Menetrend

Kinek a hibája volt? 14. hét Dolphins

2018. 12. 13. 17:45
Szerző: Croaker
Kategória: Cikkek
Folyamatosan változó vezetés, izgalmak az utolsó pillanatig, keserűség az utolsó pillanat után...

Mindenki látta a mérkőzés végén történteket, de azért nézzük meg, mi történt a meccs közben.

Úgy látszik, a feltöltők egy része Patriots szurkoló, mert most alig találtam a meccsről videót, és ami volt, az sem mp4, így maradt a jó öreg Paint. Szokás szerint a hosszabb játékokat, a sackkeket, TD-ket néztem meg alaposabban, és ezekből szűrtem le azt, amit egy álló képpel is be lehet mutatni.

(A képeket javasolt a "jobb klikk-megnyitás új lapon" módszerrel megnyitni, hogy nagyobb méretben is látható legyen)

1; Patterson szélső futás

Szép játék, Patterson Brady jobb oldaláról indul, fake handoff-ot láthatunk, majd oldalra kivágva üresen kapta meg a labdát. Pirossal jelöltem, ki kire figyelt, kit blokkolt, illetve sárgával Patterson útvonalát. A végeredmény 14 yard lett, ezen a meccsen is fontos yardokat szerzett CP.

Patterson szélre

Kinek a hibája volt? Bár a képen nem látni, de az elkapók bal oldalról szépen elvitték az embereiket, a LB a White-ra figyelt, így CP ott el tudott menni üresen. Valószínűleg a védelem elszámolta magát, mert közel-távolban nem maradt ember CP-ra.

2; Gore futás

Nem tudtam egyszerűbben egy képre felrajzolni a mozgásokat. A kép alján, a támadó oldal jobbo dlalán 3 elkapó állt fel, tehát ez a felállás már 3 védőt ki is vett a pakliból. Roberts jó oldalt választott, de rá is maradt blokkoló támadó falember. A 77-es RT kivette Hightowert, míg a 70-es Tackle a megnyilt lyukon átfutva blokkolta Devin McCourty-t. Mivel azon az oldalt nem volt hátul Safety, ezért Harmonnak (kép jobb szélén középen) kellett a másik oldalról átérnie oda, illetve Van Noy is próbálta üldözőbe venni Gore-t. (kékkel jelölve)

Gore futás

Kinek a hibája volt? Nem azt mondom, hogy kivédhetetlen játék volt, de jelen felállásban nem tudom, hogy ki tudta volna hamarabb megcsinálni a szerelést. Hívjuk egyszerűen ezt egy jó támadójátéknak simán, hibás fél nélkül?

3; Kenny Stills TD

Sokadszorra vernek meg minket ezzel a játékkal, ami nagyon bosszantó. Két elkapó a jobb oldalt, egyiket Gilmore fogja, a másik ember Jason McCourty-é. (Stills egyébként a bal oldalról érkezett át, JMC követte) Gilmore embere keresztez, a pálya közepe felé mozog, Stills pedig mögöttük átfut az endoze sarka felé, a védő pedig simán lemarad. Sima TD. Nem tudom hog lehetne erre felkészülni, de valamit ki kell találni!

Stills TD

Kinek a hibája volt? Mivel JMC védekezett az elkapón, ezért a felelősség is az övé. Annak ellenére, hogy a társát ki kellett kerülnie, és emiatt lépéshátrányba került, az ő felelőssége volt az elkapás megakadályozása.

4; Bolden első TD

Nem ez volt Jason McCourty élete meccse, sőt! Az előbbi TD-ben is ő volt a ludas, ahogy ebben a játékban is az ő felelőssége volt a TD. Pirossal jelöltem a blokkoló párokat, jó munkát végzett a Dolphins fala és elkapó gárdája. Senki nem maradt üresen a közelben, csak a szélről érkező JMC, aki nagyon nagyon rossz szöget választott. Ebből a kameraállásból nem látszik, de Harmon volt az egyedüli játékos hátul, aki ha lehet azt mondani, még JMC-nél is rosszabb szöget válaszott, gyakorlatilag elfutott mellette Bolden. Borzasztó védekezés. Hogy tovább fokozzuk JMC rossz napját, rajta múlt egy Stills elkapás 43 yardért, szóval biztos kapott a héten a fejére bőven.

