Menetrend

Kinek a hibája volt? Divisional Round - Chargers

2019. 01. 17. 16:30
Szerző: Croaker
Álomszerű játékkal verte meg a Patriots a Chargers csapatát. Ami nekünk álom, az nekik rémálom volt.

Úgy gondoltam, hogy ismét kivételt teszek, hiszen ez a rovat kb. nem szólt volna másról, mint a Chargers hibáiról. Talán az első kapott TD még ide fért volna, de azt már úgyis kivesézte mindenki. Arra gondoltam, hogy megnézem az ellenfél incomplete passzait, és bemutatom azt, hogy hogyan tették a Patriots védői pokollá Rivers életét. Természetesen nem a kifigurázás, vagy a cikizés, kárörvendés a cél, de szeritnem megérdemlik a védők, hogy ez teljes cikk róluk szóljon. És emelett remélem, hogy be tudom azt is mutatni, hogy a sikeres védőmunka értékeléséhez mennyire nem az a szám számít, amit a sackkek számával lehet kifejezni. Ezúttal nem feliratoztam egy kivétellel a gifeket, néhány szóban megpróbálom összefoglalni a történteket.

1; Clayborn mondta: Hello

Beköszönt Clayborn mindjárt a meccs elején. Rivers elengedte ugyan a passzt, de az méterekkel szállt az elkapó felé. Nagyon fontos volt, hogy már idejében jelezzük Riversnek, hogy nem lesz sétagalopp a mérkőzés. Clayborn teljesen simán tudott átfutni a támadófalon, a 66-os számú Guard már csak a hátát látta, miután elszaladt mellette Clayborn. 

Clayborn1

2; Menekülés

Rivers kénytelen volt kimenekülni az oldalvonal irányába, ugyanis Hightower balról, míg Butler jobbról tolta rá az emberét. Szerencsére nem a korábban megszokott dolog történt, miszerint az irányító kifordulva a zsebből hatalmas futásba kezd, ugyanis a 3 védő ott volt a nyakában, és egy rossz passzra kényszerítette Riverst.

HT kergetés

3; Delay of game vagy késői ütközés?

Talán ez volt az egyedüli kétes ítélet, amiért jogos lehetett Rivers reklamálása, bár a sípszó nagyon vérszegényre sikerült, senki nem állt meg a pályán, tehát nem ezen múlt, hogy Hightower átment a falon. Bejelöltem, hogy hol hallani a sípszót. SZerintem ennyi idő alatt, ha hallotta volna Hightower a hangzavarban a sípszót sem tudott volna megállni. Mindenki döntse el maga.

HT delay

4; Flowers üldözés

Ismét érkezik a nyomás, Rivers kénytelen kimozogni oldalra, ahogy ezt már láthattuk korábban. Három Patriots védő próbálja bekerteni, végül Flowers piszkál oda neki, még a szabályosság határán belül. Az eredmény egy földre dobott labda.

Flowers piszkál

Az azonban látható volt, hogy itt már Rivers olyan ideges volt, hogy majdnem felrobbant. 

Rivers ideges

5; Chung blitz

Chung rendkívül jól érkezett blintzelni a bal szélről, a LOS-ról egyből Riverset támadta, és akadálytalanul jutott el az irányítóhoz. Kellett hozzá Devin McCourty jó védekezése is, de egyértelmű, hogy az érkező Chung meggyorsította a labda elengedését. 

Chung1

Fontos megjegyezni, hogy Chung itt is a szabályosság keretein belül érkezett, és vitte a földre Riverst. 

Chung2

6; Flowers egykezes

Az a furcsa helyzet állt elő nálam, hogy ha azt kérné valaki, csak 1 nevet mondjak, kit tartanék meg a következő szezonra a lejáró szerződésű játékosok közül, akkor egy védőt, nevezetesen Flowerst mondanám. Őserővel tolja hátra egy kézzel a támadó falembert, és ér oda Rivershez. Kell nekünk ő jövőre is!

Flowers egykezes

7; Hightower repülés

Ismét nem ért oda időben Hightowwer ahhoz, hogy sackkelje Riverst, de már a puszta jelenléte, na meg a meccsbéli korábbi tapasztalat is elég volt ahhoz, hogy Rivers egy korán elengedett pocsék passzal fejezze be ezt a támadást. Korábban kritizáltam Hightowert, hogy lassú, de ez szerintem a szezon egyik legjobb meccse volt tőle. Le a kalappal!

Hightower repülés

8; Flowers sack

Azért hála égnek sacket is láthattunk a mérkőzésen. Ki más ért volna oda, mint Flowers? A fal széléről egy kis hatásszünet után gyönyörűen robbant be középen, és vitte a földre Riverst. 

