Menetrend

Ki kerül be a Linebackkerek közül az 53-as keretbe?

2018. 07. 08. 11:37
Szerző: Croaker
Kategória: Cikkek

A Patriotswire összegyűjtött minden hasznos infót a 90-es keretben lévő LB sorról. Ezúttal ugyan nem bocsátkoztak tippelésbe a százalékokat illetően, így helyette álljon itt az én kevésbé szakértői véleményem.

Talán a legjobban kritizált pozíció a Patriotsnál a múlt szezonban a Linebackkereké volt, ami kicsúcsosodott a Superbowlon. Az egész egység sérülésekkel küzdött a szezonban, hiányzott az igazi veterán tapasztalat, úgyhogy a 2018-as szezonra jobb, ha rendesen felkötik a gatyájukat a srácok.

Most, hogy mindenki egészséges, reméljük, az edzőtábor kihozza mindenkiből a maximumot, és egy erős versenyben meg tudják mutatni, hogy ki az, aki megérdemli, hogy bekerüljön a végső 53-as keretbe, hogy végre újra úgy juthasson be idén a csapat a Superbowlba, hogy ne kelljen egyik csapategység miatt se előre aggódnia.

1; Dont'a Hightower

A tavalyi mellizom szakadása után csak reménykedni lehet, hogy idén visszatér a 2016-os ProBowl jelölést érő szezonjához.
A csapategység kapitányaként és a játékhívásért felelős játékosként a sérülés miatti hiánya látszott meg a legjobban a szezon második felében a védősoron, így a visszatérése reményekkel kecsegtet. Képes coverage-ban játszani, megállítani a futásokat, jó érzéke van a passrush-hoz, így a visszatérése hatalmas lökést adhat a védelemnek - és a veterán játékosnak is esélyt ad a bizonyításra ismét csapatkapitányként.

Azonban nem tudunk elmenni amellett, hogy az elmúlt években folyamatosan sérülésekkel bajlódott, összesen 14 alapszakasz meccset hagyott ki ez idő alatt. Ha egészséges tud maradni, akkor a sarokköve lehet a védelemnek, és nagy lökést adhat a hatodik bajnoki címhez tartó úton.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 99%. Ha csak nem történik valami végzetes, az ő helye nem kérdéses a csapatban. Az, hogy hány mérkőzésen számíthatunk rá, már erősen kétséges, bízzunk a legjobbakban!

2; Kyle Van Noy

A tavalyi évben ő volt a fekete bárány, akinek a nyakába varrták a teljes LB sor gyenge szereplését. Olyan játékosokkal játszott karöltve, mint Cassius Marsh, Eric Lee és Elandon Roberts, és ez a négyes a teljes fogalmatlanság, tapasztalatlanság és a tehetség teljes hiányát mutatta nagyon sok esetben.

A 2018-as szezonban Van Noy ezt a képet szeretné megváltoztatni, és bizonyítani, hogy ki tud teljesedni a védelemben és meg tudja mutatni az igazi tehetségét, mint ahogy sokan mások a Patriots múltjában.

Mivel az LB sor mélysége csekély, valamint a versengés sem túl éles a helyekért, ezért az 5. éves veterán játékosnak nem lehet gond bekerülni a végső keretbe. A csapategység a múltban sikeres tudott lenni, amikor minden meccsen állandósulni tudott az LB sor, így jó esélye van arra, hogy a második teljes Patriotsnál töltött szezonjában megbízható középső játékossá váljon.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 90%. Akárhogy is nézzük, a tavaly elért 5,5 sackje szép eredmény, főleg a többi csapattársához képest, így nem hiszem, hogy ki tudnák szorítani a keretből. Kell egy vezér mellé, és szépen fog teljesíteni.

3; Elandon Roberts

Ahogy korábban szó volt róla, ő volt az egyik gyenge láncszem a gépezetben. Ám még így is 14 meccsen kezdő volt az alapszakaszban, és rájátszásban is elég sok lehetőséget kapott.
Az erőssége a futás megállításában rejlik, hasonló szerepet tölthet be mint Brandon Spikes 2010-2013 között a csapatnál. Sokan karriercsúcsot jelentő szezonban bíznak az idei évben, amivel felülmúlja a 2017-es szezonban elért 2 sacket és 82 szerelését.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 80%. Az, hogy az erőssége a futás megállítása elfogadható megállapítás akkor, amikor eltalálja azt a gapet, ahonnan a futás érkezik, bár még ilyenkor is láttunk árnyékra vetődést bőven. Sajnos nem érkezett olyan veterán játékos (eddig), aki egyértelműen ki tudná szorítani a keretből, így a legnagyobb bizodalmunk abban lehet, hogy valaki(k) feltűnően eredményes lesz az edzőtábor alatt.