Bolden hosszú

Kinek a hibája volt? DMC és Harmon. Borzasztó szögek, elbaltázott szerelés, 54 yardos futott TD. Nem szeretném még egyszer látni ezt, ha kérhetném.

5; Bolden második TD

Lehet még fokozni a rossz védekezést sajnos. Első és goal, Boldennél a labda. Pirossal jelöltem a blokkokat, és piros karikával a ludasokat. Fogalmam sincs, hogy ezt a TD-t hogyan tudta beengedni HÁROM játékosunk, akik teljesen üresen voltak, blokkolni nem blokkolták őket, és mégis, a lendületből érkező Bolden 6 yardról bevitte három ember között a labdát. Tragikus futás elleni védekezés/EZ védelem.

rossz védekezés

Kinek a hibája volt? DMC, Harmon és Chung nem teszi zsebre, amit ezért kaptak a héten. Rossz nézni.

6; Brady sack

Több szomorú dolog is van ebben a játékban. Egyfelől összesen 4 ember támadta az 5 fős falunkat, és mégis sack lett a vége. A másik, hogy a két narancssárgával bekarikázott elkapónk is üresen volt, és Brady nem dobta oda nekik a labdát. Alul Edelman, felül Hogan volt üresen. Edelman esete az érdekesebb, ugyanis ott a két piros X-el jelzett védő egy helyben megállt, nem követték az elkapót, így üresen kaphatta volna a labdát. De nézzük meg a támadófalat. Két embert bekettőztek, a lyukon érkező blitzelő CB-vel pedig senki nem foglalkozott. Előre haladás helyett punt.

Brady sack

Kinek a hibája volt? A támadófal benézte, Brady pedig nem nézte az elkapókat (vagy azok nem fordultak meg?). Rossz összjáték, az bizonyos.

7; Tannehill sack

Harmadik és 1 yard, és a Dolphins passz játékot választ. Szépen megy a nyomás, szokás szerint pirossal jelöltem a párokat. Ami érdekesség, hogy a feketével jelzett útvonalú Chung és Simon a LOS-on állt fel, nem távolról érkezve blitzeltek és mégis, Simonra egy ember se figyelt oda. Chung ügyesen még időben megfordult, a futót fogta, nehogy oda érkezzen a passz, de erre már nem volt idő, mert Simon gyönyörű sacket mutatott be. 

Tannehill sack

Kinek a hibája volt? Valaki nem figyelt oda Simon-ra, ezt köszönjük meg neki, jókor jött ez a sack, fontos megállítás volt.

8; A kegyelemdöfés

Szerintem nem sokan fogadtak volna az utolsó játék előtt a Dolphinsra. És mégis, megcsinálták a lehetetlent. Találtam egy nézői videót, sajnos a konverter program elég hülyén összenyomta az arányokat. Kicsit lassítottam rajta. Amin nagyon elkeseredtem, az a ténfergő, szó szerint sétálgató Gronkowski :( 

Dolphins végső

Kinek a hibája volt? Patriots, mint csapat hibázott, és ez sokba került.

