Menetrend

Ki is az a Nate Solder

2011. 05. 16. 08:22
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Interjú
Mike Reiss beszélgetett Denver Johnsonnal, a Colorado Egyetem támadófal edzőjével a Patriots első körös választottjáról, Nate Solderről.
Mit kérdeztek legtöbbször Nate-tel kapcsolatban az NFL edzői és scoutjai?
Érdekes volt, hogy szinte mindenki a hibát próbálta megtalálni benne, amolyan "Túl jó, hogy igaz legyen" attitűd volt jellemző. Nate simán csak szerény és alázatos ember. Nem az a fajta, aki fegyverrel a táskájában jár és a rendőrségi nyilvántartásban szerepel. Szóval mindenki valami rosszat próbált keresni vele kapcsolatban, mert egyébként semmit sem találtak. Szerintem azt hitték, hogy valamit titkolunk vele kapcsolatban, de nem. Ő az igazi, minden amit szeretnél. Ő az a fajta srác akiről reméled, hogy a lányod egyszer vele jelenik meg otthon. Nagyon jó ember és fantasztikus adottságokkal megáldott sportoló is ezen felül.


Hogyan jellemeznéd Nate-t, mint amerikai focistát?
Sokféleképpen tudnám jellemezni. Talán a legfontosabb az, hogy még mindig mennyi lehetőség rejlik benne. Nate egy nyugat-coloradoi iskolából került a Colorado Egyetemre tight-endként. Pozíciót váltott, offensive tackle lett, és az utóbbi két évben én voltam az edzője. Az utóbbi szezon második felében kezdett igazán jó támadófal emberré válni. Szerintem óriási potenciál van még benne. Nem volt semmi komoly sérülése, sem műtétje. Mérhetetlenül tehetséges, félelmetes isten adta képességekkel rendelkezik, nagyon intelligens és példamutató a munkamorálja. Véleményem szerint egyelőre csak kapargatta a felszínt azzal kapcsolatban, hogy mire képes. Szerintem az emberek Bostonban és New Englandben nagyon elégedettek lesznek azzal, amit Nate nyújtani fog.

Mi teszi Nate-t különlegessé, mint amerikai focistát?
Az egyértelmű méretein kívül - 6 láb és 8 inch magas (203 cm) - a szó amit használnék az a "gyors". Benne van a gyorsaság, ahogy feláll a snapnél, hátralép és máris védi az irányítót. Mindezeket a dolgokat majd még csiszolnia kell, de ezt a fajta gyorsaságot, hirtelenséget nem lehet tanítani. Csendes és szerény srác, nem az a fajta, aki az öltözőben majd fejjel megy neki a kólagépnek. Azonban nagy versenyszellemmel bír és olyan, mint a szivacs, olyasfajta, aki jó focistává akar válni. Szerintem az is lesz belőle.

Van olyan meccs, amit kiemelnél Nate coloradoi karrierjéből?
Számomra annyira következetesen jó volt mindegyiken, hogy nehéz lenne választani. Olyan csapatok ellen játszott, mint a Nebraska, az Oklahoma, vagy a Texas és mindegyik meccsen következetesen jó volt. Nagyon jó játékos volt egy szenvedő csapatban. Nem voltak túl jó szezonjaink Coloradoban, de ez nem az ő hibája. A saját feladatait tökéletesen végezte.

Van olyan játékos az NFL-ben, aki jó összehasonlítási alap lenne vele?
Meglepődtem, amikor Coloradoban a támadófalba tették át. Szerintem, ha a védőfalban játszott volna simán all-Big 12 defensive end válhatott volna belőle. Ed "Too Tall" Joneshoz hasonlítottam a régi Dallas Cowboysból. Azonban nagy szükségünk volt a támadófal erősítésére és boldog voltam, hogy végül az én csapatrészemhez került.

Méretei miatt nagyobb kihívás elé állíthatják-e majd a kisebb pass rusherek?
Ami igazán megkülönbözteti Nate-t a többi hozzá hasonló magasságú játékostól, az a hajlékonysága. Hihetetlenül jó bokái és térdei vannak, illetve nagyon rugalmas csípője. Anélkül tudja lejjebb hozni a testét, hogy behajlítaná a derekát. A kisebb ellenfelek néha problémásak lehetnek és ez ellen minden támadófal embernek meg kell tanulnia játszani, de az edzők majd dolgoznak ezen. Nate-nek veleszületett képessége az amilyen könnyen hajlítja és mozgatja a lábait.

Milyen tapasztalatod van Nate családjával kapcsolatban?
Az édesanyja és édesapja nagyon jó emberek. Nate amolyan tipikus amerikai srác egy tipikusan amerikai családból. Édesapja szarvasokra vadászik  és egy bed and breakfastet üzemeltetnek a hegyekben. Nagyszerű emberek.Forrás: ESPN Patriots Blog - Mike Reiss

Hozzászólások

2011. 05. 16. 12:42
"Ő az a fajta srác akiről reméled, hogy a lányod egyszer vele jelenik meg otthon."

:)

Miért? Vince Wilforkkal mi lenne a probléma? ;)
2011. 05. 16. 13:58
nem férne be az ajtón :)
2011. 05. 16. 15:00
FSchleck
Köszi a cikket! Csak a helyesírásra picit jobban is odalehetne figyelni, ha ennyi kritikát megengedsz.
Pl. egyenlőre, lejebb és a kólagépet sem láttam még személy szerint kóla-gépként írva.
2011. 05. 16. 15:34
A kritikusnak kell a legjobban figyelnie :)

"odalehetne"

Bocs ;)
2011. 05. 16. 15:35
@FSchleck

Persze, hogy lehet, sőt! Köszi, javítottam.
Be kéne szereznem a magyar nyelvet a wordömbe :)
2011. 05. 16. 15:47
FSchleck
Opsz, ebből látszik legalább, hogy mindenki hibázik. :)

Spigo: Nincs mit, és köszi a gyors javítást.
2011. 05. 16. 19:42
non4m3
úgy bírom ezeket a "tipikus amerikai családja van" szövegeket...
2011. 05. 16. 19:50
non4m3
btw vki tudja hogy a drafton ezek a "fújolások" (ha azok voltak) az adott csapatnak szolt vagy Goodell-nek
2011. 05. 16. 20:07
Általában Goodellnek. Meg kiabálták azt is a szurkolók, hogy "We want football!"
2011. 05. 17. 11:28
88habi88
meg hát a Patriots sem olyan szimpatikus csapat New Yorkban :D szóval amikor mi választottunk, ott megoszlott a boo-zás :P
2011. 05. 17. 11:49
temp
a szurkoló már csak ilyen. Búúúzik fűnek-fának :P
2011. 05. 17. 18:11
piitriots
főleg a New Yorki szurkoló(k) búúúzik:)
Hozzászólás a(z) Ki is az a Nate Solder bejegyzéshez