! Továbbra is foglak olvasni mert érdekel a véleményed, másrészt pedig természetesen mindenkit megtisztelek ezzel, Te sem leszel kivétel.
Ami az irányító kérdést illeti szerintem rengeteg függ tőle alapjaiban határozza meg a játékot a döntéseivel. Egy szar irányítót csak egy elit védelem tud kompenzálni. Na már most a Colts-nál egyik sincs, se irányító , se elit védelem ergo csak szopni lehet vele. 2-3 szezon minimum mire életképes lehet az a csapat. JMD nem kapott volna ennyit.
Ami a negatív kritikát illeti szerintem is helye van ezen a fórumon de nem kell átesni a ló túloldalára. Elég pár mondatban kifejteni a dolgokat a PODCAST meg a többi komment már nekem is sok volt...
2018. 02. 14. 12:53
Köszönöm szavaid. Így is lehet erről beszélni :)
Én a Colts-szak kapcsolatban biztos vagyok, hogy JMD megkapta volna a szükséges 2-4 évet a bizonyításra. Irsay Paganoval is nagyon sokáig türelmes volt. Ennyi idő alatt ki kehet nevelni a jövő irányítóját, ha Luck nem müködne.

Itt csak azután mentem bele jobban a témába, hogy nem megfelelő stílusú kritikát kaptam.
Nekem sokszor az a túlzás, hogy néhányan mennyire elnézőek illetve semmi nem rossz mert a Oats csinálja mentalitással vannak.
És a Brady üvöltözés meg a mostani McDaniels lépés nálam no go, független kiről beszélünk.

Még szerencse, hogy a témák lassan az előző szezonhoz tartoznak és mindannyian továbbléphetünk a Combine-ra meg a Draftra :)
2018. 02. 14. 13:01
Foherty
Nagyon úgy tűnik (nem csak itt, más fórumokon is), hogy ezzel az üggyel kapcsolatban mindig azon megy a vita, hogy ki a hibás, mintha mindenképp bűnbakot kellene találni. Én azt gondolom, hogy ez pont egy olyan szerencsétlen helyzet, ami alapvetően senkinek nem a hibája, és tökre meg lehet érteni mindegyik szereplő motivációját és még különösebben jellemtelennek sem tartom egyikőjüket se. A gentlemen's agreement sem mindenható, a körülmények jelentős változása (vis maior) simán felülírhatja.

Legalább ezer olyan hétköznapi esetet tudnék felsorolni, ahol a JMD-t kritizálók is hasonló morálist döntést hoznának, mint ő. Nem is kell a munkaerő világába elmenni, elég egy hétköznapibb lakáseladást venni: elfogadsz egy ajánlatot, ami éppen csak eléri a minimum elvárásodat, majd még az ügyvédi szignó előtt valaki ráígér 5 milliót. Komolyan van itt olyan valaki, aki ezután ne mondaná vissza az eredeti megállapodását? Nem hiszem, hogy mindenki gyenge jellem lenne... Az meg, hogy a többiek miatta mentek oda: hol van ez attól, hogy valaki elmegy mondjuk egy másik céghez, azonban próbaidő alatt nem felel meg? Ilyen értelemben a próbaidő már eleve immorális lenne.
2018. 02. 14. 13:59
nikos1976
2018. 02. 14. 14:08
topin
Én csak kettő embert ismerek név szerint innen, így egy jó darabig még nem tudok érdemben kommentálni semmit :(
2018. 02. 14. 14:52
Oscar
Számomra teljesen másról szól ez az egész!

Sokkal többet nézek ki JMD-ből és szerintem inkább taktikai lépés volt a részéről , hogy Ő is elment beszélgetni más csapatokhoz.

Miért , mert ha innen látjuk , hogy vége lesz egyszer a BB vezetésnek , akkor mi lesz ezek után?!

Ezt hogyan tudhatja meg , úgy hogy nem kérdez rá , mert akkor Ő lenne a kiátkozott .....így megtette azt a lépést , hogy egyezségre törekedett egy másik csapattal.

PM sokkal komolyabb és stabilabb ajánlatot kapott és Ő gyorsan lépett is tovább.

Nos igaz előkészített mindent a távozáshoz , de ne már hogy ne számoljon azzal , hogy Tom 40 éves , nincs DC ......Ő és mások pedig vele távoztak volna??

Nos , ha képes a legbonyolultabb támadósémát kialakítani , akkor nem gondolkodott előre egy-két-három lépést előre??

Miért pont a Colts , hisz azt is tudhatta , hogy Kraft mennyire nem bírja Őket!
BB teljesen egyedül marad és a D-vel van elég munkája és kihívása , így egy teljesen új O vezetésre pedig végképp nem lenne képes rálátni.

A magam részéről nem szidom és elfogadom a másik véleményt is , hogy nem volt túl szimpatikus a játszmája , de így megtudta , hogy tényleg fontos ( bár a HC poszt) ettől még nem automatikusan az Őt illeti.

Szóval más a gondolatmenetem , mint bárkinek , de szerintem JMD , most megtudhatta a kérdéseire a választ!
Nem támadta BB-t , nem hangoskodott , hogy több pénzt vagy jövő képet szeretne , egyszerűen a sakk a go és a pókert ötvözve lépett.

Amennyiben pedig nem nyúltak volna érte az utolsó pillanatban , nos akkor meg vezető lehet egy olyan csapatnál , ahol minden szétesett, de sokkal több pénzt keresett volna.

Számára volt win-win szitu, ennyi!

Hogy ez jó vagy rossz , nem érdekel , mert a végeredmény a lényeg a számomra. Háborúban és szerelemben mindent lehet , nos a foci pedig , minden héten háború .........ja és ők már gyermekként magukba szívják azt a tudást és trükköket , amit Mi szurkolóként próbálunk értelmezni és megfejteni.2018. 02. 15. 07:47
Everlast77
Ez mondjuk egy felettébb érdekes gondolatmenet volt! Nem tudom így volt-e, de ki más gondolkodna így, mint aki évek óta BB mellett "edződik" :)
2018. 02. 14. 14:55
Oscar
Bocsánat , de egy az felesleges volt az Őt előtt!
Hozzászólás a(z) Josh McDaniels – Hogyan történt a páli fordulat? bejegyzéshez