4; Marquis Flowers

Flowers 2017 nyarán érkezett a Bengalstól úgy, hogy előtte két szezonban mindössze 2 snappet játszott az NFL-ben. Ezt könnyen felül tudta múlni a Patriotsnál, amikor sokak meglepetésére feltűnően jó teljesítményt nyújtott külső LB poszton.

Az atletikussága megadta azt a mozgásteret a Patriotsnak, ami ahhoz kellett, hogy eredményesen fel tudja venni a harcot a mobilisabb irányítókkal szemben. Szerencsére mind a csapattársai, mind az edzői kar belé helyezte a bizalmát, így az egyik legértékesebb védő játékossá tudott válni a múlt szezonban.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 95%. Én továbbra is szeretném őt a pályán látni, főleg a fentebb említett játékos rovására, még ha sajnos nem is ugyanazt a szerepkört töltötték be a LB-ek között. Érdemes volt őt figyelni a védőknél a meccsen, sokkal több örömet okozott, mint jópár "kollégája". Bízzunk benne, hogy idén végig kiemelt szerepet kap.

5; Ja’Whaun Bentley

Bentley mindenképpen ringbe száll a társaival azért, hogy legalább valamennyi snappet a pályán tölthessen 2018-ban. Az ötödik kör végén draftolta a csapat, mivel egy kemény, kontaktoktól nem visszariadó játékost láttak benne. A futás megállításában bizonyított egyetemi csapatában, így felveheti a versenyt Elandon Robertssel a középső LB szerepkörért. Bentley volt az egyetlen játékos a Purdue Egyetem történetében, aki három évben is csapatkapitány volt, és lehet, hogy ő lesz a következő hátsó körös csiszolatlan gyémánt, akire Belichick rátalált mindenki más előtt?

Ne lepődjön meg senki, ha Bentley lesz az edzőtábor meglepetésembere a LB-ek között.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 75%. Az, hogy Belichick nem húzott LB-t előtte, több dolgot jelenthet. Jelentheti azt, hogy elégedett a mostani kerettel, bár látva a csapategység gyenge szereplését, ezt nem gondolnám. Vagy azt is jelentheti, hogy nem volt előtte bent olyan LB, aki sokkal jobb lett volna, mint a még elérhető más poszton játszó játékosok. De az, hogy mégis rá esett a választás, az egy jó jel lehet, remélem, ki tudja szorítani Robertset a keretből, vagy legalább a snapszáma meghaladja Robertsét.

6; Christian Sam

A 2018-as draft 6. körös választottja keresi az utat, hogy milyen módon tudna bekerülni a végleges keretbe. A fizikuma és a
sokoldalúsága elnyerhette a Patriots tetszését, azonban a tapasztalatlansága miatt elképzehető, hogy csak a speciális egységben kap szerepet. Az NFL Combine-on a fekvenyomásnál 28-ig jutott, ami a legtöbb volt az összes játékos között. A robbanékonysága és a fizikai ereje hozzásegítheti egy roster hely elcsípéséhez, azonban csak két szezonban játszott LB poszton az egyetemen, ami kevésnek tekinthető.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 45%. Sosem lehet tudni mit hoz a jövő, sajnos a sérülések bármikor közbeszólhatnak, így lehet, hogy nagyobb szerepet is kap, de vannak sokkal esélyesebb játékosok is nála. Ennek ellenére ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy láthatjuk a pályán.

7; Harvey Langi

Langi valószínűleg az egyik lesz a kettőből, aki a felsorolásra kerülő 8 játékosból az csak a gyakorló csapatig jut. Ez lesz a második éve a csapatnál, miután tavaly draftolatlanul érkezett. Az elmúlt szezonban 1 szerelésig jutott, sajnos nem valószínű, hogy 2018-ban ez a szám növekedni fog.

Sajnos pont az az ösztön hiányzik belőle, ami eg jó LB-nek elengedhetetlen, ami más az egyetemi évei óta kísérti őt, Ezért nagy eséllyel csak a gyakorlócsapatot erősítheti szeptembertől.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 35%. A szakértők nem említik az okát annak, hogy csak 1 szerelésig jutott, gondolják, mindenki tudja. Volt egy súlyos autóbalesete, ami miatt az egész szezon kihagyására kényerült, így már az is meglepő, hogy vissza tud térni játszani. Én éppen ezért drukkolok neki, szeretek az esélytelenekre is fogadni.

8; Nicholas Grigsby

Tavaly november végén igazolta le a Patriots, és egyből a mélyvízbe dobta, helyet kapott a speciális csapategységben. Az idei évben is hasonló szerepkörben láthatjuk. Annak ellenére, hogy ő a második olyan játékos, aki kevesebb eséllyel kerül be az 53-as keretbe, talán a speciális egységben szerzett tapasztalata révén elé tud kerülni valakinek.