Videó forrása: Twitter

Hozzászólások

2018. 12. 13. 18:17
chateautorres
A kegyelemdöféshez:
Igen ténfereg szegény, de mégis mit csinálhatott volna? Már csak akkor tudott reagálni az eseményekre, amikor a száguldó üstökös áttörte az előtte lévő ózonpajzsot, és az ő végsebességéhez képest rakétaként száguldott. Rossz helyen állt, rossz időben. Őt azért küldték fel, hogy ha magasan érkezne a labda, akkor tegyen valamit. A kérdés csak az, hogy aki már állt NFL meccsen az oldalvonal mellett, az látott-e már ekkora "hajmarit", vagy csak reménykedett benne, hogy most az lesz.
2018. 12. 13. 18:18
chateautorres
De ilyenkor már minden ki okos, és tudja mit kellett volna tenni. Talán még én is...
2018. 12. 13. 18:39
piszkosfred
Az első félidő végén Tomnál, a második félidő végén Billnél volt rövidzárlat.
2018. 12. 14. 15:47
Alpok
Még BB. rossz döntése után is legalább 3 lehetőségünk volt a földbe gyalulni öket.A KC. is megpróbálta a LA.C-ellen 4" a vége elött ,az első oldalpassz után elütötték a támadójukat!
2018. 12. 14. 18:16
piszkosfred
Persze, a rossz felállás még nem indokolja a több ordas nagy egyéni hibát, amit a játékosoktól láttunk.
Lehet azonban, hogy azzal is megúsztuk volna, ha nem Gronk esik-kel leghátul. De ezt már sosem tudjuk meg.
Ez a play elég megdöbbentő volt edző és játékos részről is.
2018. 12. 13. 19:12
zsolt75
Ez egy szuper felvétel, a lehető legjobb szögből! Nekem az jött le Gronk helyzetével kapcsolatban, hogy ha az oldalvonal felé elindult volna ezerrel, de a támadó irányt vált (és tett is ilyen mozdulatot) a pálya hossztengelye felé, akkor Gronk elszállt volna, mint egy rongy.
2018. 12. 13. 19:42
hopi46
Gronknak itt semmi keresnivalója nem volt. Amint kiderült, hogy nem HM a játék (és szerintem sem volt evidens), máris eggyel kevesebben voltunk a pályán.
Nem tudom nem kellett volna inkább azt a FS Melifonwu-t felküldeni, 193 cm!, gyors és a legmagasabb DB-ünk.
2018. 12. 13. 20:26
zsolt75
Ez igaz. Csak, ha már fent volt...
2018. 12. 13. 20:41
hopi46
De hát ha soha se játszott védőt, honnan tudja mit kell csinálni? :)
2018. 12. 13. 20:47
zsolt75
2018. 12. 13. 21:09
Croaker
Ha ez komoly kérdés, akkor megpróbálok rá komolyan válaszolni. Ha Gronk a pályán van HM gyanús eseteknél, akkor azt gyakorolták is edzésen. "Ismerve" BB trükkjeit, pl. szappanozott labda, gyakorlás esőben hogy csússzon minden stb stb., kizárt, hogy ne tanította volna be a játékosoknak azt, hogy mi van, ha nem HM passz jön.
Ez kb olyan, mint ha INT van, a támadó játékos átlényegül védővé, és ugyanúgy szerel, vagy próbál szerelni. Ezt is tanítják.
Bár nem szeretem, de hozok egy példát gurulósból is. Ha kiállítják a kapust, és nincs már csere, valaki akkor is beáll a kapuba védeni. Erre is meg van az ember minden csapatban, lehet, hogy épp támadó, de fel van készítve rendkívüli esetekre. Persze nem várják el tőle azt a szintet, mint egy igazi kapustól, de edzésen gyakorolta.

Zsolt75-re reagálva, ha el is szállt volna, mint a rongy, azzal, hogy irányváltásra kényszeríti, lehet, hogy épp időt nyert volna a többi védőnek. Persze ahhoz időben el kellett volna indulni, nem kóvályogni, és nem az 1-2 yardoson odaérni.
2018. 12. 13. 21:58
LasVegas
Fejben már a repülőn volt a csapat, nem csak Gronk, Gilmore is csak téblábolt a pálya közepén.
2018. 12. 14. 15:33
Alpok
2018. 12. 14. 07:13
joeflame
Azert engem Harmon mozgasa is erdekelne.Miert kezd el izombol jobbta futni amikor a futo az oldalvonaltol befele vag(mintha passzolhatna arra valakinek)ahelyett hogy szukitene a teruletet megjobban megnyitja,igy Gronknak is arra kellett elindulnia követve Harmon mozgasat.
Hozzászólás a(z) Kinek a hibája volt? 14. hét Dolphins bejegyzéshez