Flowers sack1

Nézzétek meg, hogy mennyire szabályos Flowers. Nem döngölte a földbe, nem csavarta ki Rivers bokáját, nem ugrott rá, pedig megtehette volna, helyette inkább próbálta tompítani a földre érkezést, nem agyonnyomva az irányítót! Ez a Patriots Way! 

Flowers sack2


9; Butler középről

Nem tudom mire fel reklamált megint Rivers. Semmiféle Roughing the passer nem történt. Meglökte őt Butler, de nehogy már NFL szinten ez büntetés legyen. Számomra itt kezdett irritálóvá válni Rivers, de erről később szó fog esni. 

Butler közép

10; Butler és Flowers nyomás

27 ponttal vezet a csapat, utolsó negyed, de a harcosság megvan a védőkben. Butler és Flowers érkezik Riversre, így ismét egy rossz passz a végeredmény. 

ButlerFlowers

11; Clayborn sack

Más csapat már rég hátra dőlt volna. Két perc a meccsből, 3 TD előny. De Clayborn nem hagyja ennyiben, megy, küzd, harcol! Csak így tovább!

Clayborn sack

12; Rivers hiszti

Olvastam olyan véleményeket, hogy Rivers egy harcos típus, ideges, csapkod, de ez belefér. Nos, nekem az a véleményem, hogy ezt, amit ő leművelt a meccs vége előtt 1 perccel, ez nem megsüvegelendő, hanem szánalmas volt. Lehet veszíteni férfi módjára, és lehet így. Fél percen keresztül körbe körbe ment, és minden bírót elküldött melegebb éghajlatra. Véleményem szerint, ha ő nem irányító, és ha nem ennyi lett volna a meccsen, akkor minimum egy 15 yardos sportszerűtlen viselkedés büntetést kapott volna, de én ha bíró lettem volna, már kiállítottam volna ennyi reklamálásért, amit ezen a meccsen rendezett. Szerintem nem szívesen nézi vissza az alábbi jelenetet.

Rivers hiszti
 

Hozzászólások

2019. 01. 17. 17:49
kalapur
rivers hisztije már csak azér is volt röhejes mer a zebrák a második félidőben nagyon igyekeztek életben tartani a chargers esélyeit, hogy ne essen annyira a nézettség
2019. 01. 17. 17:56
max350
Híd a Cry folyón...
2019. 01. 17. 17:59
Croaker
Tegnap még eszembe volt, de most kimaradt: Cry me a River(s) :)
2019. 01. 17. 19:45
hopi46
Rivers mindig hisztizik, ha vacak a helyzete, ha meg reménytelen, a hiszti is határtalan. Ráadásul idén kicsit elszokott a reménytelen helyzettől...
2019. 01. 17. 20:59
Plota
OFF: Most gondoltam bele, hogy az utolsó 4 rájátszásban a liga 32 csapata közül 28 szerepelt. Ez elég komoly arány... Így még édesebb a zsinórban 8 főcsoport döntő... https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_all-time_NFL_win%E2%80%93loss_records
2019. 01. 17. 22:11
nszgergo
a 9-esnél pedig pont nem reklamált, csak szidta a támadófalát xD
2019. 01. 17. 22:18
Croaker
Szerintem a Roughing the passer bírói jelét mutatta. De aztán ki tudja.
2019. 01. 18. 00:27
nszgergo
a közvetítésben más kameraállásból látszott LT, LG volt leteremtve
mondjuk itt meg az is látszik h nem is a bíró fele magyaráz
de ettől még tény, h az összes többi esetben reklamált xD
2019. 01. 18. 08:24
Croaker
Szerintem ő már a vizesfiú kezéből is kiverte a poharat olyan ideges volt. Pedig nem a bírók miatt kaptak ki, kár volt neki őket okolni mindenért. Na de bánkódjanak ezen ők :)
2019. 01. 17. 22:38
anti pass
El nem fogadom, de némi megértéssel fogadom Rivers hisztijét! Még ennyit a hátán feküdni?
2019. 01. 17. 22:51
tottingetosz
A sárga zászló rovatban kitérhetnétek tüzetesebben erre a roughing the passer büntetésre. Sokszor be voltam tojva, hogy most tuti fújják, de most nem. Mintha máskor ezekért kaptuk volna a fájdalmas yardokat. Hol a határ a labda eldobása után?
2019. 01. 18. 08:15
dravait
Remek összeállítás! :)

Hát Mahomes nem fog hisztizni és menekülés közben kb. ugyanolyan pontosan dob, mint beleállva. Az a srác minden testhelyzetből tud dobni igen pontosan. Őt nem lesz elég kergetni, muszáj lesz elkapni - csakhát még gyors is ezen felül. Baromi kíváncsi leszek, hogy ezzel mit tudunk majd kezdeni - igazi csemege lehet majd a gameplan, ha sikeres lesz. :) :)

GOOOO PATS!!!
Hozzászólás a(z) Kinek a hibája volt? Divisional Round - Chargers bejegyzéshez