Szerk: Esély az 53-as keretbe kerülésre: 30%. Mivel jött újonc is a keretbe, akiket előszeretettel próbálnak ki a speciális egységben, mielőtt nagyobb szerepet kapna, szerintem kevés esélye van Grigsbynek arra, hogy sok snap-et kapjon idén a csapatban, persze erre az edzőtáborban és az előszezonban rácáfolhat, ha olyat mutat, amivel ki tudja vívni magának a helyet a rosteren.

Forrás: Patriotswire

 

Hozzászólások

2018. 07. 08. 14:49
Zandal
Idén (is) kulcskérdés, hogy Hightower egészséges tud-e maradni. Amennyiben igen (és legyen így), akkor nem olyan vészes a helyzet, de ha megint kidőlne (ne legyen Mayo 2.0) akkor kvázi ugyanaz lesz, mint tavaly az LB sor és a védelem helyzete.
2018. 07. 08. 20:43
Farkas Joe
Már megint egy lapra tesz fel mindent
Belichick, Hightower kivételével tényleg elképesztően gyenge ez a Linebacker sor.
A legtöbben még a ligautolsó kispadjára sem lennének alkalmasak, nemhogy a legfőbb bajnokesélyes csapat kezdő posztjára.
De nincs mit tenni, mint bízni abban, hogy Dont'a kihúzza a szezont komolyabb sérülés nélkül, valamint, hogy Patricia távozásával végre egy agresszívabb és felkészültebb védelmet látunk hétről-hétre a pályán.
2018. 07. 08. 20:54
dravait
Van Noy értékelése nekem kicsit negatív - szeritnem HT távollétében egyértelműen rajta múlt, hogy egyáltalán volt LB sorunk, én láttam rajta a potenciált, hogy vezér legyen, ahogy HT, dehát a rendelkezésére álló játékosanyaggal erre futotta. Én nagyon várom, hogy ők ketten adnak egy olyan tartást a LB sornak, ami végre egy tényleges falat jelent a rövidebb játékoknál. És még talán Robertset is tudják irányítani - bár ahhoz Robertsben valamit nagyon ki kellene cserélni... :) :)
2018. 07. 09. 09:27
vicgeordie
Szerintem is elég lehúzós lett, egyértelműen ő volt a pislákoló fény az éjszakában tavaly. Nyilván nem elit, de ha lenne 4 KVN-ünk, akkor fellélegezhetnénk.
2018. 07. 09. 09:35
Croaker
Nem mentegetőzés, de én csak fordítottam :) A saját véleményem talán nem lett lehúzós :)
2018. 07. 09. 13:23
dravait
Így van, mentetted a menthetőt... :) :)
2018. 07. 09. 09:30
vicgeordie
Tudom wishful thinking, de valami azt súgja, hogy a Bentley-Sam páros valamelyike kiszorítja majd Robertset...
2018. 07. 09. 13:41
hopi46
Mindig elgondolkodom, ha a LB-helyzetünkről van szó. Egészen biztosan BB-ék is ismerik azokat a gondokat (sőt, sokkal többet!), amiket Mi "fotelszurkolók" is láttunk tavaly (HT sérülékenysége, Roberts homályai stb.), mégsem tűnnek aggódóknak. "Tessék-lássék" hoztak két hátsóköröst a szekcióba, mintegy hátha valamelyik beválik. Nekem úgy tűnik nem igazán a jelenlegi LB-corps-al akarják megoldani a védekezési problémáinkat. Meglepődnék, ha 4-5 LB-nél több kerülne a rosterre, az is főleg a ST miatt.
Croaker %-os véleményével lényegében egyetértek.
2018. 07. 09. 20:47
Arnold Patsenegger
Wade Phillipset gondolom nem kell bemutatni (szerintem a liga legjobb Def guruja) ,az öreget konkrétan tök hidegen hagyja a LB poszt és mégis csak összehoz mindig valamiféle top védelmet akik aztán elég jól elkaristolnak :)
Na az öreg filozófiája jó védőfal + jó secondary, na így lebutitva a filozófiáját ez most Bostonban is megvan :) + még imádkozhatunk HT-ért és kész az elit védelem ;)
2018. 07. 09. 21:40
hopi46
Igazad van, Wade LB sora tán még a mienknél is "gyengébb", igaz a fala és a sec "atombiztosnak" látszik. Tavaly a középmezőnybe került a védelmük 340 Yds/G-el, (a miénk 366 volt) de most összeszedett két elit CB-t (Talib, Peters) és az FA CB játékosait is visszaigazolta, meg azért draftolt két hátsó körös LB-t (Kiser, Okoronkwo) is, akárcsak Mi. Kísérteties a hasonlóság! Egy jó dime védelem és 1 LB-vel is lehet boldogulni.:) (Csak az az 1 ne Roberts legyen!)
Hozzászólás a(z) Ki kerül be a Linebackkerek közül az 53-as keretbe? bejegyzéshez