Menetrend

Kinek a hibája volt? 3. hét Detroit

2018. 09. 27. 12:15
Szerző: Croaker
Kategória: Elemzés
Megint egy elvesztett mérkőzés, temérdek hiba.

Az embernek nem sok kedve van újra nézni az elbukott meccseket, valahogy olyan ez, mint amikor az ember annak szurkol, hogy ne süllyedjen el a film végére a Titanic, de ígyis-úgyis alámerül. Visszanézni kikockázva, lelassítva a hibákat nem nagy élvezet, főleg azért, mert a következő 9 jelenet mindegyikénél a Patriots hibázott. Remélem jövő héten egy rakás Dolphins gif-et láthattok itt!

1; Lyuk a falban

Rengeteg ilyen jelenetet kivághattam volna, de akkor még az életkedvem is elmenne az egésztől. Shelton érkezésével nagy bizadalmam volt a falunkban, a futás megállításában, azonban főleg az utolsó két meccsen semmit nem látunk ebből. Ennél a jelenetnél szerintem rosszul olvasta a védelem a játékot, és ezt jól ki tudta használni a Lions.

lyukasfal

Kinek a hibája volt? Az egész falé, illetve a védelem felállásáért felelős hívás kitalálójáé.

2; Miss tackle hegyek

Hogy hányszor lehet elhibázni a szerelést egy játékon belül? Oktatófilmbe illő videó, ahogy az ellenfél újonc falembere eltakarítja a mi védőinket, majd az átnyargaló futó gyakorlatilag végig szlalomozik a DB-ek között. 

misstackle

Kinek a hibája volt? Első körben a fal munkáját nem dícsérném meg, majd a hátsó "fertály" se alkotott, hogy finoman fogalmazzak.

3; Space Jam

Ha valaki elfut előttünk 5 yardon belül, úgy, hogy nem az a célja, hogy blokkoljon, hát lökjünk már rajta egy akkorát, hogy estében elharapja a nyelvét! Szép dolog, hogy megsimogatjuk a játékosokat, de érdekes módon egy későbbi gifnél is látszik, hogy Gronkot például tudják jammelni, és ezzel éppen ki is lehet zökkenteni az elkapót az útvonal futásából, vagy legalább időt adni a védelemnek. 

HolaJam

Kinek a hibája volt? Gilmore ennél többet nem tudott tenni, egyszerűen már ez a második meccs, amikor azzal vernek meg minket, hogy a falunk mögött keresztbe futkároznak. Így én ezt DMC és Bentley nyakába varrnám. Hagyjuk már a simogatást, növesszünk már tököket és lépjünk oda keményen!

4; Hightower, a lassúléptű

Sajnos Hightower nem az igazi, vagy a szerepköre amit ráaggattak már nem megfelelő. Több elemző cikket elolvastam, ahol azt írják a szakavatottabb emberek (pl Mike Lombardi), hogy Hightowert már nem szabadna LB-ként alkalmazni, hanem DE-ként kellene a fal szélére felállítani, hogy az irányítóra érjen oda, vagy az oldalra irányuló futást megfogja. A sebességét szerinte már elvesztette, és a védelembe sokkal mobilisabb emberek kellenének, amivel maximálisan egyet tudok érteni. 

HTlassu

Engedjétek meg, hogy Hightower meglepő belassulásáról egy korábbi mérkőzésről beszúrjak ide egy gif-et:

totyogás

Kinek a hibája volt? Hightower rosszul olvasta a játékot, és annak ellenére, hogy előnyben volt a futóval szemben, csak a felvert port inhalálhatta a futó mögött. 

5; Az újonc LB sem sokkal gyorsabb

Így, hogy most már a sérültlistára került Bentley, valószínűleg nem is fogja megcáfolni a címben írt soromat. Azt gondolná az ember, hogy az újonc LB csak gyorsabb, és utoléri a futót, hiszen látszik, hogy végig őt követte a felállástól kezdve, és neki kellett volna szerelnie is. Mondjuk úgy, hogy megint itt van ez az utálatos szó, a "volna".

Bentleyfutó

Kinek a hibája volt? Sajnos ez Bentley-n múlt, mindenkinek megvan a maga feladata, de ő ezt most nem jól végezte el.

6; Ha nincs kinek dobni, akkor hiába Tom Brady a mi irányítónk

Ezen a meccsen az elkapóink/TE-jeink/futóink nem tudtak normálisan elszakadni az esetek nagy többségében. Ez már csak azért is kellemetlen, mert az ellenünk játszó játékosok érdekes módon a 10/10 szer benyelt keresztbefutásokkal tudnak ellenünk operálni, mi meg nem vagyunk képesek lerázni magunkról a védőket. Jöhet a vérfrissítés, jöjjön Gordon vagy felőlem akárki, de nem szeretem az irányítónkat a földön látni azért, mert senkinek nem tud passzolni. 

Nincskinek

Kinek a hibája volt? Gyakorlatilag a First down statisztika sok mindent elárul. Nem tudtunk normális támadásokat vezetni, az elkapók vagy nem szakadtak el, vagy droppoltak, vagy a jó fene tudja mit csináltak, de ez így nem lesz elég a továbbiakban.

7; Fókazsírral voltak bekenve a Lions támadói?

Lehet az alapoktól kell kezdeni újra. Ha jól emlékszem, a mérkőzésen volt egy statisztika, hogy a futásokból/elkapásokból szerzett yardok hány százaléka történt az első kontakt után. Hát nem volt alacsony ez a szám. Jött a menetrendszerű keresztbefutás, szokásosan benyaltuk, majd én nem tudom Van Noy is mire gondolt, majd Bentley hova repkedett, de a félidő utolsó másodperceibe ez nagyon nem fért bele. Lett is utána belőle FG. Köszi!

Fókazsír

Kinek a hibája volt? Nem tudom kiknek a fejébe kellene lerendezni ezt a keresztbefutó játékosok levédekezését, de számíthatunk erre a következő meccseken is, hiszen ez majdnem mindig bejön. Ami utána jött, az meg minden, csak nem szép-legalábbis Patriots szemszögből.

8; Harmon a kontaktlencséjét kereste a fűben?

Ezt nem tudom felfogni, hogy mi a fene történt itt. Harmon valamit láthatott a fűben, lehet hogy arany nyakláncot vagy betyárkörtét látott, de úgy elment a másik irányba, mintha a buszra futna. Szerintem a videózáson kapott érte egypár "dícsérő" szót Belichicktől is. Katasztrófa.

Harmonika

Kinek a hibája volt? D--U-R-O-N  H-A-R-M-O-N

9; My Michel(le) 

Hát Brady nem fogja a Guns N' Roses slágerét dúdolgatni, ahogy a nyilatkozatában is megemlítette burkoltan, hogy olyannak kellene játszania, aki el is tudja kapni a labdát. Értem én, hogy újonc, de ezt még Wilfork is elkapta volna...

Micheldrop

Kinek a hibája volt? Ez a meccs nem a rookie futóról szólt, legalábbis az elkapások nem mentek neki. Pedig a sokdimenziójúság elengedhetetlen, ha hosszabb távon a Patriots színeiben akar játszani. 


Hozzászólások

2018. 09. 27. 12:46
kitalaltnev
Nagyon hasznos számomra ez az elemző cikk. Közhely ad1) remélhetőleg nem csak számomra, ad2) sajnos hosszú. :(
2018. 09. 27. 12:48
kitalaltnev
Köszi szépen (lemaradt).
2018. 09. 27. 13:06
Croaker
Hát amikor ezt a rovatot nyáron kitaláltam, az volt a terv, hogy minden héten egy csomó hibát mutatok be az ellenféltől, amit ellenünk elkövettek. Sajnos az utolsó két forduló nem erről szólt, de még van 13 (+ ki tudja mennyi) meccs ;)
2018. 09. 27. 14:25
kitalaltnev
Hát 13 után a Divízió, a Konferencia és az SB. :)
2018. 09. 27. 12:49
Samu86
Micsoda hibák :(
Még élőben is 'fájt' látni ezeket :(
2018. 09. 27. 18:58
anti pass
Istenem! Add, hogy jövő hétre csak az ellenfélről legyen elemzés!
Hozzászólás a(z) Kinek a hibája volt? 3. hét Detroit bejegyzéshez